Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Gidránok - azonos hõfokon a tûzzel

• Please log in to reply
5286 válasz a témához

#201 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 28. - 11:49

idézet:
Eredeti szerzõ: Huxley: Így tudod letölteni: jobb klikk a linken és save target as / nemtomagyarrahogyfordították mentése másként. [/QUOTE]Cél mentése más néven.Mivel nekem is állatira tetszett a hely, azért figyelem az idõpontokat, és megjegyezném, hogy ápr. 19-20 Sheriff-túra... Posted Image Piaffe, korábban nem akartam csak emiatt hozzászólni, de szerintem Tippmester a Bugac elmaradását úgy értette, hogy számukra marad el, vagyis õk nem mennek, de attól verseny még lesz... az is lehet, hogy tévedek, de ez logikusnak tûnik. Posted Image

#202 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 28. - 11:54

Tévedsz, Zsuzska. tongue.gif Balázs azt hallotta valakitõl, hogy elmarad a bugaci verseny. Pedig nem.Hú, az ápr. 19-20. tényleg túraidõpont. No nem baj, végül is én nem biztos, hogy most Sheriffékkel akartam tartani. tongue.gif

#203 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 28. - 11:54

idézet:
Eredeti szerzõ: Zsuzska:Mivel nekem is állatira tetszett a hely, azért figyelem az idõpontokat, és megjegyezném, hogy ápr. 19-20 Sheriff-túra... Posted Image Piaffe, korábban nem akartam csak emiatt hozzászólni, de szerintem Tippmester a Bugac elmaradását úgy értette, hogy számukra marad el, vagyis õk nem mennek, de attól verseny még lesz... az is lehet, hogy tévedek, de ez logikusnak tûnik. Posted Image [/QUOTE]Azt én is tudom, csak azt nem vettem számba ki megy túrázni és ki jönne. Na asszem itt az ideje megint megcsinálnim az eseménynaptárt.

#204 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 28. - 12:06

No igen, ezt én sem tudom, csak jeleztem. Mert ugye itt van pl. ez a nyelvnyújtogatós, bár tõle megszoktuk, hogy sosem tudja, mikor menne és hova tongue.gif , vagy Vágtabetolós, aki jön a túrára, az elõzõ gidrános látogatásról meg betegség miatt maradt le.

#205 Anya

Anya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 28. - 15:07

Ünnepélyesen megerõsítem, hogy amennyiben nem 13-án lesz a kirándulás, mi is mennénk 3-an. Szerintem az április 12 sem rossz, ha akkor nincs valamilyen verseny. (szavazni lehet reggel 6-tól este 9-ig, addig csak nem leszünk ott?!)A.

#206 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 28. - 15:09

13-án van Somogysárd. Gondolom 12-én nem a vendégekkel szeretnének foglalkozni a házigazdák.

#207 Cirmos

Cirmos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 188 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 28. - 17:10

Sziasztok!Mennyire meglepo, hogy a legkisebb letszamu lofajtarol, mennyire nem tudnak a magyar lovasok..Pedig az egyik legregebbi lofajta...En olvasgattam nehany tanulmanyt, s volt dolgom nehanyszarmazas s kancacsalad oszzeallitasaval dolgom..Mivel ez a populacoi oly kicsiny s oly egyedi s ennek megorzese szerintem nagyon fontos...S ha jol veheto ki a Gidran lofajta tenyeszteset egyetemek karoltak fel. Ugy velem, hogy ez altal e fajta a tenyeszte s a szelekcio szempontjabol az egyik legjobban menedzselt fajta....En lovagoltam gidran lovakat amikor az egyetemen voltam.. s egyiket kozuluk futoszaras lonak hasznaltak..Ez a lo kepes volt egy nap 5-6 orat a futoszaron korozni..( nem sok lo teszi ezt meg..)

#208 Cirmos

Cirmos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 188 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 28. - 17:11

Bocs az elobbiert" a kancacsalad helyett a kancacsaladok pedigrejenek az oszzeallitasaban segedkeztemBocsanat megegyszer a hibaert

#209 Nelli

Nelli

Új vendég

• Fórumtag
  • 17 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 28. - 19:41

Sziasztok!Ha már egyszer beszélünk a Gidránról, lenne egy kérdésem. Olvasgattam ma a Heibonsha Világenciklopédiát (a cikk pontos szerzõjét, stb. legközelebb leírom, ha esetleg valakit érdekel), és azt írja a ló címszó alatt, hogy jellemzõ japán lófajták (mármint jelenleg, a történeti részt késõbb írja) az arab, az angol telivér, az anglo-arab, és ezeket kisebb részben francia lovakkal illetve jelentõsebb mértékben a magyar GIDRÁNnal javították (ide nem biztos, hogy a javítani szó a helyes, nem értek hozzá, de szó szerinti fordításban ezt írták). Tud errõl valaki valamit? Hogy került oda a gidrán és miért? Csak kíváncsiságból érdekel, hátha tudjátok.Nelli

#210 Tippmester

Tippmester

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 28. - 22:06

Tényleg lesz verseny Bugacon 6-án, a gidránok ( Sóhaj, Nimfa) és Balázs ott lesz.3-án 4 lóval tervezünk indulni Somogysárdon, úgyhogy 12.-e sajna túl feszült nap lesz és még kevésbé tudnék tökéketes házigazda lenni... :rolleyes: Április vége tényleg Létavértes, itt, ha jól számolom 10 lóval indul Balázs, és ha végez a versennyel Létán vasárnap, robogunk is át Hódmezõvásárhelyre, ahol még aznap a fantasztikus Alföldi Állattenyésztési Napokon két olyan gidránt tervezünk kiállítani melyekkel B1 és B3-as versenyben kéne szerepelnie.Május eleje, ha visszajöttem Romániából, úgy tûnik, jó lehet Szóval zajlik az élet, ezért nem lesz könnyû egyeztetnünk, de majdcsak megoldjuk.Nelly!A gidránokról csak annyit, hogy a századforduló után, mint Európa egyik legsikeresebb teljesítménylófajtája, nemesítõ elterjedtsége Japántól Dél Afrikáig szinte nem ismert határokat. A hír igaz, Pettko Szandtner Tibor írta az egyik Szent Györgyben, hogy csak Japánban közel 300! db gidrán, vagy gidrán vérségü mén fedez.Dél Afrikában a szélsõséges viszonyok miatt, pedig a shagya arabokon kívül csak a gidránok váltak be a tenyésztésben(nemesítés).De ez csak kis töredéke a legendának. Posted Image

#211 Nelli

Nelli

Új vendég

• Fórumtag
  • 17 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 29. - 18:11

Tippmester!Köszi a további infókat, egyre jobban érdekel a gidrán. Posted Image Megpróbálok utánajárni a "legendának", a Japán része nagyon érdekel, meg remélem, összejön az idõpontegyeztetés, és akkor végre megnézem magamnak õket. Posted Image Nelli

#212 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 29. - 22:46

idézet:
Eredeti szerzõ: Tippmester: Tényleg lesz verseny Bugacon 6-án, a gidránok ( Sóhaj, Nimfa) és Balázs ott lesz. [/QUOTE]Posted Image Akkor úgy néz ki, hogy legalább kétszer találkozunk még áprilisban. Vagy oda csak Balázs megy?
idézet:
...és még kevésbé tudnék tökéketes házigazda lenni... :rolleyes: [/QUOTE]Ez úgy hangzott, mintha múltkor pocsék házigazda lettél volna. Mit vonogatod felfelé a szemöldöködet? Nem kellene a többiek nevében beszélnem, de szerintem nagyon enyhe kifejezés lenne annyit mondani, hogy mindenki meg volt elégedve. Ne szerénykedj! ;)
idézet:
Április vége tényleg Létavértes, itt, ha jól számolom 10 lóval indul Balázs, és ha végez a versennyel Létán vasárnap, robogunk is át Hódmezõvásárhelyre, ahol még aznap a fantasztikus Alföldi Állattenyésztési Napokon két olyan gidránt tervezünk kiállítani melyekkel B1 és B3-as versenyben kéne szerepelnie. [/QUOTE]Nem vagyok egy nagy térképszakértõ. Gondolom Létára Pest felé mentek, de Hódmezõvásárhely felõl izé... merre is visz az utatok hazafelé? :rolleyes:

#213 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 29. - 23:33

Tippmester, tökéletes házigazda voltál, te is és József is. Épp ma beszélgettünk arról DZ-vel, hogy milyen jól sikerült nap volt az a szombat és mennyire jól érezte magát a társaság. Ugynakkor az is felmerült, hogy a különbözõ lovas könyvek a gidrán fajtáról sosem tesznek említést, mintha nem is létezne. Ennek lehet oka az is, hogy ezek általában külföldi kiadások fordításai, de pl. a lovaslap fajtakalauza sem említi a gidránt és nem szerepel a magyar fajták közt sem. Nem gondoltatok arra, hopgy ezen változtatni kéne? Meg lehetne jelentetni pl. egy kiadványt a gidránról, vagy akár együtt a magyar lófajtákról - van ilyen a magyar kutyafajtákról is pl.Egyébként meg furdal a kíváncsiság, hogy mi lett a kiscsikó neve? Posted Image

#214 Tippmester

Tippmester

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 31. - 21:35

Adrienn!Azért vannak olyan kiadványok, amelyek említik a gidránt( Magyar Lovas Könyv, Ló és szamár stb).Abban teljesen igazatok van, hogy jó lenne egy önálló, gidrános könyvecske. Ez az igény bennünk is ( Jóska és jómagam) felmerült, sõt, hónapok óta dolgozunk rajta. Ez a kiadvány a terveink szerint egy nagyon exkluzív, kb 30-40 oldal terjedelmû anyag lesz, a fajta történetérõl, a felbecsülhetetlen értékü kancacsaládokról és ménvonalakról, a háborús és a sport teljesítményekrõl, rengeteg metszettel, fényképpel és ábrával. Szeretnénk, ha nagy durranás lenne és általa még többünkben tudatosodna a fajtafenntartás jelentõssége. A könyv mottója egy kicsit tükrözi a hangulatát és a mondanivalóját: " Hisszük, hogy a Gidrán egy Üzenet. Egy üzenet az értékek fontosságáról, a küzdelemrõl. Üzenet a múltból a jelennek arról, hogy az ember alkotói kedvét csak olyan jövõ formálásában lelheti, amely utódaink számára egyszer követendõ múlttá válhat..." Szóval dolgozunk rajta. Még minden képlékeny és változtatható. Ha van ötletetek, szívesen használnánk ahhoz, ez tényleg ütõs legyen.Piaffe!Kötelességünknek érezzük, hogy szurkolótáborunk tagjairól gondoskodjunk. :D

#215 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 31. - 23:19

Tippmester!Egész pontosan mi lesz Létavértesen, és egész pontosan mikor (mit takar az április vége)? Több napos verseny lesz? Balázs ezek szerint jelen lesz Létavértesen, Te is?Valószínûleg megyek Létavértesre, ha megtudom, hogy mikor és mi lesz, ha már Marócpusztára nem jutottam el. Létavértes nekem max. 40 km. Ezek szerint még lehet, hogy Olajjal is összefutok...

#216 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 1. - 1:08

Ikácska!Nem vagyok Tippmester, de Létavértesen április 25. és 27. között military OB forduló lesz, ahol - mint már Tippmester is írta - Balázs indul 10 lóval. Találkozhatsz Tippmesterrel, Balázzsal, Olajjal és velem is. Na, jössz? Posted Image

#217 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 1. - 18:37

Piaffe!Köszi szépen a választ! Ha jól nézem, az péntek, szombat, vasárnap. Hát, meglátom. Pénteken fõsuli, szombaton lehet, hogy vizsga, de nem biztos, meg az se tart egész nap. Valószínû, hogy megyek, de nem biztos, hogy mind a 3 napra, pedig jó lenne. Téged csak azért hagytalak ki, mert az írásodból még inkább csak puhatolózást vettem ki, mint biztos szándékot a versenyre való elmeneteleddel kapcsolatban. Piaffe, Te mind a három nap jelen leszel? Ha nem, akkor mikor leszel ott? Ha pedig igen, akkor hol fogsz aludni? ;)

#218 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 1. - 22:27

Még nem tudom, hogy hol fogok aludni, de szeretnék ott lenni végig. És nagyon remélem, hogy találkozunk. ;)

#219 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 1. - 23:01

Piaffe!Mail ment, olvasd el!Akkor ha minden igaz, majd együtt szurkolunk a gidránoknak. ;)

#220 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 2. - 14:28

TippmesterSzio!Bocsanant hogy igy eltuntem,de lebetegedtem es nem jutottam net kozelbe.Nem tudtam,hogy menes vezeto vagy,de isteni lehet egesz nap gidranok koyott lenni.Az idopont egyeztetes jo lenne,de ugy nez ki ,hogy eltolodik,mert nagyon sok tanulni valom van.Akkor ezek szerint a Te szamod van meg nekem? Posted Image :D Mik vannak?!Na,jo koszi szepen az infokat,tenyleg es akkor majd jo lenne nmegbeszelni valamikor egy idopontot.Igaz most meg a nezelodesnel tarok.Koszi szepen mindent.AndiUi>Tudom,minden csiko csukott konyv... Posted Image

#221 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 7. - 11:02

Na nincs semmi idõpont ???? :confused:

#222 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 8. - 18:15

Mindenkinek nyoma veszett. Még Tippmesternek is. Tényleg nincs idõpont?

#223 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 10. - 13:44

Most talalkoztam Tippmesterrel, kerdeztem az uj idopontrol. Annyit mondott, hogy sajnos az aprilis tuti nem jon ossze, mert tulzsufolt a naptarja. Probaltam rabeszelni arra, hogy majusban csinaljon egy 2 napos hepajt satrazassal, lovaglassal, videonezessel, tabortuzzel. Ha kicsit ragjuk a fulet, szerintem kaphato lesz ra. Szoval ne csuggedjunk, csak varakozzunk Posted Image

#224 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 10. - 13:49

Na ez jó hír!Megnézem a versenynaptárt és megpróbálom kisakkozni mikor lenne jó.

#225 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 10. - 20:43

Meggyes, ha te kapcsolatban vagy Tippmesterrel, kérdezd meg légyszi, hogy mi lett végül a kiscsikó neve? Furdal a kíváncsiság, de szerintem a többieket is érdekelné. Posted Image

#226 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 13. - 21:30

Hux aktív közremûködésével felvarázslódtak ide is a marócpusztai látogatáson készített képeim. A minõségük olyan, amilyen, a gépet elõször használtam, és ált nem akkor "kattintott" amikor én azt elterveztem. ;) Akit még érdekel, megnézheti a képeket a [url="http://"http://www.direktor.hu/adrienn/"]www.direktor.hu/adrienn/[/url] alatt.

#227 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 13. - 22:09

Nagyon jó képek, még jobb megnézni, örömteli újra átélni! - legalább gondolatban.... :cool:

#228 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 13. - 23:36

Adrienn, mit szerénykedsz itten, hát állati jók a képek!!! Digitálissal nem egyszerû elkapni a pillanatot, de mégis nagyon sokszor sikerült, gratula. Tényleg jó volt visszanézni újra. Posted Image

#229 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 14. - 17:14

Díjnyertes: [url="http://"http://www.direktor.hu/adrienn/P1010043.jpg"]http://www.direktor.hu/adrienn/P1010043.jpg[/url]Nem semmi egy pozitúra :D

#230 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 14. - 18:52

Nekem is az a kedvencem. Adrienn, nem kell szerénykedni, tényleg jók a képek. Posted Image

#231 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 14. - 20:02

Adrienn, tényleg szuperek a képek Posted Image Fõleg a guminyakú öreg lipp Posted Image Most beszéltem Tippmesterrel, azt mondta, hogy a csikónak még nincs neve, de eltárazta a javaslatokat. Babonából ugyanis 4 hónapos korig nem nevezik el náluk a csikókat.És most a gidrán-híradó hírei következnek:E hétvégén Somogysárdon verseny volt. A-kategóriában Sóhaj második, Sáfrány hatodik lett. Sóhajtól ez szép teljesítmény, ha figyelembe vesszük azt is, mekkora trauma érte Õt pár hete: Olaj polgártárs (hahó, jövök Neked egy RedBull-al!) és Discozombi polgártárs is nyomasztotta szegény párát pár kör erejéig. Posted Image Hiába na, az idegrendszer az idegrendszer Posted Image Ugyanitt az A0-ás számban Bíboros csikó és Noé csikó is nagyon jól szerepelt. Elõbbi másodikként ért célba, a kis herélt pedig a negyedik helyen végzett.Gratula Balázsnak és a lóóóóóknak!(Csak a frissítés kedvéért: egy héttel ezelõtt Bugacon A-kategóriában Sovánka második, Sáfrány pedig harmadik lett)m1s

#232 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 14. - 20:31

Meggyes, belõled tényleg sajtófõnök lett Marócpusztán ;) :D Egyébként meg gratula a lovaknak és Balázsnak is.

#233 olaj

olaj

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 421 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 14. - 21:32

idézet:
Eredeti szerzõ: meggyes:...Olaj ... polgártárs is nyomasztotta szegény párát pár kör erejéig...[/QUOTE]Ha nem ültem volna fel rá, biztos hátrébb végzett volna... [ Április 14, 2003, 21:33: Az üzenetet átszerkesztette: olaj ]

#234 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 15. - 0:16

Nagyarcú smiley mééér' nincsen????? Olajnak kéne egy saját használatra, mint Piaffe-nak a szõkenõs tongue.gif (jól van, na, t'om - remélem :D - hogy poén volt; én se komolyan írtam...)

#235 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 15. - 1:53

idézet:
Eredeti szerzõ: meggyes: (Csak a frissítés kedvéért: egy héttel ezelõtt Bugacon A-kategóriában Sovánka második, Sáfrány pedig harmadik lett)[/QUOTE]Pedig én mindent megtettem, hogy ne így legyen. Sáfrányt például direkt felbuktattam a mély homokban, mikor vezettem. De nem akart lesántulni az a nyavajás! :mad: :D Posted Image

#236 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 15. - 21:29

idézet:
Eredeti szerzõ: BoKa: Díjnyertes: [url="http://"http://www.direktor.hu/adrienn/P1010043.jpg"]http://www.direktor.hu/adrienn/P1010043.jpg[/url] Nem semmi egy pozitúra :D [/QUOTE]Nem akarok errõl késhegyre menõ vitát nyitni, de azt hiszem ezt az egyet én készítettem... (Ugyanis a lipp boxának ajtajához én voltam elég magas.) Szerinted is jól emlékszem, Adrienn? Posted Image

#237 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 16. - 11:00

Valóban. :( Figyelem: A "guminyakú liprõl" készített kép DZ érdeme! Bocs, hogy nem én jeleztem, de tkp. meg is feledkeztem róla, hogy ehhez a fotóhoz kevés voltam ;) Posted Image

#238 Sac

Sac

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 16. - 12:21

Jók a képek Adrienn!!! Posted Image

#239 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 16. - 12:30

Mindenkinek köszi a gratulációt, máris nõttem néhány centit, így legközelebb már én fotózom a lip fedmént ;) :D Posted Image

#240 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 16. - 19:03

idézet:
Eredeti szerzõ: Adrienn: Mindenkinek köszi a gratulációt, máris nõttem néhány centit, így legközelebb már én fotózom a lip fedmént ;) :D Posted Image [/QUOTE]Addig is azt a képet indítjuk a vak (és kopasz) kakasok versenyében, így mint egyetlen induló megkapja (mert megtalálta) a (vér)szemet õ is :D