Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Debrecen és környéke 2.

• Please log in to reply
815 válasz a témához

#201 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 2. - 21:00

Lehet tudni valami konkrétabb programot a hétvégi Hortobágyi Lovasnapokról????

#202 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 2. - 21:02

Mármint az itt leírtaknál konkrétabbat?

Edited by ori, 2012 július 2. - 21:03.

#203 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 2. - 21:09

jaja!

Igaz ez már kicsit konkrétabb mint egy hete! :kir:

#204 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 2. - 21:15

Akkor kérdezz konkrétan! ;)

#205 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 3. - 5:12

Valaki jön ki valamelyik nap?

#206 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 3. - 6:41

Én biztosan, de még nem tudom, melyik nap.

#207 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 3. - 9:37

Nekem is mehetnékem van, de a 40 fok árnyékban kicsit visszaveti a hangulatomat :( :(

#208 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 5. - 8:53

Ha minden igaz szombaton mi is kint leszünk.

#209 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 5. - 10:07

Akkor legyen szombat, elvégre díjlovi mindkét napon lesz. ;)

#210 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 5. - 21:07

Akkor Filippinél találkozunk!

#211 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 9. - 7:27

Jó meleg volt kint, de azért megérte. Reggel láthattam Pusit, ahogy karisztolt egy hibátlan pályát B-valamennyiben :yeah: , Baluék is ügyesek voltak a népiesben a nóniuszokkal :kir: jókat beszélgettem mindenféle emberekkel, fõleg Pusival. Utóbbi miatt a díjlovis bemutatóra nem értem oda, helyette megnéztük, hogy melegít Gyulabá és még néhányan, talán ez tanulságosabb is volt.

#212 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 9. - 8:04

:)

#213 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 9. - 14:41

A díjlovis bemutatóra nem azért nem értél oda, mert velem beszélgettél, hanem mert azután kezdõdött a K.O. miután haza mentetek. :ang: De ne bánd mert tényleg sokkal többet láttál a melegítõ pályán, mint a bemutatón láttál volna. - igaz egész jó zenék voltak. :kir:

#214 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 9. - 14:55

Nekem csak a vasárnap délutáni hõségben a karcagi pusztai rókák jutottak! ;)

#215 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 10. - 8:42

Akkor szombaton majdnem találkoztunk :)
Van ám bizonyítékom is

Edited by Lótuszvirág, 2012 július 10. - 8:43.

#216 Monty

Monty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.470 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 10. - 8:49

Szégyenszemre én a lovas napok helyett inkább a keleti partot választottam, illetve késõ délután Csongorkát. Lassan kezd egy arabra hasonlítani, és karámban elég jól ketyeg. Terepen velem jól ketyegett, Dórival nem annyira, úgyhogy rá kéne venni magam a nevelõ célzatú terepekre is. :) Igen ez célzás volt. :D Vége a vizsgaidõszaknak, úgyhogy már csak a a diák és a labor munkán kell osztozzak a lovazás mellett. :kv: Na de azért a hétvégék többségében szabadok. :)

#217 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 10. - 15:40

Akkor szombaton majdnem találkoztunk :)
Van ám bizonyítékom is

Árulás történt! :D

Na majd legközelebb elõre egyeztetünk!

Vannak még "bizonyítékok"? Mert ha igen nagyon kíváncsi lennék rájuk. (Ha gázosak az se baj, mert legalább azokból is tanulhatnék. Na jó, ha nagyon nagy hibákat követek el rajta, akkor inkább p.ü.)

Edited by ppr, 2012 július 10. - 15:43.

#218 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 7:33

Nahát, Lótuszvirág, most kicsit meg vagyok bántva... :( MOnty, mire célzol? ;)

#219 Monty

Monty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.470 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 12:22

Hát alkalmanként társulnék hozzátok, ugyanis ti beleilletek a szakképzett tereplovas kategóriába. :D

#220 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 12:30

Hát énisénis, mert mindig írtam, hogy ha van felétek valami össznépi kiruccanás írjatok már át a szomszédos topikba (oké, ez azóta kihalt :kir: ), mert mennék. Erre hétfõn láttam itt, hogy már megint lemaradtam
Az utolsó bizonyíték itt van. Szerintem teljesen vállalható, gratulálok hozzá :)
Legközelebb majd egyeztetünk elõre és tartunk fórumostalálkát

#221 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 12:31

Hát alkalmanként társulnék hozzátok, ugyanis ti beleilletek a szakképzett tereplovas kategóriába. :D

Monty, örömmel várjuk h csatlakozz! A számunk a régi..... :D a hõség és a bögölyinvázió miatt a hajnali, esetleg késõesti órákat preferáljuk :D

#222 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 13:35

Najó, tényleg írtad, csak már régen volt, és ott tényleg nem mozdul semmi... Szerintem az egész lovaglás vállalható volt, nem mintha sokat konyítanék az ugribugrihoz, de olyan harmonikusnak tûnt. Utólag tudtam meg, hogy a szüri nehéz lovaglású, hát, ebbõl most nem sokat mutatott, ami mindenképpen a lovas érdeme is. :yeah: Zsuzzs, gyere, bár utóbbi idõben elég érdekes idõpontokban megyünk ki, mi pl. 6kor indultunk a Hortobágyra, de elõtte még nyomtam egy terepet. :D Megérte, mert olyan fenevadakkal találkoztam, amik késõbb már nem mozognak. Be is tojtunk rendesen a lovakkal együtt, mert csak azt éreztük, hogy valami bazinagy jószágok kergetõznek a búzában, és közelednek. Már közel voltam ahhoz, hogy menekülõre fogjuk, de végül tõlem 20 méterre törtek ki - vaddisznók voltak. Lovacskák szépen állták a sarat, csak kicsit remegtek az izgalomtól. Na, majd keressük egymást.

#223 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 13:51

Nanana... a vállalható, nem vállalható csak egy szófordulat, nem ám rájuk vonatkozik, csak arra írtam, hogy nem volt semmi olyasmi amit magánban lehetne csak. Mielõtt még rosszul jövök ki belõle :kv:
Ügyetlenkedni én ügyetlenkedtem csak ott a fényképelõvel.
Attól hogy a Szabolcsi... topik kihalt, mint a dínók, még vagyok. Bármikor ilyen van kérek szépen egy magánt és nem kerüljük el egymást - sosem gondoltam volna hogy pont ilyen ugratós rendezvényen nem találkozunk

Edited by Lótuszvirág, 2012 július 11. - 13:52.

#224 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 15:01

Nanana... a vállalható, nem vállalható csak egy szófordulat, nem ám rájuk vonatkozik, csak arra írtam, hogy nem volt semmi olyasmi amit magánban lehetne csak. Mielõtt még rosszul jövök ki belõle Posted Image

Ja, azt Pusi miatt írtam, mármint hogy nem hiszem, hogy gázos felvételek készültek volna, mert végig szépen mentek.

sosem gondoltam volna hogy pont ilyen ugratós rendezvényen nem találkozunk

Díjugratás - nem az én világom, de Pusi kedvéért kitartottam, máskor általában a 10. induló tájékán megunom. :P
Viszont idén itt lesz a díjlovagló OB, arra ki jön? Mi Emesével ott nyomulunk majd, az biztos. :yeah:

#225 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 17:38

Posted Image Ízelítõnek a következõ hozzászólásomhoz, bárki lekörözhet addig, nekem hetek telnek, mire letudok ülni nyugodtan gép elé :D

#226 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 18:04

Legalább azt írja meg valaki, kicsodák-micsodák ezek az igen szimpatikus paccok, és hogy muzsikálnak terepen? majd próbálok körözni, csak lusta vok.

#227 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 18:59

Viszont idén itt lesz a díjlovagló OB, arra ki jön?

majd jelezz :)

#228 Monty

Monty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.470 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 19:18

Ori, javuk kisbéri és többségében meg voltunk velük elégedve. Egy 2-3 órás hegyvidéki terep erejéig melegedtünk össze velük. :) De majd Bab mesél, én meg majd személyesen. :) Amúgy múltkor én is már 6 elõtt bent voltam egyetemen és lovazni én is hülye (bár inkább késõbbi mint korábbi) idõpontokban szoktam. ;)

#229 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 21:38

A képek többsége nálam van, így azt hiszem egy rövidebb szösszenetet írok én is ;)

Az egész egy szalonna sütésen kezdõdött, ahol felvetõdött annak a gondolta, hogy menni kéne a hegyekbe közösen. Az ötlet szupernek bizonyult, Dóriéknak van Kishután egy kis faházuk, így a többi adta magát, irány a Zemplén. Szervezkedéskor elhatároztuk, hogy ha már együtt vagyunk, és ráadásul a hegyekben, a közös lovaglást nem hagyjuk ki... :ang: A végleges induló csapat: Zsuzsi (Monty) és párja Sanyi, Andi (Babszem), Berkes Dóri és kutyusa Buksi illetve jómagam. A második napunkra motorral csatlakozott hozzánk Ildi (Szmötyi) és párja Dani is. Sajnos Xirén és párja, Dani nem tudtak jönni.
Azt hiszem nem haragszotok meg rám, ha lovagláson kívül egyéb programjainkról is belinkelek 1-2 képet.
Hétfõi nap indultunk, és odafele csobbantunk egyet a Bodrogba majd Tokajon keresztül, néhány liter jó kis házi Tokaji hárslevelût a kocsiba csempészve elfoglaltuk a kis szállásunkat. Este még bejártuk a közvetlen környéket. A lovaglást keddre terveztük. Sárospatakon találtunk egy jó kis lovardát, és természetesen elõzetes egyeztetésre, olyan délután 4 körül érkeztünk a helyszínre, ahova Ildi is csatlakozott hozzánk. Elõször a karámba kipróbáltuk a lovainkat. Talán velem volt a legtöbb baj... :) Ugye a majré azért csak ott volt velem. Az elsõ ló, akit alám adtak nem nyerte el a bizalmam... Már majdnem lemondtam róla, hogy én is megyek ki a csajokkal, mikor kihozták Blacky-t :ang: 15 éves, magyar félvér herélt. (a terepes csapatunkban õ volt az egyedüli nem KB) Õ az ottani terápiás ló, és meg kell mondjam az elsõ percben megvolt az összhang... :)
Szuper, korrekt, magabiztos, megbízható vezetõnk volt, aki folyamatosan figyelt ránk és mesélt. Azt hiszem, nagyon jól jártunk vele... :ang:
A lovardát elhagyva egy szõlõsön mentünk felfele. Még elég meleg volt így a böglyök nehezítették az utunkat, akikhez azért késõbb, hogy minden jó legyen, a szúnyogok is lelkesen csatlakoztak... :kir: Asszem az eredményt nem kell leírnom. Errõl kérdezzétek Babot és Montyt :dev: Én csak a szúrós szeder és egyéb tövises bokrokról tudnék hosszan mesélni :gm: . Elsõ utunk a nem messze lévõ Tengerszem volt. Az idevezetõ út is csodás, mögöttünk hegy, elõttünk szõlõ, majd erdõ... Az igazi izgalmak csak ezután kezdõdtek. Elõször is egy olyan részen mentünk fel, ahol gyalog, 2 lábbal elég felmenni. Innen képek nincsenek is, hisz elég volt koncentrálni, hogy a fa ne szedjen le minket a nyeregbõl, hogy a lovak félre ne lépjenek a kiálló köveken, hogy segítsük a lovakat a meredeken.... Ez egy brutál rész volt. Zsuzsival mi mentünk hátul, és komolyan el kezdtünk könnyezni... és nem a félelemtõl. Úgy vigyáztak ránk ezek a lovak, és úgy oldották meg, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, közben mi meg csak odaadtuk nekik a szárat és lestünk ki a fejünkbõl, hogy "ez most komoly, hogy mi itt és így megyünk, LOVAKKAL???". :eek: A következõ részeink sem voltak unalmasak. mentünk olyan helyen, ahol egy pár centire tõlünk szakadék, néha hirtelen bementünk az erdõbe, majd lementünk, kidõlt fákat kerülgettünk... A szurdokból kilépve boldogan indultunk tovább egy kis frissítõ felé. ehhez a pihenõs képhez annyit fûznék hozzá, hogy a kép erejéig is nehéz volt megállni a böglyök és szúnyogok miatt :gm: Hazafele , fáradtan ugyan de rendben volt. Jah, igen. Majd' el felejtettem. A törpék. Egyszer csak szól a vezetõnk, hogy figyeljünk, mert törpék következnek, a lovak lehet hogy megnézik õket illetve megijedhetnek... Nézünk egymásra, hogy mivan. :huh: Végül megcsodálhattuk mi is eme remek kultúrértékeket... Ezt még most sem ééértem, hogy van akinek ezt tényleg tetszik? :dev:
A nyergemet hiányoltam nagyon, ettõl az angol nyeregtõl kicsit megfájdult a derekam, és a lábam is kicsípte a kengyelszíj... mindezt leszámítva azt hiszem, mindannyiunknak maradandó élmény volt ez a 2-3 óra. Szeretnénk ebbõl a 'hegyezésbõl' rendszert csinálni, és azt hiszem, ez állandó program marad, ezt nem szabad kihagyni... :ang:

A hét további részérõl még néhány kép levezetésképp:
Kishutáról indulunk
páfLányok
úton
bátrak vagyunk
búcsú kép

És igen, aki nem ismerne meg, én vagyok az a v i l á g o s b a r n a :gm:

És ha már itt vagyok, Duciról is néhány kép. Jól van, felesben tartjuk és lovagoljuk. Nagyobb szerencsém nem is lehetett volna. Hobbilovacskázunk. Sajnos én ritkábban jutok ki mint szeretnék...
suhanunk
Tündérke
ez a legfrissebb feelingkép :)

#230 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 21:51

Majd' elfelejtettem! A lovacskázós képekért Ildinek (és a játszós gépemnek :gm:) nagy nagy köszönet!!! :)

Edited by Bogár, 2012 július 11. - 21:51.

#231 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 22:06

Na hát a Hortobágyon megjelent lányoknak, köszönöm nagyon aranyosak vagytok! Lótuszvirágnak külön köszönetet mondanék, ha ez a két kép valahogy hozzám kerülne. ;) A hutai, pataki kis csipetcsapatnak meg gratulálok a jó kis túrához. Bogárnak külön elismerés, mert ha jól látom Blacky pej! :eek: Ja apropó; a világosbarna az egyetemen igen jó nõ! :)

#232 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 12. - 8:19

Jó kis beszámoló! köszönet érte! ;)

#233 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 12. - 8:56

Nagy élmény lehetett, fõleg jó vezetõvel, jó lovakon. :ang:
Nekem a hegyi terepek kicsit másképp zajlottak, így nem igazán vágyom el a pusztáról - de lehet, hogy ilyen körülmények között megkedvelném.

Úgy vigyáztak ránk ezek a lovak, és úgy oldották meg, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, közben mi meg csak odaadtuk nekik a szárat és lestünk ki a fejünkbõl, hogy "ez most komoly, hogy mi itt és így megyünk, LOVAKKAL???".

Alapvetõen sokkal többre képesek, és sokkal ügyesebben bánnak a testükkel, mint ahogy azt mi gondolnánk.

#234 Monty

Monty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.470 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 13. - 7:20

Azért tegnap kimentünk a homokbányához másztatni. Tartom az eddigi állításom, Csongor legurulna a hegyrõl... :D Szóval még sokat kell gyakorolnunk. 3-an mentünk ki (vagyis 6-an), Bianka, Bogár meg én. A homokbányánál a kis vizes részt szépen benõtte a nád és megbújt benne egy kis õzbak. Közvetlenül a sejhajunk mögül ugrott ki, na a lovak úúúúgy bekakkantak, épp a homokfalat akartuk utoljára megmászni, ami meg is történt, csak a tervezettnél jóval intenzívebb sebességgel. :D Na a lovak úgy bepörögtek, hogy még jó ideig mindentõl megrebbentek, meg mi szuperlépésben*, illetve piaffban közlekedtünk. :D *szuperlépés jelentése: a lábsorrend lépésnek felel meg, de a nyeregben meg ilyen furcsa, hullámzós érzetet kelt, kicsit az ügetésre hajaz.

#235 Becse

Becse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 13. - 12:05

Halihóóó, Sárospatakon a Betyár Lovastanyáról kaptátok a lovakat? Mi is mennénk páran, no, de Erdõbényére :) és minden információ érdekelne. Elõre is kösziiii! Zs

#236 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 13. - 12:41

*szuperlépés jelentése: a lábsorrend lépésnek felel meg, de a nyeregben meg ilyen furcsa, hullámzós érzetet kelt, kicsit az ügetésre hajaz.

Passzban jár? Csak feltételezem.
Nekem szuperlépés az, amit Shába Délcije csinál - szerintem hozzáértõ alatt akár töltig is fokozható lenne, egy csendesebb ügetés tempójával haladtunk, de 4 ütemben, és szõrén marha kényelemes volt. Majd ha megint itt lesz, ellopom Shábától, és megint kipróbálom. ;)

#237 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 13. - 12:49

Becse ott voltunk igen. Jó hely és megbízható. Mindenki le lett csekkolva mielõtt elindultunk a kapott lóval. Mindent elmondtak, és lazák is voltak amennyire kell. Jó terepló volt mindegyik.

#238 Becse

Becse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 13. - 20:50

Köszi! Mi is szeretnénk menni egy kört majd. Ti kinél jelentkeztetek be? :)

#239 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 13. - 21:09

Ezt jó hallani, hogy mindegyik (javarészt KISBÉRI) jól vizsgázott a "csajok" terep túráján! Tessék hangoztatni és hirdetni!!!! :yeah: :yeah: :yeah: :kocc: :kocc: :kocc:

#240 Monty

Monty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.470 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 14. - 20:23

Qkesz ezzel nincsen gond, úton útfélen mindenkinek tudok áradozni róla. :D Ori én nem tudom, rajta ültem. :D Nem a lábait nézegettem, mivel eléggé felfokozott állapotban voltunk, de tudtommal Csongor nincs passzra kalibrálva. Persze attól még hogy én soha nem láttam, nem jelenti azt, hogy abba a halmozottan retardált mozgáspalettába nem fér bele amit a riadalom kelt. :D

Edited by Monty, 2012 július 14. - 20:24.