Õ egy láma volt tibetbõl.
Hú, azok nagyon vérszomjas népség.
Ezt Henry S. Landor Utazás a rejtelmes Tibetben c. könyvébõl is tudhassuk.
Közzétéve 2012 augusztus 22. - 6:40
Õ egy láma volt tibetbõl.
Közzétéve 2012 augusztus 22. - 7:22
Balesetrõl:Hiba talajról indítani a futamot,ezt ott és akkor is mondtam,többeknek a nem versenyzõ lovasok közül.
Egy dolog nem tetszik ezeken a rendezvényeken.Az,(tisztelet a kivételnek)hogy rengeteg az olyan lovas aki virtusból old meg dolgokat és nem megalapozott tudásból.A lovakat ilyenkor sajnálom.
Az említett ló egy televér, aki a startboxos indításhoz van szokva. A srácnak annyi ideje volt, hogy a ló seggére üljön, de a ló nem várta meg. Utána 3 ló átment a srácon, szerencsére volt annyi esze, összekuporodott a földön, így csak tele van zúzódásokkal. Az õ lova szépen bevágtatott a célba a többivel. Valaki más pottyant, az a ló hajcihõzhetett a nézõk közt. Volt, aki szõrén indult, s volt fiatal korú (biztos nem kobakban). Lenne mit átnézni biztonság terén.
2, A balesetet okozó ló önkívületi állapotban rohant ki a pályáról vissza az erdõbe ahol addig parkolt.
A baleset igazi oka (szerintem), az volt hogy ez a ló nemvolt alkalmas erre a feladatra, nagy tömeg és a zaj miatt teljen bepánikolt, és amikor a lovasa nem tudott rá felszállni eszelõsen elrohant.
Közzétéve 2012 augusztus 22. - 7:23
Közzétéve 2012 augusztus 22. - 7:57
te - sokak által ismeretlen befolyás hatására - egyenesen akadémikusokat hülyézel és hazugozol.
Közzétéve 2012 augusztus 22. - 9:13
Edited by RIDERMAN, 2012 augusztus 22. - 9:15.
Közzétéve 2012 augusztus 22. - 9:48
Keresgélj bátran, én nem fogok helyetted.
Nem találom azokat a toposzokat
Közzétéve 2012 augusztus 22. - 11:32
Közzétéve 2012 augusztus 22. - 11:57
Nem kötözködésbõl, csak a pontosítás kedvéért: apajpusztai Kiskunsági Pásztor- és Lovasnapok 1969: 10 000, 1974: 17 000, 1976: 25 000, 1977: 30 000 körüli látogató. Amúgy a végével egyetértek. Baleseti statisztikákat nem találtam.de tudni kell,hogy országunkban minden lovas rendezvény kezdeti formában van egyszerûen azért mert 2004 elõtt nem is nagyon volt semmi,néhány fogathajtó versenyen kívül ami ennyi embert vonzott volna.Nagy tömeg nagy rizikó...
üdv!
Közzétéve 2012 augusztus 22. - 12:31
Közzétéve 2012 augusztus 22. - 12:39
Nc! ... én tényközlök ezen meg nem kell nyammogni.
Közzétéve 2012 augusztus 22. - 15:27
Edited by tipara, 2012 augusztus 22. - 15:30.
Közzétéve 2012 augusztus 22. - 15:46
Nem. De az baj, hogy egy ártatlan kérdés mögött te rögtön támadást vélsz. Köszönöm, már az itthoniak is tartottak élménybeszámolót és válaszoltak.Õ egy láma volt tibetbõl.Baj,ha egy másik keletrõl érkezett néppel azonosulni kíván!?
![]()
Snake által belinkelt kép volt több is a MOGY oldalon, csikósok, többen is. A részt vevõ ismerõsök mesélték, mikozben õk fogták a lovakat, a csikósok oldalról "vitték" õket, meg se próbálták (vagy nem tudták? ) fogni lovaikat. Csikós virtus, tudom.Az ilyen snake által berakott pillanat képektõl az agyam eldurran sokszor.Honnan tudod,hogy ez a kép mirõl szól?Tudod mirõl? Valószínûleg az elhibázott gyorsasági futamot mikor leállították akkor próbáltak sokan eképp megállni.
Közzétéve 2012 augusztus 22. - 21:03
Nem kötözködésből, csak a pontosítás kedvéért: apajpusztai Kiskunsági Pásztor- és Lovasnapok 1969: 10 000, 1974: 17 000, 1976: 25 000, 1977: 30 000 körüli látogató. Amúgy a végével egyetértek. Baleseti statisztikákat nem találtam.
Edited by Nogajijasz, 2012 augusztus 22. - 21:04.
Közzétéve 2012 augusztus 22. - 22:25
Közzétéve 2012 augusztus 23. - 9:10
- Kérésed parancs számomra: nem nyammogok.
Innentõl akkor minden jó.
Közzétéve 2012 augusztus 23. - 15:47
Közzétéve 2012 augusztus 23. - 17:09
A mennyiségi növekedés jó lenne, ha nem a minõség rovására menne.Sziasztok!
Biztos voltak csikós rendezvények szép számmal régebben,de korántsem volt ennyi lovas program mint ma.Meg én úgy tudom,hogy a nézõk fakarám megül figyeltek,és sok volt az osztrák és a német turista,akiknek nem volt új a helyzet...
üdv!
Közzétéve 2012 augusztus 23. - 18:21
Közzétéve 2012 augusztus 24. - 1:27
Közzétéve 2012 augusztus 24. - 9:52
Te egy magas szellem vagy,aki lehülyéz itt ,csak azt nem látja be,hogy én tényekrõl beszélek,amik ma már nem tézisek,még ha a te tudósaid nem is tartják annak.Mit titkoltak el Istvánék az õsmagyarság életérõl,miért égtek a könyveikkel együtt a táltosok?A semmiért,netán István szórakozásból ölt, vagy azért mert volt valami amit el akartak titkolni,hogy helyébe más,nyugati szellemiség jöjjön!?
Egyszerûen arról van szó,hogy az MTA-ban tudnak ezekrõl a tényekrõl,csak veled nem közlik.
A 18-19 század történelmét teljesen fals módon közli,néhány történész könyve ,akkor mit akarsz?Ezek nem a legendákba veszõ korok,hanem 1-2-3 évszázad.És nem az évszámok meg a történések leírása a téves,hanem ahogyan leírják.Példa erre amit a kurucokról olvastam a neten,az egyik új történelem könyvbõl.
Fröcsögött a hülyeségtõl...
'Everything that is done for us, without us, is not ours.'
Közzétéve 2012 augusztus 24. - 11:20
Közzétéve 2012 augusztus 24. - 11:47
Vitának hívják az ilyesmit. Megvitat, megbeszél, stb. Nem ismerõs? Sokat lehet belõle tanulni, ellentétben a nyálas bájolgó "társalgással", ahol mindeni mindenkivel egyetért.Azon tûnõdöm mikor hitették el emberekkel azt az ostobaságot, hogy amennyiben elég kitartóan ismételgetik ugyanazon meggyõzõdésüket, meg tudják vele változtatni, a másik ember ugyanerre a témakörre vonatkozó, más állást foglaló meggyõzõdését.
Nem mellékesen tönkretéve ezzel a "párbeszéddel" sok másik ember társalgását.
Közzétéve 2012 augusztus 24. - 12:00
-A realista gondolkodás vezethette, nem a vakhit - hogy így fogalmazzak., ezt ismerte fel Géza és ezért nevelte keresztény szellemben a fiát.
Közzétéve 2012 augusztus 24. - 16:26
-A realista gondolkodás vezethette, nem a vakhit - hogy így fogalmazzak.
Állítólag egy alkalommal a fia nevelõje szóvá tette neki, hogy miért áldoz õsei hitének is.
" Elég nagy úr vagyok ahhoz, hogy két istenem legyen."
Közzétéve 2012 augusztus 24. - 20:54
Azon tûnõdöm mikor hitették el emberekkel azt az ostobaságot, hogy amennyiben elég kitartóan ismételgetik ugyanazon meggyõzõdésüket, meg tudják vele változtatni, a másik ember ugyanerre a témakörre vonatkozó, más állást foglaló meggyõzõdését.
Nem mellékesen tönkretéve ezzel a "párbeszéddel" sok másik ember társalgását.
Vitának hívják az ilyesmit. Megvitat, megbeszél, stb. Nem ismerõs? Sokat lehet belõle tanulni, ellentétben a nyálas bájolgó "társalgással", ahol mindeni mindenkivel egyetért.
Közzétéve 2012 augusztus 24. - 20:59
Azon tûnõdöm mikor hitették el emberekkel azt az ostobaságot, hogy amennyiben elég kitartóan ismételgetik ugyanazon meggyõzõdésüket, meg tudják vele változtatni, a másik ember ugyanerre a témakörre vonatkozó, más állást foglaló meggyõzõdését.
Közzétéve 2012 augusztus 25. - 6:47
Nem értesz mindent. Legfõképpen a leírt érveket nem érted, vagy nem fogadod el, de attól még vannak. Az is érv, hogy népmesékben szerepel, szájhagyomány tartja fenn, stb, csak nem túl meggyõzõ. Aztán vannak számomra meggyõzõbb érvek, úgy mint tudományos kutatásra való belinkelt hivatkozás egyebek.Ahá. Mindent értek.
Packa, az, hogy valaki kitartóan ismételgeti ugyanazt, nem vitának hívják. Akkor se, ha az az "ugyanaz" a legszentebb meggyõzõdése. Ha ketten csinálják egymással szemben, az a "süketek párbeszéde" nevet viseli. A vitához ÉRVEK szükségesek, valamint a másik érvelésére történõ értelmes reagálás.
Közzétéve 2012 augusztus 25. - 10:18
Ahá. Mindent értek.
.... valamint a másik érvelésére történõ értelmes reagálás.
Közzétéve 2012 augusztus 25. - 10:35
Mert egy link az internet tengerébõl az nagybetûs érv. Mindig objektív, mindig a lényegrõl szólnak, sohasem konteó vagy hasonló. Hagyjuk..Aztán vannak számomra meggyõzõbb érvek, úgy mint tudományos kutatásra való belinkelt hivatkozás egyebek.
Ezzel viszont egyetértek, ezt valóban nem kellene csinálni (nem ittenre és mostanra gondolok, globally).(Persze itt általánosan elfogadott, hogy amivel nem értek egyet az nincs.)
Közzétéve 2012 augusztus 25. - 11:08
Az van odaírva, hogy tudományos kutatásra való hivatkozás. Belinkelve az internet tengerébõl....Mert egy link az internet tengerébõl az nagybetûs érv. Mindig objektív, mindig a lényegrõl szólnak, sohasem konteó vagy hasonló. Hagyjuk..
Ezzel viszont egyetértek, ezt valóban nem kellene csinálni (nem ittenre és mostanra gondolok, globally).
Ezekrõl a képességekrõl nem beszélni kellene ppr, hanem mutatni belõlük valamit. Ha vannak persze, mert addig csak "leszóltál" a képzeletbeli magaslatodról, miszerint téged zavar mások beszélgetése. (Egy fórumon....A választ követõen, én már úgy gondoltam, felesleges tovább magyaráznom, de köszönöm, hogy megtetted helyettem.
Bár a "vitapartner" ismételt reakciójából ítélve, sajnos neked is felesleges volt rávilágítanod az ehhez szükséges képességekre.
Közzétéve 2012 augusztus 25. - 15:43
Közzétéve 2012 augusztus 26. - 11:58
Közzétéve 2012 augusztus 26. - 12:18
Edited by shepherd, 2012 augusztus 26. - 12:19.
Közzétéve 2012 augusztus 26. - 12:33
Az más. Attól még nem kell kinevezni rokonnak.
De támogatom a barátkozást, nekem kimondottan vonzónak tûnik más népek lányaival való ...összeismerkedés.
Nem bánom. Ha ezt varrta rám a sors, hát viselem.
Közzétéve 2012 augusztus 26. - 12:42
Csak arra utaltam, hogy nincs bajom azzal, ha más népekkel fesztiválokat rendezünk, engem érdekelnek más kultúrák, ilyen módon, egyéb más szempontok alapján a Lombardiában is lehetnek rokonaink (tudtommal az õseik innen menekültek el), vagy akár az amerikai indiánok is életmódjukat tekintve.Az más. Attól még nem kell kinevezni rokonnak.
Közzétéve 2012 augusztus 26. - 15:05
Közzétéve 2012 augusztus 26. - 17:38
Edited by Nogajijasz, 2012 augusztus 26. - 17:45.
Közzétéve 2012 augusztus 26. - 18:13
Közzétéve 2012 augusztus 27. - 2:15
Linkelhetnék sok mindent Forkissima meggyõzésére.Azonban nem gondolom,hogy az én feladatom.Aki nem hiszi járjon utána.Nos mivel Õ tudtommal külföldön él,de néha hazalátogat,javaslom,nézzen be olyan könyvesboltba ahol sokak szerint a szenny történelem könyveket árulják.Nem mondom akad köztük jó néhány szenny.Ne azokat olvassa,szelektáljon!