Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kutyám ............

• Please log in to reply
4984 válasz a témához

#201 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 27. - 7:40

Tudom,hogy tanácsklént írtad,köszönöm.Igen,nemsokára itt a tavasz,remélem akkor már nme lesznek ilyen nagy tócsák,bár az olvadás után még több lesz.Megfigom kérdezni.Tényleg ti mikor viszitek oltani a kutyátokat?

#202 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 19:12

Az én kutyám, ma teljesen meg volt zakkanva.Több,mint félórán keresztül ugatott,de egyfolytában. Morgott, minden baja volt.Úgy röhögtem rajta, föl is vettem a telefonomra, ahogy ugat, Gonosz vagyok?? Posted Image

#203 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 14:12

Nem vagy az Posted Image Én nemtudom mivan a kutyimmal,remélem még semmi baja sincs és nem is lesz

#204 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 19:35

Akkor megnyugodtam. Biztos nincs semmi baja a kuytádnak.

#205 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 2. - 17:08

Na azt én si remélem,de olyan rossz ilyen állapotban látni.Olyan mint egy kiéhezett kóbor eb :(

#206 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 2. - 17:10

Na azt én si remélem,de olyan rossz ilyen állapotban látni.Olyan mint egy kiéhezett kóbor eb :( Ráadásul még írtó koszos is ,nyáron viszont nem ússza meg a fürdetést Posted Image Posted Image nagyon utálja. Posted Image Ha addig még kihúzza Posted Image

#207 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 2. - 17:18

Nem chat. A kutyának azért jobbulást Posted Image . [ Március 02, 2005, 16:19: Az üzenetet átszerkesztette: esti ]

#208 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 2. - 17:47

Tudom,és köszi.De ez a topic nem arra van hogy elmeséljük mi van volt a kutyánkal? :confused:

#209 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 2. - 18:16

De igen arra van.Nyugodtam meséld csak el Hasufel!

#210 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 2. - 19:00

A kutyám imádja a Rómeó és Júlia cd-t.Mármint a zenét. Ha hallgatom akkor alszik a legjobbat és a legmélyebben. Ez azért jó, mert egyébként teljesen hiperaktív és nem lehet tõle semmit csinálni, mert mindig hozza a játékát. De olyan cuki és mindig horkol. Posted Image

#211 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 2. - 23:12

Posted Image Posted Image AZTA.Kutyám, mivel kint -16 fok van, a kandalló elõtt fekszik a kis szõnyegén.Kimentem megsimogatni, nagyon lesegetett a ház vége felé, tudtam h szomjas. Hátraengedtem, adtam inni neki, de visszafelé ahogy leültem a szobámban a gépnél, ittragadt, és nem ment tovább a konyhába, leült mellém, és csak nézett. Forgolódott, leült. nézelõdött, pislogott.Ránéztem, és hülyeségbõl azt mondtam "Visszamehetsz ám a helyedre ha akarsz!" Ebben a pillanatban fogta magát, felállt, és lefeküdt a kandalló elé újra. Émmeg: :eek: De most újra itt van a szobámban, és alszik a kályám elõtt Posted Image Kis büdös.

#212 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 16:31

Akkor a kutyidnak jó a zenei hallása Kozi! Posted Image Vannak értelmes ebek is.Az enyém is az,de van mikor emgmakacsolja magát és egyszerûen nem hajlandó semmit sem csinálni.Ki érti ezt.Mondjuk talán a fajtájábó adódóan ilyen nemtudom...

#213 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 18:21

Sziasztok! Tegnap találtunk egy jagd terrier kant. Ott kötött ki a lovaknál, vagyis az istállónál,csont sovány szegényke, és nagyon kimerült. Arra gondoltunk, hogy hajtásban hagyhatták el a vadászok. Tegnap adtunk neki enni, de nem engedtük be. Persze ma is ott volt a környéken. Annyit gondolkodtunk mit csináljunk vele, mert nem tudtjuk, hogy van-e valami betegsége esetleg? Aztán annyira megsajnáltuk szegényt, hogy kerítettünk le neki egy külön kis helyet, és befogadtuk. Megetettük, megitattuk, kibéleltem neki szalmával a kutyaólat. Azóta már pihent a meleg ólacskában, evett is, és már a hangját is kieresztette. Nagyon aranyos, látszik rajta, hogy jól nevelt, és máris nagyon ragaszkodó. Remélem rendbe jön. Az állatorvost is majd kihívjuk hozzá valamelyik nap.Most annyira lekötött ez a kutyus, és sokat gondolok rá, és gondoltam megosztom Veletek ezt a kis történetet! Posted Image [ Március 03, 2005, 17:24: Az üzenetet átszerkesztette: LETTI ]

#214 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 19:29

Letti, köszönjük szépen hogy megosztottad velünk.Nagyon rendes tõled, hogy befogadtátok, a kutya is biztosan hálás érte. Adtatok már neki nevet? Megtartjátok?

#215 lovaslány

lovaslány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 532 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 20:42

[url="http://"http://img.tar.hu/lovaslany/size2/11061758.jpg"]itten vagyon a kutyám[/url] , õ egy 8 és fél éves bullterrier kutyus. Hm...az ül parancsszóra hallgat, a fekszikre egy kis bíztatás kell Posted Image , de én így szeretem Posted Image Általában félnek tõle az emberek és átmennek az utca másik oldalára :rolleyes: és állandóan megbámulják, hogy harci kutya meg miegymás...pedig még soha nem volt agresszív. Ez nagyon nevelés kérdése...mi annyira máshogy neveltük, hogy sztem még harapni sem harapna meg senkit soha. De hála neki, eddig még soha nem törtek be hozzánk...ki tudja miért Posted Image

#216 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 21:05

lovaslány!Szép a kutyád!Kozifru!Adtunk nevet a kutyusnak. Az egyik ismerõsünknek volt régen egy jagd terrierje, akit Frikinek hívtak, és ez jutott eszünkbe, hogy legyen a mi újdonsült kutyusunk is Friki. Szerintem aranyos név! Posted Image Már így is sok kutyánk van, de valószínûleg Frikit is megtartjuk! Posted Image

#217 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 21:45

Nekem is volt egy Jagd terierrem.Szuka volt, vadászatra alkalmatlan, mert túl játékos volt. Így aztán megkaptam a szomszédtól. (Úgy is mindig nálam lógott Posted Image )Nagyon imádtuk egymást, mondtatom hogy értem mindenre képes volt. Egyetlen hibája volt. Hogy állandóan elcsavargott. Kiugrott a kerítésen, és elszelelt. Egykét órát- max. fél napot távol volt, aztán hazajött. Volt egy jóbarátja, egy fekete német juhász. Egyik nyáriszüneti napon, mentem ki az udvarra, de nem találtam. Jó, gondoltam megint csatangol valahol. Azóta nem tudom merre jár, mindez történt már vagy 4 éve, soha semmit nem hallottam róla innentõl kezdve.Annyit tudok, hogy másnap reggel a legjobb "kutya"barátját, a fekete német juhászt a két utcával feljebbi bolt kerítésén találták, egy bálamadzaggal felakasztva.Tudtam hogy vele is valami hasonlót csináltak, és sokszor gondolkoztam rajta, hogy vajon kinek bökte ennyire a csõrét két kutya. Én sem szeretem a kóbor kutyákat, sõt sokszor féltem tõlük, de TUDOM hogy az én Gina-m soha senkit nem bántott, még (elviekben) vadászkutya létére a madarakat is békésen tûrte maga mellett.Nagyon szánalmasnak találom hogy valaki így álljon bosszút a számára kellemetlen kutyaugatáson pl.Ennyi erõvel én az összes engem idegesítõ hang forrását egy húzással lelõhetném.Persze nem hiszem hogy él még szegény egyetlen, legkedvesebb kutyám, de ha nem, akkor azzal nyugtatom magam, hogy talán nem szenvedett. Szemközt tudnám köpni az ilyen emberket.Már most is bõgök, pedíg ennek már 4 éve, és azóta volt nekem egy cocker spánielem, és most van egy magyar vizslám. Nagyon szeretem Õt is, de azt a kis fajtiszta terierrt sohasem fogom elfelejteni.Annyira szerettem. Mindenhová elkísért, mindig velem volt, együtt napoztunk a füvön vagy épp hûsöltünk a ház tövében, együtt locs-pocsoltunk a vízzel, együtt játszottunk a hóban.Mindig ott volt mellettem amikor a veteményest locsoltam a nyárestéken, mindig megvédett amikor valakivel csak hülyeségbõl is verekedtünk, futkostunk.Soha sem fogom elfelejteni, és remélem hogy most egy glória van a feje felett, mert azt érdemli.

#218 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 21:54

tötõ! Ez nagyon szomorú! :( Néha nagyon kegyetlenek tudnak lenni az emberek! :( Szegény kutyusok, hogy mért kellett velük ezt tenni? :(

#219 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 22:34

[url="http://"http://img.tar.hu/lisztesnoemi/size2/5999080.jpg"]http://img.tar.hu/lisztesnoemi/size2/5999080.jpg[/url]LETTI! Az én kutyám legalább olyan szép,mint lovaslány kutyája :D Egyébként õ Nina,13 éves.Leélte már élete javát,és minden napért hálát adok,amit még velem tölthet.Rengeteg sok örömet okozott rövidke kis életében,és rengeteg mulatságos dolgot mûvelt.lovaslány,egyébként,sajni az emberek ránézésre ítélnek sok kutyát.Az én Ninámat állandóan le pitbullozták,pedig köze nincs hozzá.De volt,hogy Bullmasztifal együt sétált,olykor sokszor halottam- nézd,és ott a kölyke mellette

#220 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 22:50

tötõ! Átérzem én is amit írtál.Sajni elég közelin,és elég megrázóan.Pénteken pusztúlt el anyukám fiu kutyája.Mérgezésben,utcáról felevett valamit.Nem az én kutyám volt de,igen megrázott.És sajnos hiába a tetemes orvosi költség,segíteni már nem tudtak,csak a tényt megálapítani,mi okozza a gondot.És emlékeimbõl elõjött,nem ez volt az elsõ hasonló eset családunkban,emit a kultúr B.örsön. Posted Image Bár most tény,oda nem figyelés volt az ok,hogy a kutya kiszökött.De 5 éve kutyasétáltatás közben,kapott fel a kutyám egy kenyérdarabot,ami egy utcában,játszótér közelében egy ház elött volt.Pech,gyorsan ható,30 éve betiltott idegméreggel volt átitatva.Nem értem a mai napig,hogy tehet ember ilyet?Ott akkor segítség nem volt.Rendörségi ügy viszont igen de,minek?És csak azt mondhatom,még kész szerencse,hogy nem egy kisgyermek kostolgatta meg.

#221 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 10:08

Mimi! Felénk is már sok kutyát megmérgeztek, én is mindig attól rettegek, hogy csak nehogy a mieinknek is egyszer valamit bedobjanak. Tegnap meg éppen egy olyan esetrõl értesültem, hogy mostanában történt, hogy az egyik távolabbi szomszédék huskyja átment a kertszomszédjukhoz, és pontosan nem tudom megfogott egy-két tyúkot vagy mi, és a kedves szomszédék agyonütötték! Azért nem kellett volna ekkora brutalitással elbánni vele! Én ismertem azt a kutyust, egy nagyon szeretetreméltó kis husky volt, jó az tény, hogy jobban kellett volna rá vigyázni, hogy ne kerüljön a szomszéd tyúkjainak a közelébe, de azért ilyen embertelenül elbánni vele! Ráadásul én ezeket a szomszédokat kutyabarátként ismertem, és most nagyot csalódtam bennük! :(
  • Mazsola Von Trüffel kedvelte

#222 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 10:09

Ja Mimi! Nagyon kis ari a kutyusod! Milyen fajtájú? Nem francia bulldog?

#223 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 11:34

Igen Francia bulldog.Amúgy iszonyat,jó fej.Már elég öregecske de,a mai napig vannak olyan dolgai amin fetrengek a nevetéstõl.Igazi kis bohóc.Ilyen kutyám,biztos,hogy lesz még.Csak hála a "lelkiismeretes"hazai,beltenyésztésnek,ma már nagyon meg kell nézni,honnan szerzi be az ember eme kutyát.Egyre több a genetikai,rendellenesség ami,sajnos a kutya korai elmúlását okozhatja.Amit írtál Letti,az is elég szörnyü,fõként azért mert mindig az jut eszembe.Aki egy állattal így elbánik,az mit tesz felindúltságában az embertársaival?Tudod,errõl az jut eszembe.Van egy kedves öreg szomszédbácsink.Nagyon sok problémánk volt hasonló okok miatt.Õ hurkot csinált a kutyánknak,mert átment mindig a lyukas kerítésen.Baj nem lett belõle,hála az égnek,mert mindig idõben kiszabadítottam a kutyát.Ezt addig csinálta,a bácsi,míg egyszer bepöccentem,megmondtam neki.Szégyelheti magát,mi itt lakunk hárman,anyukám,hugom,és én,mint nõnemüek.Igaza van,lyukas a kerités de,esetleg segíthetne megfoltozni,mint férfiember.Akkor kicsit elszégyelte magát :D ,másnapra nem volt lyuk a keritésen.Hasufel!Kutyáddal mi van,van valami hír róla?

#224 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 16:20

Készítsétek elõ a jó marokba illõ köveiteket, de írok a másik oldal nevében is.Kiráz a hideg attól, amikor mondják, hogy jajj, kicsit elcsatangolt, de a világért sem morgott volna meg senkit, mert nem olyan, mert ez egy kutyába költözött szentecske... Miért, láttad már, hogy viselkedik, amikor a felügyeleted nélkül, abszolut szófogadatlanul (mert normális helyeken a kutya nem mehet ki a kertbõl engedély nélkül!), magát önállósítva csatangol?!Embert nem bánt. Hát kössz, szépen, ezzel megvígasztaltál... és mi van velem, aki a kutyámat pórázon sétáltatva szembetalálkozom vele? Én le vagyok ejtve. A szent kutyulid igazán nem tehet róla, hogy miközben nekiesik az enyémnek, esetleg engem is meg talál harapni. Nem úgy gondolta, mert Te ismered, õ sohasem tenne ilyet...Nem tudom, akik csak így "csatangoltatják" a kutyát, azoknak volt-e már részük a következõben: állsz a póráz végén, igyekszel teret - ezáltal viszonylagos szabadságot és nyugalmat - biztosítani a kutyának, miközben a két állat minden inát megfeszítve szagolja egymást. Ezúton tájékoztatom a "gazdikat", hogy [cenzúrázva] [cenzúrázva] érzés! Ilyenkor meghúzni nem lehet a kutyát, mert akkor robban. Legtöbb, amit tehetek, hogy lerántom róla a szájkosarat és hívom.Na, és olyanban volt már, hogy kitaláltak egy sétaútvonalat, de nem tudtak rajta végigmenni? Mert minden sarkon el kell fordulni másfelé, hogy elkerüld a találkozást a felfújt bondával, magasra tartott farokkal, ügetésben közeledõ "abszolut kedves-aranyos" kutyával.Az, hogy egyszer-egyszer kiszökik a kutya, bárkivel megesik, benne van sajnos a pakliban. De hogy heti, sõt NAPI rendszerességgel kint vannak, azt felháborítónak tartom. Van a környékünkön jópár ilyen kutya. Lány létemre egy erõsebb dróttal (marha drága volt ám...) be tudtam foltozni az utca végén lakó [cenzúrázva] kerítését. Mert ugye erre sem voltak képesek.Amikor ezekkel a "kedvenc" kutyáimmal találkozom, gondolkozóba szoktam esni, hogy a kutyát lõjem le, vagy a gazdáját akasszam a kerítésre. (Ja, lehet dobni!) [ Március 04, 2005, 15:24: Az üzenetet átszerkesztette: esti ]

#225 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 17:57

Hát igen,felfogás kérdése az egész.Az állandóan utcán csatangoló ebek gazdáit én is megráncigálnám,szívem szerint.Sajnos van ilyen.De itt mi nem arrol beszélgettünk,hogy a kutyánk/kutyáink állandóan az utcán csavarognának.Én speciel,arrol írtam,és oda is írtam,emberi mulasztásból szökött ki a kutya egy pillanat alatt.Ez sajna a legjobb helyen is elõfordulhat,fõleg egy fiu kutyánál.De ne legyen már velejáró következmény,hogy a kutya mérget eszik.Bár sajnos ez is elõfordúlhat a legjobb helyen is.Akár véletlenül is.A másik eset amirõl írtam,az egy kicsit felháborítobb.Esti! Ott,akkor,kettõ kutyám pusztult el 1óra leforgása alatt.Ott,az exem sétáltatta a kutyákat,az egyik/Bullmasztif/pórázon,a másik/Berni/ szabadon,max.1-2m-re az exemtõl.No a Berni kapta fel,az idegméreggel megspékelt zsíroskenyeret.Hovatovább,rég betiltott méreg volt,amit mint utólag kimutattak a labor vizsgálatból.Ráadásul,mint kiderült,eme mérget anno,a rókák irtására használták,és állítólag a mustárgáz egyik összetevõje.Csak annyit róla,ha véletlenül zárt térben a légutakba jut,annyi,ha neadj isten egy közkútba kerül,az utca lakóinak szintén annyi.Nem hinném,hogy normális emberi reakció az,mikor egy ennyire veszélyes méreggel átitatott,zsíroskenyeret xy,egy játszótérrel szemközt kirak az utcára.Csak azért mert zavarják a kutyák,macskák.De szerencse a szerencsétlenségben,csak kb.10épp arra sétáltatott kutya pusztúlt el.Egyebek iránt,azt sem tartom normális emberi reakciónak,ha valaki felindultságában,agyoncsapja a szomszéd kutyáját.Persze,azt sem ha a szomszéd kutyája,megeszi a tyúkjaimat.De emiatt nem a kutyát fogom agyoncsapni,hanem a szomszédot megráncigálni!Az a véleményem,az az ember aki hasonlóra vetemedik,az hasonlóan bánik el embertársaival is.Ja és bocsi,sajni 13évesen,még nem tudtam,hogyan kell a kerítést megfoltozni.Természetesen,ma már ezt is meg tudnám csinálni,és nem egyszer meg is csináltam,mikor a szomszédok kan kutyái szétszedték a keritésünket.No igen,ez is felfogás kérdése.Míg az ex hurkot gyártott,hogy megfogja a fránya kan kutyákat.Addig én,a hurok anyagból befoltoztam a keritést szépen.Úgyanis,bármennyire zavart,és iritált,a törzskönyves fajtatiszta kutyám környékén a szomszéd keverék kanj,azért csak sajnáltam a kutyát,és a nem épp normális gazdája hozzá állását nem a kutyán akartam megbosszulni.

#226 lovaslány

lovaslány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 532 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 19:51

Mimi!A pitbullozás nálunk is megszokott dolog, pár éve még elmagyaráztam a tudatlan kutyátsétáltató emberkéknek, hogy mi a különbség...de mostmár lesz*rom. Sokszor olyan "halk" megjegyzéseket kapunk, hogy mennyire csúnya-malac-undorító kutya. És ezt egy dagadt, menni is alig bíró, ápolatlan tacskó gazdájától... :rolleyes: hát érdekes. Persze megértem, hogy nem tetszik mindenkinek ez a fajta, de hát mégis...én sem fikázom más kutyáját.Egyszer volt, hogy épp sétáltunk és szembe jött velünk vmi uszkárféle kutyus a gazdájával. Ilyenkor mindig rövid pórázt fogok nehogy berágjanak rám. A hapsit nagyon nem érdekelte, hogy a kiskedvence morog mint állat és felénk tart vicsorogva, ígyhát próbáltam magam mögé rejteni a kutyámat, gondoltam õ zavarja, nem rám ideges, nem akartam, hogy megharapja. Mikor megpróbáltam elmenni mellettünk a rohadt dög belémharapott :mad: .....hát csak azért nem rúgtam bele, mert rohadtul fájt a lábam. Mikor feleszméltem már elhúztak, persze se bocsánat se semmi...hát érdekes. És az én kutyám a vérszomjas vadállat...

#227 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 20:03

Ma voltam Aminál.Mondhtaom,nagy megnyugvássak nagyon jól nézki bár azért még szedhetne magára pár kilkót.Boldog volt,hogy kimehetett sétálni és most is nagyon szótfogadott Posted Image Végre láttam a csillogást a szemébe,öröm volt nézni most,már én is boldog vagyok.Esti! Ezekrõl én is tudnék mesélni...Sajna mi nme nagyon tudunk rajta változtatni,bár jó amit tettél.

#228 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 20:24

lovaslány! Hát igen,a te kutyád,kb.annyira vérmes fajta mint az enyém.Hát persze,hogy nem szépek de,épp ezt szeretjük bennük,és az áldott jó,szívüket.Amúgy,én attol is rosszul vagyok,ha a staffokat levadállatozzák,meg hasonlóak.Õk sem vadak eredetileg.De azok lesznek,ha azzá nevelik õket,épp úgy mint egy pincsi is vérmes lesz rossz kezekben.De sajnos az emberek,inkább ítélnek,hallomásból és kinézetre.De én sem foglalkozom már vele,ki mit mond a kutyámra.Hasufel! Örülök,hogy jól van a kutyád.

#229 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 20:34

Köszi Mimi!Bár hamar visszafordulhat a dolog,de amjd tezsek róla hogy ne történjen meg Posted Image Nevelés kérdése én ismerek olyan pittet aki imádja az embereket meg más kutyákat.A gazdija nem úgy nevelte mint más emberek a sajátjukat...

#230 Zsizsik

Zsizsik

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 20:35

[ Március 04, 2005, 19:36: Az üzenetet átszerkesztette: Zsizsik ]

#231 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 20:37

Bocs az elõbb én akartam írni, csak a húgom volt bejelentkezve!

#232 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 20:42

lovaslány! Az tényleg elég rosszul esik az embernek, ha az utcán a füle hallatára fikázzák le a kutyáját. Én sem szoktam soha senkinek nyíltan leszólni a kutyáját, és ezt azért másoktól is elvárnám.Hasufel! Én is örülök, hogy jobban van a kutyád!esti! Én is sokat mérgelõdök, hogy az utcán annyi kutya csatangol, meg persze az is sz*r dolog, ha a kutya a szomszéd tyúkjait terrorizálja, de azért mégsem kéne ilyen mértékû brutalitással elbánni velük! [ Március 04, 2005, 19:43: Az üzenetet átszerkesztette: LETTI ]

#233 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 23:49

Hûha esti most jól megkaptam.Hidd el hogy be volt drótozva a kerítés, és hidd el hogy az öklöd nem fért volna ki rajta, de azt is képzeld el hogy mit csinálnál akkor, ha van egy egy méter, hetven centis kerítésed, de a jagd terriered fogja magát, felkapaszkodik a tetejére, és egy könnyed, légies mozdulattal már kinnt is van.Lõjem le a kutyámat? Tegyek rendkívül esztétikus, fél méteres deszkatoldást a kerítés tetejére, 15-20 méter hosszan? Verjek két méteres láncra egy vadászkutyát?TUDOM, (visszajelzések alapján is) hogy az én 35 centi magas kutyám senkit sem bántontt, mert nagyban letojta az idegeneket. Két év alatt EGY embert nem harapott meg (még jó), de még csak morogni sem morgott senkire. Had tudjam már légyszi hogy milyen volt a kutyám. A környéken ismerték, és szerették. Akármennyire is furcsa.Tudod a mi kis falunkban rendesek az emberek, és azt a kutyát amelyik maximum két utcával feljebb "csatangol el", (igen, igen, amikor fél napig nem volt meg, többen szóltak, hogy a két utcával feljebb lévõ diófa alatt feküdtek a "haverjával") és ráadásul baromira nem bánt senkit, nem bántják.Egy öreg volt a sarkon, méghozzá azon, amelyikkel szemben a bolt van, ahová felakasztották a németjuhászt.Neki vannak beteg húzásai, pl. kiszórt 300 db rajzszöget a keresztezõdésbe, mondván hogy õt zavarja az autó. Így aztán a falu arralakó 60%-a azon a napon mehetett kerékcserére, szóval biztos vagyok benne hogy õ csinálta ugyanezt.Sõt. Mondok még valamit.Nekem is volt olyan, hogy egyedül futottam a töltésen, és egyszercsak egy rottweiler jött velem szembe,izomból morogva és amikor pofándobtam, felrohant a gazda a töltésre (aki addíg nem volt látható valahogy) ki volt akadva hogy hogy mertem bántani a kutyáját. Most nekiállhatunk csócsálni a kakit, én TUDOM hogy milyen volt a kutyám, aztán kész.

#234 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 5. - 12:50

Na ez az, hogy ilyen kutyával miért kell így elbánni, ami még a légynek sem árt! :( Sajnos vannak, akik ezt nem veszik figyelembe!
  • Mazsola Von Trüffel kedvelte

#235 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 5. - 13:09

Bezzeg a ladával 110-el az utcában száguldozó etnikumra senki sem mer rászólni, mert jön a család.A kutyáknál ez nem áll fenn.Azt agyon lehet vágni, fel lehet aksztani a felelõtlen bunkónak, a nem létezõ lelkiismeretén kívül úgysem kell elszámolnia senkivel.

#236 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 5. - 19:59

Itt pl. mikor viszem a kutyámat sétálni,nyakörv a nyakába,póráz a kezemben, a kutya farka meg állandóan mozog.Aztán,ha valaki mellett elhaladunk-nem szoktam megfogni-rögtön azt kérdezi: Ugye nem bánt?Én meg persze,hogy nem,majd mondanám tovább,hogyha bántana nem hagynám szabadon pórázon lenmne,meg lenne nálam v rajta szájkosár.De inkább vissza fogom magam.Értetlenkedve mondom a velem sétáló személynek,hogy miért kell ezt megkérdezni.Jó,persze normális ha valaki féla kutyáktol,de ez csak egy kislogika Posted Image

#237 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 5. - 20:57

Hasufel, sajnos érthetõ, hogy rákérdeznek. Nem logikus, hogy amit póráz nélkül vezetnek, az jó kutya. Körbenézel, hányan nem tudják visszahívni a kutyát... Tötõ meg pont pár sorral feljebb írta, hogy a póráz nélkül vezetett kutya nekiment. Egyáltalán nem logikus.

#238 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 6. - 12:18

Má nem azér de egy dalmatátol félni kell?Megérteném,ha más fajta lenne,amikrõl már így is rémhírek keletkeztek,de akkor is.Na mind1 nem akarok veszekedni én így gondolom.Ha valakinek neki megy egy lutya annak általában oka van,ha meg nem akkor elég zaza a kutya. Posted Image Na a lényeg a lényeg,hogy az én kutyámtól nem kell félni! Posted Image

#239 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 6. - 12:55

Azt birom, amikor kérdezem, hogy nem harap-e a kutya. Legalábbis amikora foxival megyek, mindig rákérdezek. Mondják, hogy neeeem, hogy is feltételezek ilyet. Odajön a kutya, a hátán égnek áll a szõr, és enyhén vicsorog. A gazdája szól, nem jön, szól, nem jön. Végül még õ van megsértõdve, hogy teszem a megjegyzést. Magyar mentalitás...

#240 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 6. - 18:57

Én mindig megfofom Kefírt, ha jön egy ember, mert Kefír kölyök kutya szeretétevel mindenkihez odaszaladna és van aki fél tõle. Már volt olyan, hogy éppen kotorásztam a jutalomfalatját, mikor meglátott egy nõt és odarohant hozzá. Az meg elkezdett visítozni. Visszahívom és mondom, hogy csak kölyök,erre teszi a megjegyzéseket.