Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kutyás kérdések, melyek miatt nem érdemes új topicot nyitni...

• Please log in to reply
846 válasz a témához

#201 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 26. - 12:55

holnap reggel 9re be vagyunk jelentve az Egyetemre. Festés, mûtét, Diószegi dr.

Hozzászólás megtekintése

A legjobb kezek közé kerül a kutyusod! A mi Benjinket is õ mentette meg annó.(Ez volt vagy 8-9 éve, tehát azóta a doktor úr csak még tapasztaltabb lehet...:))Benji-kutyám (Skót juhász - németjuhász keverék) egy karácsony-szenteste pottyant az anyukájából a tenyerembe, utolsóként. A tesóit elajándékoztam, õ maradt "második" kutyinak. (Ahogy most Boginál a 12-bõl Masni:))Éltünk-éldegéltünk (rengeteg örömteli és megható történetet tudnék arról a 14 évrõlmesélni nektek... :) ), mígnem egy napon Benji eltünt. Akkoriban már együtt éltünk a férjemmel, Fecóval, õ épp a fûnyíró tartalmát ment kiüríteni hátra a telekvégbe, mikor meghallotta a nyüszítést, Benji ott feküdt vérbefagyva, alig volt benne élet. Felnyalábolta, azonnal elvittük orvoshoz Devecserbe, aki "ebcsont beforr" felkiáltással betuszakolta a törött csontokat, szakadt izmokat-inakat a bõr alá, és összevarta. Harmadnapra már Pápán ültünk egy másik állatorvosi rendelõben. Az orvos azt mondta, vagy amputáció, vagy megpróbálhatja a mûtétet, de 5o % eséllyel. Akkor éppen annyi pénzünk alig volt, hogy az esküvõnk alkalmából meghívjuk a szûk rokonságot, gyerekeinket egy lakodalom helyetti vacsorára, de vettünk fel "C"-hitelt, és kifizettük a 36.000,- Ft-ot a mûtétért. A velõûrszegtõl a mittudoménmégmit beépített a doki Benji lábába, de valamiért beindult egy csontfelszívódási folyamat, és ahelyett, hogy összenõtt-forrt volna a csontja, minden röntgen alkalmával távolabb voltak egymástól a csontvégek. Ezek után még háromszor mûtötte meg ez az orvos Benjinket, különféle belsõ, külsõ fémrögzítésekkel, (gatyánk majd' ráment) de nem javult. Négy évig szinte állandóan fémek voltak benne, és "lavór" a fején. Volt, hogy folyamatosan infúzióztam, annyi antibiotikumot kapott, annyit volt röntgenezve, ami öt kutyának is elég lett volna. :( (Csak mellékesen jegyzem meg: mûtétek-kontrollok-röntgenek-gyógyszerek árából, amit ez alatt az idõ alatt Benjire költöttünk kb. 2 szép lovat vehettünk volna. :rolleyes: )Aztán egy magyarpolányi állatorvosnõ ajánlatára (neki évfolyamtársa volt Diószegi doktor úr) felvittük az István utcába. Most figyelj: Õ egyetlen elõzetes röntgennel, egy mûtéttel, és egy kontrollröntgennel (emlékszem, összesen 21.ooo,- Ft-ot fizettünk cakk-pakk!!!) megoldotta a problémát. Fél év alatt rendbejött, (nyomtalanul és tökéletesen meggyógyult) Benji lába, ami 4 év alatt nem tudott! ;) Ha találkozol a doktor úrral, említsd meg, légyszives, hogy a Somló-hegy lábától a Benji gazdája üdvözli õt, és utólag is, még egyszer is nagyon szépen köszününk mindent neki! (Fog emlékezni!) :ang:

#202 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 26. - 19:25

Drága Ágimam, sajnos-szerencsére, mire én elolvastam az írásod, már itthon vagyunk, és így nem tudtam átadni üdvözuleted. De mindenesetre valóban nagyon kedves-szimpatikus, és mindenképp nagy tudású (a szó jó értelmében) doki. A dr. Csébi Péterrel mindketten megvizsgáltátk, se rtg, se festés, se semmi, és egybehandzólag megállapították, h polyradiculoneuritis, perifériális ideggyulladás. Javallat: tornáztatás, Milgamma tablettában, várhazóan 4-6 hét alatt spontán gyógyul. Szóval jobb hír nem is érhetett volna, köszönöm mindenkinek, aki próbált virtuálisan segíteni :ang:

#203 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 26. - 20:50

Hurrá! Az a lényeg, hogy nincs nagy baj, nem volt nagy macera a kutyusnak sem. Azért örülök, hogy Diószegi doki szóba került, mert legalább hangot adhattam - kutyás körökben - az elégedettségemnek, és megerõsíthetem, bárkinek bármi gond van a kutyusával, csak ajánlhatom. Dehamáittenvagyunk: Ugye Benjike 14 évesen elaludt, de mielõtt az örök, mesés vadászmezõkre költözött volna még megtanította Bogi-bébit mindenre, amit illik tudni egy jó házörzõ kutyusnak. Bogit 8 hetesen vettem, egy Ujfunlandi szuka, februárban már harmadik évét tapossa. Amikor Benji meghalt, õ épp 6 hónapos volt. :ang: Aztán átvette ezt a nagyon fontos posztot, hogy Fecó távollétében engem (és a házat) õrizzen. A másfélszer akkora fia, Masni (õ kan :D) is jó inasnak bizonyult Bogi-mama mellett...:), májusban õ is betöltötte az elsõ évét.Ahhoz képest, hogy egész életemben egy Yorkshire terrierre vágytam... :rolleyes: jól elvagyunk mi együtt. :ang:

#204 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 29. - 19:15

Õz!Remélem olvasd ezt.Segíts nekem kérlek!Dzsina a dalmi nagyon sovány volt eddig is.Most össze szedett valamit,beteg lett épp hogy kilábalt megint úgynézki valami nics rendben :( Egyik napról a másikra egyre soványabb,tegnap még nem ma már ki látszottak a medence csontjai :( És tiszta fehér az egész kutya szája,ez ami aggaszt nagyon.Barátnõm nicns itthon,a szüleinek elfelejtette megadni a számát,max csak felkeresni tudom-új házba költöztük új csöngõvel..ami még nincs átírva.Mit tegyek?Ha sikerült beszélni velük,gondolom elvisszük orvoshoz?Többen mondták h lehet mérgezés is,de hát nem evett össze semmit sem.A soványságra meg nemtudok egyszerûen mit csinálni,veszek neki majd béres cseppet ami pont nekik készült az jó az étvágytalanság ellen.Semmilyen tápot nem eszik meg és nmagyon válogatós.Segíts légyszi.A mi dokink nemtudod jó tanácsot adni :(

#205 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 29. - 23:07

Hasufel, ha ennyire gyorsan fogy és vérszegény is (= fehér a szája) ; az nem olyasmi amiben így a monitor elõl tanácsot adhatnék. Erõteljes férgesség, komoly belgyógyászati betegségek és patkányméreg-mérgezés jöhetnek szóba. Nagyjából. Tudtommal Kecskeméten több kutya-értõ doki is van; valamelyikhez vigyétek el Dzsinát és vizsgáltassátok meg jó alaposan. Minél elõbb.(ezt a barátnõs kavarodást egyáltalán nem is értem; de gondolom, nem is életbevágó.)

#206 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 30. - 21:29

Õz!Most visszük az ügyeletre,de a telefonba azt mondták h csak infúzitó kaphatna,vigyük be holnap.De addig nem várunk,érthetõ okoból.Köszönöm a válaszod!

#207 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 1. - 10:11

Õz! A perifériális ideggyulladás spontán gyógyul? Egyik állatorvos ezt mondja, a másik azt.... :confused: :confused:Hasu, kihez vittétek a kutyust?

Edited by chestnut, 2006 július 1. - 10:11.

#208 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 2. - 10:13

Este éjfél is elmúlt már egy ügyelet sem vette fel,az az volt egy doki de az Nagykõrösi volt.Így reggel a Szappanosékhoz vittük-én nem bírom õket dehát nem az én kutyám-aki azt mondta h lehet babézia-nemtom h írják-de lehet a pofáján lévõ elég nagy csomó miatt akármi más is,ami mondjuk volt kezelve de nem lohatt le.Azt mondta ebbõl kifojólag lehet leokémia,esetleg rosszabb :( Ami ilyen fiatal korban rosszindulatú-daganat,rák.Kapott 5v6 injekciót,vérvétel holnap lesz,ha nem javúl akkor antibiotikumokkal kell kezelni.Ezek nem jó hírek :(

#209 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 3. - 19:31

Babézia, az lehet, tipikus jele a vérszegénység, ezen kívül a magas láz, sötétbarna vizelet. Szerencsére gyógyítható, kitartást a kutyusnak! Nálunk ott tart az ügy, h tegnap este 40,3 volt a láza, 1 szuri, majd néhány óra múlva tablettás antibiotikum után reggelre lement 39,3ra, és tartja is. Kapott 1 mágneses kezelést, majd a héten mégegyet. Lassú gyógyulás. Õz, mi az az infekció?

#210 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 3. - 19:47

fertõzés( Bocs, tudom, hogy nem én vagyok az Õz, de gondoltam azért nem baj, ha válaszolok.)

Edited by Bokorugró, 2006 július 3. - 19:48.

#211 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 3. - 21:55

Pontosan.Hasu, leukémia. Van azóta valami fejlemény?...Ches, ami a perif. ideggyulladást illeti: Diószegitõl tanultam kisállat-ortopédiát; és még nagyon ott a tojáshéj a fenekemen ahhoz hogy önálló nézeteket alakítsak ki. ;)

#212 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 4. - 13:42

fertõzés( Bocs, tudom, hogy nem én vagyok az Õz, de gondoltam azért nem baj, ha válaszolok.)

Hozzászólás megtekintése

Köszi Bokor!

Pontosan.Hasu, leukémia. Van azóta valami fejlemény?...Ches, ami a perif. ideggyulladást illeti: Diószegitõl tanultam kisállat-ortopédiát; és még nagyon ott a tojáshéj a fenekemen ahhoz hogy önálló nézeteket alakítsak ki. ;)

Hozzászólás megtekintése

Értem. Semmi gond, csak minél több dokit szeretek megkérdezni, ha már van rá lehetõségem. Amúgy a Diószegi dokiról eddig csak csupa jót hallottam. :)

#213 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 21:29

Igen van.Az állapota egyre csak rosszabb lett.Mindegyik orvos azt mondta h altssák el-én nem voltam itthon 3 napig,telefonon beszéltünk-de elvitték Nagykõrösre valami jó dokihoz aki megállapította h akut szív vagy vese elégtelensége van-ezt nem hallottam jól-és h leállt a vesélye is.Telenyomta szurival a kutyát amitõl jobb kedve lett az infúziót is szuriból kapta.Már evett és ivott ma sõt volt vizelete és széklete is.Nemsok remény van neki,sajnos ez genetikai betegség.Rosz tenyészetbõl van amúgy is.Reménykedünk...Szorítsatok ti is :( :ang:Holnapra megint hozok fejleményeket.És rakok be egy képet csak h lássátok hogyis néz ki Dzsina: DzsinaFekszikItt azért még jólnézett ki.

Edited by Hasufel, 2006 július 5. - 21:30.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 21:32

Hasu, mit kapott a kutyu? Gondolom, szteroidokat kapott a szuriban... Az sem csodaszer sajnos, sokszor csupán "tuning"... A nem sok remény az mit jelent?.. Jobban lehet még és esetleg gyógyszerrel eléldegélhet, vagy nemsokára elalszik talán?..Szorítás megy :ang:

#215 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 21:43

Dé,pontosan nemtudom h mit kapott,de holnapra ezt is kiderítem.Mindenki arra gondolt,h igen a szurik miatt van jobb kedve.Nemlesz jobban szerintem már soha sem,egyébként most volt 1 éves :( Szerintem nemsokára elalszik,elalszik örökre :hupp: Addig viszont amíg azt mondja a doki h egy pici remény is van addig szorítunk és bízunk. :) :ang: És köszi :ang:Mondjuk nemértem ezeket a dalmikat.Aminak most vettem észre két dió nagyságú csomót az egyiket a hasában a másikat a könyöke alatt.Pont egymásaal egy vonalban.Páran azt mondták h aggódjak és gyorsan vigyem el orvoshoz merthogy ha a hasában van az nagyon rossz,rák is lehet,merthogy az idõskutyáknak mindig van daganatuk.Én nemtudom mit csinálok ha tényleg valami olyan baja lesz :( Bõgtem egy sort már miatta és szidtam az eget h miért kell elvenni tõlem mindenkit :(-tudom ne fessem az ördgöt a falrade én már a legrosszabbra gondolok :hupp:

Edited by Hasufel, 2006 július 5. - 21:43.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 5. - 21:59

Nem tartom igaznak, hogy törvényszerûen minden idõs kutyának daganata van. Nekem is volt már sok kutyám, szerencsére mind idõsen ment el, egyedül Blöki hagyott itt nem is olyan idõsen (még pár évet biztosan rongolászhatott volna teljes kondiban, ha egészséges), õ leukémiás volt (vérrákos). Nála is dudorok jelezték a bajt, igaz, ezek bedurrant nyirokcsomók voltak. Úgyhogy én azt mondom neked, minél elõbb mutasd meg dokinak, ha nincs baja, vagy más, nem rák, és sima/simább ügy, akkor nagy megkönnyebbülés lesz, de ha mégis daganat, akkor kivizsgálják, és felmérhetik, hogy lehet-e még valamit csinálni vele, mûteni, kezelni, vagy pedig mi mást lehet/kell tenni... Ez nehéz dolog, de ennyit megérdemel az az állat, aki hû társunk volt sok éven át, hogy a lehetõ legjobbat megtegyük érte :ang: (Neki a legjobbat, és nem nekünk, tehát telenyomni tuninggal és még nézegetni pár hétig, tudva, hogy ennyi, nem több, szerintem nem éri meg, de ez csak az én véleményem, mindenki úgy csinálja, ahogy gondolja.) Csak keress egy dokit, aki nem hamukál, hanem elmondja a teljes igazságot, hogy milyen alternatívák vannak, és melyikkel mit érhetsz el, és nem áltat semmivel. Ez fontos. Sok mindent megelõzhetsz vele, a te lelked védelmében és a kutya védelmében is.Na, odakoncentrálok, hogy egyik kutyit se érje semmi olyan, amit nem kívánnál, és bármi történjék, az legyen a legjobb, ami történhet :ang: ( :( )

#217 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 6. - 9:08

Köszi továbbra is. :) Amit elvisszük dokihoz ez csak természetes :) Bár jobb lenne ha csak apa menne...Nem akarok ott lenni amikor megálapítja h esetleg olyan amin nem lehet segíteni. :( :hupp:

#218 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 10. - 20:03

Kezdem a jóval:Aminak semmi de semmi baja,csak ijeszget minket :ang: Csak egy zsírcsomó amibõl több is van benne,mondjuk az már ijesztõbb h ha ez elkezd nõni lekell szedni akkor miért nem most amíg kicsi? Nah mind1.Itt a rossz:Csilla hazajött némethonból.Próbálkoznak még Dzsinával de a kutya csont és bõr szó szerint-ma láttam azthittem elbõgöm magam-és még küzdenek,de szerintem csak ellene :( Tudom h imádja és nehéz elengedni de Dzsina csak szenved így,szerintem hamarosan elmegy magától...

#219 Guest_Tsunami_*

Guest_Tsunami_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 10. - 20:51

Kezdem a jóval:Aminak semmi de semmi baja,csak ijeszget minket :ang: Csak egy zsírcsomó amibõl több is van benne,mondjuk az már ijesztõbb h ha ez elkezd nõni lekell szedni akkor miért nem most amíg kicsi? Nah mind1.Itt a rossz:Csilla hazajött némethonból.Próbálkoznak még Dzsinával de a kutya csont és bõr szó szerint-ma láttam azthittem elbõgöm magam-és még küzdenek,de szerintem csak ellene :( Tudom h imádja és nehéz elengedni de Dzsina csak szenved így,szerintem hamarosan elmegy magától...

Hozzászólás megtekintése

Szia! az én kutyimnak is van zsírcsomója. Nem kell hozzányúlni. 2 hete duplikálódott az egyik pupi, mondta a doki, várjunk pár napot. Eredmény: sipoly, kifakadt :) . Betadin, körömvirág krém, rendbe jött. Az eredeti pupi megmaradt, de kár a kutya idegrendszerét altatókkal károsítani. A fõ gond: vetessetek mintát a pupiból. FIGYELEM! A pupik lehetnek féreg-púpok. Ez kivételesen az emberre is veszélyes. Jobbulást!

#220 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 10. - 21:44

Nálunk egy, néha két gödör van, azok mélyülnek a végtelenségig. Vagyis mélyülnének, ha nem jöttem volna rá, hogy azzal is megelégszik a dög, ha belocsolom a gödröt. A víz lehûti, így nem kell a hûvösebb rétegek után áskálnia. A mostani egy gödörrel együtt élünk és locsolgatom. Jobbat nem tudok.

#221 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 14. - 20:19

Nemrég hagyott itt bennünket Dzsina :( :hupp: Ég veled!!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 14. - 21:05

Sajnálom :(

#223 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 16. - 17:59

Részvétem Hasu. :(

#224 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 11:04

Nagoyn sajnálom Hasu! :(

#225 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 19. - 10:22

Köszönöm nektek! :(Olyan fura h nincs már velünk.Kimegyek Amarához úgy mint minden nap,megállok a kennel elõtt és várom h jöjjön de semmi :( Ami és odaáll õ is vár de semmi.Kicsit még fura.Nagyon mérges vagyok az olyan emberekre akik direkt beltenyésztenek vagy direkt szaporítanak és az eredmény ilyen lesz :( Dzsina most múlt 1 éves és sokáig semmi baja sem volt.Erre meg jön ez..Felfoghatatlan..Vesebetegsége volt amit nem, lehetett hamarabb felismerni.Egy ideig nõtt és mûködött a vesélye aztán valahog ez a folyamat megszakadt.Igen a genetika..Csalódott és dühös vagyok a gazdijáról nem is beszélve.Mindketten tudtuk h nem sok van neki hátra felkészültünk rá,vagy mégsem.Azthiszem agyilag igen de lelkileg nem.Az ilyenre soha nem lehet :(

#226 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 19. - 21:38

:(

#227 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 24. - 12:08

Hát elment, Leni-mama. Szombat reggel óta az Örök Vadászmezõkön lót-fut, kergeti a kakasokat, nyulakat, minen fájdalom nélkül. Egyszerûen hihetetlen. MEgvárta, h hazamenjek hozzá, elköszönt, és itt hagyott. Mérhetetlen bánat szállt le rám. Igazán majd akkor szembesülök hiányával, ha újra hazamegyek, és nem jön majd ki elém. Most még egész jól bírom, de rettenetesen félek ettõl. Nagyon sokat tanultam tõle, hisz õ volt az elsõ kutyám. Jártunk kutyaiskolába, kismilló kutyástáborba, szemináriumokra, pl a nagy John Gilbert-hez. Sõt nála jutottunk fel az A2 osztályba, amibe még évekig versenyeztünk. A utolsó verseny 2002ben volt, 3. hellyel zártuk.ÁÁÁÁ, képtelen vagy felfogni, egyelõre. Addig is, István a király után szabadon:Uram, magadhoz szólítád az én kutyám, Uram, oly mérhetelen bánat szállt reám.A sír oly hallgatag, Szó is fennakad, A szív majd' megszakad e súly alatt.

#228 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 24. - 14:08

Sajnálom! :(

#229 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 24. - 15:56

Én is... :(

#230 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 24. - 18:14

Õszintén sajnálom. :( Elmondod hány éves, és mi baja volt szegénynek?

#231 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 25. - 9:25

Köszönöm, jól esik az együttérzés.12 éves múlt május 10.-én, és a bal hátulsó lábán csont-daganatot állapítottak meg. Az ideiglenes megoldás az amputáció lett volna, de nem akartuk már kitenni ilyen mûtétnek, hisz lehet túl se élte volna. Valószínûleg áttétes volt, mert amikor volt kedve sétálni, azt a 100m-t oda és 100-at vissza már többszöri lefekvéssel, mintegy 20-25 perc alatt tette meg, de legalább jókedvûen. Ha már csak szenvedés lett volna az élete, akkor méltósággal megkönnyítettük volna a szenvedéseitõl, de szerencsére még az utolsó este is jóízûen vacsorázott, elõtte egésznap jókedvû volt, még este is. Éjszaka sokat ugatott, valószínûleg fájdalmában, majd reggel végleg elaludt. Rettenetes volt látni, h nem mozdul. Most is beugrik a képe, még mindig nem hiszem el. Majd vasárnap, ha megyek haza, és nem jön ki elém. Folyamatosan csak azok a dolgok ugranak be, mit szeretett, mit csinált volna ekkor vagy akkor, illetve az emlékek jönnek, jönnek. Tegnap nézelõdtem, milyen kennelek is vannak manapság, és pont 1 unokájára bukkantam a legelsõ honlapon... úgy örültem neki. Lehet, h morbid, h egybõl utódot keresek, de semmi se könnyíti meg ilyenkor az ember bánatát, mit 1 kölyökkutya bolondozása. Elfeldni sose fogjuk, de az élet megy tovább....

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 25. - 17:21

Én is sajnálom...Nem morbid, elõbb-utóbb az embernek muszáj valami gyógyírt keresnie. És egy kutya elvesztését egy másik kutyával való foglalkozás könnyítheti meg a leginkább.

#233 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 26. - 20:45

Ugyanezt tettem, drága kutyám elvesztése után.Sajna abba a hibába beleestem, hogy ugyanolyan fajtájú kölyköt szereztem be. Ma már nem tenném.

#234 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 27. - 10:09

Én se tenném, de a leendõ utódról már nem teljesen én fogok gondoskodni, hanem a szüleim. Õk pedig azt szeretnék. (úgy néz ki, megvan a szerencsés jelölt, ha biztos lesz a dolog, és lesz képem róla, felteszem :) )

#235 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 11. - 21:13

Igaz, h nem kérdés, mint azt a topic címe sejteti, de gondoltam, megosztom veletek örömöm: Maxi ma felállt. 11 hete feküdt, õ a perifériális-ideggyulladásos-kutyus. Az utóbbi 10 héten heti 2-3 mágneses kezelést, kb. 4 hete heti 2-3 akupunktúrás kezelést kapott. 4 hete hordom úszni másnaponta, illetve az elmúlt 2 hétben nyaralni voltunk, és napi 2x úszott. Még kicsit billegális, végülis a testtömegébõl leadott 20%-t, ami 2 kg nála, abból már 1t visszaszedett magára. Már bõ 1 hete tudott ülni, és már az is nagy szó volt, h vakarózni tud. Szóval, boldogságom határtalan és hálával tartozom az állatorvosnak (illetve bizonyos gyógyulási szakaszokon többnek is), aki kitartóan kezelte és nem nézett hülyének, mikor sokan annak néztek.

#236 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 23. - 19:56

Szerencsére nem betegség, de akit érdekel október 4-én 2000Ft-ért lehet csipet ültetni kisállatokba Budapesten a XX. kerületben, ha valakit érdekel elküldöm magánban a pontos címet.

#237 Lombardo

Lombardo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.519 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 3. - 10:12

Érden, a Kutyavári Állatorvosi Rendelõben szintén október 4-én, az Állatok Világnapja alkalmából MICROCHIP PARTY egész nap. 6 000,- helyett 2 000,-ért ültetik be a chippet! :D

#238 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 3. - 14:46

A VIII. kerületi Horváth Mihály téren lévő "Állatka" rendelőben szintén 2000.- lesz holnap a mikrochip egész nap :)És ha már chip: a VII. kerületi önkormányzat tavasz óta tartó akciójában résztvevő rendelőkben október 31-ig tart az ingyenes mikrochip-beültetés a VII. kerületben nyilvántartott ebeknek.

#239 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 3. - 19:24

Szerintem majdnem mindenhol 2000._ lesz holnap a chip - legalábbis a kamarai ajánlás szerint (és a Bayerrel szerzõdésben levõ rendelõkben) :) (ez itt a reklám helye :D :D :D)Nálunk is, Budafokon a Tolcsvay u.-ban :) és Délegyházán is :P

Edited by lisawica, 2006 október 4. - 14:16.

#240 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 10. - 16:48

Sziasztok! SOS segítség kellene! :eek: Van egy törpe schnauzer kiskutyám. Hátul pedig a faházban egerek... Kiraktunk tegnap este egérfogót, ilyen ragacsot. Viszont reggel elfelejtettük õket felvenni a földrõl és a kiskutyám beleragadt... A szakálla, két elsõ lába és kicsit a hasa is ragacsos lett. Jóideje próbálom kiszedni a szõrébõl a ragacsot, de nem megy... Próbáltam kutyasamponos mosdatással, balzsammal, melegvizes áztatással, de nem jön ki... Segítsetek! Mivel tudnám kiszedni ezt a ragacsot? Már a szõr levágásán gondolkozunk, de nem nagyon szeretnénk levágni a szõrét. Remélem van valakinek valami bevált ötlete, vagy csak tippe! A segítség sürgõs lenne. Köszönöm! :hupp: