olyan nem fordulhat elõ h a kanca "nem akarja" h elrabolják? és ellenszegül a rabló ménnek?
Ebben a szituban is egyértelmûen nem akarta a kanca. Elõször "lepacsizta" a másik csõdörrel a dolgot a tolvaj. Miután azt megfutamította, ez nagyon rövid idõ alatt lezajlott, azért nem tudtam az igazi bunyót lefotózni, mert annyi ideig nem tartott míg elmentem a 30 méterre lévõ gépért, szóval ezután elkezdet a kancát terelgetni a saját területe felé. A kanca, mint látod a fotókon elõször még nagyon ellenkezett, rohant, de a csõdör, mindig a nyomában volt és mindig a területe felé szorította, nem tudott az ellenkezõ írányba elfutni. Érdekes, köztük nem volt bunyó, egyszerûen elzárta a csõdör a másik utat. A rohangálást megunva a kanca állt. A csõdör pedig, úgy lógatva a nyakát, mint egy gúnár, terelte elõre és nem engedte kitörni semmerre. Ezek nagyon apró lépésekkel történtek vagy csak nyak ingatással. Viszont tartani tartott vagy 30-60 percig. Amikor már megindult a kanca a csõdör területe felé akkor már gyorsan ment a dolog. Egyébként a kanca vemhes. Kérdeztem a Jancsiáéktól, hogy mit akar a csõdör a vemhes kancától? Jancsi azt mondta, ellopja vemhesen, és várja a csikósárlást. Kérdezem, nem öli meg a kis csikót: Azt mondja nekem, nem oroszlán ez te!

Jóvan csak láttam olyan videót, hogy a csõdör megölte a kis csikót, na!
Azért tipara lehet tud olyat is, hogy nem tudja a csõdör elrabolni a kancát! Hogyan van ez tipara?
Ha papírozni akarsz. Ha nem és ismered a lovaidat akkor simán tudható. Min, látod, melyik csõdör háremébe tartozik, melyik fedezi. Melyik csõdör fedez egyáltalán, mert a vezérmén nem igazán engedi sárlási idõben a többi csõdört a kancák közelébe,..........
Mihókkal most azt a gondom, hogy mint kiderült, Karador a nagyapja. Tudják a nagyanyját, apját, anyját. Nyilván én szeretném lesütettni, és származási is jó lett volna Karador végett, de Mackó már felvilágította az agyamat, hogyha az apja nem fedmén akkor ez tárgytalan. Amit magamtól is tudtam volna, de megint elfelejtettem, hogy származási lap hogyan van, mer úgy megõrültem Karador végett.