Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#2321 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 12. - 21:07

Havas!

#2322 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 12. - 22:13

Bocsi,hogy ilyet kelett olvasnotok a fórumon és ez nem a vita helyede sajnos bonusz magára vette a hozzászólásomat!

#2323 bonusz+manusz

bonusz+manusz

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 13. - 19:38

Úgy látszik nem kevés bõr van a pofádon mindenfélét összehadoválni.Látom magadra ismertél a szövegedben nem másokra kell vetiteni ha szarban vagytok.Egyenlõre nem mi élünk lehúzásból és kiváncsi vagyok, hogy mikor fogtok elszámolni a pénzemmel (100.000Ft).igéretetekkel szemben semmi nem került fel a tanyára ami elvileg ki volt fizetve, a rövidebb húzásnak állok elébe. A munkáról meg annyit, hogy könnyû annak napközben szöglnie aki mások lehúzásából él, mi nem tartozunk senkinek!! :dev: és ti??? :guny: ja és nem itt kellett volna szájalnod, hanem akkor amikor mi ott vagyunk, de legyetek büszkék magatokra és kívánjuk neked csilluskája, hogy téged legalább ne húzzon le. Az összes régióstól elnézést, de amikor egy lehúzos, súnyi, gerinctelen ember a szájára vesz sajnos meg kell válaszolni, a továbbiakban minket nem érdekel ez a téma,csak szeretnénk ha megértenétek, hogy milyen emberek vannak még mindig.Akikrõl szó volt Tóth Fekete Zsolt és Jakab Csilla sok sikert a szép tanyátokhoz :D

#2324 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 13. - 20:21

Szerbusz Zsoltika!Azt remélem tudod,hogy holnap szemtõl szembe kell,hogy vállald a ma leírtakat.Én a helyedben elõbb körbekérdeztem volna,hogy kibe kötök bele,és kit próbálok meg lejáratni.Szerintem te egy igen tökös ember vagy.Nem szándékozok téged sértegetni itt a fórumon.A te inteligenciádról most adtál tanubizonyságot,vagy inkább most állítottál ki magadról szegénységi bizonyítványt.Rosszul esett amit leírtál,és nagyot hibáztál,de majd rájössz erre te magad is.Próbálok,nem használni csúnya szavakat,és a helyedben is elnézést kérni mindenkitõl,akinek ezt kell olvasni.Nem méltó ez ehhez a Fórumhoz.Találkozunk!Nem"Dália"Zsolti

#2325 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 13. - 22:31

Na akkor tegyük tisztába a dolgokat Zsoltika!Történt,hogy egyszer csak odajöttél hozzánk,és azt mondtad,hogy a Bagi ezt meg azt mondta ránk.Erre mi közöltük az Imrével,hogy ha ez a véleménye,akkor elmegyünk a tanyáról.Te azt mondtad,hogy eljössz velünk,és csinálhatjuk közösen az új helyet.Elmentünk,és megállapodtunk a tanya tulajdonosával,hogy bérbevesszük a tanyáját,és közösen fizetjük a bérleti díjat.Én kifizettem a kauciót 2 hónapra helyetted is.Megállapodtunk,a lovásszal,hogy közösen fizetjük.Én most helyetted is fizetek.Megbeszéltük,hogy közösen helyrepofozzuk a tanyát,de te minden alkalommal megigérted,csak éppen egyszer sem jelentél meg.Még akkor sem,amikor a te lovad helyérõl volt szó.A lovak alá szalmát én vittem,és te a füled botját sem mozdítottad.Ja,egy saját tanya munka is ám barátocskám,nem csak duma.Majd mikor rájöttél,hogy a munka büdös,és lehet,hogy pár ezer forintal több lessz mint a bértartás,szó nélkül fogtad a lovaidat,és visszamentél ahhoz az emberhez,akire pár órával azelõtt,még kígyót békát kiabáltál.Nem hoztál,egy gaz szálat sem a tanyára,de a lovaid ettek ám barátocskám.Majd fogod magad,és a fórumon elkezdessz köpködni ránk,hogy magadat fényezd.Jelenleg én állom a sarat tovább,és azt is fizetem,amit nem is nekem kellene.Megrágalmazol bennünket,hogy lehúzásból élünk,de közben azt sem tudod,hogy mit beszélsz,mert fogalmad sincs róla,hogy mibõl élünk.Leírsz minket mindennek,ocsmány módon.De nekem nem szóltál,hogy elmész,hanem szó szerint elhúztad a be..d.Ki húzott le kit,kisfiam.Ha olyan tökéletesen csinálod a dolgokat,és minket elhordassz mindennek,akkor miért ilyen sunyi módon léptél le.Ez korrekt?Ugye?Mi nem neveztünk neveden Bojtár Zsoltika,de te magadra vetted,és név szerint próbálsz lejáratni bennünket.Legjobb védekezés a támadás???????De tudod mit,ha olyan szemetek vagyunk,mint amilyennek leírtál,akkor te ezután is emelt fõvel lovagolhatsz itt Fóton,és még véletlenül sem jut eszedbe,hogy elmenj bárhova,mert ilyen jó terep sehol sincs ebben az országban.Igaz?Amikor Imréhez odamentem,és kérdezte,hogy hány éve ismerem,és miért neked hiszek,akit csak egy pár hete,akkor még nem tudtam,hogy milyen ember vagy.Már tudom.!!!!!!!!!!!!!!!!!!Azt hiszed,hogy te mindent megengedhetsz magadnak.Én most helyetted kell hogy fizessek nem tudom hány hónapig havi 50.000-Ft-al többet,mert te fogod magad,és kitáncolsz valamibõl,amibe közösen léptünk bele.Ki húz itt le kit öcsi?Mégis mit gondolsz te,hogy ezt az egészet én benyelem neked?Benyeltem volna,ha nem kezdessz bele,ebbe a lejárató kampányba.Arról regélsz,hogy te milyen korrekt vagy,meg milyen nagy magyar?Vagy ha jól emlékszem azt mondtad HUN vagy.Hát akkor légy hû magadhoz,és intézzük ezt HUNok módjára.Bemegyünk egy körbe,körbeállnak az emberek,de csak egy jön ki,töki.Légy férfi.!Ne a gengszter haverjaidra hivatkozz.Ha túl nagyfalat vagyok neked,próbáld ki a 30 kg-al könnyebb öcsémet.Ez fair nem?Na errõl ennyit,és várom szeretettel megint,az ocsmány szöveged.Tisztelettel:Tóth Fekete Zsolt és Jakab Csilla....Ja,és ne felejtsd el a Gabinak is megmondani,hogy milyen szemét,hogy a gyerekeidnek,soha nem ad idõpontot,mert a fa...d már ezzel is tele van.Ugye???

#2326 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 14. - 8:41

Ejha!Tök gáz, hogy ezt a neten kell egymással elintéznetek és nem tudtok személyesen kommunikálni!Már azért is, mert az olvasók 99,9%-a azt sem tudja kikrõl van szó, max. Imre neve ismerõs. A pletyka meg tudajátok hogyan terjed...

#2327 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 14. - 9:04

Sziasztok!Hogy visszatereljem a szót a rendes kerékvágásba:Szuperjót lovagoltam pénteken is és szombaton is! :yeah: Pénteken egyedül lovagoltam, szombaton Adriennel. Egyik ló sem ment hétközben, úgyhogy nemmondom tele volt a kicsi seggük rendesen!De ettõl függetlenül jó volt. Pénteken egy nagyot mentem, az aranyösvény felé. Odafele óriásit vágtáztam, aztán az erdõben bambulva lépegettünk sokat, aztán csak hazafelé húzta fel magát Pendike egy picit, de nem hagytam, hogy ezzel felhúzzon engem is.Szombaton is kifele még gyönyörû tempóban mentünk, aztán amikor megérezték a lovak, hogy hazafelé vettük az irányt, akkor kijött a hülyeség rajtuk egy picit. Láttunk egy rókát, elõttünk vágtázott az úton, nagyon szép volt.Adrienn, vasárnap milyet lovaztál?

#2328 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 14. - 9:23

Igazad van Csuti :ang: Vasárnap végre kimentünk terepre Garnizon kontra Magor .Szegény Fakesz egyedül maradt kint a karámban ,de végülis nem bánta. Nem mentünk nagy terepet viszont tempósat.Siettünk mert mert mentünk 14 órára mogyorodra mert lovas buli volt.Nagyon jól éreztük magunkat! :)

#2329 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 14. - 9:32

Nekem vasárnap sikerült kijutnom Fótra.Reggel Zap kirakott, nem sokkal 9 után és 4 óra után jött értem :DMivel elõzõ nap Üllõn voltunk, így nem voltam éppen erõm teljében, de Wapi és Botond is kevesett mozott a héten, idõm meg rengeteg volt, így komótosan lelovagoltam mindkét lovat.Terepbõl egy idõre beteltem, a pályát céloztuk meg mindkettõvel.Wapi volt az elsõ áldozat, már a legelõrõll sem akart kijönni. Amikor elindultam vele kifelé szépen hátrált és felcsapott fejjel ellenkezett. Na szép, elkezdtem magamkörül hajtani és szépen lecsaltam a távot, amikor már a kijárat közelében voltunk, megmutattam neki merre mehet: belátta, túljártak az eszén, és szépen jött ki velem. Lelovagoltam vele egy szép "osztályt", amit nem akart megcsinálni a versenyen: hátralépést, oldalra lépést gyakoroltuk, meg meg ami még az eszembe jutott. Szépen ment, bár az elején bepróbálkozott a nagyon félelmetes valami- játékával, de gyorsan megbeszéltük, hogy õ bátor és erõs és okos, mindenki legyõz... Legeltettem egy kicsit, majd elõhoztam Botondot, és villám pucolás-szerelés után irány a futószáras kör. Nagyon szépen ment, kicsit "furcsán" kell hajtani, hogy tempósan ügessen (Bazsi szegény sírvafakadt volna, ha látja, de sajna az ostorra csak rárúg és ellenkezik, ha hozzáér, ha nem akkor meg észre sem veszi), sõt sikerült többször is helyes (bal) lábra beugratni vágtába. Jó kedve volt, de már nem repked a futószár végén, talán rájött, hogy meló van és ki tudja mikor lesz vége :dev: Felültem rá és próbáltam kicsit osztályozni, sok sikerélményem nem volt, talán agyilag sok volt neki, mert az ügetése már szétesõ volt, a figyelmét csak pillanatokra tudtam felkelteni, meg már rendesen fáradtam, annak meg, ha türelmetlen vagyok nincs sok értelem. Próbáltam hátraléptetni, meg oldalra, de nem ment. Leszálltam és megpróbáltam földrõl, hátra léptetni sikerült, bár nem egyenes vonalon, oldalra meg kár volt próbálkozni, csak nézett, hogy mit akarok... Munka után leápoltam õket, egymás mellett állva várták, hogy lesikáljam a patájukat és bekenjem, mivel ügyesek voltak, az almát is megérdemelték :DKorán végeztem, még kimentem a legelõre elnézegetni a lovakat, na nem kellett sokáig egyedül lennem, a lovak jöttek sorba a simogatásért, Jigit annyira sáros volt, hogy nem bírtam magammal és lehántottam a sárréteget róla (Jigit mûvésze a sárban, miegyébben fetrengésnek, ha szabadon van pillanatok alatt összekoszolja magát, de mûvészi szinten!).

#2330 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 14. - 16:38

Telnek a napok – 2005.11.11.-12.Pénteken nagyon hamar elszabadultam a munkahelyrõl. Természetesen elsõ utam a tanyára vezetett. Örömmel láttam, hogy sok az autó, ami azt jelenti, hogy sok ember van. Amint beléptem a kapun, rögtön hozzám szegõdött Józsi (Hádész gazda) pöttöm lánya, Petra. Rendkívül közvetlen és barátságos a kiscsaj, szívesen vettem a társaságát. Segített a szerszámok cipelésében, lópucolásban. Közben pedig sokat mesélt és kérdezett – pl. hogy honnan ismerem meg a lovam, hogy Jedi fiú-e vagy lány, és hasonlók. Igyekeztem mindenre kimerítõ választ adni. :D Eredetileg pályázni akartam, mert már rég csináltunk olyat Jedivel, de másképp alakult. Józsi kérdezte, merre megyek, mert velem tartana. Így lett tereplovaglás a vége. Jedi és Hádész még nem volt kint együtt, ezért eleinte méregették egymást, de ezen kívül teljesen jól elvoltak. Hádész jobban érzi magát elöl, Jedinek meg már mindegy, így mi mentünk hátul. Rövid „rutin” terepet mentünk, a Somlyó megkerülésével.Pénteken érkezett a tanyára Mr. Schwarz, aki igazi nagykutya.....lesz ha megnõ. Most viszont még csak Schwarzi, a gombszemû, fekete kutyus. ;) Bemutatkoztunk egymásnak, és barátsága jeléül képen nyalt.Szombaton 9 elõtt kint voltam a tanyán, mert Zolee azt írta, kevés idejük van lovaglásra. A tanyán épp Gaforka próbálta rábírni Wapit arra, hogy befáradjon a lószállítóba. Mikor feladta, újra Bouget vette át a projektet. Ránézésre azt mondtam, hogy ezt a lovat aznap nem fogják futóba rakni :P , de ötletem nem volt, mivel lehetne még próbálkozni.Zolee-ék késtek, ami miatt meg is dorgáltam. Közben kiderült, hogy Zolee-n és kollégáján kívül még jópáran jönnek, így összesen heten mentünk ki terepre. Eleinte örültem a nagy csapatnak, mert már régen nem lovagoltam ekkora társasággal. Amikor viszont a lovak érezték, hogy hazafelé irányban tartunk, rendesen felpörgették magukat, szinte egymást hergelték. Hátulról úgy vettem észre, hogy ezt a helyzetet nem mindenki tudja kezelni. El is döntöttem, hogy leválok a csapatról, amúgy is nagyobb távot szándékoztam menni. Jedi egy kicsit tétovázott otthagyni a társaságot, de egy kis bíztatásra szépen ment elõre. Nyerített nagyokat, hívta a többieket, de hiába.Elmentünk egészen a vasúti átkelõig, ami nem messze van a medvefarmtól, jókat vágtáztunk. Amikor rákanyarodtunk a hazafelé vezetõ földútra, Jedi felhúzta magát. Folyton ügetésre váltott. :mad: Legalább negyed órát azt játszottuk, hogy amikor ügetett, akkor szûk körre vettem, és csak lépésben hagytam egyenesen haladni. Ezt felfogta, és már nem akart rohanni, de szaporán lépkedett. Aztán amikor egyik útkeresztezõdésnél nem arra mentünk, amerre õ számított, teljesen belenyugodott, hogy külön megyünk. Onnantól megint szép nyugodt vágtákat, ügetést tudott produkálni. :ang: A kis kitérõ miatt késõbb értem vissza a többieknél, de legalább Jedivel egyetértésben fejeztük be a munkát. Mondta is Zolee, hogy nagyon zavarta õt, hogy Fáraó nem õrá, hanem a többi lóra figyelt, és átvette tõlük a hisztit.A tanyán Bouget még mindig Wapit bûvölte, aki viszont juszt sem akart a lószállítóba menni. Késõbb dolga akadt, így Wapi megúszta aznap a futóba kerülést, meg persze a tájlovaglást is.Nekem is akadt még teendõm, ezért otthagytam az idõközben Noémiékkel kibõvült vidám társaságot.

#2331 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 14. - 18:28

No hát én ugyan nem lovagoltam úgy istenigazából, de szintén jól telt az elmúlt két napom.Vasárnap szõrén kimentünk Honeyval terepre, bár most csak fele olyan hosszúra, mint a múltkor, mert mire leértünk a Somlyóról, a hátsófelem már jelezte is nemtetszését. :D Azért kóvályogtunk egy picit az erdõben és a szántóföldön hajlítgattam, jólt ment nagyon. Látványosan használt neki a 2 alkalom futószárazás is, szépen feladta a hátát és nem rohant, mint szokott. Majdnem olyan jó volt, mint mikor az edzõ után ültem rá másnap. :) Azért a mozgáshiány érezhetõ volt rajta, mindentõl megijedt, amitõl csak lehetett, de azért nem olyan "kiszaladok a világból" stílusban, csak megugrott.Ma megint futószáraztam, ez volt a harmadik alkalom és már majdnem teljesen úgy ment, ahogyan kellene. Már egyáltalán nem rohant, csak vágtában akar még mindig feszengeni. Szemmel láthatóan nagyon jókedvû volt ma, öröm volt így dolgozni vele, mindent szívesen megcsinált. A lovász is mondta mikor kiértem, h egész nap fel-le szaladgált a karámban. :D De futószáron még csak egy bakkolás sem volt.A bõrizéje majdnem meggyógyult már, bal oldalon már a szõr is benõtte, de jobb oldalon sincs már pukli neki, sima a bõre, csak még nincs rajta szõr. Úgyh megúsztuk csomósodás nélkül, ennek nagyon örülök! :yeah: Remélem a szõre is vissza fog nõni. Hámlani még hámlik, de ez a krémtõl is lehet akár. Lehet, h csütörtökön felnyergelem végre és egyben kipróbálom az újratömött nyergemet is rajta, ami most megint úgy illeszkedik a hátára, mint mikor újonnan elkészült. Kíváncsi leszek most meddig tart majd ez az állapot.És ma végre jó melegben öltözhettem át, ezúton is köszönet az informátornak, aki továbbította az igényeimet. :D ;) Dália! Mesélhetnél bõvebben errõl a mogyoródi buliról, ha már lecsúsztam róla, meg a közös terepezésrõl is. Ki, hol, miért, meddig, milyen volt stb. :D

#2332 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 14. - 20:18

Dália! Mesélhetnél bõvebben errõl a mogyoródi buliról, ha már lecsúsztam róla, meg a közös terepezésrõl is. Ki, hol, miért, meddig, milyen volt stb.  :D

Hozzászólás megtekintése

A szokásos fóti csapattal voltunk mogyorodon ( Bogyoék, Viliék,Emese&Zoli,Béla ,Kurucz Zsolti ,Ignácék,Mike,Csövi, stb. egész listát írhatnék, egyszóval mindenki aki számit). Ettünk ,ittunk ,beszélgettünk jó volt az egész! :kocc: Azért nem tudttunk együtt lovazni mert addigra nekünk el kelett indulnuk mire kiértél! :hupp: De mindenképpen bepotoljuk!! :kir:

#2333 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 14. - 20:25

A szokásos fóti csapattal voltunk mogyorodon ( Bogyoék, Viliék,Emese&Zoli,Béla ,Kurucz Zsolti ,Ignácék,Mike,Csövi, stb. egész listát írhatnék, egyszóval mindenki aki számit). Ettünk ,ittunk ,beszélgettünk jó volt az egész!  :kocc: Azért nem tudttunk együtt lovazni mert addigra nekünk el kelett indulnuk mire kiértél! :hupp: De mindenképpen bepotoljuk!! :kir:

Hozzászólás megtekintése

Szóval csak elmentetek Mogyoródra és beültetek vhová, aztán irány haza? Azt hittem túráztatok egy jót. Ignácék alatt az Attilát és barátnõjét érted?Remélem is, h bepótoljuk! :)

#2334 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 14. - 20:56

Honey,Nem ennek a csapatnak semmi köze a Bagi féle bandához ez annál egy 1000x jobb csapat ,öket még nem ismered. Elõre le volt fixálva az étterem mivel szintén egy jóbaráté.

#2335 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 14. - 21:03

Honey,Nem ennek a csapatnak semmi köze a Bagi féle bandához ez annál egy 1000x jobb csapat ,öket még nem ismered. Elõre le volt fixálva az étterem mivel szintén egy jóbaráté.

Hozzászólás megtekintése

Azért vannak ám azon a tanyán is normális emberek. ;) Étterem...az igen! Akkor jót kajáltatok biztos. :) Gondolom a lovaknak volt lókikötõ. Nemtom, azért én most már ebben a hidegben félnék egy hosszabb terep után (vagy akár rövidebb is lehet, a lényeg itt az, h megizzad-e a ló), csak úgy kikötni a lovat úgy, h nem tudom letakarni. Vagy nagyon sokáig sétálnék vele, de még úgy sem lennék nyugodt. A másik meg az, h folyton rohangálnék megnézni a lovat, h nem akar-e lefeküdni nyergestül, mint a múltkor Veresen. Ott is a fél szemem mindig rajta volt. :) Hát szóval túlzottan aggodalmaskodnék, de így nyugodt a lelkem. ;)Az elõbb írtam magánt.

Edited by Honey, 2005 november 14. - 21:05.

#2336 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 14. - 21:52

Igen , bocsánatot is kérek nem olyan értelemben gondoltam csak azt akartam mondani ezzel ,hogy ez a csapat jobban összetart jóban rosszban! :ang: Ja és mi nem loval mentünk át hanem kocsival már ahoz tényleg hideg van. Azért volt aki lóval jött õk nem fáztak.

#2337 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 14. - 21:54

De hát azt írtad, h a Garnizonnal mentél. :confused: Amúgy a Magor melyik is?Na közben elolvastam újból és már értem: elõbb terepeztél és utána mentél lovas buliba. :)

Edited by Honey, 2005 november 14. - 21:55.

#2338 Blanka

Blanka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 156 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 15. - 13:05

Nekem is jól telt a hétvége, szombaton volt 2 futószárasom, amit a férjem megcsinált(egyem a lelkét), közben tartottam egy osztályt a lányomnak, plusz másik 2lovasnak.Lányom egyre jobban ügyesedik, már majdnem 1 órát tud rám és a lóra koncentrálni.A Dolly 2-szer ugrott meg alatta a szomszéd kutyája miatt, de jó egyensúllyal fentmaradt rajta, és a szár sem csúszott ki a kezébõl.Osztály után kivittem a maradék lovasokat, meg a falubeli saját! tanítványaim közül a fiatalabbikat, és ügyesebbiket terepre. Én szõrén, mivel átmeneti kengyelszíj hiánnyal küszködöm, a többiek/3-an/ nyeregben. Drága Mirtuszom nagyon jól viselkedett, az elsõterepes alatt egyszer sem ugrott meg, sõt vágtában sem vitte el!Úgyhogy nagyon jó volt.Ja, és az elsõterepes tanítványom rinyálás nélkül végigcsinálta a vágtát úgy, hogy nem volt kengyele emelkedõnek felfelé.Egyszóval minden összejött, szuper volt!!

#2339 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 15. - 14:46

Én is jókat lovagoltam vasárnap,csak szegény pici-pacimnak bõrkeményedés van a hátán a sok szõrénüléstõl :rolleyes: ,és az kirepedt neki :( Most kenegetnem kell neki valami testápólóval.

#2340 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 15. - 14:54

Szende: neogranormon!(amolyan csodaszer :D)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 15. - 21:09

Én is jókat lovagoltam vasárnap,csak szegény pici-pacimnak bõrkeményedés van a hátán a sok szõrénüléstõl :rolleyes: ,és az kirepedt neki :(  Most kenegetnem kell neki valami testápólóval.

Hozzászólás megtekintése

Na, ezért teszek én idõszakonként nyerget is a lovamra, kell a hátának a pihenés, a bõrének-szõrének a seggemtõl mentes élet :)

#2342 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 15. - 21:16

Nahát, én nem is gondoltam volna, h a szõrén lovaglástól így feltörhet a ló háta! :eek: Hiszen elvileg nem dörzsöli az ember hátsója, lévén, h laza derékkal követi a mozgását. Érdekes nagyon! Nem lehet, h ez inkább attól van, h annak a pici póninak amúgy is nagyon sok Szendepende súlya? Úgy értem, h nem éppen optimálisan vannak az arányok elosztva.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 15. - 21:17

De pont, hogy beletapadsz, miközben a mozgását követed... A nyeregben is követed tanügetésben, és lám, évek alatt szépen kifényesedik az ülõfelület, nem?.. ;)

#2344 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 15. - 21:22

De pont, hogy beletapadsz, miközben a mozgását követed... A nyeregben is követed tanügetésben, és lám, évek alatt szépen kifényesedik az ülõfelület, nem?.. ;)

Hozzászólás megtekintése

Ja, ez igaz. :D

#2345 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 16. - 10:28

Tudna valaki abban segíteni, hogy mi az a legnagyobb táv a történelemben vagy egy legendában amit lóháton tettek meg??Gondolok esetleg Dzsingisz kán levelére vagy a magyar posta története! Nagyon fontos lenne!! Elõre is köszönöm!! :ang:

#2346 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 16. - 11:55

Szõrén a lovas 2 ülõgumója viszi át a súlyát a lóra. Ez egy nagy embernél sem nagyobb 1-1 fél tenyérnyi résznél. A nyereg a nyeregtalpakon keresztül jóval nagyobb felületen oszlatja el a súlyt. Számomra nem kérdés, hogy hosszabb távon a nyereg a jobb választás.

#2347 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 16. - 13:33

Én is jókat lovagoltam vasárnap,csak szegény pici-pacimnak bõrkeményedés van a hátán a sok szõrénüléstõl :rolleyes: ,és az kirepedt neki :(  Most kenegetnem kell neki valami testápólóval.

Hozzászólás megtekintése

Na, ezért teszek én idõszakonként nyerget is a lovamra, kell a hátának a pihenés, a bõrének-szõrének a seggemtõl mentes élet :)

Hozzászólás megtekintése

Én soha,de soha nem lovagolok nyeregben!!!! :o :mad: :nem:

#2348 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 16. - 13:45

Nahát, én nem is gondoltam volna, h a szõrén lovaglástól így feltörhet a ló háta!  :eek:  Hiszen elvileg nem dörzsöli az ember hátsója, lévén, h laza derékkal követi a mozgását.  Érdekes nagyon! Nem lehet, h ez inkább attól van, h annak a pici póninak amúgy is nagyon sok Szendepende súlya? Úgy értem, h nem éppen optimálisan vannak az arányok elosztva.

Hozzászólás megtekintése

Szende! Ezt is olvastad?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 16. - 18:46

És Filly hozzászólását?.. :rolleyes: Nagyon jó dolog a szõrén lovaglás, én is a megszállottja vagyok, de idõnként méregelni kell a ló szempontjait is - és egy jó(!!!) nyereg a súlyelosztással sokat könnyít számára a lovagláson. Ezért váltogatok én is idõnként (illetve idomítani nyilván inkább nyeregben szoktam, tehát mindig be-becsúszik 1-1 nyerges alkalom a heti tervbe).Szende, a te dolgod, de a lovad problémája... Nem tudom, mi ez az elszánt nyereg-undor, amit tükrözõdni látok ebben az egy mondatodban, de nem biztos, hogy a lovadnak is elõnyére válik. Mondom ezt azzal együtt, ismétlem, hogy én is szõrénlovasnak vallom magam alapvetõen.

#2350 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 16. - 18:56

Lehet, hogy nehéz már a Szende a Lindára, de annak semmi köze ehhez. Egy shire-t is fel tudna törni, ha annyit ülne rajta.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 16. - 19:03

Hát ezt írtuk mi is, hogy azért töri fel, mert sokat és csak szõrén ül rajta, nincs pihenõidõ a hátának, a bõrének... A méretekhez ennek nem túl sok köze van. (Ha nehéz rá, akkor fájhat a háta a kis lónak esetleg, de itt most enm errõl beszélgetünk, meg aztán ha tényleg nehéz lenne rá, akkor ez nyereggel is érvényes volna. De itt most nem ez volt az alapfelvetés, hanem a fentiek.)Bocsi, most visszaolvastam, és láttam, Honey valóban utalt a kinövésre is. :) De ezt után többen megcáfoltuk :)

#2352 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 16. - 21:02

Ezt a kavarodást... Na szóval én nem bántásnak írtam amit írtam, csupán hangosan gondolkodtam. Azzal én is tisztában vagyok, h nem tesz jót a ló hátának, ha folyamatosan csak szõrén lovagolják, én is pontosan azt gondolom (és azt tudtam), amit Filly leírt. Azt viszont már nem tudtam, h ilyen "külsõ jelei" is megmutatkoznak annak, ha a lónak már túl sok a szõrén lovaglásból. Nem hallottam még ilyet, h bõrkeményedés nõ a hátára. Mivel nekem sosem volt dolgom pónival, ezért nem is ismerem igazán õket, így aztán azt sem tudom, h mennyiben más egy póni teherbíróképessége, mint egy lóé. Így aztán pusztán abból indultam ki, h ránézésre nekem úgy tûnt, h Szende túl sok a póninak, hiszen ha csak úgy laikus szemmel rájuk néz az ember, akkor azért sztem azt mindenki látja, h nem passzolnak egymáshoz méret (és súly) szempontjából. Ezért jutott az eszembe, h talán ettõl viseli a póni háta rosszabul a kizárólagos szõrénlovaglást. Ha ti azt mondjátok, h ez nem így van, akkor oké, abszolút elhiszem, hiszen nem értek hozzá.

#2353 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 17. - 7:50

Ha nehéz lenne Szende a póninak, az már észrevették volna.A megoldás talán egy irkabõr a fenék alá? (vagy az csúszkál?)

#2354 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 17. - 8:24

Sziasztok!Én sajnos egyszer tanuja voltam egy konfliktusnak ebbõl kifolyólag. Amikor a lovardavezetõ leteremtette Szendét, hogy ne hajtsa annyira azt a pónit, mert szemmel láthatólag le van fogyva hiába eteti és minden alkalommal csurom vizesen kerül a póni a helyére. Szende mondta akkor hogy mit csináljon, egyszerûen nem szárad vissza, még ha fél órát lép elõtte vele akkor sem. Mindkét félt megértem. A lovardavezetõ azt szeretné, ha minden általa tartott ló, szép kerek és kövér lenne. A lótulajdonos meg használni szeretné a lovát. 1:1.Sajnos a póni nem tud szólni, hogy nehéz neki a lovasa. Egyszerûen csak meg kell nézni az arányokat. Ezt nagy ló esetében is ezt ajánlják, nem? A ló és lovasa legyenek arányban. Lehet hogy azért nem szárad vissza, mert nehéz a súly?Ha az ember mondjuk 30 kg-val a hátán csak(!) sétál, akkor is leizzad, nem kell ahhoz futni. Vagy hülyén gondolkodom?Én megmondtam Szendének, tegye azt, amit az apukája jónak lát, hiszen az apja egy nagy tapasztalattal rendelkezõ lovas. Az ember úgyis inkább az apjára hallgat, mint másokra. Én is ezt tenném. :) Vagy a saját fejem után mennék? :DViszont Szende! Adriennel és Vronyval már megállapítottuk, hogy olyan gyönyörûen ülsz a lovon, hogy simán megpróbálhatnád lovagolni Pendit is! Semmi gondod nem lenne vele! Légy bátor! :)

#2355 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 17. - 9:26

Hajrá Szende!Tényleg jó lenne már drága Pendikén látni!

#2356 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 17. - 11:16

Elfelejtettem elmesélni mi történt velünk kedden:Bouget távollétében Zapolya lovagolná Wapit, ha lenne rá idõ-fény stb...Kedden elhatároztuk, hogy kimegyünk és lemozgatjuk a lovakat Fóton, így telefonáltam Imrének, hogy ne kapjanak vacsit, majd mi munka után elintézzük õket. Mivel 1/2 7-nél elõbb nem értünk ki (ugye akkor már sötét volt és a köd sem döntötte el, hogy leszáll-e), Wapi és Botond már nagyon türelmetlenül vártak a karámban. Olyannyira, hogy a nyergelõ felé menet Botond toporzékolt. Szemmel láthatóan zokon vették, hogy õk nem mehettek a többiekkel a helyükre és különben is mit akarunk tõlük ebben a sötétben. Még a nyergelõnél is izgágáskodtak, kapkodtak, így "fájó szívvel" lemondtunk a sötétben való lovaglásról és odaadtuk nekik a vacsit. (mire behabzsolták az adagjukat a hold elõbukkant a felhõk mögül, ami alkalmasint elég lett volna a pályán való munkához). Gyors pucolás, kenegetés, pizsi, esti mese, jó éjt puszi után mehettek a boxban, csicsikálni. A tanulság: ha megyünk, megkérdezzük majd mikor ettek és nem tesszük ki ekkora tortúrának a lovakat, meg Imrét, meg magunkat :D

#2357 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 17. - 11:35

Nem baj, majd holnap megint megpróbáljuk, akkor már jóllakottak lesznek, nem sietnek sehová, legalább egy futószárazást, vagy körkarámozást ki kell bírniuk.

#2358 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 17. - 11:43

Nem baj, majd holnap megint megpróbáljuk, akkor már jóllakottak lesznek, nem sietnek sehová, legalább egy futószárazást, vagy körkarámozást ki kell bírniuk.

Hozzászólás megtekintése

Ilyen alkalmakkor szóljatok, hogy kevesebbet kapjanak, így nem veri õket a lidérc és a munkában sem zavarja õket a teli has. Ráadásul még a végén megkaphatják a kaja másik felét, ami + öröm lesz nekik.

#2359 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 17. - 11:44

Ponty ezt akartam mondani, hogy vacsizzanak azok a lóállatok, utána 1 órával meg lovagolhattok rajtuk. Semmi gond nem lesz.

#2360 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 17. - 11:50

Pende! Nem veri õket a lidérc?! :D Ez pontosan mit jelent? Mielõtt Imre otthagyta õket a karámban, még kétszer felhívott, hogy tombolnak a lovak, hogy õk miért nem kapnak enni, és mehetnek be, és ugye BIZTOSAN megyünk, különben éhenhalnak és megfagynak a lovaink. :D Hát lókínzóknak látszunk mi? (Igen, még késõ este sem hagyjuk békén "szegény ártatlan" lovakat. :D ) Most már ilyet nem mondunk, hogy ne kapjanak vacsit és maradjanak kint, mert mi van, ha pl. lerobban a kispolszki? Belegondolni is rossz! Mehetünk ki gyalog. :D