Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Bemutatkozás

• Please log in to reply
4234 válasz a témához

#2281 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 27. - 19:21

Azért is rossz túl korán kezdeni a normális lovaglást, mert a nyeregben a rövid kengyelszíj miatt teljesen máshol van a gyerek lába, mint ahol kéne lennie. Így rögzülhet egy rossz tartás, amit késõbb nehéz kijavítani.

#2282 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 27. - 19:27

Bocs, lemaradtam: miért találkozunk szeptemberben?? :confused:  :confused:

Hozzászólás megtekintése

Mirõl maradtál le? Itt van minden feketén-fehéren! Csak pár hozzászólást kellett volna elolvasnod! ;)

#2283 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 július 27. - 19:45

Ha viszont nincs kengyel, akkor csak lóg a lába és egyensúlyozik, full lazán ül, és mikor már elég hosszú lesz a lába, akkor berakja a kengyelbe, és lehet rajta igazítani. (amikor egy kis gyereket megnézel, hogy hogy tartja a lábát, akkor még nagyon rosszul sem tudja tartani, mert csak olyan tartásban tudja tartani, amíg leér neki. Ha hosszabb a lába, csak akkor tudja rosszul tartani... ezi s korral jár :P ) --> na, jó ezt most nem tudtam megfogalmazni, de azért megértitek remélem :)Mondjuk az is igaz amit Te mondasz Zsubé! Mindkettõ lehet, de én személy szerint örülök, hogy nem csak 2-3 éve kezdtem el lovagolni...

#2284 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 27. - 20:06

Én 11 évesen kezdtem el, és szerintem még akkor sem volt nekem elég hosszú lábam hozzá. Nagyon nehéz kijavítani az ilyen üléshibákat (székülés), viszont sok helyen láttam már kisgyereket úgy futószárazni, hogy a kengyel 3 szor megtekerve az utolsó lyukban van, és egy univerzális, vagy ugrónyeregben a gyerek lába úgy elöl van, mintha csopperezne. Ennek semmi értelme.

#2285 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 július 27. - 20:15

Mind1, nem értek hozzá, biztos rosszul tettem, hogy elõbb kezdtem, de nincs székülésem, és lovon érzem magam, nem csopperen...:confused: :gm:

#2286 Kislovas

Kislovas

Csikó

• Fórumtag
  • 255 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 27. - 20:16

Én olyan helyeket láttam -és szerintem ezt mindenhol be kéne vezetni-, hogy nem nyeregben tanítanak elõször lovagoni, hanem voltizshevederrel. Így az ülés, az egyensúly, a bátorság és az önbizalom is a helyére kerülne...szerintem.... :rolleyes:

#2287 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 július 27. - 20:18

AZ biztos h nem rossz....SZERINTEM

#2288 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 27. - 20:23

*Óvónéni ON* Kezdetek erõsen áthajlani offolásba :rolleyes:

#2289 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 27. - 20:32

=> csikókarám

#2290 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 8:30

Hi,Sz'tem a lovasoktatás hogyanjáról nem érdemes eszmecserélni, mert ahány ház annyi szokás és ráadásul a lovasoknak megvan az a "jó" szokásuk, hogy azt gondolják úgy a jó ahogy õk csinálják.Azt meg már csak rosszindulatból lehetne megemlíteni, hogy ha "nem értek hozzá", akkor miért vitakozok?Egyébként egyetértek Zsubabával , a gyerekek nagylovon, nyeregben ált-ban székülsét vesznek fel, amit nehéz korrrigálni.A legjobb megoldás az lenne, amit Angliában láttam: kicsi gyerek-kicsi ló (póni) és ahogy nõl a gyerek, úgy ül egyre nagyobb lóra; éppen az elõzõekben taglalt és vitatott rövid láb leér, odaér stb. miatt.Szerintem számítanak a méreteket, még felnõtt korban is.De mi köze ennek a BEMUTATKOZÁSHOZ?

#2291 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 9:43

Ezért írtam feljebb, hogy => csikókarám, mert ott folytattuk. :D

#2292 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 13:22

Üdv Mindenkinek!Sokak -jogosan- kifogásolták, hogy amikor beléptem nem írtam magamról egy kis bemutatót. Most megpróbálom pótolni:Tehát 54 éves vagyok és egy kicsit talán késõn 14 éves koromba ültem elöször lóra.Mint oly sokan én is a Tattiba kezdtem és igen nagy tekintélyû oktatóktól próbáltam megtanulni azt amit érdemes tudni errõl a nem kis tudományról. Édesanyám azt mondta úri embernek két féle állata van, kutyája és lova. Ezt jól az agyamba is véstem. Neki - amíg élt volt is mind a kettõ.A legmagassabb iskolai végzettségem, közgazdaság tudományi egyetem. Voltam katonai ( vadász ) bemutató, kötelék és közforgalmi pilóta is, de jelenleg is a repülésben dolgozom. Van néhány saját cégem, de a lovas és a motorosbolt csak az asszony hobbyja, én csak besegítek amikor van idõm. ( Megvallom, ezét sem tudom mindíg fejbõl az árakat ) Most azt gondolhatják egyesek na még egy újgazdag muki, pedig soha nem felejtettem el, hogy honnan indultam. Nekem soha nem tették alám a kissámlit, ugyanis 18 éves koromig intézetben voltam.Bejártam a fél világot és amikor csak tehettem mindíg kerestem a lehetõséget egy kis lovazásra. Lovagoltam az orosz sztyeppén, és jártam a spanyol lovasiskolába is. Jelenleg van 12 lovunk, de valamennyi még fiatal és talán van köztük egy két igéretes is.Lovas üzlet: Tavaly vettünk egy lovat amin gondoltuk a lányom is lovagolhatna, esetleg versenyezhetne is. Az, hogy nem vált be egy másik dolog.Jött a ló és egy árva kötõféken kívül nem volt hozzá semmi. Elkezdtem végigjárni az üzleteket és kb. olyan 300 000.-ft-ot sikerült is elköltenem. Volt olyan lovas bolt ahova 4 nyerget vittem vissza. A nevét szándékosan nem írom le, de könnyen kitalálható Lõrinchez mi van a legközelebb. Mindíg kellett menet közben valami és a jó szülõhöz híven kezdtem bejárni a fél várost. Volt ahol megkaptam amit kerestem, de sürün elõfordult az is, hogy nem. Ekkor gondoltam azt, hogy ezt a tevékenységet talán lehetne egy kicsit jobban is csinálni. Nem volt egyszerû dolog összehozni ezt az egészet, de talán majd egyszer sikerülni is fog úgy, hogy ne legyen benne hiba. Röviden ennyi a történet, de akinek kérdése van tegye fel bátra számomra nincs tabu téma.üdv:Don Quihote :yeah:

Edited by don quihote, 2005 július 29. - 13:25.

#2293 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 11:27

Sziasztok :) Már régóta olvasgatlak benneteket, de csak most érett meg bennem az elhatározás/vágy/kedv a regisztrációhoz.Egy délegyházi tanyán lakom, férjemmel és kisfiammal, 3 lovunk van. Kislánykorom óta a lovak szerelmese vagyok, 14 évesen kezdtem "lovardai" pályafutásomat, és kisebb-nagyobb megszakításokkal azóta is állandóan lóközelben vagyok :) 1998-ban vettük elsõ lovunkat Lisawicát, akit egy év múlva követett a második, Szamóca, és két éve született Berkenye, a csikónk - így lett teljes a mi kis "mini" ménesünk :) Sokáig itt-ott bértartásban voltak, és bár a legtöbb helyre, társaságra örömmel emlékszem vissza, másfél éve az a szerencse ért minket, hogy tanyát vásároltunk - és ezzel másik, dédelgetett gyerekkori álmom vált valóra - és azóta a lovak is itthon vannak velünk, mostmár többé-kevésbé bele is rázódtunk a háztáji lótartásba :cool:

#2294 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 11:28

Szia Lisawica, örülök, hogy "ideértél"! :) :kocc:

#2295 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 11:47

Hát szíííía, lisa! De örülök, hogy itt is látlak! Jaj, azt sem tudom, most hova legyek örömömben! Posted ImageKedves Fórumos Társaim! Istenemre mondom, lisa egy nagyon klassz ember! A társaság "épülését" fogja szolgálni. :yeah: :kocc: Ebben biztos vagyok! Bármikor számonkérhetitek tõlem!

#2296 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 11:51

Hát szíííía, lisa! De örülök, hogy itt is látlak! Jaj, azt sem tudom, most hova legyek örömömben! Posted ImageKedves Fórumos Társaim! Istenemre mondom, lisa egy nagyon klassz ember! A társaság "épülését" fogja szolgálni.  :yeah:  :kocc: Ebben biztos vagyok! Bármikor számonkérhetitek tõlem!

Hozzászólás megtekintése

Épülés? Szóval kõmûves :gm: :gm: :dev: Szia Lisa!

#2297 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 12:18

Szabad kõmíves!Isten hozott köztünk Lisawica!

#2298 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 12:36

Üdv itt, Lisa! Látom, titkolózol ;) Sebaj, a rajongótáborod úgyis hamarost lebuktat, aztán lesz néked jajj :dev:Szerk.: hehehe, bár így lenne ötösöm a lottón... :D /Ágimam, mindjárt elpirulok, héé!... :o/

Edited by Õz, 2005 július 30. - 12:40.

#2299 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 12:38

Hozzászólás megtekintése

Nem! Állatorvos! Mostmár nem bírtam kivárni a válaszát, hogy szabad-e ezt itt nektek tudni... Mert az adatait azért õ is hiányosan töltötte ki. :rolleyes: Nem kap be, de lehet, hogy utálni fogja, mert nem egy dicsekvõs! Egy olyan "Õzforma"... minimum! És majd meglátjátok, õt sem lehet " nem szeretni",na! :o :D :ang:

#2300 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 13:28

Szió Lisa!!! Üdv itt a fórumon dróton! ;)

#2301 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 13:34

Õz forma?Négy vékony láb?! :confused: Barna szín?!:confused: Fehér popsi?! :gm: :dev: Emberi fejjel, istenem, de szép lehet.Nem bántani szeretnélek, nehogy félre értsetek!! :) :gm: :ang:

#2302 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 13:49

Hozzászólás megtekintése

Nem! Állatorvos! Mostmár nem bírtam kivárni a válaszát, hogy szabad-e ezt itt nektek tudni... Mert az adatait azért õ is hiányosan töltötte ki. :rolleyes: Nem kap be, de lehet, hogy utálni fogja, mert nem egy dicsekvõs! Egy olyan "Õzforma"... minimum! És majd meglátjátok, õt sem lehet " nem szeretni",na! :o :D :ang:

Hozzászólás megtekintése

Most rajtam a sor, hogy piruljak :o Ágimam túlzásokba esik, mert bár valóban nagyon jó fej vagyok :gm: ;) azért engem is lehet nem szeretni :D A kedves fogadtatást pedig mindenkinek nagyon köszönöm!

#2303 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 13:50

Õz forma?Négy vékony láb?! :confused: Barna szín?!:confused: Fehér popsi?! :gm:  :dev: Emberi fejjel, istenem, de szép lehet.Nem bántani szeretnélek, nehogy félre értsetek!! :)  :gm:  :ang:

Hozzászólás megtekintése

A popsim tényleg fehér :kir:

#2304 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 13:52

Vigyázz, mindjárt kérik a bizonyítékokat. :gm:

#2305 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 14:00

Na, de Rosi!!! :eek:

#2306 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 14:01

Próbálta elérni, hogy követeljük. :D

#2307 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 15:27

Jóóvan, lisa, most befürödtél velem. :( Tuttam, hogy ezek itten rögtön szétcsócsálják minden szavamat! Különösen a Csapos. Az! Merazegy ilyen csócsálós! :D Kõ nekem lelkesedni mindig... :hupp:

#2308 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 15:29

Csócsállom a kezeid, Drága Ágimam! :)Csapos a csócsállós csávó

Edited by Csapos, 2005 július 30. - 15:31.

#2309 nihilke

nihilke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 36 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 2. - 13:44

Sziasztok! Én is még új vok,de már egy ideje olvasgatom a fórumot. '6éves múltam, 1éve lovagolok,de már elõtte is imádtam a lovakat. Pesten lakok, Óbudán és Érden lovagolok,mert Érden van telkünk.Sajna saját lovam még nincs,de remélem majd az is mego,ldódik és én is büszkélkedhetek egy ilyen szép álattal! :D

#2310 Chanello

Chanello

Csikó

• Fórumtag
  • 473 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 2. - 13:56

Hány éves vagy?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 2. - 14:02

16, csak nyomott egy Shiftet.Egyébként üdv minden újnak, sajnos ritkán jut eszembe ide kukkantani, úgyhogy ez most visszamenõleg mindenkinek szól ;)

Edited by Dé, 2005 augusztus 2. - 14:02.

#2312 nihilke

nihilke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 36 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 2. - 14:41

16........bocs,csak elbénáztam....

#2313 vanilla

vanilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 119 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 2. - 19:04

hello!fogalmam sincs mit kéne ide irni de azért valamit irok!egy 16 éves lány vagyok és 3 éve lovagolok! plussz 2 éve van lovam amivel egy éve ugrok és az idéntõl versenyzek!gimibe járok.....................sajnos sok minen mást nem tudok irni majd megismerkedünk!puszi :)

#2314 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 2. - 19:05

Üdv köztünk, Vanilla!

#2315 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 2. - 19:09

Szia nihilke , szia vanilla ! Érezzétek jól magatokat köztünk!

#2316 Sip

Sip

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 462 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 3. - 9:30

Üdvözletem minden újnak! :kocc:

#2317 Bonamy

Bonamy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 4. - 21:11

Sziasztok!15 éves vagyok, 8 éves koromban kezdtem lovagloni járni. Veszprémben lakom, és Balatonalmádiba járok le lovagolni. Már régebben megtaláltam ezt a fórumot, de eddig nem volt erõm/idõm regisztrálni, de végül rászántam magam:) Saját lovam sajna nincs, de majd mindenképpen szeretnék egyet... ezért fogok jövõre nyárimunkát vállalni, mert 16 évesen már dolgozhat az ember...:)) Szeretek ugratni, szoktunk is terepen;-) Ja, és imádom a pónikat! Sokan azt mondják, hogy kezelhetetlenek, meg veszélyesek, de ez hülyeség. Mellesleg az esési rekordot megdöntöttem a lovardában (kivéve a tulaj fiát...): eddig életemben 26x estem le lóról...:))Na, ennyit rólam:)

#2318 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 4. - 21:24

Isten hozott!

#2319 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 4. - 21:49

Üdvözlény Bonamy! Gratulálok a rekordodhoz! :gm: És Üdv vanillia és nihilke! :D

#2320 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 4. - 23:22

Szia, Bonamy, neked különösen örülök, hisz én is Veszprém megyei vagyok.(Mostmár gyûlünk-gyûlünk...) :)