Ugrás a tartalmakhoz

Díjlovaglás

• Please log in to reply
3415 válasz a témához

#2281 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 9. - 13:19

én akartam menni, de a barátnõm mégsem ér rá velem jönni és sz** az idõ is :rolleyes:

#2282 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 10. - 11:49

"Figyelem! A versenyszámok a kialakult kezdési idõpontoknál korábban nem kezdõdhetnek." Na, ennek se kell hinni többé.

#2283 Borcsa

Borcsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 408 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 10. - 14:57

Elmosott minket az esõ... :( Hiába lapátoltuk a vizet a pályáról... Remélem holnap már olyan idõ lesz, hogy minden versenyt meg tudnak tartani.

#2284 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 11. - 20:50

Kegyes volt az idõ?

Egy kis nyújtás, még Pátyról.

#2285 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 11. - 20:56

Nem volt kegyes, sajnos. :( Pénteken délután lefújták végleg.

Edited by Ernest, 2010 szeptember 11. - 20:56.

#2286 Borcsa

Borcsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 408 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 11. - 21:06

Nagyon sajnáltam... Fõleg, hogy Kaposvárról utaztam. Remélem az októberi lovaskupát nem mossa el az esõ. Mondjuk ott van fedeles. Itt is arról szólt a vita, (mikor az volt a téma, hogy mi legyen a versennyel) hogy annyit esik az esõ ebben az évben, hogy ilyen kaliberû versenyt fedeles nélkül már nem is nagyon lehet rendezni. Pedig tavaly milyen szép idõnk volt...

#2287 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 11. - 22:09

Olyan meg nincs ebben az országban. Nézõtérrel egyedül a kaposvári rendelkezik, az meg sötét. Persze, a díjlovaglás lárpurlár dolog, a bírók, a pályaszolgálat meg az edzõ meg bármelyik fedelesben elfér még.

#2288 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 11. - 22:17

Juteszembe. Nem férne el az OTP gála elõtt/után/mellett/között egy MOL vagy egyéb nevû dijlógála? Ha már a kûzdõtér szépen be van homokolva... csak hogy lássanak valamit a "népek" is :D

#2289 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 13. - 7:51

Juteszembe.
Nem férne el az OTP gála elõtt/után/mellett/között egy MOL vagy egyéb nevû dijlógála? Ha már a kûzdõtér szépen be van homokolva...

csak hogy lássanak valamit a "népek" is :D

:yeah: :yeah: :yeah: szerintem elférne, de ha elõzhozom, mindig azt mondják, hogy a tömegeket hidegen hagyja a díjvonaglás. Pedig csak megfelelõ körítés, kommentár kérdése, hogy értsék is, mit látnak.

#2290 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 13. - 7:54

:yeah: :yeah: :yeah: szerintem elférne, de ha elõzhozom, mindig azt mondják, hogy a tömegeket hidegen hagyja a díjvonaglás. Pedig csak megfelelõ körítés, kommentár kérdése, hogy értsék is, mit látnak.

Ez így van. A b.világosi versenyen már 3 éve bebizonyítják,hogy lehet színvonalassá és közönség csalogatóvá tenni a díjlovaglást. :)

#2291 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 13. - 8:15

Érdekes, külhonban mindig sok nézõt vonz ez a sportág, pedig nem hinném, hogy arányaiban annyival többen díjlovagolnának. Vagy de? :eek:

#2292 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 13. - 11:40

de bizony', mert ott többen megtehetik :dev: a műkori meg a klasszikus balett sem túl népszerű, mármint nézői szempontból :dev: , s mivel a dijlovaglás igencsak rétegsport, az ismerősökön, lelkes lókedvelőkön, szépérzékkel megáldott fotósokon :ang: s a versenyzők kasztjának tagjain kivül nem hiszem hogy bárkit is vonzana... körülbelül annyira mint egy vitorlásverseny, vagy egy golfbajnokság tán ha egybekötnék egy kis sörvirslivel, gyerkőcöknek ingyen körbe-körbe pónizással :dev: , kirakóvásárral, szerethető, megközelithető, meg is simogatható lovakkal (kontra az istállóajtóban őrt állókkal, akik féltik a négy lábon járó milliókat a kisgyerekes apukák szemmelverésétől), s olyan versenyzőkkel, akik készségsen elmagyarázzák gipszjakabnak, mi is az amit csinálnak, nem csak ülnek a magas lovon, meg egyéb, a hétköznapi ember számára is közeli dolgokkal, lehet többen mennének, bár akkor maga a verseny szorulna háttérbe... igy viszont sokszor sajnos nem több, mint egy illusztris társaság tagjainak egymás közötti társasjátéka... tisztelet persze a kivételnek

Edited by börni, 2010 szeptember 13. - 11:43.

#2293 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 13. - 11:43

Egy hét után itt tart a kiscsaj a lovával! Hihetetlen...

#2294 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 13. - 13:18

Orinak igaza van. Én azt mondanám. :) Isten õrizz, hogy kirakodóvásár és egyéb legyen közönségcsalogatónak. Kocsmapult nem kéne? Nem hinném, hogy más országokban külsõ propaganda elég volt. Messi, más országokban másféle népek laknak. Balatonvilágoson, bocs, válasszuk ketté a díjlovas versenyt, ami egy bizonyos ok miatt látogatott a lovasokat tekintve - de azért a lelátón pont annyi bentfentes ül csak (egységnyi induló ló és lovas párosra vetítvén), mint Sóskúton, Máriakálnokon és Akárhol, és másfelõl az esti showt, ahova a faluból is jönnek. De mivel a faluból nappal nem jönnek, a díjlovaglás népszerûsítése ott is meg van bukva... Más országokban a szolgáltatás szó alá tartozó dolgok is mások, azért azzal is legyünk tisztában. Szerintem.

Edited by Ernest, 2010 szeptember 13. - 13:22.

#2295 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 13. - 13:48

Uff, a sör-virsli-vurtsli felvetéstõl engem is kirázott a hideg. Ez a legelegánsabb szakág.

#2296 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 13. - 17:53

Nem igaz hogy nem értitek a tréfát :( Elegáns de rideg, semmi emberközeli nincs benne a kivülálló számára... Nincsenek szerethetõ lovak s emberek, mint mondtam, kevés kivételtõl (lovast s birót egyaránt értek ezalatt) eltekintve... Na és amit elsõ felindulásomban kihagytam... A kötelezõ programok rém unalmasak, a felületes szemlélõ csak annyit tud leszúrni a sok egymásutánból', hogy egyik ló szebben rakja a lábát mint a másik s az egyik jobban fel van cicomázva mint a másik. Sajnos, azért szerintem kevesen ülnek le a négyszög mellé és néznek végig egy számot kompletten-ától cettig, hogy technikát tanuljanak vagy éppen elrettentõ példákkal legyenek gazdagabbak :dev: Még azt is nehéz elérni hogy a lovardákban a gyerkõcök amig lovaglásra várnak, nézzék a többi lovast s elmélkedjenek, netán kérdezzenek annak nyomán... Ami szerintem a hagyományos számokban érdekes lehet, az a szabadon választott program zenére, ott nem nagyon van két egyforma. A versenyeknek azt kellene hirdetnie, minden ló megérdemli az alapos, erõszakmentes kiképzést, hogy lovasának a lovaglás és a lónak a lovas viselése amennyire lehet, kellemesebbé váljon. Hogy az alapvetõ engedelmességi feladatokat MINDEN LÓNAK - amelyiknek nincsenek fizikai vagy karakterbeli gátjai - meg lehet tanitani. A high-tech legfeljebb a csúcsegyedek kiválasztását szolgálhatná, heréltek esetében mondjuk benne van a pakliban, hogy a szülõk újbóli párositása :dev: nem sül el újra úgy ahogyan elõször. S ugyanúgy a másik oldalon, MINDEN LOVASNAK megéri folyamatosan tanulni, csiszolni a tudását, technikát tanulni, hogy minden lovon biztonsággal, az állatot nem zavarva, egységben tudjon lovagolni, s igy megint csak mindketten jól érezzék magukat. Mert ugya azt mondják az okosok, mindennek a dijlovaglás - én inkább idomitó lovaglásnak mondanám - az alapja... Ehelyett... A Zöld Honlap fórumán egy lelkes szabadidõlovas társunk felteszi a kérdést, hogy lehet, hogy Nyugat-Európában elterjedt sport a lovaglás, itthon meg nem... Voltam Németországban amatõr verseny nézõje, két napon át reggeltõl estig-hencidától boncidáig folyt a négyszögesdi. S Mannheimben hiába érkezett a jómódú csemete a kész lóval, bizony az én szállásadóm a bérlovaival, melyeken hétköznap hozzám hasonlókat tanitott lovagolni, leiskolázta. Pedig pusztán azért pakolta fel a futóra õket, hogy megnézze, mivé érett a munkája... Volt ott gyereksereg, fõzés, volt bizony sörsátor meg pónizás is, mégsem zavarta meg a ... 'fennkölt eleganciát'... Ja, kérem, de ott mások a relációk - ott egy ilyen versneyn indulni klalad, szórakozás volt, a fiatalabbaknak szárnypróbálgatás, buli - , itt egy hétvégén fél havi fizetését eltapsolja az, aki bérbõl és fizetésbõl él... Mármint indulóként... Nézõként pedig... Nem is tudom, amig a szépet látod meg benne, addig jó, számomra körülbelül annyit jelentene, mint méregdrága luxusautókat nézni a kirakatüvegen át, miközben még a kempingbicikli is rózsaszin álom... Nézni s irigykedni máshol is lehet... A mûkori-hasonlatnál maradva a népek inkább hokimeccsre járnak, nem pedig az elõzõre, pedig a jég itt is jég, a kori is kori csak a stilus s a közeg más... Kelet-Európában sincs ez másként... H Kicsit nyitni kellene, 'leszállni a magas lóról', közérthetõbbnek, közvetlenebbnek s elérhetõbbnek lenni, akkor talán sikerülne... Fenébe, Rosinanténak van egy istentelen jó karikatúrája ami mindent elmond helyettem de nemtom' linkelni, segitséég....

Edited by börni, 2010 szeptember 13. - 17:59.

#2297 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 13. - 18:25

Azért nyitás van egy kicsi, legalábbis alapszinten és dijloviséknál... :) A VK-ra bevitel nem lenne rossz, de átgondolni, ki fog beülni egy ilyen "csendes" versenyre annyi pízért, mikor még az ingyenesen sincs néző..

Edited by Kistáltos, 2010 szeptember 13. - 18:27.

#2298 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 13. - 19:22

Kiscsaj ? :D annyi éves mint te.

#2299 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 13. - 20:55

Akkor hozzám hasonlóan marha jól tartja magát! Egyébként honnan veszed,hogy 42 a hölgy? :) :D

#2300 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 14. - 8:09

Itt meg is lehet rendelni a dvd-t, amely bemutatja, hogy is csinálják

#2301 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 14. - 8:37

A balatonvilágosi versenyen pl a KO díjlovaglás marha jó volt. A nézõk is élvezték egészen addig,amíg a mikrofonba le nem oltották õket valakik, hogy maradjanak csendben. Pedig ennek ez lenne a lényege. SHOW versenyszám, marha látványos és közelebb hozza a nézõket a szakághoz. És lehet bátran tapsolni, örülni.

#2302 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 14. - 11:24

Itt meg is lehet rendelni a dvd-t, amely bemutatja, hogy is csinálják

Tudom. ;) folyamatban...

#2303 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 14. - 12:15

A balatonvilágosi versenyen pl a KO díjlovaglás marha jó volt. A nézõk is élvezték egészen addig,amíg a mikrofonba le nem oltották õket valakik, hogy maradjanak csendben.
Pedig ennek ez lenne a lényege. SHOW versenyszám, marha látványos és közelebb hozza a nézõket a szakághoz. És lehet bátran tapsolni, örülni.

A dijlovaglás eredetileg valami engedelmességi próba kellene hogy legyen, mégis, lehet a tapstól meg a szurkolástól a lóbõrbe kötött milliók nem mindegyike férne a bõrébe :dev: Alárcsak egy-kér eredményhirdetésen...

#2304 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.555 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 14. - 12:57

-Az a páros ( és az idomítólovaglás ) mennyire jár helyes úton, amelyik a földrõl vezetve tudja megközelíteni a 4szöget, hogy ott nyerjen/helyezett legyen? Alapfokú feladat = (?) alapfokú idomítottság

#2305 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 14. - 13:06

Hát, ennél a látószöget esetleg szélesebbre kell nyitni. Westernben volt, hogy egy ló és lovas páros egyik évben eléggé ellenkezve jött a pályára. A másik évben csak úgy sikerült, hogy mellette egy másik ló ment. A harmadik évben csak úgy, hogy valaki a földrõl vezette. A negyedik évben... erre biztosan azt mondja az ember, hogy ez kérem nem jó.
Másfelõl meg ha ország élvonalbeli rutinos, bizonyított párosnál a ló sziktóber 32-én úgy megijed egy bizonyos valamitõl, hogy az egész program alatt alig lehet arra a pontra tuszkolni, hát akkor az ember azt hiszi, hogy ez esetleg megbocsátható.
Említett esetet meg a két véglet közti skálán kell elhelyezni.
(szóltak már nekem többen nagy lovasok, hogy most ne nagyon ugráljak a pálya mellett majd...)

...rideg, semmi emberközeli nincs benne a kivülálló számára... Nincsenek szerethetõ lovak s emberek, mint mondtam, kevés kivételtõl (lovast s birót egyaránt értek ezalatt) eltekintve......
...A kötelezõ programok rém unalmasak, a felületes szemlélõ csak annyit tud leszúrni a sok egymásutánból', hogy egyik ló szebben rakja a lábát mint a másik s az egyik jobban fel van cicomázva mint a másik.
...Kicsit nyitni kellene, 'leszállni a magas lóról'...

Sajnálom, hogy így érzed, de én meg ellenkezõleg, az viszont tény, hogy ha a lakosság 8 milliárd, akkor még majdnem nyolc milliárdnyi vélemény hiányzik. :)

Edited by Ernest, 2010 szeptember 14. - 13:13.

#2306 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.555 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 14. - 13:15

- A páros mindkét nap segítséggel, idõnként vezetve tudott közlekedni a 4szögön kívül. Ez a skála melyik pontja: az eleje vagy az utolja ?

#2307 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 14. - 13:22

Számomra ebbõl még nem derül ki egyértelmûen, hogy a lovas és edzõje hülye-e.

#2308 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 14. - 16:03

Tõlem is idegen jelenség, hogy egy ló 70 %-ot piaffozik össze a négyszögben, de azon kívül nem lehet vele 100 métert megtenni balesetmentesen. Ettõl kezdve jogosan tartják öncélúnak a szakágat. Talán már írtam, de számomra nem hiteles az olyan idomítottság, ami a pályán kívül köddé válik. Eredetileg az egésznek az volt a célja, hogy a ló használati tulajdonságai javuljanak. Használaton akkor mondjuk egy hadjáraton, díszszemlén, vadászlovagláson stb. való részvételt értettek, vagy egyszerûen csak közlekedést.

#2309 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 14. - 16:33

Stipistopi, szerintem elõbb írtam itt valamikor, hogy egy kezemen meg tudom számolni azokat az eseteket, mikor iaz domítottság a gyakorlatban használatos volt a szemem láttára. :D Azonban.Nem tudom, szabad-e egy alapfokú páros élete harmadik versenynapján (mondjuk) látott viselkedését összehasonlítani a négyszögben 70%-ot összepiaffoló ló valamelyik tulajdonságával. :) Azért írtam párral feljebb, hogy ha el tudom bírálni a a jelenségrõl, hogy egy idegbajos ló vagy egy töketlen lovas vagy egy értelmetlen edzõ vagy egy DJ gyakorlásra kiadott helyiség a versenypálya mellett az ok, akkor jó, adatok hiányában meg nem tudom rámondani, hogy a versenyzõ bajsza suvikszos-e, vagy csak úgy látszik. tényezõket. Egyszer egy móri fedeles versenyen láttam, hogy egy hibás hangszóró azon a sarkon megbolondított elég sok, addig számomra teljesen megbízhatónak ismert performancert. (Szerintem ha valódi 70%-ot egy magyar ló összehozna piaffeban, annak a lovasa sokat megbocsátana a lónak. De ez már megint más kérdés.)

Edited by Ernest, 2010 szeptember 14. - 16:36.

#2310 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.555 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 15. - 11:27

- A bajusz esetenként suvikszos ( mondjuk )

#2311 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 16. - 10:24

Díjlovaglás nézettségével kapcsolatban; Egyszer egy barátom (teljesen laikus) elkísért mikor mentem lovagolni, miután befejeztem az edzést, amiben volt lépés, ügetés és munkavágta - persze nem vagyok egy Klimke - megkérdezte: - És akkor majd fogsz vágtatni is meg ilyenek? :ang: Biztos vagyok benne, ha aznap csak egy pici X-en átbillentünk volna, nem kérdezi meg hogy; - És akkor majd egyszer fogsz ugrani is meg ilyenek? Mert azt észreveszik, ha a ló elhagyja a földet, de azt ha jármódot vált, nem mindenki látja, nemhogy a lábsorrend- illetve ütem-hibákat. Szerintem ezzel a sporttal, a probléma az, hogy ahhoz hogy a nézõk számára élvezhetõ legyen, bizonyos szintû háttér tudás szükséges. Napjainkban a legtöbb embernek azonban nincs igénye mélyebb háttértudása, ezért megy pl; a "Maónika só", mert az anyázáshoz semmiféle tudás nem kell, azt mindenki érti. Elég hozzá ülni a fotelban. Az ori által megfogalmazottakkal, teljesen egyetértek! Napjainkban szinte az egyetlen szelekciós szempont a tenyésztésben, ha szervezeti szilárdságot nem vesszük figyelembe (sajnos sokszor nem is veszik) a sporteredmény! Az edzõk, trénerek és versenyzõk munkáját, eredményességét is ez alapján ítéljük meg. Akkor hogy tekinthetünk el attól a ténytõl, hogy a ló alapvetõ minimum követelményeknek nem felel meg - akár az idegrendszerének, akár a trénerének, akár a lovasának köszönhetõ. Nem egyszer láttam versenyzõ párost a többi lovas által beszuszakolni a pályára! :hu: Nem ugyanolyan, vagy még olyanabb alapfeladat A pontból B-be ellenkezés nélkül eljutni a ló-lovas párosnak, mint ugrásváltást, vagy piaffe-ot csinálni? Hát szerintem DE!

#2312 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 16. - 11:05

Ha egy ló megijed a hangos hangszórótól 1x az még belefér. Úgy gondolom. Ha másodszor is megijed uo, akkor az komoly kételyeket támaszt bennem,hogy mennyire bízik a lovasában a ló. Ez bizalmi,azaz kiképzési probléma. Ha egy ló nem akar bemenni a pályára az meg tiltakozás a tevékenység ellen amit végre akarnak vele hajtatni. A "miért?" sokkal izgalmasabb.

#2313 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 16. - 11:50

Kicsit mintha most az idomító lovaglást verné a közösség csalánnal... Régen nem volt sok díjlovas verseny és versenyzõ. El tudtam menni egy díjlovas versenyre a 24 kockás filmmel, mert a 4-5 versenyzõrõl még sok is volt fejenként 4-5 kép. Ilyenbõl volt egy évben egy, meg volt az OB, és volt Kaposvár. Amikor 2002-ben elkezdtem megint járni versenyekre, megdöbbenve tapasztaltam a hatalmas tömeget, a reggel nyolctól este hétig tartó versenynapokat, a zsúfolt versenynaptárat. Jut eszembe, ennyit a részvétlenségrõl, hogy ki honnan veszi a referenciát. :D 2003 óta évi többezer képet hagytam meg. És igen, láttam legalább hét olyan esetet, hogy a ló engedetlen volt... Én még nem temetném a sportágat - ebbõl az áspektusból. Sok minden nem teszik benne, de én már nem utalok vissza Totilasra, aki szegény az itt hangoztatott céltudatos félretenyésztés jól sikerült példája, és lám, mekkora ovátziót kapott eme topicban 9 és fél hónapja. Legyen nektek Totilas az isten. :D Ami az életszerûséget illeti... Tisztellek benneteket, mert mentek lóval boltba - ugye? Iskolába? Vasútállomásra? Mert azért a lovacskázás kedvéért lovacskázni az éppolyan mesterséges, mint négyszögben lovacskázni a lovacskázás kedvéért. Láttatok már Kassai-bemutatót? Ha csak azért voltunk annak idején jók, mert az ellenség parancsba kapta, hogy álljon 3 méterre, térközökkel, mozdulatlanul...

#2314 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.555 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 16. - 13:32

-Láttam Kassai bemutatót, ezért nem értem a megjegyzést.

#2315 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 16. - 13:38

Mint a (pl. díjnégyszögben) lovacskázás az a lovacskázás kedvéért van, úgy az (pl. Kassai-féle) íjászkodás az íjászkodás kedvéért van.

#2316 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 16. - 13:48

Ami az életszerûséget illeti... Tisztellek benneteket, mert mentek lóval boltba - ugye? Iskolába? Vasútállomásra?
Mert azért a lovacskázás kedvéért lovacskázni az éppolyan mesterséges, mint négyszögben lovacskázni a lovacskázás kedvéért.

Örni szerintem ez olyan, mintha azt mondanád, hogy nem baj ha ráz a diavetítõ, mert már úgysem életszerû a XXI. században.

#2317 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 16. - 14:23

Én viszont értelek. :D
Ez:

...Szerintem ezzel a sporttal, a probléma az, hogy ahhoz hogy a nézõk számára élvezhetõ legyen, bizonyos szintû háttér tudás szükséges. Napjainkban a legtöbb embernek azonban nincs igénye mélyebb háttértudása, ezért megy pl; a "Maónika só", mert az anyázáshoz semmiféle tudás nem kell, azt mindenki érti. Elég hozzá ülni a fotelban.

...mérnöki precizitással volt megfogalmazva.

#2318 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 22. - 8:08

Azt hinné az ember, rég elfeledett idõk...
http://dijlovaglas.l...dex.php?hir=527

#2319 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.555 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 22. - 8:22

- Köszönöm, hogy ideraktad! ( Google - Örkényi Furioso... bal oldalon vannak régi hiradórészletek, egyiken Õ is van. )

#2320 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 28. - 20:51

Nézitek az Eurosportot? ;)