Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#2241 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 5. - 16:14

Sziasztok!Nem tudom a többiek olvasták-e a topikot, de én elmentettem mindenki számát, biztos ami sicher. :) Ma elég összecsapottat terepeztünk a barátnõmmel. Egyszerûen nagyon kevés az 1 óra (amennyi idõre õ a lovat bérli), mert elõbb ki kell jutni a városból, átmenni a hegyen és ez mind-mind csak lépésben megy és így a fele terepidõt elveszi. Ma pl. totál biztos voltam benne, h nem mentünk többet 1 óránál, mert olyan sokat vágtáztunk és ügettünk, h elvileg gyorsan meg kellett volna tennünk a távot. Tiszta rohanás volt az egész, nem is volt jó érzésem utána. Ehhez képest mikor visszaértünk a Határtanyára, 4-5 morcos tekintetû ember várt ránk szabályos sorfalat állva, amibõl egybõl éreztem, h gáz van és megkérdeztem, h "nem értünk vissza idõben?". Kiderült, h másfél órát mentünk. Ciki volt nagyon, mert elõtte mondták, h 12-re már jön a köv lovas a Katicára és hát így neki kellett várnia 30 percet... :rolleyes: Nem gyõztünk bocsánatot kérni.Csak hát ez így olyan rosz, mert így gyakorlatice nem is tudunk elmenni egy normális terepre, mert az 1 óra csak egy nagyobbacska körre futja a szántóföld körül, hiszen oda-vissza át kell mászni lépésben a hegyen. Ugyanakkor meg ugyebár drága dolog a lovaglás... :rolleyes: Tök jó lenne, ha lenne egy olyan bértartó, aki nem tud kijárni a lovához rendszeresen és ezért örülne, ha idõnként megmozgatná a barátnõm a lovát. Na jó, nem álmodozom tovább! ;) Tökre várom már a holnapot! :yeah: Nagyon szupi nyerget kaptunk kölcsön, mintha a lovamra szabták volna. Csak nem olyan kényelmes, mint az enyém (nyilván, mivel nem az én kényes hátsómra szabták és nincs duplán tömve). Azért vacilálok a megvételén. :)

#2242 Blanka

Blanka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 156 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 5. - 18:19

Ma megint bent punnyadok a munkahelyemen.Iszonyat, hogy mennyi ügyfél van!Hogy nem todnak inkább õk is dolgozni, ha már ma munkanap van...De végre holnap, ha az idõjárás engedi, végre felpattanhatok nem épp bakfiskoru lovamra, és mehetek vele egy szuper terepet!Drukkoljatok, hogy ne essen.:))

#2243 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 5. - 19:24

Csuti számát raktároztam, Zsolt tudja a számom, a találkahely nekem rendben (ismerem), ha Filly nem ér oda a hídhoz és eltéved, kész kutatócsapat indulhat utána!

#2244 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 5. - 19:25

Eva, a holnapi 1/4 10-es találkozó nálatok is oké, ugye?

#2245 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 5. - 21:20

Sziasztok 3szögesek!Remélem holnap szép napotok lesz, sokat fogok rátok gondolni, de elmenni sajnos nem tudok. :(Azért nagyon szép napsütéses-aranyszõnyeges-találkozós vasárnapot kívánok mindenkinek! :ang: :)

#2246 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 6. - 15:07

Ezer éve nem néztem be ide... :(Jó lovazást Nektek!!! :kocc:

#2247 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 6. - 17:52

na gyerekek!Tök jó volt ez a túra,de részletes beszámolót majd Csutitól :P :kocc:

Edited by Szendepende, 2005 november 6. - 17:53.

#2248 Kinga

Kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 69 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 6. - 19:15

Nah milyen volt a találkozó?

#2249 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 6. - 19:19

Megbeszéltük bonusz+manuszékkal és Dáliával, h írnak beszámolót, úgyh azért sem én leszek az elsõ, aki megírja! :P :) Csuti! A képekre nagyon kíváncsi lennék ám (sztem a többiek is)! :) Ugye belinkeled õket?

#2250 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 9:28

Na szépek vagytok! Írhatna más is! :)A képek itt vannak!Szóval az úgy volt, hogy mi terv szerint szépen elindultunk 4-en Gödrõl (Adrienn-Bársony, Szendepende-Linda, Vrony-Pippin, én-Pendi kösssz a képet Vrony! :D) és terv szerint találkoztunk is Fillyvel és Zsurmóval a híd túloldalán. Elindultunk a Kurjntshoz, ahol terv szerint vártak minket 6-an a Határ tanyáról (Éva-Botond, Honey-Honey, Bouget-Wapi, Dália-?, Melcsi-Fakó, Zsolti-? segítsetek lécci!). Itt Honeyk, Fillyék, Adriennék és leghátul Éváék láthatók.Szóval tök jól terv szerint haladt minden! Még az idõ is nagyon jó volt, bár felhõs, de éppen emiatt enyhe idõ volt.Elindultunk Csomád felé. A "nemtudommilyen,debüdös" telepnél szerettem volna balra menni, hogy hosszabb úton menjünk el a kocsmáig, de végül a Határosok által ismert rövidebb úton mentünk és onnan tényleg baromi közel van a falu. De nagyon jó kis útszakasz az! Egy hangulatos kis ösvény vezet fel egy dombra, majd le és máris a falu szélén van az ember, no meg a ló. Mivel ilyen rövid volt az út csak egy ügetõszakaszunk volt, a többi lépés volt. Pendike drága nehezen tolerálta, amikor a farába szuszogott egy-egy Határos behemót, ezért rájuk rúgott egyszer-egyszer, de szerencsére nem talált célba.Beértünk a kocsma udvarára és kiéhezve, szomjazva lerohantuk a kocsmárost, de sajnos ígéretük ellenére(!) nem volt se zsíroskenyér, se forraltbor. Meglepve és csalódva konstatáltuk. Még jó hogy voltak laposüvegek Anikó-féle barackpálesszel, unicummal, stb. :)Dáliáék kitalálták, hogy menjünk át Veresre a csárdába, de még meg kellett várni pár lovast. Addig jókedvûen beszélgettünk, ücsörögtünk az udvaron. Pippin kibalhézott magának egy egész lókikötõt, nem tûrt meg senkit maga mellett. Ezt késõbb a vadiúj vezetõszáram karabínere bánta... A többi ló bezzeg nagyon szépen meg tudott lenni egymás mellett.Aztán befutott Vega Bendével és Nikol, végül pedig Gaforka. Még egy kis pihi után megindultak a csapatok a szélrózsa minedn irányába. Dália, Melcsi, Zsolti, Honey Veres felé. Éva, Bouget, Gaforka hazafelé. Mi meg Vegáékat elkísértük hozzájuk a farmra. Nagyon jó kis tanya lesz, ha kész lesz! Kitartás Vega! :)Fél 2-kor indultunk el tõlük haza és nagyon szép helyeken átvágva jutottunk el a már ismerõs gödi földekre.Nagyon jól éreztük magunkat és jól elfáradtunk, kiéheztünk estére!Köszi mindenkinek hogy eljöttetek! :)

#2251 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 9:43

Még erõsen él bennem a túra, még mindig jutnak eszembe dolgok, sõt álmomban is lovaztam. :)Pl1: Filly öltözetérõl és felszerelésérõl csak annyit, hogy hosszasan töprengtünk vajon Fillyt látjuk-e a híd túloldalán vagy sem... :D Bocs, Filly!Pl2: Pippinrõl eddig is tudtuk, hogy nem lehet elindulni vele simán, lásd múltkori lókikötõ elhúzás, most pucolás közben beleharapott Vrony karjába! De nagyon! Persze nem pofozhatta le szegény, mert ugye más lovát nem rendszabályozhatja az ember akárhogy, fõleg ha a tulaj más elveket vall... Szóval a túra során rendszeresen ellenõriztük Vrony karját, hogy hogyan lilul! :DPl3: Gaforka a kutyusát pórázra vette a falu szélén, a póráz a western szár egyik fele volt. Viccesen néztek ki! :)Pl4: Szende pónija az egyik rövid vágtánál megkergült, legalábbis úgy elkezdett rodeózni, hogy csak lestünk. De látszott hogy nem jókedvében csinálja, rájöttünk hogy tele van bogánccsal a has alja, lába, farka. Szegény pónika! De Szende gyönyörûen kiülte a rodeót!Ui: Ezen a képen jól látható, hogy Pendi egy vadállat, fogni kell a szárat erõsen! ;) :D

#2252 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 9:48

Látod Csuti, milyen jó, hogy csináltam egy ilyen fotót, már másodszor hozod elõ valamilyen témában, sokmindent lehet vele szemléltetni. Kár, hogy a hozzá tartozó másik képet galád módon kitörölted a gépedbõl. Pedig a kettõ együtt ért volna igazán valamit. A képhez hozzátartozik, mentségemre szolgáljon, hogy a lovam rohant, mint az õrült a többi ló után, ezért elég nehéz volt meglelnem a kijelzõn Csutit.

#2253 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 10:06

Élménybeszámoló késõbb, azért kis ízelítõ:Hazaértem 1/2 5-re, elnyúltam a kádban, majd lehasaltam az ágyra olvasni, közben megérkezett a lányom, beszélgettünk, majd két mondat között szépen elaludtam :DZsolt Belamival volt, Dália Garnizonnal, hazafelé vágta közben Botond talán nem bakolt, csak kicsavarta a hátulját oldalra, annyira, hogy még én is jól láttam, miközben elõre néztem...Filly meglepett bennünket: tatterosnak öltözött, kobakban, cicanaciban, csizmában :kir: (pálcád volt???)(Aki a tájékozódási verseny részleteire kíváncsi a Tájlovaglás... topikba Zap feltette!)

Edited by Eva, 2005 november 7. - 10:08.

#2254 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 10:36

Filly meglepett bennünket: tatterosnak öltözött, kobakban, cicanaciban, csizmában :kir: (pálcád volt???)

Néztem is a képeket, tiszta nosztalgia feeling fogott el, még ilyen tisztességes ruhában lovagolt öt-hat évvel ezelõtt. :D

#2255 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 12:40

ha Filly nem ér oda a hídhoz és eltéved, kész kutatócsapat indulhat utána!

Hozzászólás megtekintése

Nahát! :mad: Reggel 8 óra 5 perckor indultam Csomádról, és fél tíz után 5 perccel már a hídnál álltam! :P :kir: (De volt B-terv az eltévedésre: telefonáltam volna a csajoknak, hogy szépen menjenek tovább, én meg visszamentem volna Csomádra a saját nyomaimon :D - de hát, mint már azt írtam, remekül tájékozódom... :cool: )A meglepi öltözet pedig azért tök jó, mert akik most ismertek meg, azok a következõ közös lovagláson fognak nagyot nézni :gm:Éva, kb 5 év után nagyon jó volt újra együtt lovagolni! :kocc:

#2256 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 12:41

(Pálcám nem volt. Zsurmó nem arról híres, hogy küldeni kell, sõt... :gm: - ezt hazafelé be is bizonyította, Bendével szépen és alaposan felhúzták egymást :D)

#2257 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 13:07

Na nemá emberek, azt hittem, ma egész délelõtt mást sem fogok olvasni, mint a hosszú beszámolókat a tegnapi közös lovaglásról. Ne tessék lustálkodni! Ha már lemaradtam, legalább a leírások alapján hadd képzeljem magam elé. ;) Tegnapra kölcsönadtam Jedit Ferinek, mert Tequila még mindig sánta. Feri így Jedivel ment Szadára a telekavatóra. Nagyon büszke vagyok a pacimra, mert Feri elmondása alapján nagyon ügyes volt, jól viselkedett. Még tán egy kicsit féltékeny is vagyok, hogy az "anyja" nélkül elment, és még csak egy apró hisztit sem csinált. :D

#2258 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 14:23

Ejnye-bejnye bonusz+manusz és Dália! :) Azt hittem mire hazajövök a melóból, beszámolóhegyek várnak majd rám. Nem foszthatjuk meg a többieket eme élménytõl, szóval tessék írni! (És különben is, bemutatkoztatok már? :dev: ;) )Amúgy tegnap nem tévedtem el tõletek nagyon, csak az összes szántóföldön keresztülmentünk, mire hazataláltunk. :D De sötétedésre azért sikerült megérkezni. :kv:

#2259 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 14:26

Tessék: Bemutatkozás topik :D(csak, mert nem találták, még nincs benne a bemutatkozásuk!)

Edited by Eva, 2005 november 7. - 14:26.

#2260 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 14:29

De elõbb írjanak beszámolót! :D

#2261 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 15:52

Gaforka!Neked ma van a szülinapod?! Nem szóltál, ittunk volna az egészségedre! (én biztos a többiek helyett is akik vezettek :D) Szóval: Boldog Szülinapot!

#2262 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 18:05

Oké Honey akkor írok én!! :D Nagyon jól sikerült ez a kis közös lovaglás csak sajnálom ,hogy külön vált a csapat csomádon! Mi mentünk tovább veresre a többiek még kétfelé váltak!! :eek: Gyorsan át értünk veresre (Melcsi,Honey,Zsolti,és én) és ott várt minket a zsíroskenyér ami meg lett ígérve!!! :kocc: Nagyon fincsa volt. :P Hazafelé is minden rendben volt ,vágtázgattunk a réteken ,felsétáltunk a hegyre ,aztán le!! 1/2 4-re értünk a tanyára már várt minket az én Zsoltim és a fõlovászmester úr Zoli ! :) Lenyergeltük a három lovat (Belo,Fakó,Garnizon) és kaptak juti-falit aztán irány a box. Megbeszéltük a Melcsivel , hogy még kimegyünk terepre a Mercivel(Meli) és a Magorral(én). Gyorsan kikaptuk a lovakat karámból gyors pucera aztán föl a nyereg és hajrá! Már kezdett sötétedni amikor elindultunk de bíztunk a lovakban ,hogy jobban látnak a sötétben mint mi.Mentünk egy kis somlyó kört, gyógyterepnek indult mivel mind a két lónak baja volt a lábának ezért 3 hetet pihentek. :nem: Persze Merci és Magor nem így gondolta ezért a hegyen kénytelenek voltunk lassú vágtában közlekedni. :rolleyes: De mire vissza értünk szépen lenyugodtak.Mozgalmas nap volt!! :kir:

#2263 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 18:08

Veresegyházra egyszer valaki kísérjen át, mert nemtom, merre-hogyan. A csomádi korcsmahivatal azért találkozási pontnak nem rossz :)

#2264 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 20:26

Veresegyházra egyszer valaki kísérjen át, mert nemtom, merre-hogyan. A csomádi korcsmahivatal azért találkozási pontnak nem rossz :)

Hozzászólás megtekintése

Mikor akarsz menni?? :D Elég gyakran járunk veresre szívesen megmutatom az utat. ;)

#2265 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 20:28

Honey!Mikor írsz beszámolot?? :D

#2266 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 20:36

Bonusz+manusz látom ,hogy itt vagytok tessék írni!!!!!! :ang:

#2267 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 20:39

Honey!Mikor írsz beszámolot?? :D

Hozzászólás megtekintése

Na, most visszakapom kamatostul, mi? :D Én nem írok, sztem elég ha a mi csapatunkból is csak egy ember ír. Különben is, én mindig regényt írok és sztem az most nem hiányzik senkinek. :dev: Majd legközelebb bepótolom! :) Egyébként azt hittem, h bõbeszédûbb leszel, de nem baj, a lényeg így is lejött=bezabáltunk lilahagymás zsíroskenyérbõl, mint állat és jókat vágtáztunk. :D

#2268 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 20:41

Szerintem is ez a lényeg ,hogy jól éreztük magunkat!!Azért egy rövidet írhatnál!!

#2269 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 20:41

Igen, igen, tessék írni! Már délután is itt somfordáltak, de ide se írtak és a bemutatkozásba se. :) Pedig Zsolti azt mondta, h írni fog.

#2270 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 20:46

Rövidet? Olyat én nem tudok! De tényleg! :D

#2271 Csövi

Csövi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 138 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 7. - 23:42

Sziasztok!Hogy én mindig lemaradok mindenrõl.... :( Te jó ég, Filly. Aszittem, súlyos beteg vagy. Hogy megtámadott valami kórság. :D Elõször csak a képeket néztem, oszténg olvastam is, a végére megnyugodtam, hogy csak vicc volt.Pont Vácrátóton volt tanyaévforduló buli vasárnap a Bige Csabiéknál, ott voltunk, kár, hogy nem jöttetek arra. Az Csomádról még 3/4 óra kb., kényelmesen.Honey!Mi újság a lovaddal? Elmúlt róla a gomba?Filly!Hol is vagy te mostanság? A Szálenderen? Nem lovazunk együtt valamikor?

Edited by Csövi, 2005 november 7. - 23:43.

#2272 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 8. - 9:08

Szia Csövi!A gombával sajnos folyamatosan küzdünk. Ami volt neki, az elmúlt, most van egy másik fajta. :rolleyes: Az agyamra megy vele, de hát úgy látszik, h õ ilyen bõrnyavalyás lesz mindig. Épp a hétvégén döntöttem úgy, h most nem rakok rá egy ideig nyerget, mert így nem nagyon akart gyógyulni, hiába kenegettük. Csak attól félek, h megmaradnak neki a puklik a hevedernél (mintha fel lett volna törve) és utána meg amiatt lesz gond.Te ki vagy amúgy? :) Az adatlapodból nem lettem okosabb.

Edited by Honey, 2005 november 8. - 9:08.

#2273 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 8. - 9:20

Honey, mivel kezelitek a lovat gomba ellen?

#2274 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 8. - 9:38

Az elsõ gombáját, ami nyáron volt neki, Imaverolal kezdtük el kezelni. A kezdeti stádiumban így nézett ki. Aztán súlyosbodott a helyzet, mert az Imaverol nem használt egyáltalán, mi viszont vártuk, h majd egyszer csak javul, de így szépen tovább terjedt. Mikor kihívtam a dokit, akkor már mindkét oldalon teljes hevederhelyen ilyen volt. A doki Penochront adott és az használt is, de még jó 1 hónapig kentük, mire elmúlt. Én minden pucolás után kimostam Domestossal az ápolócuccait, a hevederre húzott szõrmét és a nyeregalátétet is. Nyár végére az a gomba elmúlt. De ahogy Fótra költöztünk, jött a következõ, de ez már teljesen másképp néz ki, mint az elõzõ. Vetettem tõle kenetmintát, h kiderüljön ez most micsoda, de 4. hete az eredményre várok. :mad: Bábáékhoz utoljára vittem kenetet (megjegyzem a szembõl vett mintát is vizsgálják még. :rolleyes: ). Önhatalmúlag elkezdtem Penochronnal kezelni, mondván, h az már egyszer bevált, de most nagyon nem használ. Pár nap után még rosszabb is lett tõle. Úgyhogy most Canestennel kenem, attól javulgat, de nem hinném, h ez a legjobb ellenszer rá. De nem tudok mit csinálni, amíg nincs meg a keneteredmény. :rolleyes: Csak az a baj, h már annyira érzékeny neki ott hevederhelyen, h lassan tiszta hevederiszonyos lesz már és a bõre is meg van gyûrõdve, nem tudom az valaha kisimul-e.

#2275 Csövi

Csövi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 138 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 8. - 11:25

Amúgy az a fekete hajú csaj vagyok, akivel a hétvégén dumáltál a Norbiéknál. Emígy szintén. :) Hát, az gáz. És szájon át nem próbáltatok valamit? És nem félsz, ha szõrén lovagolsz pokróc nélkül, rád is átmegy?

#2276 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 8. - 12:02

Szia, Csövi! Boldogan lovagolok veled, csak nem a Szálenderben vagyok, hanem Csomádon, Vegáéknál. De laza másfél óra alatt átérek Gödre, onnan visszakísérsz és egyedül hazamész (útba ejthetünk néhány helyet még persze). Na, hogy tetszik? :D És választhatsz, hogy milyen cuccban legyek :gm:

#2277 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 8. - 12:24

Az elsõ gombáját, ami nyáron volt neki, Imaverolal kezdtük el kezelni. A kezdeti stádiumban így nézett ki. Aztán súlyosbodott a helyzet, mert az Imaverol nem használt egyáltalán, mi viszont vártuk, h majd egyszer csak javul, de így szépen tovább terjedt. Mikor kihívtam a dokit, akkor már mindkét oldalon teljes hevederhelyen ilyen volt. A doki Penochront adott és az használt is, de még jó 1 hónapig kentük, mire elmúlt. Én minden pucolás után kimostam Domestossal az ápolócuccait, a hevederre húzott szõrmét és a nyeregalátétet is. Nyár végére az a gomba elmúlt. De ahogy Fótra költöztünk, jött a következõ, de ez már teljesen másképp néz ki, mint az elõzõ. Vetettem tõle kenetmintát, h kiderüljön ez most micsoda, de 4. hete az eredményre várok.  :mad:  Bábáékhoz utoljára vittem kenetet (megjegyzem a szembõl vett mintát is vizsgálják még.  :rolleyes: ). Önhatalmúlag elkezdtem Penochronnal kezelni, mondván, h az már egyszer bevált, de most nagyon nem használ. Pár nap után még rosszabb is lett tõle. Úgyhogy most Canestennel kenem, attól javulgat, de nem hinném, h ez a legjobb ellenszer rá. De nem tudok mit csinálni, amíg nincs meg a keneteredmény.  :rolleyes:  Csak az a baj, h már annyira érzékeny neki ott hevederhelyen, h lassan tiszta hevederiszonyos lesz már és a bõre is meg van gyûrõdve, nem tudom az valaha kisimul-e.

Hozzászólás megtekintése

Most vedd elõ az Imaverolt, nekem úgy látszik mindig olyan gombáim voltak ( a lovakon :D ) amelyek attól döglenek. Az, hogy elöször nem használt ne tántorítson el.

#2278 Csövi

Csövi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 138 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 8. - 12:47

Szia!Ok, tõlem renben, mehetünk. Azt hittem, Vegáék Õrbottyánban vannak. Vagy valahol a határmesgyén? Csomádtól merre?

#2279 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 8. - 13:11

Szia!Ok, tõlem renben, mehetünk. Azt hittem, Vegáék Õrbottyánban vannak. Vagy valahol a határmesgyén? Csomádtól merre?

Hozzászólás megtekintése

A senki földjén ;) (neeem, Tóth Lajosnak semmi köze hozzás :D ) Helyrajzilag Õrbottyánhoz tartozik, tehát logikus, hogy Csomádhoz közelebb van. Gyere át, talán már Filly is kilábalt abból a súlyos betegségbõl :gm: Vácrátóton lóval voltatok? Mert az erdész járt nálunk aznap és azt mondta, vagy 50 lovas van ott és hogy nem tudjuk-e mi készül :)

#2280 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 8. - 13:18

Nehogy aszongyátok, hogy nem néztem ki jól... :( :huh: :dev: