Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Zalaiak

• Please log in to reply
2209 válasz a témához

#2161 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 17. - 13:42

:ang:

Stuszi, örülj neki!

Örülök! Úgy néz ki, ő is végleg megfertőződött. :dev:

"Nekünk Pestről vidékre települteknek ez maga az ócsóság..."

Úgy látszik én már elég rég letelepültem itt, mert én is drágállom! Amúgy Zalaegerszegen ha a buszon veszed meg a helyijáratos jegyet, itt is 350 ha jól tudom.

Mondjuk buszra csak akkor ülök, ha nagyon nincs más. Egyetemi éveim alatt kb 100 ezer km-t utaztam buszon, egy életre elég volt...

#2162 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 17. - 13:57

Úgy látszik én már elég rég letelepültem itt, mert én is drágállom! Amúgy Zalaegerszegen ha a buszon veszed meg a helyijáratos jegyet, itt is 350 ha jól tudom.

Pesten úgy 450 Ft :D

#2163 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 18. - 18:13

Kinga!

Sztem a buszsofőr úgy hozzászokott, hogy ott soha nem száll fel senki, hogy fel se fogta mi van. Tudod, mint amikor valahol egyszer csak megváltozik a forgalmi rend.

Tegnap jött hozzám egy emberke, az öregfiút el akarta cserélni egy 2 éves, soványka sodrott kancára. Erre feleségem lekiabálta a fejem, hogy Brúnótól tűnés, az az ő lova, ezen a kapun azt a lovat ki nem viszi senki. :D Bezzeg egy éve még 2 naponta nyúzott, hogy szabaduljunk meg tőle, minek nekünk ennyi ló...

Az öregfiú is érzi, hogy más lett az igazi gazdája, tegnap felpattantam rá nyereg, kantár, minden nélkül, erre olyan repülőrajtot vágott, hogy szó szerint kiugrott alólam. Még a sörényét se érkeztem megfogni, már mögötte álltam a földön. Bezzeg a feleségem akár meg is műthetné. Még a sörényét is le tudta nyírni kikötés nélkül, pedig azt rém utálja.

Hát, azért volt ideje felfogni, főleg hogy utánaindultam és hallottam is, hogy gyakorlatilag le se vette a lábát a gázról. A forgalmi rend változás oké, de ha egyszer buszsofőr vagyok és embert látok a buszmegállóban akkor megállok, vagy lassítok. Na mindegy, ilyenek is vannak, de ha még egyszer otthagy, én lekapom a maradék haját is a fejéről, na.  :angry:  :gm:

"Ja, a jegyárról meg ne is beszéljünk. Majdnem infarktust kaptam amikor jegyet kértem és a szomszéd faluba, 5 km-erre egy teljes áru menetjegy 250 !!!!!!!! Ft!  :wot:  :wot:  :irony:  Úgyhogy tavasztól, jó időben tuti biciklizni fogok, amúgy is szeretek, meg tényleg nagyon közel van."

Minden nézőpont kérdése. Nekünk Pestről vidékre települteknek ez maga az ócsóság a 350 Ft-os BKV-jegy után, ami egyetlen megállóra is 350. :D

Gratulálok a munkához! :ang:

Köszönöm!  :ang: Hát, igen, nézőpont kérdése az biztos, de akkor is. Autóval jobban ki tudnám hozni a leutazást. :D

:ang:

Stuszi, örülj neki!

Örülök! Úgy néz ki, ő is végleg megfertőződött. :dev:

Mondjuk buszra csak akkor ülök, ha nagyon nincs más. Egyetemi éveim alatt kb 100 ezer km-t utaztam buszon, egy életre elég volt...

Én is utálok buszozni egyébként, de mivel saját kocsim nincs, ezért munkába/suliba kénytelen voltam/vagyok busszal utazni. Egyébként ha vmi elintéznivaló van városban, vagy valahova megyek, akkor nincs az az isten, hogy én buszra üljek.

Még valamit el kell mesélnem, hát, Szandival megdöbbentünk ismét az embereken, na. Történt ugyanis, hogy elmentünk tegnap vásárolni ketten, leparkoltam egy bevásárlóközpontnál és láttuk, hogy egy idősebb bácsi csoszogva visz kaját pár "hajléktalan" cicának, akik már a kocsi látványától is hanyatt vágták magukat. Szandival elbűvölve néztük, ahogy a bácsi gondoskodik a cicákról, friss vizet ad nekik, kaját. Mondta Szandi, hogy menjünk oda, de mondtam, hogy üres kézzel ne, vegyünk valamit. Vettünk gyorsan két konzervet, majd odasétáltunk, hogy odaadjuk. A cicák elszaladtak, a bácsi meg olyan hangnemmel szólt oda hozzánk, mintha legalábbis embert öltünk volna. Köszöntünk, mondtuk, hogy hoztunk két konzervet a cicáknak, szeretnénk odaadni. Hát, a válasz: "Ne jöjjenek ide, félnek a macskák, különben sem kell semmi, én etetem őket már x éve, hozok nekik kaját, nem kell adni semmit" Hát, köpni-nyelni nem tudtunk, mondtam, hogy oké, de azért ezt odaadjuk, nekik vettük. "Mondom hogy nem kell". Jó, mondom, fordultam, hogy akkor viszlát, de Szandi kivette a kezemből, hogy csakazértis odaadja, legyen tiszta a lelkiismeretünk. Mondanom sem kell, eléggé lehúzta a kedvünket ez az egész, így segítsen az ember. És nem ez az első, több menhelyről is hallottam olyan lekezelő hangnemeket, hogy több ismerősömnek is elment a kedve, hogy segítsen nekik... 

#2164 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 20. - 15:54

Nem túl sokat beszélgettünk, épp csak terelővadászat közben pár mondatot. Rólad még nem sztorizott, csak annyit mondott, fanatikus természetjáró vagy.

Én még nem láttam a lovait, de úgy tudom, kettő van neki. Most valaki jár oda, és ugrálni kezdett valamelyikkel. Részleteket nem igazán tudok.

A ranglétra utolsó lova a legjobb, terepen nem akar mindig az élen menni. :)  Nekem mindkét lovagolható lovam eléggé vezéregyéniség, akkor van igazán nyugi, ha elöl mehetnek. Amikor a cimbora is jön a sh arabjával, és egymás mellett lovaglunk, na olyankor van ám küzdelem, hogy kinek az orra legyen akár csak 1-2 centivel előrébb... :dev: Néha már kezdenek rájönni, hogy ez nekik se túl jó.

Igen két ló van: Miroszláv és Luki. Aki oda jár csak Miroszlávval foglalkozik- ami érthető is...

A ranglétra utolsó lova gyakran kapott terrortámadásokat minek következtében a figyelmetlen lovasa a földön landolt. Már régen nincsenek ilyen problémáim mindkettőnket befogadtak a lovak.

A hétvégén szuperjókat lovaztunk a borús nyirkos idő ellenére. Régen élveztem ennyire a lósportot. Mázli is jó formában van pláne ,hogy picit adott le a telltségéből.

#2165 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 20. - 16:15

Akkor nem lenolajat hanem étolajat használtok? Én az előző években sandolit (vagy standolit?) nevü olajfestéket használtam ,de sajnos sok fiókról pereg a festék a többszöri kenés ellenére. Azt sejtem ,hogy az erősebben higított keverések jutottak erre a sorsra.

Én is az egyenlő keretes 1/2 NB.mérettel dolgozom.

Köszönöm a képeket, nagyon szép munka. Vándorláskor ,hogyan oldjátok meg a pergetést? Sátorral vagy hazahordjátok a méztereket?

Amúgy nekem álló méhészetem van így a helyi méhlegelő gyenge adottságaitól függök. Azt pedig ,hogy a föld alapú támogatás következtében mennyivel csökkent a mézelő növények aránya bele sem merek gondolni...

Kinga: Le a kalappal! Nagyon szorgos lehetsz:-) Én lemaradtam a munkákkal. Már látom előre márciusban ,hogyan fogok kapkodni. Ami vigasztal ,hogy az egy éve vett deszka sokat száradhatott. Az asztalos cimbora mikor megnézte azt mondta ilyen vizeset még nem látott.

Ti mivel festitek a fiókokat? Feltételezem lenolajjal beeresztitek...

Köszönöm, igyekszem.  :ang: Amíg pl itthon tengődtem munkanélküliként, felüdülés volt ilyen munkákat csinálni, legalább nem lézengtem csak. Zöld színűre festjük őket, előtte olajban kisütjük. Tavasszal tiszta lángossütöde illat van az udvarban.  :kir: Amúgy nem rendes NB keretes, nagy, hanem fele akkora. Egyébként minden saját készítésű: fiókok, keretek, szöktetők, rácsok, komplett kaptár, de még a konténer is. Egyedül a fa alapanyagot vesszük, de azt is hatalmas deszkákban és úgy vannak méretre vágva, gyalulva. 

Hozok pár képet is, ha nem gond.  :kv:

Fiókok 

Keretek

Indulás messzeföldre

Bátyám kivitelezte konténer 

És belülről

Kinga!

Szabad tudni milyen társulás? Amúgy addig örülj, amíg nem neked kell aláírni... :dev:

Önkormányzat és szociális szolgáltató intézmény társulása és oda kellett két ügyintéző. De még nincs elrendezve ez és ahogy a hivatalokat ismerjük ugye, nem is mostanában lesz  :dev:  úgyhogy addig mindenes funkciót töltünk be ott. Ma pl. iktattunk is. 

Amúgy nincs szerencsém a buszokkal mostanában, lassan már félek tőlük.  :kir:  Szerda reggel gyönyörűen elment előttem a busz, de előtte a kedvesaranyos sofőr még rám is nézett, majd ment tovább. Valószínűleg azt gondolta, hogy nincs jobb dolgom, mint az esőben állva a buszmegállóban turkálni a pénztárcámban. Így is épphogy beesek 8-ra, de még haza kellett futnom. Szerencsére volt itthon autó és azzal el tudtam menni, de azért elég durva volt, na. Szidtam is, mint a bokrot, remélem örökké él... Ma pedig elfelejtett megállni a jelzés ellenére, így a falu végéről sétálhattam haza. De legalább bocsánatot kért, meg kedves volt és tanuló, úgyhogy rá nem haragszom. A másiknak meg jöjjön ki egy süncsalád a hátsó feléből!  :gm: Ja, a jegyárról meg ne is beszéljünk. Majdnem infarktust kaptam amikor jegyet kértem és a szomszéd faluba, 5 km-erre egy teljes áru menetjegy 250 !!!!!!!! Ft!  :wot:  :wot:  :irony:  Úgyhogy tavasztól, jó időben tuti biciklizni fogok, amúgy is szeretek, meg tényleg nagyon közel van. 

#2166 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 22. - 14:37

Kinga, a macskás dolgot ne vedd a lelkedre. Sajnos vannak ilyen emberek.

Halkan jegyzem meg, a kóbor állatok etetésével nem értek egyet. (Mondjuk azzal se, hogy minden állatot mindenáron meg kell menteni, de ez már messzire vezet...)

Ybrik, én még nem láttam egyiket se, így nem tudom mitől jobb Miroszláv mint Luki.

Sárban a legjobb lovagolni, főleg, ha előtted vágtázik valaki. :gm:

Vasárnap mi is mentünk egy jó terepet. Lónevelési célzattal az első 5 km-t szinte végig léptettük. Na erre Sziszka olyan szinten felszívta magát, hogy mikor egy jobb részen odadobtuk nekik a szárat, vagy 100 m-en keresztül  tartotta a lépést a melegvérűekkel. Utána persze visszább vett, de azért tőle ez is nagy teljesítmény volt. :kir: Mondjuk utána nem volt energiája leszaggatni magáról a takarót, amikor beállítottam a helyére... :dev:

#2167 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 22. - 20:32

Ismerősöm hívott ma, hogy eladná 2,5 éve vásárolt, 20 éves szürke kancáját, Jennyt. A ló szuperjó fej, teljesen megbízható a zalalövő környéki nagy kamionsűrűségű forgalomban is. Ha valaki le akarja informálni, Vezér fórumtásrunk lovagolta fiatal korában a lovat, mintha versenyzett volna vele ugróban, úgyhogy ő ismeri. Tudtommal kocsizott is, aztán elkerült Zalabolgodgfára. Ott valami durva pénzhiány lépett fel és ezért vette meg őt vagy 20 másik, félig éhen halt társával együtt a zalalövői kupec, csont-bőr állapotban. Most remekül néz ki, "rendszeresen" (kb hetente) lovagolják amolyan könnyű hobbi szinten. Nem mindenáron eladó, mert takarmány van, lovasa is akad, csak a srác sajnálja hogy egymaga álldogál a kertben (a másik ló, akivel lakott, elköltözött) és állandóan sáros. :) :) Szóval ha valakinek megtetszik, akkor eladó. Tizenéves gyerekeknek első lónak tökéletes, inkább a magasabb-csontosabb típus, még így 20 évesen is egyben van mindene, jól néz ki szerintem. Képet kértem, de még nem kaptam, ha valakit érdekel akkor megsürgetem. Meg a származását, fajtáját, árát is megkérdezem, illetve adok elérhetőséget.

Stuszi, rád gondoltam elsősorban. ;)

#2168 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 22. - 22:11

Úgy gondolod illene a vágóhídszökevény bandámba?  :dev:

Az a tapasztalatom, hogy a "nem mindenáron eladó" az lefordítva annyit tesz: jóval többet kérünk érte, mint amennyit a jelen helyzetben ér. (Jelen helyzet=értéke töredékéértlehet használható lovat venni)

Mindenesetre köszi, hogy rám gondoltál, de bele se gondolok, nehogy elcsábuljak.  :) 

ui: kisbárányunk nem lesz tavaszra, az már biztos. 

#2169 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 22. - 22:43

Igen, az biztos hogy nem akarja pár tíz ezerért eladni. 

Miért nem lesz kisbárány? Madonna elvetélt, vagy mi? Vagy hű a nevéhez és a szeplőtelen fogantatásra vár?

#2170 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 23. - 8:10

Madonna azon kívül, hogy tél elején erőteljes hízásnak indult, semmi más jelét nem mutatja a vemhességnek. Pedig láttam, hogy "dolgoztak" az ügyön... De tagnap körbetapiztam, és sehol semmi. :sad:

#2171 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 23. - 8:36

Stuszi, az nem jelent semmit. Az enyéimen sem látszott tavaly semmi, aztán áprilisban mindkettő váratlanul megszült. Idén már látni hogy domborodnak. Úgyhogy várj türelemmel, és ne lepődj meg ha egyszercsak majd ott téblábol a kisMadonna.

#2172 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 23. - 8:42

Úgy legyen! :) Mondjuk amilyen nagy tapasztalattal rendelkezem, én azt se vettem észre, amikor a rackánk vemhes volt. Egyszer csak találtam egy kisbárányt köztük. :kir:

#2173 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 23. - 11:44

Stuszi! Ha ráijesztesz az anyára azzal, hogy megfogod, és a hasát tapogatod, az tuti, hogy a kicsi nem fog megmozdulni a pocakban. :kir: Éppen ledermedve várja, hogy most akkor a farkas felfalja-e az anyját, vagy sem. :gm:

Nálunk látszik a kecskéken, hogy vemhesek, de mozgást nem látok a hasukon. Amikor megfogtam az egyiket, akkor kb 10percbe telt, mire két mozgásforma valamit éreztem. Itt a szomszédban 4 héttel előttünk járnak az anyák, szemmel láthatóan mozog a hasuk.

Ajánlani én is tudok egy pónifélét itt a szomszédban. Nem tudom mennyire érdekel, mert sütetlen, herélt. Egyébként problémamentes, kisebb súlyú felnőttet is elbír, lovaglás terén nem profi, de nem csinál hülyeséget, tanítható, "jófej". Nagy lóval van együtt.

Ha érdekel, pontosabban rákérdezek.

#2174 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 23. - 14:26

Mackó, nem a bébiMadonna mozgását taperoltam, hanem a tőgyét. Azon már látszania kellene nem?

Occsóért minden érdekel, aminek 4 lába van, 120 centi körüli marmagas, és ló formájú. :D

A tudása nem lényeges, már tökélyre fejlesztettük a "gyorstalpaló lovaknak" elnevezésű tanfolyamunkat. :dev:

#2175 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 23. - 17:38

Tőgye sem volt egyiknek sem. Azért ért engem is meglepetésként, amikor ott termettek a bárányok.

#2176 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 23. - 20:07

Mackó, nem a bébiMadonna mozgását taperoltam, hanem a tőgyét. Azon már látszania kellene nem?

Occsóért minden érdekel, aminek 4 lába van, 120 centi körüli marmagas, és ló formájú. :D

A tudása nem lényeges, már tökélyre fejlesztettük a "gyorstalpaló lovaknak" elnevezésű tanfolyamunkat. :dev:

Akkor rákérdezek a részletekre, méretre, meg az elérhetőségre is. Nagy lovat szeretnének, szóval csak társnak volt eddig.

Tőgyük az enyém kecskéknek sincs. Csak a mirigy tapintható ki, szerintem az fejlődött valamicskét nekik.

#2177 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 24. - 20:47

Sziasztok!!!

Most olvasom én nem tudok semmit a Jennyről,amit tudok meg megtartom,akit érdekel menjen oda vegye vagy ne vegye.  :)  De igen anno versenyeztem vele.  A típusát tekintve MFV 

Edited by vezer, 2014 január 24. - 20:49.

#2178 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 30. - 20:56

Asszem lenolajat is használtunk, de inkább az étolaj, eddig tökéletesen bevált. Vándorláskor hazahozzák a mézzel teli kereteket, ha közel vannak, de van egy 6,5 t-s teherautónk, amibe igény szerint tudják rögzíteni is a pörgetőt. 

Akkor nem lenolajat hanem étolajat használtok? Én az előző években sandolit (vagy standolit?) nevü olajfestéket használtam ,de sajnos sok fiókról pereg a festék a többszöri kenés ellenére. Azt sejtem ,hogy az erősebben higított keverések jutottak erre a sorsra.

Én is az egyenlő keretes 1/2 NB.mérettel dolgozom.

Köszönöm a képeket, nagyon szép munka. Vándorláskor ,hogyan oldjátok meg a pergetést? Sátorral vagy hazahordjátok a méztereket?

Amúgy nekem álló méhészetem van így a helyi méhlegelő gyenge adottságaitól függök. Azt pedig ,hogy a föld alapú támogatás következtében mennyivel csökkent a mézelő növények aránya bele sem merek gondolni...

Kinga: Le a kalappal! Nagyon szorgos lehetsz:-) Én lemaradtam a munkákkal. Már látom előre márciusban ,hogyan fogok kapkodni. Ami vigasztal ,hogy az egy éve vett deszka sokat száradhatott. Az asztalos cimbora mikor megnézte azt mondta ilyen vizeset még nem látott.

Ti mivel festitek a fiókokat? Feltételezem lenolajjal beeresztitek...

Köszönöm, igyekszem.  Amíg pl itthon tengődtem munkanélküliként, felüdülés volt ilyen munkákat csinálni, legalább nem lézengtem csak. Zöld színűre festjük őket, előtte olajban kisütjük. Tavasszal tiszta lángossütöde illat van az udvarban.  Amúgy nem rendes NB keretes, nagy, hanem fele akkora. Egyébként minden saját készítésű: fiókok, keretek, szöktetők, rácsok, komplett kaptár, de még a konténer is. Egyedül a fa alapanyagot vesszük, de azt is hatalmas deszkákban és úgy vannak méretre vágva, gyalulva. 

Hozok pár képet is, ha nem gond.  

Fiókok 

Keretek

Indulás messzeföldre

Bátyám kivitelezte konténer 

És belülről

Hát, a munkahelyemen én vagyok a legfiatalabb, de ez jelen esetben előny.  :D Csinálom az excel táblázatokat, mivel nem nagyon értenek hozzá, megoldom a problémákat, egyszerűsítem a munkafeladatokat és ezzel egyetemben gyűjtöm a piros pontokat!  :kir:  Az első pirospontot úgy kaptam, hogy van egy szekrénnyi akta emberekről, amit egy rendszerbe kellett felvezetni. A következő feladat a felvezetés után még egy program volt, amihez szükséges volt az előzőleg felvitt adatok is. Nos, kiadták a feladatot, hogy miközben viszem fel az adatokat, nyálazzam át a szekrénnyi aktát, elmondták mi hol van, nyugodtan szolgáljam ki magam. Mondtam, hogy szerintem egyszerűbb, ha név alapján kikeresem a rendszerből és minden adat ott van. Hát mind a ketten tátott szájjal csodálkoztak, hogy ők ezt nem is gondolták volna, ők átnyálazták volna az egész szekrényt. Ezt még elmondták 3 kollégának, akik szintén elaléltak az ötletemtől.  :kir:  A következő pedig az volt, hogy a főnök feladott egy csomagot messzire még hónapokkal ezelőtt, de azóta sem érkezett meg és kellett a feladószelvény, hogy utánajárjon. Előző nap egy kis piros noteszben forgatott valamit, amikor megjegyezte, hogy megőrzi a csomagfeladó szelvényt, mert kellhet még. Másnap arra érek be reggel, hogy egész asztal felforgatva, keresik a szelvényt, hát sehol sincs. Hát jöttem én, kérdezték, hogy nem láttam-e, mondom én egy piros füzetecskében láttam utoljára. Éééééééééés ott volt! :rockon:  :kir:  A következőben pedig határozatokat kellett írni, kb. 60-at, különböző nevekkel, adatokkal. Mondták, hogy ez jó sokáig fog tartani, nem is adnak más munkát. Hát, kb. fél órámba telt, míg megcsináltam egy táblázatot az adatokkal és körlevélbe beillesztettem. Csak hüledeztek.  :gm:  A gépírásomon is leesett az álluk. Hát, mondták is, hogy ők nehezen szoknak rá erre a számítógépes rendszerre, de milyen jó hogy itt vagyok, kell a friss, üde agy az ilyen munkákhoz.  :kir: 

#2179 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 30. - 22:12

Kinga! Örülnek a lelkes, energikus fiatalnak! :kir:

#2180 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 31. - 11:06

Kinga, azért vigyázz:

A: úgy érzik felesleges a munkájuk és elkezdik félteni az állásukat

B: kiderül, hogy lehet ezt még fokozni és mindent rádlőcsölnek

C: annyira nagyon hatékonynak nem szabad lenni (sok oka van), tartalékolj még tudást későbbre is :)

• Méz kedvelte

#2181 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 31. - 14:03

Kinga, azért vigyázz:
A: úgy érzik felesleges a munkájuk és elkezdik félteni az állásukat
B: kiderül, hogy lehet ezt még fokozni és mindent rádlőcsölnek
C: annyira nagyon hatékonynak nem szabad lenni (sok oka van), tartalékolj még tudást későbbre is :)

Dehogy, azért annyira nem kell félteni, ôk gazdasági osztályon mérlegképes könyvelôk, én meg mivel még mindig nincs kész a hivatalos munkakörünk, ,,mindenes" kört töltünk be. De ma is megoldottam egy megoldhatatlan problémát. Azért jó érezni, hogy kicsit fontos vagyok én is és a hasznomat is veszik. :D

#2182 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 11. - 15:00

Kinga köszi a választ. Egyszer lehet kipróbálom az olajban sütést.

Stuszi olvasod a hucolos topikot? Úgy emlékszem gondolkodtál +ló beszerzésen. Persze lehet ,rosszul emlékszem...

Mázli csippet kapott és most várjuk a lóútlevelet. (ha már olyan sokat fecsegek:)

#2183 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 20. - 12:49

Országomat egy tojó libáért!!!

Égen-földön nem találok. Ősszel kinyírta a róka a libáimat, csak egy gúnár maradt meg. Egy hónapja hajtok neki párt, és sehol nem találok. Kérlek, járjatok nyitott szemmel, és szóljatok ha van valakinek eladó, cserélhető (nyulat vagy mangalica/csüngőhasú/vaddisznó-szalonnát, -zsírt tudok érte felajánlani). köszi

#2184 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 2. - 15:07

Na, jövök kicsit feléleszteni a topikot. Lóügyileg gyakorlatilag eseménytelen volt ez a tél, most lovagoltam először rendesen idén, meg úgy sztem az egész tél alatt.  :kir: Terepre mentünk, csak az erdei tisztásra egyet legeltetni, én meg lemozgattam kicsit Nenot. Készültünk, hogy na most ennyi idő után micsoda rodeó lesz itt, főleg sík, hatalmas terepen! Ééééés NEM volt egyetlen rossz mozdulata sem  :ang:  Pedig volt ereszdelahajam vágta is és se bakolás, se fejtekerős ugrálás... Igaz azt az ünnepi túlsúlyos hab testet nehéz is csak úgy emelgetni  :D  :gm:

Érdekes még, hogy az apróbb pocsolyákba képtelen vagyok belevezetni, viszont lenn a tisztáson valamiért mégis belement a nagyobb vízbe éééés ismét hozta a formáját:D  :D

Van lovaglós-csumivágtás videó is, csak kicsit nehezen megy a feltöltés, azt utólag majd hozom. Egyébként kicsit le is van lassulva a drágám, azért régen mozogtunk így. Persze a télen gyakran hajtottuk őket, meg mozgattuk rendszeresen, de azért így mégis más. Majd ha lefaragjuk a téli felesleget, talán jobban fog gurulni. :D 

Még egy kép, nyárról, amikor szabadonugróban próbálkoztunk. Ez olyan 1 méter felett van, 1 m 15 cm volt a legmagasabb, amit megugrott, feljebb már nem vittük. El sem hiszem, hogy ez tényleg ugyanaz a ló, aki pár éve még a 70-80 centisen is átesett, vagy kikerülte.  :ang:

1904271_10201462385190216_1200041515_n_w

• rongyo kedvelte

#2185 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 2. - 15:53

Ééés itt a videó. :ang: 

• Monda kedvelte

#2186 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 3. - 22:25

Az a nyári kép nagyon jól jön most! :kir:

A videó meg... éreztem is valami földrengésfélét a napokban! :gm: 

Nagyon ritkán sikerül nekem is lóra ülnöm. Már meg is jegyezték a faluban, hogy "na véégre, engem is látni lovon". Bár, a talajviszonyok eddig nem voltak éppen jók.

#2187 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 17. - 22:15

Az a nyári kép nagyon jól jön most! :kir:

A videó meg... éreztem is valami földrengésfélét a napokban! :gm:

Nagyon ritkán sikerül nekem is lóra ülnöm. Már meg is jegyezték a faluban, hogy "na véégre, engem is látni lovon". Bár, a talajviszonyok eddig nem voltak éppen jók.

Hajj, ez tüske volt!  :dev: Nenokám valóban kicsit elengedte magát, a pocakja majdhogynem a földet verdesi.  :kir: Most kijött a jóidő, munka után van időm lovagolni, úgyhogy igyekszem kicsit faragni. Múlt pénteken kimentünk a faluba picit, a pálya melletti kaszálónkon dolgoztunk kicsit. Nagyon ügyes volt, semmi hülyéskedés (egyszer volt egy pillanat, aztán annyi). Bár sikerült halálra ijesztenie magát. :D A pálya melletti kis bódét szúrta ki, amiben a cserejátékosok ülnek, na mondom, nézzük meg, nincs itt mitől félni. Röfögve odatipegtünk, de szigorúan tartva a két lépés távolságot, majd zsiráfnyakkal megszagolta. Ám ahogy az orra hozzáért a bódéhoz és végighúzta rajt, hangot adott. Na, több se kellett, kb. másodpercek törtrésze alatt már nem a bódéval álltunk szemben, hanem a pont mögöttünk lévő Jámbi+ Szandi párossal.  :kir:

Pár képet hozok a pénteki lovaglásról

DSC_0445_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az 5 perc egy pillanata  :kir:

Untitled_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

1373073461Untitled_2_www.kepfeltoltes.hu

DSC_0391_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kihaltunk  :sad:

• rongyo és Monda kedveli

#2188 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 18. - 23:21

Én is úgy látom! :sad:

Időnként lóra jutok én is. Csak fotóst nem viszek magammal! :dev:

#2189 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 19. - 11:02

Lesz még itt nagyobb élet!

Mennek a műhelymunkák és keveset jutok lóra. Vasárnap belovagoltam a faluba feltölteni az élelmiszer készleteket. Erősen kapaszkodtam a sörénybe ,hogy ne vigyen el a szél. Borzasztó volt....

Kicsit vigasztalt ,hogy rossz időben dolgozok és nem madárdalos ,napsütéses tavaszban.

Kinga milyen az élet a méhesben? Több helyen megpattant az akácrügy az országban. Tegnap Pesten magam is meggyőződtem róla.

#2190 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 19. - 16:58

Szép képek, remek páros, de nem hagyhatom szó nélkül, hogy durván kövér ez a ló! Imádnivaló!  :rockon:  :cheers:  :dev:

#2191 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 20. - 11:22

Lesz még itt nagyobb élet!

Mennek a műhelymunkák és keveset jutok lóra. Vasárnap belovagoltam a faluba feltölteni az élelmiszer készleteket. Erősen kapaszkodtam a sörénybe ,hogy ne vigyen el a szél. Borzasztó volt....

Kicsit vigasztalt ,hogy rossz időben dolgozok és nem madárdalos ,napsütéses tavaszban.

Kinga milyen az élet a méhesben? Több helyen megpattant az akácrügy az országban. Tegnap Pesten magam is meggyőződtem róla.

Hát, kezdenek járni, ébredeznek, talán nem lesz most már olyan hideg, hogy megtépázza őket. Lassan indul a velük való munka, addig is mézet vásárolunk fel. :)

Szép képek, remek páros, de nem hagyhatom szó nélkül, hogy durván kövér ez a ló! Imádnivaló!  :rockon:  :cheers:  :dev:

Köszönjük!  :ang: Hát, én jobban imádnám, ha nem lenne ennyire kövér (kövér? sztem erre a testalkatra már nincs szó!  :dev: ). Most elkezdtünk dolgozni, fogyizni... talán mire kezdődik a nyár már újra lóformája lesz. Mondjuk nehéz helyzetben vagyunk, Jámbit hízlalni kell, ezért többet kapnak, de Neno pedig annyira mohó, hogy már gondolkodtam, h szerzek be vmi szájkosarat neki. Kegyetlen megoldás, de nincs ötletem. Volt, hogy elválasztottuk őket nappalra, de mondjuk Neno akkor sem volt vékonyabb.  :D Hát, ez már csak ilyen szokásos tavaszi program, Nenot éheztetni se lehet, akkor is hízik. Elég csak szuggerálnia a bálát, máris felment rá 10 kg.  :kir:

Amúgy így és így szokott kinézni, ha formában van.

• Monda kedvelte

#2192 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 7. - 8:27

Hahóó zalaiak!  :blink: Hova tűntünk el ennyire?? 

Akkor jövök kicsit élesztgetni a topikot. Hozok pár képet:

1779850_10202766286226927_38869729170991

1794641_10202766284746890_67028069901733

10675646_10202766286506934_159102534445610687037_10202766284666888_5324503096716

Nenonak megtaláltam a tökéletes gyógyszert. Fitocavallo :ang: Május óta használom, elég rendesen megköhögtette, elég sokáig, úgyhogy kicsit csalódott voltam, mert a tapasztalatokban 1-2 hónap és rendeződik. Aztán kiderült, hogy türelmetlen voltam. Szépen javult, majd egyszercsak elfogyott és mindig elfelejtettem rendelni. 1 hét eltelt, a gyógynövény kiürült a szervezetéből és iszonyatosan rosszul lett. A légzésszáma az egekben, köhögés folyamatosan de nem jön semmi - újra feltelt a tüdeje. Amikor újra elkezdte enni, minden nap szőrén gyógyséta az erdő szélén/erdőben, amikor megnyugodott a légzése, kicsi ügetés, amennyit ő jónak lát, meg kis örömködős szabadvágta, hogy újra kap levegőt. Aztán jön a cucc, nagy csomókban, mindent beterítve. Felszakadt! :rockon: Úgyhogy most már jobban vagyunk. :ang:

Arra, hogy milyen egy különleges és hihetetlen figura, nap mint nap rájövök. A legelőre az úton szoktuk átvezetni őket, birkanyugalommal tűrnek mindent. Már ha terepre megyünk, akkor is az úton megyünk, had szokják a forgalmat. A traktor, hatalmas zörgő-villogó kombájn, zörgő pótkocsi, kamion, kerítésnek ugró, vagy éppen szabadon acsarkodó kutyák - semmi nem zavarja!  :rockon: Az autósok 99%-a amúgy is tapintatlan tapló ( :D ), a szájukkal nézve, lassítás nélkül 55 km/h feletti sebességgel alig kikerülve húznak el. Na mindegy. Szóval ott tartottam, hogy Neno minden zajos-hangos-ijesztő dolgot tűr, amiket én előre látok lelki szemeimmel, hogy ugrálunk, röfögünk, toporgunk - aztán mégsem. Persze sosem engedi, hogy unatkozzak: egy orvul terpeszkedő kovácsoltvas kapu, világos, korhadt fatörzs, vagy éppen kidőlt mohás... Na attól aztán lehet remegő lábakkal, feszült nyakkal és röfögéssel félni! Elmentünk kék fólia, hatalmas üvegkupac, petpalackok mellett simán, de egy félig megmaradt fatörzsnél 2 percet röfögtünk, toporogtunk és hitetlenkedtünk, hogy ilyenek a mai világban még szabadon garázdálkodhatnak! Imádom!  :happy:

#2193 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 7. - 10:41

Örülök Kinga nektek is jól végződött. Zsófi gyógynövényei csodára képesek. Én még napi két fej fokhagymával kiegészítettem. Monda úgy megszokta, hogy még mindig kap egy kis fejet.

Csuda jól néznek ki! :rockon: Főleg Jámbin látszik a nagy változás.

Edited by Kaiser, 2014 október 7. - 10:43.

#2194 szandi054

szandi054

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 63 hozzászólás

Közzétéve 2014 október 17. - 16:03

Köszi Kaiser , igen sokat formásodott, kerekedett .  :) 
Jámbinak alap hogy nem kap szívrohamot semmitől , és míg Nenoka rácsodálkozik a lóevő fatörzsre addig türelmesen vár . 
Én csak annyit tudok mondani , ilyen jófejű , bátor lovam soha többet nem lesz !!!
És mi is Fitocavallozunk :)  egy kis immunerősítés és egyebek a tél előtt . 

#2195 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 8. - 21:49

Nem akarom már a kehesség topikot koptatni, úgyhogy visszatérek ide, még ha ki is haltunk :) :(

Szóval, Nenot igyekszem mozgatni minden nap, illetve játszogatunk. Jó ideje próbálom rávezetni a parelli módszer rejtelmeire, de vagy farokcsapkodva, fülsunyítva, a pálcát/ostort/futószárvéget a szájába véve ellenkezni próbál, vagy nagy nehezen reagál, de ugyanezekkel a kísérő mozdulatokkal. Követni természetesen eszében sem volt, még néha kötőfékkel sem - ő aztán nem hódol be egy embernek... Pár hete viszont gondoltam kipróbálom, szár nélkül szórakozom vele. Csináltam a szokásos, bedőlök és hátrálok módszert, ilyenkor ha kicsit megmozdítom a szárat, odajön. Nos, szár nélkül elindult felém és egészen odajött hozzám  :ang: Arról már nem is beszélve, hogy elindultam, adtam a jelet és jött velem, arra, amerre mentem, fordult, ha arra kértem, még a fatörzshöz is odavezettem és felállítottam rá.  :ang: Egy átlagos lónál is élmény, ha elfogadja a lova, de Nenonál, aki köztudott, milyen... Maga a mennyország!  :happy:

Más, a mozgás... Futószáron mozgatom, pár napja például olyan bakolásokat levágott vágtánál, hogy csak néztem, eddig csak fej és faroktekeréssel hozta tudtomra, hogy ő bizony menne. Vágta után megállunk, akkor egy két percig kapkod, aztán megnyugszik, de lassan. Tegnap pedig elég jól bírta a vágtát, szinte magától ment, alig bírtam leállítani és utána sem kapkodott annyira. Holnap lovagolni szeretnék, biztos ráncba kell szednem... De hogy hogyan fogom kivakarni a sárpáncélból, ami a teste minden porcikáját vastagon befedi??  :kir:

Még valami, tegnap nosztalgiáztam és rábukkantam egy mappára. 2013. szeptemberében úgy gondoltuk, hogy megcsináljuk és végigmegyünk életünk első pályáján. Szedtünk össze mindenféle akadálynakvalót, amit az udvarban találtunk, saccperkábé felállítottuk (nem, nem számoltunk vágtaugrás távolságot, semmit, mezei paraszt ugrólovasok vagyunk) és nekiálltunk. A legelső pálya is videóra lett véve, azzal kezdődik. Tudom, bénák vagyunk (építő kritikát elfogadok, de ha valaki az utóbb felsorolt dolgokat szeretné újra megosztani, az kérem kapcsolla ki a hozzászólás szerkesztőt!), iszonyatos széküléssel, rosszul kijött távolságokkal, rossz lábra vágtázással (azért néha sikerült lábat váltatnom!). De első próbálkozásra úgy gondolom, nem volt rossz. Főleg, hogy hivatalos versenyeken magasabb kategóriában is láttam már rosszabbat!  :dev:  :kir: Innen videóról olyan könnyűnek tűnik. Neno csak hiphopp fordul, könnyen, ruganyosan. Rajt ülve már nem. Főleg, hogy tudom, honnan indultunk. Hogy kétszer ilyen széles helyen nem tudtam fordítani teljes lovardában, nemhogy kis, éles fordulatokban. Remélem jövőre is tudunk ilyeneket csinálni.  :ang:

• Kaiser, fafaragó és Monda kedveli

#2196 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 9. - 12:32

Kinga ez nagyszerű :rockon: Hamarosan Nenoval nem fogsz bírni, olyan mehetnéke lesz és elfelejtitek a tavalyi évet.

• mi.kinga kedvelte

#2197 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 9. - 18:15

Rátok fért már egy kis örömködés  :D és szupert,hogy mindennap mozgatod!! Amúgy ez a szár nélküli dolog érdekes,mert az én lovam sem csinálta  a legelején könnyen az alapokat de ahogy kipróbáltam szár nélkül csinálta mint a kisangyal  :ang:

• mi.kinga és fafaragó kedveli

#2198 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 10. - 7:02

Ez eddig  nem is jutott eszembe ...Tényleg én is szár nélkül fogok hajtani a szánkóba  :dev: (ha végre kész lesz) Hát ha úgy átengedőbb lesz a drágám  :kir: Egyébként is használok vezényszavakat a fordulásnál,amit régen a Vitkai-tsz kocsisoktól hallottam:  tűled,balra,hozzád ,jobbra :rockon: Ami a röhej benne ,hogy kezd hallgatni rá a Csinos :kir: Különben meg rájöttem hogy miért nem lehet az ő eszén túljárni,mert Nóniusz és nem szokott gondolkozni :kir: mindent vagy rutinból vagy erőből akar megoldani :dev: Úgy hogy vagy unásig kell vele egy dolgot ismételni,és a végén már rutinból megcsinálja,vagy lefárasztani dög fáradtra hogy ne legyen kedve ellenkezni :biggrin: Mindkettővel az a baj hogy sok időt igényel,na de lovak már csak ilyenek hogy rabolják az ember drága idejét,most is mennem kell ki etetni :biggrin:     

• mi.kinga és Kaiser kedveli

#2199 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 10. - 8:08

Egy drága ismerősünk pónifogatos sok sok kupával is így hajtotta a pónikat ugyan ezekkel a vezényszavakkal :) amúgy Monda fogatban kb csak szóra dolgozik nyeregben meg alig használom a zablát :)
  • fafaragó kedvelte

#2200 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 10. - 8:09

Egy drága ismerősünk pónifogatos sok sok kupával is így hajtotta a pónikat ugyan ezekkel a vezényszavakkal :) amúgy Monda fogatban kb csak szóra dolgozik nyeregben meg alig használom a zablát :)