Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Zalaiak

• Please log in to reply
2209 válasz a témához

#2121 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 17. - 17:01

Szomszéd van ? :)

30-ért elintézik, hogy ne legyen! :gm:

Kinga! A Decathlon melyik nadrágját használod?

Stuszi! Egy nóniusz? :D Igazán színes ménesed lenne! Legalább Sziszkának lenne társa, akivel rombolhat. :dev:

Pont ilyen  a nacim. A másik pedig barna-kék volt, az kb. 3 évet kihúzott úgy, hogy télen-nyáron abban voltam kinn (na jó, nyáron nem, de lovagolni abban lovagoltam akkor is), szőréneztem benne állandóan, szóval volt nyúzva. Kényelmes is, ahhoz képest nem is drága. 

Ja, holnap délelőtt megyek állásinterjúra. Rettenetesen izgulok, nem is tudom, hogyan fogok ma aludni... Még sosem jutottam el az interjúig, sőt, egyetlen helyről írtak csak vissza, hogy bocsi nem... Nagyon-nagyon bízom benne, hogy összejön, kicsit meg is van az az érzésem, hogy van esélyem (ugyanis a beadási határidő majdnem utolsó óráiban küldtem el az önéletrajzom, másnap hívtak, de mivel kinn voltam a lovaknál, a telefonom meg töltődött a házban, ezért nem értek el. Apu pedig szaladt ki és adta az ő saját telefonját, hogy keresnek - apu is ott dolgozik -, de nem értek el. Úgyhogy ezt egy icipici reménynek veszem, hogy nem sztornóztak azok után egyből, h nem tudták felvenni velem a kapcsolatot. A nő is kedves volt, kérdezte, hogy sok gond van-e most a lovakkal télen, stb. stb.) Kéretik nagyon szurkolni, hogy ne keveredjek bele az angolba sem!  :cheers: Tökéletes lenne ez a munka nekem, közel van, nem nehéz, kell a nyelv, ezt tanultam, ismerősök vannak ott, nem is fizetne rosszul az átlaghoz képest ééééééééés nagyon szeretnék már dolgozni, annyira haszontalannak érzem magam most... 

Edited by mi.kinga, 2013 december 17. - 17:10.

#2122 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 17. - 17:56

Szurkolunk! :wink:

Azt a gatyát próbáltam, csak pont nem volt a méretemben. Annyira nem is kell aggódnom a lovaglás miatt, ugyanis a gyerek hozott az óvodából valami nyavalyát, amitől a halálomon vagyok éppen. :unsure:

#2123 szandi054

szandi054

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 63 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 18. - 12:32

Stuszi valami elérhetőséget tudnál nekem szerezni? 
Mackó jobbulást ! :mellow:

#2124 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 18. - 23:29

Szurkolunk! :wink:

Azt a gatyát próbáltam, csak pont nem volt a méretemben. Annyira nem is kell aggódnom a lovaglás miatt, ugyanis a gyerek hozott az óvodából valami nyavalyát, amitől a halálomon vagyok éppen. :unsure:

Köszönöm :) Megvolt az interjú, jól sikerült, a nyelvvel sem volt gond, habár a német kérdésnél angollal vágtam ki magam, itt kicsit éreztem, hogy megrezgett a léc, de aztán elmondtam angolul, h régen tanultam, de az angol jobban ment, úgyhogy inkább arra fektettem nagyobb hangsúlyt. De legalább van alapom németből, szóval nem a nulláról kezdem.

Aztán délután hívtak, hogy "pozitív benyomást keltettem az interjúztatóban", úgyhogy holnap 3 órakor várnak a következő körre. Úgyhogy kéretik mééég jobban szorítani!  :kv:

(Neked pedig jobbulást!  :ang: )

Edited by mi.kinga, 2013 december 18. - 23:30.

#2125 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 19. - 8:55

Kinga, én szorítok!

HAJRÁ KINGA! :rockon: :kir:

Mackó, neked mielőbbi jobbulást! Nem jó betegen karácsonyozni.

Szandi, jelenleg én bérlem a magtárat meg a pajtát, ha akarjátok, meg tudom mutatni a birtokot. A tulaj nem itt lakik, ő csak akkor jön le, ha már komoly az érdeklődés, és már pénzügyekről kell "csak" tárgyalni.

#2126 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 20. - 17:01

Köszönöm a szurkolást, de nem sikerült  :hupp:  Jó, mondjuk túl szép is lett volna, még egy év sem telt el, hogy elvégeztem a sulit és az első interjú után sikerüljön... Ugyan, ez nem én lennék.  :kv: De azért az sem rossz, hogy a több száz jelentkezőből 2-en "versenyeztünk" az állásért. Hát, ez ilyen, ahol egy ajtó becsukódik, ott kinyílik egy másik...  :smile2:

#2127 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 20. - 21:23

Kinga! Nagyon sajnálom! Ez után biztos valami jobbnak kell jönnie. :wink: Legalább egyből megmondták hogyan választottak, korrektek cég. Lehetett tudni, hogy akit felvettek mivel tudott "többet"? Végül is ez sem lezárt ügy még, ha ő mégsem válna be.

#2128 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 22. - 22:43

Én is csatlakozom. Ne keseredj el, majd legközelebb összejön. 

#2129 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 22. - 22:45

Kinga! Nagyon sajnálom! Ez után biztos valami jobbnak kell jönnie. :wink: Legalább egyből megmondták hogyan választottak, korrektek cég. Lehetett tudni, hogy akit felvettek mivel tudott "többet"? Végül is ez sem lezárt ügy még, ha ő mégsem válna be.

Hát, reménykedem.  :)  Egyébként nagyon rendesek voltak, a nő, aki ezt bonyolította, mondta, hogy megtartotta az önéletrajzom, hogyha esetleg később lesz valamilyen lehetőség, akkor feltétlenül jelez. Plusz hozzátette, hogy fuvarszervező cégek is megkeresték őket, mert hallották, hogy hasonló munkakörbe keresnek ők is embert, mint amibe ez a cég és hogy elküldheti-e nekik az önéletrajzomat, hogy hátha ott sikerrel járok. Azt még hozzátette, hogy a szüleim büszkék lehetnek rám, h ilyen lányuk van (ismeri őket) és sok sikert és nagyon sajnálja, hogy így alakult. A másik pedig németben volt erős, ami oda jobban kellett, mivel az osztrák és német ügyfelek nem veszik a fáradtságot, hogy idegen nyelven tudjanak/kommunikáljanak.  :rolleyes:

#2130 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 22. - 22:48

No így már azért nem olyan rosszak a kilátások! Figyeld meg, a végén olyan állásod lesz, örülni fogysz, hogy ide nem vettek fel. :)

#2131 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 23. - 19:32

Csatlakozom Stuszihoz! Az már biztos, hogy ajánlani fognak, és a személyiséged is megnyerő. Csak idő kérdése egy zsíros állás. :wink: :biggrin:

#2132 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 24. - 13:57

Köszönöm!  :ang: Hát, én is remélem, hogy csak akad valami... Addig is békés, boldog karácsonyt minden zalainak, nem zalainak, mindenkinek!  :ang:

Fotor122412349_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

#2133 szandi054

szandi054

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 63 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 24. - 21:57

Kinga ez nagyon jó lett :)  a szerelmes házaspár ....  :dev:  :P

Én is Boldog Karácsonyt kívánok nektek !!!  :ang:

#2134 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 28. - 21:24

Remélem mindenkinél jól telt a Karácsony! Nem tudom, miért nem írtam ide előtte, pedig Szandi utolsó hsz-át is olvastam. :unsure:

Jelentem lovagoltam, és nem tévedtem el. :dev: Pedig nagyon rezgett a léc! :gm:  Húzom a strigulákat. :D

#2135 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 31. - 20:36

Boldog Új Évet minden zalainak! :)

Mackó, ne haragudj, de ezt nem hiszem el. :gm:  Kicsit se? :dev:

Sziszka ismét megmutatta harci ló mivoltát. Tegnap bementünk egy birkatelepre, egyszer csak megjelent egy halom kutya. Erre mit csinált, nem elfutott, hanem leszegett fejjel fújtatva nekik rontott. :) A kutyák behúzott farokkal iszkoltak a szélrózsa minden irányába.  :dev:

Ma pedig terep végén legeltetés közben megrázta magát, megzörrentek a cuccok az elülső nyeregtáskában. Erre gondolkodás nélkül kiküldött egy iszonyatosat hátra, és csak utána nézett körbe, sikerült-e agyonrúgnia valakit/valamit. :)

#2136 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 4. - 12:50

Sziszka ismét megmutatta harci ló mivoltát. Tegnap bementünk egy birkatelepre, egyszer csak megjelent egy halom kutya. Erre mit csinált, nem elfutott, hanem leszegett fejjel fújtatva nekik rontott. :) A kutyák behúzott farokkal iszkoltak a szélrózsa minden irányába.  :dev:

Ma pedig terep végén legeltetés közben megrázta magát, megzörrentek a cuccok az elülső nyeregtáskában. Erre gondolkodás nélkül kiküldött egy iszonyatosat hátra, és csak utána nézett körbe, sikerült-e agyonrúgnia valakit/valamit. :)

:kir: Neno ilyenkor kilőtt volna és pár km után megállna és visszanézne, hogy mi is a helyzet. Nem cserélünk?  :gm:

Boldog új évet mindenkinek!

Hozok pár képet, tegnap megmozgattam őket, de inkább bohóckodtak egyet.

P1320697_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

P1320706_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

P1320778_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

P1320779_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

P1320780_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

#2137 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 6. - 13:23

:kir: Neno ilyenkor kilőtt volna és pár km után megállna és visszanézne, hogy mi is a helyzet. Nem cserélünk?  :gm:

Ha gondolod... :) Meg lennél ám áldva most Sziszkával is. Nem tudom mi van vele (valszeg benne van az is, hogy túl sok az energiája) de mostanság terepen az első fél óra után belebújik a kisördög, és kb. minden ellen tiltakozik. Ha nem én vezetem a terepet, akkor kiválok a csapatból, és 10 perc alatt lemeccseljük. Ha viszont 3 gyerek követ, akkor fél óráig is fárasztjuk egymás agyát, mire minden visszaáll a megszokott kerékvágásba. :unsure:

Jók a képek, Jámbi egészen ló formájú lett. :rockon: :)

Ybrik, ha erre jársz, igen ismerjük egymást Józsival, ugyanannak a társaságnak vagyunk a tagjai.

#2138 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 6. - 23:13

Jámbi tényleg szuperül néz ki!

Sziszka meg egy harci csataló! Azt mégsem írhatom, hogy csatamén! :gm:

#2139 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 7. - 9:17

Azt mégsem írhatom, hogy csatamén! :gm:

Pedig néha úgy viselkedik... (de alá szoktam nézni, p.cse még nem nőtt :) )

#2140 szandi054

szandi054

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 63 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 7. - 14:20

Köszönjük szépen, remélem már fogyni nem fog, és tavasszal még többet felszed :)  Hál isten a kedve is nagyon jó Nenoval sokszor játszanak vagy együtt fekszenek , alszanak. Még amikor Jámbi ide került Kingával szomorkodtunk is , hogy szegény Nenoka játszana de Jámbi mindig elhajtja. Hát azt hiszem Neno mégis csak  "emberére " talált... Jámbi sokszor a felbujtó.  :dev:

#2141 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 7. - 16:45

Szandi! Maradjon csak így, vidám energiabomba. :)

#2142 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 7. - 16:46

Pedig néha úgy viselkedik... (de alá szoktam nézni, p.cse még nem nőtt :) )

Ami késik... :gm:

#2143 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 7. - 17:04

Örömmel jelentem, hogy van munkahelyem! :rockon: Pénteken kezdek, aztán kiderül, hogy mi lesz, hogyan, mit csinálok. Bár nem jobb, mint amit a másik helyen csináltam volna, de lényeg, hogy van és most nagyon örülök :D

#2144 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 7. - 22:01

Gratulálok! Nem is kellett sokat várni. :)

#2145 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 9. - 19:36

Köszönöm!  :ang: Hát, még fel sem fogtam igazán, elég hirtelen "pottyant az ölembe" a lehetőség. Remélem az év további része is ilyen jól alakul majd. Egyébként hozzáteszem, hogy az előző munkahelynél, ahol nem sikerült a pályázatom, embert keresnek megint ugyanarra a pozícióra.  :rolleyes: Úgy látszik nem vált be a nyertes.

#2146 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 12:07

Gratula! :rockon: Minden jó, ha jó a vége. :D

#2147 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 21:42

Köszönöm!  :ang: Hát, még fel sem fogtam igazán, elég hirtelen "pottyant az ölembe" a lehetőség. Remélem az év további része is ilyen jól alakul majd. Egyébként hozzáteszem, hogy az előző munkahelynél, ahol nem sikerült a pályázatom, embert keresnek megint ugyanarra a pozícióra.  :rolleyes: Úgy látszik nem vált be a nyertes.

Vagy a "nyertesnek" meg azt mondták, hogy Téged választottak. Ki tudja kire vár az az állás.

Ahogy leírtad korábban, csodálkozom, hogy nem hívtak vissza.

#2148 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 14. - 15:14

Kinga gratulálok a munkához! Ez most amolyan kamion irányítós állás?

Stuszi igen tudom. Néha lemegyek hozzá és mesélünk egymásnak: a lovakról, méhekről, vaddisznókról ,szarvasokról...

Belőlem ő csinált lovast (ha ő nem is vállt azzá). Persze ez még megtörténhet...

Lehet egyszer találkozunk valahol -kitudja?

#2149 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 14. - 15:56

Gratula! :rockon: Minden jó, ha jó a vége. :D

Köszönöm!

Vagy a "nyertesnek" meg azt mondták, hogy Téged választottak. Ki tudja kire vár az az állás.
Ahogy leírtad korábban, csodálkozom, hogy nem hívtak vissza.

Hát, többen csodálkoztak, hogy miért nem hivtak vissza, de sztem a (nem létezô) németem miatt nem. :)

Kinga gratulálok a munkához! Ez most amolyan kamion irányítós állás?
Stuszi igen tudom. Néha lemegyek hozzá és mesélünk egymásnak: a lovakról, méhekről, vaddisznókról ,szarvasokról...
Belőlem ő csinált lovast (ha ő nem is vállt azzá). Persze ez még megtörténhet...
 Lehet egyszer találkozunk valahol -kitudja?

Köszönöm! Sajnos nem, ez most amolyan aktatologatós hivatali állás, de összetehetem a két kezem, hogy egyáltalán ilyen helyen dolgozhatok. :ang: Méhek? Hoho, abban én is érdekelt vagyok! :D

#2150 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 14. - 16:28

Talán jobb is ,hogy nem a kamionos vonalat erősíted! Sokszor meggyűlt velük a bajom -lóval ,biciklivel, motorral... 

A méhekről szívesebben beszélgetek :-) Régen emlékszem olvastam tőled a méhekről ,de azt gondoltam inkább csak besegítesz kötelességből. Bocsáss meg ha rosszul hittem.

Amúgy mindig megnézem a Nenós videókat és örülök ,hogy az én majmom kisebb fordulaton pörög. (bevallom az ugrásokra szoktam irigykedni)

#2151 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 16. - 8:58

Na ezt nem mesélte. :) Mondjuk az ő lovakhoz való viszonya számomra még nem teljesen megfejtett dolog. :D

Kinga, milyen az új meló? Olyan "jövök-megyek intézkedek, aláírok, pecsételek" típusú? :D Végülis a lényeg, hogy van.

Felénk mostanság unalmasan telik a lovasélet. Időnként kimegyünk egy-egy eseménytelen terepre, vagy kivisszük lovaskocsival a trágyát, és ennyi.

A szünet egyeten eseménye az volt, hogy egyszer lejtőn befékezett a póni és lehajolt egy fűcsomóért, aminek az lett az eredménye, hogy a gyerek csinált egy előrebukfencet a ló nyakán. :dev:

Móczi növöget, ha a marja végre egyszer utoléri a s.ggét, akkor saccra olyan 165-ös ló lesz belőle. Sziszka 150 centije mellett óriásnak fog tűnni. :kir:

Elindult a lovaskocsi-projekt, szétszedtük a speniterem, kiderült nem is olyan vészes, mint első ránézésre tűnt. Egy kedves ismerősnél újítódnak fel a régi szerszámok, ha minden jól megy, tavasszal felújított kocsival, felújított szerszámokkal fogunk "parádézni" a faluban. (Már ha a trágyával rakott lovaskocsival való lovaskocsizást parádé-nak lehet nevezni... :dev: )

• rongyo kedvelte

#2152 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 16. - 9:55

Talán jobb is ,hogy nem a kamionos vonalat erősíted! Sokszor meggyűlt velük a bajom -lóval ,biciklivel, motorral... 

A méhekről szívesebben beszélgetek :-) Régen emlékszem olvastam tőled a méhekről ,de azt gondoltam inkább csak besegítesz kötelességből. Bocsáss meg ha rosszul hittem.

Amúgy mindig megnézem a Nenós videókat és örülök ,hogy az én majmom kisebb fordulaton pörög. (bevallom az ugrásokra szoktam irigykedni)

A kamionosokkal nekem is többször meggyűlt bajom, bár haragudni nem tudok rájuk, ismerem a munkakörülményeiket és hát, az sem leányálom. A méhek habár nem a szívem csücskei, sőőőt.... :gm: de méhészettel kapcsolatos dolgokat szívesen csinálok, ha persze nincsenek a közelben méhek... Pörgetni például szeretek :) Most fiókokat állítottam össze, meg szöktetőket, aztán jön a keretfűzés...

Na ezt nem mesélte. :) Mondjuk az ő lovakhoz való viszonya számomra még nem teljesen megfejtett dolog. :D

Kinga, milyen az új meló? Olyan "jövök-megyek intézkedek, aláírok, pecsételek" típusú? :D Végülis a lényeg, hogy van.

Felénk mostanság unalmasan telik a lovasélet. Időnként kimegyünk egy-egy eseménytelen terepre, vagy kivisszük lovaskocsival a trágyát, és ennyi.

A szünet egyeten eseménye az volt, hogy egyszer lejtőn befékezett a póni és lehajolt egy fűcsomóért, aminek az lett az eredménye, hogy a gyerek csinált egy előrebukfencet a ló nyakán. :dev:

Móczi növöget, ha a marja végre egyszer utoléri a s.ggét, akkor saccra olyan 165-ös ló lesz belőle. Sziszka 150 centije mellett óriásnak fog tűnni. :kir:

Elindult a lovaskocsi-projekt, szétszedtük a speniterem, kiderült nem is olyan vészes, mint első ránézésre tűnt. Egy kedves ismerősnél újítódnak fel a régi szerszámok, ha minden jól megy, tavasszal felújított kocsival, felújított szerszámokkal fogunk "parádézni" a faluban. (Már ha a trágyával rakott lovaskocsival való lovaskocsizást parádé-nak lehet nevezni... :dev: )

Hát, jelenleg még újoncként nem nagyon pecsételek, intézkedek :D De jövök-megyek-fénymásolok-adatokat viszek fel gépre-számlákat hagyok jóvá és írom ki őket-számolok... Jelenleg pedig amíg el nem rendeződik a rendes munkakörünk (egy társulásnak az ügyintézői leszünk egy másik, új kolléganőmmel, csak folyamatban a program, gépek beszerzése, meg ügyek elsimítása), nyilvántartást rendszerezünk. Beleszakadni nem szakadok és bevallom, magamtól soha nem kerültem volna ilyen helyre. Úgyhogy örülök nagyon és hálát adok mindennek és mindenkinek.  :kir:

#2153 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 16. - 12:08

Kinga!

Szabad tudni milyen társulás? Amúgy addig örülj, amíg nem neked kell aláírni... :dev:

#2154 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 16. - 13:22

Stuszi -Nem tudom miket mesélhetett rólam József. Volt pár vicces sztorim amik szóba kerülhettek...

Én szurkolok ,hogy ő is lovagolja Miroszlávot. Egyenlőre tudtommal csak karámba dolgozik Mirci -ott is változó lelkesedéssel.

Én néhány hónapja lovagoltam (egy cimboránál néha lóra ültem) mikor ő lótulajdonos lett.  A jószág magányos volt ezért valami ismerősök odavitték a lovuk társaságnak. Ő volt Mázli akibe beleláttam életem lovát.(akkor 2év körüli nyers csikó volt)

Pár hónappal késöbb József szólt, hogy Mázlit eladnák és ha megveszem tarthatom nála...

Azóta már átköltöztettem a Börzsönybe ahol új lóbarátai vannak. (Természetesen nem volt zökkenőmentes a beilleszkedés és a ranglétra utolsó helye sem irigylésre méltó)

Nosztalgiával gondolok vissza a Rába menti túrákra vagy amikor Zeg.-re mentem lóval.

Kinga: Le a kalappal! Nagyon szorgos lehetsz:-) Én lemaradtam a munkákkal. Már látom előre márciusban ,hogyan fogok kapkodni. Ami vigasztal ,hogy az egy éve vett deszka sokat száradhatott. Az asztalos cimbora mikor megnézte azt mondta ilyen vizeset még nem látott.

Ti mivel festitek a fiókokat? Feltételezem lenolajjal beeresztitek...

#2155 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 16. - 15:36

Nem túl sokat beszélgettünk, épp csak terelővadászat közben pár mondatot. Rólad még nem sztorizott, csak annyit mondott, fanatikus természetjáró vagy.

Én még nem láttam a lovait, de úgy tudom, kettő van neki. Most valaki jár oda, és ugrálni kezdett valamelyikkel. Részleteket nem igazán tudok.

A ranglétra utolsó lova a legjobb, terepen nem akar mindig az élen menni. :)  Nekem mindkét lovagolható lovam eléggé vezéregyéniség, akkor van igazán nyugi, ha elöl mehetnek. Amikor a cimbora is jön a sh arabjával, és egymás mellett lovaglunk, na olyankor van ám küzdelem, hogy kinek az orra legyen akár csak 1-2 centivel előrébb... :dev: Néha már kezdenek rájönni, hogy ez nekik se túl jó.

#2156 szandi054

szandi054

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 63 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 16. - 16:01

Nálunk Jámbi a főnök, de terepen Neno megy elől, és nincs vita. Egyáltalán nem zavarja , hogy ő megy hátul. :) 

#2157 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 16. - 18:54

Kinga: Le a kalappal! Nagyon szorgos lehetsz:-) Én lemaradtam a munkákkal. Már látom előre márciusban ,hogyan fogok kapkodni. Ami vigasztal ,hogy az egy éve vett deszka sokat száradhatott. Az asztalos cimbora mikor megnézte azt mondta ilyen vizeset még nem látott.

Ti mivel festitek a fiókokat? Feltételezem lenolajjal beeresztitek...

Köszönöm, igyekszem.  :ang: Amíg pl itthon tengődtem munkanélküliként, felüdülés volt ilyen munkákat csinálni, legalább nem lézengtem csak. Zöld színűre festjük őket, előtte olajban kisütjük. Tavasszal tiszta lángossütöde illat van az udvarban.  :kir: Amúgy nem rendes NB keretes, nagy, hanem fele akkora. Egyébként minden saját készítésű: fiókok, keretek, szöktetők, rácsok, komplett kaptár, de még a konténer is. Egyedül a fa alapanyagot vesszük, de azt is hatalmas deszkákban és úgy vannak méretre vágva, gyalulva. 

Hozok pár képet is, ha nem gond.  :kv:

Fiókok 

Keretek

Indulás messzeföldre

Bátyám kivitelezte konténer 

És belülről

Kinga!

Szabad tudni milyen társulás? Amúgy addig örülj, amíg nem neked kell aláírni... :dev:

Önkormányzat és szociális szolgáltató intézmény társulása és oda kellett két ügyintéző. De még nincs elrendezve ez és ahogy a hivatalokat ismerjük ugye, nem is mostanában lesz  :dev:  úgyhogy addig mindenes funkciót töltünk be ott. Ma pl. iktattunk is. 

Amúgy nincs szerencsém a buszokkal mostanában, lassan már félek tőlük.  :kir:  Szerda reggel gyönyörűen elment előttem a busz, de előtte a kedvesaranyos sofőr még rám is nézett, majd ment tovább. Valószínűleg azt gondolta, hogy nincs jobb dolgom, mint az esőben állva a buszmegállóban turkálni a pénztárcámban. Így is épphogy beesek 8-ra, de még haza kellett futnom. Szerencsére volt itthon autó és azzal el tudtam menni, de azért elég durva volt, na. Szidtam is, mint a bokrot, remélem örökké él... Ma pedig elfelejtett megállni a jelzés ellenére, így a falu végéről sétálhattam haza. De legalább bocsánatot kért, meg kedves volt és tanuló, úgyhogy rá nem haragszom. A másiknak meg jöjjön ki egy süncsalád a hátsó feléből!  :gm: Ja, a jegyárról meg ne is beszéljünk. Majdnem infarktust kaptam amikor jegyet kértem és a szomszéd faluba, 5 km-erre egy teljes áru menetjegy 250 !!!!!!!! Ft!  :wot:  :wot:  :irony:  Úgyhogy tavasztól, jó időben tuti biciklizni fogok, amúgy is szeretek, meg tényleg nagyon közel van. 

Edited by mi.kinga, 2014 január 16. - 18:58.

#2158 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 17. - 10:32

Kinga!

Sztem a buszsofőr úgy hozzászokott, hogy ott soha nem száll fel senki, hogy fel se fogta mi van. Tudod, mint amikor valahol egyszer csak megváltozik a forgalmi rend.

Tegnap jött hozzám egy emberke, az öregfiút el akarta cserélni egy 2 éves, soványka sodrott kancára. Erre feleségem lekiabálta a fejem, hogy Brúnótól tűnés, az az ő lova, ezen a kapun azt a lovat ki nem viszi senki. :D Bezzeg egy éve még 2 naponta nyúzott, hogy szabaduljunk meg tőle, minek nekünk ennyi ló...

Az öregfiú is érzi, hogy más lett az igazi gazdája, tegnap felpattantam rá nyereg, kantár, minden nélkül, erre olyan repülőrajtot vágott, hogy szó szerint kiugrott alólam. Még a sörényét se érkeztem megfogni, már mögötte álltam a földön. Bezzeg a feleségem akár meg is műthetné. Még a sörényét is le tudta nyírni kikötés nélkül, pedig azt rém utálja.

• Eva kedvelte

#2159 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 17. - 10:39

:ang:

Stuszi, örülj neki!

#2160 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 17. - 11:43

"Ja, a jegyárról meg ne is beszéljünk. Majdnem infarktust kaptam amikor jegyet kértem és a szomszéd faluba, 5 km-erre egy teljes áru menetjegy 250 !!!!!!!! Ft!  :wot:  :wot:  :irony:  Úgyhogy tavasztól, jó időben tuti biciklizni fogok, amúgy is szeretek, meg tényleg nagyon közel van."

Minden nézőpont kérdése. Nekünk Pestről vidékre települteknek ez maga az ócsóság a 350 Ft-os BKV-jegy után, ami egyetlen megállóra is 350. :D

Gratulálok a munkához! :ang:

Edited by Méz, 2014 január 17. - 11:43.