Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Zalaiak

• Please log in to reply
2209 válasz a témához

#2081 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 15. - 22:34

Sajnos igen! :unsure:

A héten a kecskék adták fel a leckét. Elromlott a villanypásztorunk. Pár napig nem is volt gond, aztán hol egyik, hol másik kecske legelészett kint. A végén már mind a kettő, és akkor ugyibár bátrabbak. :gm: Szerencsére az egyik szomszédnak itt van a gépe beüzemelve, mert hozzánk közelebb van a földje. A probléma ott kezdődött, hogy így rákötve a kecskék kerültek a rendszer végére, és áram sehogy sem akart lenni a vezetékekben. :angry: :gm: Legalább 20helyen át-össze-vissza-kersztül-kasul lett kötve minden, hátha szakadás miatt nem megy végig. Már a fene megevett, amikor végre meglett a bibi, alig észrevehető helyen beleakadt a szalag a tyúkok drótkerítésébe. :gm:

Nagyon nem akarták elhinni a drága leányok, hogy vége a bulinak, mert 4x próbálkoztak be. Azt hozzá kell tenni, hogy ez a "kölcsönáram" lényegesen erősebb, mint a mi gépünké volt. :dev:

#2082 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 10:36

A kecske az kecske. :dev:  Még jó hogy nem mardos a vágy arra, hogy kecskét is szerezzek be. :)

Nekem nem romlott el a pásztorom, csak egy helyre nem volt behúzva. Ott egy 1,3 m magas deszkapalánk volt, gondoltam a ló úgyse megy keresztül rajta. Tévedtem... :unsure: Sziszka fogta, és egyik nap nemes egyszerűséggel átgyalogolt rajta.

Kezdek ráérezni az őszi lovaglás szépségeire. Régen nagyon f.stam, ha csúszott a talaj, de mióta tudom, hogy megbízhatok a lóban, azóta baromira élvezem. A kedvencem a nyálkás avaron való lecsúszás, de úgy, hogy közben a ló egyik lábát se mozdítja, csak kitámaszt, "leül", és szánkózunk. :D Mondjuk brutál sarkos patkó nélkül valszeg nagy esés lenne a vége...

#2083 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 20. - 8:28

Nekem is az "ülvecsúszás" a kedvencem. Mi patkó nélkül űzzük a sportot és nincs vele probléma. Ilyenkor arra figyelek ,ha csapattal lovazok ,hogy ha szaladnak ne a számban landoljanak a hant darabok. Volt már ,hogy elsötétült a világ akkora gombócot kaptam az arcomba.

#2084 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 20. - 22:01

Az én tömör gyönyör lovam patkó nélkül elég gyorsan a lejtő aljára érne... :)

A repkedő sárdarabokat én is "imádom". De szárazon is érhetik meglepetések az embert; tavaly egy napos túrán csumavágtában mentünk, és az előttem lovagló srác baseballsapkája landolt a képemben. Azt se tudtam mi van, egyszer csak elsötétült minden, majdnem lefordultam a lóról...

#2085 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 21. - 10:51

Mifelénk énrólam repkednek a sapkák ,kalapok. Ilyenkor szegény lovam nem érti miért diszkvalifikálták a vágtából. Igazából örülök ,hogy ilyen helyzetekben meg lehet fogni ,ha neki ez nem is tetszik.

#2086 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 21. - 11:01

Én többnyire kobakban lovagolok, az szerencsére nem repked. Ellenben a zsebeimből gyakran elhagyok ezt-azt... (ezért a laposüveget mindig a belső zsebbe teszem :D )

#2087 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 25. - 15:26

Az utóbbi idők tapasztalata szerint a laposüveg elhagyható, ha az út kocsma mellett vezet el.  A lovazás végeztével pedig korlátlanok a lehetőségek. Énnálam speciell a kötél, kés, öngyujtó képezi az állandó felszerelést. Ezzel egy kényszervágás is megoldható terepen, és nem kell sírni: "Sanyikám!"

#2088 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 25. - 19:21

Kinél van szélcsend? :angry: Ma még a hó is repkedett, de ebben a szélben nem találta el az irányt.

Ybrik! Csak nem nagy Bear Grylls rajongó vagy? :dev:

#2089 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 26. - 18:25

Mackó, nyugi, itt is rettenet idő van.

Kingáékat ahogy látom már el is fújta valahova jó messzire... :dev:

Ybrik, én nem szeretek kocsmák felé lovagolni, mert a kocsmák környékén túl sok a lóhoz értő ember... Volt olyan aki nemes egyszerűséggel odament a lovamhoz, és elkezdte nézegetni a fogát. :angry: (Na nem sokáig, hamar észrevette, hogy vagy abbahagyja, vagy egy söröskorsó landol a fején...)

Túrázáskor én kötél helyett a tavalyi pacis karácsonyra egy kedves fórumtársunk által készített hosszú western szárat tekerek a ló nyakába, párfunkciós vadászbicska mindig velem van (van rajta nyúzókés is :dev: ) vízálló gyufa pedig alap, mivel a büdös bagósok közé tartozom. Ezen túl kisméretű, vadászboltban kapható elsősegélycsomag is mindig van nálam. Ne legyen rá szükség, de ha kell, egy nyomókötés életet menthet.

#2090 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 27. - 8:25

Ezen túl kisméretű, vadászboltban kapható elsősegélycsomag is mindig van nálam. Ne legyen rá szükség, de ha kell, egy nyomókötés életet menthet.

Arra az esetre, ha csúnyán megvágnád magad a nyúzókéssel. :dev:

#2091 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 27. - 12:52

Akár... :P

Jézuskától idén egy nyeregtáskát kértem, mert a hátizsák nem a legpraktikusabb viselet lovaglás közben... Márpedig a hosszabb túrákra tetemes mennyiségű kaját/piát kell cipelnem, ugyanis a fiam még lóháton is képes tömni a fejét. :) Kérdés, hogy lehet-e olyat kapni, ami nem áll szét nyuszifülként egy hidegvérű finoman is szólva terjedelmes farán...

#2092 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 27. - 14:20

Háát, minket igazán elfújhatna lovakkal együtt mondjuk valami kellemes időjárású helyre, ahol nincs tökig érő sár és fél 5-kor sötét. A legjobb, amikor koromsötétben, fejlámpával bontjuk viharos szélben a szénabálát és hatalmas küzdelmek árán sikerül csak megfogni a szénát, hogy azért ne vigye el az összeset a sárba. Ilyenkor igazán bértartásba adnánk őket, tavasszal vissza és meg van oldva.  :P De sajnos ez is hozzátartozik és akkor hol van még a 60 cm hó, a még nagyobb latyak és társai, áááááá tavaszt akarok! 

Lovon ezer éve nem ültünk, mozgatni mozgatjuk őket, de a pálya használhatatlan, terepen pedig vadhajtás van, ezért nem nagyon merészkedhetünk arra. 

Stuszi, ez a lóval szánkózás ismerős, anno Rádiházán sokszor gyakoroltuk, rendben tartotta a vérnyomásomat, na.  :kir:

Inkább hozok képeket, meg egy videót: Nem unatkoznak ám annyira... (a videó nyomokban sáros lovakat tartalmaz, sárban tapicskolva, úgyhogy a gyengébb idegzetű állatbarátok felügyelettel nézzék!)

A képek még abból az időből származnak, amikor pólóban napoztunk legeltetés közben.

P1320098_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

P1320180_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

P1320514_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

P1320520_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

#2093 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 28. - 9:11

Kinga, ne fájdítsd a szívünket ilyen képekkel!

Nálunk is t.kig ér a sár, és mivel a szénatárolóm meg a boxok közt kb 30 m van, a széna-szalma behordása külön művészet. Főleg amikor a sárban már a talicskát se lehet eltolni... A ráadás, hogy a szalma amit vettem nem tudom milyen búzából van, de szinte porrá van törve a bála közepében. Az udvarunk úgy néz ki, mintha több 100 m2-en akarnék almolni nekik. :angry:

Mindenesetre "örömmel" látom, hogy nem csak a mieink megpucolhatatlanul sárosak. :dev:

ui: ma néztem a hosszútávú előrejelzést, és elsírtam magam. Egész decemberre esős, latyakos időt jósolnak. :sad:

#2094 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 28. - 12:13

Akár... :P

Jézuskától idén egy nyeregtáskát kértem, mert a hátizsák nem a legpraktikusabb viselet lovaglás közben... Márpedig a hosszabb túrákra tetemes mennyiségű kaját/piát kell cipelnem, ugyanis a fiam még lóháton is képes tömni a fejét. :) Kérdés, hogy lehet-e olyat kapni, ami nem áll szét nyuszifülként egy hidegvérű finoman is szólva terjedelmes farán...

Stuszi, kukkants be a felszerelés topikba, N.C. eladna egy hátsó nyeregtáskát.

#2095 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 28. - 13:17

Nálunk is t.kig ér a sár, és mivel a szénatárolóm meg a boxok közt kb 30 m van, a széna-szalma behordása külön művészet. Főleg amikor a sárban már a talicskát se lehet eltolni... A ráadás, hogy a szalma amit vettem nem tudom milyen búzából van, de szinte porrá van törve a bála közepében. Az udvarunk úgy néz ki, mintha több 100 m2-en akarnék almolni nekik. :angry:

Hú, ezt akár én is írhattam volna.  :dev: Az istállóval szemben, kb. 30-35 méterre van a tárolónak használt cserefelépítmény, abban van most a széna, meg a szalma. A szalma kockabála, de így is ahogy visszük, hullik ki belőle. Normál talajon is, nemhogy a sárban bukdácsolva.  :angry: Meg a széna is, ha villán visszük és fúj a szél, örülünk, ha marad valami rajt... Bezzeg ha olyan bértartásban lenne , csak leslattyognék, kivezetném a bokszból a tiszta lovacskámat és uzsgyi a fedelesbe.  :kir: Dee így legalább mi dolgozunk meg érte, jobb is rátekinteni az udvarra a takarítás után, meg a tiszta istállóban szénát ropogtató lovakra.  :ang:

• Monda kedvelte

#2096 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 28. - 14:47

Örülök, hogy te még meg tudod vígasztalni magad, én bizony mire este végzek minden állat ellátásával, addigra nem marad erőm gyönyörködni a munkámban. Reggelre pedig mire kimegyek moslékot csinálnak az alig pár órája behordott szalmából, úgyhogy be se nézek, csak nyitom nekik az ajtót, mert különben az infarktus kerülgetne...

A csikó a legrosszabb. Rettenetes mennyiséget eszik és iszik, és a "végtermék" is iszonyatos mennyiségű. Valahol azt olvastam, hogy a ló gyomra 15 literes. Hááát, nem tudom, de a csikó 1 órányi szénázás után simán betol egyhuzamban 10 l abrakot, utána kiissza a 12 literes vödröt, és visszaáll szénázni... Persze reggelre a 3,5*3 m-es boxa faltól falig 10 centi vastagon végig van sz@rva, és ez egyenletes masszává gyúrva a pisis szalmával. De olyan szinten, hogy a vályogos ccigányok nem csinálnak ilyen homogén keveréket.

#2097 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 28. - 14:49

Stuszi, kukkants be a felszerelés topikba, N.C. eladna egy hátsó nyeregtáskát.

Köszi, már rajta vagyok az ügyön. :)

#2098 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 29. - 15:38

Mackó így visszaolvasva tényleg olyan mint egy túlélési gyakorlat:-) De inkább ne kerüljön sor az ilyen akciókra...

Stuszi a hátizsák nekem sem vállt be. Mikor lovacskámmal egymást törtük be (ő engem többször) Első munkának egy lessátor elszállítását tűztem ki célul. Belegyömöszöltem egy hátizsákba majd valahogy fölvarázsoltam magam és a pakkot a lóra. (jó nehéz volt)

Valószínűleg váratlan helyen piszkálta meg a zsák (szőrén) mert a következő pillanatban lendületesen megindult. Én már a földön tértem magamhoz mint egy hátára fordított teknős.   Mindenesetre az oldaltáskák nekem jobban beváltak.

Kinga örülj ,hogy  nem bértartásban vannak. Jámbi is szépen kitelt. A tavasz meg hipp-hopp itt lesz.

Éljen a havas lovazás! ("csak a szél ott ne legyen"-mint a mesében...)

• Monda kedvelte

#2099 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 1. - 17:48

A nyeregtáskához is szoktatni kell a lovat, mert van, amelyik ha a farát kicsit megnyomja az ember bakol, és rúg mint a géppuska. :gm: A nyeregtáska meg még méretes darab is szokatlan helyen.

Ma szerettem volna menni egy jó nagyot Aidával. Erre nem tudtam átmenni az erdőn, mert rakják, és hordják a fát. Vasárnap! :sad:  No, azért volt még részünk izgalmakban, mert mindenkinél kint voltak a lovak, és ahogy elhaladtunk mellettük, szuper produkciót nyomtak. :dev: Aida jól tolerálta. Majdnem ránk sötétedett így is.

Kinga! Jámbira rá sem lehet ismerni!

Nálam csak telefon van, meg zsebkendő! :dev: Nem lennék jó túlélő.

#2100 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 2. - 16:39

Mackó, Te már a XXI. századi túlélő vagy, aki ha bajba kerül, fogja  amobilt, és segítséget hív. Ez jó egész addig, amíg mindenhol van térerő. Ami a mi környékünkről nem igazán mondható el...

Sziszkát szerencsére piszkálhatja akármi, max megrebben egy pillanatra. Múltkor az íj visszacsapó karja találta el, épp csak megrándult. (Szereznem kéne egy asszimetrikus íjat, ha már lóhátról támad kedvem lövöldözni, csakhát az áruk...)

Legutóbbi lóháton cipelt tárgyunk egy méretes felszerelt hidraulikacső volt, na az aztán verdeste mindenhol a lovat vágta közben...

#2101 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 3. - 21:08

Jórészt ha sikerül kijutnom a lóval, akkor kb olyan messze jutok, hogy akár haza is kiabálhatnék! :gm:

A térerőről jut eszembe... :dev: Még a nyáron történt, hogy kajaosztáskor a lovak lent voltak a telek alatt. Fütyültem nekik többször is, erre fel a lenti kapunál megjelent 3 szomszéd férfi, és visszaintegettek. :gm: Remélhetőleg rájöttek a száguldó lovakból, és a vödrökből a kezemben, hogy nem nekik szólt.

Tényleg, nyeregtáskánk nekünk is van, de az Sziszkára tuti rövid lenne, mert arabra van méretezve.

#2102 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 4. - 15:32

Sziszkára sztem a legtöbb nyeregtáska kicsi lenne... :dev: Kaptam szabásmintát, úgy döntöttem varratok egyet méretre.

A drága hölgyeményt le se merem fotózni. Le kellett csökkentenem a kajaadagját. A nyerget alig tudom ráerőszakolni, és a 145-ös heveder csak kínlódva éri körbe...

Tegnap hozta a formáját: bement a póni helyére. Nem tudom hogy fért be az ajtón, de bement. Kijönni már nem tudott (szerintem megfordulni se), így nemes egyszerűséggel kidöntötte az ajtó melletti falat. A bő 3 centis tölgyfa deszkák már csak gyújtósnak lesznek jók...

#2103 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 4. - 20:10

Asszony költözött a pónilakba! :dev: Lóbőrből lesz az a nyeregtáska? :gm:

#2104 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 4. - 23:47

Stuszi, szerintem Sziszkával jelentkezhetnél a rendőrséghez. Tuti elsőre állományba vennének tömegoszlatásra.  :dev:

#2105 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 5. - 8:29

Asszony költözött a pónilakba! :dev: Lóbőrből lesz az a nyeregtáska? :gm:

Ha így folytatja, lehet. :unsure: :dev:  Jópár nyeregtáska kijönne a bőribül...

"Stuszi, szerintem Sziszkával jelentkezhetnél a rendőrséghez. Tuti elsőre állományba vennének tömegoszlatásra.  :dev:"

:D Ha lenne a környéken lovas polgárőrség, oda jelentkeznék is vele! Kíváncsi lennék a focihuligánok képére, amikor egy bő 600 kilós minitank meglódul feléjük, miközben a csapágytűkkel felturbózott patkói szikrát hánynak a betonon. :dev:

De móczi is jó lenne ám, ha felnő. Ő aztán végképp nem hajlandó megijedni semmitől. Ha hátramegyek a karámba a kistraktorral, akkor leginkább arra kell vigyáznom, hogy a közel 100 decibellel pöfögő masináról ne lopja le a gyertypipát, vagy a benzincsövet, esetleg a tanksapkát...

• Monda kedvelte

#2106 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 5. - 15:01

A térerőről jut eszembe... :dev: Még a nyáron történt, hogy kajaosztáskor a lovak lent voltak a telek alatt. Fütyültem nekik többször is, erre fel a lenti kapunál megjelent 3 szomszéd férfi, és visszaintegettek. :gm: Remélhetőleg rájöttek a száguldó lovakból, és a vödrökből a kezemben, hogy nem nekik szólt.

:kir:  :kir:

Sziszkára sztem a legtöbb nyeregtáska kicsi lenne... :dev: Kaptam szabásmintát, úgy döntöttem varratok egyet méretre.

A drága hölgyeményt le se merem fotózni. Le kellett csökkentenem a kajaadagját. A nyerget alig tudom ráerőszakolni, és a 145-ös heveder csak kínlódva éri körbe...

Tegnap hozta a formáját: bement a póni helyére. Nem tudom hogy fért be az ajtón, de bement. Kijönni már nem tudott (szerintem megfordulni se), így nemes egyszerűséggel kidöntötte az ajtó melletti falat. A bő 3 centis tölgyfa deszkák már csak gyújtósnak lesznek jók...

145-ös?  :wot: Én meg szégyenkezve vettem meg még anno a 140-eset, a Néni meg is jegyezte, hogy micsoda tankra lesz a heveder.  :kir: Bár most Neno is szépen kikerekedett, lassan a földön húzza a pocakját. Sziszkára milyen nyerget használsz?

Jámbor valóban jól indítja a telet, nagyon jól néz ki, a gerince már kezd eltűnni, a fara is kerekedik. A szőre szuper minőségű, nem olyan durva hosszú és vékony, mint amikor idekerült, hanem igazi prémes, vastag bunda. Mi pedig már most készülünk a kólika-megelőzésre, mozgatjuk rendszeresen, kap folyamatosan lenmagot, az itatást is úgy időzítjük, hogy langyos vizet tudjon inni bőven. 

Egyébként terepre mi is csak telefont és zsepit viszünk. Meg volt olyan, hogy túráztunk útközben, akkor pedig egy kis táskában innivalót, kekszet, meg csupa hasznos és tápláló ennivalót.  :kir:

#2107 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 6. - 9:48

145-ös?  :wot: Én meg szégyenkezve vettem meg még anno a 140-eset, a Néni meg is jegyezte, hogy micsoda tankra lesz a heveder.  :kir: Bár most Neno is szépen kikerekedett, lassan a földön húzza a pocakját. Sziszkára milyen nyerget használsz?

A 140-essel Sziszka körberöhögne. A 145-öst legutóbb úgy tudtam rárakni, hogy mindkét oldalon a legalsó lyukba csatoltam, és még így se volt 1szerű, pedig gumis hevedert használok! Persze menet közben azért utána kell húzni, mert Sziszka nyergeléskor felszívja magát.

A nyergem Daslö szintetikus cserélhető marvasú. A legszélesebb marvassal. Ez a nyereg szerencsére olyan, hogy a gerinccsatorna nem szűkül össze hátul sem. Mondjuk most már így se túl jó rá, annyit felszedett a marjára.

Meg kéne csináltatnom a szétszedett, lezsírozott bocknyergemet. Mivel azon pont a nyeregpárnák cserére érettek, így Sziszkához tudnám szabatni őket. Vagy marad a patrac... Pár km után nem tudom mennyire élvezném... :huh:

#2108 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 8. - 20:27

Őszintén! Ez valami fogyatékosság nálam?

Cizával mentem ki, egy rövidke kört terveztem. Kíváncsi voltam egy földútra. Kb 2 perc kitérő lett volna. Naná, hogy 2órát kóvályogtam a lóval. :gm: Lényegében úton mentünk, csak mint később kiderült nem vezetett sehová. Egy idő után a ló is kapcsolt, hogy kb annyira tudom merre járunk, mint vak a piramisban. :gm: Próbáltam megfigyelni a vadászleseken valami jellegzetességet, hogy a keresőknek tudjak legalább valami támpontot adni. :dev: Végül tökön-paszulyon azért sikerült ismerős helyre bukkanni.

A slusszpoén, hogy már hazafelé a legelőnk mellett haladva jött szemből egy autó. Na, és ki vezette? A Mikulás! :kir:

#2109 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 10. - 12:01

Mackó, tényleg jól eltévedhettetek, ha már a Mikulást is a keresésetekre küldték! :dev:

Mekkora nektek a rövidke kör, ha így el tudtok tévedni?

Ha jelentkeztél volna a Pacis mikulásbulira, könnyű lett volna neked ajándékot választani. Nyakba akasztható iránytű. :gm:

#2110 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 10. - 16:59

A rövidke kör kb fél óra lett volna, és ezért is gondoltam, hogy megnézem azt a kis kerülőt. :gm:

Iránytű? Inkább jelzőtűz kellene. :dev:

Mindig elcsodálkozom, hogy ez a két ló mennyire ellentéte egymásnak. Ciza egy igazi csataló. Megy árkon bokron, pocsolyán. Meg sem néz semmit. Kivéve a kereszteket, és a vadászleseket. :gm:

Az egyik föld szélén hatalmas részen megállt a víz, és befagyott. Belegázolt, kapálta, túrta, mint egy vaddisznó.

Ahogy itt "beszélgettünk" a felszerelésekről, nekem leesett, hogy már 18 éve lovagolok, de semmi lovas holmit nem vettem magamnak. :wot: Most azért belemélyedtem a lovaglónadrágokba, talán Karácsonyra meglepem magam. :gm:

#2111 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 10. - 19:01

Őszintén! Ez valami fogyatékosság nálam?

Cizával mentem ki, egy rövidke kört terveztem. Kíváncsi voltam egy földútra. Kb 2 perc kitérő lett volna. Naná, hogy 2órát kóvályogtam a lóval. :gm: Lényegében úton mentünk, csak mint később kiderült nem vezetett sehová. Egy idő után a ló is kapcsolt, hogy kb annyira tudom merre járunk, mint vak a piramisban. :gm: Próbáltam megfigyelni a vadászleseken valami jellegzetességet, hogy a keresőknek tudjak legalább valami támpontot adni. :dev: Végül tökön-paszulyon azért sikerült ismerős helyre bukkanni.

A slusszpoén, hogy már hazafelé a legelőnk mellett haladva jött szemből egy autó. Na, és ki vezette? A Mikulás! :kir:

:kir: Mi a városban találkoztunk egyszerre kb. 7 Mikulással. Elgondolkodtunk Szandival, hogy vajon a gyerekeknek ezt hogy magyarázzák meg? :D 

Ahogy itt "beszélgettünk" a felszerelésekről, nekem leesett, hogy már 18 éve lovagolok, de semmi lovas holmit nem vettem magamnak. :wot: Most azért belemélyedtem a lovaglónadrágokba, talán Karácsonyra meglepem magam. :gm:

Hú, 18 éve :O Jó, mondjuk én is lassan 11 éve lovazok, de az első dolog, amit anyuékkal vettünk az egy kényelmes lovaglónadrág és egy kobak. Ja, a lovaglónadrág azóta is megvan és még mindig jó rám!  :D Voltam is benne lovagolni, dee egy kicsit passzos, szóval semmi hirtelen mozdulat.  :gm:

Egy videót hozok, Neno megint alkotott.  :kir: Míg Jámbi ette az abrakját, kitéptem Nenonak egy nagy fűcsomót, hogy addig elszórakozzon vele. Hát, sikerült lefoglalnom.  :kir:  :kir:

• Minó és Monda kedveli

#2112 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 11. - 15:50

Kinga! Ez a videó! :D :dev:

Mi kb októbertől a gyerekekkel kerüljük a Mikulással, és Karácsonnyal fertőzött területeket. Nem is nagyon értem, hogy miért kell már októberben feldíszített fával kirittyenteni az áruházakat, és az egész várost. :unsure:

Nem semmi lovaglónadrág lehet, ha ennyi időt kiszolgált. Nekem mindig akadt egy frankó kényelmes farmerom, amit erre a célra használtam. Egy ideje viszont azt vettem észre, hogy nem tudom benne felemelni a lábamat a kengyelig. :gm:  Bár ezt lehet, hogy nem a gatyára kellene fognom. :dev:

#2113 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 11. - 19:12

Nem semmi lovaglónadrág lehet, ha ennyi időt kiszolgált. Nekem mindig akadt egy frankó kényelmes farmerom, amit erre a célra használtam. Egy ideje viszont azt vettem észre, hogy nem tudom benne felemelni a lábamat a kengyelig. :gm:  Bár ezt lehet, hogy nem a gatyára kellene fognom. :dev:

A lovaglónadrág Domingo, igazából 10.000 Ft alatt vettük, az árát már nem tudom pontosan, mennyi volt. Mondjuk akkor még nem lovagoltam rendszeresen, de azért volt használva rendesen, meg is látszik rajta, de amúgy tökéletes. Hamar vettem másikat, mindkettő azóta elrepedt a lába között, na azokat nyúztam rendesen, szőrénezéssel is, de még mindig elég jó állapotban vannak, csak a varrás mentén kell összevarrni. Most Decathlonos nadrágokat nyúzok, ebből egy már megadta magát, egy még húzza.  :gm: Hát, a szőrénezés jobban kikészíti a nadrágot... Farmerben én képtelen lennék lovagolni, jobban szeretem a pamut cicanacikat ilyen célra.

#2114 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 11. - 20:50

Éppen a Decathlon kínálatát nézegetem. Ezek szerint használható minőség van ott is.

Pár hete fedeztem fel, pedig már tavaly óta létező műsor a Vágtass velem. Szoktátok nézni? Van honlapja is, ahol újra meg lehet nézni az adásokat.

#2115 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 16. - 13:27

Egy videót hozok, Neno megint alkotott.  :kir: Míg Jámbi ette az abrakját, kitéptem Nenonak egy nagy fűcsomót, hogy addig elszórakozzon vele. Hát, sikerült lefoglalnom.  :kir:  :kir:

:D

Mackó, én már régóta nézem ezt a műsort. Általában a tv-beli adásról lemaradok, de a neten utólag megnézem. Sajnos a novemberi műsor valamiért nem akar elindulni. :sad:

7végén Győr mellett voltunk, beleszerelmesedtem egy nóniusz csikóba. Kár, hogy se pénz, se hely. :sad: Pedig nagyon hazahoznám. Gyönyörű, büszke tartású fekete 2 éves, és a gazdája úgy elhanyagolja a patáit, hogy majdnem elsírtam magam. Azért szóltam az ismerősnek, kérdezze meg az árát, ha találkozik a gazdájával. Ki tudja. Hátha most húzzák ki a lottószámaimat...

#2116 szandi054

szandi054

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 63 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 16. - 14:34

Sziasztok Zalaiak , keresek tanyát 30 M ft-ig ha esetleg tudtok eladót lécci szóljatok.  :) 

#2117 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 16. - 14:48

30 milláért tanyát??? A falunkban 20-ért lehet venni egy 6 szobás panziót, boxos + egy nyitott, jászlas istállóval, bazi nagy magtárral, hatalmas pajtával, 1,5 ha területtel... Mellette még egy megvehető 1 ha-os terület is van.

#2118 szandi054

szandi054

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 63 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 16. - 17:41

Szomszéd van ? :)

#2119 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 16. - 19:06

30-ért elintézik, hogy ne legyen! :gm:

Kinga! A Decathlon melyik nadrágját használod?

Stuszi! Egy nóniusz? :D Igazán színes ménesed lenne! Legalább Sziszkának lenne társa, akivel rombolhat. :dev:

#2120 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 17. - 14:55

Csak egy, de azok nem sok vizet zavarnak. (Nem úgy, mint a mieink...)

"Stuszi! Egy nóniusz? :D Igazán színes ménesed lenne! Legalább Sziszkának lenne társa, akivel rombolhat. :dev:"

Na azt már nem! RomboLÓ-ból egy is elég... :unsure:

A 7végén a körtefát védő deszkapalánkot bontotta le. Még jó, hogy volt ott 2 szál villanypásztor is, így nem legelte le a fát...