Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#2081 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 29. - 7:42

Ma lovat csréltünk, és felültem végre Pendire. Régóta tervezgettük, hogy kipróbálom, de eddig még nem adódott alkalom rá. Nagy élmény volt! Nagyon aranyos, kedves, jóindulatú kis ló. Dekákkal lehet fogni, kényelmes, nem akart elrohanni sem elöl, sem hátul. Viszont hazafelé néha ügetnünk kellett, hogy beérjük a lépésben igen megélénkült Bársonyt :) :P

Hozzászólás megtekintése

Nagyon örülök ezt olvasni!! :kocc:

#2082 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 29. - 14:53

Megjöttem az edzésbõl. A jeges szelet leszámítva gyönyörû idõ volt ma, még csak egy bárányfelhõ sem volt sehol az égen. Ki is használtam a kitûnõ adottságokat és csináltam pár képet :) :Még kómában :)Aztán jött egy lovaskocsi és felébredtOkos feje nekiPislogAz edzést is végigfotóztam, de sajna egyik kép sem lett éles. :( Viszont nagyon szuperul dolgozott ma a kiscsaj. Már pöccre megy a lépésbõl vágtába beugratás, alakul a combra való engedés és és ma elõször megpróbálkoztunk a hátraléptetéssel is. Egybõl megértette, h mit akarunk tõle, persze még nem tudta úgy csinálni, ahogy az a nagykönyben meg van írva. Nem gyõzi mondani az edzõm, h milyen okos kis ló. :ang: Már csak az kéne, h alattam is ilyen jól mûködjön. :gm: Tudom, h idõvel ez is meglesz. :)

#2083 Maggie

Maggie

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 30. - 9:36

Jaj, bocs Honey elõre is, de ahogy néztem a képeidet megláttam a háttérben egy barna foltot, (ráközelítettem a képre) és csak egy ici-pici kis részben de rajta van a Maggie! (és ezt most le kellett írnom, mert tök földobta a napom, h majdem hogy vele ébredtem :D ) Köszönöm :)

#2084 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 30. - 9:57

Jaj, bocs Honey elõre is, de ahogy néztem a képeidet megláttam a háttérben egy barna foltot, (ráközelítettem a képre) és csak egy ici-pici kis részben de rajta van a Maggie! (és ezt most le kellett írnom, mert tök földobta a napom, h majdem hogy vele ébredtem  :D ) Köszönöm  :)

Hozzászólás megtekintése

Ha ezt tudom, h ennyire örülsz neki, akkor lefényképeztem volna neked. :)

#2085 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 30. - 18:23

Nagyon szupi terepet mentünk ma egy régi gyerekkori barátnõmmel. Még sosem lovagoltam a lemenõ nap fényénél itt Fóton, nem is gondoltam, h ez ilyen szép tud lenni. Csak egy kis kört tettünk a környéken, mert csak 1 órára béreltük ki a Határranch sárga heréltjét (a nevét sajna elfelejtettem), de így is jó mozgalmas kis terepet mentünk. A végén még arra is jutott idõ, h lenézzünk a Somlyó tetejérõl a városra. Már szürkült, a köd is elkezdett leszállni, de az ég alja még bordón fénylett és bevilágította a környéket, annyira szép volt! :ang: A kis herélt jól viselkedett, csak fáradt volt már szegény, nem gyõzte tartani a lépést a tekerõgép lovammal (ezentúl puskapor-Honey-nak is hívhatnám akár :D ). Aztán persze mikor elõre engedtük, akkor õ is beindult, csak akkor meg mindentõl ijedezett. :) De aranyos, jó szándékú kis ló, idõnként picit akaratos, de kezelhetõ. ;) Honey ma picit többet ijedezett a szokásosnál, neki is furcsa lehetett szürkületben menni, mert én mindig délelõtt-koradélután szoktam kijárni vele.Végre IBIzát is megismerhettem! :yeah: Mikor bementünk a tanyára, ott álltak Jedivel a lókikötõhelynél és meg is kérdezte, h "csak nem te vagy a Honey"? Örültem, h végre személyesen is találkozhattunk! :kocc: Búcsúzóul a lelkére kötöttem, h azért tessék csak eljönni a fórumos találkozóra legalább egy darabon, remélem így is tesz majd. :) Holnap megint rontani fogom a levegõt a Határranchon, ugyanis ismét lovat bérlek, de most magamnak. :) A holnapi lesz ugyanis az utolsó alkalom mielõtt az edzõm elutazik, ezért úgy döntöttem csináljunk vmi mást, menjünk ki terepre. Nagyon kíváncsi vagyok rá, h Honey alatta hogyan viselkedik kinn, vajon neki is bírkózni kell vele, h ne rohanjon, vagy nem. Jó lesz, ha az elutazása elõtt ellát engem pár tanáccsal, h mit hogyan csináljak terepen a lovammal, hiszen most 1 hónapig magunkra vagyunk utalva. Húú, nagyon kíváncsian várom már a holnapot!

#2086 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 30. - 18:56

Kedves Honey,A kis sárga herélt lovacska csak nem a Leslie volt!? ;) Tényleg egy nagyon jófejkis paci. Én is láttalak titeket csak pont mentünk el amikor te beszélgettél az Izával, "tesókámmal". :D Nagyon szép a Honey. Üdv: Dália :ang:

#2087 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 30. - 18:59

Kedves Honey,A kis sárga herélt lovacska csak nem a Leslie volt!? ;) Tényleg egy nagyon jófejkis paci. Én is láttalak titeket csak pont mentünk el amikor te beszélgettél az Izával, "tesókámmal". :D  Nagyon szép  a Honey. Üdv: Dália :ang:

Hozzászólás megtekintése

Igen?? Nahát, újabb rejtély, mert rád viszont nem emlékszem, annyira el voltam foglalva Izával. :) A tesókám gondolom nem szó szerint értendõ. Te is ott tartod a lovad?De, Leslie volt. :) A bókot köszönjük, átadom. ;)

#2088 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 31. - 9:33

Kedves Honey,Igen tesókám nem szó szerint értetendõ elég bonyolult story, de Iza biztosan elmeséli majd. :D Akorr láthattál amikor oda mentem hozzátok és elköszöntem tesókától. Igen a mi három lovunk is ott van bértartásban (zsoltival) .:kocc: Te hol tartod Honey-t?Üdv: Dália

#2089 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 31. - 10:07

Kedves Honey,Igen tesókám nem szó szerint értetendõ elég bonyolult story, de Iza biztosan elmeséli majd. :D  Akorr láthattál amikor oda mentem hozzátok és elköszöntem tesókától. Igen a mi  három lovunk is ott van bértartásban (zsoltival) .:kocc: Te hol tartod Honey-t?Üdv: Dália

Hozzászólás megtekintése

Ja, arra emlékszem, h odajött 2 ember Izához, de felismerni azért nem tudnálak. Idõnként elég bamba tudok lenni, fõleg, ha el vagyok foglalva vmivel / vkivel. :D Honey az ex-Határtanyán van (még mindig nincs neve), közel hozzátok. :) Jössz a régiós találkozóra?

#2090 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 31. - 14:24

Megjöttem a közös tereprõl. Nagy-nagy megkönnyebbüléssel töltötte el lelkem, h bizony az edzõm is komoly küzdelmet folytatott a terep elején - ahogy õ becézi kedvesen - a Sárkánnyal. :gm: Abban a pillanatban ugyanis, h elindítottuk a lovakat vágtába, Honey a jól megszokott módján gyors fokozatra kapcsolt. Én a Katicával mentem elõl, de gyakorlatilag háttal is ülhettem volna a nyeregben, mert végig õket néztem. Elõször is be lett rántva a szentem a susnyásba, ahol keményen elbeszélgettek arról, h nem haraphat rá a bal szárra. Viszonylag lassan akarta tudomásul venni, mert ágaskodástól kezdve minden módját megtalálta annak, h hogyan hisztizzen. Jó 10 percig tartott a folyamat, mi addig álltunk is néztük, érdekes volt. Aztán mikor vége lett a nevelésnek, akkor mondta a Barbara, h most már érti, h miért érzem én bal kézre szarabbnak a lovat. Ugyanis bal kézre beugratva teljesen rádõl a jobb vállára és úgy viszi az embert, ahogy a kedve tartja. Bizony sarkantyúval is elég nehezen lehetett rávenni, h ne feszítse így ki magát. Azt is mondta még, h állatira érdekes, h mennyire másképp viselkedik pályán mint terepen, mert ott már nem meri ezt megjátszani. Az a baj, h eddig ez rá lett hagyva, no nem azért, mert nem akartam leszoktatni errõl, hanem csak azért, mert nem tudom, hogyan léphetek fel ellene. Ha ugyanis õ sarkanytúval is csak ilyen nehezen tudta ezt elérni, akkor én aztán gondolhatjátok mire megyek a próbákozásaimmal. .. Mindenesetre a nevelés után - Honey legnagyobb bánatára - nagy morcos fejjel, de gyönyörûen közlekedtek tovább. Onnantól kezdve már nem feszengett, meghajlott szépen mindkét kézre, egymás mellett vágtáztunk a szántóföldön, szépen, lassan, ahogy kell. Mondjuk ez Katicát is dícséri, mert igazán könnyen lehetett fogni. :ang: Jó sokat vágtáztunk még így, fõleg bal kézre erõltettük, mert jobb kézre az én lovam sem próbálkozik, azzal nincs gond. Nem tudtuk túl messzire menni, így is túlléptük az 1 órát, de mindenképpen nagyon hasznos volt. El lettem látva egy rakás tanáccsal, h mit hogyan csináljak, ha annak csak a felét be tudnám tartani, már az is jó lenne. :rolleyes: Egyébként más gond nincsen a lóval állítólag terepen, ha ezt meg tudnám akadályozni, akkor gyönyörûen lehet vele menni, nem rongyol a másik után, bármit lehet vele. Megbeszéltük, h ha hazaér az edzõm Mo-ra, akkor ezentúl a pályázások mellé néha beiktatunk egy-egy közös terepet is, h elfeledtessük a lóval ezt a jól berögzõdött szokását.Egyenlõre viszont sajnos úgy fest a dolog, h nincsen nyergem, amit a hátára rakhatnék. :( A vadiúj, 2 hónapos nyergem sajnos már nem jó rá, annyit alakult a ló 2 hónap alatt. Felfekszik a marjára, szõr már nincs is neki rajta, épp, h csak megúsztuk a mai lovaglást is feltörés nélkül, mert egyre gázosabb a helyzet. Többet azt a nyerget nem tudom már rárakni. :( Állatira bosszantó a dolog, lévén, h a nyerget külön a lóra ill. magamra készítettem, 2 hónapot vártam rá, míg elkészült és kemény 2-3 hónapot tudtam használni. :mad: Részemrõl befejeztem a kísérletezgetést a favázú ill. fémvázú nyergekkel, mostantól csak és kizárólag mûanyag vázas jöhet szóba. Igaz, h az legalább duplaennyibe kerül, viszont tényleg egy életre szól. Úgyhogy most ilyen nyerget keresek, de mivel egyrészt nem egyszerû megfelelõt találni, másrészt a pénzt is össze kell kaparni rá (ami nem éppen 2 napig fog tartani), ezért most egy ideig a szõrén lovaglás jöhet csak szóba. Alkalmanként biztos tudok nyerget kölcsön kérni, de úgy néz ki, h a találkozóról lemondhatok, mert addigra biztos nem lesz új nyergem.A lovat meg érdekes lesz majd szõrén egrecíroztatni, amikor még nyeregben sem egyszerû. :rolleyes: Egyébként ma megismerkedtem Zsoltival és párjával is a Határtanyán. :yeah: Azt mondták hamarosan õk is regisztrálni fognak a fórumra.

#2091 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 31. - 18:41

Nem tudom hol lesz a régios tali!? Lehetséges , hogy elmennék. ;) Tudom hol van az ex hatarranch ott tartottuk a lovakat már a kedetektõl (2001). :D

#2092 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 31. - 18:45

Nem tudom hol lesz a régios tali!? Lehetséges , hogy elmennék.  ;) Tudom hol van az ex hatarranch ott tartottuk a lovakat már a kedetektõl (2001). :D

Hozzászólás megtekintése

Jah, sorry. :D Azt még én se tudom, de majd itt biztos kitalálják a többiek. :) Csomád az úticél, ennyi világos.

#2093 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 31. - 21:21

Most, h nézem Gyõzikét amint éppen kiütni próbál egy bokszolót, eszembe jutott, h vasárnap találkoztunk a Somlyó aljában Madárral és családjával. :) A pici nagyon élvezte ahogy seggen csúszva leszánkózott a homokban a hegy oldalában. Nem is tudtam, h ilyen hírességek is laknak itt Fóton! :D

Edited by Honey, 2005 október 31. - 21:24.

#2094 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 1. - 13:09

Honey!Madár a városavatón is ott volt!Különben ma igazán cowgirlködtem!Leszagoltam ismerõsökhöz egy lovazás erejéig, és bár nagyon kételekdtem az ötletben, de jól sült el! Szóval fogtuk a két nagyobb lovat, felnyergeltünk, és a csikót, meg Záporkát szabadon hajtottuk magunkkal. Az elején nehezen tudtak elszakadni a karámtól, de egy kis ügetés, meg seggreverés meghozta a menõkedvüket. Miután kipróbáltuk, hogy jönnek ezek a lovak utánunk, elõttem a kitaposott úton, úgy döntöttünk, lemegyünk a Duna partjára körülnézni. Mivel az emberek többsége a mai napon a temetõk körül található meg, ezért nyugodt utunk volt. Lehajtottam õket még a töltésrõl is, dübörgött a "ménes" rendesen! :D Persze visszafelé már jobban tudták az utat a lovak, de ettõl függetlenül végig figyelni kellett, hogy ne menjenek bele a szántásba a "szabadnaposok". Így lett igazán hangulatos a mai lovazás, végig hol jobbról, hol balról kerültem a "terelgetnivalók" mellé. Szerencsére nem én ültem a telivér kancán, így a felvezetõ szerepet most kihagytam. Nekem ma Dáriusz jutott. Nagyon bírom azt a lovat. Többször eljátszotta, hogy amikor a csikót tereltük ki a nyomvonalra, akkor hátracsapta még a fülét is, így erõsítve azt, hogy igenis arra menjen, amerre én mutatom; szóval élmény volt együtt dolgozni ma Dárióval. Általában mindig olyan szegény, mint aki kómában van, egy nagyra nõtt birka, de ha társaságban van, akkor egybõl élre tör. Hasonló kedvet ma tapasztaltam nála elõször. Lehet, hogy terelõlónak született? :)

#2095 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 1. - 13:47

Ma meglátogattam régi lovas helyemet és ismerõseimet Szõdön. Rég jártam már arrafelé, kíváncsi voltam, h mi történt velük az utóbbi 1 évben (1 1/2 évig lovagoltam a lovukat, Kalandort) és Kaller is hiányzott, szerettem volna jól megdögönyözni. Szuper terepeket mentünk még 1 éve együtt, életem legjobban idomított lovai közé tartozott, élmény volt vele a lovaglás és kiváló partner volt mindenben. Nagyon a szívemhez nõtt a másfél év alatt, saját lovamként szerettem és foglalkoztam vele. De mikor ma megláttam, hát az a látvány az egész napomat megpecséltelte! Mikor tavaly õsszel eljöttem onnan, odahívtak egy tizenéves fruskát, h foglalkozzon a lóval, lovagolja. Hát ha ma kinn találtam volna a tanyán, akkor szálanként tépdestem volna ki az összes haját! :mad: Az 1 év alatt teljesen tönkretette a lovat. A lábai bár korábban tünetmentesek voltak, de azért régen is látszott rajtuk jócskán, h nem tett jót nekik a több éves militaryzás, úgyh azon annyira nem is lepõdtem meg, h még rosszabbak lettek. Viszont a hátával soha semmi gond nem volt, maga az egész ló olyan erõs és szívós volt mindig is, mint egy tank. Most a háta meg van ereszkedve neki, mikor végighúztam a kezem a gerince mentén, lesunyított fülekkel csapkodta a fejét, annyira fáj neki. A nyereggel össze vissza törték a hátát, tele van fehér foltokkal. Le van fogyva és a szemében sem láttam már azt az életkedvet, érdeklõdést, ami õt mindig is jellemezte. Nagyon elkeserítõ volt ezt látnom! :( Teljesen felháborodtam, h miért hagyják, h ezt tegye az a lány vele, hát nem látják, h mi lett a lóból?! :mad: De persze õk nem értenek hozzá, így aztán csak azt a választ kaptam, h most már csak heti egyszer lovagolják a háta miatt és majd rendbejön. Hát ez már nem fog rendbejönni. Istenem, miért van ennyi buta ember a világon?!

#2096 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 1. - 17:56

Lemaradtam, mint a borravaló - közben pedig zajlanak az események...Királylányok Fóton – 2005.10.29.Van két nagyon régi lovas barátnõm, akikkel nagyon sokat lovagoltunk együtt, mielõtt még a Határ-tanyához szegõdtem volna. Csak úgy neveztük magunkat – egy régi sztori miatt – hogy királylányok. Amióta megvan a saját lovam, nem járok el más lovardákba lovagolni, õk meg csak néhány alkalommal voltak Fóton. Szombatra végre sikerült újra összehozni egy közös lovaglást.Zolee és Noémi korábban elindultak egy hosszabb terepre, így két barátnémmel hármasban mentünk ki lovagolni. Igazán királylányos terepet mentünk. :yeah: Az útvonal szinte már rutinpálya – indián ösvény, Somlyó alja, rézsútos nagyrét, át a vasúton, Farm-tanya, kis rét, akácos út, Somlyó teteje, Fáy présháznál le. Ragyogó idõ volt, fotószintetizáltunk a napsütésben.A lovak – Katica, Lesly és Jedi – eleinte virgoncak voltak, õk is megérezték a jó idõt. Aztán mikor a második nagy keresztezõdésnél sem hazafelé kanyarodtunk, rájöttek, hogy itt bizony nem csak egy kis kiruccanás lesz. Be is osztották az erejüket a végéig.A csajokkal jókat dumáltunk, kibeszéltünk minden nõi témát. Nanená, hogy elsõsorban a pasikat! :D . Nem találkoztunk út közben sok lovassal, pedig azt gondoltuk, többen kihasználják a jó idõt.A két barátnõm azt mondta, hogy szerdán is kijönnek a Határ-tanyára lovagolni. Akkor nekem dolgoznom kell, de azt mondták, boldogulnak õk nélkülem is. Jól memorizálták az útvonalat, ami épp egy kétórás terep, és majd ugyanarra mennek. Kíváncsi leszek :rolleyes: , hogy a terefere közben mennyire tudtak az útra figyelni, hogyan sikerül az tereplovaglásuk.És ezzel még csak elkezdõdött a hétvége...

#2097 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 1. - 18:23

Régi-új ismerõsök – 2005.10.30.Vasárnap délutánra kilovaglást terveztem – még mielõtt az ünnepek elõtti mizéria elkezdõdött volna. Más is volt aznap lovazni, de történetesen más idõpontban, mint én. Maradtunk egyedül. (Jó ez a ragozás: egyedül, mert nem jött lovastárs, maradtunk, mert Jedivel ketten voltunk.)Nagyon jól harmóniában voltunk aznap Jedivel. Megint úgy éreztem egész végig, hogy olvas a gondolataimban. Volt, hogy ki sem kellett mondanom, amit kérek, õ már végre is hajtotta. :kir: Élvezetes terepet mentünk. Ebben az útvonal is közrejátszott, ugyanis Csomád felé vettük az irányt, amerre már rég nem jártam. Már hazafelé galoppíroztunk a Kurjancs felé, amikor az erdõ szélén megláttunk kikötve egy csacsit, mögötte kis szekérrel. Két férfi az erdõben gallyakat vágott, tördelt. Éppen akkor valami éles, erõs zajt csináltak, mikor a szamár mellé értünk. A kettõ együtt rém ijesztõ lehetett Jedinek, mert összerezzent, és kifliformában volt hajlandó elmenni a csacsi mellett. Én meg röhögtem, mondván, Jedi nagyobb szamár, mint ami ki van kötve, ha megijed tõle. :D A víkendházak mellett a homokban felfedeztem két ló hatalmas patanyomait. Tudtam, hogy Csillu (Dália) és nõvére kimentek terepre, csak nem tudtam, merre. Gondoltam, hátha Fakó és Garnizon nyomait látom. És tényleg, ez akkor derült ki, mikor nem sokkal utánuk visszaértem a tanyára.Már a kajáját várta a lovam a kikötõhelyen, mikor megérkezett a tanyára két leányzó egy fekete kancával. A fényképek alapján a lovat rögtön felismertem. Így sikerült személyesen is megismerni Honey-t (az embert és lovat egyaránt.) :kocc: Csak egy pár szót váltottunk, mert õk mentek terepre (élményeket az õ tollából lásd korábban).Megbeszéltem két volt gimis osztálytársnõmmel, hogy eljönnek megnézni a lovam. Míg õket vártam, segítettem Zolinak az éjszakai helyükre rendezni a lovakat. Sikeresen – bár egy kis kerülõvel – kiért Erika és Móni a tanyához. Bementünk a karámba, ahol Era rögtön almát adott Jedinek. Ezzel szerintem a ló szívébe lopta magát. Sõt, a többiek is menten körénk gyûltek. „Manó Móninak” ez már sok volt a jóból, rémisztette a sok ló közvetlen közelsége, és kimenekült. Végül addig unszoltuk õt is, míg Erika után felült Jedi hátára. Az elsõ lovas élmény nagyon meghatározó, ezzel Jedi is tisztában van. Vigyázott is Manóra, mint a hímes tojásra :ang: . Utolsó felvonásban a jó viselkedés miatt még jól teletömtük Jedi „kis” hasát almával és répával. Esküszöm, fél év alatt nem élt meg ennyi kényeztetést. Lezárult a vasárnapi lózás is.

#2098 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 1. - 18:49

Tempósan – avagy Jedi, a táltos – 2005.11.01.Sikeresen letudtam az ilyentájt szokásos kötelezettségeket, ezért maradt idõm ma lovaglásra is. Sajna Tequila lesántult még vasárnap, és Zolee sem ért rá. Mint megtudtam, Mesztic elõzõ nap volt kint terepen. Már megint magányos lovas lettem. Ki is használtam ezt arra, hogy jó tempós terepet menjek Jedivel. A telefonom otthon felejtettem. Mielõtt a tanyán lóra pattantam volna, mondtam Imrének és Gabinak, hogy ha 3 óra múlva sem érek vissza, kezdjenek aggódni értem. Gabi kérdezte, ugyan mi gond lehet. Mondtam semmi, de biztos, ami sicher, inkább szólok, hogy merre megyek.Elindultam Mogyoród felé, egészen a széléig mentünk. Utána egy kanyarral, az akácos út érintésével egész Veresegyház széléig elmentünk. A szélsõ házaknál ismét irányváltás, bementünk a Farm tanyára. Ma - csodák csodája – otthon találtam Gábort. Sõt, még a nyári túrások közül is voltak ott néhányan :kocc: . El is idõztünk ott néhány percet, én beszélgettem, Jedi legelt. A Medvefarmtól már kitérõ nélkül jöttünk haza. Jó nagy kört tettünk meg, mindezt két óra alatt. Ezt azért emelem ki, mert kb. másfélszer akkora volt a táv, mint általában egy kétórás terepen. Mindezt úgy, hogy egyszer sem rohantunk, csak lassú vágták voltak. A legutolsó vágtaszakasz volt egy kicsit tempósabb, teszteltem Jedi állóképességét. Az egész meg sem kottyant neki. A farm tanyánál épp csak látszott rajta, hogy mentünk, és hazaérve sem volt nagyon leizzadva, csak annyira, amennyire jó idõben egy átlagos lovaglásnál. Baromi jó kondiban van a lovam, elmehetnénk akár a világ végére is :cool: . És hogy dicsérjem még egy kicsit, a jó kondi nem ment a kezelhetõség rovására, nagyon jókat mentünk mostanában.A tanyán kibe futottam volna bele, mint Melibe és Zsoltiba. Mindig ott eszi õket a fene :kocc: . Tõlük értesültem arról, hogy Honey hétfõn is járt a tanyán. Õk mesélték azt is, hogy ma a Határ tanyáról hat herélt (ló) járt Csomádon. A lovasok közt volt Csillu (Dália) (kérünk beszámolót! :) ), Eva Botonddal (kérünk beszámolót! :) ), Bouget (neki már nem kell írnia, mert ráununk ugyanarra! ;) ). Külön lovagolt ki Helga Shábával. Szóval megint mozgalmas nap volt a Határ-tanyán.

#2099 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 1. - 18:52

Most már behoztam önmagam - már ami a beszámolókat illeti. Rátok is zúdítottam így hirtelen hármat. Bocsi. (Szerencsére van oldalt gördítõsáv... :D )

#2100 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 1. - 18:54

Sztem ennek mindenki csak örül (mármint a beszámolóidnak). :)Jut eszembe, Iza, szted lenne vki olyan aranyos ott nálatok, h a közös lovaglásokra (amikor a bnõm jön lovat bérelni pl. a héten szombaton) esetleg kölcsön adnának egy nyerget a lovamra? Sejtem h pofátlanság ilyet kérni, csak hát nincs más ötletem. :rolleyes:Vagy lehet, h ezzel inkább a Gabit kéne nyaggatnom?

Edited by Honey, 2005 november 1. - 19:01.

#2101 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 1. - 19:32

Még bekukkantottam...

Jut eszembe, Iza, szted lenne vki olyan aranyos ott nálatok, h a közös lovaglásokra (amikor a bnõm jön lovat bérelni pl. a héten szombaton) esetleg kölcsön adnának egy nyerget a lovamra? Sejtem h pofátlanság ilyet kérni, csak hát nincs más ötletem.  :rolleyes:Vagy lehet, h ezzel inkább a Gabit kéne nyaggatnom?

Hozzászólás megtekintése

Jó kérdés, nem tudom. Elõször mindenképp Gabit kérdezném adott esetben, hátha.... Magán lovastól azért lehet necces a dolog, mert egy bizonyos lóra méretezett nyereg nem biztos, hogy passzol másik lóra.Én kértem egyszer kölcsön angolos nyerget Mormota esküvõjére. Tudtam, hogy kb. olyan méretezésû, ami Jedire passzol. Meg egyébként csak léptünk.

#2102 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 9:12

Helló Mindenki!Pénteken, szombaton és hétfõn is baromi jót lovagoltunk Adriennel!A szombati lovaglásról vannak képek, szép csöpögõs õszi képek képek! :DVelünk volt Viktor kollégám a felgyógyult Szigonnyal. Szigi nagyon jól néz ki most és szépen is viselkedett. Csak egyszer fordult be az egyik keresztezõdésbe, ahol geyenesen szerettünk volna menni, pedig szóltam elõre Viktornak! :gm: Tök jó mászatókon jártunk, ahol a motorosok szoktak élvezkedni.Hétfõn meg egy igazi rallyssal találkoztunk, egy fehér ladával, bukósisakban "állatkodtak" fel-alá, de lovaink csodás nyugalommal konstatálták.Régiós taliSzerintünk (Adrienn és én :D ) találkozzunk a Kurjancs lábánál 10:30 körül vasárnap!!! És onnan lovagoljunk Csomádra (kb. 1,5 óra), ott forraltbor, zsíroskenyér (12-13 óráig) és jövünk haza (13-15 óráig) és akkor még sötét elõtt mindenki hazaér.Éva, Zap, Honey ugye jöttök???Filly! Gõzöm sincs hol csatlakozz hozzánk! Szerinted?

#2103 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 9:22

Iza! Tudsz nekem segíteni abban, hogy megvan-e nektek a csomádi kocsma telefonszáma, mert szeretnék odaszólni, hogy legyenek kedvesek csináljanak nekünk forraltbort és valami hamit!?

#2104 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 10:11

Nem tudom a számukat. Szerintem ott mindig szokott ilyesmi lenni, mert gyakran fordulnak ott meg lovasok.Forralt bort készíteni 10 perc alatt lehet. Melegszendvics és zsíroskenyér sem ördöngõsség. Szerintem.A háromszögbõl esetleg nem tudja valaki mégis a számot? Csak a biztonság kedvéért...

#2105 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 10:16

Köszi! :) Én is remélem, hogy mindig vannak ilyenek.Sõt tavaly télen amikor egyszer voltunk, volt ilyen Fornetti-szerûség is. Az is jó lenne!

#2106 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 10:20

Én is megyek, remélem minnél többen tudnak jönni. Szokásos kis terepparipámmal, Pipinnel megyek. Viszem a lapost, valami finomsággal telitöltve. :) Akkor kik tudnak jönni?

#2107 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 10:22

Asszem Szende is megy, én meg talán kocsival odamegyek trécselni. :D

#2108 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 10:26

Bocs a beszámolók még váratnak magukra, mert dolgoznom kell.Röviden: péntek estétõl kedd estéig lovaztunk, vasárnap és hétfõn Fóton és Üllõn is, voltunk terepen, csodaszép idõ volt mind a 4 nap, vágtáztunk is Botonddal, bakolt, de nem estem le :D(sejtem már, hogy BoKa honnan kapta a Sika becézést OSH-tól, aki tegnap Csomádon járt velünk, megtapasztalta, milyen erõs-határozott-visítós hangom van :dev: )

#2109 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 10:31

Nekem a família keresztülhúzta minden lovas programomat. Az unokahúgom keresztelõjét és a keresztfiam születésnapját nem fogják átrakni másik napra miattam. Úgyhogy se régiós tali :hupp: , se bográcsos telekavató :hupp: :(

#2110 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 10:33

Kellemetlen. :hupp: Eva, ti jöttök?Én szeretnék menni, csak azon múlik a dolog, h sikerül-e nyerget kölcsön kérnem. Holnap este kiderül.

#2111 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 10:45

Szia Honey!Szeretnék menni, ha minden simán megy akkor megyünk.Viszont: az elmúlt 4 nap tapasztalatai alapján sajna én vagyok a leggyengébb láncszem Botonddal, így amikor elkezdek visítani, azonnal meg kell állnia a csapatnak (ha esek akkor nem biztos, hogy megfogom a lovat, az meg gondolom megy a többi után és hajtja õket) - mindezt persze vágtában. Így nagyon megfontolandó, melyikünk milyen lóval induljon neki!(tegnap szerencsém volt, mert mindenki azonnal reagált a visításra: ismételten bocs mindenkitõl, fülsüketítõ és nyomdafestékellenes voltom miatt :rolleyes: )

#2112 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 10:49

És ha sikerül nyerget szereznem, akkor mehetünk együtt, ugye?Túl sok a "ha", az a baj. :rolleyes: Mert ha ti nem jöttök, akkor én se tudok (még ha kapok is nyerget), mert az úton átkelést + odatalálást egyedül nem vállalom be.Ha viszont Evaék jönnek, viszont nem kapok nyerget, de csak lépésben közlekednénk oda-vissza, akkor bevállalnám szõrén is. De csak végsõ esetben. ;)

#2113 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 11:06

Éva, szerintem meghalljuk a visítást és azonnal reagálunk! Legalábbis én tuti megállok majd, jó? :) Majd nagyon vigyázunk rád! És gratula a fennmaradáshoz!De ha tudtok egy kevésbbé bakolós lovat kölcsönkérni +Wapi, akkor kevesebb az izgalom.Szerintem itt mindenki hasonló, kimondatlan terepszabályokat betartó lovas, de nyugodtan írjátok le, ha eszetekbe jut, hogy mit szeretnétek ha a többiek figyelembe vennének, betartanának!Pl: - próbáljuk tartani a sorrendet- nincs "ereszd el a hajam" vágta- megpróbálunk biztonságos távolságot tartani az elõzõ ló mögött- majd megpróbáljuk hamar kitapasztalni, hogy milyen sorrendben menjenek a lovak (lassabbak hátra, esetleg rúgós ló hátra, stb)- a terepvezetõ mindig közli ha jármódot akar váltani, ha irányt vált, stb.Írjatok Ti is!

#2114 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 11:10

És ki lesz a szerencsés terepvezetõ?

#2115 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 11:14

Akinek a lova nem tud hátul menni. :D Vicceltem!Pl. Te és Pippin alkalmasak lennétek! Múltkor is nagyon jók voltatok, amikor Csomád felé kísértük Fillyt meg amikor Fótra mentünk akkor is!Majd Éváék hátulról mondják az utat! Hacsak nem Éva akar elöl menni!?Más valaki, aki szeretne elöl menni?

#2116 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 11:19

Aki viszont megelõzi a terepvezetõt, az egy üveg borral vagy pezsgõvel járul hozzá a jóhangulathoz. :D

#2117 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 12:06

Csuti!Még mindig fenntartom, hogy reggel átmegyek Gödre. A kérdés csak az, hogy hányra? (Ha 10.30-ra akartok a Kurjancshoz érni, mikor indultok? 9-kor? Mert akkor nekem 7 után legkésõbb lovon kellene ülnöm... :mad: :kir:)És mivel Zsurmó Csomádon van, nem hiszem, hogy nagy gond lenne bemennem a kocsmába és lebeszélnem velük a vasárnapot.

#2118 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 12:09

Ja, és a lefelé vágtákat hanyagoljuk... :gm:

#2119 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 12:10

Csuti! Köszi, hogy gondoltál rám is, de most nem lesz fogadott lovam, úgyhogy nem tudok menni a régiós közös lovazásra, de nektek szép idõt, jó lovaglást, jó forralt bort, és minden szépet kívánok!

#2120 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 2. - 12:12

Ja, és a lefelé vágtákat hanyagoljuk... :gm:

Hozzászólás megtekintése

Asszem ezzel Éva is egyet fog érteni. :D