Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Atv

• Please log in to reply
2238 válasz a témához

#2081 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 5. - 9:59

Ráadásul a kisbéri ménem apja: Hadfi II Hadnagy, aki szintén Füzesgyarmaton volt kihelyezve tenyészménként, de sajnos január 31-tõl nyugdíjba vonultatták, nem kapott fed. engedélyt.

Ez csak rémhír, jó lenne megállítani a terjedését. Egyszerûen visszamegy Komárom megyébe a tulajdonosához. Bocsánat az OFF-ért.

#2082 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 5. - 12:06

Milyen nyugdíjba megy Hadnagy????
Köszöni szépen korához képest jó kondíciónak és egészségnek örvend!
Február végéig Füzesgyarmaton utána a tulajdonosánál Ácson fog fedezni!
Szó sincs visszavonulásról!
Ez tényleg rém hír! Ki terjeszti???? :confused:

#2083 ascania

ascania

Új vendég

• Fórumtag
  • 24 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 7. - 10:07

Hali! Elnézést, errõl nem tudtam, úgy látszik fél információk jutottak el hozzám! :( Ez a baj ezzel az átkozott információ adással szájhagyomány útján terjed, ki kevesebbet, ki többet tesz hozzá, és a lényeg lemarad! :hu: ááááááááá

#2084 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 10. - 16:24

Almelita telivérjei:sárga Tuti Tipp 20-éves,a pej Origó a Micusom testvére :)

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Posted Image

#2085 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 10. - 19:37

Köszönöm Ildi! :)

#2086 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 10. - 20:27

Köszönöm Ildi! :)

Szivesen!
Kicsit nagyobbra sikerült,mint szerettem volna.
A többi képet is felteszem majd,csak nem találom,hogy hova mentõdött el :)

#2087 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 28. - 19:55

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Nem tudom,hogy miért lettek ilyen kicsik a képek.Na mind1.Amika kiCSIBE/has/ :D

#2088 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 2. - 14:29

Overdose jégszobra ( Miskolc Kocsonyafesztivál ) :

Posted Image

Edited by KisbérisDíjlovas, 2011 március 2. - 14:30.

#2089 Bettie

Bettie

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 183 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 13. - 11:58

Sziasztook! Megint eladó pacit keresek, az eddigi sikeren fellelkesülve... :) Ismerõsöm venne egy pályáról lekerült telivért, a lényeg, hogy egészséges legyen. Az sem baj, ha kicsit bolondos, vagy nincs átlovagolva. :) Társnak lenne másik paci mellé, de szeretné lovagolni is (mén sem baj, mert kiheréltetné). Nem tud érte sokat fizetni, de nagyon jó helyre kerülne. Bármilyen megoldás érdekli. Köszi az eddigi segítséget a fórumról, már két hasonló barátomnak találtam itt lovat! :) Elérhetõségek: 06/30-741-7620 , lovasbetty@freemail.hu vagy magánban. :)

#2090 ancsapancsa

ancsapancsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.894 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 13. - 14:29

Facebookon fent vagy?

#2091 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 17. - 8:40

Posted Image
Egy csók és más semmi...
Posted Image

Utolsó simítások után...

Posted Image

Aztán még beszélgetünk... :ang:

#2092 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 13:31

Sziasztok! Hátha itt más is olvassa, némi segítségre lenne szükségem: Rustam, Bob herceg, Antaril, Bornemissza, róluk szeretnék alap infókat összeszedni szakdolgozathoz. Nem kell 10 soros származás, inkább olyan leírásféle: szín, méret, eredmények, mlyen tulajdonságokat örökítettek, ilyesmi, pár mondatban. Elõre is köszi! :)

#2093 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 18. - 15:38

Almelita telivérjei:sárga Tuti Tipp 20-éves,a pej Origó a Micusom testvére :)

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Ez a Origó nem a mi "Ex-Origónk"? Nekem gyanús, hogy Pécselyen volt a Csikósban :)

#2094 Turan

Turan

Új vendég

• Fórumtag
  • 4 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 19. - 18:48

Hát ez az amirõl mindig is beszélek, ez az amitõl síkideg leszek. Elítélõ vélemények tömege olyan okokra hivatkozva, amelyek inkább elõnyei a fajtának, s nem hátrányai.
Amit Gyõrffy-Villám András ír az igaz. De ott nem az atv rõl ír negatív dolgokat - kifejezetten pozitív minden mondat - hanem az atv-nek a lovasturizmusban betöltendõ szerepérõl. Hogy nem lehet atv-t adni pohos német túristák alá? Hogy nem lehet atv-re ültetni az osztálylovagló kezdõket? Hogy úgy megy mindig, mint a szél? Naná! Tanulóvezetõk gyakoroljanak csak lusta Skoda 120L tragacsokon, a konzervatív, elkényelmesedett öreguraknak és idõs nénikéknek meg ott vannak az automata váltós nagy limuzinok. A Maserati, a Ferrari meg a Porsche tényleg csak sportos úrvezetõk kezébe való. De nehogy azt higgyétek, hogy egy pillanatig is haboznék ha meglóbálnák elõttem egy Lamborghini Diablo és egy Opel Omega slusszkulcsát. Pedig az Omega is jó autó. Munkába járni, családi autónak biztos azt választanám, de jelen esetben sportrõl és szórakozásról, fizikai és szellemi kihivásról beszélgetünk. Méltó társ kiválasztásáról folyik a diskurzus. Rávetõdnék a Lamborghinire! Harcolnék érte! Le se tojnám a másikat.

Egy atv hobby lovasnak, lovagolgatni, túrázgatni ideális választás, ha az illetõ jól tud lovagolni.
Nekem atv-t még soha nem kellett nógatnom. Nem bírom az olyan lovat, amelyiket 10 km túra után folyton a többiek utolérésére kell biztatni. (Pl. Csibész) Olyan, hogy atv és pálca? Nevetséges. Nem igaz az sem, hogy elrohanósak. Ez egyszerûen nem igaz. Egy gyengébb lovassal (esetleg jó lovassal is) a keveset lovagolt atv biztos megpróbál elrohanni, az igaz. De a rendszeresen (heti minimum 2 alkalommal 2-2 óra) lovagolt atv közepes tudású lovassal soha nem lesz a leggyengébb láncszem semmilyen csapatban. Az atv fáradhatatlan, elegáns, tüzes, intelligens. Nehéz hozzá felnõni, nem pedig nehéz vele bánni!!!!!!!

Voltam én is túrán atv-vel, nem is egyszer. Ezek között volt 200 km-es túra is. Egyetlen pisszenet nélkül, a legcsekélyebb gond nélkül teljesítettük a túrákat, miközben a sportlovak, a barokkok sorra rendre sántultak le. Az Akasztó-Ópusztaszer-Akasztó túrát például csak telivér (igaz fõleg arab) fejezte be. Pedig nem volt agyonhajtás, csak lépés és ügetés volt. Pusztán 40 fok volt árnyékban és nagyon hosszú volt a táv. Az agyonbabusgatott félvérek és sportlovak nyugodtak, sport és oktatási célokra tényleg jobban megfelelnek, de az én szívemet hidegen hagyják.

A telivérek szétnyernék az agyukat a távlovas versenyeken is, a nekem kevésbé tetszõ fajták itt pl. a fasorban sincsenek. Igaz, az atv-k sem remekelnek, pont az érzékeny idegrendszerük miatt. Ha elvezetnek mellettük egy másik lovat, már fel is ment a pulzusszámuk. De ez engem nem érdekel, nem akarok versenyezni. Egyébként nálam is azért nincs több atv, mert kezdõk alá én sem adnám. Csak magamról beszélek. Nekem bármikor megfelel, bármely lovardában szívesen felülök olyan atv-re, amelyik galopp pályán ment korábban. Soha nem csalódtam még ilyen lóban.

Az arabokról meg annyit, hogy:
Ilyen szép küllemû ló nem igen van másik fajtában. De van.
Ilyen strapabíró ló nem igen van másik fajtában. De van.
Ilyen intelligens ló nem igen van másik fajtában. De van.

DE!
Ilyen szép küllemû, strapabíró és intelligens ló nincs másik fajtában. Az arab ló maga a LÓ. Az összes többi csak közelíthet az ideálishoz, az arab képes megtestesíteni azt.

Nesztek hitetlenek! Ez a hitvallásom! Tájékoztatásul közlöm, hogy nem egyszerû vallás a telivérek felsõbbrendûségébe vetett hitem. Én fanatikus vagyok. Hozzám képest az iszlám fundamentalisták és a Hamasz szélsõségesei csecsszopó kisdedek.

Teljesen egyetértek veled, DE!, azért az arabok sorából ne felejtsd ki az akhalokat sem!

#2095 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 20. - 19:58

Ez a Origó nem a mi "Ex-Origónk"? Nekem gyanús, hogy Pécselyen volt a Csikósban :)

Bizony, Õ az. :ang:
Mikor volt Nálatok?

#2096 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 23. - 21:24

Tyûû, hát ez a kép 2009 februárban készült, elõtte nyáron vagy tavasszal került oda mondjuk, 2008-ban, abban szezonban még gyerektáboroztunk vele, és õ volt a futószáras lovam :) Aztán karámban is ment sokat 2009-ig, akkortájt elõjött a telivér énje, és bekattant a gyerkõcök huzogatásától, már csak felnõttek kapták meg, ha jól emlékszem. aztán elkerült, ezek szerint Hozzád :) Örülök, hogy jó helye lett. Vadászlovagláson 2008 õszén szarrá verte a mezõnyt egy fiatal talán olasz lánnyal... Hát így hirtelen ennyire emlékszem róla :)

#2097 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 17. - 17:02

Egy kedves videó a telivérekrõl!
(némi nyelvismeret nem árt)

http://community.pfe...llblut,262.html

#2098 Bettie

Bettie

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 183 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 20. - 10:54

Sziasztoook! Segítségetek szeretném kérni. Mivel - legnagyobb bánatomra - sajnos meg kellett válnom a lovamtól (2 év után), ezért nagy lóhiányomban (leginkább) telivérek közt elfoglaltságot keresek. Minden megoldás érdekel, a pacik körül minden munkát szívesen elvégzek. :) Akár ménesben, akár galopp-lovak közt, akár egy lovardában... :) Itt a telefonszámom (06/30-741-7620), de magánban is elérhetõ vagyok. :)

#2099 hadesz

hadesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 5. - 17:50

Jól hallottam, hogy elpusztult King's Honor? Mi történt vele pontosan? (Remélem kacsa a sztori.)

#2100 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 5. - 17:58

Jól hallottam, hogy elpusztult King's Honor? Mi történt vele pontosan? (Remélem kacsa a sztori.)

K1 az illetékes azt hiszem! Nála állt.

#2101 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 5. - 18:19

Eltörte a lábát a vágta elõfutamán! :(

#2102 Rontó

Rontó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 632 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 18:41

Sziasztok!

Szeretnék eldicsekedni, mint telivér tulajdonos.

Szeptember elején vettem alagin egy 3 éves csõdört (hivatalos neve: Dream Hill). Kiheréltettem rögtön, folyamatosan vele voltam. Eleinte majd becsokiztam olyan csõdörös volt, ágaskodott, üvöltött folyton, mármár meg is ilyedtem, hogy a régi helyén megtévesztett és nem egy bújós kis cica ez mégse. De mostanra (pont 3 hete vettem) úgy tûnik ez lesz álmaim lova! Ma már egyedül voltam kint vele terepen. Mindent csinál, finom kis szája van, egyáltalán nem rohan el (lógós szárral hazafelé is csak közép tempót vágtázott), nem ijedõs, kényelmes, egyszerûen szuper!

Az egyetlen baj vele, hogy a lovakkal még most is igen csõdörös, 2 heréltet is megpróbáltunk mellé rakni, de egyiket se "tûrte meg" (az egyiket üldözte, a másikat meg nem engedte a kajához). Így viszont, hogy egyedül van nem az evéssel van elfoglalva, hanem folyamatosan járõrözik, nyihog, nézelõdik. Én pedig kicsit kerekebb formákhoz vagyok szokva...

egyébként róla van szó:

http://gallery.site....G_1418.JPG.html

http://gallery.site....unyesz.jpg.html

#2103 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 18:47

3 héttel a herélés után még ne várj nagy javulást, ha alapvetõen vehemens volt. 4-6 hét, mire kiürül a tesztoszteron a szervezetésbõl. Eleinte inkább a mellette lévõ karámba, vagy boxba rakj másik lovat, úgy szokja meg.Ha ott már nem kiabál, jöhet a közelebbi barátkozás ;) Egyébként csinos! :)

#2104 Rontó

Rontó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 632 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 21. - 20:55

Van szomszédja természetesen. és mindent megteszek, hogy mielõbb kikerekedjen!

#2105 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 22. - 9:25

Én értettelek félre, vagy Te engem? Leírtad, hogy mi a baj vele, hogy még csõdörös, én leírtam, hogy ez kb mikor, és hogy változik.

#2106 Rontó

Rontó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 632 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 22. - 16:25

Szerintem is-is! :) én csak erre reagáltam "Eleinte inkább a mellette lévõ karámba, vagy boxba rakj másik lovat, úgy szokja meg." saját kis karámja van beállóval, és ott van szomszédja, meg amikor éjszakára behordtam boxba, ott is volt. egyébként köszi és tényleg furcsa, mert nyeregben rá se néz a másik lóra, ha 2 centire van tõle akkor se, de már a lókikötõnél kakaskodik... sebaj, majd elmúlik.

#2107 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 22. - 18:52

Nem fura, ez nagyrészt így van azért,ha fent ülsz van dolga, ha csak ácsorog, ráér kiabálni :) Enyém is ilyen, bár nem televér :D

#2108 Filakovity Divna

Filakovity Divna

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 48 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 22. - 19:02

Nagyon szép a lovad Rontó!

#2109 Szörpi

Szörpi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 23. - 9:17

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#2110 Csibészke<3

Csibészke<3

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 60 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 1. - 15:07

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy az abrakmesteren kívül van még olyan oldal, ahol fenn vannak a kis telivérjeink? :) Szívesen rákeresnék a lovacskámra ..:) hátha van még valahol kép róla galopp fénykoráról xD :P Vagy esetleg itt valakinek..? :) Star King a paci :) Elõre is köszi!!! :)

#2111 Szörpi

Szörpi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 5. - 19:01

Posted Image

April Surprise

#2112 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 6. - 17:06

Egy tegnapi sajnálatos Hír.... :( :( :(

#2113 ancsapancsa

ancsapancsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.894 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 6. - 18:35

Lady Sophie-t az OMÉK-on is kiállította.

#2114 coelhophilip

coelhophilip

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 123 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 7. - 14:21

Nem tudjátok, hogy mi történt vele? Tragikus munkabaleset.........

#2115 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 12. - 12:41

Monte Cristóról van valakinek valami régi infója? Milyen lábproblémája volt?

#2116 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 18. - 11:50

tudtok valamit Jolly Jet utodainak a lovas sport területén elért eredményeiröl(egyáltalán van ilyen?) akkár mint tenyész állat vagy mint résztvevö?

#2117 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 19. - 9:46

tudtok valamit Jolly Jet utodainak a lovas sport területén elért eredményeiröl(egyáltalán van ilyen?) akkár mint tenyész állat vagy mint résztvevö?

Bizonyos Kisbéri vérvonalakban fellelhetõ, pl. Rakéta Bolygó 4. õsi sorában ott szerepel Jolly Jet xx. Olyan ember mondta, aki tenyésztett Jolly Jet-el, hogy kiemelkedõ ugróképességû, jó lovaglású, de kissé határozottabb lovaglást igénylõ utódai voltak mind telivér, mind magasfélvér lovak között. Egyetlen hátrányként jegyezte meg, hogy gyorsan elhasználódtak a Jolly Jet-ek lábai. Emlékezete szerint kevés, vagy egyáltalán egy sem futott idõsebb korában galoppon. (Nyilván mire 7-8 évesek lettek, a lábak elhasználódtak, nem lehetett versenykörülmények között eredményt hozni velük.)

Edited by kedves, 2011 október 19. - 9:51.

#2118 ancsapancsa

ancsapancsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.894 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 19. - 17:20

H jól tudom,Jolly Jet fia,Andor sok jó sportlovat adott.

#2119 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 28. - 9:49

Telivéresek, hátha valaki tud nekem segíteni:
Volt a galoppon egy most 7 éves Gubanc nevû telivér:Õ.
Versenyen nem futott, de tréningben volt.Fontos lenne tudni róla, hogy akkor is már a kialakult gyûrûtetem miatt nem bírta a sportterhelést, vagy esetleg csak tehetségtelen volt.
Ha valaki bármit tud róla, vagy elérhetõséget a volt tréneréhez, nagyon megköszönném!! :ang:

#2120 Bettie

Bettie

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 183 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 28. - 22:01

Nem tud valaki esetleg Forgószél nevû kancáról? :)