Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#2041 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 14:42

Tényleg már csak az ifjú Jedi hiányozna ;)

Hozzászólás megtekintése

Ezt írod már vagy fél órája???Affenébe, pedig azt hittem kapunk egy kis olvasni valót! :rolleyes:

#2042 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 14:46

Hazafelé meg gyõzzük utolérni Bátor Bársonyt, mert visszafelé nagyobb sebességre kapcsol ám.

#2043 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 14:47

Bátor Bársony nevében kikérem magunknak. :D Õ csak kicsit megfontolt, de ha elhatározza (végre) magát, akkor csak úgy fütyül a fülem mellett a szél.Akkor marad a nov. 6.?Filly, jó ötlet, gyere át! :)

#2044 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 14:50

Bársonyka a legmegfontoltabb, legbátrabb lovacska a világon és tényleg bársonyos a kis szõre. Édi. :yeah:

#2045 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 14:52

Ja és egyre jobban szeretnék menni az össznépi túrára, úgyhpgy addig majd spórolok valahogy egy kis pénzt.A laposüveget viszem természetesen, mert azért a novemberi reggelek már nagyon hidegek tudnak lenni. :)

#2046 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 14:53

Tényleg már csak az ifjú Jedi hiányozna ;)

Hozzászólás megtekintése

Ezt írod már vagy fél órája???Affenébe, pedig azt hittem kapunk egy kis olvasni valót! :rolleyes:

Hozzászólás megtekintése

Neeem! Mást akartam, de nem engedte. :mad: A hiba az én készülékemben van! És még csak változtatni sem tudok rajta. Le akartam írni, hogy mi a tapasztalatom elrohanás terén Jedivel....Majd máskor talán..Ha marad a nov.6., lehet, hogy úgy tudom intézni, hogy egy kicsit ez, egy kicsit az, "logisztika" kérdése az egész. :D

#2047 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 14:56

Ha marad a nov.6., lehet, hogy úgy tudom intézni, hogy egy kicsit ez, egy kicsit az, "logisztika" kérdése az egész. :D

Hozzászólás megtekintése

Segítsek? :gm:G.Évalogisztikai ügyintézõ sk.

#2048 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 15:00

G. Veralogisztikai menedzserSegítségbõl lesz bõven Iza!

Edited by vrony, 2005 október 26. - 15:00.

#2049 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 15:11

B. Izabella, logisztikai dilettáns, sk. :D El is kél a segítség!Szóval a lényeg a lényeg, ha úgy jön ki az idõpont, akkor 6-án egy kicsit megyek a régió-találkás csapattal és megyek egy szûkebb Határ-tanyás csapattal Szadára. Ha viszont ez nem csak dátumban (nov.6.), hanem idõpontban is egybeesik, nem tudok egyszerre két helyen lenni (egyelõre, de kísérletezem :D ). Ebben igazán segíthetnétek, különben Veletek is csak többen vagyunk! :D :D :D

#2050 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 15:26

Ibiza, a Határ-tanyásokkal akkor mész át Szadára, amikor csak akarsz! ;)

#2051 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 15:55

De nem mindig van telekavató, szalonnasütéssel, bulival egybekötve! :P :D

#2052 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 16:53

(Akkómiisodamegyünk.)

#2053 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 17:14

Sziasztok!Fantasztikus lovagláson voltunk ma.Úgy látszik,ettõl a jó idõtõl a lovaknak is jó kedve lett.A nõvérem most tanul két hónapja lovagolni,és ma voltunk úgy elõször terepen,hogy már vágtázott. :yeah: Persze ezt megelõzte egy pár olyan alkalom,amikor a Zsoltival gyakoroltak a lovardában.A Fakesz"Birodalmi lépegetõ"úgy ment a Melivel,mintha már évek óta járnának ki.A Garnizon is nagyon szuper volt,nem volt vele semmi gond.Mostmár kezdünk egy húron pendülni.Zsolti sajna nem tudott jönni,mert a Magor patája nem az igazi.A kovács a hétre igérte,hogy jön,de át tolta a jövõ hétre,és Zsolti azt mondta,hogy akkor a ló érdekében inkább nem jön.A Magoron már vagy ötször ült Zsolti,és azt mondja,hogy szuper kis gép lessz. :D Utoljára mikor kimentek terepre,már vágtázott is a Magor.Azt hiszem idén már nemigen lessz mégegyszer ilyen szép idõ,de reménykedjünk. :rolleyes: Bár én imádok télen is lovagolni.Szerintem nemsoká takarhatjuk a lovakat.Mindenkinek szép napot:Csillu :ang:

#2054 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 19:35

Csillu, csak így tovább! :kocc: :yeah: Áááá, csak egy picit irigykedek a mai lovaglás miatt. :D Amúgy a kovácsot én is várom már. Beszéltem vele, jövõ hét szerdán jön, azt mondta.

#2055 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 19:43

Nem akarom újra elõrángatni a témát, csak már délután leírtam, és nem akarom, hogy az enyészeté legyen. (Eva, ezt írtam, amit késõbb reklamáltál ;) )Tapasztalat :rolleyes: Talán már írtam is korábban, lehet, hogy nem (bocs, ha ismétlem magam). Régebben Jedivel is elõfordult, kb. félévente egyszer, hogy elfelejtette - szerintem direkt - hogy õ tulajdonképp képzett ló. Ilyenkor minden különösebb indok nélkül (csapatban voltunk, semmi ijesztõ dolog) ki akart rohanni a világból. Ott aztán lehetett bármit csinálni, amit az ember valaha is tanult vagy hallott az elrohanó ló megállításáról. Semmi reakció, de olyan szinten, mintha életében elõször lenne nyereg a hátán. Közöm nem volt a lovagláshoz, a hátán maradás volt a lényeg. Összesen kétszer volt ilyen. Elõször szerencsém volt, mert nagy volt a rendelkezésre álló tér. Egy darabig rohantunk, majd kb. a harmadik felvételre már reagált, és onnantól kezdve újra minden a legnagyobb rendben ment. Egészen újabb fél év elteltéig. Akkor nem volt szerencsém. Utunkba került egy vastag tölgyfaág, amit én annak rendje és módja szerint lefejeltem (szerintem errõl beszámoltam). Rá következõ nap még nem ment ki Jedibõl a bolondéria, de egy nagy mezõn, ahol kirohanhatta magát, visszazökkent a normál kerékvágásba.Azóta jól összehangolódtunk, és az aktuális féléves elrohanás is elmaradt. Ismerem Jedi szinte minden mozdulatát és azonnal lereagálok minden jelet, még a legkisebbet is. Jedire is igaz, ami Honey-ra (a lóra), hogy nehéz jellem, megvannak az önálló elképzelései. A rangsorban magasan áll a ménesben, és az emberrel is mindig próbálkozik. Én ilyenkor mindig a körkarámot "hívom" segítségül. Akkor is, ha a nézeteltérés köztünk nem ott történt. Mert az esetleges véleménykülönbség köztem és közte arra vezethetõ vissza, hogy nem fogad el 100%-ig.Ezért mertem azt írni Honey-nak, hogy javulni fog a helyzet a bizalom kiépítésével. Azt is tudom viszont, hogy nem számítok igazi tapasztalt lovasnak, ezért is nem akartam véleményt alkotni, hogy én mit tettem volna adott helyzetben. Nekem Jedinél bevált egy módszer, nem biztos, hogy másnál is ez az üdvös. (Azért állíthatom, hogy bevált, mert nyáron 10 nap távollét után is készségesen hajtott végre a ló mindent, amit kértem tõle. Az energiáját nem elrohanásban, hanem akciósabb mozgásban vezette le.)

#2056 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 20:01

Jaj! Most látom csak - milyen figyelmetlen voltam eddig- hogyZolee (Határranch, Fáraó gazdája) ma ünnepli 27. szülinapjátSok örömet és boldogságot kívánok kedves lovastársunknak ezúton is! :kocc: :kocc: :kocc: :kocc: :kocc: :kocc:

#2057 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 20:19

Ismét egy újabb jellemzõ emberi tulajdonságot igazol az, ami Csuti szájából elhangzott. Rendszeresen részletes beszámolókat írok ide minden egyes lovaglásomról / edzésemrõl. A beszámolóimban egyaránt leírom a jól sikerült, kevésbé sikerült, v netán teljesen kudarcélményes fejleményeket is, õszintén, valósághûen, mert nem érzem szükségét, h ne így tegyek és sztem így teszem jól. Az összes eddigi beszámolóm közül 2 volt olyan, amiben arról írtam, h komoly gondokba ütköztem és nem sikerült a problémát úgy megoldani, ahogy szerettem volna. Ezek voltak egyedül olyan hangvételûek, amikben arról keseregtem, h miért viselkedett úgy a lovam, ahogy és én miért nem tudtam ezen változtatni. Erre mi történik? Persze, h figyelmen kívül marad az összes többi olyan beszámolóm, amikben egész egyszerûen semmi hasonlóan izgalmas nem történik, esetleg még sikerélményem is van és a lóval sincs semmi probléma. A tanulság ellenben azonnal levonódik: nem kívánatos ilyen lóval csapatban terepre menni. Én sem állíthatom tuti biztosra, h nem lenne semmi probléma. De szerintem ezzel nem nem csak én vagyok így, csodálkoznék rajta, ha közületek bárki is ki merné sziklaszilárdan jelenteni, h az õ lovával nem lehet semmiféle probléma, az biztosan nem ijed meg semmitõl, nem akar majd rohanni, sõt még rossz napja sincsen sosem. Erre próbáltam célozni korábban: nevezetesen, h senki sem tudja a lova reakcióit teljes mértékben elõre kiszámítani, akármennyi idõt is töltöttek már együtt. Így aztán persze én sem állítanám soha, h nem lenne az enyémmel gond. Csak azt kellene eldönteni, h ki mekkora rizikót hajlandó / szeretne felvállalni, de én úgy vagyok ezzel, h ennyi erõvel ló nélkül is mehetnénk, akkor tuti nem történne semmi. Bár még az sem biztos.Szóval Csutin kívül van még valaki, aki egyet ért az elhangzottakkal és jobban örülne annak v nagyobb biztonságban érezné magát, ha nem mennék?

#2058 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 20:25

Ígértem mára a szembõl vett minta eredményét: még nem teljes a diagnózis, de egy fajta baktériumot már találtak a mintában. Mivel nem tudok latinul, ezért fonetikusan írom: bétahemolizáló sztreptococcus, Gentamicinre érzékeny. A kezelésre javasolt szemcsepp neve: GARAZONE. Mivel járvány van, ezért holnapig megvizsgálják a mintát még egy másik baktériumra is, ami állítólag ilyenkor fertõzni szokott. Ha lesz új info, megírom azt is.De így legalább már meg tudja kezdeni mindenki a kezelést idõben, ha úgy látja, h folyik a lova szeme. Jó lenne, ha nem terjedne tovább a járvány.

#2059 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 27. - 7:22

Te szerencsétlen, már megint miért rám repülsz??? Menj a havasba, ott 2,5 oldal óta rólad szól a vita!Én azt írtam, hogy nem szeretném ha egy ló elragadná az enyémet és nem azt hogy ne gyere a régiós találkozóra!

#2060 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 27. - 9:32

Határ tanyások!Van valakinek kicsi kése, ami összecsukható és õvre lehet akasztani?

#2061 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 27. - 9:52

Határ tanyások!Van valakinek kicsi kése, ami összecsukható és õvre lehet akasztani?

Hozzászólás megtekintése

Nekem mindig van a tatyómban egy kis "multifunkciós" bicska (csak a dugóhúzó része alkalmatlan a céljára). Szívesen od'adom.

#2062 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 27. - 18:47

Te szerencsétlen, már megint miért rám repülsz??? Menj a havasba, ott 2,5 oldal óta rólad szól a vita!Én azt írtam, hogy nem szeretném ha egy ló elragadná az enyémet és nem azt hogy ne gyere a régiós találkozóra!

Hozzászólás megtekintése

Azért "repülök" rád, mert te írsz itt egyedül olyan hozzászólást, amibõl úgy érzem, h szurkálódni akarsz. Lehet, h ez az érzés a közös afférunkból fakad a pár hónappal ezelõtti vitánk kapcsán, vagy az is lehet, h extra érzékeny vagyok, de úgy éreztem, h az utolsó bekezdésed nekem szólt. Az utóbbi idõben kezdtem azt hinni, h talán normalizálódhat közöttünk a viszony, de legalábbis meg tudunk békében lenni egymás mellett, kerültem is a hozzádszólást, h még véletlenül se adjak okot egy újabb vitára, hiszen tudom jól, h mi sosem leszünk egy hullámhosszon, bár ettõl még el tudnánk viselni egymás társaságát, ha nem lenne ez a rosszindulatúskodás. Erre írtál megint egy ilyet... Így meg nem tudom van-e értelme elmenni a találkozóra, ha lesz eleve kettõnk között egy jó kis alaphangulat, pedig ha nem írtad volna azt amit, akkor tök szívesen elmennék, h megismerjem a régiósokat. Viszont isten õrizz, h bárkire is rá akarjam erõltetni magam, én sem szívesen töltöm a szabadidõmet egy olyan emberrel, aki ellenszenves, ráadásul a bájolgás sem az erõsségem, így aztán inkább eleve el is kerülöm ha lehet. Én jobban szeretem az egyértelmû, letisztázott dolgokat, ezért kérdeztem rá konkrétan, mert most még itt a lehetõség, van idõ, szólhat bárki, akinek baja van azzal, ha mi is megyünk.

#2063 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 27. - 19:34

A Havasban írottakhoz okkal nem szólok hozzá, mert úgy érzem, h ahogy Fillyvel nem volt értelme a vitának, úgy mással sincsen. Olyan emberek alkotnak ott véleményt rólam, akik az életben nem láttak még, nem ismernek, a lovamról nem is beszélve, vagy a közös múltunkról, vagy bármirõl, ami velem kapcsolatos. Mégis hogy tudnának így hitelesen véleményt alkotni rólam? Nem érzem szükségét annak, h ebben az alaphelyzetben a bizonyítványomat magyarázzam. Már most olyan belemagyarázásokat olvastam, h félelmetes (pl. pálcával vertem a fejét, amikor az volt az alaphelyzet a beszámolómban, h pálca nem is volt nálam; vagy kiüthettem volna a szemét, meg különben is bizonyára egy szadista állat vagyok stb.), pedig úgy érzem, h a beszámolóim mindig eléggé részletesek ahhoz, h az olvasó pontos képet kapjon a történtekrõl. Ennek ellenére tudom, h írásban sokkal nehezebb jól megfogalmazni valamit, mint szóban, ebbõl adódik az a helyzet, h ahány ember, annyiféleképpen értelmezi a leírtakat. Éppen ezért azt is megértem tulajdonképpen, h a többiek miért így reagálták le a dolgokat, nincs ezzel semmi gond, viszont így ebbõl inkább kimaradnék, mert egyszerûen tényleg nincs kedvem feleslegesen magyarázkodni. Ha vki odajön hozzám személyesen és úgy érdeklõdik, akkor nagyon szívesen elmesélem neki, h mi hogyan történt, meggyõzõdhet arról a saját szemével, h milyen a lovam és hogyan bánok vele. Egészen más élõ szóban elmondani vmit, mint írásban. Ha most elkezdenék reagálni a hozzászólásokra, akkor abból megint az lenne, h ahányan vannak, annyiféleképpen értelmeznék, mindenkinek egy picit a saját lelkivilágához hasonulna a történet, hiszen ez így normális. Viszont így a vita csak egyre nagyobb és nagyobb lenne, én meg nem gyõznék magyarázni, mert biztos, h nem sikerülne ezzel a módszerrel azt elérnem, h mindenkiben valósághû kép alakuljon ki rólam és a történtekrõl. Ellenben aki ismer személyesen, az eleve tudja, h a leírtak többségével foglalkozni sem érdemes, mert annyira nem igazak rám nézve, így aztán neki magyaráznom sem kell semmit. Nem szeretnék tehát szélmalomharcot folytatni senkivel sem és õszintén megmondom, h nem érdekel olyan emberek véleménye, akiknek legalább alkalomadtán nem tudok a szemébe nézni.A beszámolóimat pedig nem azért írom, h mások ítélkezzenek felette, vagy azért, h tanácsot kérjek bárkitõl is, akit nem ismerek. Eszem ágában sem lenne ugyanis teljesen ismeretlen emberek véleményét kikérni, hiszen ahogy õk nem tudnák tisztán látni a dolgokat velem kapcsolatban, úgy én sem tudnám eldönteni az írásaik alapján, h ki az igazi szakember, akire tanácsos hallgatni, és ki az, aki bár abszolút jószándéktól vezérelve, de butaságot javasol, ki az, aki csak az észt osztja és ki az, aki a gyakorlatban is végre tudná hajtani azt, amit leír. Olyan emberektõl szoktam tanácsot kérni, akit személyesen is ismerek, aki szintén ismer engem (és így fel tudja mérni a helyzetet) és akinél meggyõzõdhetek a saját szememmel arról, h érdemes tõle tanácsot kérni.

#2064 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 27. - 20:51

Így meg nem tudom van-e értelme elmenni a találkozóra, ha lesz eleve kettõnk között egy jó kis alaphangulat, pedig ha nem írtad volna azt amit, akkor tök szívesen elmennék, h megismerjem a régiósokat.

Hozzászólás megtekintése

Gyere csak, majd beszerzünk egy ringet iszappal! :dev: :gm: :D

#2065 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 27. - 20:54

Gyere csak, majd beszerzünk egy ringet iszappal!  :dev:  :gm:  :D

Hozzászólás megtekintése

:D Pasik!

#2066 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 27. - 21:01

Gyere csak, majd beszerzünk egy ringet iszappal!  :dev:  :gm:  :D

Hozzászólás megtekintése

:D Pasik!

Hozzászólás megtekintése

Királyi többes? :confused:

#2067 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 27. - 21:05

Ja neem, ezt úgy értettem tudod, ahogy a pasik is szokták mondani a nõkre, h "nõõõk", mi meg a férfiakra, h "pasik", amikor olyan dolgot találnak ki, ami nekünk az eszünkbe sem jutott volna magunktól.

#2068 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 27. - 21:06

Segítõkész vagyok! :gm:

#2069 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 27. - 21:07

Segítõkész vagyok!  :gm:

Hozzászólás megtekintése

Apropó, te nem is láthatnád a meccset, nem? Hiszen Csuti jönne Pendével, nem? Akkor te milyen lóval jössz, vagy nem is jössz?

#2070 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 27. - 21:20

Valamit csak találok, ha jövök. Majd meglássuk! :D

#2071 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 27. - 22:09

Keresgélj szorgalmasan, aztán csak gyere! :)

#2072 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 28. - 7:19

Honey!Szerintem túlreagáltad. Egyáltalán nem rosszindulatúskodtam. Csak én vagyok az egyetlen, akinek bármilyen mondatára egybõl ugrasz, ahelyett hogy azoknak válaszolnál, akik valóban az ellenszenvüknek adnak hangot.Más: a beszámolóidat nem olvasom, ezért gõzöm sincs 20 terepbõl hányszor viselkedik jól a lovad és hányszor nem.Én totál általánosságban írtam, akár arra is gondolhattam, hogy Botond bakol egyet Éva alatt és ez megtetszik vmelyik másik lónak, tehát sok veszély fennáll, de én vállalom, hiszen szegrõl-végrõl én indítottam el a találkozó szervezését.

#2073 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 28. - 7:54

Csajok, sarokba állítalak benneteket, ha megneszelem bármi vitának a legkisebb jelét is!!!Eva, miért kell a kés? Nem reagáltál a válaszomra.Tegnap földrõl dolgoztunk Jedivel. A körkarámban kezdtük. Lusta volt, alig akart elmenni tõlem, az ügetést szinte baktatva adta elõ, és igencsak hajtani kellett, hogy vágtába ugorjon. Csináltam aztán olyat, hogy míg õ egy helyben állt, én körbe-körbe simiztem, dögönyöztem, aztán átbújtam a hasa alatt, ránehezedtem a hátára. Õ csak áll, és élénk füleit mozgatta, figyelve minden mozdulatomat.Kimentünk késõbb a pályára, és gyalogosan kanyargóztam, hordót kerültem, miközben Jedi jött mögöttem. Csináltunk még hátralépést, meg oldalt (ez utóbbi nyeregbõl jobban megy). Amikor befelé mentünk, akkor érkezett Meli és Zsolti a tanyára, Feri meg tereprõl vissza.Míg Jedi evett, mi beszélgettünk. Egyszer odanéztem, és sehol a ló :confused: . Már megint kioldotta a karabínert (nem hiába Houdini a második neve), és mivel az õ kajája elfogyott, átment a másik blokkba keresgélni. Ott akadtam rá, és bevezettem az éjszakai karámba. Nem tudtam rá haragudni, hisz semmi rosszat nem tett.

#2074 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 28. - 7:58

Honey!Szerintem túlreagáltad. Egyáltalán nem rosszindulatúskodtam. Csak én vagyok az egyetlen, akinek bármilyen mondatára egybõl ugrasz, ahelyett hogy azoknak válaszolnál, akik valóban az ellenszenvüknek adnak hangot.Más: a beszámolóidat nem olvasom, ezért gõzöm sincs 20 terepbõl hányszor viselkedik jól a lovad és hányszor nem.Én totál általánosságban írtam, akár arra is gondolhattam, hogy Botond bakol egyet Éva alatt és ez megtetszik vmelyik másik lónak, tehát sok veszély fennáll, de én vállalom, hiszen szegrõl-végrõl én indítottam el a találkozó szervezését.

Hozzászólás megtekintése

Oké, akkor ezzel letudva a dolog.

#2075 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 28. - 8:13

Kíváncsi vagyok, hogy kinek van ilyen kése :)

#2076 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 28. - 8:46

Tegnap "gyógyterepet" mentünk Honeyval. Azért nevezem így, mert az ominózus lógyilkos hely felé mentünk és jó alaposan bejártuk az egész mezõt. Honey az elején nagyon kereste a teheneket a bokrok között (most nem voltak), de miután engedtem neki szinte minden bozótos mögé benézni, megnyugodott. Aztán továbbmentünk a Somlyó aljában, beleküldtem Honeyt az összes utunkat keresztezõ sártócsába, mert attól vmiért szintén fél. Az elsõnél eltartott 10 percig, mire hajlandó volt belemenni (ott álltunk elõtte, szagolgatta, horkantgatott, aztán rávette magát és elsõre igencsak sietõsen átment rajta), de a jó alapos dícséret után már szinte magától vette az irányt az újabb és újabb sártenger kellõs közepe felé. :) Ott, ahol Mogyoród irányába szoktunk menni, most másfelé kanyarodtunk. Összesen három elágazás van ott (az elágazás közepére kiraktak egy zöldesszürke ágyat és egyéb szemetet ismertetõ jelként :rolleyes: ), úgy döntöttem ideje felfedezni, h az egyik hova vezet. Balra kanyarodtunk tehát. Innentõl kezdve szuper talajviszonyokat élvezhettünk, mély, homokos talaj volt végig. Sokáig vezetett ez az út egyenesen, aztán egyszer csak kiértünk az erdõbõl és megint volt 3 elágazás. Csodálkoztam rajta, h még nem találkoztunk mûúttal, mert azt hittem, h az a fõút, ami a Somlyó melletti mezõ mentén vezet, itt is keresztezni fogja az utunkat. Mivel összességében elég sokat mentünk már, ezért azt az ösvényt választottam, ami balra - és gondoltam egyben hazafelé is - vezetett. Kiértünk a szántóföldekhez, elmentünk az éppen ott munkálkodó traktor mellett (a traktort még Szokolyáról ismeri a lovam, úgyh attól nem fél), aztán a mezõn volt egy nagy kidõlt fa, annak a rönkén átléptünk (mert eleinte az is ijesztõ volt) és nemsokára a Somlyó melletti mezõn találtuk magunkat. Innen már felismertem az utat. Hazafelé direkt ugyanarra mentünk, amerrõl jöttünk, de most már nem érdekelte az a mezõ sem. Aztán mikor a sínek mentén haladtunk, jött a vonat és mi felcsapott fejjel ugyan, de továbbsétáltunk az ellenkezõ irányba a vonat mellett. :yeah: Egyébként most, h már számítok a tehenek jelenlétére, biztosan nem fogunk azon a mezõn többet találkozni velük, mint ahogy azelõtt sem láttam õket ott sosem. :)

#2077 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 28. - 14:36

Milyen kése? Lemaradtam...

#2078 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 28. - 14:44

Hozzászólás megtekintése

A másik oldalon volt :)

#2079 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 28. - 16:39

Az összecsukható kést bicskának hívják. A tokja meg felakasztható az övemre. :confused: :kv:

#2080 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 28. - 17:51

Éva, amúgy pl. nekem is van, sõt, Kaktusznak is. Minek kell? Vérét ontod Botondnak, ha rosszul viselkedik a túrán ;)Ja, a lényeget meg majd'elfelejtem. Most jöttem meg a tereprõl. Csutival voltunk kint, a mára már szokásosnak mondható, péntek, munka utáni lovaglásunkon. Gyönyörû tényleg az erdõ, fantasztikus színeket öltöttek a fák! Az egyik ösvény olyan volt a lehullott avar miatt, mintha aranyfolyam kanyargott volna a lábunk elõtt. Ma lovat csréltünk, és felültem végre Pendire. Régóta tervezgettük, hogy kipróbálom, de eddig még nem adódott alkalom rá. Nagy élmény volt! Nagyon aranyos, kedves, jóindulatú kis ló. Dekákkal lehet fogni, kényelmes, nem akart elrohanni sem elöl, sem hátul. Viszont hazafelé néha ügetnünk kellett, hogy beérjük a lépésben igen megélénkült Bársonyt :) :P

Edited by Adrienn, 2005 október 28. - 18:02.