Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Tükör által homályosan

• Please log in to reply
3214 válasz a témához

#2001 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 9. - 13:16

Tudunk kanyarodni.. balra..

Hiszi aki latya.. hösköcc it a csödöre meg a vaktava.. mutas izet, na, fotot!!.. fordujon ot szepen bara!!!

A kanleopard se vot igaz, pedig aszt is montad..

#2002 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 9. - 13:20

Hejjde rég irtam ide!

Nemrég jöttem be csõdörömmel tereprõl , ahol a vágtatást gyakoroltam.
Kell néha azt is. Olyan lejtõkön vágtattunk, ha azt meglátnátok, bisztos szörnyet hallnátok az ijettségtõl. Tudunk kanyarodni, jobbra és balra is már egész jól. Holnap karám munka lesz neki.

:D

#2003 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 9. - 13:44

Hejjde rég irtam ide!

Nemrég jöttem be csõdörömmel tereprõl , ahol a vágtatást gyakoroltam.
Kell néha azt is. Olyan lejtõkön vágtattunk, ha azt meglátnátok, bisztos szörnyet hallnátok az ijettségtõl. Tudunk kanyarodni, jobbra és balra is már egész jól. Holnap karám munka lesz neki.

Csõdörrel vágtát? Azt könnyû!
Akkor írj majd, ha lépni is tudsz vele. :kv:

Edited by tipara, 2009 október 9. - 13:45.

#2004 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 9. - 14:16

Nem tudod mit beszélsz. Ez ojan csõdör, hogy félelmetes. Senki nem tudná el lovagolni. Én fél kézzel simán. Két kézzel még lépésbe is megy és még kanyart is beveszi, ha akarja. Ráadásul, ha ordit, aki hajja az megdermed ijettében. Téged simán lehagyna tipara, hidd el. Sõt a kis lovacskádat is megenné reggelire. :D

#2005 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 9. - 14:29

Az lehet, mer nálunk csak tündibündi my little poniingok vannak :dev: Én meg nem szeretek futni. ;)

Edited by tipara, 2009 október 9. - 14:32.

#2006 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 9. - 14:38

Tiszta ideg letem.. ordit a ize? a tipara nem is tudna vele etykezel vaktazni? Neee!!! Na maj ako dicsekegyel szep +feri batyam ha a tükörbe is benezet neked a csödö, akor legye nagy bakfity!!! Mer mit lat ot mi? Na aszt a izet.. hogy nem vagy jo lovas!!! Hat hova vited mi? nahova mi? Köre pajan? nem, ezabaj. Megmondom aszt: a csödö nem szeret az maj veled lovagozni mer tugya az hogy elcsesztel mar egy par kört.. akor maj ordit szegyenebe!!! Maj fogol felni!!! Szalac bujsz a tipara szoknyajaba!!! A csödö meg orditya maj hogy "több alazatot kerek a lovasoktol!!!".. te meg futol majd. Mer most iten dicseketel a vaktaval.. de az semi. Nekem a 2honapos kisfiam jart csödörel a 4edikbe.. elado 5 eves ford eszkort!!!

Edited by Peter13, 2009 október 9. - 14:51.

#2007 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 9. - 14:47

Nem tudod mit beszélsz. Ez ojan csõdör, hogy félelmetes. Senki nem tudná el lovagolni. Én fél kézzel simán. Két kézzel még lépésbe is megy és még kanyart is beveszi, ha akarja. Ráadásul, ha ordit, aki hajja az megdermed ijettében. Téged simán lehagyna tipara, hidd el. Sõt a kis lovacskádat is megenné reggelire. :D

A Parajról beszélsz? :D

#2008 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 9. - 17:49

A Paraj, nem róla.... Ö elit kommandós :D Felül reá pl. egy hölgy és megmongya róla, hányszor volt aznap férfival :D tud mindent :)

Edited by PozitívFeri, 2009 október 9. - 17:50.

#2009 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 9. - 18:03

Egy igazi csemege. képzeljétek el, hogy a Military Magyar Bajnokság-nak eddig 9 azaz kilenc női indulója van. Ebből 7 darab :D 18. éves vagy az alatti korúak. Szerintem ez igazi rekord! eggyet tévettem :D kilenc aza tiz :) Ennyi női induló talán sosem volt. Úgyhogy ez sporttörténelem :)

Edited by PozitívFeri, 2009 október 9. - 18:04.

#2010 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 9. - 20:08

Ez a csõdõr engem is érdekel, milyen a kanyarodási sebesége, szöge, viszi a fákat is....????? :D Rég láttunk!!!! Nádor - szrt ez nagyon jó, így tovább, amikor a legkevésbé akarsz valamit akkor kezd igazán alakúlni!

#2011 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 14. - 8:13

Sheriffnek sok szeretettel! ;)

#2012 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 14. - 8:35

:)

#2013 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 14. - 9:37

Sheriffnek sok szeretettel! ;)

Értékelem a gesztust. :) ;)
A zeneszámot nem. (De mégis: A hátam borsódzik az ilyentõl. Úgy nagyjából szörnyû. Mostanában Tankcsapda korszakom van. :yeah: )

#2014 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 14. - 10:30

Mostanában Tankcsapda korszakom van.

Ami tök jó! :kocc: Hozzáteszem (amúgy nem szoktam, de most valamiért késztetést érzek rá), hogy kb. ugyanerről regél a Tcs is, csak más stílusban. ;)

Bocsánat, off vége.

Edited by Minó, 2009 október 14. - 10:57.

#2015 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 15. - 16:27

Értékelem a gesztust. :) ;)
A zeneszámot nem. (De mégis: A hátam borsódzik az ilyentõl. Úgy nagyjából szörnyû. Mostanában Tankcsapda korszakom van. :yeah: )

Úgy kapod ahogy kéred... ;)

(Hozzáteszem szöveg centrikus a szám és a Fény harcosairól szól...a Tankcsapda buli óriási volt a Fezenen,de amit utána hallottam a bandáról kiábrándított! :rolleyes: )

#2016 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 8:55

Akkor valszeg többet tudsz, mint én. :( Én csak néhány számukat ismerem, az alapján vélekedtem így, a bandáról nem sokat tudok... De elõbb-utóbb általában mindenrõl/mindenkirõl kiderül, hogy nem pusztán fekete vagy fehér... :-/

#2017 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 19:58

Úgy kapod ahogy kéred... ;)

(Hozzáteszem szöveg centrikus a szám és a Fény harcosairól szól...a Tankcsapda buli óriási volt a Fezenen,de amit utána hallottam a bandáról kiábrándított! :rolleyes: )

Ha jót ettél, s meg akarod őrizni ennek emlékét, soha ne nézz be az étterem konyhájába! :D

Edited by sheriff, 2009 október 16. - 19:58.

#2018 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 16. - 21:43

:D :D :D

#2019 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 19. - 15:08

Mostanában elég sokat oktatok. Fõleg német vendégeket. Nem azért mert annyira szeretném ezt csinálni, hanem jószerével csak kényszer szülte megoldásként. Jenny nem igazán ismeri a westernlovaglás mélyebb dolgait, s mostanában elég sok olyan vendégünk volt/van, aki elég komoly elvárásokkal érkezik. Nem csak és nem elsõsorban túrázni jönnek, hanem tanulni. Western horsemanshipet, team penninget, cuttingot, reining alapokat. Amíg Lajos itt volt, addig megszerveztem számára egy-egy kurzust, oktatásokat, s így megszabadultam a feladattól, s nyugodt lehettem afelõl is, hogy jó minõséget kapnak a pénzükért. De most magunknak kell helytállni. Mivel a vendégek elég sokáig vannak itt, nem csak órákat, hanem akár heteket is, így nem keveset itthagynak nálunk, ezért önzõ módon eszem ágában sincs õket máshová küldeni. Kénytelenek vagyunk saját erõbõl kielégíteni az igényeket. Tudom megint jönnek majd az okosok falkában, hogy nicsak, mán meg tanítja a majom a borotválást, nem is csak használni igyekszik a pengét! :D De a helyzet az, hogy nagyon jó a visszajelzés, s szemmel láthatóan elégedett, a nálunk töltött idõ alatt rengeteget fejlõdõ lovasok hagyják itt Silveradót a szabadságuk lejártával. S már nem az elsõ eset, hogy vissza is térnek, s kifejezetten szívesen tanulnak tõlem. A tanulás már megyeget nekem, de a tanítás még furcsa. Életem végéig (azaz addig, amíg lóra bírok szállni) fogok tanulni, de ezzel már megbékéltem, s megtaláltam az összhangot a mindent azonnal tudni/befogadni akarás és a lehetõségek, korlátok szorítása között. A tanítás azonban igen komoly új kihívásként hat rám. Örök életemben igyekeztem megosztani a tudásomat másokkal, de ez nem volt valami nagy durranás, hiszen - ma már biztosan tudom - igen kevés mindent tudtam továbbadni, csekélyke lévén a továbbadható érték. Ma már jobb a helyzet, de azért nem rózsás. Szerencsére szeretem az embereket, szeretek tanítani. A szakmámban is rengeteget oktatok, nagyon sokat kommunikálok, szoftverbevezetéseket, vállalat átszervezéseket menedzselek, vezetek. Nem idegen számomra másokat bevezetni ismeretekbe. A lovaglás tanítása azonban eddig még nem szerpelt a repertoáromban. Én inkább kedvet csináltam eddig a lovagláshoz, s nem tanítottam azt. Most hétvégén 4 edzést ratottam 2 gyereknek, s 4 másik edzést egy német hölgynek (szombaton délelõtt és délután, s vasárnap is ugyanúgy). Majd Dieterrel, Rangerrel és egy másik német vendégünkkel cutting edzést hevenyésztünk vasárnap estefelé. A sok edzés miatt alig jutott idõm saját magamra, alig tudtam lovaglásra idõt szakítani, s már-már bántam a dolgot, bántam, hogy engedtem jenny és a németek kérésének, s bevállaltam az oktatásukat. De azután megvontam a mérleget, s mégis úgy gondolom, hogy nagyon hasznos volt nekem is a dolog. Ez is tanulás volt, méghozzá elég intenzív. Egyrészt tanultam tanítani, másrészt magam is sokat tanultam abból, hogy mit hogyan ért meg egy tanuló, mikre reagál, mikre nem, mikre képes odafigyelni, mikre nem, stb. Tanulságos volt amiatt, hogy Tanja (így hívják a német hölgyet) személyében saját 1-2 évvel ezelõtti magamat véltem felfedezni. Ma már megmosolyogtató, hogy milyen kis semmiségek mekkora problémát jelentettek anno nekem is. Érdekes élmény volt az is, hogy harmadik közös edzésünkön kifogytam az ötletekbõl. Tanja kb. fél éve lovagol, eddig angol stílusban próbálkozott. Nem ül még biztosan, fél is a lovon kissé, de elég jó a stílusa azért, s minden jármódban közlekedett már. Eleinte nem volt nehéz vele foglalkozni,mert nagyon nyitottan és várakozásokkal teli fordult a western felé, s lelkesen mindent meg akart tanulni. Megtanult nyergelni, a szárat farkashurokkal felkötni a nyeregszarvra, a lovat kunkötéssel kikötni, a felrántószíjat is úgy köti meg már, ahogyan én azt Ray Hunt dvd-jébõl ellestem az öregtõl. Tudja már, hogy egy edzés hogyan épül fel, melyik feladatnak mi a célja, s mit miért csinálunk ilyenkor. Szépen levetkõzte a félelmét, teljes a bizalma felém. Jennynek és Dieternek még panaszkodott arra mindegyik lóra, mert többet is kipróbáltattak vele, de a velem való munka után már maga sem érti, hogy mi is volt a baja velük? Szépen haladt tehát. S vasárnap arra kellet rádöbbennem, hogy már nem nagyon tudok neki új feladatot kitalálni. Kicsit megálltam gondolatban, hogy akkor most mi is van? Elfogyott a tudományom? Két edzés alatt? Még mindig ilyan keveset tudok? De azért megnyugtattam magam. Nincs itt semmi gond. Nem kell 4 edzés alatt reininglovast faragni senkibõl. Már az is nagy szó, hogy több órára le tudtam kötni valaki összes figyelmét, észre sem vette, hogy mennyi idõ telt el lovaglással, csak azt érzékelte, hogy halálosan fáradt lett. Vasárnap este már kengyel nélkül, a kezeit széttárva is mert vágtatni a körkarámban, s korrekten el tudott indulni, meg tudott álni, hátra tudott léptetni, s szabályos, majdnem tökéletes köröket rajzolt a kijelölt bólyák körül patanyomokból. Életében nem csinálta még azt, hogy kengyel nélkül vágtasson, de még vágtatni sem nagyon tudott, s nem is mert. Az elsõ vágtánál (szombaton) még elég nagyokat repkedett a nyeregben, de vasárnap este már nagyon szép tartással lovagolt. Szerencsére annyira megmámorosodott ettõl az élménytõl, hogy fel sem tûnt neki, hogy már nem tudok új feladatot kiagyalni. Olyat, ami legalább más mint a többi, s sem neki, sme a lovának nem válik unalmassá miatta az edzés. Úgy ítélem meg, hogy jól vizsgáztam mint edzõ, oktató. Meg tudtam nyerni egy erõsen tartózkodó lovas bizalmát, rá tudtam vezetni az ismeretek egyfajta rendszerére, megértette a feladatokat, ismeri a miértjeiket. Megbeszéltük, hogy ezen a héten ugyanezeket az edzéseket fogja végrehajtani, ugyanezeket a feladatokat fogja gyakorolni, s majd hétvégén meglátjuk, hogy a marhák közé mer-e velem merészkedni. Lovagolni tanulni jó. Lovagolni tanítani jó. Lovaglást tanítani tanulni is jó. Mert lovagolni jó. :yeah:

#2020 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 19. - 15:20

Igazad van.

#2021 repüló

repüló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 309 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 19. - 16:42

Hát a tanítás másik oldaláról is néhány szót, ha megengeditek. Sokaktól próbálok tanulni, sokféle módszert, habitust igyekszem tolerálni és felfogni, hogy mi is az elsajátítandó feladat. Persze soha nem öncélú a dolog, mindig a hozzáértõ, állatbarát módon lovagló oktatmány terelgetése a feladat, mégis nagyon sokféle módon történik ez. Soha nem kérdõjelezem meg az oktatók hozzáértését, hiszen mindig saját szememmel látom, hogy nekik "mûködik" a ló. Mégis sokszor ellentmondásos dolgokba botlom. Bizonyára van etalon, ahogyan azt illenék csinálni, amit minden jól nevelt pacc megért, de mégis csak oda lyukadok ki, hogy ha valami hasonló módon mûködik a dolog mint amit nekem tanítottak, a ló is megért, nem porolom le magam õt méterenként a porból feltápászkodva, akkor nincs nagy baj. Örülök a lovak közelségének, a velük töltött idõnek, az általuk kapott élményeknek és már nem igazán érdekel, hogy teljesen szabályosan csináltam-e a segítségadásokat vagy sem. "Tudom mire gondolnak és igazuk van.." Ebben a lustaságom is közrejátszik, a béna városi életem, hogy nem tudok elég idõt tölteni a szabadban, lóháton és még nem beszéltem az anyagiakról. Tényleg örök tanulás az élet, benne a lovaglás is, de nincsenek vérmes reményeim, csak élvezni szeretném a lovaglást, tanulni amennyit tudok, de ennél sokkal többet élvezni azt, hogy egy állat bízik bennem, nem zavarja nagyon ha idegesítõen lötyögök a hátán és megmutat sokmindent, amit sohasem láttam volna nélküle. Késõn kezdtem a lovaglást, ha tanulnom kell felnõtt fejjel is, hát legyen, de nem érthetek mindenhez tökéletesen, lényeg, hogy ne csak egy dologhoz értsek, béna szakbarbár módjára, hanem legyen elképzelésem mindenrõl amibe csak belebotlom és élvezzem a sokszínûséget. ..és persze nem utolsó sorban köszönet mindenkinek, aki önzetlenûl tanított lovaglásra, repülésre, vitorlázásra...estébé :)

#2022 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 19. - 18:08

Én más utat választottam a tanulásban. Letettem a voksomat egyetlen edzõ, a Tóth Lala mellé, s mindent rajta keresztül szûrve igyekeztem értelmezni. Ez segített eligazodni kissé a sokféle, sokszor nagyon ellentmondásos módszer és technika között. Ha az ember egy bizonyos tanulási szakaszban sokfelé orientálódik, akkor össze tud zavarodni. Ez nem jó. Késõbb, amikor egyféle módszert, technikai eszköztárat egész jól elsajátított, elkezdhet másfelé is több figyelmet fordítani. De addig jobb, kiválasztani egy utat, s csak azon járni.

#2023 Tom Forest

Tom Forest

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 9:38

Igen, én is ezt tettem, és ezt javaslom annak aki a westernlovaglással próbál zöld ágra vergõdni. Felesleges a nagy nevek DVD-ivel, meg különféle oktatók szemszögeivel bajlódni, amíg az alapok egy kézbõl nem állnak rendelkezésre készség szinten.
Persze ez ízlés dolga is. Hiszen a western mûfaja szabad, sõt kicsit öntörvényû is néha :gm: . Úgyhogy teljesen érthetõ, ha valaki elõször keresgél, majd utána teszi le a voksot valami/valaki mellett.
Ha valaki megfellebbezhetetlen igazságokat, szabályokat, normákat, fegyelmet, célt, kitartást keres a lovaglásban, akkor szerintem jobban jár, ha valamely klasszikus (angol?) stílushoz kezd kötõdni. Ott ezeket magától értetõdõen megkapja.
Ha keresõ, próbálkozó, önmagára támaszkodó, tamáskodó személyiség az illetõ, akkor ugorjon bele bátran a western világába, mert az szabad teret ad a módszer oldalán, és következetesen magasra teszi a lécet az eredmény oldalán. Így olyan kihívást ad, amit a klasszikus poroszos (lovas/katonai) iskolarendszer bázisán kialakult stílusok nemigen tudnak.

De a tanulásra itt is igaz, hogy "egyszerre nem lehet két mestert követni". A különbözõ western edzõk bizony különbözõ stílusokat követnek magyar viszonylatban is. De amíg egy szálon nem járta végig a tanuló a lovaglási repertoárt, addig nem tudja észrevenni a különbözõ felfogások közötti különbségek súlyát, arányát.

#2024 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 10:58

Ha keresõ, próbálkozó, önmagára támaszkodó, tamáskodó személyiség az illetõ, akkor ugorjon bele bátran a western világába, mert az szabad teret ad a módszer oldalán, és következetesen magasra teszi a lécet az eredmény oldalán. Így olyan kihívást ad, amit a klasszikus poroszos (lovas/katonai) iskolarendszer bázisán kialakult stílusok nemigen tudnak.

ezt nem értem :confused:

#2025 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 11:13

Akkor, én is bevallom; egy ideig elméláztam ezen a mondaton, de azt hittem csak az én hiányosságom, hogy nem tudom feldolgozni. Tom, ha megkérlek kifejted ezt kicsit részletesebben?

#2026 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 11:15

Én értem :yeah: :kir:

#2027 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 11:16

ezt nem értem :confused:

nem csoda, mert pontosítani kéne! A western lovaglásnak a lényege az, hogy a kért feladatot hogyan kivitelezik, ebben viszont nincs szabály, hogy fehér nadrág és kardnyelõ, vagy gibbon majom tartásban, a lényeg a feladat teljességében van....

ezért aztán sokan gondolják, hogy csak nyereg kell, és máris western lovassá válik, de itt is, a feladatok kivitelezéséhez bizonyos jelrendszert kell alkalmazni. Nos itt a hozzávezetõ utak azok amik eltérhetnek, de igazából nem nagyon ;) ui a jobb kézre oldalazáshoz itt is a bal lábat kell zárni :D

#2028 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 11:26

nem csoda, mert pontosítani kéne! A western lovaglásnak a lényege az, hogy a kért feladatot hogyan kivitelezik, ebben viszont nincs szabály, hogy fehér nadrág és kardnyelõ, vagy gibbon majom tartásban, a lényeg a feladat teljességében van....

szóval, ha nincs szabájj, akkor lehet akár csikós, angol, etióp nyeregben is veszternezni, versenyezni micisapkát a fejbe húzva, elegánsan laza gibbon tartásban :D a lényeg a feladat teljességében van....
nosza rajta :D

#2029 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 11:50

szóval, ha nincs szabájj, akkor lehet akár csikós, angol, etióp nyeregben is veszternezni, versenyezni micisapkát a fejbe húzva, elegánsan laza gibbon tartásban :D a lényeg a feladat teljességében van....
nosza rajta :D

versenyezni nem, de lovagolni igen! Nem a versenyzésben, hanem a hogyan érem el-ben van a szabadság... :)
Na de ha Te ezt ki akarod forgatni, akkor ki is fogod :D ;)

#2030 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 11:54

Áh, nem ilyen egyszerû ez. Reiningben pl lehet gibbonként gubbasztani a lovon, elvileg nem hat a teljesítményre, annak értékelésére. (Dehogynem. Egyrészt aki rossz tartással ül, az biztos, hogy rosszabb teljesítményt is produkál. Másrészt a bírónak tuti nem tetszik egy gibbon a lovon, s ha bevallja, ha nem - a pontok és penalty-k osztogatása során hatással van rá a látvány.) De pl. western pleasure-ben már baromira nem ülhetsz úgy a lovon, mint egy gibbon. Ha megrebben a szemed, megmozdul a kezed vagy a lábad, már esel is lefelé a pillanatnyi rangsorban. Egy negyedmérföldes vagy egy pole bending versenyen csak az idõ dönt, ott úgy foglalsz helyet a lovadon, ahogy akarsz. Akár fekhetsz is rajta, vagy ülhetsz a menetiránynak háttal is. Csak legyél a leggyorsabb. De ha reiningben félfüles kantárt használsz csikózablához, akkor olyan 0-t lovagoltál, mint a vöcsök, akármilyen szépek és gyorsak voltak a nagykörök, akármilyen egyenes a 12 méteres sliding stop. A western kalap+csizma+farmer+begombolt nyakú, lehajtott, hosszú ujjú ing meg alapkövetelmény minden számban. Nem használhatsz micisipkát, de még baseball sapit sem versenyen, hivatalos rendezvényen. Mert ha igen, ha feltûrt ujjú ingben vagy chaps nélkül kék színû farmerben lovagolsz egy showban, akkor vagy bunkónak számítasz, vagy nem westernlovas vagy, hanem valami más. Minden versenyágnak megvannak a maga szabályai. A westernnek is. Lehet, hogy kevesebb mint másoknak, lehet, hogy több - nem tudom. De ami van, azt be kell tartani, vagy meg kell változtatni törvényes úton, hogy ne kelljen hozzájuk igazodni. Más lehetõség nincs. Aki micisipkát akar viselni, az menjen el teherautó sofõrnek. Ott elfogadott az ilyesmi. Vagy legyen hirtelen Monty Roberts belõle, mert neki még ezt is elnézi a világ. (Én mondjuk azóta nem tudom igazán bevenni az öreget, amióta megláttam "Az igazi suttogó" címû könyve borítóján a micisipkájában.)

#2031 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 12:20

Áh, nem ilyen egyszerû ez. Reiningben pl lehet gibbonként gubbasztani a lovon, elvileg nem hat a teljesítményre, annak értékelésére. (Dehogynem. Egyrészt aki rossz tartással ül, az biztos, hogy rosszabb teljesítményt is produkál. Másrészt a bírónak tuti nem tetszik egy gibbon a lovon, s ha bevallja, ha nem - a pontok és penalty-k osztogatása során hatással van rá a látvány.)
Akkor Grischa Ludwig csak sereghajtó lehetne :D

. (Én mondjuk azóta nem tudom igazán bevenni az öreget, amióta megláttam "Az igazi suttogó" címû könyve borítóján a micisipkájában.)
Azonnal vond ezt vissza! Ne légy kirekesztõ! A micisapkásoknak is vannak jogaik! :D

aztán hamarosan kapsz egyet a fejedre a www.m........rts.hu-ról :kir:

Edited by Burzsujok, 2009 október 20. - 12:22.

#2032 repüló

repüló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 309 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 14:01

Mindannyiótoknak igaza van, sokféle a nézõpont. (szerencsére a notórius kötözködõknek soha nincsen igazuk, itt sem...) De leginkább azzal értek egyet, hogy legyen egy jó alap, egy megfelelõ lovastudás, amit következetesen elsajátítottunk valakitõl, fontos, hogy ez mûködjön is és akkor jöhetnek az eltérõ nézõpontok, tanítási stílusok, hogy immáron valamivel felvértezve tudjunk véleményt alkotni róluk, beépíteni a tudásunkba azt, ami nekünk ezekbõl megfelelõ. Itt szó nics még versenyrõl, csak tisztességes lovastudásról. Néhány apróság azért néha hibádzik...úgyismint se lovam, se Lalám, a pénzem is véges, jutok ahova jutok. :)

#2033 Tao

Tao

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 120 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 16:32

Itt szó nics még versenyrõl, csak tisztességes lovastudásról. Néhány apróság azért néha hibádzik...úgyismint se lovam, se Lalám, a pénzem is véges, jutok ahova jutok. :)

ÁMEN! :yeah: :kv:

#2034 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 17:20

Néhány apróság azért néha hibádzik...úgyismint se lovam, se Lalám, a pénzem is véges, jutok ahova jutok. :)

Valóban igazad van! Így nem könnyû megtanulni lovagolni :cool: ;)

#2035 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 17:49

..úgyismint se lovam, se Lalám, a pénzem is véges, jutok ahova jutok. :)

Se.. se.. se..

Mindannyiótoknak igaza van, sokféle a nézõpont. (szerencsére a notórius kötözködõknek soha nincsen igazuk, itt sem...)

..de szerencsere rendszeresen kiosztod, hogy kinek, miben, mikor van igaza..

Itt valahol olvastam, hogy a lovaglas tanulasahoz alazat kell.. szerintem szerenyseg.. de mindegy.

Repülo.. szerintem kezd ezzel a beszerzest.. ez a legolcsobb.

Edited by Peter13, 2009 október 20. - 17:50.

#2036 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 18:27

Posted Image

ez pl. egy elegánsan laza gibbontartás. persze veszkós :D burzsujok kivánsága szerint.

a képet K.1 tette fel a dijugratósba de oda nem illik mer veszkós kép. :D köszönet érte

#2037 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 18:51

Nekem csak az jelenik meg, hogy "x IPB kep". Ti latjatok?

#2038 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 18:52

Posted Image
ez pl. egy elegánsan laza gibbontartás. persze veszkós :D burzsujok kivánsága szerint.
a képet K.1 tette fel a dijugratósba de oda nem illik mer veszkós kép. :D köszönet érte

Hát nem tudom :eek: Nem minden weskós ami hülye! példa ként itt vagy Te! :D :kir:

#2039 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 18:55

Nekem csak az jelenik meg, hogy "x IPB kep".

Ti latjatok?

Próbálkozz a mozillával. Megéri.... :D :D

Ez a Pattogós is fogja tudni? :)

#2040 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 18:55

Próbálkozz a mozillával. Megéri.... :D :D

Peti 13 nem próbálkozik Õ egy felnõt férfi és: Cselekszik,....vagy nem :D