Ugrás a tartalmakhoz

fjord lovak

• Please log in to reply
2805 válasz a témához

#2001 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 12. - 21:29

Szia Dé! Úgy tûnik lehet, hogy a póni szemlén is fellelhetõek leszünk. Ma gyeposzon mind a 2 számot megnyertük, többek között saját magamat is megvertem a sportlóval.. (azaz 2 lóval indultam, és fjord leverte a jómozgású díjlovacskámat- mely némi fájdalommal is eltölt, de Fieszta a toppon van a bíró szerint ).... És a gazdája nagyon belendült. Elkezdjük a kûrt, és ha úgy tûnik nagyon jó lett, akkor 2 helyre is elvisszük. Ez még a jövõ zenéje, majd ha látom, hogy áll a kûr szólok, de videót mindenféleképpen szolgáltatok :) Üdv: kemirke

#2002 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 13. - 21:17

sziasztok! bár hafis vagyok, abban tudtok segíteni, h ez a nõtincsi naphoz szükséges egyesületi tagság? v h érdemes rá csikós kancát vinni, egyrészt az érdeklõdõk számára, másrészt szakértõi vélemény szempontjából?

#2003 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 13. - 22:42

... Ma gyeposzon mind a 2 számot megnyertük, többek között saját magamat is megvertem a sportlóval.. (azaz 2 lóval indultam, és fjord leverte a jómozgású díjlovacskámat- mely némi fájdalommal is eltölt, de Fieszta a toppon van a bíró szerint )....

Húú, Kisa, ez tényleg nem semmi..! :D :ang:

Remélem tényleg eljuttok a bemutatóra és minden tökéletesen sikerül... :yeah:

Ha minden igaz, Fieszta testvére Fahéj is készül a showra, így még izgalmasabb és színesebb lenne...!

Lovasbetti!

Nincs véleményezési jogom, de mivel szerveztem már hasonlót, a tapasztalataim okán gondolom, hogy a gálára érdekességként beférhetsz bizonyos feltételekkel (valamit azért mutatni kell), - ha nincs túljelentkezés hafiból (nem hiszem).
Mindemellett elõny lenne, ha már egyesületi tag lennél minél elõbb, de ha kezdeményezed a felvételedet, valószínûleg minden további nélkül elbírálják a lovadat.

egyébként pedig emlékeztetõül:
"- Érdeklõdni/jelentkezni a Sehol Sziget Élménypark vezetõjénél: Lek János 20-9239280, vagy az istállóvezetõ Altsach Alexandránál 20-2398300, ill. a lovarda@seszi.hu e-mail címen."

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 14. - 14:23

Szia Dé!
Úgy tûnik lehet, hogy a póni szemlén is fellelhetõek leszünk. Ma gyeposzon mind a 2 számot megnyertük, többek között saját magamat is megvertem a sportlóval.. (azaz 2 lóval indultam, és fjord leverte a jómozgású díjlovacskámat- mely némi fájdalommal is eltölt, de Fieszta a toppon van a bíró szerint ).... És a gazdája nagyon belendült. Elkezdjük a kûrt, és ha úgy tûnik nagyon jó lett, akkor 2 helyre is elvisszük. Ez még a jövõ zenéje, majd ha látom, hogy áll a kûr szólok, de videót mindenféleképpen szolgáltatok :)
Üdv: kemirke

Elõször is nagy gratula, nagyon ügyesek vagytok!!! :ang:
Másodszor is, a magam részérõl nagyon örülnék, ha jönnétek Pilisjászfalura is!.. :yeah:

#2005 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 16. - 9:31

3 hónapos tököske.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#2006 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 16. - 14:42

Kemirke gratulálok! Robi, Matyi nagyot nõt! Szép kis ló. A hónap elején Mondánk betöltötte a 3. életévét. Lányom késõn ért haza a nyaralásból, így nem tudta megsütni a lócsemegét. De kapott dinnye tortát 3 száll gyertyával, amit szaglás közben ügyesen elfujt. A csemege pedig másnap elkészült. Láttátok volna, hogy járt a szája és a nyelvével is nyalogatta. Hétfõ óta elkeztük komolyan futószárazni, hogy szóra dolgozzon. Olyan okos, már a 2. alkalommal megértette, hogy szépen lépésbe kimegy a körre, és ha kérem üget v. lép. Jövõ hónapban már beszeretnénk fogni. Nem tudok mellé párt, így földrõl tanítom meg a dolgokat. Szerintem nem lesz gond.

#2007 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 23. - 9:35

Sziasztok! Nagyjából készen van a honlapunk, már csak töltögetjük fel az adatokat. Van egy menüpontunk, ami általánosságban szólna a fjord lóról. A kérdésem az lenne, hogy hol találhatok szerintetek jó leírást, amit ki lehetne tenni a honlapra? Üdv: kemirke

#2008 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 23. - 11:41

Nekem Csermelyék honlapján lévõ leírás tetszik a legjobban. :yeah:

#2009 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 24. - 10:04

Akkor az lenne a kérdésem Csermely felé, hogy elkérhetnénk-e a leírását annak céljából, hogy a honlapunkra feltegyük? Üdv: kemirke

#2010 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 24. - 11:29

Akkor az lenne a kérdésem Csermely felé, hogy elkérhetnénk-e a leírását annak céljából, hogy a honlapunkra feltegyük?
Üdv: kemirke

Természetesen, hisz a honlap célja elsõsorban ismeretek terjesztése, csak másodikként az önreklámozás. :eek: :D
Emiatt aztán bármely részét felhasználhatjátok saját belátásotok szerint, de azért jó néven venném, ha utalnál a forrásra... :P :kv:

Csak hogy ne keresgélj hiába - meg különben is már régen volt egy kis reklám :guny: :

Honlapom

és egy kicsit másképp - kevéssé szakmailag:
Honlapom2, ami sosem akar elkészülni :-(

Arra pedig ismételten szeretném felhívni szíves figyelmeteket, hogy nem birtoklom a bölcsek kövét :nem: , ezért ha hibát találtok bármelyik "leletben", vagy bármely más meglátásotokat megosztanátok velem itt keressetek:

tothfjord@freemail.hu

Mindenkinek szép napot, jó lovazást kívánok! :kocc:

u.i.: Robi! Imádom a képeidet, még, még, még! :ang:

#2011 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 24. - 14:50

Sziasztok, jövök kicsit én is életjelet adni:). Nomád ismét költözött, bár nagyon jó dolga volt Vegason, most, hogy mi családilag elköltöztünk, túlságosan messze lett volna. Így mostantól a Pipacshonban (Sóskúton) tengeti napjait, koptatja a legelõket. Már szépen bemutatkozott (=szökdösött) mivel a neki kijelölt karám nem volt (szerinte jó) így végigpróbálta mindet, majd egyiknél (úgy tûnik) megállapodott. Továbbra is legelõn van, idõsebb lovak között (mert neki az volt szimpi:)), és most már tényleg csak egy köpésre tõlünk (na jó, negyedóra bicajút). Hamar megszokta a helyet, csak az érkezés utáni pár órában volt felháborodva, amíg becsukták egy boxba. Amint kijöhetett legelni, onnantól béke van....(és most már nem is kell boxba lennie, ridgeben lesz tartva továbbra is) Képekkel kapcsolatban inkább nem ígérgetek:D. Nézem a többiekét:).

#2012 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 25. - 10:01

Köszönöm szépen Csermely! Mi természetesnek gondoltuk a forrás megjelölését. Ha elkészült a honlap, majd szólok! :)

#2013 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 26. - 10:15

Lenne még egy kérdésem. Leginkább ez is Csermely felé irányul. A honlapunkon van egy bemutatkozás menüpont. Nekem kellett megírnom... de kb én annyit tudok, hogy mióta Zsámbékon van a ló mi történt vele, illetve ami a lóútlevelébõl kiolvasható. Bármilyen plusz infó nagyon jól jönne, hogy mit és meddig, hol csinált Fieszta meg ilyesmik. Üdv: kemirke

#2014 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 26. - 16:59

Kemirke, magánt küldtem Fiesztáról! :) Mindenkinek(szolgálati közlemény-a fentiek miatt jutott eszembe): nemrég megtelt a postaládám, de már csináltam benne helyet.... ;)

#2015 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 27. - 9:26

Posted Image

Nem tudok a seggével betelni!

#2016 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 27. - 9:31

Sziasztok!
Fieszta gazdája nagyon belelkesült :) A honlapunk kezd készenlenni. www.fjordlo.hu
Illetve csináltatott Nõtincsre meg Pilisjászfalura elõzetest...
üdv: Kisa

#2017 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 27. - 11:08

Robi! Matyi mindjárt utoléri anyukáját. :hu: Kemirke! Megnézem a honlapot. :yeah: Monda is okosodik ám! Pénteken befogjuk. Majd beszámolok.

#2018 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 2. - 9:14

Szeptemberi reggel
Posted Image

Már megint mosolyogni kell
Posted Image

Így jó?
Posted Image

A gödröcske azért van a seggemen, hogy legyen hol gurigatnom a Napot.
Posted Image

Reggeli
Posted Image

Posted Image

#2019 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 2. - 13:44

Sziasztok!
Robi-mekkora lett a kis tökmag! :eek:
Én is hozok ám képeket! :kir: Mondát végre befogtuk pénteken és azóta minden nap megy egy "kicsit" délelõtt,de holnap már pihen :)
Kemirke-jó lett a honlap!
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

#2020 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 3. - 0:08

Posted Image

Nem tudok a seggével betelni!

..meg még ez is...:

"A gödröcske azért van a seggemen, hogy legyen hol gurigatnom a Napot.
IPB kép"

Pfúj, Csúnya Perverz Pedofil Bácsi! :gm: :D

Hmm. Nálunk is van egy ilyes forma kisfickó - már elgondolkoztam azon, hogy egy QH tenyésztõ miként csorgatná a nyálát... :dev:

Látom Te is "Napimádó" vagy - irtó hangulatot tud varázsolni egy-egy képhez! :kv:

Itt egy kicsit OFF, de megkérdeném: milyen fajta tehénkéd van? - nagyon tetszik! :kir: (A tanyasi topikban láttam, de itt is volt már asszem.)

ON

Monda!

Monda :yeah: !! ;)

#2021 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 3. - 5:01

Halihó! Gyönyörûek a fiatalok! Az ifjú Monda milyen komoly fiatalembernek tûnik, nagyon jól csinálja.

#2022 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 3. - 8:35

3/4 szürke, a boci apja tiszta szürke.

Van Nap mentes is.

Posted Image

Posted Image

#2023 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 3. - 11:09

Nagyon jók a képek :yeah: Tényleg baromi gyorsan nõ a csikó. Erik fenekén a "gödröcske" még csak most kezd megjelenni/alakulni. Ellenben legalább tele van ilyen-olyan karcolással, Vikinghelyreutasítási-folttal. Tipikusan mint egy rossz gyerek :)

#2024 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 3. - 11:27

Tipikusan mint egy rossz gyerek :)

Tipikusan mint egy igazi gyerek.

#2025 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 3. - 12:12

Robi! Nagyon jók a képeid. A szürke marha nagyon szép, az a kendvenc marha fajtám. Mondának is van labdája, de megunta. Lányom tett fel képeket a befogásról, én írok róla. Már írtam, hogy nem tudom tapasztalt ló mellé befogni, így földrõl tanítottam. Egy hét felszerszámozva írányítás, szóra megállás és indulás. Amikor a megállás szépen ment,(pld. nem tolatott hátra) jött a gumi húzás. Elsõre természetessen kilépet az istrángból, de aztán már nem. Mível már az utcán rutinból fordult, pedig minden irányba próbáltuk, és már unta a le-fel járkálást, ki mentünk a határba. Ez is egy hétig tartott. Na, végre pénteken eljött a várva várt nap. Hintó szimatolás, úgye ez nem bánt. Rúdhoz állás. Itt be kellett segíteni. Miután sikerült, türelmesen várta, míg mindent beállítunk. Én felszálltam a bakra. Na, kész indulás! Brigi vezette ki az udvarból. Kb. 300 m-t vezette, majd õ is felszállt. És ügetésbe mentünk tovább. Úgy ment mint egy tapasztalt ló. Hazaérve be is tudtunk vele állni az udvarba. Másnap úgyan így, csak lányom az udvarból vezette ki. Vissza felé, az ostort a farához érintve két lábbal felrugott. Ezzel a mozdulattal ki is került az istrángból. Megálltunk, Brigi a fejéhez ment. Én is leszálltam, és az istrángot levettem, míg a rúd mellé vissza állítottam. Majd mintha mi sem történt volna haza mentünk. Tegnap semmi nem történt. Szépen a rúd mellé állt. Már nem vezettük ki az utcára. Meszebbre mentünk, és látszott rajta, hogy nagyon élvezi. Az emelkedõkre is szépen felment, csak egyszer nem fordult meg. De azt orvosoljuk. Én úgy érzem, hogy egy csikótól nagyon szép teljesítmény. Ha gond van nem pánikol be, hanem nyugodtan megvárja , míg mi megoldjuk. Teljes bizalom az ember felé, és mi is megbizunk benne. Egyáltalán nem féltünk, pedig nem veszélytelen amit tettünk. ÉLJENEK A FJORDOK! :yeah:

Edited by Kaiser, 2012 szeptember 3. - 12:25.

#2026 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 3. - 20:43

Jó olvasni Benneteket és nézegetni a sok szép képet! :yeah: Én is élek, a lovam is virul, sok újdonságot nem tudok írni, marha jól megvagyunk. :) Már várom a tavaszt, vagy a jövõ nyarat, hogy Trixit kivigyem Haramiával terepre, túrára. Én majd akkor rakok fel képeket. Bár aki a facebook-on rajta vagyon, láthatja a Dunás képeket, amin a barátaim ülnek és élvezkednek Haramián. :)

#2027 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 7. - 21:03

Üdv mindenkinek!
Hoztam pár képet a mult heti szerbiai bicikli turánkról.
Kelebija ergéla lipicai ménest és Palicson az állatkertbe voltam egy kis haverrel aki egész nyáron jött segiteni csak hogy lóközelbe legyen .Mokányt elkezdtem abrakolni mert fogy a legelõ és még nem akarok a téli takarmányhoz nyulni igy reggel kap egy fángli zabot aztán egész nap legel meg este kap egy félvödör reszelt tököt egy fángli korpát rá,természtesen bevizezve éjszakára meg szénát.De szépen kerekedik is .egykicsit menõsebb is lett gondolom a zabtól.A héten kitaláltunk egy új jartatási módot.fel van szerszámozva mintha kocsit húzna de csak görkorival huzatjuk illetve én csak gyalog sétálok mellette és hajtószárral irányitom néha ügetünk egykicsit persze amennyit én birok :kir: a többit meg lépésbe .de úgy látom hogy tetszik neki a kis lovas barátomnak meg fõleg mert õt huzza görkorival :dev: persze csak keveset max 20-30 percet naponta.de a szárat már gyönyörûen figyeli ugy hogy jövõre mire kocsi elé kerül már nem lesz vele gondja .Tényleg tudja valaki hogy a tök magját oda lehet-e adni a lönak?

#2028 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 9. - 12:10

Halihó, Fiatalok! Hát senki nem járt Nõtincsen? Már tövig lerágtam a körmeimet tegnap óta - és semmi hír a Fjord napról...!! :( Ilyenkor sajnálom egy kicsit, hogy ilyen átkozottul messzire költöztünk... :hupp: - minden egyéb szempont viszont továbbra is mellette szól!! ;) :kir:

#2029 canossa

canossa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 130 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 9. - 13:10

Melinda! Igaz, hogy a fiatalokat szólítottad meg, bátorkodom pár sort írni róla. Mi elég késõn, 12 óra körül mentünk ki. Akkor lett vége az eredményhirdetésnek. Merész nagyon tetszett. Nekem laikusnak a dán ménnél sokkal jobban. Ami miatt mentem, hogy megnézzem a bemutatót. Kisgalambék nagyon-nagyon tetszettek, és Merész szintén. Megdöbbentõ volt, hogy Merész mekkorát ugrik. Láttam Fagyöngy mamáját, és testvérét. Jó érzés volt. Jó lenne legalább a töredékét megtanítani Fagyöngynek amit õk tudnak. Majd küldök email-ben pár képet, csak le kell kicsinyítenem. Bocs, de biztosan fognak írni hozzáértõk is a napról. :)

#2030 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 9. - 14:32

Melinda!
Igaz, hogy a fiatalokat szólítottad meg, bátorkodom pár sort írni róla. Mi elég késõn, 12 óra körül mentünk ki. Akkor lett vége az eredményhirdetésnek. Merész nagyon tetszett. Nekem laikusnak a dán ménnél sokkal jobban. Ami miatt mentem, hogy megnézzem a bemutatót. Kisgalambék nagyon-nagyon tetszettek, és Merész szintén. Megdöbbentõ volt, hogy Merész mekkorát ugrik. Láttam Fagyöngy mamáját, és testvérét. Jó érzés volt. Jó lenne legalább a töredékét megtanítani Fagyöngynek amit õk tudnak. Majd küldök email-ben pár képet, csak le kell kicsinyítenem. Bocs, de biztosan fognak írni hozzáértõk is a napról. :)

..na jó, hibáztam, bevallom.. :eek: - a megszólítás megfogalmazása miatt nehogymá' bárki kirekesztve érezze magát! :D

Tehát még egyszer nekifutok:

..Fiatalok és Örökifjak, hajrá, bátran a beszámolókkal...!! :kv:
(Kati, le a kalappal, az elsõnek mindig a legnehezebb...!!) :P :kocc:

#2031 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 10. - 5:13

Sziasztok! Szóval voltunk Nõtincsen. Elõször is köszönet illeti a szervezõt a kedves, elõzékeny, segítõkész stb... munkájukért. Mindenki nagyon kedves volt, és értette a dolgát, szóval nagyon jól éreztük magunkat, a lovak saját karámot kaptak csoda finom helyi szénával, és roppant elégedettek voltak. Összesen három fjordot vezettek fel, két méncsikót és egy helyi kancát, a szakemberek meg gondosan értékelték õket. Aztán jött a bemutató. Merész nagyon sokat és jó irányba változott, Fieszta is nagyon ügyes volt, és a lányok mi három lovunkkal szerintem jól sikerült programot mutattak be. ha a zenénket se rontották volna el, még jobban hangzott volna a dolog. Lesz videó meg képek is rövidke szerkesztés után. Szóval az a helyzet, hogy nagyon szép helyen nagyon jól éreztük magunkat egész nap lovastul, gyerekestül, köszönet érte a szervezõknek!

#2032 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 10. - 10:41

Faragó, a képen lévõ hintó álom szép. A Nõtincsi napról kaphatunk bõvebb infót? Mi most nem mentünk, és nagyon kiváncsi vagyok.

Edited by Kaiser, 2012 szeptember 10. - 10:43.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 10. - 13:47

Sajnálom, hogy ki kellett hagynom Nõtincset, gondoltam a fjordokra sokat szombaton (bár egy másik szemlén voltam, de akkor is :D). :) Mit mondtak, jövõre is lesz folytatás, ugye? :ang: Most hétvégén Pilisjászfalura akkor jön az új mén, tudunk valamit, véglegest? Fiesztáék jönnek, azt tudom, úgyhogy pótolom legalább a velük kapcsolatos lemaradást. :)

#2034 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 10. - 22:14

Na hát az információ-morzsákat csipegetve kezd kialakulni valamiféle kép bennem. Összességében pozitív a rendezvény egészét tekintve mindenképp. (A beígért képeket türelmesen várom! - sûrûn toppogató szmájli) Mint tudjuk az :dev: azonban a részletekben rejlik és ezzel kapcsolatban vannak még fehér foltok, de talán jelentkezik valaki még részletesebb összefoglalóval... :kv: A délutáni bemutatókról ugyebár kapunk még képeket Kisgalambtól és gondolom Kemirke is készül még meglepivel. Ami viszont a nagyközönséget annyira nem érdekli, én mégis kíváncsi lennék a délelõtti szakmai esemény részleteire is. Úgymint a bemutatott csikók kiléte és a készségvizsga teljesítése, különösképpen a Dániából hozott import ménre kihegyezve - egyáltalán megkapta az elvi fed. engedélyt? Aztán a másik csõdörcsikó.. Szintén fed. engedélyért folyamodott-e, milyen eredménnyel? De a 3. jószág, a Panda névre hallgató fiatal kancáról is írhatna még valaki.. Merész felõl tavaly eléggé ellentmondásos hírek érkeztek, sajnos. Idén ellenben eddig csak dícséretet kapott, aminek nagyon örülök. :ang: Nem gondolom, hogy az életébõl lepergett utóbbi egy év bölcselete lenne a titok nyitja, sokkal inkább hiszek abban, hogy - a személycseréket követõen - ló/lovas/gondozó szerencsés egymásra találásáról lehet szó. :yeah: :guny: Nem esett szó az ott kocsizó fiatal heréltrõl (Maros) - bár könnyen lehet, hogy a jeles napon nem is jutott szerephez. Hálás lennék, ha Õróla is hallhatnék valamit. Dé, lehet, hogy csak Kisa lesz ott Pilisjászfalun (Kisgalambék oda most nem mennek). Én csak egy újdonsült kancatulajdonosról tudok, akik készülnek a készségvizsgára, de ki tudja még, milyen lesz a felhozatal. Nem tudom a beharangozott import Úrfi végül milyen eredménnyel szerepelhetett Nõtincsen. ( A laikusnak számító, de szerény véleményem szerint igenis értõ közönséget kevésbé gyõzte meg, de ki tudja éppen milyen magasra állította a mércét a mélyen tisztelt ítész társaság...) :confused: Ha sikeresen vette az akadályt, minek törné magát egy héttel késõbb is. Ha pedig az a bizonyos hüvelykujj lefelé mutatott..., hát nagyfokú önbizalom kellene az újbóli nekifutáshoz ilyen rövid idõn belül. :P (Ez persze csak az én gondolatmenetem, egy másfajta habitussal rendelkezõ ember - márpedig érzésem szerint épp ilyen tulajdonosról van szó - lehet, hogy mindenáron megmutatná... ) Szóval akár még össze is futhattok a Pilisben. ;)

#2035 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 11. - 11:02

Hahó! További információ morzsákkal szolgálhatok, de sajna a pontos eredményeket nem tudom, mert a lányok épp melegítettek, amikor az eredményhirdetés volt. Annyit kaptam el belõle, hogy az elsõ a Charlie apaságú hároméves gödöllõi méncsikó lett, a neve Chaplin, és rettentõ helyes, rendes magaviseletû fiatalúr mellesleg, ha jól emlékszem azt mondták nekik, hogy talán legközelebb már fedengedélyért is jöhetnének talán. A dán méncsikó nem aratott akkora sikert, a bírák az alkati gondjait emlegették, azt nem tudom, hogy mit szóltak a nyereg alatt tett készségvizsga -féléhez, az eredményt nem hallottam, de nem igazán volt szép. szegény kislánynak a tetején nem sok köze volt az események alakulásához, szóval van még hova fejlõdniük. Panda szép volt és husi, nagyon szépen megbízhatóan ment fogatban. Marosról annyit tudtunk meg, hogy be akarták mutatni, de sajna valami karámbeli nézeteltérés miatt sánta lett, így elmaradtunk róla, de találkoztunk, és elégedettnek tûnt. Voltak még haflingiak is hárman, fogatban vizsgáztak, szépek voltak. Ha valaki az eredményeket is tudná, kihirdethetné itt is, én is kíváncsi vagyok

#2036 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 11. - 11:15

Hali! Kisgalamb köszi az infót. Marost nagyon szeretem, remélem hamar meggyógyul. Jövõre bemutatnák, akkor én is megnézem. Sõt, ha herélteket is fel lehet vezetni, Mondával is jelen szeretnék lenni. Tavasszal fogják belovagolni. Õt is tenyésztették és a tenyésztõt minõsítené az eredménye. Hamár õ nem szaporodhat.

Edited by Kaiser, 2012 szeptember 11. - 11:25.

#2037 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 11. - 12:44

Nos egy két kép
Egy csíkos nyak
a dán fiúcska, sajnos sok minden nem látszik belõle
ez is õ lenne
õ charlie fia Chaplin
és ez is
ez pedig Panda az ifjú hölgy
és õ is
ezek pedig a lányok sorban

Edited by Kisgalamb, 2012 szeptember 11. - 13:05.

#2038 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 11. - 13:15

Nagyon szépen köszönjük a képeket! Melyik Marokkó? Mogyoró is köztük van?

#2039 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 11. - 13:29

Nagyon szépen köszönjük a képeket!
Melyik Marokkó? Mogyoró is köztük van?

Marokkó a középsõ, mármint méretben. A legmagasabb Fahéj, a középsõ Marokkó, a legapróbb pedig Malibu. Mogyi nincs köztük, õ még fiatalka, nem ültünk még rajta, tán majd jövõ tavasszal.

#2040 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 11. - 13:34

Nagyon szépek! Kár, hogy nem láttam õket. :(