Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Veszprém megye

• Please log in to reply
2065 válasz a témához

#2001 Akác

Akác

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 741 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 19. - 16:14

Szombaton a Várvölgyben túráztunk. Mivel nem a szomszédban van, mentünk majdnem 3 órát, :yeah: azért nem többet, mert kezdett sötétedni

#2002 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 2. - 9:25

Sövénykút 22. lova! Sissy, szeptember 26-án született sodrott kancacsikó
Posted Image

#2003 Akác

Akác

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 741 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 5. - 11:26

Hû, de szépek!

Tegnap Isztimérre mentünk át, néhány kép itt :)
Gondoltuk, kihasználjuk a még néhány napig tartó szép, õszi idõt, és milyen jót tettük. A térképen jól látszott, hogy Kutiból kiérve a betonon tök egyszerû Isztimér :) Aztán hazafelé inkább a földutat választottuk, egy kedves fiatalember útbaigazítása alapján tök szuper földúton mentünk vissza Kutiba. Igaz, az általa beígért "az erdõtõl 300 méter már csak Kuti" jóval több volt, de sebaj :) Amikor már láttuk a templomtornyot néha-néha felbukanni a fák között, akkor megnyugodtunk :)

Hazafelé azért megdícsértem magunkat, mert így még nem indultunk neki ismeretlen vidéknek, fõleg ketten :yeah: és még haza is értünk (sötétedés elõtt)

#2004 julica

julica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 508 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 3. - 19:06

Sziasztok! Új vagyok ebben a topikban és segítséget szeretnék kérni. Pár éve Miskolcról költöztem pacimmal együtt Berettyóújfaluba (ez Debrecentõl D-re van kb. 32-36 km-rel) és most úgy néz ki, hogy Veszprémben fogunk letelepedni (remélhetõleg végleg). És persze vinném a királylányt is magammal. Nem most, meg nem holnap, hanem valamikor az elkövetkezõ pár évben (vagy hónapban - álláson múlik), épp ezért még azt sem tudom megmondani, hogy hol sikerül majd pontosabban házat vagy telket vennünk. Igazából azért is néztem be ide, hogy ismerõsöket szerezzek, és ha oda kerül a sor ne legyek túl idegen majd arrafelé :))) Emellett pedig szeretnék bértartóhelyet is keresni a lovacskámnak, légyszi segítsetek már, hogy kb. milyen körülmények vannak nálatok, mi számít normálnak vagy átlagosnak mind a tartásban, mind az árakban... sajnos egyik sem nagyon mindegy... A segítséget elõre is köszönöm :)) Üdv, J.

#2005 Akác

Akác

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 741 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 10:57

Szia Julica! Inota, Boncz-tanya :yeah: Persze, ha nem puccos lovardát szeretnél, hanem egy jófej bandát, és tuti terepeket :) Vasárnap nagy szerencsénk volt az idõvel, igaz kicsit fújt a szél, de a nem normálisak azért nyergeltek, és mentek egy bõ órás terepet, igaz a lábunk majdnem lefagyott (igaz, senki nem mondta, hogy normálisak vagyunk :yeah: ). Tegnap kollegám is mondta, hogy te nem is vagy normális, de ezt úgy, mintha a világ legmagától érthetõdõbb dolga lenne :D . Mondta ezt akkor, mikor mondtam, hogy ja, és bicajjal mentem ki a tanyára. Különben is, mostanában újabb utakat fedezünk fel, jártunk a kis Burok-völgyben, a lõtéren, illetve annak határán, fölött. Csak azon tanakodtunk, hogy vajon szalaggal jelöljük-e meg az utat, hogy visszataláljunk? :D Ezért csak kicsit kóvályogtunk, de ami késik, nem múlik. A múltkoriban is majdnem elkallódtunk az egyik erdõben, inkább visszafordultunk :D

#2006 julica

julica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 508 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 17. - 20:01

Szia Julica!

Inota, Boncz-tanya :yeah:
Persze, ha nem puccos lovardát szeretnél, hanem egy jófej bandát, és tuti terepeket :)
Vasárnap nagy szerencsénk volt az idõvel, igaz kicsit fújt a szél, de a nem normálisak azért nyergeltek, és mentek egy bõ órás terepet, igaz a lábunk majdnem lefagyott (igaz, senki nem mondta, hogy normálisak vagyunk :yeah: ). Tegnap kollegám is mondta, hogy te nem is vagy normális, de ezt úgy, mintha a világ legmagától érthetõdõbb dolga lenne :D . Mondta ezt akkor, mikor mondtam, hogy ja, és bicajjal mentem ki a tanyára.

Különben is, mostanában újabb utakat fedezünk fel, jártunk a kis Burok-völgyben, a lõtéren, illetve annak határán, fölött. Csak azon tanakodtunk, hogy vajon szalaggal jelöljük-e meg az utat, hogy visszataláljunk? :D Ezért csak kicsit kóvályogtunk, de ami késik, nem múlik.

A múltkoriban is majdnem elkallódtunk az egyik erdõben, inkább visszafordultunk :D

Szia Akác! :)
Nekem a legfontosabb, hogy a lovamnak jó legyen (nyilván :D), meg hogy minél közelebb legyen majd a lakhelyünkhöz. Most félridegen van, egész nap kinn, estére egy tágas boxban, és ez nagyon meg is felel nekem, ennek örülnék a legjobban, ha lenne ilyen lehetõség. Puccos lovardák nem nagyon érdekelnek, mert a tapasztalatom az, hogy nem kapnak jobb ellátást a lovak, mint egy sima tanyán, emellett nem feltétlenül van ilyen helyeken tuti legelõ, ami fontosabb minden karámnál... az én igényem meg a lovamén túl, hogy legyen egy körkarám... még a nagy karám hiányát is kibírom, inkább csak földrõl foglalkozás miatt szeretem a körkarámot, amúgy terepezek, amikor csak tehetem :)))
Igazából nekem az is megfelelne, ha van valakinek mondjuk háznál van a lova és szívesen odavenne egy másik lovat, hogy segítsen magán a költségek tekintetében stb... most is magántanyán vagyunk, és mi vagyunk az 5. ló... szóval nem a tumultus a lényeg :)

Olvastam, hogy új területeket fedezgetsz fel... :D Az én tapasztalatom csak annyi (legtöbbször egyedül vagyok kinn és én is szeretek új utakat felfedezni), hogy én is próbálom megjegyezni a dolgokat, de általában, ha visszafordítom a királylányt, akkor magától szépen hazatalál... beépített GPS-e van :D

#2007 Akác

Akác

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 741 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 20. - 10:12

Körkarámunk az sajnos nincs, jó nagy legelõnk van. Nálunk is csak estére mennek be a pacik az istállóba, de nyáron, tavsztól egész nap karámban vannak. Tegnap is ismeretlen útra kanyarodtunk, de visszafordultunk, mert idõ volt, meg bazi nagy sár, de ami késik nem múlik. Ez oké, mert az egyenesen visszafordulunk, de már tevezzünk az ismeretlen erdõ felfedezését. Hát attól tartok kicsit :D Mondjuk én egyedül soha :) , de ketten is simán eltévedünk :D

#2008 Akác

Akác

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 741 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 7. - 12:12

Szokás szerint magamban beszélgetek, de azért jó leírni :)

Múlt hétfõn, április 30-án lovas barátnõmmel fellovagoltunk a Baglyas-tetõre. A távolból, másik dombról kinéztük, hogy van arra több út is, ami a domb tetõre vezet, onnan meg lankás úton felmegyünk a tetõre. Aha, ahogy azt mi elképzeltük :D Távolról még okos az mebr, de mikor már az erdõben van, akkor ugye már nem sokat lát. Egy darabig mentünk felfelé, aztán amikor volt egy leágazás jobbra, akkor menjünk arra, mivel az még jobban felfelé vezet :) Aztán az az út elkezdett lejteni. Na innentõl, próba szerencse alapon haladtunk, amint találtunk egy felfelé vezetõ utat, rákanyardtunk ami persze, megint elindult lefelé egy idõ után :D És aztán újra volt egy felfelé kanyar :) De végre feljutottunk :yeah: Kigyönyörködtük magunkat, a lovak szusszantak egyet, aztán elindultunk lefelé immár a kinézett úton. Legközelebb már tudjuk, hogyan tudunk sokkal lankásabb úton felmenni :) Bakonykútiban lyukadtunk ki, azt azért nem gondoltuk, hogy ennyire eltávolodunk, de onnan már hamar hazajutottunk :)

Szuper volt, biztos megyünk még arra :) http://sports.websho...582727937iOMHGa

Ja, elõtte szombaton részt vettünk a várpalotai zászló felvonuláson :yeah:

#2009 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 7. - 20:25

Akác, nagyon szép helyekre sikerült eltévednetek. Jó kis túra lehetett! :ang: Remélem, hogy a nem túl távoli jövõben már én is járhatom a lovaimmal a környék útjait. :)

#2010 Akác

Akác

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 741 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 8. - 10:44

Szia Méz! Köszönöm, tényleg szép :) és még nincs vége. A hétvégén, ha az idõ engedi az ösküi részre megyünk csavarogni :) Mielõbbi sok-sok lovaglást kívánok Neked/Nektek! :)

#2011 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 8. - 12:03

Méz! Az "a környék útjait" mit jelent pontosan? :)

#2012 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 8. - 18:00

Köszi, már vágyom egy jó terepre. :) Sütyi, írok pü-t.

#2013 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 3. - 16:18

Köszi, már vágyom egy jó terepre. :)

Sütyi, írok pü-t.

az idõzítés tökéletes,te is akkor jössz ide,mikor én már nem vagyok.... :(
szuper

#2014 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 3. - 19:09

az idõzítés tökéletes,te is akkor jössz ide,mikor én már nem vagyok.... :(
szuper

Há mér mentél el? :(

#2015 Bettie

Bettie

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 183 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 29. - 10:15

Sziasztok! Vasárnap este jön véletlenül valaki Veszprém megye felé? Szívesen társulnék. :) Magyar Derbyre ugrok fejest, de a hazajövetel nincs megoldva. Kérlek, ha tudtok segíteni, jelezzétek. 06/30-411-0605 vagy privátban.

#2016 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 6. - 12:53

Há mér mentél el? :(

élni :D
amúgy meg: 21.én megyek haza,de már Silver sincs M.o.-n,így a lovazás kilõve,ergo közös túra is kilõve...oké,hogy hazamegyek,de mit csinálok én egy hétig ló nélkül otthon... :dev:

#2017 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 6. - 13:10

élni :D
amúgy meg: 21.én megyek haza,de már Silver sincs M.o.-n,így a lovazás kilõve,ergo közös túra is kilõve...oké,hogy hazamegyek,de mit csinálok én egy hétig ló nélkül otthon... :dev:

:ang:
Miért lenne kilõve? Nekem van kettõ, itthon is vannak már. Ha lejössz, akkor ki tudunk menni terepre. :)

#2018 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 7. - 10:09

:ang:
Miért lenne kilõve? Nekem van kettõ, itthon is vannak már. Ha lejössz, akkor ki tudunk menni terepre. :)

ezt nem ígérem(mert kutyával megyek haza,max egy laza terep amit õ is tud követni,belefér),de azt megígérhetem,hogy valamelyik nap meglátogatlak!
majd megmondod,melyik nap érsz rá és adsz egy címet,és megyek is!!!!!!!!!!!!! ;)

#2019 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 7. - 10:16

majd megmondod,melyik nap érsz rá és adsz egy címet,és megyek is!!!!!!!!!!!!! ;)

Oké, majd megbeszéljük. :)

#2020 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 7. - 11:00

van valaki Ajka környékérõl?

#2021 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 16. - 19:31

Ha valaki kedvet érez hidegvérû lovon tereplovagolni vagy futószáron okulni, akkor várom szeretettel Balatonfüred mellett. :) Egy fõvel tudok foglalkozni egyszerre. jancsor@vipmail.hu

#2022 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 21. - 10:42

Ha valaki kedvet érez hidegvérû lovon tereplovagolni vagy futószáron okulni, akkor várom szeretettel Balatonfüred mellett. :) Egy fõvel tudok foglalkozni egyszerre. jancsor@vipmail.hu

engem egy 1hetes,intenzív tanfolyam érdekelne. mától. :D

#2023 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 21. - 22:34

engem egy 1hetes,intenzív tanfolyam érdekelne. mától. :D

Holnaptól lehet jönni. Bentlakás megoldható. :gm: :cool:

#2024 Criollo

Criollo

Új vendég

• Fórumtag
  • 15 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 4. - 9:48

nos:
Fánika
Flami
Sába
Félénk
Sziszi
Bolygó

Jaj, de fura volt ezt véletlenül meglátni! Mikori kép az Félénkrõl? Belémhasított a felismerés, hogy atyaég, ez a Félénk nálunk volt bértartásban, õ húzott be a hasamba harapva a karám alatt maguk közé.. Lehettem vagy 3-4 éves:) Harapásnyom nincsen, viszont élénk emlékképek vannak:) Nem sokszor visítok úgy mint ahogy akkor tettem:D (Amúgy a labdám gurult be a karámba a 3 ló közé - ebbõl egy a mienk volt -, én meg bemásztam visszaszerezni, viszont a kimászás folyamata Félénk által lett megakadályozva, mert belémharapott és visszahúzott. Kedves gesztus:D)
Jaj, ez nagyon jó, köszönöm én is a képet!

#2025 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 9. - 16:34

Hát ez a kép sztem ilyen '99-2000 körüli lehet. Mikor volt nálatok a Félénk? Mert az istállót azt hiszem,96-ban épitették,akkor már itt volt Sziszivel.Mikor nálatok volt,megvolt már a csikó?Mert Sziszi '94-es volt,az tuti.Félénk talán '89-es???

#2026 Tily

Tily

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 37 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 9. - 18:13

Ó, ha én ezt elõbb megtalálom... Remélem jövõ nyáron is élni fog még az ajánlat :)

#2027 Criollo

Criollo

Új vendég

• Fórumtag
  • 15 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 9. - 18:43

Hát ez a kép sztem ilyen '99-2000 körüli lehet.
Mikor volt nálatok a Félénk? Mert az istállót azt hiszem,96-ban épitették,akkor már itt volt Sziszivel.Mikor nálatok volt,megvolt már a csikó?Mert Sziszi '94-es volt,az tuti.Félénk talán '89-es???

Kb. '93-'94 körül volt nálunk, most kérdeztem az "illetékest", apát :) . A csikója még nem volt meg akkor, az tuti. És most ért egy hirtelen felismerés, hogy akkor maximum másfél-2 éves lehettem amikor berángatott a karámba, érdekes, hogy így emlékszem rá :huh: :)

#2028 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 9. - 19:11

Gyááá de fiatal vagy ;) Biztos akkor 93fele volt,mert Sziszi 94-ben megszületett :ang:

#2029 Criollo

Criollo

Új vendég

• Fórumtag
  • 15 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 9. - 19:43

Gyááá de fiatal vagy ;)
Biztos akkor 93fele volt,mert Sziszi 94-ben megszületett :ang:

Akkor tényleg maximum másfél éves voltam :) És szó mi szó, nem mondhatom magam öregnek :D
Amúgy mi lett Félénkkel? Él még vajon? :)

#2030 andrisbigikuty

andrisbigikuty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 46 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 10. - 13:14

Sziasztok! Régen olvastam ezt a fórumot és lehet, hogy a hozzászólásom jobban beleillenne a Balaton-felvidék topicba, de sajnos ott már kevesen vannak. Járt valaki lovagolni mostanába Gyulakeszibe? Hallottam új lovak érkeztek, új oktató van, van valakinek velük valami tapasztalata? Személy szerint régebben voltam ott lovas oktatáson, a tapasztalat is pozitív, de sajna mostanság nem tudtam kijutni. Ha nem illik ide a hozzászólás, akkor kérem a moderátorokat, hogy szóljanak, de nem találtam jobb topicot, ahol ezt meg tudnám kérdezni. Ha nem fórum téma akkor légyszíves írjon valaki valamit privátba, aki tud az újdonságokról.

#2031 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 10. - 17:01

Jó helyen vagy itt. Reméljük jön valaki, aki tud Neked Gyulakeszirõl mondani valamit. Szívesen írnék a Balaton-felvidék topicba, de tényleg nem nagyon jár arra senki. Pedig biztosan lovazunk ott jópáran, csak úgy tûnik, nem neteznek.

#2032 andrisbigikuty

andrisbigikuty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 46 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 10. - 17:08

Jó helyen vagy itt. Reméljük jön valaki, aki tud Neked Gyulakeszirõl mondani valamit.
Szívesen írnék a Balaton-felvidék topicba, de tényleg nem nagyon jár arra senki. Pedig biztosan lovazunk ott jópáran, csak úgy tûnik, nem neteznek.

Köszönöm szépen Méz!

#2033 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 12. - 19:05

Új oktató?én x év után júliusban voltam egy villámlátogatáson,de akkor 2 régi,és csak számomra 1 új ember volt.a régi lovak közül össz 4 db van még,többi már ismeretlen... Kittut kell kérdezni,õ keszi témában mindig naprakész :)

#2034 andrisbigikuty

andrisbigikuty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 46 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 14. - 18:56

Új oktató?én x év után júliusban voltam egy villámlátogatáson,de akkor 2 régi,és csak számomra 1 új ember volt.a régi lovak közül össz 4 db van még,többi már ismeretlen...
Kittut kell kérdezni,ő keszi témában mindig naprakész :)

Köszönöm szépen Katica! Kittut, majd megkérdezem magánüzentben, hogy ne "romboljam itt szét kérdésekkel el a topicot", ha már egyszer vannak szabályok. Egyébként a régi lovak alatt konkrét, Bolygót, Mulánt, Jockeyt, Fortunát, Amykát és Negrót értettem. Szultánt is, de az ő haláláról tudok. Másfelől egyszer emített valaki az új lovak közül "alacsonyabb sárgákat", én csak róluk hallottam, hogy új lovak, de akkor lehet nem voltak teljesen pontosak az információim vagy nem jól emlékszem.

Edited by andrisbigikuty, 2012 október 14. - 18:57.

#2035 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 15. - 11:26

Hiányosan fogalmaztam,nekem a régi lovak '98-99-esek :cool:

#2036 andrisbigikuty

andrisbigikuty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 46 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 15. - 19:16

Hiányosan fogalmaztam,nekem a régi lovak '98-99-esek :cool:

Semmi gond, örülök, hogy válaszoltál. Valószínûleg a kettõnk közötti korkülönbség miatt értelmeztük máshogy a "régi lovak" fogalmát. Ezek szerint õk azért nagyobb részt (Szultánt kivéve, aki meghalt és ha jól tudom Bolygót is nyugdíjazták, de azért remélem él, még ha korosabb is) még megvannak.

#2037 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 16. - 11:54

Semmi gond, örülök, hogy válaszoltál. Valószínûleg a kettõnk közötti korkülönbség miatt értelmeztük máshogy a "régi lovak" fogalmát. Ezek szerint õk azért nagyobb részt (Szultánt kivéve, aki meghalt és ha jól tudom Bolygót is nyugdíjazták, de azért remélem él, még ha korosabb is) még megvannak.

Hát most burkoltan "leöreganyámoztál". :gm:
De semmi baj,az tényleg nem most volt már....amúgy még kicsi voltam akkor :dev:

#2038 andrisbigikuty

andrisbigikuty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 46 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 16. - 12:31

Hát most burkoltan "leöreganyámoztál". :gm:
De semmi baj,az tényleg nem most volt már....amúgy még kicsi voltam akkor :dev:

Nem annak szántam pedig, egy lókedvelõ sosem lehet öreg akárhány éve is él e földön. :)
Egyébként 98-99-ben(10-11 évesen) sajnos én még lóközelbe úgy nem voltam, hogy lovagoljak is és
így nem ismerem az akkori nagy öregeket Gyulakeszibõl sem. Nem tudom mennyire illik a topicba,
de onnan az elsõ, akkor még futószáras élményem Bolygó nevéhez fûzõdik.

#2039 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 16. - 17:43

Glóbusz :kir: Katica, berakhatnád róla azt a nyári képet...... :)

#2040 sly

sly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 195 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 17. - 8:19

Sziasztok!

Lovas képeimet eladnám. Karácsonyra szép ajándék bárkinek, aki a lovakat szereti...

Link:

http://www.lovas-pia...ek-eladok/31039