Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Arab Telivér

• Please log in to reply
2231 válasz a témához

#2001 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 19. - 9:01

:hu: ez gyönyörû szép :yeah:

#2002 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 19. - 11:48

Köszönöm Benyus nevében, mi csak így hívjuk!

#2003 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 19. - 19:51

Sajni a légútja át van szakítva, versenyezni már nem lehet vele, csak lovacskázni, meg szép csikókat fogni tõle.

Kár érte! :rolleyes: Bár gondolom akkor nem hagyták volna hányódni, ha egészségileg is minden rendben lenne vele.
Ha nem honosították, akkor hogyan tudtak vele versenyezni? Hozzáteszem nem értek a versenyzéshez.

#2004 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 19. - 20:03

Ezt egy érdekes, de lehetséges dolog...magyar ország!

#2005 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 19. - 20:34

Ez igaz, sajnos! Ha a kutyatenyésztésbõl indulok ki... nem a semmiért hagytam abba. :D Teljesen fölösleges hivatalosan, becsülettel csinálni, ha más tojik a világra, és ocsmány dolgokat mûvel tenyésztés címszó alatt. Hogy ne legyek off teljesen. Jó lenne fedeztetni Aidát, csak sose jutok dûlõre a mének felett. :D Az se lenne hátrány, ha tudnám, hogy van/lesz értelme a csikónak. :rolleyes:

#2006 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 19. - 20:50

Akkor kizárólag eredményekkel rendelkezõ mént válasz, a többi eladhatatlan.

#2007 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 20. - 21:43

Van pár mén a listámon! :D A baj csak az, hogy inkább nekem tetszõk, és a kancához passzolók. Ezt minden évben eltervezem, aztán sajnálnám a csikót, amikor el kellene adni. Inkább lelkiismereti kérdést csinálok belõle, nehogy valami kupechez kerüljön. :rolleyes: Viszont azt sem ártana kigondolni idõben, hogy a gyereknek milyen lova legyen! :gm:

#2008 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 20. - 21:57

Két jóm válasz van erre! Vagy kimagaslóan jó teljesítményû ( verseny) lóval fedeztetsz és akkor lesz egy jó kis sportos arabod, ami eladható. Vagy a szíved csücskivel ménnel, aki majd senkinek sem kell mikor mégis eladnád. Én az araboknál kizárólag a jó versenyeredménnyel bíróval fedeznék, nekem nem a küllemi bírálat a lényeg, hanem a jó agy, a használhatóság, s nem utolsó sorban az eladhatóság. Az pediglen teljesen más, hogy ha majd egyszer gazdag leszek, akkor veszek egy csomó show arabot :yeah: A gyerök majd majd vesz magának olyat amilyet akar ;)

#2009 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 20. - 22:22

Engem annyira nem érdekelnek a versenyeredmények. Legyen egybe a ló, egészséges legyen, sõt a felépítése érdekel a legjobban, lovassal-emberrel mûködjön úgy ahogy kell. Persze nincs kizárva, hogy a sportban is eredményes, egyik nem zárja ki a másikat. Azon azért csodálkoznék, hogy egy "használhatóságra" tenyésztett egyed eladhatatlan legyen, fõleg arabban. Az nem mindegy nekem, hogy hova. Valószínû ezért nem csikóztatunk folyamatosan, csak elmélet marad mindig. Meg kupecnek sem lennék jó. A gyerekre vonatkozó részt természetesen viccbõl írtam. :D

#2010 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 7:18

Mi az eladható??? Egy választási csikó 100 ért???? Mert jelenleg azt sem lehet eladni. Akiknek nagy méneseik vannak azok adják el a csikókat a tenyésztés miértje és tudásuk alapján. Ha megnézed, tele a net 1-3 éves arabokkal, 250 körül és a kutyának sem kell. Én keresek távlónak valót, azt hiszed van??? Mindnek baja van, vagy volt, vagy 10 év feletti, vagy kupeckézen vándorolgat...hidd el ami jó vagy nagyon jó csak és kizárólag az eladható, a többi nem! Most nem mennék bele átlagolásba, de a nagyok is örülnek ha az évjárati csikók 50 % át el tudják adni...Ne gondold, hogy azért mert mi szeretjük az arabokat mindenki ilyen lovat akar!

#2011 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 8:31

Ne hari, hogy megkérdem milyen Fanniéknál van a csikója?

" Félj, de légy bátor! "

www.szolohegyilovastanya.hu

#2012 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 8:56

én is így voltam a fedeztetéssel mint te Mackó.
Nekem a korábban a bábolnaiak nagyon tetszettek, legfõképpen Malik.....
De nemrég nagyon nagyon leírták õket, hogy már az utlsó kupecnek is Malik csikó van az istállójában. semmi eredmény nincs, csak szép, és mégis horror összegekért fedez(nek a többiek is ott... )
bár arab telivérben amugy is nagyon drága a fedeztetés szerintem,de biztos megvan a miértje...

http://www.jerikoarabian.com/2011/

ez a mént akit most mutatok, személyesen is ismerem, a gazdát is, és õ is pont azon a véleményen van hogy minél többet tudjon a lova. legyenek eredmények... a használhatóság az elsõ, és az õseit is erre szelektálták inkább. õ távlovaglásban versenyzett, a ménvizsgán dijlovaglásban a legmegasabb pontszámmal végzett, és most idén kezdi ugró pályafutását egy elég komoly military versenyzõ segítségével.
én ha választok biztos õt választom, nem is csak azért mert itt nekem õ helyben van, hanem mert az mellett hogy szerintem gyönyörû szép, nagyon jó feje van, jól nevelt, régen még pici gyerekek is lovagoltak rajt. de nézegessétek meg a képeket és ugy alkossatok véleményt :)
nekem bejön :yeah:

#2013 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 9:25

Én még csak ismerkedek az arabokkal, de tényleg meggyõzõ! És nagyon szimpatikus, hogy ennyi munkát, energiát fektetnek a ló bemutatásába is meg a képzésébe is! Még csak olvasgatok errefelé, hamarosan remélem képekkel is tudok szolgálni :-) Köszi a szép képekért, jó õket nézegetni!

#2014 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 9:32

http://www.alshaqab....eeding-and-show

én itt fedeztetnék...de nincs rá pénzem:(, így marad Teyszir...

ez a mént akit most mutatok, személyesen is ismerem, a gazdát is, és õ is pont azon a véleményen van hogy minél többet tudjon a lova. legyenek eredmények... a használhatóság az elsõ, és az õseit is erre szelektálták inkább. õ távlovaglásban versenyzett, a ménvizsgán dijlovaglásban a legmegasabb pontszámmal végzett, és most idén kezdi ugró pályafutását egy elég komoly military versenyzõ segítségével.
én ha választok biztos õt választom, nem is csak azért mert itt nekem õ helyben van, hanem mert az mellett hogy szerintem gyönyörû szép, nagyon jó feje van, jól nevelt, régen még pici gyerekek is lovagoltak rajt. de nézegessétek meg a képeket és ugy alkossatok véleményt :)
nekem bejön :yeah:
[/quote]

Jeriko mennyiért fedez? Természetes, avagy mesterséges???

" Félj, de légy bátor! "

#2015 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 10:26

Jeriko ha jól tudom 100 felett. Teyszir B viszont kiváló választás! Sharif ox a másik akit javaslok, mert õ is nagyon jó távló. O ' Bajan Pagat sem rossz darab. Hakim P - a galoppon nagyon jó. Koheilan XXXIII-39 meg jó nagy és nagyon jól lovagolható! Koheilan Kenitra militaryban jeleskedett. Ha valakit összekevertem akkor bocsi ezt most csak fejbõl írom. O'Bajan Barka - díjlovaglásban jeleskedik...

#2016 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 12:04

Teyszir B szerintem nagyon jó választás. Attayr apja is õ, aki mén korában is jó fejû, és jól kezelhetõ volt, és a távlovas sportban is lett volna helye. Egyszer voltunk versenyen vele, 60km-en, elsõ versenyhez és távhoz képest, jó idõt is ment, (pláne mivel beletettünk a "nagyok" után menve egy 20 perces vargabetût is) így is 7.helyen ért célba, középmezõnyben. De rengeteg idegen helyen megfordultunk és pár nagyobb túrán is, mindenhol, minden körülmények között megbízható volt. Teyszirtõl való Anthares is aki elég szép eredményekkel versenyzik Mihókéknál, õ ugyanattól a tenyésztõtõl és évjáratból való mint Atisom. És Teyszir egyébként is harmonikus ló, nekem sokkal jobban bejött élõben mint Malik. ;)

#2017 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 12:20

Jeriko mennyiért fedez? Természetes, avagy mesterséges??? [/quote] Jerikó most 180 ért van hirdetve, de jó fej nagyon a gazdája. el kell vele beszélgetni mit szeretnél stb, mire kellene a csikó..... nála ettõl függ sokminden... én már régóta gondolkodom rajta, még akkor nem is volt fedmén mikor már beszélgettünk a dologról. természetes úton fedez ahogy én tudom, de ha érdekel a dolog akkor az ilyeneket tényleg a gazdával kell. amúgy bármilyen jó lóról is van szó, én nem hiszem hogy a magyar embereknek van 200-300 ezer vagy több forintjuk a fedeztetésre, szerintem mind csak irányár lehet vagy megbeszélés kérdése. vagy valóban enniyre fixek ezek az árak. Szaszi apja SC Dyonn is most asszem 1000 euroért fedez, de ha jól tudom,neki sincsen semmi versenyeredménye...

#2018 Attila

Attila

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 40 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 13:38

Hali Jerikó 2010 ben 6,3 ponttót ért el a mén vizsgán és 7,20 a megfelelõ nem értem hogy ,kérnek 180000ft a fedeztetésér amikor 150000ft -lehet lovat venni . Sharif ox 50000ft Gazal Kalifa sh 50000ft mind ketõ Bonyhád

#2019 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 13:56

[quote name='Attila' date='2012.02.21, 13:38' post='922034']
Hali Jerikó 2010 ben 6,3 ponttót ért el a mén vizsgán és 7,20 a megfelelõ nem értem hogy ,kérnek 180000ft a fedeztetésér amikor 150000ft -lehet lovat venni .

igen, tudom,nem itthon lett meg neki a vizsgája. a küllemit bukta el, állitolag azért pontozták le mert nem azt a tipikus arab jelleget mutatta sõt semmit se mutatott, mert holt nyugisan viselkedett a felvezetésen és ez nem tetszett a biráknak. nincs kimondottan csuka feje, nagyobb és erõsebb is mint egy átlag arab. nekem ezt mondta a tulaj, de nyilván mindenki elfogult a sajátjával szemben... állitolag hátrányosan lett megkülönböztetve és akkor nem kapott fedengedélyt telivérben, csak shagyában kapott volna vagy ilyesmi, nem akarok hülyeséget mondani.
azt én sem értem az árakat mi alapján szabják ki, mint fentebb írtam.
mindegy, nekem tetszik Jerikó :)

#2020 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 14:28

huhh, ha a jelleg sincs meg, na akkor kilõve...+ még drága is. Maradnak a bábolnaiak, míg a fentebbi linken már említett ménekre nincs pénzem...pdig azok eladható csikók lennének... ...azért nem hiszem hogy 150000-ért vehetek arab telivért, vagy ha valaki tud ilyet, úgy 3-15 év közöttit kancába akkor szóljon:))) Én az enyémet 1milla alatt nem adnám származása és külleme miatt, pedig már 20 éves...

" Félj, de légy bátor! "

#2021 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 18:29

A Jeriko abból a szempontból kilõve nálam, hogy nincs magyar fed.engedélye. Plusz nem igazán jönnek be a túlzottan show-típusok sem. :gm: Legyen arabos persze, de kinek a pap, kinek a papné. A Pelsonius ménesben is körül lehet nézni mének után, távlovaglásban nagyon jó lovai vannak. Igazából egy Ciza klónnal nagyon meg lennék elégedve, agyban, munkában nagyon rendben van. Csakhát... nekem Aidám van. :D 3638 Nagycsere Shagya-138 (V tm.) felépítésre, küllemre olyan, amit elképzelnék, no, hozzá hasonlót választanék. Plusz még a természete lenne a mérvadó. Aidát egy sikeres távlovas tenyésztette, ha ténylegesen ott tartanék, hogy mént válasszak, akkor lefutnék pár kört, hogy aki átlátja ezt az oldalt is, mi a tapasztalata, véleménye, milyen irányba mozdulna el.

#2022 Attila

Attila

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 40 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 19:50

Úgy értettem hogy 150000ft tol lehet papiros csikót venni/igaz nem a nagy tenyészettekbõl,mert ott 3-4száz ezer/,Jerikóra vissza térve szép paci de azért azt tudni kell,hogy az osztrák ménvizsga azért egyszerûbb mint a Magyar.Nálunk azért a nagy tenyésztõk lobbija túl erõs,az egy- két lovas tenyésztõknek még ha jobb is a lovuk nehezebben kapják meg az fed.engedélyt .Meg az is érdekes hogy lesznek szalaggal 170cm es arab telivérek.

Edited by Attila, 2012 február 21. - 20:12.

#2023 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 20:23

Ezért is elgondolkodtató, hogy az ember magának csikóztasson. 2-3 éves csikót már érdemes megvenni, plusz költségnek ott a betanítása, és még így is bõven megéri szerintem, mint az, hogy a saját kancát egy évig "doppingolni" a vemhesség miatt, utána 3-4 évet várni a tényleges használhatóságig. Elgondolkodtató az is, hogy van-e értelme annak a csikóztatásnak, hogy 6 hónapos kora után szabadulni akar tõle az ember. Ez a megoldás nem annyira vonzó. Szerintem az árakat nem a lovas.hu alapján kell leszûrni. Vannak ott olyan elképesztõ hirdetések, hogy csuda. A nagyobb tenyésztõknél megvan az az elõny, hogy megmondja az ember mennyit szán a lóra/csikóra, és abban az árkategóriában vezetnek fel.

#2024 Attila

Attila

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 40 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 20:37

Én elmentem az egyik nagy tenyésztõhöz olyan bak patás selejt csikókat mutatott több száz ezer ft ért ,hogy ha én elakarnék ilyet el adni akkor ingyen vagy még olcsóban kellene elajándékozzam ,azt se értem miért nem selejtezik le csikó korában .

#2025 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 21:19

Talán próbálnak balekot fogni. Ha halmozza a rossz minõségû csikókat, akkor saját magával szúr ki, mintha elõbb megszabadulna tõlük. Érdekes egyébként, mert Te nem csak hobbi célra vennéd. Csak jobb lenne neki, ha minõségit mutatna. Viszont akár látatlanba is el lehet passzolni lovat. :D Mi már jártunk úgy, amikor a csikót hirdettem, hogy rákérdeztek a többi lovunkra. Cizáért cserébe 3 shagya-t szeretett volna adni a férfi, aztán már fizetni is hajlandó lett volna a végére. :D :gm: Hozzáteszem nem útszéli kupec volt az illetõ, ismert távlovas (el tudom képzelni milyen lovakat szeretett volna elpasszolni). :dev:

#2026 Attila

Attila

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 40 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 21:38

Azért nem értem õket mert én nem adnám a nevemet a helyükbe a selejtekért,én csikó korban selejtezném ,nem is bélyegeztetném úgy hogy a tenyésztésemhez köthetõ legyen .Egyébként egy a fórumon ismert hölggyel tegnap megegyeztem a pacijára úgy hogy nem is láttam élõben ,igaz vele már cseréltem látatlanba .Vannak még talán szavahihetõ emberek,igaz eben a világban egyre kevesebben .

Edited by Attila, 2012 február 21. - 21:46.

#2027 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 21. - 22:01

Van, akinek még fontos a becsület. Az sem mindegy, ha valaki egyet tud eladni, vagy utána még 10-et. Mert megy a híre. Az meg milyen dolog, hogy le van beszélve valami, aztán teljesen más a valóság. Az ilyenhez jó vastag bõr kell. Kíváncsi leszek a lóra, ha lehet, akkor majd mutasd meg. :)

#2028 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 22. - 9:58

Jeriko ha jól tudom 100 felett.

Teyszir B viszont kiváló választás! Sharif ox a másik akit javaslok, mert õ is nagyon jó távló. O ' Bajan Pagat sem rossz darab. Hakim P - a galoppon nagyon jó. Koheilan XXXIII-39 meg jó nagy és nagyon jól lovagolható! Koheilan Kenitra militaryban jeleskedett. Ha valakit összekevertem akkor bocsi ezt most csak fejbõl írom. O'Bajan Barka - díjlovaglásban jeleskedik...

Engem a távlovaglás nem érint. Egyébként R.T. mondta, ha nem külföldrõl hozok spermát, akkor az én kancámra Teyszir.

" Félj, de légy bátor! "

#2029 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 22. - 10:04

A távlovaglás abból a szempontból lehet érdekes, ha nem is érdekel, mint sport, hogy a szervezeti szilárdságot, állóképességet, lábak állapotát nagyon jól mutatja.

#2030 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 22. - 10:32

A távlovaglás abból a szempontból lehet érdekes, ha nem is érdekel, mint sport, hogy a szervezeti szilárdságot, állóképességet, lábak állapotát nagyon jól mutatja.

Igaz, de nekem ugorjon, az a lényeg :dev:

" Félj, de légy bátor! "

#2031 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 22. - 18:11

Azt meg mindegyik tud! :gm:

#2032 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 23. - 22:06

:dev:

" Félj, de légy bátor! "

#2033 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 1. - 10:23

Sziasztok!
Mi is fedeztetés elõtt állunk :) Aki még nem járt Székesfehérvár mellett a Joszkin tanyán, az nézzen be hozzájuk. Mi nemrég voltunk nála, gyönyörûek a mének, a kancák, a csikók, minden ló. Egy Gazal XVIII apaságú kancára néztük ki Magdan Tanot :) Nekünk õ lesz az igazi! :)

http://www.shagya-ar...p...8&Itemid=64

#2034 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 1. - 11:26

Ma végleg herélt lett Sámán.
- itt még a régi helyén és hamarosan fenn lesznek az itteni képei is.

Származását max tippelni lehet, mert papír az nincs. Minden arra utal, jegyek, habitus, forma, mentalitás, hogy egy" O' Bajan Batan" ivadék kancából való csikó ...csak ugye anyut "véletlen" megugrotta egy arabxhucul fekete mén és ez a kis kormos jószág lett belõle. Ez persze feltételezés, s mivel kiheréltettem ez számomra már nem fontos!

#2035 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 2. - 22:57

Sziasztok!
Mi is fedeztetés elõtt állunk :) Aki még nem járt Székesfehérvár mellett a Joszkin tanyán, az nézzen be hozzájuk. Mi nemrég voltunk nála, gyönyörûek a mének, a kancák, a csikók, minden ló. Egy Gazal XVIII apaságú kancára néztük ki Magdan Tanot :) Nekünk õ lesz az igazi! :)

http://www.shagya-ar...p...8&Itemid=64

Magdan Tano? Nem inkább Amurath Tano? Mert Magdan-ként nem találok fed. mént. Ez a Tano nem véletlenül a Pelsonius ménesbõl való? Mintha náluk lett volna. :rolleyes:

#2036 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 2. - 23:10

Igen onnét való - de most már máshol lakik!

#2037 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 3. - 12:50

na és a nemesvitai Luwanaya's arabokról tud valaki valamit? csak mert hozzánk ez elég közel van, de azt hallottam nagyon drága a fedeztetés. milyen lovak vannak ott??? Ali Khan nevezetû mén fedez ott, de bõvebben ?? valakinek tapasztalat? ja és még valami: tud valaki egy 2012 es listát az arab telivér ménekrõl????? mert az arablovon meg a mének.hun, meg az mlsz honlapján se az aktuális van fenn.... egyszerûen nem tudok így választani :D

#2038 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 3. - 19:51

Aki ebben otthon van az Rambauer Tamás, vagy az MLOSz tenyésztési vezetõje.

#2039 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 3. - 20:59

Igen onnét való - de most már máshol lakik!

Nahát! Erre azért rájöttem magamtól is! :D Valószínû nem a semmiért hirdetik a Joszkin tanyán. ;)

#2040 Bubby

Bubby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 140 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 5. - 14:43

Én már igy is meg úgy is hallottam a nevét :D A tanyán Magdan Tanoként emlitették, meg a menek.hu-n is igy szerepel, a Payo honlapján meg Amurath-ként. De nekem nagyon tetszik bármi legyen is neve :dev: