Ugrás a tartalmakhoz

fjord lovak

• Please log in to reply
2805 válasz a témához

#1961 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 20. - 19:53

Egy nagyon kedves barátnõm járt nálunk, és Mondáról készített képeket.
Mivel én itt nem tudok képet feltenni, nézétek meg a honlapját. Oda párat tett fel.
hagazsuzsi.hu, barátságban mappába
A többi képet is megéri megnézni, csodálatosak.

Jajj de jó! sikerült megnéznem!
Gratulálok nagyon szép.-Más:
Minden este szoktam járatni a Szellõt és a Mokányt,kocsiba illetve kocsi után kötve.Ma átléptem velük Ásotthalomra ami tõlünk kb18km .természetesen szellõ úgy gondolta hogy odafelé csakis ügetésbe lehet menni :dev: Mokánynak meg ugye nem volt más választása :eek: csakhogy ne legyen minden olyan túl egyszerü kaptam egy defektet :kocc: Még szerencse hogy volt"segédhajtóm"aki vigyázott addig a lovakra amig én oda voltam kereket csináltatni.Nagyon megdolgozott velük,legeltek egyfolytába mig meg nem jöttem.Csak hogy utána már nekem nem volt más választásom mivel az idõ azért elment mint hogy haza felé is végig ügettünk :hupp: Igaz ezt már Szellõ se igy tervezte de mivel engedelmes lovacska igy tette a dolgát :) Egyszer azért megálltam velük szussszantani meg körbe néztem õket hogy nem szorult -e kõ a patájukba de miután megpihentek egytrappa hazáig!Hát birtak utána pihenni úgy láttam rajtuk :dev: az lenne a kérdésem hogy vajon nem túl sok -e nekik ekkora táv?Fõleg Mpkánynak?Bár mivel õ "csak" hátul kocogott nem láttam rajta hogy különösebben elfáradt volna.De Szellõ azért leizzadt rendesen.

#1962 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 21. - 5:19

Hát gyönyörû a kis Monda gyerek. Jóbarátja, aki a Mende névre hallgatott (így voltak õk a Mende-Monda), most nálunk lakik, õ a Parelli-játékokat tanulja gyermekmunka gyanánt, és fõállásban növekszik.

#1963 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 21. - 5:44

Hát gyönyörû a kis Monda gyerek. Jóbarátja, aki a Mende névre hallgatott (így voltak õk a Mende-Monda), most nálunk lakik, õ a Parelli-játékokat tanulja gyermekmunka gyanánt, és fõállásban növekszik. Ez Tetszik! :) Ez a program szerintem Mokánynak is megfelel majd még egy évig! :) Szellõt augusztus elején viszi el a gazdája :hupp: Úgyhogy a kocsikázás befejezve egy darabig.De se baj igy legalább lesz egy-két évem hogy elkészitsem a saját jártató kocsimat meg hintómat szépen kifaragva kosármintásra ahogy illik :yeah: Meg újj szerszám nyereg stb...lehet hogy még nem is lessz elég rá két év?legalább is ahogy a vasutas fizetésemet elnézem :confused: Na de nem panaszkodok egészséges vagyok rendes családom van szép lovam ,szép feleségem ,mi kell még? :kir:

#1964 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 21. - 8:17

... egészséges vagyok rendes családom van szép lovam ,szép feleségem ,mi kell még? :kir:

Meg türelmes és toleráns.

#1965 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 21. - 11:07

Hát gyönyörû a kis Monda gyerek. Jóbarátja, aki a Mende névre hallgatott (így voltak õk a Mende-Monda), most nálunk lakik, õ a Parelli-játékokat tanulja gyermekmunka gyanánt, és fõállásban növekszik.

Kisgalamb!
Én vagyok Monda valódi gazdija csak anyu szokott írni Kaiser néven.Még új vagyok de már régóta nézegetem az oldalt :)
Akkor most mire hallgat Mende?Üstökös is megvan?Azt hallottuk, hogy õt is ti vittétek el.

Köszönöm, aki megnézte az oldalt! Büszkék is vagyunk akis kócosra! :kir:

#1966 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 22. - 5:05

Kisgalamb!
Én vagyok Monda valódi gazdija csak anyu szokott írni Kaiser néven.Még új vagyok de már régóta nézegetem az oldalt :)
Akkor most mire hallgat Mende?Üstökös is megvan?Azt hallottuk, hogy õt is ti vittétek el.

Köszönöm, aki megnézte az oldalt! Büszkék is vagyunk akis kócosra! :kir:

Szia Monda!
Mendét Mogyorónak hívják, Üstökös is megvan, hogyne volna, õ Marokkó névre hallgat, róla képeket is találsz itt. Talán egyszer Mogyoróról is sikerül szerkeszteni valami csinos összeállítást, szívesen dicsekszem vele is.

#1967 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 22. - 9:13

sziasztok! Segitséget szeretnék kérni.Tegnap megint hosszabb távon voltam a lovakkal és úgy tûnt hogy semmi gond,de reggelre Szellõ elkezdett sántitani :huh: A jobb hátsó lábát kiméli de rendesen :( meg néztem neki és a körme hegye elvan kopva kilátszik a fehérrész,Elég lesz -e csak pihentetni vagy más dolgom is van?

#1968 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 22. - 13:49

sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni.Tegnap megint hosszabb távon voltam a lovakkal és úgy tûnt hogy semmi gond,de reggelre Szellõ elkezdett sántitani :huh: A jobb hátsó lábát kiméli de rendesen :( meg néztem neki és a körme hegye elvan kopva kilátszik a fehérrész,Elég lesz -e csak pihentetni vagy más dolgom is van?

Szerintem,ha tényleg ott érzékeny, akkor elég pihentetni míg megnõ a körme.. Amerre jártok kemény talaj van, a hátsó lábat is kellene patkólni.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 22. - 17:21

A többi képet is megéri megnézni, csodálatosak.

Nagyon helyesek. :) Zsuzsi nagyon jó szemű fotós, mindig meglátja, amit meg kell. ;)

Sziasztok!
Mi is jártunk Sóskúton, de mi szombaton. A ló tökéletes volt Berényi bíróúr szerint, én vétettem kisebb hibákat (pl: átló helyett félátló, meg hasonlóak). Ezen kívül mi megőrültünk a sok légytől, és a fülvédő persze otthon maradt, de ettől függetlenül az a lényeg, hogy a bíróknak tetszett összképben.
Készül közben a honlapunk is, ha készen lesz, akkor majd írok. Úgy tudom a www.fjordlo.hu-t foglaltuk le. Már töltjük fel az anyagokat :)
Legközelebb augusztus 12.-én fogunk menni Pátyon, ahol a GYEPOSZ ellenőrzi a lovat, hogy még minig megéri-e támogatni az ausztriai utat neki... Aztán teljes erőbevetéssel Fjord show... Legalábbis a gazdájától ezeket az instrukciókat kaptam.
Üdv: kemirke

Gratula Kisa! :)
Figyelj csak, lesz idén Fjord Show ezek szerint? Tudunk róla valamit már?..
Ó, annyit közben látok a neten, hogy szeptember 8-ra van irányozva. :)

Edited by Dé, 2012 július 22. - 17:26.

#1970 Csinos

Csinos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 316 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 22. - 22:46

Hoztam nektek egy fjordos képet Németországból :)

Legelõ

#1971 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 23. - 5:05

Lám-lám, ott is szorgalmasan erõsítik a rágóizmaikat, idõt és energiát nem kímélve gyúrnak a szépségesek.

#1972 Csinos

Csinos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 316 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 23. - 10:58

Csak úgy reng rajtuk az izom :dev: De persze kifogásom nem lehet, õk pont ilyen tankként szépek :) Lehetne a képpel játszani is... hány fjord látható a képen?

#1973 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 23. - 11:10

Csak sikerül a kép felrakás!
Tavaly októberben készült.
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Ezek pedig 1 hete:

Edited by Kaiser, 2012 július 23. - 11:19.

#1974 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 23. - 14:38

Sziasztok! Én csak egy élményemet szereném most megosztani. Egyik nap trágyáztam és Monda kint volt a karámban és láttam rajta, hogy nyugtalan.Gondoltam csak a talicska miatt,mert abban szokott lenni számára a finom füvecske :cool: Jó, végeztem és mentem hozzá ápolni Fannival a 9 éves uncsihugommal.Jobb oldalát nagyábból hagyta de utána bal oldalára mentem a fejéhez és beleharapott a lábamba :hupp: ÁÁUUU!!!! Én hülye nem vettem észre,hogy sok a bögöly és piszkálják a középsõjét.Nem is engedett a farához.Na leesett, hogy mi a baja és bevittem az istállóba.Még ott se hagyta a farát. Na adok neki szénát,bemegyek sírva.Nem is azért, mert fájt hanem megijedtem :eek: Rossz emlékeket hozott elõ.Késöbb bementem hozzá és megint próbáltam a farához jozzáérni. Nem történt semmi. :kocc: Rendesen meglepõdtem azon, hogy nem csak én bízom Mondában hanem az egész család.Ezt azért hoztam fel, mert azt hittem(ahogy ismerem mamámat és Fannit)hogy majd meginong a bizalmuk Monda felé. DE NEM! Megértették, hogy nem rossz indulatból csinálta. 1 évvel ezelõtt még nem is gondoltam volna, hogy lesz egy lovam akiben ennyire megbízom, hisz én mindig is szerettem a lovakat de tartottam tõlük. Monda még sok mindenben fog segíteni, hogy megértsem a lovakat és én szorgalmas diák leszek :ang: Imádom a kis hülyét és remélem,még sokáig boldogítsuk egymást:))

#1975 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 23. - 14:45

Sziasztok!
Én csak egy élményemet szereném most megosztani.
Egyik nap trágyáztam és Monda kint volt a karámban és láttam rajta, hogy nyugtalan.Gondoltam csak a talicska miatt,mert abban szokott lenni számára a finom füvecske :cool:
Jó, végeztem és mentem hozzá ápolni Fannival a 9 éves uncsihugommal.Jobb oldalát nagyábból hagyta de utána bal oldalára mentem a fejéhez és beleharapott a lábamba :hupp:
ÁÁUUU!!!! Én hülye nem vettem észre,hogy sok a bögöly és piszkálják a középsõjét.Nem is engedett a farához.Na leesett, hogy mi a baja és bevittem az istállóba.Még ott se hagyta a farát.
Na adok neki szénát,bemegyek sírva.Nem is azért, mert fájt hanem megijedtem :eek: Rossz emlékeket hozott elõ.Késöbb bementem hozzá és megint próbáltam a farához jozzáérni.
Nem történt semmi. :kocc:
Rendesen meglepõdtem azon, hogy nem csak én bízom Mondában hanem az egész család.Ezt azért hoztam fel, mert azt hittem(ahogy ismerem mamámat és Fannit)hogy majd meginong a bizalmuk Monda felé.
DE NEM! Megértették, hogy nem rossz indulatból csinálta.
1 évvel ezelõtt még nem is gondoltam volna, hogy lesz egy lovam akiben ennyire megbízom, hisz én mindig is szerettem a lovakat de tartottam tõlük.
Monda még sok mindenben fog segíteni, hogy megértsem a lovakat és én szorgalmas diák leszek :ang:
Imádom a kis hülyét és remélem,még sokáig boldogítsuk egymást:))

:yeah:

Én Monda miatt izgultam mi baja lehet. Annyira aranyos egy percig sem feltételeztem, hogy õ akarattal tette.

Edited by Kaiser, 2012 július 23. - 14:49.

#1976 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 23. - 16:22

Csak sikerül a kép felrakás Gratulálok remek képek,micsoda okos kis feje van! :)

#1977 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 24. - 6:55

Csak sikerül a kép felrakás
Gratulálok remek képek,micsoda okos kis feje van! :)

Hát igen, nem csak a feje okos. ;)

Mi van Szellõ lábával?

Edited by Kaiser, 2012 július 24. - 6:56.

#1978 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 24. - 11:44

Mi van Szellõ lábával? Hála Istennek szépen javul .Ma megnézte a kovács és azt mondta hogy csak pihentetni kell,de én azért kenem neki gyulladás csökkentõ kenõccsel is . :)

#1979 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 24. - 11:46

:yeah:

Mi van Szellõ lábával?
Hála Istennek szépen javul .Ma megnézte a kovács és azt mondta hogy csak pihentetni kell,de én azért kenem neki gyulladás csökkentõ kenõccsel is . :)

#1980 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 26. - 20:28

Üdv Mindenkinek! Ma már járattam egy kicsit a lovakat kocsiba :) nagyon szépen rendbe jött a Szellõ lába ,már egyáltalán nem kiméli és a nyomásra se reagál :) Természetesen õ most is csak sebes ügetésbe szeretett volna menni de most már óvatosabb duhaj vagyok!Csak földuton és sok lépéssel.nem is fáradt el mire haza értünk de kit érdekel :dev: A Mokány meg meg ujra és ujra meglep a végtelen nyogalmával :) ebbõl szerintem lesz egy olyan lusta ló mint a földterhe :D Raktam a kocsi hátuljába egy kéve herét hogy amig befogom a Szellõt addig el lesz vele szépen szállazott is ,elindultunk sebes ügetés mokány felveszi a tempót és közbe eszik tovább :kir: közbe elment mellettünk egy bálázó szerintem észre se vette! :D ahogy meg állõk valahol mire lelépek a kocsiról már legel.este még meg lovagoltattam a gyerekeket a szellõn hát lett volna még kedve menni de nem hagytam :kir:

#1981 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 27. - 6:53

Nekünk a szomszédunkba mezõgazdasággal foglalkoznak, így Monda közelrõl találkozik traktorral és kombállyal is. Észre sem veszi õket. Múltkor a karám melletti részen szénát báláztak. A csattogásra kis lovunk produkálta magát. Kis idõ múlva, pedig oda ment a kerítéshez kiváncsiskodni. Tegnap az istálló ajtóban álltam és Mondát nézegettem, miközben õ evett. Nagyon sokat változott. Már nem az a kis csikó akit egy éve megismertem. Alma fara lett és a az egész formája anyukája.

#1982 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 27. - 15:14

Tegnap az istálló ajtóban álltam és Mondát nézegettem, miközben õ evett. Nagyon sokat változott. Már nem az a kis csikó akit egy éve megismertem. Alma fara lett és a az egész formája anyukája.

Képeket akarunk! :)
Ma délután elvitték szellõt :( még elõtte kocsikáztam egyett meg a gyerekeket meglovagoltattam .Most se kellett csalódnom benne :laza száron megállás nélkûl feljött velem a lószállitóba! :) igaz megigértem neki hogy jó helyre viszik ,nagyon fogják szeretni,csak lucernát kap majd és desszertnek sárgarépát :yeah: És ha nem elégedett a kiszolgálással nyugodtan lépjen le és jöjjön haza,és ha véletlen elakarják adni én leszek az elsõ és egyetlen vevõ! :)

néhány búcsú kép:

#1983 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 27. - 22:40

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#1984 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 28. - 4:24

Gratulálok Robi! Gyönyörüek :)

#1985 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 28. - 15:07

Tegnap volt szerencsém kipróbálni egy nagyon jól belovagolt, dániából származó 15 éves fjord pacót, nagyon aranyos kedves jószág, ja és igencsak kényelmes!

#1986 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 28. - 20:40

Robi! A képek megint önmagukért beszélnek. Különösen a naplementés: egy igazi fjord feje minden körülmények között a talajt pásztázza...! :gm: :P

Tegnap volt szerencsém kipróbálni egy nagyon jól belovagolt, dániából származó 15 éves fjord pacót, nagyon aranyos kedves jószág, ja és igencsak kényelmes!

Vajh, ki Õ, Csikasz?

#1987 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 28. - 21:02

Dániában született, de nincs papír...ja és herélt a lelkem, de nagyon édes, dundi maci.

#1988 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 7:54

Posted Image

Napelemes játékló :-)

#1989 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 14:38

Fafaragó! Szellõ gyönyörû kis ló, szép formás nagyon tetszik pedig nem érdeklõdök különösebben a huculok iránt. :D Mondának valami parelli féleséget tanítok vagyis jöjjön utánam,álljon meg mikor én is. :rolleyes: Elõször elkezdtem vezetõ szárral ami félig meddig ment de a megállással voltak problémák.Aztán ma eldöntöttem,nem kell szár!!! :eek: És láss csodát olyan szépen követett és megállt visszahúzás nélkül, mint a kis angyal! :kir:

#1990 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 19:53

Szellõ welsh póni!

#1991 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 20:42

Akkor bocsánat! :hupp:

#1992 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 31. - 5:15

Ügv Mindenkinek! Köszönöm a dicsérõ szókat Monda,nekem is nagyon tettszett a szellõ és õ tényleg welspõni de nekem gyanus hogy volt benne jócskán arab vér is azért volt ilyen formás :) meg menõs is! :kir: Hála Istennek szerencsésen haza értek vele és nagyon szeretik szerintem jobban elfogják kényeztetni mint én :dev: Egyébként most Kiskunfélegyházán van .Mokánynak viszont nagyon hiányzik oda áll az ablak elé ésnézegeti a saját tûkörképét meg beszél neki :eek: De már kezd túl lenni rajta . Nagyon várom már hogy Kátyus mikor lep már meg bennünket egy csikóval :) :) :) !

#1993 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 31. - 7:24

Robi! Matyi nagyon sokat változott és formás lovacska. Már kezdtem volna reklamálni, hogy hol vannak az újabb képek róla. Faragó! Mokány idõvel megszokja az egyedül létet, vagyis jobban ragaszkodik hozátok. Legalábbis Mondánál ez van.

#1994 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 31. - 8:44

Már kezdtem volna reklamálni, hogy hol vannak az újabb képek róla.

A rajzoló emberkék kaszálták a semmit, sorozatban gépeket javítottak, hordták a kaját a jószágnak, mert a legelõ üres, a több kilónyi papírkupacot rendezték a NAV-nak, lóútleveleztek, leveleztek egyesülettel, küzdenek a rágcsálókkal (ma reggelre 3 jércét vittek el a patkányok, akik a fogókat ellopják, a méregtõl híznak, a fegyvert meg ismerik, a kutyákat a raklapok alól röhögik ki, mert tudják, ha kijönnek a placcra, akkor trófea lesz belõlük), lesték a szemetelõket, a terménytolvajokat, stb....

#1995 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 2. - 16:22

Dániában született,

- O.K., készséggel elhiszem... :cool:

...de nincs papír...ja...

- akkor bizonyára be van sütve annak rendje, s módja szerint - Dániában meglehetõsen erõs a tenyésztõi fegyelem, anélkül nem lehet csikót venni. A papírokat sajnálatosan elveszíthették útközben... :gm:
Ha mégsem így lenne, akkor ugyan ki a megmondhatója, hogy kiféle-miféle valójában? :rolleyes:

és herélt a lelkem, de nagyon édes, dundi maci.

- ... és kényelmes, készséges, mutatós. Valójában ez a lényeg, ha nem tenyésztésre szánják...! :) :kocc:

"Mokánynak viszont nagyon hiányzik oda áll az ablak elé ésnézegeti a saját tûkörképét meg beszél neki eek.gif De már kezd túl lenni rajta ."

Fafaragó, ezt nem lehetne megörökíteni az utókornak? :cool:

Robi, Ti aztán nem unatkoztok! Hej, be szép is a tanyasi élet! :yeah:

#1996 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 6. - 17:12

Kedveseim!

Megkaptuk a hivatalos egyesületi kiírást az õszi rendezvényekrõl. :kv:

Sokan értesültetek már a nagy érdeklõdésre számot tartó nõtincsi Fjord napról. Nos megerõsítésre került az idõpont.

(2012.09.08., Nõtincs, Sólyomszem Lovarda)
Elsõsorban fjord és haflingi lovak seregszemléjére szól ez a meghívás.

9.00 érkezés, áll.e.ü. ellenõrzés
10.00 küllemi bírálat, készségvizsga
14.00 fajtahasználati bemutató
16.00 eredményhirdetés

-ez így dióhéjban, de aki ott volt tavaly, vagy hallott róla, az tudja, hogy színes, egész napos családi program, amit nem érdemes kihagyni! :D

Nem tisztem az esemény reklámozása, de nemrég felhívott a létesítmény vezetõje és megegyeztünk, hogy
lehetõségem szerint támogatom a rendezvény sikerét azzal, hogy segítek minél szélesebb körben felhívni a fjord tulajdonosok és az érdeklõdõk figyelmét.
Szívesen fogadnának még a feladatra alkalmas lovak/lovasok bemutató programját. Érdeklõdni/jelentkezni a Sehol Sziget Élménypark vezetõjénél: Lech János 20-9239280, vagy az istállóvezetõ Altsach Alexandránál
20-2398300, ill. a lovarda@seszi.hu e-mail címen.

(Ki tud Marciról, ott dolgozik-e még?) :confused:
......

Ezt követõen 2012.09.15-én 10.00 órai bírálati kezdéssel kerül megrendezésre Pilisjászfalun az Unikornis Lovardában (10-es fõút mentén a 28-as km jelzõnél balra) az Egyesület fenntartásában szereplõ összes póni és kislófajták éves seregszemléje (idén elsõ sorban - de korántsem kizárólagosan - a shetik számára). :)
(Húsz Alexandra lovardavezetõ van közremûködõként megnevezve elérhetõség nélkül - de gondolom a neten megtalálhatóak)

Ez várhatóan szigorúbban szakmai rendezvény lesz az elõzõnél (- ezt csak én gondolom ;) ), bár itt is terveznek gálaprogramot, viszont a Magyarországon fellelhetõ valamennyi "alacsony növésû" lófajta képviselõi elõfordulhatnak ott. :kir:

Ezen az összejövetelen mutatkoznak be az újonnan egyesületi tenyésztésbe veendõ kancák és fed.mén jelöltek.
Információim szerint egy nemrég Dániából importált fiatal fjord csõdör is itt fog a bírák elé járulni õmagasságuk engedélyéért folyamodva -> figyelem, friss husi! :dev: , ifjú fjord kancák tucatjai remélhetnek vérfrissítést általa -> szemlére fel tulajdonosok! :yeah:

Mindkét rendezvénnyel kapcsolatban (egyéb ügyekben is) a Póni- és Kislótenyésztõk Országos Egyesületének

vezetõjét, Németh Zoltánt is meg lehet keresni

e-maiben: nemeth.zoltan@mkk.szie.hu,
vagy telefonon: 06/20-571-0913

Résztvevõként a pilisi rendezvényre jelentkezni szept. 1-ig lehet, míg a nõtincsire minél elõbb!!

Nézõként pedig minél többen mindkét helyszínre aki csak teheti! :kocc:
[color=#CC6600]

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 6. - 22:52

Oly' nagy boldogság, hogy mindkét idõpont egybe esik másik kötelezettségekkel (számomra)... :( Illetve a póni szemle még csak-csak, talán-talán, de a fjord show-t semmiképpen sem akartam idén sem kihagyni, tavaly nagyon jól sikerült!.. Hát, most lehet, h így járok... :(

#1998 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 7. - 21:00

Sziasztok! Mi készülünk a Fjord showra, de ezt a ló gazdája már lebeszélte állítólag. Készségvizsgára meg ilyenekre idén nem megyünk, csak a bemutató részre, de azon garantáltan ott leszünk, és megpróbálunk idén is maradandót alkotni... Ötletek már vannak ;) ;)

#1999 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 8. - 14:01

Sziasztok!
Mi készülünk a Fjord showra, de ezt a ló gazdája már lebeszélte állítólag. Készségvizsgára meg ilyenekre idén nem megyünk, csak a bemutató részre, de azon garantáltan ott leszünk, és megpróbálunk idén is maradandót alkotni... Ötletek már vannak ;) ;)

Készségvizsgát elég egyszer letenni, nem is beszélve arról, hogy amit Ti Fiesztával letettetek az "asztalra", az bõven kimeríti a készség-követelményeket! :kir: :ang: Kíváncsian várjuk az idei "meglepetést", nagyon drukkolok..! :yeah:

Edina! Pedig nagyon fognak hiányozni a képeid, remélem, a fjord showra mennek valakik villogtatni a vakukat!! :confused:

De-de-Dééé! Legalább akkor a póni szemlét ne hagyd ki: az új fjord legény bemutatkozása szerintem nagyon sok kanca tulajdonost érint... muszáj mielõbb képanyagot begyûjteni - nem is beszélve a személyes benyomásokról (már aki megteheti :hupp: )

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 12. - 11:35

A póniszemlére szerintem el tudok menni talán, ezt még össze kell egyeztetni pár dologgal azon a hétvégén. :) Kíváncsi is lennék az új fiúra magam is. :cool: Kisa, videófelvétellel készüljetek a nőtincsi szereplésetekről Fiesztával, hogy aki lemarad, az se maradjon ki (asszem többen leszünk, akik pedig nagyon szívesen látnának titeket)!!! :ang:

Edited by Dé, 2012 augusztus 12. - 11:36.