Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#1961 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 24. - 9:58

Adrienn! Én is nagyon köszönöm, hogy kölcsönadtad Bársonykát, akit ha jól emlékszem én neveztem el Bátor Bársonynak. Tényleg nagyon jó kis ló, hihetetlenül bátor és jófej. :yeah: Nagyon jól jártál vele szerintem.A túra nagyon tetszett, leszámítva a reggeli adrenalin partyt, amit Pipinke rendezett. A laposüveg viszont elég jól csillapította a kedélyeket. :)A Határranchon nagyon jól éreztem maga, jó volt megint látni Évát, Henit, Dzsót, Ibizát és Bouget-t (meg akit kihagytam). Csak kár hogy ilyen keveset tudtunk csak maradni.Szóval nagyon tetszett a kirándulás, és szeretnék résztvenni a DVV-s közös túrán is, ha meg tudom oldani, mert azérz egy jó pár órás túra nem kevés pénzbe kerülne.

#1962 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 24. - 10:01

Igen, Vrony nevezte el Bátornak! :)Látom már Éva írogat... alig várom a beszámolót! Neki is volt adrenailn fröccs! ;)

#1963 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 24. - 10:59

Határ Ranch Házi Verseny 2005. 10. 22.Elõszó: a versenyrõl hozzám csak fél-negyed információk jutottak el, 1 héttel korábban ismertem meg a pontos dátumot és Botondon is ötödször ültem.Szombat reggel korai érkezést terveztünk, mert pénteken nem jutottunk ki, így lovaink kedden dolgoztak utoljára, kellett volna egy kis lemozgatás nekik. A korai érkezést valamelyest sikerült összehozni, de Botond elég nagy darab, szép dús a sörénye és azt még be is kellett fonni, így ha hajnal 6-ra megyünk, akár elkészülhettünk volna idõben. Kikaptuk lovainkat a legelõrõl és nekikestünk: Goe Botond sörényét fésülte-fonta, Exhunter próbálta fényessé suvickolni, Fiatal Csikó pedig Goenak adogadta a sörénygumikat, én meg lelkesen néztem a kitûzött pályarajzot és beszélgettem a többiekkel :D Így persze lassan haladtunk, Bouget közben már felnyergelt és elkezdett melegíteni és megérkeztek a közeli tanyákról is a versenyzõk (mi még mindig lovat pucolunk), megvolt a megnyitó, körbejártuk a pályát, mit-hol-hogyan kell csinálni az elsõ trail versenyben. Aztán szépen elkezdtek a többiek is melegíteni (mi még mindig lovat pucolunk), míg Bagi Imre nem szól vagy huszadszor, hogy menjek legalább egyszer gyakorolni. Na felpattantam, mentem, az elsõ akadály: narancssárga bólyák között átmenni a fapallón lépésben. Botond nézi-csodálgatja, közelebb megy aztán hátra arc, na akkor Zapolya segített: szépen elöttünk átsétált, Botond pedig követte ellenkezés nélül. Második akadály: balra a földön rúd hosszában, jobbra madzag, mindkettõ érintése nélkül elhaladi köztük. Ez is furcsa volt Botondnak, így megint jött Zap és ment mellettünk, kb. ennyi elég is volt neki :gm:, onnan visszafordulni ügetés át két rúdon, majd vágta és 50 cm ugrás, na itt kicsit elszámítottam magam: Botond ugrott, de (késõbbi elmondások szerint) kb 1 méteresre vette az akadályt, velem ellentétben, így Botond ugrott és érkezett, kicsit késõbb mint én (nem tudok ugratni, max. kis iksz, meg ilyesmi :rolleyes: ). Visszapattanás és irány a járóiskola ügetésben, majd egy kis szlalom, onnan vágta és egy oszlop érintésével (nem siekrült) a hordókig, ahol meghatározott helyen állj, majd az egyik hordón lévõ zsákot a másikra tenni (sosem csináltunk ilyet), a legnagyobb nehézség az volt, hogy Botond magas, én alacsony vagyok és a hordó sem volt nádszáltermet, magyarul alig értem el a zsákot. Onnan ügetés, négyszögben állj, lóról, majd a lovat megkerülni és visszaszállni, nem nehéz, csak nem szabad elsietni és elég hosszú kengyet kell hagyni, hogy könnyedén visszapattanj... Szóval ügetés-állj-leugrás: pöpec, elindultam körbe, persze Botond is: fogtam a farkát próbáltam megállítani, aztán skera elõre, visszamentünk és ismét megpróbáltuk, akkor már lassabban, és sikerült. Visszaszáláskor Botond ellépett (valamiért ezt teszi, de még nem volt idõm korrigálni), de sebaj, a következõ feladat: két rúd között lépés, majd állj és hátra lépés, na egy nekünk sehogyan sem ment, mint ahogy az oldallépés sem, ami az utolsó feladat volt. Szóval már gyakoroltam, tudtam a pályát, arrább mentem, hogy kicsit melegítsünk is. A hegyoldalon enyhe emelkedõ, párszor lépésben aztán ügetésben fel, majd lépés le. Egyik ilyen fordulónál lefelé menet Botond bekattant: nem akart lépni, csak ügetni, nem értettünk egyet, így Botika megpróbált megszabadulni, néhány enyhébb bakolással tõlem (csak annyit tudtam visítani, hogy Botoonndddd!! - erre megállt). Alig vártam, hogy leérjünk , lepattantam, Exhunter kezébe nyomtam a lovat és elrohantam futószárért. Na amíg nem én következem, ez a ló addig fog itt körbemenni! Ekkor érkeztek meg Csutiék, miközben vörös fejjel futószáraztam Botondot (hajtani nem kellett, ment mint a meszes) elõkerült a laposüveg, amiben igencsak szív és lélek erõsítõ párlat lakozott - kicsit zöldültem, miután gyanútlanul meghúztam. Bouget közben küzdött Wapival: amíg rajta ült a ló ment-dagasztott, amikor leszállt szépen legelészett: nagyon benne van a játék. Taktikusan a legkésõbb akartam indulni, így elnyertem a 13-as rajtszámot, szerencsémre, vagy sem? A pályát szépen végigcsináltuk, az elsõ, második, harmadik gond nélkül ment, az ugrásra ügetésben szerettem volna rámenni, de rövid volt a hely, nem tudtam felvenni, az újabb esést pedig nem akartam megkockáztatni, így kikerültük. A vágtánál sikerült az oszlopot megérintenek, a zsák is jó volt, a maradék meg ugyanúgy zajlott mint a bemelegítésen: Botond farkát ráncigálva próbálom megállítani bla...bla...bla... Következõ versenyszám a hordóberülés: na ekkora lóval, nem lehet szûken fordulni, ergo mi majd szépen végig ügetjük és teljesítjük a pályát... Azért van a verseny, hogy legyen heve: persze, hogy vágtában mentünk végig, Botond szépen fordult igaz, nagyobb ívrõl fordultunk, de nagyon aranyos volt, nem ellenkezett szépen irányítható és örömmel játszott (asszem a negyedik legjobb idõt futottuk :yeah: két forduló volt, 1 másodpercet javítottunk). Bouget nem nagyon engedte Wapit, a végén felült Imre és megmutatta a lónak a tempót, a megállás kicsit rizikós volt, mert Wapi hajlamos úgy vágtázni, hogy elõre is és felfelé is ugyanannyit mozdul ki. A harmadik versenyszám a peasure volt (vagy hasonló), amit az ebéd elõzött meg, mi kicsit késõn reagáltunk így lovainkal a pályát tartottuk karban. Közben megérkezett még egy csapat, így õk kezdtek hordókerüléssel. A pleasure nekünk nagyon megy ám, egyedül (mivel másként még nem is lovagoltunk Botonddal)! Most sem zavarta a többi ló, példamutatóan viselkedett mindaddig, amíg el nem kezdtünk vágtázni. Csakhogy az egyik lány lova (akár az ügetõn is indulhatna), ránkvert egy kört, és csak erõteljes pálca használatra volt hajlandó (ne erre nem emlékszem, hogy sikerült-e neki) beugrani vágtába. Próbáltam Botonddal már-már álló helyzetben vágtázni, de nem nagyon ment, nem is tetszett neki, hogy nem mehet plusz az elõttünk használt pálca hangja, bakolt két kicsit, vagy hármat, de a negyedik már nem volt finom: akkorát repültem mint az ólajtó, tejes háttal tompítva értem földet. Nyekk... A szárra rálépett Botond, így neki sem volt kedve tovább menni (szerencse?), némi levegõcsere után vissza, a másik kézre is bepróbálkozott, de akkor már nagyon berágtam és az illendõnél kicsit hangosabban mondtam el a véleményem a magatartásáról. Az eredményhírdetésnél legnagyobb meglepetésemre ötödik lettem (bár különdíjra méltóan estem-keltem)!!! A szalag átvételekor Imre nem bírta ki és körbe forgatott: valamelyik esésemkor trágyában landolhattam, a fenekemen szép barna folt volt (én ezt csak este láttam)... Epilógus: vasárnap ébredéskor nem tudtam emelni a fejem, a nyakam-meg mindenem csupa izomláz volt. Azért hõsiesen kimentünk, hogy lemozgassuk lovainkat: a rágóizmuk spec meg lett mozgatva :DRöviden ennyi :kir:Képek majd Bouget-tól

#1964 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 24. - 11:15

Statisztika:A Határ Ranch színeit képviselték:Csilla és Fakó 2. lett!!!Feri és TequilaZolee és FáraóMesztic és (Hókusz-Pókusz)Fókusz 6. lett, de mivel elkóricált a díját Dóri kapta meg ErdõkertesrõliBIza és Jedi 3.. lettBouget és WapiÉva és Botond 5.Az trailben 15 induló volt, a hordókerülésre és pleasure-re lettünk 25-en.Esést csak én produkáltam (ugye rögtönk kettõt), elszaladt ló, baleset, miazmás nem volt. Jókat szurkoltunk egymásnak. A csilisbabról hallomásból tudom, hogy jól sikerült. Csak néha áztuk (akkor cseszegettük Izát, hogy vegye fel a vaxost, de tiltakozott, hogy kabátban nehéz versenyezni), megismerkedtem Botond gazdáival (a tulaj feleségével és lányával), Vrony kezébe nyomkodtam a cigimet és jól elfáradtam a nap végére.Jav: bocsánat, de ez kimaradt, pedig igencsak látványos volt, ahogy Csilla Fakóval hordót kerül (Fakó egy nem éppen kicsike ló, a melsõ lábaival átugorja a földet :))Kieg.: asszem meg kéne tanulnom ugratni, ez a ló imád ugrani és elkezdek kutatni, hogy miként szoktassam le a bakolásról, nem vagyok én ehhez hozzászokva.

Edited by Eva, 2005 október 24. - 13:29.

#1965 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 24. - 11:16

:D Hát ez nagyon király lehetett! :D Szinte láttam lelki szemeim elõtt. Eva, igazán hõsies voltál! :yeah: Jó buli lehetett!

#1966 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 24. - 12:55

Éva, jó volt a beszámoló! Wazzz, hogy szombaton nem értem rá... Vasárnap viszont ûberkirályságosat lovagoltam. Tényleg ki kellene már találni azt a régiós lovastalit!

#1967 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 24. - 13:17

Eva! Nem 4., hanem 3. lettem!!!! :gm: :mad: Kupát is kaptam, meg szép sárga szalagot a 3. helyért. :yeah: És a Határ-tanyáról indult Csilla is Fakóval, és 2.-ok lettek!Aggkori szanilitás? :D

#1968 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 24. - 13:20

Nem tudunk nem hozzászólni!Fantasztikus,hogy milyen jó hangulata tud lenni egy ilyen házi versenynek is.Azt hiszem mindenki megemelheti a kalapját,a Bagi Imre elõtt.Ezúton is köszi Imi.Minden tök jól sikerült,a versenyszámok,a kaja,és mind a versenyzõk,mind a szurkolók,szerintem fantasztikusan érezték magukat.Mi mindenkinek gratulálunk,és ahogy elnéztem ezt a kis csapatot,itt jövõre,igen komoly versenyre lehet számítani,mivel jó a hozzáállás a lovasoknál.Mindenki jól ment és mindenki próbálta a maximumot kihozni magából és lovából egyaránt. :) Remélem Imi tavasszal is rendez egy ehhez hasonló versenyt,és akkor fel lehet majd mérni,hogy a mostani versenyhez képest ki mennyit javult,ki mennyit gyakorolt.Annyit hagy javasoljak mindenkinek,hogy ha valaki valamit nem tud,nem kell szégyelni megkérdezni a többieket,mert senki sem tudhat mindent,és nagyon sokat tudunk egymástól tanulni.Örülök,hogy végre egy jó kis közösség kezd itt kialakulni a tanyán,és nem az az áskálódós,irigykedõs stílus uralkodik,mint az álltalában a lovastanyákon.Rajtunk múlik!Mégegyszer mindenkinek grata,és gyertek jövõre mindannyian,kik ezt a hozzászólást olvassátok,ha jól akarjátok magatokat érezni.Üdv mindenkinek!

#1969 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 24. - 13:28

:rolleyes: Bocsánat iBIza, javítom!Csillát (aki Dália, tényleg, miért nem Magor??? :)) is kifelejtettem az elsõ felsorolásból(igazából figyelmetlen voltam, meg szenilis is vagyok)Kieg.: Különben is! Tessék beszámolót írni! :D

Edited by Eva, 2005 október 24. - 13:33.

#1970 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 24. - 15:14

Biztos nem direkt hagytad ki az Izát a felsorolásból.Nem mindegy egyébként is,hogy ki hanyadik lett.Ezzel a versennyel csak nyertünk mindannyian........A kérdésedre válaszolva,a Dália név még akkor lett ide bejegyezve,mikor õ még itt volt,és nagyon szeretem még most is.Örök kedvenc.Nem akarom elfelejteni,és ez is õrzi bennem az emlékét.Egyébként szuper helye van,most lett befedeztetve egy komoly Arabbal.Folyamatosan hív minket a gazdi is,és a nyáron voltunk látogatni is.Olyan kövér mint a disznó.Készítettem róla fotókat is.

#1971 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 24. - 15:15

Biztos nem direkt hagytad ki az Izát a felsorolásból.Nem mindegy egyébként is,hogy ki hanyadik lett.Ezzel a versennyel csak nyertünk mindannyian........A kérdésedre válaszolva,a Dália név még akkor lett ide bejegyezve,mikor õ még itt volt,és nagyon szeretem még most is.Örök kedvenc.Nem akarom elfelejteni,és ez is õrzi bennem az emlékét.Egyébként szuper helye van,most lett befedeztetve egy komoly Arabbal.Folyamatosan hív minket a gazdi is,és a nyáron voltunk látogatni is.Olyan kövér mint a disznó.Készítettem róla fotókat is.

#1972 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 24. - 19:38

"Tesókám", Dália, mindent kétszer mond, kétszer mond :D .Én is írok néhány ( :rolleyes: ) sort a házi versenyrõl:Szombaton 9 óra körül már készen állt a trail pálya, hála Mesztic és Zolee segítségének. Eváék Botondot csinosították. Kicsit hosszú idõt vett igénybe, mire a sörényét befonták 243 kicsi copfba. Én nem vittem elég befõttes gumit, ezért Jedinek csak három fonata lett, amibe tollakat tûztem. (Feriék a verseny után a pályán találták meg néhány elhagyott tollamat.)A Határ tanyáról Bouget, Eva, Zolee, Mesztic, Feri, Csilla (Dália) és én indultunk a versenyen. A Farm-tanyáról Gábor vezetésével érkezett vagy 7-8 lovas. Erdõkertesrõl is befutottak Béláék. A versenyzõk száma így lett 15. Imrével bejártuk a pályát, mivel a pályarajzon nem lehetett mindent tökéletesen egyértelmûen értelmezni. A tervezett 10 órás kezdéshez képest a gyakorlás után fél 11-kor kezdõdött a verseny, de ezt senki sem bánta.A nevezéskor én vállaltam az 1-es rajtszámot, én kezdtem tehát a versenyt a trail számmal. Az elsõ feladat az a deszkapalló volt, amitõl 2 nappal elõbb Jedi elõször megijedt. Ezúttal a narancssárga bóják és sárga labdák barátságosabbá tették számára, mert teketória nélkül átsétált rajta. A 4. számú feladatnál szépen ugrottunk, pedig a bemelegítésnél ez nem volt tökéletes. A hordók közt, mikor a zsákot kellett áttenni, Jedi egy kicsit toporgott, a 9. feladatnál pedig kilépett, mikor a megkerülés után fel akartam szállni rá. A hátra és oldallépés egész jól ment, pedig tartottam tõle. A többiek is nagyon kitettek magukért, ügyesek voltak. Volt néhány tréfás jelenet, ellenszegülés, Eva „repülése” :D , rudak eltaposása, szóval jól szórakozott a közönség is. Imre tréfás kommentárjai ehhez nagyban hozzájárultak.A következõ versenyszám a hordókerülés volt. Jedi nagyon jól ment, és rögtön elsõ körben 19 mp alatti idõt teljesítettünk. A második körben ezen még javítottunk, és 17,xx mp idõt futottunk. Ezt az eredményt csak Szabó Béla, a „Kertesi Rettenetes” (by Bagi Imre) tudta túlszárnyalni (szó szerint!) 17 mp alatti idõvel. a harmadik legjobb idõ 20. mp felett volt. Nem minden ló volt hajlandó végigcsinálni a feladatot, és ez jól szétszórta a mezõnyt. Idõközben befutottak Bige Csabi vezetésével a fiatalok, és nekik külön rendeztek hordókerülõ futamot.A pleasure versenyszám délutánra csúszott – közben kis chilis bab – melyhez kettéosztották a versenyzõ csapatot. Nem volt egyszerû dolga a bíróknak így sem, egyszerre 11-12 lovat kellett értékelni, különbözõ jármódokban. Jedi eleinte szépen ment, aztán megunta, hogy körbe-körbe kell mennie, komoly feladat nélkül. A bal vágtánál nem is figyelt, hamisan ugrott be és korrigálni kellett. A legvégén pedig nem akart megállni egy helyben. Emiatt ebben a számban hátrébb csúsztunk. Utána meg is kellett beszélnem a dolgokat Jedivel a körkarámban.A legvégén az eredményhirdetésnél külön díjazták az ifjúsági és felnõtt kategóriát. A felnõtteknél Mesztic lett volna a 6. helyezett, de nem volt ott a díjkiosztón. Imre azt mondta, ki van rúgva :D , és Szabóné Dóri kapta a szalagot. Ötödik Eva lett Botonddal (birodalmi lépegetõ I. by Bagi Imre), annak ellenére, hogy a pleasure-nél még egy repülést bemutatott (vagy tán épp ezért). 4. Marcsi lett a Farm-tanya képviseletében, nagyon szép teljesítményt nyújtva. Én lettem a 3. Jedivel. Csilla lett a 2. a másik birodalmi lépegetõvel, Fakóval. Nekik minden versenyszám jól sikerült. Eva mondta Csillának, hogy õ is forduljon körbe, mire Csilla válasza: „Nekem nem szaros a fenekem!” :D . És 1. ki más lett volna, mint Szabó Béla, akit az egyik lovas magazin is bemutatott, mint a 2005. év legeredményesebb western lovasát.Külön kiemelném még, hogy a különbözõ lovas stílusok tokéletesen megfértek egymás mellett ezen a versenyen is, mindenki szurkolt a másiknak, és nagyon vidám volt a hangulat. :kocc: Köszönet a szervezõknek, segítõknek, a szakácsnak, a büfében szorgoskodó hölgyeknek (Gabi és Kinga szinte semmit nem láthattak a versenybõl), a résztvevõknek és a szurkolóknak ezért a nagyszerû versenyért. :yeah:

#1973 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 25. - 10:51

Szia Iza!Kérlek ne haragudj,kérlek ne haragudj,hogy mindent kétszer,hogy mindent kétszer,írok le,írok le.Véletlenül nyomtam rá kétszer,de örülök,hogy így figyelsz,és azonnal próbálsz gúnyolódni.Nem is vártam mást tõled.Egyébként szuper voltál a versenyen,meg is lepõdtem.Sokkal rosszabra számítottam.Gratulálok.Most majd regisztrálom magamat a "FAKÓ"néven,mert most Csillával közösen írtunk,de nem szeretném,ha õt bántanád,vagy õt gúnyolnád,mert én véletlenül kétszer küldtem el a hozzászólást.Üdv:Zsolti

#1974 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 25. - 10:57

Üdv Zsolti és Csilla!Senki sem cseszeget, csak viccesen megjegyezte Iza, hogy Csilla "dadog" :D (hopp az is te voltál?)Sebaj, a hozzászólást lehet szerkeszteni, mi ilyenkor kitöröljük és teszünk egy megjegyzést: törölhetõ, ebbõl a moderátor tudja, hogy mit szeretnénk.Fakó néven ne regisztrál, mert olyan már van a fórumon , legyél nyugodtan Garnizon :DÉva

Edited by Eva, 2005 október 25. - 10:59.

#1975 Zsóti

Zsóti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 35 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 25. - 14:03

Üdv Évi!Sikerült regisztrálni "Zsóti"Néven.Igazad van,a fakót nem engedte,mert már foglalt volt.Azért köszi,hogy szóltál.Mostmár akkor a saját nevemben is,ezúton gratulálok a verseny összes résztvevõjének.Nekem mindenki tetszett.Grata Bagesznak is.Üdv:Zsóti

#1976 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 25. - 20:36

Túlvagyok második halálközeli élményemen is a lovammal. :rolleyes: Egészen az utolsó fél óráig nagyon állat terepet mentünk ma, az összes eddigi alkalom közül talán ma ment a legjobban. Szépen ütemesen közlekedtünk ügetésben és vágtában is, egész jól reagált a félfelvételekre is. Tarott mindez addig, amíg el nem értünk a Somlyó aljához, ahol kb 10 meglehetõsen nagy darab (majdnem akkorák voltak mint a lovam), fekete-fehér tehén legelészett. Na most a lovam tehenet életében még nem látott, ennél fogva rendesen sokkot is kapott. Megindult velem a mezõn árkon-bokron keresztül mint egy eszelõs, egyenesen az ominózus fõút irányába. Komolyan mondom nem értem ezt a lovat, miért menekül egy másik veszély felé akkor, amikor megijed vmitõl?!? :confused: Szóval ezerrel vitt vágtában a fõút felé, láttam, ahogy jönnek a teherautók, rendesen összecsináltam magam, h most mi lesz. Egyszerûen nulla hatással voltam rá, pedig teljes erõbõl téptem a száját, berántottam a nyakát, körre akartam venni, elfordítani, de semmi, olyan szinten idegbajos lett, h meg sem érezte. Most már értem mire mondják azt, h "viszi az ideg". :rolleyes: Aztán valahogy félrerántottam egy másik irányba, de megfogni nem sikerült, így aztán robogtunk tovább az erdõ felé. Nem úgy nézett ki, mint akit zavarna a sûrû erdõ, a behajló faágak, farönkök, így felkészültem rá lelkileg, h most vagy bevágtázik velem oda és akkor biztos leüt egy faág a hátáról, vagy az utolsó pillanatban befékez majd. Az utóbbi történt. Ahogy megállt, belecsöngettem párszor a szájába és ütöttem a fejét, tudom, h ezt nem kellett volna, de hát ilyen veszélybe akkor sem sodorhatja az embert, aki a hátán ül. Nem tanulhatja meg, h eszement tempóban elviheti a lovasát, ha éppen ahhoz van kedve! Persze a veréstõl még hülyébb lett, elkezdett ágaskodni (még sosem ágaskodott ló alattam), ezt is túléltük. Akaratos ember lévén nem akartam ennyiben hagyni a dolgot és úgy voltam vele, h ha beledöglök, akkor is megmutatom neki azokat a teheneket, mert ez így nem állapot a késõbbiekre nézve. Nagyon nagy körön kerülve elkezdtem hát hajtani a tehenek felé, én lépésben szerettem volna, de csak helyben ügetésben sikerült. Közben folyamatosan kiadta azt a hangos, ijesztõ hangot az orrán, olyan hangja volt, mint egy tüdõbetegnek, aki éppen fuldokol. Szinte lépésenként haladtunk, mindig megállt és meredten nézte a teheneket ahogy eltûnnek, majf fel-felbukkannak a bokrok között (ekkor legalább 50 méterre voltunk tõlük). Mindenhonnan csorgott belõle az izzadtság és az egész testében úgy remegett, h én is belerázkódtam. A szárat szinte a fülénél fogtam, megpróbált mindig sarkon fordulni és megint megindulni, de ilyen rövid szárral már meg tudtam akadályozni. Legalább 20 perc elment azzal, h 20 m-es távolságra megközelítsük a teheneket, ennél közelebb egyszerûen nem volt hajlandó menni. Mire odáig jutottunk már nem remegett, csak azt a fura hangot adta ki és állati feszült volt. Aztán a juhász (vagy hogy hívják aki a tehéncsordát õrzi) elindult hazafelé, úgyh nem tudtunk tovább ismerkedni a tehenekkel. Hazafelé is végig nagyon hülye volt, nem volt hajlandó lépni alattam ill. csak villámtempóban.Meglehetõsen meglepõdtem, h ennyire érzékenyen érintette egy csapat tehén, nem számítottam rá, h ilyen idegbeteg módon reagálja le a dolgot, fõleg, h eddig nem éppen idegbetegként viselkedett. Ilyennek még sosem láttam. :( Ha elképzelem mi lett volna, ha leesek róla mondjuk amikor éppen a fõút felé vágtat..., sztem most nem lenne lovam. Szívem szerint bezárnám egy karámba egy ilyen tehénnel, intézzék el egymás között. De sajnos a lehetõség nem adott. Meg különben sem zárhatom össze minden állattal, amitõl összecsinálja magát.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 25. - 20:41

Honey, ez elég durva, vigyázzatok ám magatokra!.. :huh:

#1978 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 25. - 20:44

Most mond meg, mit lehet ilyenkor csinálni? :confused:

#1979 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 7:24

Szia Iza!Kérlek ne haragudj,kérlek ne haragudj,hogy mindent kétszer,hogy mindent kétszer,írok le,írok le.Véletlenül nyomtam rá kétszer,de örülök,hogy így figyelsz,és azonnal próbálsz gúnyolódni.Nem is vártam mást tõled.Egyébként szuper voltál a versenyen,meg is lepõdtem.Sokkal rosszabra számítottam.Gratulálok.Most majd regisztrálom magamat a "FAKÓ"néven,mert most Csillával közösen írtunk,de nem szeretném,ha õt bántanád,vagy õt gúnyolnád,mert én véletlenül kétszer küldtem el a hozzászólást.Üdv:Zsolti

Hozzászólás megtekintése

Zsolti! Egyáltalán nem gúnyolódtam, azért is volt a mondat mögött a smájli. És vagyunk olyan viszonyban Csillával, hogy õ ezt érti, csak nem tudtam, hogy Te rejtezel mögötte. Semmi bántó szándék nem volt bennem.Én eddig Téged jó fejnek tartottalak, de az idézett hozzászólásod rosszindulatról tanúskodik irányomban. Nem tudom, mivel érdemeltem ezt ki, sajnálom. :(

#1980 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 7:33

Tehenek???Sosem találkoztam még tehenekkel Fóton.(a medvéktõl is fél, vagy ott még nem jártatok?)Próbálkoztam a fényképekkel, de nem jött össze, csak egy picivel nagyobban, mint amit a prim megenged....

#1981 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 7:40

Hétfõn nem tarottam lópihenõt, kimentem a tanyára. Mikor odaértem, "tesókám" épp a lovát futószárazta. Nagyon jól nézett ki a paci így bekeretelve, szépen mozgott. Mire én kiértem a pályára, õk már be is jöttek onnan. Így egyedül dolgoztunk a pályán.De minek is rohanok így elõre, hiszen el kell mondjam, hogy Sheriff járt a tanyán! Májkinál volt dolga, és kiváncsi volt az új tanyára. Örültem a látogatásának, bár a köszöntésen kívül csak pár szót beszéltünk, õ Imrével ment körülnézni.A pályán kicsit több, mint fél órát dolgoztunk, mire teljesen ránk sötétedett. Jedi az egyik vágtánál úgy döntött, hogy õ gyorsabban túl akar lenni a dolgon, erre én körre hajlítottam, és jó sokáig úgy vágtáztunk. A végén minden mozdulata azt "mondta", hogy nem akarok én elrohanni csak álljunk már meg! :D Tegnap korán mentem a tanyára. Azt hittem, egyedül kell terepre mennem, de épp elõttem érkezett Mesztic. Jó régen voltunk már együtt terepen, szerintem Fókusz és Jedi is örült egymás társaságának. Két és fél órát mentünk, a Farm-tanya érintésével. Ott is sok lovas használta ki a jó idõt, és az úton is sok lovassal találkoztunk. :kocc: Visszafelé a Somlyó alatti rétre érve éktelen nagy dörrenést hallotunk. Kiderült, hogy a domb aljában lõgyakorlatot tartott két férfi, az õ puskájuk szólt olyan iszonyatos nagyot. Fülvédõ volt rajtuk és hátat fordítottak nekünk, így nem is vették észre, hogy lovakkal közeledünk. Nem hagyták abba a lövöldözést. :mad: Szerencse, hogy lovaink egy kis összerezzenésen kívül nem csináltak semmit. Egy szembe jövõ lovas lányt figyelmeztettünk is a veszélyre.Összességében azért nagyon jót mentünk.

#1982 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 7:48

Tehenek???Sosem találkoztam még tehenekkel Fóton.(a medvéktõl is fél, vagy ott még nem jártatok?)Próbálkoztam a fényképekkel, de nem jött össze, csak egy picivel nagyobban, mint amit a prim megenged....

Hozzászólás megtekintése

Eva! Én már találkoztam a fóti tehenekkel, ott szoktak legelni azon a mezõn, ami a Somlyó aljában vezetõ út elõtt van. Jedi is jól megbámulta õket, de egy kis csizma támogatással elment mellettük.Honey, az eseted nagyon durva lehetett :huh: ! Én is nagyon rémült lettem volna és biztos mérges is.Szerintem, ha több bizalom épül ki a ló és közted, nem fog így reagálni. Ha már teljes biztonságban érzi magát Veled, akkor nem fog elragadni, ha félelmeteset lát. (Mondon ezt én, egy amatõr hobbista :rolleyes: )

#1983 Zsóti

Zsóti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 35 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 8:06

Szia Iza!Azért gondoltam,hogy gúnyolódsz,mert már a versenyen is csak a Csillunak szóltál,hogy nem szabad pálcát kézbe venni,pedig rajta kívül még jó páran használtak,és Csillu is csak a hordókerülésnél szerette volna csak kézbe venni,mivel a Fakesz még elõtte nem csinált ilyet.Nem állt szándékomban most sem folytatni ezt.Én most is jó fejnek tartalak,és nem változott meg veled kapcsolatban a véleményem.Sajnálom ha te ezt sértésnek vetted.Ez úton és mindenki elõtt "Bocsesz".

#1984 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 8:25

Most mond meg, mit lehet ilyenkor csinálni?  :confused:

Hozzászólás megtekintése

El kell menni team penning-elni Silveradora, nagyon király!Az én lovam is rettegett tõlük régebben, de már szerintem élvezte is. :yeah:

#1985 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 8:45

Ok, Zsolt, szent a béke :kocc: .Amúgy nem csak neki szóltam a pálca miatt. Természetes, hogy a Te figyelmed a Csillára irányult, ez így is van rendjén :) . Ezért vélhetted, hogy csak õt "molesztálom", holott errõl szó sem volt. Fatális félreértés. Spongyát rá.Más. Épp tegnap említettem Meszticnek (bankár Attila), hogy milyen eset fordult elõ, amikor Csillával és Noémivel közösen mentünk terepre. Jót kacagtunk azon, amit akkor az erdõ szélén láttunk. Azért jutott ez tegnap eszembe, mert tegnap is láttunk egy autót, és tegnep is láttunk egy kivillanó feneket :D , csak a szituáció volt egy kicsit más, mint anno (de nem részletezném jobban).Érdekes, hogy miket láthat az ember, ha kimegy lóval terepre. Sok ember és sok lovas jár a Somlyó felé, vannak jelzett túrista utak is. Mégis elõfordul, hogy sikerül meglepni embereket különféle ténykedések közepette. Azt nem értem, miért a legforgalmasabb helyen teszik azt, amit. :rolleyes: Lehet, hogy épp az arra járókat akarják szórakoztatni pl. azzal, hogy épp elgurul a wc-papír? :D

#1986 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 9:25

Botond és Wapi: Posted Image

#1987 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 9:41

Tehenek???Sosem találkoztam még tehenekkel Fóton.(a medvéktõl is fél, vagy ott még nem jártatok?)

Eva! Én már találkoztam a fóti tehenekkel, ott szoktak legelni azon a mezõn, ami a Somlyó aljában vezetõ út elõtt van. Jedi is jól megbámulta õket, de egy kis csizma támogatással elment mellettük.Honey, az eseted nagyon durva lehetett :huh: ! Én is nagyon rémült lettem volna és biztos mérges is.Szerintem, ha több bizalom épül ki a ló és közted, nem fog így reagálni. Ha már teljes biztonságban érzi magát Veled, akkor nem fog elragadni, ha félelmeteset lát. (Mondon ezt én, egy amatõr hobbista :rolleyes: )

Hozzászólás megtekintése

Igen, pont ott voltak, ahol Iza is mondja. Bizalom kérdésben remélem igazad lesz, bár úgy érzem ez meglehetõsen függ a ló idegrendszerétõl is.Nem, medvét sem látott még, mert nem ismerem Veresegyház felé az útvonalat (még mindig csak a Somlyó felõlit tudom Mogyoródig). De vaddisznót is láttunk tegnap egy csapat csemetével együtt, na akkor is volt riadalom, csak nem ekkora. Mondjuk akkor én jobban tartottam a dologtól, m hallomásból tudom, h milyen veszélyes az olyan vaddisznó, aminek kicsinyei vannak. Mentünk az erdõben és egyszer csak egy hangos röffentéssel a tudtunkra adta, h ott van. Aztán szépen elvonultak elõttünk a járáson. Honey menekült volna, de néhány horkantással és mereven bámulással elintéztük a dolgot. A medvékkel is kb ez lenne sztem.Sejtem én, h neki a fehér mozgó színnel lehet a baja. Még amikor Szokolyán voltunk és épp kikötve állt a lovarda elõtt, mert pucoltam, felrepült egy gólya a szemközti szántóföldön. Na attól ugyan olyan sokkot kapott, majdnem kitépte a kaput tokostul, úgy õrjöngött. És hiába teltek-múltak a percek, amíg ott volt a gólya, addig nem nyugodott meg. Sztem a tegnapi tehenekben is a fehér foltok zavarták. A fehér színû virágokat is jól megnézi mindig és ha teheti kikerüli. Mondjuk nem értem, h miért olyan mumus ez a szín neki.Team penning? Sztem kész életveszély lennék ott a hátán, arról nem is beszélve, h a tehenek közelébe se bírnám vinni. Bár lehet, h a többi ló nyugodtsága valamelyest õt is megnyugtatná. Mondjuk nekem dunsztom sincs a western versenyekrõl.Apropó, ha valaki kölcsön tudna adni egy tehenet (lehetõleg fehér foltosat :D ) a célból, h egy karámban összeismertethessem a lovammal, annak nagyon örülnék. ;)Ui: Ez a Botond tényleg nem kis állat. :)

Edited by Honey, 2005 október 26. - 9:44.

#1988 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 10:21

Kedves Honey!LÓ FEJÉT SOHA, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM ÜTJÜK! :mad: Lovagolj ki egyszer a tehenekhez valaki tapasztaltabb lovas társaságában, aki segít, hogy értetsd meg a lovaddal, hogy a tehén nem lóevõ.

#1989 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 10:23

Az üzim már 2-szor veszett el. :mad: Csak beszámolót akartam...na mindegy...

#1990 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 10:30

Kedves Honey!LÓ FEJÉT SOHA, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM ÜTJÜK! :mad: Lovagolj ki egyszer a tehenekhez valaki tapasztaltabb lovas társaságában, aki segít, hogy értetsd meg a lovaddal, hogy a tehén nem lóevõ.

Hozzászólás megtekintése

Kedves Filly!Ültél volna te a hátán és átérezted volna azt a reménytelen küzdelmet amit vele folytattam és féltél volna csak feleannyira mint én, akkor hidd el nekem, h ilyesmin nem álltál volna le gondolkodni. Szeressük a lovat, de azért az ember élete mindig elõrébb való! Pálca híján pedig büntetni kellett vhogy. Egyébként pedig nem tapasztaltabb lovasra, hanem tapasztaltabb ló társaságára lenne szükség, mert tapasztaltabb lovas alatt is ugyan ez történt volna.

#1991 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 10:35

Csuti, azért csak próbálkozz, kíváncsivá tettél! :)Próbáld meg lementeni elküldés elõtt !

#1992 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 10:42

Honey!Nekem csak tippem van: legelõ és más lovak társaság, hogy szokja. (na ez tudom, hogy nem nagyon kivitelezhetõ)Jobban jársz, ha csapattal mész terepre, talán nagyobb biztonságban érzi magát tapasztalt és nyugodt lovak között. Nem érdemes kockáztatnod, sem a lónak sem neked nem használ.

#1993 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 10:48

Honey!Nekem csak tippem van: legelõ és más lovak társaság, hogy szokja. (na ez tudom, hogy nem nagyon kivitelezhetõ)Jobban jársz, ha csapattal mész terepre, talán nagyobb biztonságban érzi magát tapasztalt és nyugodt lovak között. Nem érdemes kockáztatnod, sem a lónak sem neked nem használ.

Hozzászólás megtekintése

Most hoztam le a legelõrõl. :) Sajna mielõtt megvettem bezárva álldogált egy istállóban, így nõtt fel. Ebbõl adódik, h nem volt túl sok lehetõsége megtapasztalni a világ dolgait, mint egy olyan csikó, ami pl. rendszeresen kijár az anyjával terepre. Neki ezeket a dolgokat most kell megtanulnia és megszoknia.A csapattal járásban igazad van, viszont amikor én kinn vagyok a tanyán, akkor általában senki sincs még ott. Kb 3 órát kellene arra várnom, h kiérjen egy másik bértartó, de még akkor sem biztos, h ki tudnánk menni terepre, mert a többiek inkább pályázni szoktak. Így aztán marad az egyedüli kijárás. Mindig is így csináltuk szinte az elsõ felüléstõl kezdve (kb 10-szer pályáztam vele elõte), nem volt ezzel soha semmi baj. Bár az utóbbi írásom nem ezt támasztja alá, de eredendõleg õ nem egy idegbeteg típus. Ez volt a második olyan sziutáció mióta lovagolom, h nem azt tette, amire kértem. Nem túl sok ideje átkerült egy viszonylag ingerszegény környezetbõl (autó-, forgalom- és tehénmentes stb.) egy teljesen más jellegûbe, eltart egy ideig, mire megszokja ezt a változást. Viszont ha nem állítom szembe a problémákkal, akkor nem tanulja meg megoldani sem õket. Tulajdonképpen megértem, h rémisztõ lehet neki ez a változás nagyon. Meg fogjuk ezt is oldani, mint minden egyebet eddig. :) Ha van alkalmam társasággal menni, akkor mindig élek is a lehetõséggel. :yeah:

Edited by Honey, 2005 október 26. - 10:52.

#1994 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 10:57

Hozzászólás megtekintése

Most hoztam le a legelõrõl. :) Sajna mielõtt megvettem bezárva álldogált egy istállóban, így nõtt fel. Ebbõl adódik, h nem volt túl sok lehetõsége megtapasztalni a világ dolgait, mint egy olyan csikó, ami pl. rendszeresen kijár az anyjával terepre. Neki ezeket a dolgokat most kell megtanulnia és megszoknia.A csapattal járásban igazad van, viszont amikor én kinn vagyok a tanyán, akkor általában senki sincs még ott. Kb 3 órát kellene arra várnom, h kiérjen egy másik bértartó, de még akkor sem biztos, h ki tudnánk menni terepre, mert a többiek inkább pályázni szoktak. Így aztán marad az egyedüli kijárás. Mindig is így csináltuk szinte az elsõ felüléstõl kezdve (kb 10-szer pályáztam vele elõte), nem volt ezzel soha semmi baj. Bár az utóbbi írásom nem ezt támasztja alá, de eredendõleg õ nem egy idegbeteg típus. Ez volt a második olyan sziutáció mióta lovagolom, h nem azt tette, amire kértem. Nem túl sok ideje átkerült egy viszonylag ingerszegény környezetbõl (autó-, forgalom- és tehénmentes stb.) egy teljesen más jellegûbe, eltart egy ideig, mire megszokja ezt a változást. Viszont ha nem állítom szembe a problémákkal, akkor nem tanulja meg megoldani sem õket. Tulajdonképpen megértem, h rémisztõ lehet neki ez a változás nagyon. Meg fogjuk ezt is oldani, mint minden egyebet eddig. :) Ha van alkalmam társasággal menni, akkor mindig élek is a lehetõséggel. :yeah:

Hozzászólás megtekintése

Nehéz munka lesz!Érdeklõdj a Határ tanyán (vagy a szomszédnál is akár), hogy csatlakozhatsz-e hozzájuk, hétvégente biztos mennek többen terepre.(Botondal még sosem voltam terepen, nem tudom milyenott :rolleyes: )

#1995 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 11:00

Igen tudom. Nekem vhogy mindig a nehezebbik út marad (lehet, h tudatalatt alakítom így? :rolleyes: ). ;) Most éppen a régiós találkozó lebeg a szemeim elõtt. :) Mikor is lesz? Már kevesebb mint egy hét van addig hátra, meg kellene beszélni a részleteket.Te Botonddal jössz majd? Izgi lesz, csak tehén ne legyen. :)

#1996 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 11:04

Igen tudom. Nekem vhogy mindig a nehezebbik út marad (lehet, h tudatalatt alakítom így?  :rolleyes: ).  ;) Most éppen a régiós találkozó lebeg a szemeim elõtt.  :)  Mikor is lesz? Már kevesebb mint egy hét van addig hátra, meg kellene beszélni a részleteket.Te Botonddal jössz majd? Izgi lesz, csak tehén ne legyen.  :)

Hozzászólás megtekintése

Azt még nem tudom, majd meglátjuk. Ha mégis akkir izgi az nem lesz csak ciki, ha Botika bakol.

#1997 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 11:22

MINDENKI: NYILATKOZZATOK LÉGYSZIVES, HOGY MI LESZ AZ OLY SOKAT EMLEGETETT TALÁLKOZÓVAL!Hosszú hétvége lévén már 56-féle helyre hívtak, ide menjek, azt csináljam, edzõ jön, munkatárs jön, szóval tudnom kellene, h mit hogyan alakítsak... Gondolom ezzel ti is úgy vagytok.

#1998 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 11:45

A hosszúhétvégén szinte senki nem ér rá, temetõ, család, stb.Úgyhogy szerintem legyen: nov. 6!!! Vasárnap.Adriennel azt beszéltük, hogy legyen úgy, hogy mindenki elindul otthonról, találkozunk mondjuk a Kurjancs lábánál és elmegyünk Csomádra a kocsmába. Onnan vissza együtt egy darabig, aztán ki-ki haza.

#1999 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 11:56

Az még jobb, addig talán rendezõdnek a dolgok.Csuti!Akkor most írsz vagy nem írsz??? :rolleyes:

Edited by Eva, 2005 október 26. - 11:56.

#2000 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 október 26. - 11:58

A november 6. jó ötlet, észben tartom.Fótról milyen messze van Csomád?