Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Arab Telivér

• Please log in to reply
2231 válasz a témához

#1961 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 3. - 17:58

Köszönöm! Írtam magánt!

#1962 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 4. - 14:57

Idõjárás jelentés: hideg idõ várható, az arab nappalra is bevonult a boxba. A kis béka :dev:

#1963 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 4. - 17:21

A padlásra még nem mászott fel? Vagy nincsen létra? Nem is tudom, hogy a béka a jó idõt jelezve mászik felfelé? :confused:

Mutatok képeteket, amiket tegnap kaptam Attilától!
A jobbos Aida
Posted Image

Posted Image

#1964 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 4. - 20:26

lemaradtam az összefüggésekrõl. az övé volt Aida régen?

annyira nem ide való, de kiteszem, remélem nem haragszatok, õ is részben arab :) sportpóni anyai nagyapja volt arab.

a pónim "akibõl" Szaszit vettem:

2 évesen, szinte vágósúlyba vettem meg egy idõsebb hölgytõl :)
Posted Image

és 5 évesen tavaly nyáron mielõtt eladtam:
Posted Image
Posted Image

#1965 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 4. - 20:28

Igen, még 2008-ban. Én 2009 szeptemberében vettem meg. Ahány évesen, annyi gazdája volt. Most már javul az arány! :D Meg nem mondanám, hogy a lovad 2 évesen, és 5 évesen ugyanaz a ló lenne! Őt tudtad lovagolni, vagy lovast kellett rá keresned? Mert nem tűnik olyan magasnak.

Edited by Mackó, 2012 február 4. - 20:31.

#1966 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 4. - 20:41

szerencsére a Fritznél akkor nem sokáig volt :gm:

hát õõõõõõõõõõ 130 cm mély volt, nem nõtt nagyobbra, pedig bíztam benne, anyukája nagyobb volt sokkal, de az apjától örökölte a magasságát aki egy Welsh B. kövezzetek meg érte, de azért még mielõtt elkezdett versenyezni én is felkucorodtam rá. de inkább csak terepen. de mindig kerestem rá lovast, hogy versenyezzenek vele. mikor ezt a kislányt megtaláltam onnantól csak õ lovagolta. aztán a kislány is kapott egy 140 cm-es sportpónit sajátot. és csak ezután döntöttem ugy hogy eladom a pónim,mert én ugysem tudom érdemben lovagolni. 500 ért kelt el, 1 hónap alatt. most pesti csaj lett a honvédban nyeri azóta az új kisgazdájának a szallagokat, engem meg a Szaszi boldogít azóta.
mi így néztünk ki ketten. tudom tudom..... de velem is tudott száguldani ha akart,nem éreztem hogy nehéz lettem volna neki, csak módjával nyektettem

Posted Image
Posted Image

#1967 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 4. - 20:46

A Fritz egy külön mese volt! Ugyanis azt mondta, hogy másfél éve nála van. Jó esetben alig másfél hónap volt. :gm: Kicsit ciki, de belegondolva, aki lovat akar eladni, az kamuzni is megtanul. Bár nem befojásolt volna, hogy év, vagy hónap, akkor is elhoztam volna. Direkte rákérdeztem, hogy nem fedeztette ugye... Ááá, dehogy. Márciusban meg is csikózott. Az igaz, hogy õ nem fedeztette! :dev:

#1968 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 4. - 20:53

mostmár csak óvatosan nyilatkozom róla, nehogy megint felhívjanak.... :D néztem az eladó ló hírdetéseit, végülis egész jó lovakat árul, csak kb két 3x-os áron. meg pl az én daslö nyergem amit beszámított a Szasziba még mindig árulja 75 ért ,mikor ujonnan kerül 50-be :) dehát õ tudja.... volt egy shagya amit anno néztem 460 ért, végülis a Fritz megvette 200 ért és eladta 500 ért :) jó üzletember :dev: végülis mostmár nem érzem átverve magam a lovammal kapcsolatban ,hálás vagyok neki hogy nekem adta el, és hogy mi is mennyit tudtunk alkudni az árából,mert kp- ba nem lett volna annyi pénzem, és jó lovat sikerült elhozni :ang: de lehet mindez csak mázli....

Edited by hajnalstar, 2012 február 4. - 20:55.

#1969 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 4. - 21:24

Eleve az a probléma, hogy képes hazudni, és az ember nem is gondolná róla. Meghátőő... a lefoglalózott lovat azért még dolgoztatja, nehogy utolsó napokba kiessen az a kereset is. Én itt helyben megígérem, ha valami hazugságot írtam, akkor azt töröltetem majd! :gm: Mázli biztos kell hozzá is, mert utólag látva tuti, hogy ismer minden kupec "szokást-szólást-mondást".

Edited by Mackó, 2012 február 4. - 21:24.

#1970 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 5. - 17:15

Ma gyönyörû idõnk volt, kicsit kivittem átmozgatni Attayrt, az elején kantár nélkül szabadon mozgattam, majd földrõl játszottunk, utána pedig laza száras séta-ügetés. Nagyon bejön neki az almás zabla, szivesebben játszik vele, meg ugye ez puhább is.

Havas vágta
Sárkány-ló

Edited by chyki, 2012 február 5. - 17:15.

#1971 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 5. - 21:34

Szaszi és Füstös
Posted Image

A bálahálóval óvatosan, nekünk ma pont a szemünk láttára lépett bele és akasztotta be a lábát az egyik ló, jó hogy ott voltunk mert komolyabb probléma is lehetett volna. Így levettük az összesrõl ( a hó miatt több bálát készítettünk be hozzájuk, hogy ne a nagy hóba keljen gurigázni, és direkt nem bontottuk meg mind, de elég furmányosan sikerült belekeveredni a kis ügyesnek.)
Hogy ne legyek off: pont az arab félvér csikónk volt. :)

#1972 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 5. - 21:59

Az én véleményem az ilyen etetéstõl kehesedik meg a ló! Csak józan paraszti ésszel gondoljatok bele! A bála egy tömörített adag széna, benne minden amit a gép felszed, a por is! Akármilyen szipi-szupi, a széna törik és a törek köhögést idéz elõ, ebbõl lesz az allergiás ló, szilikózisos magyarul! Amikor a ló szépen beleeszi magát folyamatosan szívja be a port, töreket. Az is megfigyelhetõ, hogy azóta van ennyi kehes ló, mióta a körbálából etetés divatba jött! Én anno 17 éve csak kaszált szénát etettem, utána jött a kis bála, köszönhetõen a NDK bálázóknak, szinte pormentes volt a tömörítés formája miatt. Amikor bejött a nagy bála én kizárólag kirázva és etetõbõl etettem és most is, ha kicsit is száll a por, azonnal vizezem még télen is, egy köhögõs lovam sincs, nem volt és nem lesz! Az csak egy megfigyelés, no meg az Üllõi állatklinikai látogatásaim tudományos kikövetkeztetése! A nyugati országokban a bálázó pormentesít, de még így is sok helyen bezáztatják a bálákat egy nappal hamarabb, mint hogy megetetnék, s jééé nem kehesek a lovak! Van mit tanulni a nyugattól!

#1973 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 10:14

Ma gyönyörû idõnk volt, kicsit kivittem átmozgatni Attayrt, az elején kantár nélkül szabadon mozgattam, majd földrõl játszottunk, utána pedig laza száras séta-ügetés. Nagyon bejön neki az almás zabla, szivesebben játszik vele, meg ugye ez puhább is.

Havas vágta
Sárkány-ló

Szép ruhába felöltöztetve! :)
Nálunk a szép idõ abban nyilvánul meg, hogy orkán erejû szél van, oda lehet fagyni mindenhez. Tegnap pl kesztyûben nem tudtam elengedni a vaskaput. A kilincsrõl nem is beszélve. A lovak pedig növesztettek még egy adag bundát. Eddig sem voltak szellõsen, no de most aztán vastag gönc van rajtuk. :D Csak tudnám ki fogja leszedni róluk! :gm:

A körbálás etetésrõl nekem is az a véleményem, hogy csak nagyon óvatosan vele. Nálunk is attól volt a köhögés, pedig szétbontva, rázva adtuk nekik, hiába szagolok meg minden adagot, mégsem elég. Ha az ember nem magának bálázza, akkor sok esetben még az utolsó morzsát is fel akarják szedni a géppel a földrõl, ami azt jelenti, hogy bedolgozzák a vakondtúrást, a rögöket is. jobb, ha az ember szétbontja, és átnézi, mit tesz a ló elé.

#1974 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 11:06

Jó látod Mackó!

#1975 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 16:32

majd megemlítem finoman a tulajnak csak az a baj hogy épp most estem be oda egy hete, és az összes ló így eszik délben, (este meg reggel a boxba kapják). szóval a lényeg hogy nem fog rajt változtatni, csak az lesz benne hogy ez a kiscsaj bemagyaráz neki, mikor õ már pelenkás kora óta lovakkal foglalkozik... de amugy nem rossz ember, csak régi lovas... az sem nagyon tetszik hogy este reggel lucernaszénát kapnak, dehát ha a többi 8 nak nincs baja és azt eszik akkor csaknem az enyémnek lesz... már akkor is furán nézett mikor mondtam hogy a Szaszi csakis zabot ehet, kukoricát ne adjon neki, de zabból is csak egy csapott serpenyõt. hát tegnap látom 2 pupos serpenyõt kapott. szóltam érte..... hát had egyen nem sajnálja tõle senki.... ja jól van mondom, ez nem igy megy... tudom nemjó hozzáállás, csak tényleg nem akarok már most konfliktust, de majd finoman elõterjesztem a problémát.....

Edited by hajnalstar, 2012 február 6. - 16:34.

#1976 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 16:52

Néhány hozzászólni valóm eme " bértartóhoz" , neki nem az a dolga hogy megitélje neked mi a jó! Én is bértartok másoknak, de soha nem szoktam önhatalmúlag lucernát etetni és fõleg nem abrakot emelni. Amúgy az arabnak nem való a zab, inkább árpa és kukorica, ez õsrégi kaja számukra, már egyiptomban ezt ették! Szrt finomság nincs, konkrétan meg kell mondani mit ehet a ló és mit nem. Ha Szaszi eddig nem evett lucernát, még jó hogy nem lett baja...mert így hírtelen kaját váltani nem lehet, mert lehet fehérje érzékeny is az a lú, és ha baja lesz, akkor majd mit mond az ezer éve lovat tartó bértartód?????

#1977 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 17:11

de amúgy a lucernaszénáról mi a vélemény? mert én anno ugy tanultam hogy az inkább a marháknak jobb. a régi lovardában ahol dolgoztam, a sportlónak sem lehetett adni, nem engedte a gazdája. a többinek meg kellett mert kiadta a fõnök hogy azt kell etetni, de én akkor is mindig felesbe adtam a simával, a póninak meg egyáltalán nem mertem azt adni. ha hozzászokott akkor már nem veszélyes a lábakra? ízre biztos a lucernát szereik jobban mert a sima az félre van piszkálva és mindig a lucinak állnak neki elõször

#1978 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 18:21

Nálunk nincs köhögõs ló. Igaz mi magunknak kaszálunk, bálázásnál meg mindig kint vagyok elejétõl, végéig. Egyébként, ha meg van bontva a bála, (háló le, esetlegesen megfagyott széle körbeszedve) akkor nem fúrják bele a fejüket, hanem szélrõl tépnek le egy darabot, amit kiemelt fejjel szépen beropogtatnak. Meg nálunk max 2-3 hónapot szénáznak, egyébként, de még akkor is közben legelés van. Nálunk ez a megoldás vált be, 15 lovat etetek kint egybe az egyik legelõn, akik elég sárkányok 5 bála körül egész jól megférnek egymással, de ha etetõkbe kellene széthordozgatni min 5 felé, akkor a félnap rámenne. A másik legelõn, ahol csak 6 ló van, ott mi is porciózzuk, gazdaságossági szempontokból is. Lucernát semmi esetre nem adnék zabbal (az már elég fehérjetúladagolás gyanús). Télre egyébként is jobban ajánlom a kukoricát zab helyett a "fûtés miatt". Magában a lucernával nálunk nem szokott gond lenni, de nem adnék mellé zabot , meg hozzá vannak szokva, meg váltva/felesbe kapják szénával. Ha már itt tartunk szarvaskereppel van valakinek tapasztalata. Mert valahol olvastam, hogy van, mikor mérgezõ is lehet. Vagy csak nyersen? Vagy csak úgy mint a luci? Nem etettem még, de lenne egy azzal bevetett kaszáló, amit meg tudnánk kapni. Ezért érdekel, hogy van-e értelme foglalkozni vele.

Edited by tipara, 2012 február 6. - 18:19.

#1979 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 19:19

Amúgy az arabnak nem való a zab, inkább árpa és kukorica, ez õsrégi kaja számukra, már egyiptomban ezt ették!

Az árpával egyet értek! Node kukoricát? :)

Én kukoricát csak Aidával tudok etetni, kb fél fejet naponta. Azt adva a lábakra kell nagyon figyelni. Ha nincs szüksége rá a lónak, akkor baj lehet az is. Nálunk a két ló szárazon mérve kb 70-80deka zabot kap, ez van áztatva. Emelni akartam az adagon, hogy jön a hideg, egyenek többet. Második nap már folyt ki a szájukon, pazaroltak, meguntam, és kapják az eredeti mennyiséget.
Lucernát fõleg marháknak adnak, lónak felesleges, és kényes dolog is.

Tipara! Az az igazi, ha magad felügyeled a bálázást is. Az itteni kockabáláinkkal, amiket a telkünkrõl termelünk be, soha nem volt gond.

Hajnalstar! Kicsit kellemetlen dolog, hogy nem lehet megbízni a tulajba.

#1980 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 19:28

Az egyik neves hazánkban élõ arab telivér tenyésztõ kizárólag árpá-kukoricát etet a lovaival, télen- nyáron...nagyon sok díjat hoz el a show -ról!

#1981 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 19:29

Hoztam képet is, hogy lássátok mennyi havat kellett eltakarítanunk! :D
Posted Image

Medve pajtások

Az egyik neves hazánkban élõ arab telivér tenyésztõ kizárólag árpá-kukoricát etet a lovaival, télen- nyáron...nagyon sok díjat hoz el a show -ról!

Én nem ezt kérdõjelezem meg, hanem az egyiptomi kukoricát. Ott sokat nem ehettek. :D

#1982 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 19:39

Ja értem! Ott datolyát ettek, meg kölest, meg árpát...ja és teve vajat.

#1983 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 19:50

Egészen jó dolguk volt! Akkor a mi lovain azért nézegetnek annyit kelet felé! :dev:

#1984 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 10:04

Hozzánk is megérkezett a hó. Nem ér derékig, de méteres hófúvásokat csinál, fõleg oda, ahol közlekedni kellene. :D

Posted Image

Ciza portré

#1985 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 14:32

szép képek Mackó :) nálunk kb 30-40 cm es a hó. a lovak élvezik,játszanak, én annyira már nem élvezem. most örülök hogy nincs patkója, legalább nem tömörödik bele a talpába, én most ígyis tudok lovagolni. a többi ló lépni alig tud ami meg van vasalva. jó találmány a hókivetõ :)

#1986 ancsapancsa

ancsapancsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.894 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 14:46

Én voltam pár éve olyan "tenyésztõnél",ahol trágyában-mocsokban voltak a lovak,holott volt ott 2 "lovász"is fõállásban.Kérdeztem a tulaj csávót,miért ilyen mocskosak az állatok.Válasz:ezek ménesi lovak(az istállóban állásokba kötve).Kérdeztem,akkor a tehén is ménesi tehén,meg a csirke is ménesi csirke?Ugyanis azok is rohadtak a mocsoktól.
És ez a pali is elismert tenyésztõ volt.

#1987 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 18:16

szép képek Mackó :)
nálunk kb 30-40 cm es a hó. a lovak élvezik,játszanak, én annyira már nem élvezem.
most örülök hogy nincs patkója, legalább nem tömörödik bele a talpába, én most ígyis tudok lovagolni. a többi ló lépni alig tud ami meg van vasalva.
jó találmány a hókivetõ :)

Sajnos nálunk még mindig elég nagy a szél. A beállójukból lapátoltam ki a havat, mert a szalma ki sem látszott alóla. Északi szél van, de úgy keveri a havat, hogy mindenhova bejut. Nem mintha számítana, mert mind a kettõ kint állt az udvar közepén, a beálló ajtajában. :D

Lovagolni? Brrr... ilyen idõben? :D Emlékszem anno semmi meg nem állíthatott volna, nem hogy a hóesés, orkán erejû széllel. Most meg? Remélem hétvégére kisüt a nap, marad a hó, és akkor lehet menni egy jót.

#1988 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 21:36

Ancsapancsa - mi köze az etetéshez a mocsokhoz? Én szinte minden arab ló tenyésztõt ismerek, de mocskot sehol nem láttam...de jól tartott, dundi arabokat igen.

#1989 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 9. - 9:29

Posted Image
nálunk ekkora a hó, és tegnap nagyon szép idõ volt :)
remélem ma is kitudok menni. beszéltem a tulajjal a kaja végett, kértem vegye vissza annyira ahogy kértem. azt mondta rendben. a szénát õk is a saját földjükrõl maguknak bálázzák, remélem akkor odafigyeléssel teszik ezt.
annak ellenére hogy mezítláb van a paci, egész ügyes volt egyszer csusszant meg, ahol le volt taposva a hó, de amugy óvatosan közlekedett. kikötõszár nélkül, igaz még csak lépésben, de már szépen támaszkodik a zablához, ügetésben még nem, néha rábólint, de aztán már fenn a feje ujra. de ami késik nem múlik, lépésben álljban nagyon ügyes, kár hogy ezt nem tudom megmutatni, sosincs senki aki fényképezne...
kis lépés az emberiségnek de nekünk hatalmas, ahhoz képes ahonnan elindultunk :)
szép napot és jó lovazást mindenkinek!! :ang:

#1990 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 9. - 14:16

Hajnalstar a lényeg, hogy haladtok, nem kell azt mutogatni! További jó munkát, de jó neked, hogy kint tudsz lenni, én nagyon beteg lettem, semmi nem jut a hóból csak a munka.

#1991 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 9. - 17:33

bocsi ha besokalltatok tõlem :ang: gyógyulj meg CSikasz!!!!! hiába van szép idõ azért 2 óra kinnlét bõven elég :)

#1992 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 9. - 18:00

Senki nem sokalt be, csak írjál, mi meg adjuk a jó kis tanácsainkat!

Tavasszal én is elõveszem Sanyikát, olyan dagi mint egy disznó!Posted Image - nem a legjobb kép, de sötétedett!

Edited by Csikasz, 2012 február 9. - 18:02.

#1993 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 9. - 18:36

hát az a kis törpe kicsoda ott a jobb sarokban? :D

#1994 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 9. - 18:38

Hozd csak a képeket Hajnalstar! jó nézni, hogy valakinek a lova dolgozik is! :D
nálunk ez a napi feladatuk!

Sikerült Aidának majdnem felrúgnia, úgyhogy elõ lett véve egy kicsit.

Csikasz! A jobb sarokba ammeg kicsoda? :D Nagyon aranyos!

#1995 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 9. - 18:44

Posted Image Mazsola, egy édi sheti!

#1996 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 17. - 16:39

Gyõzteeem! :yeah: 1999-ben jöt be az országba ....de ez már a múlt! Benyusom ( Eurazsia) végre a mai nappal honosítva lett! Posted Image

Köszönet a sok sok segítségért Dr. Keresztesné
Matsch Evelinnek és Rombauer Tamásnak ( tudom nem olvassák a fórumot, de nagyon hálás vagyok nekik)

#1997 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 17. - 20:37

Nem emlékszem, hogy mi volt a gond vele. Nem tudtátok papírozni? Pontosan kicsoda-micsoda?

#1998 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 18. - 18:47

hoztam képet a mai napról, nem örültem annyira, nagyon rossz a talaj. olvad és csúszik mint a fene patkók nélkül, még lépésben is. azért egy picit sétálgattunk, ha már felkucorodtam rá. jobban nem sikerült letakarítani az állatot, élõben nem tûnt ilyen sárga foltosnak :) hatalmasak a képek, vmelyik moderátornak megköszönném ha látja hogy lekicsinyíti.

Posted Image
Posted Image

Edited by hajnalstar, 2012 február 18. - 18:49.

#1999 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 18. - 21:02

Ma én is lovagoltam egy jó kis 2,5 órásat. A talaj itt sem valami tökéletes, de nagyon jól elközlekedett a lú. Jártunk térdig latyakba, hasig hóba. :D Nagyon jó volt! :yeah: Rengeteg az õz, szarvas.

#2000 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 19. - 7:25

Eurazsia - 99 ben jött az országba H. J. hozta be távlónak, aztán ment fogatban, majd egy nagy baleset után, amikor úgy vágták ki a lovakat a kocsi alól, eladták. Itt kevergett magyar országon...voltak páran jóakarók, akik azt állították, hogy a ló nem stimmel, hogy nem jók a papírjai, hogy a románok hamisítottak....de nem senki, semmit nem hamisított, egyszerûen csak valahogyan nem rendezték itthon a dolgait. Akiké volt mentek ugyan utána, de nem voltak kitartóak. 2011 decemberben kaptam meg Fanniéktól ajándékba, nagyon hálás vagyok érte.
Én kitartó vagyok. Kértem segítsenek nekem és sikerült az eredeti méneskönyvi adatokat megszerezni, a lovat azonosították...s igaz nem két nap alatt, de minden hivatalos dolog után végre honosítva lett. Életem legjobb lova. Sajni a légútja át van szakítva, versenyezni már nem lehet vele, csak lovacskázni, meg szép csikókat fogni tõle.

Csodálatos ló :yeah:
Posted Image

Ez lemaradt, az egyik korábban született csikója távló az osztrákoknál, nem volt sok csikója talán 3. Az egyik Fanniéknál van, a másik kettõrõl csak ennyit tudok.