Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Atv

• Please log in to reply
2238 válasz a témához

#1961 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 27. - 10:46

Bin Shaddad- Rodrigo kivételével- nem adott klasszis lovat, pedig egy raklap utódja volt és õ maga gyönyörû ló, jó ló. Braverynek pedig eddig két olyan utódja, aki futott-nem sok sikerrel. Szóval galoppos szemmel a csikó nem egy kiemelkedõ származás. Ettõl lehet még jó-persze. A saját vélemyényem amúgy is az, hogy tök mindegy ki az apja, anyja, akár 3 lábú fejõszék is lehet. A lényeg az, hogy jó a ló vagy sem. Ez pedig csak idõvel derül ki. CSak kár, hogy ebben az esetben, mikor megettük a pudingot, lehet, hogy sok lesz a végén a számla. Én is szívesen futtatnék, ha lenne rá zsém... :)

#1962 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 27. - 19:26

A telivér nem szereti a szegény szagot. Másfél éves telivér csikót kétlem, hogy veszel olcsóbban. Számolj már! Fedeztetés, állatorvosi költség, stb... A tartásával így is minuszosak lennénk. Ha tudsz olcsóbban ennyi idõs telivért, ami akár még igéretes is lehet, szólj. Talán még érdekelne is. Egyébként Bravery is nálam volt. Ismerem a csikóit is. Missouri-t különösen. Nem lesz rossz. ;-)

#1963 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 27. - 21:52

Külföldön sokat lehet kapni olcsóbban árveréseken!

#1964 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 28. - 13:35

4 évest is vettem olcsóbban. Tudom, hogy nem olcsó a tenyésztés, nem ezt kérdõjeleztem meg! Az ígéretesség meg számomra munkában derül ki, nem papírban, fõleg az itthoni tenyésztési viszonyok között. CSak aki írt itt feljebb, laikusnak tûnt, hobbira keres lovat (mondjuk nem értem, miért pont telivért, hacsak nem szerelem, mint nálam is), hobbira meg jó az olcsóbb is-szerintem, ami idõsebb, kipróbált. A másik,hogy szerintem itthon a telivér tenyésztés, hasonlóan a többi fajtához siralmas. Az apamén toplista listázási szempontja is nevetséges, mert össznyeremény után vannak besorolva a mének, mindegy, hogy egy vagy 100 utódja volt e. Kevés a jó mén, ugyanakkor fedezhet szinte minden atv, akinek töke van-sarkítva persze. Aztán meg csodálkozunk, hogy milyen macskák születnek. Néhány mén meg méltánytalanul el van hanyagolva, mert nem olyan a tulajdonosa, aki közel van a tûzhöz.

#1965 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 28. - 18:18

Meg lehet valahol nézni a neten a telivér méneket? Találok valahol toplistát?

#1966 Lillácska

Lillácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 37 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 28. - 18:30

http://www.abrakmest...u/galopp_db.php

#1967 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 28. - 19:52

Rendben... És valami olyasmit, ahol nem a saját teljesítményük alapján, hanem esetleg a csikóik alapján vannak értékelve... Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, nem tudom...

#1968 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 28. - 23:51

Az emlitett abrakmester adatbázisban van statisztika az életteljesítmény szerint is, utódok által nyert pénz, elért HP szám, nyerések, helyezések, ill helyezetlenség szerint... Na, a leszólt Shadadnak -jó kancától- jó utódai vannak. Soroljam? Tettek alá gyengét jópárat, azokon is javító hatású. Kevés, ami a saját mezõnyében ne lett volna eredményes. Nem mellékesen jól lovagolhatóak, "agyilag" sem végtermékek. Szami, Minesota egyik kedvenc ló. Törékenynek tûnõ, de iszonyúan rugalmas, nagyon jó fejû. Tesói (Monaco, Micislaw) jól ugranak. Anyai ágról hozhatták, érdemes lenne kipróbálni a gyereket majd így is.

#1969 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 29. - 8:40

jaj, Fec, nem leszóltam, csak szerintem nem egy klasszis mén, hazai mezõnyben, nagy utódszámmal rendelkezõ méneknél sokkal inkább favorizálnám horatio luro-t, vagy a néhai jolly groomot. (egyébként miért "szólnám" le? Hiszen a saját kancám nagyapja is õ, csak reálisan szeretném nézni a dolgokat, a kancám apja sem volt-szerintem egy klasszis örökítõ, a lovam-Duduska is egy közepes ló volt a galoppon, más kérdés, hogyha tudott volna startolni, illetve drága volt tulajai nem futtaták volna még a lábadása idején, talán jobb is lehetett volna) de ez csak saját, szubjektív véleményem. és igen az abrakmesteren az apaméneknél valóban van minden, ami szerintem fontosabb, mint az össznyeremény, de mégis elõbbi szerint rangsorolják õket, holott az utódok hp száma szerintem jellemzõbb, vagy nyert-helyezett-nyeretlenség arány. Azt pedig- sajnos-hogy az utódok mennyire jó fejûek, vagy netalántán szilárd szervezetûek, úgy tûnik, hogy csak azokat érdekli (engem is beleértve), akik nem ipari méretekben csak a pénzért tenyésztik ezt a fajtát. Pedig itt van Overdose esete is, hiába jó ló, ha nem bír futni... :( Ezért írtam, hogy siralmas a helyzet és ezért nincs ára, értéke a telivérnek. Gondoltam ám, hogy az írásommal, felkavarom az állóvizet, de legalább beszélgetünk. :)

#1970 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 29. - 12:41

Oksa, beszéljük meg! :D Mindhárom mén gyerekein pupoltam bõven, van össz has. alap. Ja, meg nem is azé'. :D

Edited by Fec, 2010 október 29. - 12:43.

#1971 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 29. - 14:03

Van most egy nagyon-nagyon jó hazai tenyésztésû 2-éves sárga kanca ;)
Csak úgy megemlítem....

#1972 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 29. - 15:01

Sikerült eldugni? :D Megnézem...

#1973 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 29. - 15:18

Sikerült eldugni? :D Megnézem...

Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Posted Image

#1974 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 29. - 18:05

sokkal inkább favorizálnám horatio luro-t, vagy a néhai jolly groomot.

Mindkettõ néhai! :(

#1975 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 29. - 21:59

H.L. -t nem szabadott volna már elmozdítani megszokott helyérõl. Hamar leromlott a neki idegen helyen. De addig õ volt a MÉN. PókerFace meggyõzõ volt, mégis nem kis meglepetés :D . Tartsa meg jó formáját!

#1976 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 30. - 9:36

nem is tudtam, de kár, mindkettõért... De egyébként az én kancám is nagyon jófejû, bár ezt nem tudom, hogy kinek köszönhetõ, mert az apja, This Key Fits is jófej volt állítólag. Meg ismerek tõle más utódot is, akik nagyon kiegyensúlyozottak szintén. Patailag meg sajnos egy Overdose, szerencsére neki már javul a sok törõdésnek hála. Értem ezalatt azt hogy nem próbálok spórolni sem kovácson, sem takarmánykiegészítõn, végre találtam olyat, ami tényleg használ. Érdekes, hogy This Key Fits is egy jó ló volt, de örõkíteni ezt nem igazán tudta. De milyen gyönyörû az a ló is, itt van a közelben, sõt itt az istállóban van egy kisbéritõl egy csikója, csodaszép lett.

Edited by agrobe, 2010 október 30. - 9:38.

#1977 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 30. - 9:54

Még mindig érdekelne Andor xx után maradt-e /volt-e mélyhûtött sperma?

Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 október 30. - 9:55.

#1978 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 30. - 10:04

H.L. -t nem szabadott volna már elmozdítani megszokott helyérõl. Hamar leromlott a neki idegen helyen.
De addig õ volt a MÉN.

PókerFace meggyõzõ volt, mégis nem kis meglepetés :D . Tartsa meg jó formáját!

Én annyira nem lepõdtem meg,mindenképp küzdelembe vártam,azt mondjuk nem gondoltam,hogy ilyen fölényesen veri az import méneket.

Kérdezd meg vmelyik félvéres topicba,mert telivérben csak a természetes az elfogadott.

Külföldön sokat lehet kapni olcsóbban árveréseken!

Amondó vagyok,szavadon foglak eccer Hamond- asz ilyeneket!!! :kir:

#1979 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 30. - 10:05

De milyen gyönyörû az a ló is, itt van a közelben, sõt itt az istállóban van egy kisbéritõl egy csikója, csodaszép lett.

Ha már a telivér és a kisbéri... :yeah: :yeah:

Itt van az én örök szerelmem:
Apuci : Andor xx ;)
180cm felett:
Posted Image Szépségem:Posted Image

Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 október 30. - 10:07.

#1980 balko2

balko2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 53 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 30. - 10:12

Tudtommal nincs Andor xx után, ha jól tudom csak Déva xx után lett, és hogy elérhetõ-e azt megint nem tudom.

#1981 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 30. - 10:24

Akárkitõl kérdeztem senki nem tudott biztos választ adni . :( :( De még próbálkozom :dev: Déva xx után mélyhûtött sperma áll rendelkezésre, korlátozott számban.

#1982 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 30. - 19:45

Holnap megyek ki a Kincsem parkba! Ez nagy szó, mert sosem mozdulok ki a tanyáról. Szurkolok Katonásnak, mert ismerõsünk lova. És persze a csúzliszájú Kristály Éjszakának és az összes Korona lónak. :-)

#1983 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 31. - 7:12

Holnap megyek ki a Kincsem parkba! Ez nagy szó, mert sosem mozdulok ki a tanyáról. Szurkolok Katonásnak, mert ismerõsünk lova. És persze a csúzliszájú Kristály Éjszakának és az összes Korona lónak. :-)

Mi az,hogy csúzliszájú?

#1984 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 31. - 18:43

Kristály Éjszaka elõzõ versenyén sokat nevettünk. Mert felvágtázott a gépig, de nem tudta megfogni a zsokéja, csak amikor koppant. Már odáig lefutott egy versenyt. Aztán végigszaladt a pályán és megint csak a gépnél tudta a zsoké megállítani amikor koppant, majd kifelé is csak lehalászni lehetett. Ha egyszer elindul, leszalad 3-4 kanyart és nagyon nehéz megállítani. Ezért ragadt rá a "csúzliszájú". nagyon jó fej kis lovacska egyébként. Most gyors volt neki a mezõny. Viszont National Nice-ba szerelmes lettem. Bakker! Azok az izmok!

#1985 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 1. - 9:38

Mi az,hogy csúzliszájú?

Pl. Ribi! :D

#1986 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 1. - 10:25

Pl. Ribi! :D

Laikusként én tepsiszájúnak néztem,de Te vagy a szakember galoppon :D

#1987 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 1. - 17:12

:D

#1988 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 5. - 11:08

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Az aranyszõrû táltos paripám :ang:

#1989 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 5. - 11:30

Posted Image

#1990 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 5. - 14:49

Namost, ha a Ribi meg erre azt mondaná kecske?? lenne nagy dulifuli, mii?? pedig "aranyló napsütésben" :D

#1991 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 5. - 16:59

Namost, ha a Ribi meg erre azt mondaná kecske?? lenne nagy dulifuli, mii??
pedig "aranyló napsütésben" :D

Ribi max irígykedhet,hogy mit b...szalasztott el!
Mi tudjuk,hogy szépek,ügyesek,okosak,és gyorsak vagyunk!
És olyan nagyok,mint Napoleon :D

#1992 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 15. - 21:11

Megérkezett hozzánk Milestone, és a héten Millenium is. Így már van egy kazal telivérem: Waltraut Hamupipõke Akácka Millenium Wrangler Excellenciás Milestone És ma végre megkapták a chipet a csikók is! :yeah:

#1993 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 15. - 21:25

Megérkezett hozzánk Milestone,

Õt én lovagoltam be! Üdvözlöm!

#1994 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 16. - 20:14

Fantasztikus egy csõdi. Akkora jó fej, hogy el nem tudom mondani. Plusz még gyönyörû is. nem ültem még rajta. Milyen lovaglású? Az ex gazdi azt mondja, hogy figyeljek, mert megvárja amíg beleteszem a lábam a kengyelbe és elrugaszkodom és akkor ugrik egy akkorát, hogy izgi az ügy, de utána már minden o.k. Meg hogy extra érzékeny a szája, és erõsebb kézre ágaskodik. Tudsz valamit hozzátenni? Tudom, hogy rég volt, de minden érdekel.

#1995 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 16. - 23:21

:D dobasd fel magad, vagy lépj fel jobbról.

#1996 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 17. - 8:07

Fantasztikus egy csõdi. Akkora jó fej, hogy el nem tudom mondani. Plusz még gyönyörû is. nem ültem még rajta. Milyen lovaglású? Az ex gazdi azt mondja, hogy figyeljek, mert megvárja amíg beleteszem a lábam a kengyelbe és elrugaszkodom és akkor ugrik egy akkorát, hogy izgi az ügy, de utána már minden o.k. Meg hogy extra érzékeny a szája, és erõsebb kézre ágaskodik. Tudsz valamit hozzátenni? Tudom, hogy rég volt, de minden érdekel.

Amikor elõször raktam rá nyerget, elég "eleven" volt, de amúgy nem volt vele probléma. Kétévesen volt nálam.

#1997 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 17. - 20:55

Ez a jobbról felszállás jó ötlet! Kipróbálom! Hááát! Egyem a szivét, most is tele van élettel! :)

#1998 Tiga

Tiga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 133 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 20. - 16:07

Sziasztok! Tanácsot kérek. Dióspusztán néztem lovakat, ezekbõl Berengár és Bojtorján tetszettek. Igazából angol stílusra, díjugratásra szeretnék lovat, mi a véleményetek róluk? Köszönöm a választ!

#1999 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 25. - 10:17

Kar, hogy nem irtad korabban, kimentem volna en is, es visszaadtam volna a nyakörvet meg a pulcsidat, amit Ropinak kölcsönöztel ki.

#2000 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 25. - 12:32

Kristálykának mi bûne lett, hogy eltiltották? Sikerült :D "(f)elszállni"?