Ugrás a tartalmakhoz

Színház

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
412 válasz a témához

#161 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 27. - 17:12

Nem csinálnak ilyen cserét.El van adva az egész ház, nem tehetik meg, hogy így cserélgetik. BoKa, neszójjába! Vagyis ne itt. Posted Image

#162 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 27. - 17:18

Nem, ez csak egy baromi rövid kritika volt a két darabról :D Fúj Rómeó, fúj Júlia, Viva Mozart! :D

#163 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 27. - 17:22

BoKára ne hallgassatok. Posted Image Amúgy meg szerencse, hogy nem egyforma az ízlésünk, folyton összevesznénk a pasikon! ;)

#164 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 28. - 7:57

Próbáltam hívni a jegyirodát a színházban, de folyamatosan foglalt volt. Köszi az infót, azért rajta tartom a mûsoron a szemem :D

#165 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 28. - 8:29

Elõre is bocsánatot kérek, ha kiderülne, hogy tényleg nem lesz mûsorváltozás!!! redface.gif Posted Image Azt gondoltam egy csellista, aki a darabban játszik, csak tudja! Kétségek közt vagyok!Tegnap többször is próbáltam elérni az Operettet, de vagy foglalt vagy nem veszik fel!!! :mad:

#166 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 28. - 13:48

Minden-ki-derült:Tény: van jegyünk okt. 14-re a Rómeó és Júliára, amit a rokonom szerzett.Tegnap rokonom 2 emailt írt tesómnak:1: Tud nov 21-re a Rómeo és Júliára jegyet.2: Nem Rómeó és Júlia, hanem Mozart.A 2 email fordított idõrendi sorrendben Posted Image érkezett meg a tesómhoz és ebbõl értette úgy a tesóm, hogy 14-én Mozart lesz. Tök ciki! Szemét internet!Nem lesz mûsorváltozás!Az operettszínházas hölgy a telefonban megkérdezte, hogy én telefonálok ez ügyben ma már másodszor. :D Bocsánat mindenkitõl! redface.gif És ezek szerint nincs 2 eladó jegyem.BoKa! Nem sikerült rábeszélned a Mozartra! :D

#167 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2004 szeptember 28. - 16:12

Akkor találkozunk az elõadáson :D

#168 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 1. - 11:54

Csuti, azért a Mozart!-ot is érdemes megnézni!!!Mészáros Árpival. Posted Image Ha 14-én ott lesztek, megyek én is!! Taláxunk és ... a többit magánban! Posted Image Az egyik kollégám is akkor jön Rómeóra.

#169 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 1. - 12:01

Majd röpke fórumbulit tartunk a szünetben! :D

#170 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 7:22

Valószínûleg a legizgalmasabb Rómeó és Júlia elõadáson voltunk tegnap.1- párom nem ért oda a kezdésre, dugóban ücsörgött,2- elkezdõdött az elõadás, majd Lõrinc atya bevezetõje után, amikor egy rakás táncos, ugrálva, dobogva robbant a színpadra, ledõlt az egyik díszletelem. Ekkor még azt hittük, hogy benne van a darabban. Aztán lement a fél függöny, aztán abbahagyták és elnézést kértek meg 5 percet, amíg helyrehozzák a díszletet. Így utólag azt mondom jó, hogy nem dõlt rá senkire!3- szanaszéjjel ültem a fenekem, inkább ültem volna nyeregben :D 4- szünetben végre talákoztam a párommal, kiderült, hogy a díszlethelyrehozás után ért oda, be is engedték, de csak egy pótszékre, mert a helyünk a nézõtér leges-legközepén volt. Szóval hallotta a darabot és látta a felét, mármint függõlegesen a felét, mert annyira a szélén ült. :D Indítványoztam, hogy lépjünk le, de azt mondta kultúrálódni kell. :rolleyes: 5- égõ botokat dobáló emberkék is voltak néha a színen és az egyik elejtette a botot. 6- a darab vége felé Lõrinc atya szólója közben a mikrofonjával valami történt és folyamatosan sistergett vagy mi, ezért kikapcsolták a mikrofonját, úgyhogy hangosítás nélkül kellett neki énekelni. A végén jóval nagyobb tapsot kapott!Asszem elég volt egy idõre a kultúrából. redface.gif ;) Egyébként tetszettek a jelmezek(a motoros protektortól kezdve, a csilli-villi "bögyös" ruhákig minden volt), a zene, a koreográfia.Képzeljétek Júlia és Rómeó nem mérget iszik ill. tõrbe dõl, hanem felakasztja magát és eret vág! Modern idõk! :D Legjobban tetszett: Benvolio. Posted Image Eva és Bouget: 2x láttalak Titeket, futólag. 1x elõadás elõtt pár perccel amikor megérkeztetek, aztán a ruhatári tolongásnál.

#171 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 8:29

Ó, volt már olyan, hogy a zenekari árokba esett bele az égõ bot! Szegény zenésznek le is égett kicsit a haja, akire ráesett... :rolleyes: Végül én nem mentem, mert Rami várt... és fél 8-ig dolgoztam. :( Épp most volt a TV2-n Dolhai és Szinetár. A magyar rendezést és dramaturgiát kiviszik Franciaországba, mert annyira tetszik Presgurvicnak. (Õ a szerzõ.)

#172 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 8:29

Hát nem semmi elõadás volt :D Kellett fél óra felfogni, hogy nem azt látom amit olvastam. Enyhén szabatos feldolgozás, meghökkentõ volt. A báli jelenetrõl az Elsõ Emelet: Középkori házibuli száma jutott az eszembe a vége felé pedig volt némi Zámbó Jimmy beütés is, az anyukák meg eszméletlen jók voltak Posted Image Összeségében nagyon jól szórakoztam, tetszett az elõadás igaz az elsõ benyomásom egy Hollywood Multiplex mozi érzete volt. Sajna a szövegek nagy részét nem értettem :( és kezdtem fulladozni a rengeteg füsttõl, de sebaj, jók voltak Posted Image Természetesen mi is futólépésben értük el az elõadást, a szünetben meg nagyok keresgéltük Csutiékat, de hát nem jött össze :rolleyes: BoKa! A Mozart is hasonló?

#173 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 8:32

Eva: A Mozart!-ot is meg kell nézni!!! Hasonló abban, hogy az is musical. Posted Image Látványban hasonlít, a zene teljesen más, ugyanaz a szerzõpáros, mint az Elisabeth-é: Sylvester Lévai és Michael Kunze.

#174 bouget

bouget

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 77 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 9:44

Rómeó és JúliaÉrdekes volt az elõadás, kár :D , hogy eddig mindig Arany János fordításában olvastam, láttam, így az egyébként professzionális látvány sem tudta lekötni a figyelmemet, mindig az eredeti szöveget kerestem. Annyi haszna volt, hogy felkeltette az igényemet, hogy megint elolvassam, esetleg megnézzem a Zeffirelli-féle filmváltozatot. Egyébként jól szórakoztam.

#175 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 9:50

Éva, tényleg kerestetek? redface.gif A szünetben pont nem láttalak Titeket, igaz, nagy tömeg volt. A bejáratnál álltunk egybõl jobbra. Megismernétek egyébként? Mert jól megnõtt a hajam, pl. az adataimnál lévõ fotón láthatóhoz képest és sötétebb is. És nem volt nálam lovaglópálca, de rajtatok sem kobak! :D Zámbó Jimmy! Ez jó! Posted Image Én bevallom nem szeretem, ha egy férfi magas hangon énekel, hosszan kitartva. Dolhainak voltak ilyenjei. Persze õ nem tehet róla...Anikó! Az ilyen malõrök miatt érdemes elmenni! :D És mondott valamit az Attila meg a Dóra a tegnapiról?

#176 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 11:23

idézet:
Eredeti szerzõ: Eva:BoKa! A Mozart is hasonló? [/QUOTE]Szerintem nem, az jó Posted Image Gonoszkodás nélkül: annyiban, hogy "multiplexes musical" ( Posted Image ) mind a kettõ. De a Mozart!-ban én nem éreztem azt, hogy az egész téma hamis, és az alapmondandó nem az igazi (két gyerek szerelme, akik ha nem lenne tilos együtt lenniük, 2 hét múlva rá se néznének a másikra). Ráadásul nem szeretem a feldolgozásokat, pontosabban nagyon kevés az, ami nekem "bejövõssé" sikerül. RómeóésJúliából ilyet még nem is láttam.A Mozart! hozzám sokkal közelebb áll: gyerek felnövése, apjától való elszakadás, és a gyerekkori árnyék átlépése. Ráadásnak a Mészárosgyerek feneke nagyon helyes Posted Image

#177 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 11:29

idézet:
Eredeti szerzõ: BoKa:Ráadásul nem szeretem a feldolgozásokat, pontosabban nagyon kevés az, ami nekem "bejövõssé" sikerül. RómeóésJúliából ilyet még nem is láttam.[/QUOTE]Visszavonom, a Szerelmes Shakespeare az tulképp tetszett.

#178 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 12:24

Csuti: aki itt igazán magas hangon énekel, az a Homonnay Zsolt. Õ volt (ha minden igaz) Paris gróf.A tegnapi elõadásról nem beszéltek Dolhaiék, csak azt mesélték, amit már írtam, hogy kiviszik a rendezést és a dramaturgiát Franciaországba. Meg arról, hogy szombaton lesz az 50. elõadás.BoKa: lehet, hogy multiplexes musical. Én tizenéve nézek musicaleket, és a látvány mindig fontos volt (Sakk, Padlás, Doktor Herz, Nyomorultak, Miss Saigon stb.). Most már ez a technika, a rendezõ meg kihasználja. Nézd meg a Fantomot. Ott is az elõadás 50%-át a látvány teszi ki...Arról meg nem tehet Shakespeare, hogy neked nem tetszik a sztori! Posted Image Ja, az akasztásos, Júliavonszolásos jelenetet nem szeretem.

#179 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 12:35

idézet:
Eredeti szerzõ: Aniko: Csuti: aki itt igazán magas hangon énekel, az a Homonnay Zsolt. Õ volt (ha minden igaz) Paris gróf.A tegnapi elõadásról nem beszéltek Dolhaiék, csak azt mesélték, amit már írtam, hogy kiviszik a rendezést és a dramaturgiát Franciaországba. [/QUOTE]Ja, ja Paris, tényleg!Ez viszont becsülendõ, hogy tõlünk viszik Franciaországba! Posted Image Az még érdekes volt, hogy néha milyen pikáns jeleneteket produkáltak a háttértáncosok. Lány lába/melle között a srác feje, hosszú percekig, ilyesmi... Posted Image

#180 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 12:36

De legalább - ezek szerint - te jól láttál mindent! :D

#181 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 12:50

Hát ha csak a látvánnyal akarnak eladni nekem darabot, akkor az tuti nem fog tetszeni, akkor inkább a planetáriumba megyek, nem színházba :D Emlékszel a Kövekkel a zsebébenre? Ott mi volt a díszlet? És jó volt mégis. Amúgy oké, persze, nyilván szükség van díszeletre, nem bírnám azt mondani, hogy minden minimál legyen, én is szeretem, és értékelem, ha szép, és illik a daranhoz, de nem azt, ha CSAK azzal adnak el egy darabot. Shakespeare nem tehet róla, nyilván, csak indokolja, hogy miért nehéz olyan átiratot írni, ami tetszik.

#182 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 13:05

Hülye, hogyne emlékeznék rá!!!De az nem is musical!

#183 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 13:08

Eh, nekem új élmény volt, nem szokványos, furcsa, de jókat derültem és volt ami tényleg megragadott. Ennyi elég is. Azért ez után már a Mozart! is érdekel :D

#184 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 13:14

Anikó, jaja, nem, de színház az is, meg ez is Posted Image A díszletre írtam.Eva, igazad van. Ez a lényeg. A szórakozás. Csak olyan ez, mint a filmek közti különbség. Az egyik jobban megmarad az emberben, a másik kevésbé. Na amelyik hosszú idõ után is megmarad, az értékes Posted Image

#185 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 13:28

Hûha. Boka igazat adottn valakinek és nem kötõdzködött. Tényleg beteg lehet szegény.Sika, ennyire fáj a torkod? :(

#186 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 13:43

OSH!Nevet tévesztettél! Neked Santer-nek kéne lenned! Posted Image

#187 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 13:51

Osh, végignéztem ma, hogy hova írtál, de sajnos sehol nem láttam a nevedet, fõként nem olyat, ami értelmes is lett volna (ez mondjuk semennyire nem újság, de ugye a remény hal meg utoljára), úgyhogy nem tudtam (sajnos) beszólni senkinek semmit. Na jó, kicsit havasoztam, de az nem számít :D Lehet, hogy ott fájdult meg a torkom? :confused: Off Off Posted Image

#188 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 14:09

Nem Boka. A velem történt icukás pletykálkodás közben... :D

#189 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2004 október 15. - 14:10

Na e hát ott te beszéltél, nem az én torkomnak kellett volna hogy megfázzon :D Posted Image

#190 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 2. - 18:18

Hír a Jegyvilágtól:Akció az OperettbenMinden kedves Vásárlónk, aki 2004. november 7-re, 19 órára, a Bál a Savoyban címû elõadásra jegyet rendel a Budapesti Operettszínházba, annak decemberre vagy januárra azonos darabszámban jegyet biztosítunk a Rómeó és Júlia címû elõadásra. A Bál a Savoyban jegyárai: 2150 FT, 1650 FT, 1250 FT. Figyelem: mind a két elõadás jegyeit teljes áron árusítjuk. Az igényeket e-mailben jelezze felénk!Emilcím: rendeles@jegyvilag.hu [ November 02, 2004, 17:20: Az üzenetet átszerkesztette: Aniko ]

#191 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 18. - 13:57

E G Y Ü T T A S Z T Á R O K !- Az operett és musical csillagai - Szilveszteri gála nyilvános tévé-felvétele a Budapesti Operettszínházban 2004. december 9-én, este 7 órakor Kalocsai Zsuzsa, Lehoczky Zsuzsa, Szinetár Dóra, Oszvald Marika, Mednyánszky Ági, Dolhai Attila, Nyári Zoltán, Felföldi Anikó, Janza Kata, Frankó Tünde m. v., Marik Péter, Szulák Andrea m. v., Fischl Mónika, Siménfalvy Ágota, Kékkovács Mara, Náray Erika, Szendy Szilvi, Szabó P. Szilveszter, Vadász Dániel, Mészáros Árpád Zsolt, Vadász Zsolt, Bereczki Zoltán, Peller Károly, Németh Attila, Kiss Zoltán, Szolnoki Tibor Közremûködik: A színház zenekara, énekkara (karigazgató: Kéringer László), balettkara (vezetõ: Lõcsei Jenõ), valamint musical együttese (vezetõ: Rogács László) Vezényel: Makláry LászlóRendezõ: Kerényi Miklós Gábor A mûsorban részletek hangzanak el: Ábrahám Pál, Huszka Jenõ, Kálmán Imre, Lehár Ferenc operettjeibõl, valamint Lévay Szilveszter Elisabeth, Mozart!, Cole Porter Kánkán, Gerard Presgurvic Rómeó és Júlia, címû musicaljeibõlJegyek 2.500, 3.000, 3.500, 4.000, 4.500, 5.900 és 8.000 forintos árakon kaphatók a Szervezésen és a [url="http://"http://www.operettszinhaz.hu/index.php?o=0&k1=55&nyelvid=1"]Jegypénztárban.[/url]

#192 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 23. - 22:12

---> a társkeresõ topicból...Petya! Én nagyon bírom a HAIR-t. A zenéje két nyelven is megvan, a filmet láttam szó szerint vagy százszor videóról, és végre múltkor moziban is eredeti nyelven, plusz színházban 4-szer. Kívülrõl fújom már az egészet, de még mindig bármikor megnézem, és mindig találok újat benne.A zenéje is király, engem az fogott meg elõször igazán a darabból. A filmbõl meg minden. Több mint tíz éve nézem videón.Színházban mindenképp érdemes megnézni, bár elõtte nem árt hallgatni kicsit a magyar dalokat, mert úgy lehet igazán élvezni, ha nem kell a szövegre figyelni.

#193 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 24. - 1:14

Jelzem, Fórumos aknamunkát végzek! Posted Image Elvittem Lombardót is Mozartra, és már Blue-éknak is van jegyük decemberre... ;)

#194 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 24. - 11:27

Nemnormális :D Õrült :D

#195 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 24. - 12:54

Lombik felismerte, hogy fanatikus vagyok. :D :D :D :D És nem tévedett... :rolleyes:

#196 Lombardo

Lombardo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.519 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 24. - 14:46

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy már Aniko maga sem tudja hányadszor látta a darabot! :D Amúgy tényleg fantasztikus volt! Posted Image

#197 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 29. - 20:37

Meghalt Bubik István :( Nemcsak zseniális színész, de lovasember is volt...

#198 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 3. - 12:13

MEGJELENT a Rómeó és Júlia CD magyarul! Posted Image Már elfogyott belõle 10 ezer darab, aranylemez. Posted Image

#199 Rusty2002

Rusty2002

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 28. - 22:26

Sziasztok!Én igazándiból fõleg a Nemzeti Színházban vagyok járatos.Volt szerencsém rengeteg idõt tölteni a színészekkel a "kis" privát büféjükben. Mindenki nagyon aranyos!!!!Még az is, akirõl soha nem gondoltam volna. Az én kis kedvencem a Stohl Andris lett. Nagyon nagy figura. (Kár, hogy állandóan le akar itatni. Néha sikerül is... :D )De pl a Hernádi Judit is egy tündér.Volt szerencsém beszélgetni Jordán Tamással is.Ja, és Balikó Tamással (ha valaki nem tudná, õ a pécsi Nemzeti Színház igazgatója) aki szintén lovas emberke. Van saját istállója, lovai, meg ilyesmi.Szóval imádom a színházat és azt az egész furcsa és egyben gyönyörû viágot, ami ezt övezi.És bármennyi támadás érje is a Nemzetit, én tudom, hogy ez csak féltékenység... Posted Image

#200 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 3. - 10:58

Lányomnak és nekem a Jézuska karácsonyra színházjegyet hozott. Így tegnap volt szerencsénk végre valahára megnézni a Dzsungel könyvét! :D Na nekem a keselyû tetszett a legjobban Posted Image A fõiskolás fiatalok nagyon aranyosak és lelkesek voltak! Balu nem várta meg a végét a gyerekek nagyon hiányolták nagyon :(