5 honaposan mar borzolva ugatja a jarokeloket. Egy labrador.
Pont tegnap varrtunk több mint 2 órán át egy kis tacskót, akit a parkban sétálás közben megharapott egy labrador. Nem kicsit, leszakadt a rekeszizma, ki kellett venni az egyik veséjét, némi belet, és csupa lyuk szegény. Adok neki max. 20%-ot hogy túléli az elkövetkezõ néhány napot. A tacsi 14 éves, évek óta mi kezeljük, alig bír már járni, gerices, nem harapós, nem morgós, nem agresszív, a többi kutyát inkább elkerüli mintsem konfliktusba bonyolódna. Pórázon sétált. A labrador megharapta a tacskó gazdáját és a saját gazdáját is. A tacsis néninek (aki szintén nem fiatal) varrni kellett a kezét, a labrador gazdi megúszta néhány jó mély vádlisebbel.
Kutyat barki tarthat, mindenfele erzek, mindenfele normalis hozzaallas es tapasztalat nelkul.
Én azt mondom a tapasztalatot nem szabad elvárni, hiszen mindenkinek az életében van "elsõ" kutya, ahogy az enyémben volt és gondolom a tiedben is. Szerencsés az aki kutyák között nõ fel, de pl. az én páromnak sem engedték soha a szülei, hogy kutyája legyen, 18 évesen amikor elköltözött otthonról szerezte be az öreget, aki hálistennek azóta is jó egészségnek örvend, bár már kicsit nehezen áll fel. De ez mellékszál. Szóval nem lehet elvárni, hogy minden kutyagazdi tapasztalt legyen, mert akkor erõsen leszûkítenéd a potenciális kutyatulajdonosok körét, arról nem is szólva, hogy itt a faluban pl. Józsibácsi akinek már a nagyszülei is láncon tartották a kutyát, és aki most is láncon tartja az övét - õ vajon tapasztalt gazdinak számít? Hiszen Bodri a láncon (a név csak fikció) nem az elsõ kutyája
Azt gondolom, hogy abból is lehet nagyon jó gazdi aki életének elsõ kutyáját tartja.
Én is tapasztalatlanul szültem 2 (lassan 3) gyereket, mert egy kölyköm se volt elõtte

és bár lehet, hogy nem vagyok a legjobb anya, de azért egész jófej gyerekeim lettek

viszonylag jólneveltek, alig szemtelenek, és még senkit sem haraptak meg.
A többivel, érzések, hozzáállás maximálisan egyetértek. :kocc:
Persze, az volna a szép, a jó, ha vmi vizsgához lehetne kötni, de legalább egy alapfokú 4-5 órás tanfolyam elvégzéséhez a kutyatartást, de te is tudod, hogy ez nem megvalósítható. Sehol a világban, nemhogy itt Mo.-n. :nem: Hiszen azt sem tudjuk (itt helyben én nem tudom) elérni, hogy a Bodri lekerüljön a láncról. Hogy ivartalanítva legyen és ne féltéglával vágják fejbe a kiskutyákat. Hogy ne dobják ki, vágják fejbe, ha megöregszik. Hogy oltsák, hogy féreghajtsák. Hogy szeressék :(
Edited by lisawica, 2008 június 20. - 11:59.