Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Versek

• Please log in to reply
2021 válasz a témához

#161 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 március 29. - 18:07

Szedjünk rímbe néhány sort!Látnak minket,Óvatosak, Velünk tiszták, s bizakodóak.Karámjában nézem õt, ahogy szalad...Oly gyönyörû!Kissé mintha béna lenne, de õszinte! Posted Image

#162 jm-horseman

jm-horseman

Csikó

• Fórumtag
  • 461 hozzászólás

Közzétéve 2004 március 29. - 18:55

Igaz nem én írtam, nem is vers, de szerintem nagyon szép gondolat..."A ló. Önteltség nélküli nemes jellem;irigység nélküli barátság;hiúság nélküli szépség.Szolgálatra kész, mégsem szolga"Ronald Duncan

#163 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2004 március 29. - 19:49

idézet:
Eredeti szerzõ: Zsubaba: Juhász Gyula SZERELEM? Én nem tudom mi ez, de jó nagyon, Elrévedezni némely szavadon, Mint alkonyég felhõjén, mely ragyog És rajta túl derengõ csillagok. Én nem tudom, mi ez, de édes ez, Egy pillantásod hogyha megkeres, Mint napsugár ha villan a tetõn, Holott borongón már az este jön. Én nem tudom mi ez, de érezem, Hogy megszépült megint az életem, Szavaid selyme szíven simogat, Mint márciusi szél a sírokat! Én nem tudom mi ez, de jó nagyon Fájása édes, hadd fájjon, hagyom. Ha balgaság, ha tévedés, legyen, Ha szerelem, bocsásd ezt meg nekem. [/QUOTE]Elõvettem, mert tavasz van! :D Posted Image

#164 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 március 29. - 20:47

Zsubaba! Ez nekem a télen is aktuális volt :D !Még mindíg az, csak hideg ne lenne.

#165 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2004 március 30. - 13:45

Vers mindenkinekÍrta: Porfelhõ tündérlény verse Neked is, neki is és nekem is.Nekik szintén, denektek is megnekünk is.Mindenkinek!Hurrá, hurrá!Nesztek!Király! Posted Image

#166 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 5. - 20:50

Zsubaba:Egyik kedvenc versem,köszi:)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 5. - 20:55

Ez király, valóban! :D

#168 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 6. - 8:21

[url="http://"http://www.theatre.org.hu/forum.php?a=2&id=990"]Ide klikk![/url] Tehát: április 18-án a Nemzeti színház elõtt a hajóorrban színészek mondanak verseket, együttesek lépnek fel.Ami/aki minket közelrõl érint: a Lyra!!! Minden fórumosnak kötelezõ a jelenlét! :D

#169 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 11. - 16:48

LázÁtsírtam én az éjszakákat, a bánat feldúlta lelkemet, pedig aludni vágytam, és álmodni Veled. Most láz égeti testemet, már lehunynám szememet. Végleg lehunyni vágyom, és álmodni Veled. A hajnal ébren nem talál már, siratni fognak engemet, de Te tudni fogod, hogy csak mélyen alszom, és álmodom Veled...

#170 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 11. - 18:51

Dev! Ez nagyon-nagyon szép.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 11. - 19:55

wow

#172 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 12. - 22:46

Tényleg nagyon szép.

#173 Dodó

Dodó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 13. - 8:19

Dev ez tényleg csodaszép Posted Image Én is írtam egyet még nagyon régen és remélem nem haragszotok,ha ezt most leírom ide is.Úgy nézzétek,hogy egy fiatal gyerek,és élete elsõ verse... Posted Image ÁlmodomÁlmomban csak Õt látomVágtázik a sövényen,árkon-bokron.Néha meg-meg állÚgy érzem,hogy ott valakire vár.De az a valaki nem jött el,Õ egyre idegesebb lett.A torkán kétségbeesett nyerítés tört ki,Gyönyörû hangját nem hallhatta senki.A víz hullámzott a fa süvített a szélben.Õt sokáig szomorúan néztem.Szerettem volna odamenni hozzá,De sajnos nem lehetett és még mindig ott állt.Az a valaki nem fog eljönniÉs õ ezt bizonyára tudta is.Gyönyörû izmai megfeszültekÉs nekiiramodott a szélnek.Csak vágtátott-vágtatott keservesenA szemébõl elhagyott egy könnycseppet.A végén a levelek zörögtek még,De tudtam, nem látom Õt soha-soha többé.

#174 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 13. - 8:41

Köszi!Dodó, nem rossz ez, sõt. Kifejezi az érzéseidet, és számomra ez sokkal fontosabb, minthogy hogy rímmel, hogy jönnek ki a sorok szb.

#175 Dodó

Dodó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 13. - 8:55

Köszi szépen Posted Image

#176 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 13. - 12:17

Interneten találtam :1.A télben mindentûz ott vanA hajnalban minden éj ott vanA csendben minden hang ott vanA fehérben mindenszín ott vanA szemben mindenszem ott vanA szívedben minden szív ott vanA szomjban mindeníz ott vanA lemondásban mindenhit ott vanA tétlenségben minden vágy ott vanA szerelemben minden ittott van.2."Boldogság feladni a reményt,azonkívül bûn is azthiszem"3."A társadalom-álarcosbál,ahol mindenki elrejti valódi jellemét és azzal,hogy elrejti megmutatja azt"Csak azért irtam le,mert nekem nagyon megtetszettek..Ui:Gratulálok a versekhez:)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 16. - 13:31

Andika! Jók! ;) Én egy képeslapon találtam ezt a locsolóverset, és nagyon ttszett, mert végre nem az a megszokott sablonos, hanem aranyos, tökre röhögtem rajta, meg is osztom veletek:Ide figyelj nyuszi pajtás,jöjj be hozzánk egy kicsit,nyújtsd ide a tapsi füled,súgok bele valamit.Közeledik Húsvét napja,el ne felejtsd kedvesem,hogy a piros cukor tojástnagyon, nagyon szeretem!

#178 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 19. - 12:36

Dé::)

#179 jm-horseman

jm-horseman

Csikó

• Fórumtag
  • 461 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 19. - 20:19

Rátok bízom, hogy elhiszitek-e, hogy 4 éve írtam. Tavasz Ti füvek, fák, ti bokrok, Csillogó levelek,Én nektek írom most e levelet. Azt üzenem nektek: Legyetek vidámak, S teremjetek gyümölcsöt A Ragyogó Nyárnak! Kinyílt már a kankalin, Így tavasz-határon, Amerre csak nézek, Mindenhol ezt látom; Látok óriás fákat, Mind rügybe fakadva, Ideért a Tavasz, Sietve, szaladva.

#180 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 22. - 23:22

Kezdem azzal, hogy minden nagyon jó, amiket írtatok, nekem nagyon tetszenek. Devvel egyetértek. Amiket most leírok nem a leg vidámabbak. Akkor írtam õket, amikor a nagypapám meghalt, ami júliusban a névnapom után történt.Címük nincs.1.Egy kérdéssel, ha több lehetett volna,Egy pillantással, vagy csak egy szóval.Alig hiszem, még is igaz,Téged vissza már csak az emlék hozhat.Szerettem meséid,Emlékeid, mondd el, kérlek csak még egyszer mond el életed történetét!Miért nem vártál?Miért nem búcsúztál?Nem okollak, hisz szeretlek...2.Látható a láthatatlan, hisz szeretünk,S láthatatlan a látható, hisz itt hagytál minket.Láthatatlan a látható és látható a láthatatlan, hisz itt vagy most is, itt élsz bennünk!Mind örökkön örökké.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 22. - 23:28

Jucc, ez rossz :( Mármint az érzés, amit közvetít. Hát igen, valaki mindig elmegy...Be kell gépelnem, aztán én is másolok majd be valamit.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 22. - 23:29

Jm, jó, olyan próféciális Posted Image

#183 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 22. - 23:35

Az élet múlik, csak rossz, hogy nem vagyunk rá, és nem is lehet ezekre eléggé, sõt egtyáltalán felkészülni. Akkor ezt nekem ki kellett írni magamból, így tudtam feldolgozni az eseményeket. Amikor a kedvenc lovaimat eladták, akkor is mindíg írtam verseket. Keresek néhányat és felírom. Igaz nem a legjobbak, de nem vagyok egy profi író.

#184 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 23. - 7:35

Jucuus. Most nem tudom milyen fejet rakjak ide. Egyrészt nagyon sajnálom a dolgot, elkélne ide szomorú fej, de közben jók. Bár nem ez a legjobb szó rá. De ha ki tudod írni magadból, akor nincs probléma ;)

#185 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 23. - 21:11

Nekem az a legfontosabb, hogy, ha valami baj ér, szomorúság, akkor kiírjam magamból. Írok egy versikét, régen írtam már, így lehet, hogy gáz.Ábrándoztam rólad,Láttalak a múltban,Odamentem hozzád, sMikor épp megcsókoltál, csörrent mefg az órám. Mi volt ez? Ott a válasz rejtve a sorokban.

#186 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 23. - 21:50

Most jutott eszembe egy kissé gusztustalan, ugyanakkor vicces locsolóvers.Sivatagban jártam,Döglött tevét láttam,Kilógott a bele,Meglocsollak vele.Van még egy tevés, de az nem ilyen.Sivatagban él a teve, locsolkodni jöttem hehe!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 23. - 23:50

Az elsõ nagyon tetszik! Tevés fúúúúúj... Posted Image Ma írtam a villamson a telefonomba:Az igazi barátod nem te választod, hanem az élet.Az igazi barátot nem te választod, hanem õ téged.Inkább csak gondolat, nem vers.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 24. - 0:04

Ez meg vers, legalábbis annak lett szánva:A szónokSzónok vagyok.Émelyítõ szavakat kiáltok az égbe,s emberek százait vonom bûvkörömbe.A Nap fénye bearanyoz minden elmondhatót,tán magam is elhinném e mézédes illúziót.De mindig akad egy a tömegben,aki átlát rajtam, s nem hisz nekem.Az õ hatalma erõsebben súlyt le,mint a királyok összes törvénye.Most is ott áll lent, köztük. Érzemdelejes tekintetét, összerándul testem.Kitárom a karom az ég felé,légi bárdok csapnak le, s szelik szinte ketté,lehullnak karjaim testemrõl - rettentõ fájdalom,vér fröcsköl szerteszét, vörös a pódium.Lábamat megvetném a mocskos földön,de szellemkutyák agyara hasítja rögtön.Térdre rogyok legott, véremben úszok,testem csonka, fáj, és megkínzott.Felnézek könyörgõn az égre, melyetelsötétít fekete varjúsereg.Értem jöttek, tudom, már megérzem,jönnek, repülnek, s kivájják két szemem.Ordítva szakad fel belõlem a fájdalom,a véres, üres gödrökbõl a semmit bámulom.Kiáltásom elhal hirtelen,miért jöttek el, már megértem.Némaság, jöjj el, válts meg hát engemet;rávettek, önkezemmel tépjem ki nyelvemet!Csöndben fekszem vérem vörös bársonyán,a tömeg eloszlott réges régen már,csak egy ember áll lent, érzem,delejes szemét rámszegezi - összerándul lelkem.Szónok voltam.

#189 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 24. - 22:56

Ezt a versikét lehet, hogy azok ismerik, akik járnak, ill jártak a Tatiba lovagolni, és a nagy öltözõben öltöztek/öltöznek.Olyan fúrcsák vagyunk mi emberek! Az egyik szemünk sír, a másik meg nevet. A másikról azthisszük, hogy boldog, talán irigykednek egy vidám szaván. Azt hisszük, a másik szeme ragyog, gondolatai tiszták szabadok. Nem vesszük, ó dehogy vesszük észre, hogy könnyek égnek csillogó szemében! Különösek vagyunk mi emberek az egyik szemünk sír, az ajkunk meg nevet. Hazugság az egész életünk, hisz akkor is sírunk, ha nevetunk.Nekm nagyon tetszik és kifelyezetten igaznak tartom.

#190 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 24. - 23:14

Beus nevû fórumos küldte ezt nekem SMS-ben, és mi írtuk fel a szekrényre, ami mellesleg a mienk volt. :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 24. - 23:30

Igen, olyan rendkívül ismerõs nekem is ez a vers, de vajon honnan?.. :rolleyes: Ezek szerint még nem festették át a szekrényünket! ;) (bár ez nem hiszem, hogy bárkinek eszébe jutott volna, akárhogy is néz ki egy szekrény)

#192 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 25. - 15:00

Ismerem,én is sokszor öltöztem ott át.Anno..És szép a vers:)

#193 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 25. - 15:08

de a szerzõjét már akkor se tudtuk. Nem ismeri valaki?

#194 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 26. - 16:55

A szekrények átlettek festve, de egy ottani barátnõmmel még gyorsan leírtuk. Nagyon tetszett. Bárki is írta nagyon beletrafált a dolgokba. Ez nagyon igaz.

#195 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 27. - 15:01

Itt van néhány idézet,nekem nagyon tetszettek,remélem nektek is fognak:"A szépség mindenütt ott van,nem rajta múlik,hogy nem találjuk meg"/Auguste Rodin/"Szívünk lebeszélhetõ.Rá sosem"Az embereket szárnyak nélkül nem hívhatjuk angyaloknak.Ezért barátoknak nevezzük õket"

#196 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 27. - 15:28

Családi körEste van este van, elpihen a világ.Tévé elõtt gunnyaszt mind az egész család.Villog a képernyõ, rombolja az elmét,Sokan ebben lelik életük értelmét.Csapong a hülyeség az eget sodorván,Horror, krimi, thriller az összes csatornán.Frankenstein, Drakula - örülnek a kölkök,Nagymama kedvence: nyafka Golden Girlök.Véres vajaskenyér a temetõ falán,Batman, Et - kukac jönnek egymás után.Reggeltõl estig örömüket lelik.Ahogy a gengszterek egymást ütik - verik.Étkezés helyett is Supermant nézik,Még a "dolgukat" is bilin ülve végzik.Képernyõ elõl el nem mozdulnának,Napfényt, fákat, mezõt talán nem is láttak.Háziasszony nem fõz, nincs helye panasznak.Wrigly' s gumit rágnak, rája kólát isznak.Zúg a tuc-tuc " zene ", ártalmára fülnek,Hónapról hónapra egyre csak hülyülnek.Gyereket nevelni ? Eszükbe sem ötlik.Sokkal egyszerübb az, ha tévé elé lökik.Ott aztán fejlõdnek, egyre okosodnak,Sokan nemhogy írni, olvasni sem tudnak.Tévé elõtt hasal egy kiszolgált kutya,Évek óta nézi, azért olyan buta !Hazajön a gazda munkából, fáradtan,Felbont egy üveg sört, s tévé elé huppan.Üveges szemmel bámulja a krimit,Éppen egy kispapnak szúrják ki a szemit.Autók nyikorognak, robbannak a házak,Kéjelegve nézi, amint torkot vágnak.Emberevõ cápa kisgyereket fal fel,Akit szüleitõl fürdés közben mart el.Élvezi a család hasfelmetszõ Jacket,Hogy kel beváltani fedezetlen csekket.Bankot kirabolni csupán egy pillanat,Tisztviselõt, rendõrt lövik mint a nyulat.Spriccel, folyik a vér, a padló is síkos,Ilyenkor a tévét kikapcsolni tilos !Egyik gyerek titkon apja zsebébe nyúl,Hátha akad alma, vagy ha nem, hát kisnyúl,Egyiket sem lel, de helyettük találCsõre töltve pisztolyt, ahol teli a tár.Fegyver nélkül járni életveszély máma,Hálával gondolunk a nagy Amerikára.Hogy ez hova vezet, gondolni is félek,Ettõl " nemesedik " a gyermeki lélek ?Pisztoly, bicska, bomba és egy rozsdás bökõ,Így ragyog fel elõttünk újabb és szebb jövõ !

#197 jm-horseman

jm-horseman

Csikó

• Fórumtag
  • 461 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 27. - 15:32

Napjainkra is igaz!

#198 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 27. - 22:01

Az eredeti jobban tetszik. Közelebb áll a szívemhez, az a kor jobban illett hozzám.

#199 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 27. - 22:12

Ez tegnap este íródott, némi lelki probléma és **** érzés után.A barátnõA bánat emészti lelkemet,Megbántottam azt, akit szeretek.Barátnõm õ, jó barátnõm,Mégsem érzem, mintha elhagynám õt.Nemértek én semmit már.Mi lett itt, ott bent mi vár?Lassan szemem lehunyom,Magamelött látom.Látom õt ott sírni, s válasza a Kérdésemre: "Semmi".Nem értem meg, miért nemszólt,Messze van õ, úgyérzem elhagyott.Csak egy szó lett volna : Légyszives,S én kérését szónélkül,Teljesítem, mert a barátnõm, s A barát nekem minden elött!

#200 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 27. - 22:14

Jucuus! Posted Image