Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Mozgásszervi problémák

• Please log in to reply
339 válasz a témához

#161 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 30. - 21:30

Nem :D Bár határozottan csak "ez" a munka ugrott be mindenkinek akit megkérdeztem :dev: (bár mint call girl biztos nem kellene sokat állni-ülni-feküdni, de mégsem vonz ez a fajta pénz kereset, de nem is biztos, hogy pont nekem fizetnének érte :D) Komolyan gondoltam a kérdést.

#162 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 30. - 21:31

Ellenkezõ történet, SZTK ideggyógyász diagnózis: megrepedt a porckorong, tartalma kitüremkedett, nyomja az idegeket, mûtét kéne. Miután az alany kiment külföldre hogy az egyik elsõ magyar CT beüzemeléséhez tanuljon, "elsõ dolga" volt becsúszni a gépbe. Ezen jelenségnek semmi nyoma nem volt a képek szerint.

#163 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 30. - 21:35

Jujj, errõl jut eszembe, jártam én az ideggyógyásznál is, elõrehaladottabb "rõzsehordó asszony" tartásban látogattam hozzá, se leülni, se lefeküdni se egyenesen állni már nem tudtam, megállapította, hogy minden rendben van :D (hasát fogó háton fetrengõ úgy röhögõ szmájlit!!!)

#164 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 1. - 9:33

:D :D :D Ezt megtanulom... "elõrehaladottabb rõzsehordóasszony tartás"... Ez :kir:

#165 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 5. - 20:34

Vettem egy 75 cm-es gymlabda bogyót a tacskóban, de erre az volt írva, hogy 100 kg-ot bír. Nagyon kényelmes, azon ülve gépelek, csak kissé tartok tõle, hogy ha orvul idejön a macska egy körömaggatós dagasztásra, esetleg kiharapok egy darabot az asztalból...

#166 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 5. - 20:43

Ez egy lefizethetõ macska? :gm:

#167 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 5. - 21:00

Hát nem is tudom, bárki is jön, rögtön elbújik az ágy alá, nem az a lekenyerezhetõ típus. :D

#168 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 5. - 21:08

Vettem egy 75 cm-es gymlabda bogyót a tacskóban, de erre az volt írva, hogy 100 kg-ot bír.
Nagyon kényelmes, azon ülve gépelek, csak kissé tartok tõle, hogy ha orvul idejön a macska egy körömaggatós dagasztásra, esetleg kiharapok egy darabot az asztalból...

Gurítsd rá orvul a mancsaira a lasztidat... :gm: Persze úgy, hogy rajta ülsz!

Jajj..., bocsi, hát nem alákerültél!... :eek: :dev:

#169 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 7. - 8:41

páromnak tetszett a laszti, csak még így is fáj neki. nemrég sikerült kiharcolnia egy röntgent, ami kimutatta, hogy gerincferdülése van, aztán az ágyéki görbület egyenesebb a kelleténél és porckopása is van. :( ma ment vissza a dokihoz a leletével, kíváncsi vagyok mi lesz a következõ lépés. :rolleyes:

#170 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 7. - 8:51

aztán az ágyéki görbület egyenesebb a kelleténél...

Ez jellemzõ tünet a Scheuermann-osoknál. Nem mozog rendesen, azaz meglehetõsen merev a deréktáji és ágyéki szakasz.

Persze ezzel nem azt mondom, hogy biztos Scheuermann-os... :)

Edited by Bokorugró, 2008 május 7. - 8:55.

#171 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 7. - 16:51

Nekem azt mondta a repülõügyben végzett elõzetesnél orvos: van egy kis gerincferdülése, tudja? Aztán következõ lépés nem volt. Abban az idõben, 40 éve ez luxus lehetett. :D

#172 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 7. - 21:07

Gurítsd rá orvul a mancsaira a lasztidat... :gm: Persze úgy, hogy rajta ülsz!

Jajj..., bocsi, hát nem alákerültél!... :eek: :dev:

Áh, az felségsértés lenne. :)

#173 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 8. - 11:42

Ez jellemzõ tünet a Scheuermann-osoknál. Nem mozog rendesen, azaz meglehetõsen merev a deréktáji és ágyéki szakasz.

Persze ezzel nem azt mondom, hogy biztos Scheuermann-os... :)

:confused: szerdán megy MRI-re az István kórházba.

#174 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 8. - 14:24

Most, hogy rátaláltam e témára, eszembe jutott a múltkori sztori: Kórtünet: hát és mellkasi fájdalom. Elsõ gondolatom a szívinfartus volt, de nem vagyok hipochonder, tehát elvetettem (nem a borsót, hanem a gondolatot). Szóval irány az üzemorvos. Megállapította, hogy egy ideg lehet becsípõdve, az sugárzik ki a mellkasig (azt a sávot idegzi be). Kérdezi, sportolok-e valamit. Mondom, lovazok. Hú azt hagyjam abba - így a "jótanács" - mert az árt a gerincnek. Nanená, ez lenne az utolsó, amit megfogadnék. Helyette elõhalásztam rég látott lovastársam telefonszámát, aki nem mellesleg természetgyógyász és csontkovács. El is mentem hozzá, jól megropogtatott. Elmúlasztotta a fájdalmat, ráadásul megerõsített abban, hogy nem ártalmas a lovaglás, ha minden a "helyén van". Nem reklám miatt tanácsolta, hogy minden embernek évente egyszer-kétszer el kellene mennie rendbe rakatni a csontjait, izületeit. A háziorvost meg - immáron sokadszorra - képletesen mellékvágányra helyeztem.

#175 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 8. - 14:46

Kétségtelen, hogy a Tábornoknak, mikor 70 évesen elment derékfájással az SZTK-ba, az ortopédus, mert valamikor õ is járt ki lovagolni hozzá, ezt a leletet adta: a sok tanügetés elkoptatta a porckorongokat. :gm:

#176 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 8. - 15:26

Akkor inkább könnyûügessünk és vágtázzunk? :D

#177 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 8. - 16:36

8 egyenrangú választ írhatnék. De maradok annál, hogy az orvostudomány ilyen gerinckörnyéki izéknél szerintem csak meglát egy (az elsõ) jelenséget, és kinevezi okká. Például, ha vkinek addig és annyira fáj a feje, hogy eljut CT-re, akkor mondjuk a CT alapján azt mondják, a nyakcsigolyáin kinövések vannak, attól fáj. Igen, csak azok állandóan ott ülnek, és gonoszul pislognak(gondolom én), a fejfájás meg 2 évente 2 hét.

#178 Netty

Netty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 30. - 20:59

Asszem jöhetek ide én is: csípõficam, amit sikerült helyrehozni, majd rá pár hónapra gerincferdülés. :mad: Szerencsére nem olyan súlyos, hogy ne lovagolhassak, de így már akkor sem ugyanaz :nem:

#179 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 18. - 23:07

Hasznal kozuletek valaki kozmodiszket? Ha igen, akkor ez kolcsonos, szoval az is hasznal?

#180 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 13:07

...gerincsérv. :(

#181 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 13:22

Szerintem a lovaglás inkább gyógyit, csak az állitja az ellenkezõjét, aki soha nem lovagolt. Koromnál fogva van mindenféle gerinc meg csípõ és egyébb vacak fájdalmam.Ezek a cipeléstõl jönnek elõ, csupa pehelysúly: bála, zaboszsák, meg ami kell. Dokihoz nem megyek, minek. De amikor már majdnem megzakkanok a fájdalomtól és feltornázom magam a lóra, 10 perc után nem érzek semmi fájdalmat. Jöhet vágta, ügetés, mindegy (bár a sok tanügetést már nem szereti a gerincem) . Viszont ha 3 napig nem ülhetek lóra, minden nyavaja elõjön. A csontkovács jól jönne, mástól is hallottam, hogy helyreropogtatta. De bizalmatlan vagyok, sajna.

#182 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 december 19. - 13:24

Hasznal kozuletek valaki kozmodiszket? Ha igen, akkor ez kolcsonos, szoval az is hasznal?

Sokan mondják, hogy csak kamu, én két embert ismerek aki használja egy gépészt és egy autószerelõt, mindketten dicsérik, de ebbõl én nem merek véleményt alkotni. Azért kipróbálni nem árt, baj nem lehet belõle. (Korainak tartom az ilyen bajokat, szerintem Te ehhez fiatal vagy, 20 év az építõiparban azt mondom ok, de így??? )

#183 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 15:01

Persze, Mongolnak igaza van, én nem filózom ezen, gerincsérv, vagy bármi egyéb gyanúja okán nem tartom érdemesnek, hogy a továbbiakban eltöltsek még fél napokat az ortopédián, csak azt tudom, de nagyon, hogy fáj. :) Ildomos-e 20 évesen, vagy sem. Az a helyzet, hogy a cipõmet sem tudom bekötni, februártól meg egy fél évre utaznék külhonba dolgozni, a legkevésbé sem szeretném, ha egy kis bála széna felemelése után inkább befogjanak mosogatni, mert két hétre lebénulok. :D Kérek karira egy kozmodiszket!

#184 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 15:19

20 évesen kissé korai... Még kopás nem lehet, vagy igen? én inkább olyan Msm-es kondroidos cápaporcos porcvisszaépitõ izékkel próbálkoztam, egész jó volt, csak hosszutávú és drága. de hát ha hat... :D Hova mész külhonba? lovazni? tudsz nekem egy-két okosságot ajánlani? szeretném, ha lányom is kimenne, rövidebb idõkre, nyelvtanulás és munka céljából. még gimis, de nemsoká befejezi.

Edited by kistaltospk, 2008 december 19. - 15:22.

#185 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 15:29

Hova mész külhonba? lovazni?

Igen, lovazni, írtam neked magánt. ;)

#186 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 15:32

CS.K.

#187 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 15:39

CS.K.

"A mûvelet elvégzéséhez sajnos nem rendelkezik a szükséges jogosultsággal." :(

Edited by rugósbicska, 2008 december 19. - 15:39.

#188 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 15:41

Ez egy Indexes fórum, néha így viselkednek az Index fórumai, akkor újra katt.

#189 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 15:42

Persze, Mongolnak igaza van, én nem filózom ezen, gerincsérv, vagy bármi egyéb gyanúja okán nem tartom érdemesnek, hogy a továbbiakban eltöltsek még fél napokat az ortopédián, csak azt tudom, de nagyon, hogy fáj. :)

Nem filózni kell rajta, hanem megnézetni. Egyszer... :rolleyes: Csak, hogy tudd, mivel kell(ene) szembe nézned. :gm:
De most tényleg. Aztán már eldönti az ember, hogy számára mi a leghatékonyabb megoldás. Vagy akár azt is mondhatod, hogy nem érdekel a probléma, akkor sem élsz másképp, ha belenyomorodsz. Te döntöd el... De amíg azt sem tudod, mi van, addig...??? :confused:
Szerintem bírd ki azt a fél napot! :)

Edited by Bokorugró, 2008 december 19. - 15:45.

#190 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 15:47

Nerm filózni kell rajta, hanem megnézetni. Egyszer... :rolleyes: Csak, hogy tudd, mivel kell(ene) szembe nézned. :gm:

Megvolt, megvolt, de mindig csak ugyanaz... egy hónap fiziko és masszázs, egy tapasz a derékra, aztán nem telik el ugyanennyi, felemelem a vasvillát és ugyanott vagyok. :gm:

Ez egy Indexes fórum, néha így viselkednek az Index fórumai, akkor újra katt.

Ez jó, köszi! :)

#191 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 16:01

Megvolt, megvolt, de mindig csak ugyanaz... egy hónap fiziko és masszázs, egy tapasz a derékra, aztán nem telik el ugyanennyi, felemelem a vasvillát és ugyanott vagyok. :gm:
Ez jó, köszi! :)

Diagnózis?

#192 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 16:18

Nem filózni kell rajta, hanem megnézetni. Egyszer... :rolleyes: Csak, hogy tudd, mivel kell(ene) szembe nézned. :gm:
De most tényleg. Aztán már eldönti az ember, hogy számára mi a leghatékonyabb megoldás. Vagy akár azt is mondhatod, hogy nem érdekel a probléma, akkor sem élsz másképp, ha belenyomorodsz. Te döntöd el... De amíg azt sem tudod, mi van, addig...??? :confused:
Szerintem bírd ki azt a fél napot! :)

Én derékfájós vagyok. Mikor már hosszú ideje nem szûnt a fájdalom, elmentem a körzetihez, hogy Írjon már egy beutalót a reumatológiára, legyen kedves. Erre felírt fájdalomcsillapítót meg izomlazítót. (Lövésem sincs, mitõl lett volna kb. egy hónapig izomlázam a derekamban.)
Úgy gondoltam, nem akarok 27 évesen fájdalomcsillapítókat kapkodni - elég a nyugtató :dev: - így nem váltottam ki.
Szóval azóta sem tudom, mitõl áll be a derekam olykor.
Gondoltam, cselhez folyamodok és elmegyek röntgenre, azt mondva, hogy leestem a lóról. Hátha akkor mondjuk hajlandóak megvizsgálni.
Hát így állok én az orvosokkal!
(Nincs egy orvosszidós topik? Lennének sztorijaim! :D )

#193 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 16:30

:D Egyébként a módszered tökéletes. :yeah: Be kell menni a sebészetre kb. egy órával zárás elõtt. Ott ugyanis kötelesek azonnal kivizsgálni a trauma hátterét. Mindjárt el is küldenek röntgenre. Még a röntgenorvos is kénytelen záros határidõn belül cselekedni, így egy óra alatt kész vagy, a sebész pedig egy beutalóval átküld a reumára, ahol már csak a leleteidet kell elemezni... :gm: Szevassz egész napos szarakodás... :dev:

Edited by Bokorugró, 2008 december 19. - 16:37.

#194 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 16:35

Amint lesz egy kis idõm (valószínû januárban), letesztelem a dunakeszi sztk-t! Talán fény derül a fájás okára.

#195 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 16:44

Elmesélek egy esetet, tanulságképpen, semmi köze a mozgásszervhez, de a séma ugyanaz. 21 éve volt egy hetes tartózkodásom egy intenzív osztályon. Azóta van vagy hatféle kardiológiai vélemény rólam. :D Itt befejezhetném, de ez legalább komolynak hangzik... :D Viszont az alatt az idõ alatt belém épült egy életre a reflex, hogy ha elkezdik fújni a vérnyomi mandzsettát, akkor az egekbe felszökik a vérnyomásom - bármit is teszek ellene házilagosan. Na, ez egy igazi nagy baj, mert állandóan szivatnak vele, ha mondom ,hogy ez csak itt van, akkor azt mondják, mindenkinek magasabb a rendelõben, ha azt mondom, othon ennyit mérek, azt felelik, az otthoniak általában csalnak, és minõ véletlen, lefelé. :D Jogsi, munkaköri alkalmassági, egyre rosszabb. Volt, hogy nem akart kiengedni, merthogy az utcán, ha lehajolok egy csikkért, agyvérzést kapok. :D No és akkor egyszer helyettes üzemorvos volt. Fújja a mandzsettát, közben sztetoszkóppal csikiz, és azt mondja: húha, dolgozik a motor erõsen, de hallom ám, hogy ez nem igazi magas vérnyomás... na, itt veszett el végleg a bizalom bennem. Hogy 15 éven át CSAK olyan orvosokkal találkoztam, akik CSAK annyit tudtak errõl a pitinek és egyszerûnek tûnõ* fogalomról, a vérnyomásról, mint én, és ennek az alapján döntéseket hoztak, miközben van, aki egyszerûen CSAK ismeri a dolgot... *nem kell kioktatni, hogy bonyolult, mert arra gondolok, hogy alighanem sokkal bonyolultabb dolgok is vannak az emberben, és akkor azokat vajon mennyire nem ismerik, csak a versikék szintjén és bocs mindenkitõl, aki ugyanúgy fel tudta volna ismerni a különbséget

#196 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 20:35

Diagnózis?

Melyik? :D
Lumbago, a legszivosabb eddigi aszongya.

#197 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 20:59

Dokikkal jobbb vigyázni, ha nincs semmi bajod, akkor is képesek és találnak valamit. A helyedben én egy jó csontkovácshoz mennék.

#198 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 21:14

Nos, ezért tisztelem én inkább az (JÓ) állatorvosokat. Azok ki tudják találni a bajt, akkor is, ha az állat nem nyivákolja el a panaszait.És kénytelenek jól dolgozni, különben oda a praxis. Nem azt mondom, hogy nincsenek jó emberdokik, de azok már vagy kiöregedtek, vagy külhonban vannak.

Dokikkal jobbb vigyázni, ha nincs semmi bajod, akkor is képesek és találnak valamit.

nem biztos. Barátnõm 24 éves férjura: fej és végtagfájdalmak. "nincs semmi baja, pihenjen"-mondta a fõorvos. 3 nap mulva vége volt, agyhártyagyulladás kullancstól. 2 éves kisfiú maradt utána...
az állatdoki: lusta a kutyám. 1.,vérvétel. Babesia. a kutyának estére kutya baja. no comment.

#199 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 21:44

Dokikkal jobbb vigyázni, ha nincs semmi bajod, akkor is képesek és találnak valamit.
A helyedben én egy jó csontkovácshoz mennék.

Jo, ez addig stimmol, hogy barmit mondanak es tesznek, ugyanugy faaj.
Mellesleg ezt olvasva valoban nem meglepo a tengernyi (huszas) harmincas- negyvenes (rozzant)nyugdijas.

Egyebirant, tulajdonkeppen mia fszom az a lumbago?? :D

#200 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 21:51

Az ilyen dolgok már az én koromban is a 20-40 közöttieket sújtották, azt mondta rá a néphit, hogy késõbb már a meszesedés segít.