Ugrás a tartalmakhoz

HÍD A SZAKÁGAK KÖZÖTT - elõadássorozat

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
546 válasz a témához

#161 Guest_messi_*

Guest_messi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 22. - 12:32

... Jo lett volna ha hivatalosan is keszult volna felvetel, mar ugy ertem speci technikaval. Kar hogy nem jott ossze.

Nem kekeckedes keppen mondom, de a korrektseg ugy kivanja hogy szoljak: Victor Fröschl C-vel irja a nevet (forras: a tulajdonostol). A dijugratasban ugyan Stöckler Ingrid lovagolt, es valoban profi modon segedkezett a bemutatasban, de mivel a bemutatot Zupán Péter szerkesztette, epitette fel, a legkevesebb hogy a Zupán Péter és Stöckler Ingrid cim alatt fusson. A militarynal ugyancsak "koprodukciorol" volt szo, igaz csaladi vallalkozasban, szoval ott a Tuska Pál és ifj. Tuska Pál cim dukal. Ha van ra mod akkor ezt javitsatok ki, mert igy fair az eloadokkal szemben, akik nagyon sokat keszultek a HIDra.
...

Köszönöm a korrekciókat, a párom javítani fogja, hogy senki ne maradjon ki. Akkor viszont Dallos Zsófihoz Gyula bácsit is beírnám, hiszen õ kommentált. Victort pedig több helyen láttuk - ezek szerint helytelenül! - Viktornak írva. Javítjuk! :)

Én úgy láttam voltak kamerával felszerelt urak és mintha említették volna, hogy lesz hivatalos kiadása is a felvételnek. :) Haf-Shire majd megmondja. :)

Sajnos a fotóapparáttól meg csak ennyire tellett, hisz nem vmi profi óriásgép. :) (Én is tegnap este láttam elõször a kész anyagot. :) )

#162 Ditapaci

Ditapaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 22. - 14:29

Akkor viszont Dallos Zsófihoz Gyula bácsit is beírnám, hiszen õ kommentált.

Valo igaz szinten csaladi vallakozas volt a dijlovaglas bemutato is. :) Jogos a 2 pont!
Szernitem a ti videotok nagyon tip-top.

#163 Guest_messi_*

Guest_messi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 22. - 23:59

Aki a Youtube-ot szereti:

Híd... 2/1. rész
Híd... 2/2. rész

(Jobb oldalon az "About this video"-ra klikkelve láthatóvá válik az esemény leírása, nevekkel.) :)

Edited by messi, 2007 november 23. - 0:03.

#164 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 23. - 12:08

Köszönöm a válaszokat az elõzõ kérdésre. Majd meditálok rajtuk... :D AKKOR MÉG EGY: MILYEN TÉMÁK ÉRDEKELNÉNEK BENNETEKET ÚGY RÉSZLETESEN VESÉZGETVE AZ EGYES SZAKÁGAK SZEMSZÖGÉBÕL? VAN-E OLYAN VENDÉGELÕADÓ, AKIT SZÍVESEN LÁTNÁTOK? SATÖBBI...

#165 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 23. - 14:46

Engem érdekelne például a : 1. száronlét, mélyre lovaglás, hamis krágli, száron van, támaszkodik, rollkur stb tárgyköre....akár angol, akár western, akár díjugratás kategóriában. Bár lehet ez már nagyon ki lett vesézve és mindenki unja.... 2. konkrétan érdekelne például hogy vannak-e kiképzési technikák amiket egyik szakág esetleg átvett a másik szakágból. Illetve a ló edzése alkalmával még ha szakág specifikus is célszerû-e változatos edzésmódszert alkalmazni és másik szakág feladatait beleépíteni az edzés programba. Egy díjló ugrik-e néha és mennyit idomít egy díjugrató, tanít-e oldaljárást, és a western ló ugrik-e, megy-e terepre egy nagydíjas díjló....stb mennyire lesz specifikus egy ló képzése és mik azok amik ugymond generálisak maradnak. és ami egy ideje foglakoztat és külföldi könyvekben és weboldalakon nézegetem a megoldásokat: ijedõs, félõs ló önbizalmának, lovasba vetett bizalmának növelésére megoldások, helyzetek kezelése, mit kellene tennie a lovasnak egyes helyzetekben, mit ront el (ahogy például volt most a díjugrató rész ahol a lovas hibáit mutatták be. Mit ront el a lovas akkor amikor ijedõs, félõs a lova, mit kell egy-egy adott helyzetben helyesen tennie, - bár ez valószínüleg nem része egy ilyen elõadás sorozatnak (inkább csak leírtam, hogy mostanában mi foglalkoztat mint kérdés), bár igen szakág specifikus mert egy félõs lóból nem nagyon lehet jó díjugrató, pláne nem jó military ló... :D ha nagy hülyeséget írtam, akkor sorry, csak hangosan elmélkedtem. :)

#166 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 23. - 15:09

nem hülyeség Pluto, egyáltalán nem az... Ilyen és ehhez hasonló hangos elmélkedéseket szeretnék olvasni sokat. Ha ugyanis tudod a választ: minek kérdezni? Ha meg nem, akkor természetesen meg van az esélye a tévedésnek, vagy akár a rosszul feltett kérdésnek. De: egyetlen kérdés sem rossz kérdés, mert valaki számára fontos, ha már jár a fejében és megfogalmazódik. És csak akkor fogjuk megtudni, hogy mit is szeretnétek igazából hallani, mi ad választ a muindennapi problémáitokra, ha mertek hangosan elmélkedni, minden kérdõjellel, bizonytalansággal együtt.

#167 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 23. - 18:04

Ami engem érdekelne a tenyésztéssel kapcsolatos. Figyelemmel követik-e a tenyésztõk a lovaik pályafutását, életét, segítenek-e ebben a tulajdonosok, lovasaik? Van-e nyilvántartás róluk? Nem csak, hogy x-nek y+z a felmenõi, hanem milyenek a tulajdonságai, hajlamai? Van rá kapacitás, hogy ezeket nyilvántartsák (és ezeket figyelembevéve párosítsanak), van-e hajlandóság ezek visszajelzésére a tenyésztõ felé? Hiányolják-e ezt az infót a tenyésztõk, lovasok (én igen)?

#168 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 26. - 16:01

Sziasztok

Itt van néhány kép a barátnõm és általam készítettek között.
Sóskút

Engem is azok a témák érdekelnének amit Pluto írt. Mivel én kezdõ lovas vagyok így jobban érdekel a száron lét fogalma(és persze a hozzá kapcsolódó egyéb fogalmak), a helyes segítség adások, és a helyes csikó nevelés/idomítás mind westernben mind angol stílusban és még a fogathajtásban is...

Én is a gyakorlati elõadások híve vagyok mert abból többet lehet tanulni mint az elméletibõl, fõleg ha mondják hozzá hogy a lovas éppen mit miért csinál.

A mostani rendezvény nagyon jól sikerült. Sokat lehetett tanulni mind a gyakorlati mind az elméleti részébõl. Csak tényleg az idõjárás nem kedvezett a legjobban. Nagyon hideg volt... De érdemes volt megfagyni... Reméljük a januári is ilyen jól fog sikerülni és hogy persze el tudok menni

#169 nero

nero

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 432 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 27. - 10:11

Mikor lehet jelentkezni a januári elõadásra?

#170 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 28. - 22:16

Tudom, hogy nem az MLSz-hez tartozik, meg bemutatni se nagyon lehet, de a galoppot szívesen láttam volna, és látnám januárban is. Egy-két fajtát kivéve ugyanis angol félvérekrõl van szó akár díjugratásról, akár militaryról, akár díjlóról stb. van szó. Nagyon is fontos lenne, hogy a regenerátor angol telivérekkel szembeni elvárásokat hallják a telivér tenyésztõk is. Az ügetõ nem igen jön számításba, esetleg fogatban. Talán az is mellettük szól, hogy Kincsemünk, Kisbérünk, Imperiálunk már volt, de hasonló teljesítményû más fajtájú lóval nem igen büszkélkedhetünk. Mi lesz a januári téma? Nem figyeltem a végén, amikor errõl volt szó (de lehet, hogy nem is volt róla szó?).

#171 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 29. - 10:02

A januári kiírás most már tényleg nem soká meg lesz - a téme: A szakágspecifikus képzés a LOVAS szempontjából avagy: a segítségadási jelrendszer

#172 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 29. - 13:03

Engem pl. nagyon érdekelne az ugrásváltás hogyanja-mikéntje, angolosoknál és westerneseknél. :)

#173 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 29. - 15:52

Kinga, gratulálok, nagyszerû szervezés, remek elõadók és bemutatók, nagyon jól éreztük magunkat. ( visszajelzés picit megkésve bár, de jobb késõn, mint ugyebár... :) ) Várjuk a januárit. :)

#174 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 29. - 16:26

OSH, Te ott voltál? Hídellenzõként? :gm:

#175 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 29. - 18:40

haf és itt is lehet majd rá jelentkezni??

#176 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 2. - 22:38

OSH, Te ott voltál? Hídellenzõként? :gm:

Ja. Hídellenzõ? Tudod a hidakkal és a jó szakemberekkel sose volt bajom. Na a faszokkal és a féligazságokat tudatlanul hirdetõkkel már annál több. Ezért válogatom meg, hogy hova megyek el. ;)

#177 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 2. - 22:41

hoppá! mi történt Peti??? te még az életben soha nem voltál este a fórumon. :D csak nem vagy az irodában, te irodai fórumozó. ;)

#178 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 3. - 9:39

Na a faszokkal és a féligazságokat tudatlanul hirdetõkkel már annál több.

Na, ezt jól megkaptam. :D

#179 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 3. - 9:42

hoppá!
mi történt Peti??? te még az életben soha nem voltál este a fórumon. :D csak nem vagy az irodában, te irodai fórumozó. ;)

Szerintem nem birt magával és bevezetette a netet otthonra is...mazochista? :D
Egyébként jól meg kaptad Ernest! :D :D :D

#180 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 3. - 12:17

Egyébként jól meg kaptad Ernest! :D :D :D

Illetve, nem én, mert én sosem féltem bevallani, hogy nem vagyok egy eredeti szellem.

#181 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 3. - 12:48

:D Az történt, hogy annyira komolyra vették a figurát a multinál, hogy pár hét múlva semmi privi program (egy szar fényképszabdaló sem) nem lehet a munkagépen. Ergo pl az APEH-es ABEV sem, ami nekem nem árt, ha van. Kénytelen voltam venni tehát egy privi gépet, amin rajta van minden szükséges exe. Azt meg a mobillal kapcsolva modemként ott a net és küldhetem az adóbevallást elektronikusan a mezõrõl is. Így aztán benéztem a pacira, lévén kíváncsi voltam, mit mûködik egy mobilon a net GPRS-el (annyira nem gyors, de 3G-n okésabb, tehát pl Pesten autókázva egész gyors a net :D ) és írtam Ernest hozzászólására, persze nem Õt megcélozva, de érti aki akarja, vagy tudja, vagy mit bánom én. :D

#182 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 3. - 16:48

Illetve, nem én, mert én sosem féltem bevallani, hogy nem vagyok egy eredeti szellem.

Illetve nem Te... :D
...és szerintem eredeti vagy!... :)

#183 gogana

gogana

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 85 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 5. - 13:11

sziasztok! elhangzott már, mégis megkérdezném én is: lehet itt jelentkezni a januárira? mert akkor mennék+1 fõt vinnék magammal... Köszi

#184 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 5. - 13:15

Igen, lehet itt jelentkezni a januárira - de a kiírásra még jövõ hétig várni kell, mert most sokan el vannak havazva ebben a BS Lovasvilágkupa témában

#185 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 5. - 16:41

Pluto jelentkezik 2 fõre. Köszönöm

#186 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 5. - 16:47

Alma+1 fõ. küldök mélt is.

#187 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 5. - 19:50

Akkor én is! Szval Babszem+1fõ biztos ami biztos csak hozok valakit. :)

#188 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 5. - 20:26

Jelentkezem. (Most csak a saját nevemben, mert legutóbb sikerült duplán regisztrálni pár embert.)
Nem biztos hogy belefér a témába, de azért felteszem a kérdést, ha még a fiatal lónál tartunk. Ajánlott-e, szabad-e segédszárat használni a csikó belovaglása során?

#189 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 5. - 21:17

Jelentkezem! :D

#190 calypsoo

calypsoo

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.084 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 5. - 22:00

Calypsoo + 2 fõ jelentkezik, és Vörös Kakas is! Mélt küldök. Calypsoo Éva

#191 Guest_messi_*

Guest_messi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 5. - 22:05

Leng a kezem, jelentkezem! Messi + 1 fõ. (Mél is ment.)

#192 bartorsi

bartorsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 276 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 6. - 10:39

Én is jelentkezem + 2fõ

#193 gogana

gogana

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 85 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 7. - 17:13

Sziasztok! Módosítani szeretném a jelentkezést: gogana+Blue+ 1 fõ. Elég itt jelentkezni vagy írjak mailt is?

#194 figi

figi

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 7. - 19:03

figi jelentkezik 2 fõre

#195 calypsoo

calypsoo

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.084 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 10. - 21:32

Sziasztok Úgy látom Haf-Shire elhavazta magát... azért szeretném tudni hogy érvényes-e a jelentkezésünk? Üdv: Calypsoo

#196 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 11. - 10:17

Tücsök + 1 fõ, én nem fértem már be az elsõ turnusba...

#197 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 11. - 10:38

Bokor +1fõ jelentkez.

#198 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 11. - 11:04

Ori + 2 fõ jelentkezik

#199 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 11. - 11:17

Adrienn+Öreg Bölény is jelentkezik

#200 Fakó

Fakó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 354 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 11. - 12:30

Fakó, 1 fõ szintén szeretne jelentkezni.