Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csikókarám

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
16411 válasz a témához

#161 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 1. - 13:24

Köszi Zsuzska!Alabárdost kb egy éve láttam, most nem, de valószínûleg azért, mert mindig akkor mentem, amikor kint voltak terepen. Így mindig csak Kitty, a kocsisló volt bent:)Remélem megvan még, én is ültem rajta, nagyon rendes pacc.Pajkost nem ismerem, de attól még ott lehet:)

#162 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 1. - 15:13

Köszi az infot! Posted Image Pajkos '95-ös születésû pej herélt kis virággal a homlokán (találtam egy képet, ami a boksza elõtt készült :D ). Egy nem túl szegény úr volt akkoriban a gazdája, aki vasárnaponkét járt ki hozzá.

#163 Xiren

Xiren

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.149 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 2. - 23:32

Szijjasztok!Lenne egy kérdésem! :D Egy ló kb mennyibe kerül, mármint az eltartása. Mert úgy a lóárakkal még tisztában is volnék, viszont azt sztem csak tapasztalatból lehet tudni mennyi havonta kb.Már csak 5 nap, és szülinapom lec! :D Posted Image Posted Image

#164 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 3. - 9:13

Hello Xiren! Egy ló tartása ha otthon tartod kb.15000,- 20000ft ebbeb már talán a patkolás is benne van,és a táplálék kiegészítõk.A bértartás ennél drágább.De ne feledkez el a szerszámokról ,ezek beszerzése sem sokkal olcsobb mint egy hobbi ló ára. Takarmányt pl.illik legalább fel évre elõre beszerezni,ezt meg ugye egy összegben kell kifizetni.És gondold végig hogy tudod-e vállalni a felelösséget egy lóért.Remélem sikerülni fog,boldog szülinapot!

#165 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 3. - 9:25

És tedd hozzá hogy egy lovat egyedül tartani finoman szólvást is illetlenség, sz'al legalább egy csacsi kell még mellé társaságnak, de inkább másik ló... Az másfélszer-kétszer annyi költség. Szóval anyagilag nagyjából ugyanott vagy mintha egy lovad lenne bértartásban.

#166 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 3. - 18:59

25-50 ezerig lehet bértartásban lovat tartani Bp.-en és környékén az én tapasztalataim szerint. Ebben a kaja és a box, esetleg karám és/vagy legelõ van benne, semmi egyéb. Patkolás: 3000-12.000-ig, de a reális általában 5-6 ezer, ha nem kell gyógypatkó. Ez 6 hetente aktuális. A többi vitamin, eszközök, patáápolók, kenceficék, stb. fakultatív. Arra is fel kell készülni anyagilag, ha esetleg megbetegszik, legyen félretéve egy nagyobb összeg. Ja, és az oltások, évente, félévente pár ezres, félreghajtás nekem most 2000 volt. Kb. ennyi. Sok sikert! ;)

#167 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 3. - 19:10

Elõzõ oldalon tudakolta valaki, hogy körtét esznek-e a lovak. Naná! Csak ne kapard közben a patájukat, mert elõszeretettel folyatja rád a nyál-körtelé keveréket, amely habozva ömlik kifelé a száján közben, mert nem gondolja át elõre, hogy nem kéne az egész vödör körtét egyszerre bekapnia. Aztán még gyönyörû látvány a körteevés helyszíne, kb 5 perccel az aktus után, mert legyek tömkelege érkezik és táplálkozik, majd a következõ lépés, hogy minden ragad, a kezed, az eszközöket tartalmazó doboz, a ló szõre, ahogy hátranyúlt vakarászni kajálás közben. Szóval ilyesmi. Bíztatás: már nincs annyi légy! Szomorítás: körte is egyre kevesebb... :D

#168 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 3. - 20:02

idézet:
Eredeti szerzõ: Hajnal4: Gaga!Szívesen és köszi!Majd meséld el, ha megint eljutsz Szirákra!Melyik lovakon ültél? [/QUOTE]Én egy Maxi nevû lovon lovagoltam.

#169 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 3. - 20:03

idézet:
Eredeti szerzõ: Csutka:
idézet:
Eredeti szerzõ: Gaga: Zsuzska, Hajnal4: köszi! Amit írtatok.És egyébként csak azért kérdeztem, mert egyszer valamikor voltam ott, és kíváncsi voltam, most mi van ott. Én akkor egy lovas táborban voltam, és életemben elõször ott lovagoltam terepen. És egy hét alatt a szívemhez nõtt a hely. Bár nem valószínû, hogy kijutok oda, de azért szeretnék tudni róla valamit. És ennyi lovas ember között gondoltam csak akad valaki, aki tud nekem segíteni. Bejött. Köszi!!! Posted Image [/QUOTE]GaGA'Ez az a Szöcskés hely? Mert ha igen, mondjatok már valamit arról a lóról... Posted Image Az Alabárdos és Pajkos név ismerõs, Gaga, ugye te mesélted!? :confused: Csutka
[/QUOTE]Nem, ez nem a Szöcskés hely. Az Sáripuszta volt. Ez még annál is jobb.

#170 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 3. - 20:08

De Alabárdost és Pajkost is ismerem. Meg a Kittyrõl is rémlik valami. A Katát, a Szultánt, a Bendegúzt ismeri valaki?

#171 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 3. - 20:46

Maxin is ültem egy kicsit szõrén. Posted Image Meg elõször egy Fernando nevû lovacskán, ha jól emlékszem, de õ azóta sajnos elpusztult. A többi nem ismerõs.

#172 Csutka

Csutka

Csikó

• Fórumtag
  • 190 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 3. - 21:32

Gagaaaaaaaaaaaaaaaa!Mi volt annak a lónak a neve, amelyiken ültél, és rátettük a képét a levelezõ füzetünkre? Tudod, az a szürke... Fogták neked, azt mondtad... [ November 03, 2003, 20:33: Az üzenetet átszerkesztette: Csutka ]

#173 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 5. - 18:20

Nem tudom pontosan hogyan kell leírni, de valami ilyesmi: Shimli. Nem biztos hogy így kell írni!

#174 Csutka

Csutka

Csikó

• Fórumtag
  • 190 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 5. - 18:21

Köszi!És a Szöcskén kívül milyek pacák voltak még ott, Sáripusztán?

#175 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 5. - 18:21

Schimmel? "Simlinek" becézték. ;) Rajta a Párom lovagolt.

#176 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 5. - 18:23

A Bendét senki se ismeri?????? :( Kár.Mondjuk idõs paci volt, lehet, hogy.... :( ....Remélem nem.A Kata viszont még nem volt olyan öreg.A Szultán valamelyik lovászé volt, szerintem ezért nem ismerõs senkinek. Olyan gyönyörû villám volt a fején!

#177 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 5. - 18:24

idézet:
Eredeti szerzõ: Hajnal4: Schimmel? "Simlinek" becézték. ;) Rajta a Párom lovagolt. [/QUOTE]Köszi, hogy elmontad, hogy kell írni!

#178 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 5. - 18:28

Sáripusztán ezek voltak: Szöcske, Dusi, Kant, Nasszád, Óbester. A többinek nem tudom a nevét.

#179 Csutka

Csutka

Csikó

• Fórumtag
  • 190 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 5. - 18:30

idézet:
Eredeti szerzõ: Én!: hÉ Gaga!Hogyan akarsz jobb belátásra bírni? Milyen módon?Amúgy mégsem Alag volt, de látszik még (a harapás)? [/QUOTE]Kiderült, hogy Április volt! Aki megharapott. Ti,(Te, Kriszti) nem vagytok jóban az a betûs lovakkal; Április megharapott téged, Alkony a térdeden hagyta névjegyét, Krisztinek meg Aszkéta lépett a lábára. Ezek a kilencévesek...

#180 Csutka

Csutka

Csikó

• Fórumtag
  • 190 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 5. - 18:31

Kant? Az, aki ugat (üget)?

#181 Csutka

Csutka

Csikó

• Fórumtag
  • 190 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 6. - 18:11

Gaga!Jövõ hét pénteken hozzál körtét! Jó is a lónak (ha még kemény), meg finom is, amelyikenek meg nem ízlik, az kiköpi. Kriszti utoljára jön. Báttörfláj újra fut! Fut a Csutak! Posted Image És Csábos, aki utoljára négyévesek nagydíjában futott. Derby-t is nyert. Nem rég volt Csábos díj... Zanussi nyomdokába lép...Mibõl lesz az ügetõló: Posted Image Posted ImageEgy kisebb ügetõ verseny: Posted Image Posted Image Posted Image

#182 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 6. - 18:20

idézet:
Eredeti szerzõ: Csutka: Kant? Az, aki ugat (üget)? [/QUOTE]Aha, az! :D

#183 Csutka

Csutka

Csikó

• Fórumtag
  • 190 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 6. - 18:28

Nézd meg Butterfly-t a TV-ben! [ November 06, 2003, 17:29: Az üzenetet átszerkesztette: Csutka ]

#184 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 7. - 20:42

Nem tudom, lehet nem is tudok TV-t nézni. De majd megprószálom.

#185 Csutka

Csutka

Csikó

• Fórumtag
  • 190 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 10. - 22:08

Ahogy halottam, nem sikerült. De nem maradtál le sokról: Gabriella II. lett, Gardedam I., Butterfly III., Fatima Gold 8. Haladj! II. (mutattam a tikettet?) Eugénia (gal)

#186 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 11. - 21:31

Akkor én ügyi voltam! De tényleg nem maradtam le nagyon. A tikettet meg nem mutattad.

#187 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 11. - 21:34

Csutkán kívül más nem ír? Mi az? Unjátok? Vagy csak nem tetszik? És most azoknak mondom, akik eddig írtak. Ti láttátok ezt a versenyt, amirõl épp szó van?

#188 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 11. - 21:38

idézet:
Eredeti szerzõ: Csutka: Kant? Az, aki ugat (üget)? [/QUOTE]Ennek leírom a történetét: Lovas tábor. Még futószár.Amikor az egyik gyerek ügetni tanul.Lovász:-Kant, ugat!Mer hát ez üget! lett volna. Azóta szegény Kant "ugat!".

#189 March Groom

March Groom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 250 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 14. - 0:30

Bajt csináltam. Nem direkt. Feketelistára tettem Mézet. Õ egy tag. Hogy kell visszacsinálni? Segítsetek!

#190 March Groom

March Groom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 250 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 14. - 0:50

Köszönöm HH

#191 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 14. - 18:50

Örülök, hogy megint írhatok. Mia helyzet? Hogy vannak a csikók és a "nagyra nõtt csikók" ?

#192 Csutka

Csutka

Csikó

• Fórumtag
  • 190 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 15. - 10:51

Tegnap voltam csikókarámnál, mégpedig az Independence Day és It's my Life nevû lovaknál. Hogy azok milyen tündérek! És pucoltam (ápoltam) is Aszkátát, Zanussi-t, Elõdöt, Házisárkányt, Fatima Goldot és Independence Day-t. Gaga! Buksinak vittünk körtét. Csutak pedig, lehet, hogy ma nem fut a Ménesek díjában! :( Posted Image Nem volt tegnap lehajtva! Na, egyelõre ennyi.

#193 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 15. - 14:57

Van valakinek ( Csutkán kívül ) tevéje? Mi a neve, ha esetleg van?

#194 csikó

csikó

Csikó

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 15. - 16:37

Sziasztok! Én egy új tag vagyok szeretnék valakivel társalogni.Tudok-e valakivel írdogálni? Posted Image ;)

#195 Dóri

Dóri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 508 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 15. - 17:58

Aha,irok neked magánt Posted Image .

#196 kiwi2

kiwi2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 872 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 16. - 15:27

idézet:
Eredeti szerzõ: Gaga: Van valakinek ( Csutkán kívül ) tevéje? Mi a neve, ha esetleg van? [/QUOTE]Jelentem, van! :D Az egyik Hisztérika, a másik Cavalor. ;)

#197 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 17. - 19:27

Köszi Kiwi. Nem tudom, hogy jutott eszembe, de eszembe jutott. Majd megnézem. Esetleg írok neki.Majd meglátom.

#198 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 19. - 9:56

A lovak szeretik a szilvát? :confused: Mert ezt kérdezte valaki tõlem, és én nem tudom. Ti talán igen. :confused:

#199 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 19. - 10:36

Fõleg a kisüstit!Viszek is magammal ha tudok mindig. :D

#200 Gaga

Gaga

Csikó

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2003 november 19. - 16:12

Köszi Rc! És a kivit? (Nem Kiwire gondolok!)