Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Veszprém megye

• Please log in to reply
2065 válasz a témához

#161 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 13:00

nemsokára (talán már jövõre) csinálunk egy bakonyi túrát. Olyan nemszázkilóméteres-hálózsákos-nomádos-tábortüzezõs-milyenszépezaBakonyos-elmerengõs-nagyonélvezetes túrácskát. Nem tudhatjuk még, hány Veszprém megyei lovas baráttal szaporodunk addig, lehet, hogy ennyien maradunk,

Na ebben benne lennék. Még ugysem aludtam nyereg párnán. :kir: Tényleg megkéne csináni. Mam a szervezés, a te reszortod(persze csak ha vállalod). :yeah: :yeah:

Edited by aroon, 2006 április 11. - 13:12.

#162 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 13:12

Na ebben benne lennék. Még ugysem aludtam nyereg párnán.Tényleg megkéne csináni. Mam a szervezés, a te reszortod.

Hozzászólás megtekintése

Mit kell ezen szervezni? Én valahányszor nyeregpárnára vágyom, behozom a nyerget és a fejem alá teszem. Az más kérdés, hogy büdös és olyankor kiürül a kéglim, de ha igazi fílingre vágysz, akkor az izzasztót se hagyd ki. Annak aztán olyan bukéja van, hogy még a legyek is elkerülnek.

#163 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 13:24

Nem így gondolom. ROMANTIKUSAN. Túra a bakonyban, este tábortûz, szalonna sütés, beszélgetés(a naggyának alkoholos itóka, az aprajának alk.mentes). Alvás(a féllõsebbek sátorban) én a tûz mellet, hállózsákban, NYEREGPÁRNÁN, s a lovak szuszogását halgatva, szendergek.Na valami ilyenre gondolok!!!

#164 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 13:27

Én is romantikusan gondolom. Romantikusan büdös nyereggel és izzasztóval.

#165 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 13:33

Na a te illatod, sem lenne semmi, egy egésznapos lovaglás után!!!!!"Akár honnan fuj a szél, elárul a szagod....." (hobo)

#166 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 13:38

Viszont nagyon romantikus lenne.

#167 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 13:43

Háááát a legyeknek lehet.Miért kötöccköc??

#168 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 13:47

:)

#169 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 13:54

Aroon, látszik, hogy még edzetlen vagy Natos-ügyben... :guny: :kir: De - mivel úgyis fõdink lesz, majd belejössz. ;) Sütyikém, rábeszélhetnéd Fokos-apádat, hogy most aztán már igazán koptathatná kicsit a billentyûzetet... :rolleyes: Így akarja leélni a lovas-fórumos életét, hogy csak olvasgat? :gm: Tessék, prezentáltunk neki egy mûködõ-pörgõ, saját-különbejáratú megyei topicot. Mosmáasztán nincskifogás! :) Natos, te meg igazán követhetnéd a fokozatosság elvét, ami a stílusodtól szûz, ártatlan lelkeket illeti... :kv:

Edited by Ágimam, 2006 április 11. - 13:54.

#170 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 13:59

Sziasztok Kedves Veszprm megyeiek!Irigykedve olvason elmenyeiteket. :( Csuda jo kis csapat vagytok/lesztek! :) En Tapolcai vagyok, Gyulakesziben lovagolok. Jelenleg a Messzi Tavolban telnek napjaim, es csak augusztusra jutok haza. Amit nagyon varok, mert itt nincs lehetosegem lovagolni. :hupp: Nincs is szebb kornyek, mint a Tapolcai es Kali-medence... :yeah: Es eljen a tavasz!!! :) Ami ugyan itt nincs, de ahogy olvasom irasaitokat, az en szivenbe is beleszivarog egy kicsit.Hallottatok mar a Gyulaffy-napokrol? Ha valaki esetleg jonne a nyaron, jelezzen! :D

#171 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 14:01

York napsütése rosszkedvünk telét tündõklõ nyárrá változtatta át...(Ez Kittunak szólt.)

Edited by Natos, 2006 április 11. - 14:02.

#172 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 14:07

:) Hat ennek igazan orulok kedves Natos! :) :ang: vagy.

#173 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 14:08

Elég fokozatos voltam, Ágimam?

#174 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 14:09

Ez mámmegen idézget valahonnan. Komolyan mondom, kész feszültségforrás, hogy mindig az irodalmi kultúránkat teszteli... :rolleyes: :D Kittu, augusztusban végleg hazajössz? Valóban szép az a vidék. Bár én még a Káli-medencében nem jártam, de fiam Tapolcán volt katona, és az oda-visszaúton mindig megcsodáltam a tájat. Fõleg a dörögdi rész tetszett nagyon. Nagyon élvezem, hogy ezek már emberléptékû távolságok. Aroonék kb. 25, bundásb1-ék kb. 6o, Veszprém kb. 5o, Tapolca csak 45 km. (Natos porvai birtokát még kikõ számolnom... :D )

Edited by Ágimam, 2006 április 11. - 14:10.

#175 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 14:14

Na ha Natos porvai lessz, majd jól levizitáljuk!!!! :rolleyes:

Edited by aroon, 2006 április 11. - 14:21.

#176 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 14:26

Szia Agimam!Eloszor is annyira orulok, hogy kornyekbeli vagy! Nagyon megfogtak a hozzaszolasaid! Es ezt most nem azert mondom, hogy mondjak valamit. Egyszoval orulnek ha tobb ilyen ember lenne! :kocc: En "vegleg" "haza megyek" augusztusban. De szeptemberben irany Kaposvar - egyetem. Es szeretnek meg ide is visszajonni. De ez a jovo zeneje...Csakhat a paccoknak mar biztos nagyon hianyzom, ezert muszaly visszaterni. ;) Meg allitolag a fak is azt susogjak, hogy hol vagyok mar... szoval csak ezert. ;)

#177 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 14:34

Meg allitolag a fak is azt susogjak, hogy hol vagyok mar... szoval csak ezert. ;)

Hozzászólás megtekintése

Szia, Kittu, akkor még egyszer, és köszönöm, amiket írtál. :o Gondolom, amúgy is vágysz haza, de ha még az itthoni fák is azt susogják....hát akkor bizony haza kell jönni, át kell ölelni õket. :) Addig meg - gondolom - idõnként be tudsz kukkantani a kis veszprmi team-be, ami persze mostantól a tiéd is! :yeah: Akkor várunk haza itt is!

#178 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 14:45

Jaj, nagyon koszonom! :eek: Majd gyorsan alszom sokat ;) , Aztan egyszercsak egy loallat hatan talalom magam. :D Jo lovazast!

#179 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 17:39

Aroon, látszik, hogy még edzetlen vagy Natos-ügyben... :guny:  :kir: De - mivel úgyis fõdink lesz, majd belejössz. Natos, te meg igazán követhetnéd a fokozatosság elvét, ami a stílusodtól szûz, ártatlan lelkeket illeti... :kv:

Hozzászólás megtekintése

Hát érdekes egyéniség, az már bizonyos. Be is jelentkezek, egy lélekbúvár tréningre! :rolleyes:

#180 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 18:38

Ez jó ötlet, Laci :D Tréning nálam, óccsón megszámítom. Bár natosul megtanulni... ez felsõfokú feladat...:rolleyes:, én azé' többnyire már elboldogulok. :D Hát ma nem volt lómozgatás minálunk. Eddig Fecó nagyon lelkiismeretesen betartotta "A" utasításait, (ha nem tud jönni, akkor házi feladat van ;) ) de ma szinte egész nap esdegélt, ráadásul olyan viharos szél volt (van :( ), hogy képtelenség megmaradni kinn. (Pedig én ma fel akartam ülni Angyira.) Ehhez az idõjárárhoz még ulláccik puhák vagyunk. :hupp: Holnap a párom és Gábor házat bontanak Zalában, ebbõl lesz nekünk a szép-jó hasítottkõ az udvarra, s remélhetõleg visszfuvarral elvisznek a 20 kocsira való trágyánkból egyet. :rolleyes: A maradék 18 kocsira valót meg majd valahova talán sikerül elsózni.

#181 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 12. - 7:17

18 kocsinyit? :D

#182 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 12. - 7:21

Egyszerûen már nem tudom, mint csináljak ezzel a 3 éves trágyahalommal. (Még jó, hogy 16o lelkes ez a falu, és nem annyira szigorúak a trágyatárolási szabályok.) Tavalyelõtt vitt két gazda a Somlóra a szõllõjébe, de mondták, köszönik, ez így is rendesen költséges, hogy ingyen adom. (Teherautó+Markoló, fuv.költség, szétszórás stb.)Már azon tûnõdöm, hogy Iderendelek egy teherautót meg egy markolót, aztán kifizetem, csak vigye, ahova akarja...:( Bár... ha azt mondja, messze viszi, ki tudja, mennyibe kerülne ez nekem. Szóval kemény probléma ez a lúcitrom...

#183 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 12. - 9:40

Rá kéne venni a földtulajokat, hogy ne kémiai trágyát használjanak, hanem szerveset(kevesebb mérget ennénk).

#184 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 12. - 9:46

Hahó!Csak benéztem a szomszédból.......... :kocc: Hát a helyzet elég ganyé, bár én ingyen elajándokozom, ha viszik. (fõleg összel kapós). :D A maradékot halomba rakjuk (prizmázzuk, depozzuk) mivel sok benne a szalma igy az idõ elõre haladtával komolyan összeérik és csökken a térfogata. A másik az, hogy tavasztól õszig nincs istállózás és nincs ganyézás sem így lénygesen csökken a mennyiség. ;) Bár szerintem fel megy az értéke, add el naggyûlésre tojás helyett :dev: Amúgy szép idõnk van nem ? :kir:

Edited by RIDERMAN, 2006 április 12. - 9:48.

#185 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 12. - 14:43

Szép... az. :mad:Most, hogy szünet van, beköszöntött a jó idõ is vele. Örülök na!Holnap reggel irány Zirc, megyünk zabért. A szünetben pedig igyekszem annyit lovagolni amennyit lehet, gondolom Fokos igyekszik kondit növelni. Remélem képek is lesznek, és használható idõ is. Ági! Ültél már Angyin azóta mióta itthon van? Vagy valaki?Riderman! Te merre szoktál lovagolni?

#186 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 12. - 19:48

Gondoltam a hétvégén elszaladunk arra Tés fele :D Csernye, Szápár, Csetény, Csesznek, Jásd, Csatka, Aka, Nagyveleg, Mór irányokba persze nem egyszerre :kir:

#187 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 7:26

Na a hétvégi lovaglásomnak, annyi. :mad: Jönnek a rokonok, családostól. Sorba jelzik érkezésüket(a lovaglás, pedíg, egyre elérhetetlenebbé vállik) :P Na ez a méreg, nem a cián. :mad:

Edited by aroon, 2006 április 13. - 7:36.

#188 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 8:19

Nyugi arron! Ültesd fel õket is, kicsit vágj a seggére, utána pedig nagy sajnálkozás közepette mondd meg, hogy muszáj lemozgatnod, mert így életveszélyes. :D Hogy tetszik?Elvileg ma megkapjuk a két hucult az ismerõsünktõl, õ ugye dolgozik, nekünk szünet, és azt mondta, nyugodtan kivihetjük õket. Azt hiszem nagyon nyugodtan ki is fogjuk. Ha ilyen állat szél marad, akkor vmi völgynek megyünk, ha esetleg jobb idõ lesz...akkor nem tudom. :) Majd meglátjuk.Legyetek jók!

#189 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 8:56

Csatlakozom! Mindenkinek jó hétvégét! :guny: Ha ilyen vadállat szél marad bevesszük magunkat az erdõbe, a múltkor "kényszerbõl" felfedeztem egy "érdekes" erdei utat. Igaz voltak szakaszok ahol fenéken-háton csúsztunk az avarborította meredélyen. Az volt az igazi szlájding sztopp Khalifa fenéken csúszott utánam az árok fenekéig. Néha úgy tünt Õ ül a végén az én nyakamba........... :kir: Ja a szelet tök elfelejtettük. :dev:

#190 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 9:24

Nyugi arron! Ültesd fel õket is, kicsit vágj a seggére, utána pedig nagy sajnálkozás közepette mondd meg, hogy muszáj lemozgatnod, mert így életveszélyes. :D Hogy tetszik?

Hozzászólás megtekintése

Már egyszer próbáltam(félnek a lótol, mint ördög a szenteltviztõl).De sedaj, majd kicsalom õket, aztán mutatunk Vitézzel, valami cirkuszosat. :gm: Kellemes hétvégét, jó lovazást, a jányoknak, meg sok locsolót. :kocc: Segítsetek, Boka, tényleg ilyen notórius kötözködõ? :rolleyes:

Edited by aroon, 2006 április 13. - 10:56.

#191 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 16:12

Már azt hittem, ezentúl hárman-négyen beszélgetünk itt... ;)  Szia, Méz! Akkor, ha kicsit távolabb is, a Balatonnál is megtörtént a "mégminibb" tali  :D  Irigykedve olvasom, milyen jó kis terepezéseitek vannak... :rolleyes: Nem baj, nemsokára mi is... :P

Hozzászólás megtekintése

Jók is a terepek, de megint nem úgy történtek a dolgok, ahogy elterveztem. Hétfõn még vidáman írtam a faluházból, errefel keddre az influenza ledöntött a lábamról és még az idõ is elromlott. Most hoztak haza a Balatonról, hátha itt könnyebben gyógyulok. Majd 39-es fokos lázam van délutánonként.Pedig hétfõn a szõlõsi Polgármester Úr ma délutánra meginvitált az íjászegyesülethez, hogy próbáljam ki én is az íjászkodást. Dehát ez van. :(Katica! Sajna így alakult, pedig jó lett volna a közös terep. De amint összeszedem magam, megyek le. Remélhetõleg már jövõ hét elején. ;)[Jav.: valami értelmetlent írtam a láztól...]

Edited by Méz, 2006 április 13. - 18:46.

#192 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 18:31

Ági! Ültél már Angyin azóta mióta itthon van? Vagy valaki?Riderman! Te merre szoktál lovagolni?

Hozzászólás megtekintése

Persze.:) De egyenlõre még csak akkor, ha itt van Herceg trénere. És sajnos csak kétszer volt erre alkalom. Fecó többször, szinte minden alkalommal, amikor "lemozgatta" õket, és amikor jött "hozzá" A. Mert most ebben a két hét szabi-idõben Fecó úgy föltornászta magát, hogy álomszépen ül a nyeregben, egész jól üget, és úgy egyáltalán sokat fejlõdött. Ma voltak az "enyém-gyõriek" közül ketten, lovaztak(tunk) egész nap, és kivezettük a három lovat a legelõre is.Most van két kis vendégem (fórumos, pesti lánykák:)), vasárnapig maradnak, majd még kivezetjük õket néhányszor, hogy szokják az utat. Késõbb aztán Gáborral ketten hátha le tudjuk a hármat vezetgetni, akkor nem kéne annyit kaszálnia, és a lovaknak is biztos jobban esik, ha maguk szakítják le azt a füvet.

Na a hétvégi lovaglásomnak, annyi.  :mad: Jönnek a rokonok, családostól. Sorba jelzik érkezésüket(a lovaglás, pedíg, egyre elérhetetlenebbé vállik) :P  Na ez a méreg, nem a cián. :mad:

Hozzászólás megtekintése

Segítsetek, Boka, tényleg ilyen notórius kötözködõ? :rolleyes:

Hozzászólás megtekintése

Lacikám, Boka csak egy fél fokkal könnyebb eset, mint Natos, de nekünk már máshogyan nem is kéne. Igen õ ebben nagyon "erõs"! :D (Közben meg akkora szive van, hogy fél világ lovastul beleférne... :ang: )

#193 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 19:24

Mam Szerintem Natossal, jól megleszek. Ha leköltözik, segítek neki, már amibe tudok!Porva nincs olyan messze. Legalább megismerem õt is személyesen.Bokával, magamsem tudom hányadán állok.Hol vagytok(nagyonn, eltüntetek)?

Edited by aroon, 2006 április 14. - 13:24.

#194 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 20:20

Mindenki a Húsvétra készülõdik? Már el is kenõdtem, hogy ki is halt VP megye, aztán volt 2-3 hozzászólás amit nem is olvastam. ;)Ágimam! Már nem sokáig menekülsz elõlem. Amint tudok lemegyek (ahogy jön vmi szünet megint... május közepe) és már csakazértis kipróbálom azt a "vad musztángot"! :)Aroon! Sikerült lovazni végül?

#195 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 15. - 8:43

Szia SütyiSajnos nem, de ma megyek, bár nem lovagolni, csak körmözni+patkolni(4 ló 6 csikó).Kellemes husvéti ünnepeket!!

#196 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 15. - 12:41

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok én is. (bár kellemes nem is lehet.)Lovazzatok sokat, meg süssetek finomakat :DÉn most megyek is, mert naggyon jó idõ van, és virág illat. Hív a természet!

#197 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 16. - 13:24

Kellemes Husvétot Veszprém megyeiek meg sok locsolot meg sok-sok jó lovaglást mindenkinek.Méz remélem hamar megyógyulsz aztán hétvégén hajrá :yeah:

#198 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 16. - 16:55

Nagyon igyekszem és rajta vagyok az ügyön. Szenátorod pedig edzésben. ;) Kellemes húsvétot és sok csokinyulat/tojást kívánok mindenkinek! :)

#199 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 16. - 18:36

Ágimam! Már nem sokáig menekülsz elõlem. Amint tudok lemegyek (ahogy jön vmi szünet megint... május közepe) és már csakazértis kipróbálom azt a "vad musztángot"! :)

Hozzászólás megtekintése

...Merénolyan menekülõs vagyok ám... fõleg tõled! :D Várunk! (Mi, és a kis musztáng!:))Egyebekben pediglen HÚSVÉT alkalmábul (is) érezzétek jól magatokat, fõdijeim!

#200 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 10:30

NatosGyors vagy mint a villám, mire kapcsoltam volna az msn-en, már nem voltál sehol!!!!