Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Hannoveri

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
831 válasz a témához

#161 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 13. - 10:55

Az enyémnek is csak a bal hátsó (combján?) fenekén van egy fehér folt, ami jegynek számít és a papírjaiba is be van írva, meg egy hóka! :D Hehe... ugyhogy... De az én álomlovaim is a jegyes lovak (az olyan igazán jegyesek!)! De most Sudár az ideál... :gm: Mellesleg... Ma összeszõrõztük egymást! :dev: Lovagoltam nyereg nélkül egy picit... ;) :ang: volt! Petra

#162 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 14. - 7:57

Az enyémnek is csak a bal hátsó (combján?) fenekén van egy fehér folt, ami jegynek számít és a papírjaiba is be van írva, meg egy hóka! :D Hehe... ugyhogy... De az én álomlovaim is a jegyes lovak (az olyan igazán jegyesek!)! De most Sudár az ideál... :gm:
Mellesleg... Ma összeszõrõztük egymást! :dev: Lovagoltam nyereg nélkül egy picit... ;) :ang: volt!
Petra

Mátkának ugyanott van egy sötétebb foltja, ahol Sugárnak a fenekén :D
Tegnap láttam szép quartereket, de hogy azok milyen kicsik ( de izmosak, mint egy pitbull ;) )
Az én méreteimhez jobban illik egy hannoveri...

#163 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 15. - 16:50

Az enyém egy dagadt és izmos keveredéséhez hasonlító pitbull! :D Ma életében elõször volt terepen! Nagyon tetszett neki... :) Szépen ügetett meg minden (nem ment szárban csak lötyögõsen, mert nézelõdött meg jólérezte magát) és még vágtáztunk is és ott aztán nagyon tetszett neki. Szépen csinált pár ugrásváltást a kanyarokban, amikor átmentem másik kézre, mert ugyebár nem is tökmindegy, h melyik kézen vágtázik a nagy réten egyenesen! (de értitek mit mondok... annak is van széle... meg iránya... :gm: ) Szépen sétált és a kocsitól se félt ami ott eljött (pedig ilyet se sûrûn lát, fõleg ilyen hangosat mint az volt! ) meg a kanálistól sem, a csobogó víztõl sem, a báláktól sem, a fácántól sem. Megrebbent meg fél métert arrébb' andalgott gyorsan, de semmi több! Imádom!! :ang: :D Petra

#164 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 16. - 7:48

Akkor nem is tudod, milyen izgalmas egy félõs lóval terepen menni, sajnálhatod!! :gm: :D

#165 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 16. - 7:50

Mondom én, hogy anyja lánya :ang:

#166 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 16. - 14:00

de a Mátka az félõs volt, nem? Én úgy tudtam...

#167 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 16. - 14:33

de a Mátka az félõs volt, nem? Én úgy tudtam...

Igen, félõs volt, de nagyon sokat nyugodott :D De nem olyan kiugrokalóladmertmegijedtem volt, hanem sokkal jobban megnézett :huh: dolgokat, és a mai napig rendkívül figyelmesen közlekedik terepen. De mindemellett halál nyugisan, és míg Negró (aki félálomban közlekedik, és ezért néha frászt kap, ha valami nem smakkol) kipördül, félreugrik, addig Mátka csak néz utána, és nem érti, hogy a másik miért nem látta azt, amit õ már jóval elõtte észrevett.
A fehér dolgoktól rettegett nagyon, de már hozzászoktattuk szép finoman (csak fehér ronggyal törölgetem, a papírzsepit az orra elõtt lobogtatom, fehér póló, sõt, az új lovunk is szürke :gm: nem is lett a szíve csücske...)
Most már szó nélkül közlekedik a lobogó nylonokkal teletûzdelt szeméttelep mellett, eleinte csak hosszas rábeszélés, hatalmas horkantások után ment el arra.
Szóval javulunk, és szerintem mára már megszületett a bizalom benne, tudja, hogy nem kérek tõle semmi egetverõt, és nem kell félnie, amíg engem lát, érez :)

#168 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 16. - 20:16

Ó ... Sudár is azért ugrott erre arra, csak inkább úgy nézett ki a megijedés, h a két hátsó lábra nehezkedett és nem ágaskodni próbált, hanem csak így jobb-bal-jobb-bal lábat váltva, gyorsan toporzékolt. Pedig nem fogtam a szárat sem erõsen, meg nem rúgdostam. Mint amikor olyan birkaterelés van vagy mi és a western ló úgy jobb-bal oldalra ugrál az elejével. Kb. Õ is ezt csinálta, aztán megsímogattam... Nem akart elszaladni és ez a jó. De érzem ilyenkor (meg látom is.... :gm: ) h ideges, de mégis tõlem várja a megoldást és nem elvinni akar, meg menekülni. Jó lesz ez még így se... :D

#169 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 20. - 17:23

A Szabolcsi topicba linkeltem egy videót, meg pár képet, ha érdekel Vkit. :) Fejlõdünk valóban, csak nehéz edzõ nélkül. A Ti Hannoveri lovaitok jól vannak? :D

#170 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 22. - 23:12

Az én hannoverim köszöni jól van, csak azt mondta, hogy útálja ezt az idõt, mert nem megyünk egy jót szaladni terepre, hanem benn áll a házában, és nincs kedve kimenni, csak néha egy picit, annak meg sárfürdõ a vége...Már úgy bír kinézni, mint egy csorda varacskos disznó :gm:

#171 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 24. - 10:44

Fejlõdünk valóban, csak nehéz edzõ nélkül.

Bizony. De a múltkor már volt edzõ, miért nem viszed oda a lovat?

#172 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 25. - 12:03

Bizony. De a múltkor már volt edzõ, miért nem viszed oda a lovat?

Tényleg? Most mire gondolsz éppen, vagy melyik helyre?
Ha Nyírtelekire gondolsz, akkor oda semmi esély, mert nemfogok úgyse beleegyezni, h 1 héten max. 2x lássam és foglalkozzak a lóval. Mást meg nem engedek rá, csak akinek ismerem minden mozdulatát és Õ magát is. (mmint személyt...)

1 héten pedig neki még kell, h egymás utáni nap minimum 3x-4x foglalkozzanak véle'...
Majd elmegyek egy hétvégére egy kurzusra, ha már lesz kondija és odáig fejlõdik, amikor látom rajta, h érdemes edzõ elõtt mutatni és fejleszteni.

Petra :)

#173 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 25. - 12:47

Tényleg? Most mire gondolsz éppen, vagy melyik helyre?

Arra gondolok, ahol az Ajtony bácsi edzett (és még tetszettél is neki, tuuudod... :dev: :D )

#174 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 28. - 18:26

Igen tuuudom... :gm: Mert Ajtony bácsi ODA keveset jár. Nagyon keveset... Így télen talán nem is fog jönni. :( Majd nyáron. :) Petra

#175 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 8. - 22:02

Nagyon haldoklik ez a topik, nesztek egy kis hannoveri :confused: , vagyis Mátka lovam ;)

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

#176 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 12. - 10:11

Õ kifejezetten ezt a kék füvet szereti, amit az elsõ képen megesz? :dev: :D :D

#177 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 12. - 10:24

Õ kifejezetten ezt a kék füvet szereti, amit az elsõ képen megesz? :dev: :D :D

Igen, csakis és kizárólag ezt a típusú és színû füvet eszi :D Ami kicsit zöldebb, arra rá sem néz ;) :dev:

#178 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 25. - 21:04

Hánnovéri típusu lóvaitók megváánnák még? Beszámolót kééérem már! ' :D

#179 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 27. - 15:24

Mátka megvan, jól van, szép, mint mindig, jókedvû, és imádom! Az elsõ havas napunk vidámra sikerült, ment volna, mint akit p...csánlõttek, asszem kissé tele volt a sejhaja a drágának :rolleyes: :D Jó nagy macibundát növesztett, bár nincs még akkora szakálla, mint egy hegyikecskének, de nincs is még vége a szõrösödésnek ;) Ápolni viszont egy rémálom, fõleg így, hogy rendszeresen sárpakolással kényezteti magát, még a füle belül is csimbókos, és vérig tud sértõdni, ha véletlenül meghúzom a szõrét :gm:

#180 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 27. - 17:01

Pont ugyanez. Habár nagy meglepõdöttségemre, Sudár még korántsem növesztett vmi hú de hatalmas szõrt! :rolleyes: Kitudja! Lehet még nem fázik annyira! :D

Itt van Macikámról készült videjjó' ! Nem sokat röhögni... :gm:

#181 Juta91

Juta91

Új vendég

• Fórumtag
  • 26 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 18. - 22:28

olvastam,hogy a jegyes pacikrabuktok...majd holnap feltöltöm a hannoveri pacikáimról a képket amik jegyesek...:)meghökkentõ a hasonlóság az apukákkal...

#182 Juta91

Juta91

Új vendég

• Fórumtag
  • 26 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 19. - 21:28

Nyanya mátkára dárdát tedd rá amíg tudod...hidd el.megéri...

#183 Juta91

Juta91

Új vendég

• Fórumtag
  • 26 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 19. - 21:46

ha HB-s sütésû lóról szeretnél információt nyugodtan kérdez...ismerem majdnem mindet...velük nõttem fel...

#184 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 20. - 9:23

És Dárda merre fedez?
Nézegetem a méneket, de még nem tudom, hogy most akarok-e gyereket, vagy mikor :rolleyes:
Mondjuk, ha Mátkát kérdezem, õ minden sárlásánál igent mondana :gm: És különbenis, már földig ér a farka, lehet, hogy kéne egy csikó, hogy csánkig lerágja, mint Mókás-gyerek :D

#185 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 21. - 21:27

Mátkának ugyanott van egy sötétebb foltja, ahol Sugárnak a fenekén :D
Tegnap láttam szép quartereket, de hogy azok milyen kicsik ( de izmosak, mint egy pitbull ;) )
Az én méreteimhez jobban illik egy hannoveri...

Jobban illik, mint 1 pitbull??!! :hu: :D
Szerintem hülye vagy, ha a Dárdával fedeztetsz, hallgass rám. :dev: :gm: :D

#186 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 21. - 21:41

Egyetértek!
:dev: Neeeem... Én merem ajánlani Neked Dárdát! Ne hallgass rá... :gm: :kir:

Edited by Merénylõ, 2007 december 21. - 21:42.

#187 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 23. - 15:09

Boldog Karácsonyt és Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok Mindenkinek! :) Minden hannoveri gazdának és nem hannoveri gazdának is! :ang: PEtra

#188 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 27. - 19:07

Jobban illik, mint 1 pitbull??!! :hu: :D
Szerintem hülye vagy, ha a Dárdával fedeztetsz, hallgass rám. :dev: :gm: :D

A pitbull nem megy a szemem színéhez, és el sem bírna :gm: Ráadásul q...rvára harapós...
És így is, úgy is hülye vagyok ;)
Franke, én hallgatnék rád, de nem adsz tanácsot :hupp:

#189 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 0:43

Hát ez úgy Macika... :) Gondoltam megosztom veletek. És igen, tele van hibával és ezért is vetettem fel, h edzõ hián' megnézzem magam. Kb. 1 hónapos videjó'. Akkor dolgoztunk együtt 3 hónapja!
:ang:

Petra

Edited by Merénylõ, 2007 december 29. - 0:43.

#190 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 2:35

Hát ez úgy Macika... :) Gondoltam megosztom veletek. És igen, tele van hibával és ezért is vetettem fel, h edzõ hián' megnézzem magam. Kb. 1 hónapos videjó'. Akkor dolgoztunk együtt 3 hónapja!

Petra

És milyen hibákat véltél felfedezni? :rolleyes:

#191 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 8:38

...
Petra

Fú, nekem nagyon tetszetek! :)

#192 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 9:15

Petra

Én ugyan nem tudom ezt megnézni, de valószínûleg hibátlan. :D :dev:

A pitbull nem megy a szemem színéhez, és el sem bírna :gm: Ráadásul q...rvára harapós...
És így is, úgy is hülye vagyok ;)
Franke, én hallgatnék rád, de nem adsz tanácsot :hupp:

Dehogynem adok: cseréld le a kancádat. :dev: :gm: :D

#193 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 10:48

Dehogynem adok: cseréld le a kancádat. :dev: :gm: :D

Osztán mire? :confused:
Meg aztán nem azért van kancám, hogy szaporítsak, hanem mert így jött össze :rolleyes: Csakis a saját örömködésem miatt vettem lovat, az marhára mellékes volt, hogy hány lyuk van a farka alatt. Vagy van-e egyáltalán... ;)

Köszi a tanácsot, indoklást kérek!

Merénylõ!
Szépek vagytok, szakérteni nem tudok, azt meghagyom másnak :)

#194 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 11:20

Osztán mire? :confused:
Meg aztán nem azért van kancám, hogy szaporítsak, hanem mert így jött össze :rolleyes: Csakis a saját örömködésem miatt vettem lovat, az marhára mellékes volt, hogy hány lyuk van a farka alatt. Vagy van-e egyáltalán... ;)

Köszi a tanácsot, indoklást kérek!
Merénylõ!
Szépek vagytok, szakérteni nem tudok, azt meghagyom másnak :)

Na jó, tételezzük fel, hogy marad a Mátka, mint hannoveri alapanyag :D . Mi lenne a cél az õ csikójával? Hobbiló, sportló, vagy értékesítés? Vagy legyen olyan, mint a Sudár? :gm:

#195 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 11:41

Na jó, tételezzük fel, hogy marad a Mátka, mint hannoveri alapanyag :D . Mi lenne a cél az õ csikójával? Hobbiló, sportló, vagy értékesítés? Vagy legyen olyan, mint a Sudár? :gm:

Barátom! Neked mi bajod van Mátkával és a kislányával Sudárral?! :) Najó...Hannoveri vérrel birnak,de hát csak a Holsteinek nem ismernek határokat ( Die Holsteiner kennen keine Grenze!), nem lehet mindenki tökéletes! ;) ;) :D

#196 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 11:51

Tételezzük fel, hogy akarok csikót, bár egyenlõre nem vágyom rá túlságosan, de ha lesz, akkor valószínüleg megtartanám, hogy ha Mátkám nyugdíjba vonul, akkor legyen egy hátasom, akivel barangolhatok hegyen-völgyön keresztül. Tehát kizárólag hobbiszintû felhasználásra kéne nekem az ivadék, így nem lenne egy utolsó szempont, hogy ne valami ideggyenge genetikát hozzon magával.(elrontani itt vagyok én :gm: ) És legyen hókás, négy láb kesely, az sem baj, ha foltos, vagy "havashátú", és közlekedjen töltben is, mert az olyan kényelmes, és ugorjon magától 1.40-et hat hónapos korában :dev: Ja, és az sem baj, ha olyan, mint a Sudár ;)

#197 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 11:53

Háááát akkor Neked is Boldog Új Évet! :D :yeah: (én megreszkíroznám a Ravallo-t...)

#198 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 12:00

Húúú, az ilyeneket tud csinálni csikóban? :kir: :D BUÉK Neked is, és minden kedves fórumlakónak, látogatónak! :kocc: :yeah:

#199 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 12:14

Köszönöm. A videó nem sikerült jól. :) A hibák : feszült volt a ló (okai: egy ijesztõ akadály, a többi ló fent volt, akikhez úgy kötõdik... pedig nem mindíg veszi zokon, ha nincsenek ott...) akkor én is elég bamba voltam, meg fáradt (ez már mellékes... ;) ) és elõtte való nap nem dolgoztam, csak az azelõtt, de aznap délelõtt lefutószáraztam. Elég nehezen lazítható egyén a Sudár, de becsületesen dolgozik, csak iszonyúan képes elkalandozni, amint látszik a videón! :) Petra Ui.: Én maradok Aranykapu - Stevignonnál!!! :yeah:

#200 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 12:20

Igen, Te maradj annál. :)