Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Fejér megye

• Please log in to reply
1941 válasz a témához

#161 Jhonny Tivio

Jhonny Tivio

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 123 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 11:13

Fõ a szerénység!Igaz,! Posted Image Posted Image [ Február 28, 2005, 10:48: Az üzenetet átszerkesztette: Jhonny Tivio ]

#162 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 15:00

Szerintem is jól sikerült a buli,viszont aludni csak hajnali 4-ig tudtam, mert a pulink észveszejtõ tutulásba kezdett és nem akarta abba hagyni.Reggel 7-kor meg már kelt a család.Lámpás:aki Deni és MM között ült, tudod a kutyás fickó... Õ nem fórumos? Kérdeznék tõle egyet s mást a megvett nyergével kapcsolatban...

#163 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 15:27

Sikeresen hazaértél? :D Az alvással hadilábon állok, 4.30-kor már kelni kellett, és jönni melóba. Jó volt a tegnapi, ismételni kell majd. Posted Image Ha jó idõ lesz, lehetõleg szabadtéren.. Majd kitalálunk megint valami jó idõpontot. Posted Image

#164 Jhonny Tivio

Jhonny Tivio

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 123 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 21:47

Az jó lenne!Meg addig összehozunk néhány nótát is,és valami élõ koncertet is lenyomuk akkor! :D Meg majd légyszi Cav,küld el emilben azt az ICQ-kódos dolgot amit mondtál!Köszi! Posted Image [ Február 28, 2005, 21:04: Az üzenetet átszerkesztette: Jhonny Tivio ]

#165 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 22:03

Gondoltam, hogy ti már a vasárnap estét tárgyaljátok, én jól aludtam, és délután Lámpással befejeztük a boxok építését!

#166 Jhonny Tivio

Jhonny Tivio

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 123 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 22:11

Az klassz!Akkor most már van hely a lovaknak!De azért jó hideg volt mi?!Én majd megfagytam.Voltam kint lovazni délután,ráadásul volt rajtam még"66"réteg ruha.De nem ért semmit! Posted Image De legalább sütött a nap!És végülis,arányaiba véve jó idõ volt!És ez a lényeg! :D [ Február 28, 2005, 21:12: Az üzenetet átszerkesztette: Jhonny Tivio ]

#167 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 22:31

Cavalier Igen,igen egy jó kis szalonnasütés az jó lenne!Az Anikó forrásnál van egy kijelölt tûzrakó hely, jó idõ esetén mehetnénk oda is, nem? Jhonny TivioGitárral gyertek! :cool:

#168 Marlboro Man

Marlboro Man

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 556 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 22:52

De várjuk meg a jó ídõt, mert ma is megfagytam vagy kétszer. Még most is olvadok kifelé. :D Jó volt veletek találkozni. Ismétlés???

#169 kazi

kazi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 708 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 15:10

GOLADRIEL LOVASBOLT !Domokos fent vagy e már közöttünk? nem látlak.

#170 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 21:09

idézet:
Gitárral gyertek! [/QUOTE]Azt hitted megijedtünk? pedig nem.

#171 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 2. - 10:26

idézet:
aki Deni és MM között ült, tudod a kutyás fickó... Õ nem fórumos? Kérdeznék tõle egyet s mást a megvett nyergével kapcsolatban... [/QUOTE]elküldjem a telefonszámát?

#172 Jhonny Tivio

Jhonny Tivio

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 123 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 2. - 11:43

Falovacska:Azzal megyünk! Posted Image

#173 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 2. - 18:02

Deni:Te is tudsz gitározni? Ezt nem tudtam. Nekem van egy kis énnekkari múltam, majd kornyikálok mellettetek! :eek: Lámpás:Csak arra lettem volna kiváncsi,h neki mi volt a véleménye a másik nyeregrõl, ami még ott maradt, esetleg fölfedezett e vmi hibát...stb. De közben megoldódott a dolog, mert megvettem a nyerget egy-két tartozékkal együtt! Vittem magammal egy lovász haveromat, aki segített a döntésben!Szóval saját lovam nincs még, viszont van már nyergem, kantárom, martingálom. Jó, mi?! :D

#174 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 2. - 18:10

Jhonny Tivio: megvan még a western nyereg! Szép sárgásbarna, feketével kombinálva, a bõrbe nyomott(ütött) cirka-firka mintával! MarlboroMan most biztosan kinevet! Hogy mondják ezt szakszerûen?Ja, 40 ezer Ft+ 25% ÁFA, de tuti, h tudsz alkudni. ;) Érdemes vmi vállalkozóval beszélni, akinek a nevére írathatod a számlát és akkor az Áfát visszakapod!

#175 Jhonny Tivio

Jhonny Tivio

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 123 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 2. - 22:50

Nagyon szépen köszönöm! :D Apukám vállalkozó,úgy hogy az Áfás dolog megoldva!De jó állapotban van?Mert ha igen akkor fel is hívom,hogy tegyék félre!Aztán majd úgy is meglátjuk!Még egyszer nagyon köszi!!! :D Posted Image

#176 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 9:04

Jhonny Tivio: Jó állapotban van! A többi magánban megy.

#177 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 11:02

Alig bírom követni az eseményeket, akkor most mi van?Megvetted az angol nyerget+kiegészítõk?Azért pihentettem az ügyet mert azt gondoltam, ha 1-2 hétig nem telefonál senki, akkor egy 40-50%-os árcsökkenést tudunk elérni......így meg árában vásároltok, na mindegy majd a következõnél.

#178 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 13:28

Lámpás: igen, megvettem azt a nyerget. 40-50%-os árcsökkenést nem tudtam ugyan elérni, de szerintem nagyon jó áron vettem a felszerelést. :cool: Ha nagyon-nagyon kiváncsi vagy, megírom magánba,h mennyibe került. Posted Image CSAK MOST,CSAK NEKED,CSAK ITT! :D

#179 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 13:37

Képzeljétek megkérdeztem a kecskét. Kameruni(remélem jól írom)vadas színû a szõrzete, fekete lábakkal.Fiatal, egy éves, még nem ellett a szentem( így nemtom,h mennyi tejet ad :D ).Rágni viszont tud(ha tejelni nem is)!Gondoljatok bele, fûnyírás letudva!Szóval egy ilyen kecske kb.12-13.e Ft, de a gazdája 10.e-ért is odaadja. Viszont! Nem feltétlenül pénzt kér érte, hanem mondjuk 3-4 q kukoricát( 2.500,-Ft/q)...stb, azaz ilyen értékben.Remélem nem búbolnak meg ezért a kis hirdetésért, de az apróban nem találtam helyét, lovakhoz meg mégsem rakhatom be?!

#180 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 18:32

Nagyon-nagyon kiváncsi vagyok az árakra, légyszi írd meg.Szerintem semmi baj a kecske projekt infóval, itt a helye! ( ezen még gondolkodom )

#181 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 18:35

Azért ha tudnám, hogy mennyi tejet ad ill. ad -e egyáltalán, és hogy kell ezt fejni sokat dobna a döntésen.

#182 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 20:27

Bocs, hogy beleszólok... :rolleyes: Ha a kecske tényleg kameruni, akkor csúcstejelésre ne számíts. Ez egy törpe fajta, ami hobbikecskének nagyon jópofa, de ezért a pénzért érdemesebb "normál" kecskét venni, leinfózható helyrõl, ahol megmondják a tényleges termelését. Ha kell kecsketartási szaktanácsadás, szívesen segítek, amiben tudok. Posted Image

#183 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 10:55

Falovacska!A nyerget láttam, hiszen jártam ott. :D Kényelmes lesz, nekem pontosan ilyen van! Posted Image Rosinante!Nagyon aranyos Posted Image vagy, hogy beleszólsz de leginkább csak ugratjuk egymást.Jó tudni hogy van a témához értõ ember, mert lehet hogy egyszer komolyan veszek egy kecskét.

#184 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 13:43

Eredeti szerzõ: Lámpás: Falovacska!A nyerget láttam, hiszen jártam ott. :D Kényelmes lesz, nekem pontosan ilyen van! Posted Image Lámpás: Nagyon remélem! Tényleg, azt tudod, h milyen gyártmány? Azt nem tudtam megfejteni. [ Március 04, 2005, 12:45: Az üzenetet átszerkesztette: Falovacska ]

#185 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 6. - 16:06

Sziasztok!Szépen lekentem bõrolajjal a nyerget és a szerszámokat,a zablát beáztattam vízbe. Olyan gyönyörû lett minden!Megnéztem még1X-er a nyerget, de semmilyen jelzést nem találtam rajta arra vonatkozóan, h ki gyártotta, hol gyártotta stb. Pedig jó lenne tudni.A hétvégén ugye lovagoltatok helyettem is, mert én sajnos nem tudtam kimenni! Posted Image [ Március 06, 2005, 15:07: Az üzenetet átszerkesztette: Falovacska ]

#186 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 7. - 13:54

Szasztok Fejériek!Vajh ki lovazhat Csórón a Csóri Csukával szembeni utcában? Fórumos-e az illetõ? Ki tudja? Üdv.

#187 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 7. - 16:04

Falovacska! TE western nyerget is akartál venni, vagy csak megtetszett.Vagy még egy lehetõség létezik, mégpedig, hogy a western nem is stílus, hanem vírus. MM pedig a reservoir (gazdaszervezet).

#188 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 7. - 21:29

idézet:
A hétvégén ugye lovagoltatok helyettem is, mert én sajnos nem tudtam kimenni! [/QUOTE]Természetesen lóra ültünk, de nem vesztettél semmit, annyira hideg van, és annyira unom már. Posted Image Volt nálam a hétvégén a Lajos bácsi és tõle hallottam, hogy Fövenyinél hamarosan csikó lesz.Biztosan nem fogja eltitkolni ha megszületik :rolleyes:

#189 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 8. - 10:10

Eredeti szerzõ: Fövenyi:Falovacska! TE western nyerget is akartál venni, vagy csak megtetszett.Vagy még egy lehetõség létezik, mégpedig, hogy a western nem is stílus, hanem vírus. MM pedig a reservoir (gazdaszervezet). Fövenyi: Hello! A western nyeregre a Jhonny Tivionak fájt a foga (nem tudom, megnézte e már, mert nagyon érdeklõdött utána). Én a hagyományos angol stílus híve vagyok, még western nyeregben nem ültem, de szívesen kipróbálnám. Vagy ez a mondat is félreérthetõõõõ? :D

#190 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 8. - 10:19

Lámpás:Ha a Lajos bácsi azt mondta, akkor biztos igaz!Nálunk is van egy "Lajos bácsi", aki mindent tud, mindent lát, mindent hall! :D Szóval csikó születik? Ezúton tisztelettel megkérjük a Fövenyit , h ne üzengessen nekünk itt a Lajos bácsin keresztül, hanem meséljen a lovairól direktbe! Posted Image

#191 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 10. - 9:40

A Lajos bácsi a Dr. Somogyi állatorvos, akit lehet -tekitve, hogy Sz_battyányi- te is ismersz.Az idén is lesz Utazás kiállítás, mi valószínüleg megyünk, nyitástól zárásig van lovasprogram, ha másokat is érdekelne lehetne közösködni.

#192 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 10. - 10:22

Igen így már ismerem.Vannak még lovai? Arab lovakat tartott, ha jól emlékszem.

#193 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 10. - 11:06

Csak sorban.:- Az ellést áprilisra datáltuk, de nagyon le van tõgyelve a kanca. Mivel én ridegen tartom a lovakat, gyorsan nekiugrottam a hideg miatt az istálóban egy elletõbox megépítésének. A hétvégén elkészült, most a kancát szoktatjuk. Úgye mondanom sem kell, hogy mivel két lovunk van, a másik nincs meg egyedül kint, annak is helyet kell csinálni. Ez az elsõ csikóm, így bár primitív jellegû a ló (komplikáció gyakorlatilag nincs) hétvégétõl kintalszom. A pontos fedeztetési dátumot nem tudjuk, mert április közepétõl júliusig bent volt a csõdör a kancáknál (még nem nálam). Az apa egy Narog nevü lengyel konic. Képem van, csak valaki segítsem felrakni vhová.-Lajos bácsinak van egy vemhes arab telivér kancája,annak az elözõ évi csikójával, plussz két shagya arab kancaja, ezek négy évesek.

#194 Jhonny Tivio

Jhonny Tivio

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 123 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 10. - 21:35

Falovacska:Bocsi hogy csak most válaszolok!Megnéztük MM-el a nyerget.Hát hogy enyhén kifelyezõ legyek egy jó-ló-szakértõi vélemény is alátámaszt,hogy talán bárszéknek jó lenne!Azért maradt ott olyan sokáig tongue.gif !De mind ezek ellenére nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek! Posted Image [ Március 10, 2005, 20:35: Az üzenetet átszerkesztette: Jhonny Tivio ]

#195 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 23:11

Fövenyi: Nagyon drukkolok, h hamar megszülessen az a kiscsikó és egészséges legyen!A Somogyi Dr. lovait lovagolják,vagy csak úgy vannak? Jhonny Tivio: Sajnálom, h nem jártál szerencsével! És bárszéknek sem veszed meg? :D

#196 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 23:23

A 4 napos hétvége alatt sikerült 3X-or kimennem terepre. Fantasztikus volt, eltekinve attól, h a motorosokat és rallysokat kellett kerülgetnem...Két évvel ezelõtt még szinte csak a lovasok "uralták" a pákozdi hegyeket, most meg szinte teljesen kiszorultunk! Hol vannak ilyenkor a természetvédõk????Teljesen föl van szabdalva a terep, a lovak ijedeznek...Eddig attól kellett csak tartani, h felröppen egy fácán a bokorból, most meg 3-4 motoros támad szembõl hirtelen, meg szakadt ladák és trabantok üldöznek hátulról!Fölháborító!

#197 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 16. - 2:02

Épp akkor mentem ki terepre, amikor te indultál hazafelé! Láttam, hogy gurulsz el a kocsival, de nem vettél észre... tongue.gif A motorosokat Mirage is utálja, az endúrósokkal nincs bajom, azok valahonnan valahova mennek, de már a krosszosok is egyre jobban ideszoknak, azok meg körbe-körbe mennek, 10 méteres sávban letaposnak mindent, a ladás-trabantos banda meg a másik. És felverik a köveket, a lónak meg kimegy a lába, ha arra találunk menni. Hogy mit lehetne tenni ellenük, azt nem tudom, mondjatok ötleteket.. Nincs valakinek pár harckocsi aknája? :D

#198 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 16. - 10:13

Amikor még Iszkaszentgyörgy környékén lovagoltunk írtam is, hogy a motorosok többsége milyen kulturált. Amikor észrevesz azonnal leállítja a motort, megvárja amíg elhaladunk, üdvözöljük egymást. Posted Image Na ez itt (Úrhidán) nem így mûködik!!!- és van itt mellettünk egy repülõtér is, + nyakik ér a sár ....Addig amíg nem fog a motorosok között terjedni egy sztori ami arról szól, hogy lerugta a ló a motorost, mert megijedt nem fog ez változni.

#199 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 16. - 18:33

A Somogyi Dr. lovai jórészt csak vannak, egy Dunaújvárosi srác járt egy idõben, de már neki is van lova. Talán van valami új leányka aki jár ide, de nincsenek rendszeresen lovagolva.Ápr. 4.-re várja Lajos bácsi a kiscsikót, aminek egy Dior nevü mén az apja, aki egy Fejér megyében felállítot arab telivér.Tök érdekes, hogy kezdõ lovasként bárhová elmentem és fizettem, ahol csak lovagolhattam. Ma, még mindig kezdõ lovasként heti hét nap napi két három lovaglást be tudnék szervezni magamnak. Ti nem így vagytok vele?

#200 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 17. - 10:12

Ma délután megboronálom (fogasolom) a pályát, és kezdõdhet a nagy tavaszi dresszir. (rá is fér már a lovakra akik a viszontagságos idõjárás idején eléggé el K-tak)Április 2-a körül lesz Üllõn lovastusa verseny, a vasárnapi programra szeretnék menni, ha érdekel valakit biztosan lesz a kocsimba hely.