Eger és környéke
Közzétéve 2009 június 1. - 10:08
Közzétéve 2009 június 1. - 10:41
Közzétéve 2009 június 1. - 11:58

Edited by Repülõrajt, 2009 június 1. - 11:59.
Közzétéve 2009 június 1. - 14:18
Közzétéve 2009 június 1. - 16:14
Kb õt éve beszéltem egyszer telefonon vele, akkor már eladta a kezdõk alá való lovait azért nem vállalt, de nagyon kedves volt és megk9sz9nte a megkeresését és Petihez küldött. Aztán tavalyelõtt amikor Anikó járt hozzánk a lovainkat átlovagolni és tanítgatni ismét felkerestem, ekkor már személyesen. Ekkor már meg idõhiány miatt ném foglalkozott kezdõkkel. Én a lóval mentem volna át hozzá egy kis tanulásra, de úgy nem vállalt. Aztán most már a tanya is elkelt, Holland vette meg, mint szinte mindent itt a környéken. Hallomásbõl tudom hogy lovagolni lehet, talán a Csapó is a faluban lakik még, de hogy segít-e azt sajna nem tudom. Megkérdezem, az egyik sógornõm Bekölcén lakik.
Bocsi a hibákért de épp rendezkedünk, a klaviatúra a szekrényben a monitor a vitrinben így alig látom amit írok. :(
Köszi az infokat!Nagyon sajnálom,hogy megszûnt ez a hely,mert nagyon szuper volt,a lovak,az oktatás,a vendégszeretet,a táj....minden

Egyébként Szultán (az Zay-lóról) indult a Nemzeti Vágtán,de harmadik lett az elõdöntõben,és mivel csak az elsõ és a második jut tovább,így lemaradt.:(
Edited by Lovas8999, 2009 június 1. - 16:15.
Közzétéve 2009 június 1. - 18:24

Közzétéve 2009 június 2. - 11:51
Közzétéve 2009 június 6. - 17:28

Közzétéve 2009 június 8. - 16:00
Sziasztok!
Én is Egerben lakom és a Karap tanyára jáok lovagolni! Repülõrajttal ismerjük is egymást.![]()
Na most hirtelen nem tudok mit írni, csak tudjátok, hogy itt vagyok!
Szia

És máshol is lovagoltál vagy a Karap tanyán kezdted?
Közzétéve 2009 június 8. - 19:44
Közzétéve 2009 június 10. - 9:43
Rólad sem lehet sokkal többet megtudni a profilod alapján,mint mondjuk rólam.Vagy mire vagy kiváncsi?Nem is gondolná az ember, ezek az egri leánykák milyen szégyenlõsek. Lehet egy kicsit többet tudni rólatok? Igérem Reprajt csevegõsbarátnémmal nem vesézünk ki titeket.

Közzétéve 2009 június 10. - 13:01
Ijedtemben megnéztem a honlapom, de szerintem kitöltöttem rendesen. Honlapom nincs, a korom és hogy hol lakom nem szégyenlem. A bemutatkozásnál pedig a teljes nevem is szerepel, és a történetem hogyan találtam lóközelben magam. Nekem így tisztességes. De hogy idézzem Nádor barátunkat: "kinek a pap, kinek a papné"Rólad sem lehet sokkal többet megtudni a profilod alapján,mint mondjuk rólam.Vagy mire vagy kiváncsi?
:confused:
Közzétéve 2009 június 10. - 16:54

Edited by Repülõrajt, 2009 június 10. - 16:57.
Közzétéve 2009 június 10. - 17:55

Közzétéve 2009 június 14. - 19:33
Hát értem,én viszont nem szeretem kiadni az adataim ,mert sajna már volt rossz tapasztalatom ezzel kapcsolatban :S
De ha gondoljátok privát üzenetben küldhetek nektek egy kis bemutatkozást,csak szóljatok.
nah jól van látom nem kell ..:( mind1
mi a helyzet veletek,lovagoltatok a hétvégén?
én lovardáztam ma,ugrattunk,nagyon jó volt ;)
Közzétéve 2009 június 14. - 19:45
Közzétéve 2009 június 14. - 20:03

Közzétéve 2009 június 14. - 20:29
Ó, dehogyis! Csak olyan kis fürge, ha meglátja az ostort még mindig futrinkázik körbe-körbe. Félek nehogy elessen. Ha meg nincs a kezemben a rettegett tárgy akkor bejön rögtön középre. Rafkós kiscsaj! Ráülni meg eszemben sincs. Eddig az elõzõ gazdinál csak egy boxban ácsorgott, ezért nem mertem csak ismerkedés szintjén dolgozgatni vele. Azért ha szerinted jó neki, kicsikét járogatunk.Zsebi, szerintem közelgõ elléstõl függetlenül nyugodtan dolgozgass a pónival, még jót is tesz neki egy kis mozgás. Persze, ilyenkor értelemszerûen jobban kell rájuk vigyázni, de gondolom, amúgy sem szoktad széthajtani.

Közzétéve 2009 június 14. - 20:37

Közzétéve 2009 június 14. - 21:18

Közzétéve 2009 június 15. - 6:19

Közzétéve 2009 június 15. - 21:01

Közzétéve 2009 június 17. - 15:41

Edited by Spanishereit, 2009 június 17. - 15:42.
Közzétéve 2009 június 17. - 20:03

Közzétéve 2009 június 18. - 14:29

Közzétéve 2009 június 18. - 15:32
Igazából azt akartam csak burkoltan megfogalmazni, hogy a környékbeli lótartók nem összetévesztendõk a valódi oktatókkal és nem kell adni a véleményükre, .....
A Zayról is odamenekültek a jobbérzésûek...
ezek most nekem szóltak? mi bajod van Pistával?
Nancynek átadom a te üdvözleted is.

Közzétéve 2009 június 18. - 16:50
Közzétéve 2009 június 18. - 17:48
Szia és köszi
![]()
Köszönöm kérdésed jól vagyok, elkezdtem újra oktatni itt: www.bellandor.com :guny: nagyon jó kis hely , teljesen új, de alakul a csapat!!! És szuper lovak vannak, igazi sportlovak, nem a klasszikus iskolaló kategória![]()
Wow, ez a hely nagyon színvonalas, és hatalmas! A nagylovakról nem találtam képeket, pedig kíváncsi vagyok rájuk! A pónik csodaszépek.

Nehogy összevesszetek itt

Sokaknak ez megfelel! Vágtázhatnak terepen, ugratnak, élményeket élnek át. Jó nekik! Nehogy már el akarjuk venni tõlük ezt!

(Fontos megjegyeznem, hogy részemrõl Zay Pistáról mindezek nem szólnak, továbbra sem tudom, milyen oktató!

*irónia
Edited by Repülõrajt, 2009 június 18. - 17:51.
Közzétéve 2009 június 18. - 22:03
nekem aztán senkivel semmi bajom, de nehogy már õt oktatónak nevezzük ...
visszaolvastam az összes hozzászólásomat,és még csak véletlenül sem neveztem Pistát oktatónak,mivel tisztában is vagyok vele,hogy õ nem az.
Nehogy összevesszetek itt
Jajj én egyáltalán nem szántam ellenségesnek a hozzászólásom,bár talán a "mi bajod van" kifejezés úgy jött át,de nem úgy gondoltam,csak kiváncsiságból kérdeztem

Közzétéve 2009 június 19. - 13:44

Edited by Spanishereit, 2009 június 19. - 13:47.
Guest_Mongol_*
Közzétéve 2009 június 19. - 13:53

Közzétéve 2009 június 19. - 14:17
Hozzászólásod nagyon jellemzi a környék lovasainak egymáshoz való hozzáállását. Nem személyeskedek, többek között emiatt nem lehetséges normális, emberi hangú lovas összejöveteleket, találkozókat szervezni. Itt mindenki jobb a másiknál, aki lóra ül, csak egy hülye dilettáns lehet. Már régóta más régiókat keresek fel, nem is hinnéd milyen újszerû, barátságos hangulat van kinn a nagyvilágban.
TUDOM!

Én is más régiókban járok azóta már.....
Sõt a nagyvilágot is kezdem megismerni így 33 év után és 18 év lovaglás után, mindenhol összetartatanak és barátságosak a lovasok.Szerintem! :kocc:
Szerintem az Eger környéki lovasok mind jófejek, rengeteg túrán voltam velük, versenyeken, bulikon, stb-
hidd el, nincs semmiféle rossz hozzáállás-
de az tény, lovasok között mindenkinek a saját lova a legjobb, saját edzõje a legjobb és az a lovarda, hangulat ahová õ jár.Ez normális-viszont így nehéz továbblépni.
Arról szólt az egész, hol érdmes tanulni!
én nem állok senkihez sehogy, csak ismertem a sztorit, mikor szegény Reprajttal közölték, a lovaglás az nem az õ sportja és jobb lenne ha elfelejtené és mindezt egy olyan ember tette, akinek nem nagyon van alapja ilyen megállapításhoz, ezért aztán mertem javaslatot tenni arra, kitõl érdemes esetleg órákat venni!
Miért haragszol ennyire a környékbeliekre??
Guest_Mongol_*
Közzétéve 2009 június 19. - 14:35
Közzétéve 2009 június 19. - 14:44
Nem haragszom a környékbeliekre, azt viselem nehezen amit pl Te is elővezettél, hogy nyilvános fórumon is akár, de szigorúan úgy hogy a másik nem tud róla, vagy nem tud védekezni, lehúzzák. Most, aki ezt olvasta, azt gondolja, hogy Zayék semmirekellő antilovasok. Ettől kéne tartózkodni. A környékkel csak annyi a problémám, hogy a lokálpatriótizmust pejoratívvá tették és gyakorlatilag a kilátás van elzárva minden szinten. Ez sajnos a lovaskultúrára is rányomja a bélyegét. Így látom.
és tényleg. ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, örülök hogy "megismertelek"
esetleg magánban elárulod ki vagy? csak hogy értsem honnan a rálátás! KÖSZI
ja és hidd el tudják mit gondoluk róluk...
amúgy te hol lovagolsz, lovagoltál a környéken? talán ismerjük egymást
Edited by Spanishereit, 2009 június 19. - 14:39.
Közzétéve 2009 június 19. - 16:59

Közzétéve 2009 június 19. - 21:07
Közzétéve 2009 június 20. - 10:05
Szamosvölgyit mindenképpen megkörnyékezném, hiszen ahány tapasztalat, annyival nagyobb a tudás. Szerintem jobb ha több kézen megy át az ember.
Javaslom neked! Sõt én is kimegyek veled, amikor mész! Fõleg, ha terepre szeretnél menni, akkor menjünk együtt!
(Ne csodálkozz, hogy én is szapulom magamat, már úgy megszoktam!

Edited by Repülõrajt, 2009 június 20. - 10:12.
Közzétéve 2009 június 20. - 10:26
engem meg aztán végképp nem zavar ki hol lovagol és miért
![]()
ahhoz akartam hozzászólni, kikhez érdemes a környéken menni és errõl sajnos eszembe jutott rögtön, kikhez nem.
Na meg szegény Reprajt, mikor Pisti szinte elzavarta anno, ahhoz képest meg tessék! Már õ is tud segíteni azoknak, akik most ismerkednek a lóval![]()
nem akartam személyeskedni, csak úgy jeleztem, ha valaki fejlõdni akar, nem biztos hogy ma a Zayon érdemes lovagolnia, mert vannak attól alkalmasabb helyek szerencsére!!!
Amúgy sajnos nem derült ki az adatlapból lovas8999 mióta lovagol és ki õ, biztosan nem is sejti a "múltamat", így ezt a szálat varrjuk el :yeah:
Hát lehet,hogy vannak alkalmasabb helyek is,de régebben én is oktatóktól tanultam(Csapó,Szamosvölgyi),most pedig jól érzem magam itt a Zay-lón,lehet majd késõbb másképp fogom gondolni,mert valóban jóval kevesebb tapasztalatom van,mint neked.
egyébként nem tudom elképzelni Pistáról,hogy ilyeneket mond,mert én is lovagoltam már nála úgy,hogy rossz napom volt,és abszolút nem így állt hozzám,mint Reprajthoz.
Bár szeptembertõl amugy is elköltözök Egerbõl,nem tudom,hogy hogy tudok majd lovagolni.... :( :(
(Spanish, mikor tavaly Feri leesett - nem tudom, hány évtizede nem fordult vele elõ, de baleset kivel nem történhet? -
Még anno akkor is esett egyet,amikor együtt voltunk terepen 3-4 éve kb. Persze ez egyáltalán nem minõsíti.;)
amugy úgy látom Reprajt neked rendesen kijutott a szidalmazásból,úgyhogy büszke lehetsz magadra, hogy nem adtad fel ;) :kocc:
Közzétéve 2009 június 20. - 10:26
egyébként nem tudom elképzelni Pistáról,hogy ilyeneket mond,mert én is lovagoltam már nála úgy,hogy rossz napom volt,és abszolút nem így állt hozzám,mint Reprajthoz.
Most ez vagy azt jelenti, hogy hazudunk, vagy azt, hogy Reprajt tényleg megérdemli

Hová mész Egerbõl? Mindenhol van valami lovaglási lehetõség, csak meg kell találni.
Ferinek én is tudok egy esésérõl, amikor a mögötte vágtázó lovasára figyelt hátranézve, és közben történt valami, de azt sem számítottam. ;) Nehogy már attól függjön, kit érhet baleset, hogy hogy lovagol. Akkor csak jól meg kéne tanulni lovagolni, és nem kéne többet félni meg óvatoskodni.

Edited by Repülõrajt, 2009 június 20. - 10:34.
Közzétéve 2009 június 20. - 10:31
Most ez vagy azt jelenti, hogy hazudunk, vagy azt, hogy Reprajt tényleg megérdemli
![]()
![]()
![]()
Hová mész Egerbõl? Mindenhol van valami lovaglási lehetõség, csak meg kell találni.
Nem hiszem,azt hogy hazudtok

Amugy egyetemre megyek,ha minden jól megy....