Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Eger és környéke

• Please log in to reply
1565 válasz a témához

#161 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 1. - 10:08

Valóban, szokta emlegetni Peti Csapót. A Csapó Sportistállóról, illetve a holland általi megvételérõl volt egy nagy cikk is a Hírlapban. Én csak abból informálódtam. Azt olvastam, western lovaglást fognak tanítani, hogy hol tartanak a tervek megvalósításában, nem tudom, azóta sem hallottam róluk semmit.

#162 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 1. - 10:41

Annyit tudok még, hogy a Csapóhoz ment éjszakázni Peti többnapos túrán. Volt hogy minket is útbaejtett, kettõ percre beszélgettünk egy kicsit. Most hol éjszkázik, merre megy ha többnapos a túra?

#163 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 1. - 11:58

Halvány fogalmam sincs... :rolleyes: Mit szóltok, jól betett ez a kis csapadék a 3 napos ünnepnek. A földeknek biztos kellett, de a turistákból élõknek nem annyira.

Edited by Repülõrajt, 2009 június 1. - 11:59.

#164 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 1. - 14:18

Nézem a Nemzeti Vágtát. Nem tudjátok, idén nem indult Dongó Zoli? Még nem hallottam a nevét.

#165 Lovas8999

Lovas8999

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 1. - 16:14

Kb õt éve beszéltem egyszer telefonon vele, akkor már eladta a kezdõk alá való lovait azért nem vállalt, de nagyon kedves volt és megk9sz9nte a megkeresését és Petihez küldött. Aztán tavalyelõtt amikor Anikó járt hozzánk a lovainkat átlovagolni és tanítgatni ismét felkerestem, ekkor már személyesen. Ekkor már meg idõhiány miatt ném foglalkozott kezdõkkel. Én a lóval mentem volna át hozzá egy kis tanulásra, de úgy nem vállalt. Aztán most már a tanya is elkelt, Holland vette meg, mint szinte mindent itt a környéken. Hallomásbõl tudom hogy lovagolni lehet, talán a Csapó is a faluban lakik még, de hogy segít-e azt sajna nem tudom. Megkérdezem, az egyik sógornõm Bekölcén lakik.
Bocsi a hibákért de épp rendezkedünk, a klaviatúra a szekrényben a monitor a vitrinben így alig látom amit írok. :(

Köszi az infokat!Nagyon sajnálom,hogy megszûnt ez a hely,mert nagyon szuper volt,a lovak,az oktatás,a vendégszeretet,a táj....minden :)

Egyébként Szultán (az Zay-lóról) indult a Nemzeti Vágtán,de harmadik lett az elõdöntõben,és mivel csak az elsõ és a második jut tovább,így lemaradt.:(

Edited by Lovas8999, 2009 június 1. - 16:15.

#166 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 1. - 18:24

Szultán, amelyik Detk színeiben indult? Dobó Istvánnal a nyergében. :D Én nem tudom, Eger városát miért nem érdekli egyáltalán ez az esemény. Vannak azért itt lovak meg lovasok, ha kevesen is. Annyit mindegyik tud, mint Hajas meg az az énekesnõ... :D

#167 Lovas8999

Lovas8999

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 2. - 11:51

igen Detk színeiben indult ;)

#168 Luceila

Luceila

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 6. - 17:28

Sziasztok! Én is Egerben lakom és a Karap tanyára jáok lovagolni! Repülõrajttal ismerjük is egymást. :D Na most hirtelen nem tudok mit írni, csak tudjátok, hogy itt vagyok!

#169 Lovas8999

Lovas8999

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 8. - 16:00

Sziasztok!
Én is Egerben lakom és a Karap tanyára jáok lovagolni! Repülõrajttal ismerjük is egymást. :D
Na most hirtelen nem tudok mit írni, csak tudjátok, hogy itt vagyok!

Szia :)
És máshol is lovagoltál vagy a Karap tanyán kezdted?

#170 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 8. - 19:44

Nem is gondolná az ember, ezek az egri leánykák milyen szégyenlõsek. Lehet egy kicsit többet tudni rólatok? Igérem Reprajt csevegõsbarátnémmal nem vesézünk ki titeket.

#171 Lovas8999

Lovas8999

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 10. - 9:43

Nem is gondolná az ember, ezek az egri leánykák milyen szégyenlõsek. Lehet egy kicsit többet tudni rólatok? Igérem Reprajt csevegõsbarátnémmal nem vesézünk ki titeket.

Rólad sem lehet sokkal többet megtudni a profilod alapján,mint mondjuk rólam.Vagy mire vagy kiváncsi?:D :confused:

#172 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 10. - 13:01

Rólad sem lehet sokkal többet megtudni a profilod alapján,mint mondjuk rólam.Vagy mire vagy kiváncsi?:D :confused:

Ijedtemben megnéztem a honlapom, de szerintem kitöltöttem rendesen. Honlapom nincs, a korom és hogy hol lakom nem szégyenlem. A bemutatkozásnál pedig a teljes nevem is szerepel, és a történetem hogyan találtam lóközelben magam. Nekem így tisztességes. De hogy idézzem Nádor barátunkat: "kinek a pap, kinek a papné"

#173 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 10. - 16:54

Rólam - a trenddel ellentétben nem rejtélyes, kisötétített-negativizált - friss fotó is szerepel az adataimon kívül, ott van az msn-címem, amin bárki felveheti velem a közvetlen kapcsolatot, és a fotótáram linkje. El kell mondanom, hogy egyszer, nemrég ez alapján talált meg valaki idegen telefonon, pedig a telefonszámom pont nem szerepel a profilomon! Kicsit meg is ijedtem, hogy jó ég, ilyen könnyû bárkinek beazonosítani és megtalálni engem?! De igazából nem érdekel, aki akar, hát megtalál. Csavaros úton-módon, de igen, hozzá lehet jutni a telefonszámomhoz is annyiból, amennyit a fórumon lehet rólam olvasni! :) Ez egy olyan közösség, ahol személyes találkozások is megvalósulnak, vannak fórumtalik, egyesek a médiákban is szerepelnek (nem feltétlenül a Kék Fényben :D ), vagy versenyeznek, oktatnak, lovasboltot vezetnek, elkerülhetetlen a beazonosításuk. Aki másnak akar látszani, mint ami, vagy sárdobálással, trágársággal, akármivel szereti szívatni a virtuális társaságát, az nagyon hamar kívül találja magát! Érthetõ az újak idegenkedése, hiszen sok netes közösség rémes. Hát, néha ez is. :D Amire feltétlenül kíváncsiak vagyunk, mi fórumosok, mindig, az az életkor, és a lakhely... Kinek a pap, kinek a paplan... :kv:

Edited by Repülõrajt, 2009 június 10. - 16:57.

#174 Lovas8999

Lovas8999

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 10. - 17:55

Hát értem,én viszont nem szeretem kiadni az adataim ,mert sajna már volt rossz tapasztalatom ezzel kapcsolatban :S De ha gondoljátok privát üzenetben küldhetek nektek egy kis bemutatkozást,csak szóljatok. :ang:

#175 Lovas8999

Lovas8999

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 14. - 19:33

Hát értem,én viszont nem szeretem kiadni az adataim ,mert sajna már volt rossz tapasztalatom ezzel kapcsolatban :S
De ha gondoljátok privát üzenetben küldhetek nektek egy kis bemutatkozást,csak szóljatok. :ang:

nah jól van látom nem kell ..:( mind1
mi a helyzet veletek,lovagoltatok a hétvégén?
én lovardáztam ma,ugrattunk,nagyon jó volt ;)

#176 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 14. - 19:45

Bocsika, én mostanában bármit írok jön a kisasszony és egy gombnyomással eltünteti. Úgyhogy megint. Nagyon sajnálom, hogy így jártál más fórumon, már nagyon várom a beszámolót, hátha van egyezési pont és tudok egy kicsit nosztalgiázni. Sajna mostanában annyira összejönnek a dolgaim, hogy még itthon is alig jutok a lovak közelébe. Csak a futószár marad nekem, de mostanában olyan piszok a kisasszony, hogy a gumiskikötõt elõ kellett vennem. Én gonosz. De így kevesebb a konfliktus közöttünk. A póni meg már kezd tõgyelni, úgyhogy vele leálltam, nincs munka csak legelészés. Ha meglesz a kiscsikó komolyabban elkezdünk megismerkedni egymással. Éppen tegnap próbáltam beilleszteni Karaphoz valahogy egy-egy órácskát, de akárhogy illesztgetném sehogy nem fér még be. No nem baj, lesz ez jobb is.

#177 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 14. - 20:03

Zsebi, szerintem közelgõ elléstõl függetlenül nyugodtan dolgozgass a pónival, még jót is tesz neki egy kis mozgás. Persze, ilyenkor értelemszerûen jobban kell rájuk vigyázni, de gondolom, amúgy sem szoktad széthajtani. :)

#178 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 14. - 20:29

Zsebi, szerintem közelgõ elléstõl függetlenül nyugodtan dolgozgass a pónival, még jót is tesz neki egy kis mozgás. Persze, ilyenkor értelemszerûen jobban kell rájuk vigyázni, de gondolom, amúgy sem szoktad széthajtani. :)

Ó, dehogyis! Csak olyan kis fürge, ha meglátja az ostort még mindig futrinkázik körbe-körbe. Félek nehogy elessen. Ha meg nincs a kezemben a rettegett tárgy akkor bejön rögtön középre. Rafkós kiscsaj! Ráülni meg eszemben sincs. Eddig az elõzõ gazdinál csak egy boxban ácsorgott, ezért nem mertem csak ismerkedés szintjén dolgozgatni vele. Azért ha szerinted jó neki, kicsikét járogatunk. :)

#179 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 14. - 20:37

Valószínûleg fél az ostortól, meg kéne próbálni megbarátkoztatni vele, hogy hagyja magát megérinteni, megsimogatni vele - persze ha nem bírsz vele, inkább ne most álljatok neki huzakodni. :) (Az ostorimmunizálásnál amúgy sem kell veszekedni, pont az a lényeg, hogy a ló nyugodtan, lazán álljon, és fogadja el az õsellenség verõeszköz közelségét, ezt ráerõszakolni nem lehet.) A járogatás mindenképp jó, egyrészt formában marad a csaj, másrészt szinten tarthatjátok/javíthatjátok a kommunikációt, így csökken az esélye annak is, hogy esetleg a boldog anyuka úgy döntsön, hogy nem akar odaengedni a csikójához. :D

#180 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 14. - 21:18

Na ez már nekem is megfordult a fejemben. vannak dolgai a leányzónak, lehet lesz egy kis harc. Az ostort már elviseli bár rettentõen indulna elõször de aztán már szépen tudom vele simizni. Csak a körre kimenetel. Repülõrajt :D Nekünk valami õsi ösztönünk van arra hogy ilyen lovakat szerváljunk. A másik nagysága aki tudod meséltem két lábon indít most egyesben csinálja ugyanezt. Kb öt évet öregedek mire Gyulám hazaér a kocsival. A kis szemétje hátranézeget, addig amíg dolog van a kocsi körül ácsorog szépen, ahogy Gyula a bakra lép már mint a villám. Néha alig tudja elkapni a kantár végét. Volt hogy a hülye elindult a vetésbe, Gyulám meg ott rallizott a trágyahoró kocsin amíg elkapta a szárat. Ennek ellenére nincs gond sehol, csak az indulásnál vannak problémák. Na persze meg futószáron bepróbálkozik, de csak nekem. :mad: Fingós égbedobós elrohanós rámfordulós. Eddig még mindig korrigáltam, de jó lenne ha leszokna róla minél hamarabb.

#181 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 15. - 6:19

Tele lehet a hátsója... :) Nálunk is megy már két póni fogatban, annyira jól csinálják, mintha életükben ehhez lettek volna szokva. Pedig dehogyis. :D Tegnap akadályhajtottunk vágtában a nagyparkolóban. A vemhes pónihölgyet tényleg dolgoztatni kell, azt mondják, minél tovább van mozgatva, annál könnyebb az ellés. A "dolgoztatni" szó persze nem rönkhúzást jelent, de simán vágtázhat futószáron. Én se járok Karphoz sajna... Anyagi okokból lehet, hogy egész évben. Vagy mire megint lesz pénzem, jön a sárdagasztós téli lépegetõs terep. Tegnap a huculon lovagoltam egy kicsit Szilváson, nem eleget, sajna. Nagyon kéne foglalkozni vele, olyan könnyen elszemtelenedik, hogy az ember gyõzzön utána módosítani a gondolkodásán! Luceila is felült rá, szegény nincs szokva ilyen kemény szájú lovakhoz, és ügetésben bevitte a helyére :o Luceila ügyes lovas, Peti akármelyik lovát jól ellovagolja terepen és lovardában egyaránt, de azt mondta, nem biztos, hogy próbálkozik Démonnal még egyszer. Pedig kint a völgyben milyen ügyesen összeszedte! Majd õ tud mesélni a héten lovas élményeket, ki van neki adva, hogy az összes lovat lovagolja a hétvégéig, míg nincs otthon a Fõnök! :) Én is szívesebben lennék ott, mint a munkahelyemen, de hát sajna... :(

#182 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 15. - 21:01

Hát már a hétvégére tényleg beszervezek egy kirándulást Szilvásra. Borzasztó, alig pár km és csak a világháló köt össze minket. Gyulám háta mögött leszervezem a lovunk patkolását, és majd megyünk Szilvásra is vele. Dolgoznia kell a kisasszonynak nincs mese. Ingyenélõ nincs a portán, tessék megdolgozni a betevõért. Gyulám mindig a kifogásokat sorolja: kopik a körme, nem elég erõs még a szügye, nem húzza akocsit dombra stb. Hát elég! Úgyhogy Reprajt megyünk egy lóerõvel mihelyst lehet. Addig meg vonattal. :D Ma voltam Szalókon, tud arra valaki lovas objektumot? Tanyát?

#183 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 15:41

Sziasztok!!!! Én csak voltam egri, így látogatóba jöttem ide és kicsit olvasgattam.... Csak azt szeretném kérni, ne gondoljátok, hogy aki lovagoltat vagy lovai vannak a környéken, az mind oktat is .... Reprajt! Emléxel, hogy biztattalak a Psitis afférod után, hogy ne add fel???? Halgassatok rám, ha tanulni akartok, sorrendben a következőknél tehetitek ezt: 1. KOVÁCS ERNŐ (ha van épp olyan lova, amin tud vállalni és nem csak versenyre készíti) 2. Szamosvölgyi Feri (megtanít a lóval bánni, megérteni hogyan működik, mit miért csinál...) 3. Karap Peti (együtt végeztük az edzőit, alapos és lelkiismeretes, kicsit óvatos) Ők képzett és tapasztalt oktatók, nem teszik tönkre a lovakat sem és probléma esetén nem szállítják le a lovast.... ja és bármilyen lovon bármilyen feladatot megoldanak , úgy hogy öröm nézni hogyan lovagolnak ők maguk :D na csak ennyi, hogy kicsit védjem a mundér becsületét :ang: az hogy valaki feltesz egy lóra, körbelovagoljuk a tavat vagy körözünk a karámban, az nem okattás!!! És ráadásul veszélyes is... Jó lovaglást nektek, ha bárki találkozik Nancy-vel csókoltatom (én ültem rajta először anno :-)

Edited by Spanishereit, 2009 június 17. - 15:42.

#184 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 20:03

Üdv újra köztünk, Spanish! :kocc: Örülök, hogy "látlak"! :) Sajna Ernõ már nem tanít tudtommal. Ott van a Mátyuson õ is, fõleg a lovak edzõjeként, ahogy én észleltem. Bár valószínûnek tartanám, hogy tanít néhány szerencsést, de otthon már nem. Rambó is a Mátyuson van. (Az is milyen szuper ló!) Igaz, azt nem kérdeztem meg, hogy ott lehet-e venni tõle órát! Ha lenne idõm meg anyagi hátterem, én bizony oda is járnék, Ernõhöz és Ferihez, ilyen telhetetlen vagyok :D De normál körülmények között örülök, ha az idén még kijutok Karap Petihez. :( Én is õket ajánlom mindenkinek. És ha már itt tartunk, szerintem nagyon jó oktató Szepesi Joci és Mátyus Eszter is. Eszternek az óráit mindig nagyon élveztem! Õk is Karap Petinél tanítanak. Elnézést, ha van a környéken más kiváló oktató, aki nem került szóba. És egyébként mi újság? Sikerült gazdát találni a pacinak?

#185 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 14:29

Szia és köszi :cool: Igazából azt akartam csak burkoltan megfogalmazni, hogy a környékbeli lótartók nem összetévesztendõk a valódi oktatókkal és nem kell adni a véleményükre, sõt ;lehetõleg nem kell tõlük tanulni semmit... :dev: Lassan szerintem Borza Enikõt is érdemes megnézni a szalóki úton, ha van ideje, sz'tem ott is van jó ló és õ is, a férje is elég tapasztaltak már.Enikõ is Ferinél, aztán Ernõnél tanult és volt olyan szerencsés, hogy Lovász Józsival is edzett :kir: mázlista! A Zayról is odamenekültek a jobbérzésûek... :rolleyes: Köszönöm kérdésed jól vagyok, elkezdtem újra oktatni itt: www.bellandor.com :guny: nagyon jó kis hely , teljesen új, de alakul a csapat!!! És szuper lovak vannak, igazi sportlovak, nem a klasszikus iskolaló kategória :P Ciklont elvitték, nagyon fog hiányozni, fõleg hogy így kevesebbet lovagolhatok, de már lázasan keressük az új paccot.Tényleg, nem tudsz valami olyan lovat, mint Rambó??? Imdátam azt a lovat, rengeteget izzadtam rajta és amikor nyakig érõ mocsár volt a maklári pályán, olyan pontosan tudott a közepébe vágtázni, hogy a fülem is sáros lett... de milyen jó is volt még akkor :D hát röviden ennyi, puszilok mindenkit aki a régi arcok közül még megvan, lehet majd járunk Szilváson és akkor kereslek, jó lenne egy nosztalgiát terepezni :kocc: , persze Nancy és Golyó nélkül már sosem lesz az igazi :(

#186 Lovas8999

Lovas8999

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 15:32

Igazából azt akartam csak burkoltan megfogalmazni, hogy a környékbeli lótartók nem összetévesztendõk a valódi oktatókkal és nem kell adni a véleményükre, .....
A Zayról is odamenekültek a jobbérzésûek...

ezek most nekem szóltak? mi bajod van Pistával?
Nancynek átadom a te üdvözleted is. :cool:

#187 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 16:50

nekem aztán senkivel semmi bajom, de nehogy már õt oktatónak nevezzük ...

#188 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 17:48

Szia és köszi :cool:

Köszönöm kérdésed jól vagyok, elkezdtem újra oktatni itt: www.bellandor.com :guny: nagyon jó kis hely , teljesen új, de alakul a csapat!!! És szuper lovak vannak, igazi sportlovak, nem a klasszikus iskolaló kategória :P

Wow, ez a hely nagyon színvonalas, és hatalmas! A nagylovakról nem találtam képeket, pedig kíváncsi vagyok rájuk! A pónik csodaszépek. :) Ott aztán mindenre gondoltak. Én igazából nem láttam másmilyen tanyát, csak az ittenieket, ez az "uniós" színvonal, ami nálatok van, mindig elképeszt.

Nehogy összevesszetek itt :) Én tudom, milyen ragaszkodni valakihez és védeni másokkal szemben. De tény, hogy sokan oktatnak, akiknek az oktatói tudása (fontos: oktatói, és nem az, hogy tud megülni, ugratni, helyzeteket megoldani a lovon bármilyen helyzetben) hagy némi kívánnivalót maga után. Még én is oktatgatok néha-néha. Igen, ahol dolgozom, ott sincs igazi oktató, a tulaj is azért tud lovagolni, mert úgy született. Tehetséges. Valami 10-20 órát vett oktatótól. De rengeteg gyereket megtanított már "lovagolni". Itt a lovaglás szó alatt idézõjelesen értsük azt, hogy legalább 2 jármódban megülnek a lovon, aki szintén úgy született, az egy hét alatt vágtázik terepen; és nagyjából irányítják a lovat, legalábbis a zablával. A csizmasegítség, mint olyan, szinte ismeretlen... A stílus kissé kevert.
Sokaknak ez megfelel! Vágtázhatnak terepen, ugratnak, élményeket élnek át. Jó nekik! Nehogy már el akarjuk venni tõlük ezt! :D Aki komolyan gondolja, az elõbb-utóbb úgyis felfedezi az igazi oktatót, vagy legalábbis a hiányát. (A gyerekek nem biztos, de õk is felnõnek egyszer) :) Nem lehet rákényszeríteni mindenkit, hogy száron menjen a lova, hajlítsa, csizmasegítségeket használjon, ne tegye tönkre a hátát meg a száját, más is felülhessen még arra a lóra életveszély nélkül*... :gm: :dev:

(Fontos megjegyeznem, hogy részemrõl Zay Pistáról mindezek nem szólnak, továbbra sem tudom, milyen oktató! :) )

*irónia

Edited by Repülõrajt, 2009 június 18. - 17:51.

#189 Lovas8999

Lovas8999

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 22:03

nekem aztán senkivel semmi bajom, de nehogy már õt oktatónak nevezzük ...

visszaolvastam az összes hozzászólásomat,és még csak véletlenül sem neveztem Pistát oktatónak,mivel tisztában is vagyok vele,hogy õ nem az.

Nehogy összevesszetek itt :)

Jajj én egyáltalán nem szántam ellenségesnek a hozzászólásom,bár talán a "mi bajod van" kifejezés úgy jött át,de nem úgy gondoltam,csak kiváncsiságból kérdeztem :)

#190 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 19. - 13:44

engem meg aztán végképp nem zavar ki hol lovagol és miért :dev: ahhoz akartam hozzászólni, kikhez érdemes a környéken menni és erről sajnos eszembe jutott rögtön, kikhez nem. Na meg szegény Reprajt, mikor Pisti szinte elzavarta anno, ahhoz képest meg tessék! Már ő is tud segíteni azoknak, akik most ismerkednek a lóval :D nem akartam személyeskedni, csak úgy jeleztem, ha valaki fejlődni akar, nem biztos hogy ma a Zayon érdemes lovagolnia, mert vannak attól alkalmasabb helyek szerencsére!!! Amúgy sajnos nem derült ki az adatlapból lovas8999 mióta lovagol és ki ő, biztosan nem is sejti a "múltamat", így ezt a szálat varrjuk el :yeah: az a lényeg, hogy mindenki lovagoljon jó sokat és próbáljon olyanoktól tanulni, akiktől érdemes! Reprajt! Ez tényleg uniós színvonal, sajnos sok fotó hiányzik még a honlapról.... De bármikor kint vagyok, látom a jobbnál jobb lovasokat és edzőket dolgozni a pályákon, hozzá ez a csodás környezet-igazán felemelő azok után, amit eddig én is láttam és tapasztaltam lovarda fronton :D ha egyszer erre jársz (Pest), okvetlen elgyere ám!!!!

Edited by Spanishereit, 2009 június 19. - 13:47.

#191 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2009 június 19. - 13:53

Hozzászólásod nagyon jellemzi a környék lovasainak egymáshoz való hozzáállását. Nem személyeskedek, többek között emiatt nem lehetséges normális, emberi hangú lovas összejöveteleket, találkozókat szervezni. Itt mindenki jobb a másiknál, aki lóra ül, csak egy hülye dilettáns lehet. Már régóta más régiókat keresek fel, nem is hinnéd milyen újszerû, barátságos hangulat van kinn a nagyvilágban. :)

#192 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 19. - 14:17

Hozzászólásod nagyon jellemzi a környék lovasainak egymáshoz való hozzáállását. Nem személyeskedek, többek között emiatt nem lehetséges normális, emberi hangú lovas összejöveteleket, találkozókat szervezni. Itt mindenki jobb a másiknál, aki lóra ül, csak egy hülye dilettáns lehet. Már régóta más régiókat keresek fel, nem is hinnéd milyen újszerû, barátságos hangulat van kinn a nagyvilágban. :)

TUDOM! :D
Én is más régiókban járok azóta már.....
Sõt a nagyvilágot is kezdem megismerni így 33 év után és 18 év lovaglás után, mindenhol összetartatanak és barátságosak a lovasok.Szerintem! :kocc:
Szerintem az Eger környéki lovasok mind jófejek, rengeteg túrán voltam velük, versenyeken, bulikon, stb-
hidd el, nincs semmiféle rossz hozzáállás-
de az tény, lovasok között mindenkinek a saját lova a legjobb, saját edzõje a legjobb és az a lovarda, hangulat ahová õ jár.Ez normális-viszont így nehéz továbblépni.
Arról szólt az egész, hol érdmes tanulni!
én nem állok senkihez sehogy, csak ismertem a sztorit, mikor szegény Reprajttal közölték, a lovaglás az nem az õ sportja és jobb lenne ha elfelejtené és mindezt egy olyan ember tette, akinek nem nagyon van alapja ilyen megállapításhoz, ezért aztán mertem javaslatot tenni arra, kitõl érdemes esetleg órákat venni!

Miért haragszol ennyire a környékbeliekre??

#193 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2009 június 19. - 14:35

Nem haragszom a környékbeliekre, azt viselem nehezen amit pl Te is elõvezettél, hogy nyilvános fórumon is akár, de szigorúan úgy hogy a másik nem tud róla, vagy nem tud védekezni, lehúzzák. Most, aki ezt olvasta, azt gondolja, hogy Zayék semmirekellõ antilovasok. Ettõl kéne tartózkodni. A környékkel csak annyi a problémám, hogy a lokálpatriótizmust pejoratívvá tették és gyakorlatilag a kilátás van elzárva minden szinten. Ez sajnos a lovaskultúrára is rányomja a bélyegét. Így látom.

#194 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 19. - 14:44

Nem haragszom a környékbeliekre, azt viselem nehezen amit pl Te is elővezettél, hogy nyilvános fórumon is akár, de szigorúan úgy hogy a másik nem tud róla, vagy nem tud védekezni, lehúzzák. Most, aki ezt olvasta, azt gondolja, hogy Zayék semmirekellő antilovasok. Ettől kéne tartózkodni. A környékkel csak annyi a problémám, hogy a lokálpatriótizmust pejoratívvá tették és gyakorlatilag a kilátás van elzárva minden szinten. Ez sajnos a lovaskultúrára is rányomja a bélyegét. Így látom.

és tényleg. ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, örülök hogy "megismertelek"

esetleg magánban elárulod ki vagy? csak hogy értsem honnan a rálátás! KÖSZI

ja és hidd el tudják mit gondoluk róluk...
amúgy te hol lovagolsz, lovagoltál a környéken? talán ismerjük egymást

Edited by Spanishereit, 2009 június 19. - 14:39.

#195 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 19. - 16:59

Én ismerem Spanisht is és Mongolt is személyesen. Szerintem félreértitek egymást! Mindketten ugyanazt mondjátok, nem látok kötözködést a hozzászólásokban. Nem kell rögtön kardot rántani! :ang: Én is belepofáznék már megint. Egyik kedvenc témám. :D Igaza van Mongolnak, hogy az itteni lovasok jellemzõen sárral dobálják egymást (hátba, természetesen). Én még csak nem is vagyok senkinek konkurencia, de már kezdõ koromtól hányszor megkaptam! Szemtõl szembe is: nemcsak Zay Pisti javasolta fentieket, hanem Lovász (nem vezetéknév) Csabi is közölte velem, hogy lehetõleg ne menjek ló közelébe az életben, oda meg fõleg ne menjek vissza, sose lássanak többé, fényképen se. (És nem, nem estem túlzásba a megfogalmazást illetõen.) (És - mielõtt rosszra gondolnátok - nem csináltam semmi zûrt, csak nem tudtam kiülni a tanügetést 7 alkalom után.) Másik lovardát kellett keresnem, mert én voltam az elsõ lovagolni vágyó, akit a pénzével együtt elzavartak egy lovastanyáról. :kv: Gyakorlati eset: idegen helyen egy csapatban lovagoltunk egy helybéli nõvel (akivel ráadásul jó kapcsolatban voltam), és közölte a lovásszal, õ nem vágtázik velem egy csapatban, mert én nem tudok lovagolni. Majdnem bojkottálta az egész csapat vágtába indulását emiatt. Szerencse, hogy az ottani lovász jobban bízott bennem, mint saját "barátnõm". Vágtában aztán utolértem, és rákérdeztem, ugyan miért nem akart velem vágtázni? Azt hitte, nem hallottam, mikor ezt mondta a lovásznak, és torkán akadt a szó. Saját fõnököm (és 16 éve barátom) nemrég rosszullétig tartó röhögõgörcsöt kapott, mikor mondtam neki, hogy a kezdõk után felülök a huculra átlovagolni. Elmondanám, hogy a kezdõk reszketve szállnak le róla valahol, ahová nem készültek, és mindig, mindig én ülök fel utána, és akkor rendesen megy... Ez már egy éve így megy, de azért most szemberöhögött és hetekig gúnyolt, mert kimondtam. A hátam mögött folyamatosan megy a szapulás, egy helybéli ismert sportoló lovas csaj által kreált, rólam szóló rémtörténeteket 40 km-re innen hallottam vissza véletlenül, névre szólóan. Nagyon érdekes volt. Fõleg, hogy mondjuk sose látott lovagolni, de még ha igen, akkor sem volt igaz, amit terjesztett. De mindegy, hagyjuk, megérdemlem. Ez csak egy példa a sok közül, az ilyesmi ITT természetesen nemcsak velem kapcsolatos, ugyanígy mindenki, aki lóra szokott ülni, kapja a hátába a többitõl, akik szintén szoktak lóra ülni. Azok, akik tanítanak, a többi oktatót szidják. Mivel sok helyre jártam, mindenhol hallgattam a többi helyrõl és a többi oktatóról, hogy mennyire sz**ok. (Elõfordult, hogy összevesztem az egyikkel, mert vele szemben védtem a másikat, mivel én tudtam, hogy hazudozik olyanoknak, akik aztán ismeretlenül vitték tovább a gyalázkodásokat. És én voltam a rossz...) Nagy tiszteletem a kivételeknek. És milyen érdekes, hogy a kivételek között vannak azok, akiket oktatóként is javasolunk! Tõlük sosem hallom, hogy XY nem lovas, vasvillával neveli meg éhezteti a lovait, nyakig ér a gané az istállóban stb. Attól függetlenül, hogy másoktól ugyanúgy hallom sajnos az õket ért gyalázkodásokat... (Spanish, mikor tavaly Feri leesett - nem tudom, hány évtizede nem fordult vele elõ, de baleset kivel nem történhet? - , annyira örültek XY, meg ZX, hogy na lám, mégse tud lovagolni Szamos, lepotyog a lóról!) Van, hogy megérdemli valaki a szapulást (mint pl. én). Az viszont kizárt, hogy annyi antilovas, szadista, percenként leesõ, lusta, félholt lovakat lovagoló lovas lenne a környéken, mint amennyirõl hallunk!!!

#196 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 19. - 21:07

Hát elég érdekes a lovaglók szájából hallani ezeket. Ha én valakire valamit mondok, elõször a szemébe megy, aztán ha valaki megkérdezi elmondom, persze kicsit finomabban.Ez él erre a fórumra is, amit itt betûbe vések, az mind a tulajdonosának lett elõtte elmondva. Sokan nem is kedvelnek emiatt. Egy kicsit furcsa, hogy Reprajt barátnõm ilyeneket ír magáról. Ismeretlenül is nagy tisztelõje vagyok, olvasható a tudás a szavai mögött. Amikor én ide kerültem, már volt egy kis rálátásom a lóra, többek között az hogy igencsak veszélyes jószág. Amit a Mátyus tanyán a végletekig gyakoroltattak velem az ügetés, és a helyes ülés. Nyereg és vágta még szóba sem jött. És eljöttem ide, és persze minden voltam, alapból azt hallottam hogy "oktatóm" a hátam mögött lovagolva okítja az én lányomat hogy milyen kevéjen ül az anyja a lovon, én nagyképû vagyok, azért ülök egyenesen, és mindez azért mert nem voltam hajlandó letenni a kezem a lóra és a nyerget fogdosva görnyedten lovagolni. Bizony sokszor nyeltem a könnyeimet, mert volt ám csúnya veszekedés is.Az hogy az ágyában fetrengek az már meg sem lepett. És persze mindez annak a szájából aki a mai napig ott fetreng. Ennek ellenére tegnapi nap is jött egy kislány hogy ülne a lovunkra és én átküldtem erre a helyre. A lovak tündériek, napi szinten mennek, az elsõ alkalommal már terepre megy mindenki (más nincs) egyedül a Laci meg vezeti egy másik lovon ülve. Aki nem tud lovagolni, annak ez nagyszerû élmény. Amit nehezményezek, hogy miután éreztem hogy egy idõ múlva megakadtunk, egyhelyben topogok tudásilag miért nem lehetett azt mondani, én ennyit tudok. Keress mást, aki magasabb régiókba röpít. Az, hogy mellettünk a Csapó tanya, egészen véletlenül tudtam meg, sajnos már késõn. Kérdeztem Enikõt is egy lovastól, hogy oktatna-e szerinte, azt mondta, nincs ideje, kezdõkkel nem nagyon foglalkozik.Ez még akkor volt amikor Pumitánál dolgozott Bélapáton. Aztán érdeklõdtem a Kopaszról is, Bélapáton vannak lovai, oda sem ajánlották, nincs türelme a kezdõkhöz, mindig kiabál volt a leírás róla. Petire úgy akadtam, hogy a lovasbolt tulajdonosával jobban összeismerkedtünk Egerben, onnan nagyon sok dolgot vásároltam itteni "oktatómnak". Õ nagyon kedves volt, ahány névjegykártyát leadtak neki, mindbõl adott egyet, mondván nem ajánl senkit válasszak én. Köztük volt Karap Peti is, õt már telefonon ajánlotta a Csapó is, Szamosvölgyi is. A mai napig õrizgetem a kártyákat, még nem tettem le a lovaglásról.Szamosvölgyit mindenképpen megkörnyékezném, hiszen ahány tapasztalat, annyival nagyobb a tudás. Szerintem jobb ha több kézen megy át az ember. Számomra nagyon furcsa hogy a Szamosvölgyirõl ilyeneket beszélnek, hiszen aki csak egy kicsit is rálát a lóra, tudja mivel jár. A gyerekeknek bizony példálóztam én is, hogy milyen nagy neves múlttal és tudással rendelkezik, és lám õt is éri baleset. A ló nem játék. De nem rosszindulattal, egyszerûen rávilágítva, a lovacska nem rajzfilmfigura amivel a gazdija milyen jól megérti magát és nyereg és kantár nélkül száguldozik a nagyvilágban.

#197 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 20. - 10:05

Szamosvölgyit mindenképpen megkörnyékezném, hiszen ahány tapasztalat, annyival nagyobb a tudás. Szerintem jobb ha több kézen megy át az ember.

Javaslom neked! Sõt én is kimegyek veled, amikor mész! Fõleg, ha terepre szeretnél menni, akkor menjünk együtt!

(Ne csodálkozz, hogy én is szapulom magamat, már úgy megszoktam! :kv: De komolyan, tehetségtelen vagyok, béna, gyáva, és mindig csak rosszra gondolok. Ezt lesz alkalmad meglátni a közös terepünkön. :D Petinél nem rí ki nagyon, mert õ óvatos, eleve nem hoz rázós helyzetekbe, sõt õ el is várja az óvatosságot, amiben én jeleskedem. :D Az összes többi lovas és nem lovas lenéz és megvet azért, hogy én "vészmadár" vagyok, aki mindig figyeli a körülményeket, és károg, hogy fúj a szél, jön egy motoros, vigyázat, nejlonszatyor... Fú, de utálnak ezért! Legszívesebben megfojtanának, akármibe lefogadom.)

Edited by Repülõrajt, 2009 június 20. - 10:12.

#198 Lovas8999

Lovas8999

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 20. - 10:26

engem meg aztán végképp nem zavar ki hol lovagol és miért :dev:
ahhoz akartam hozzászólni, kikhez érdemes a környéken menni és errõl sajnos eszembe jutott rögtön, kikhez nem.
Na meg szegény Reprajt, mikor Pisti szinte elzavarta anno, ahhoz képest meg tessék! Már õ is tud segíteni azoknak, akik most ismerkednek a lóval :D
nem akartam személyeskedni, csak úgy jeleztem, ha valaki fejlõdni akar, nem biztos hogy ma a Zayon érdemes lovagolnia, mert vannak attól alkalmasabb helyek szerencsére!!!
Amúgy sajnos nem derült ki az adatlapból lovas8999 mióta lovagol és ki õ, biztosan nem is sejti a "múltamat", így ezt a szálat varrjuk el :yeah:

Hát lehet,hogy vannak alkalmasabb helyek is,de régebben én is oktatóktól tanultam(Csapó,Szamosvölgyi),most pedig jól érzem magam itt a Zay-lón,lehet majd késõbb másképp fogom gondolni,mert valóban jóval kevesebb tapasztalatom van,mint neked.
egyébként nem tudom elképzelni Pistáról,hogy ilyeneket mond,mert én is lovagoltam már nála úgy,hogy rossz napom volt,és abszolút nem így állt hozzám,mint Reprajthoz.
Bár szeptembertõl amugy is elköltözök Egerbõl,nem tudom,hogy hogy tudok majd lovagolni.... :( :(

(Spanish, mikor tavaly Feri leesett - nem tudom, hány évtizede nem fordult vele elõ, de baleset kivel nem történhet? -

Még anno akkor is esett egyet,amikor együtt voltunk terepen 3-4 éve kb. Persze ez egyáltalán nem minõsíti.;)

amugy úgy látom Reprajt neked rendesen kijutott a szidalmazásból,úgyhogy büszke lehetsz magadra, hogy nem adtad fel ;) :kocc:

#199 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 20. - 10:26

egyébként nem tudom elképzelni Pistáról,hogy ilyeneket mond,mert én is lovagoltam már nála úgy,hogy rossz napom volt,és abszolút nem így állt hozzám,mint Reprajthoz.

Most ez vagy azt jelenti, hogy hazudunk, vagy azt, hogy Reprajt tényleg megérdemli :D :rolleyes: :hupp:
Hová mész Egerbõl? Mindenhol van valami lovaglási lehetõség, csak meg kell találni.

Ferinek én is tudok egy esésérõl, amikor a mögötte vágtázó lovasára figyelt hátranézve, és közben történt valami, de azt sem számítottam. ;) Nehogy már attól függjön, kit érhet baleset, hogy hogy lovagol. Akkor csak jól meg kéne tanulni lovagolni, és nem kéne többet félni meg óvatoskodni. :D Elmondanám, hogy az elsõ évben semmiféle baleset nem ért, pedig 2 hónap után terepre jártunk, mert leesett a hó, utána már szinte csak terepeztünk. És ez nem azt jelenti, hogy azért, mert akkor jobban lovagoltam, mint késõbb.

Edited by Repülõrajt, 2009 június 20. - 10:34.

#200 Lovas8999

Lovas8999

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 20. - 10:31

Most ez vagy azt jelenti, hogy hazudunk, vagy azt, hogy Reprajt tényleg megérdemli :D :rolleyes: :hupp:
Hová mész Egerbõl? Mindenhol van valami lovaglási lehetõség, csak meg kell találni.

Nem hiszem,azt hogy hazudtok :D meg azt sem ,hogy megérdemled,csak nem nézem ki belõle,hogy ilyeneket mond,én nem ilyennek ismerem ,ezért csodálkozom :) lehet neki is rossz napja volt :P
Amugy egyetemre megyek,ha minden jól megy....