Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szamarak és öszvérek

• Please log in to reply
901 válasz a témához

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 19. - 14:13

Strucckanca!Képzeld, lovam immár végképp legyőzte a zaklatás végett kialakult szamáridegzsábáját :kv: Lehet, h már Berci sem csak a cukrosbácsi rémképét ébresztené fel benne, ha újra találkoznának, hanem megbékélne a formájával :)PS: Lisa, ez a csokiszamár ez még mindig dönölű :ang:

Edited by Dé, 2006 október 19. - 14:26.

#162 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 28. - 22:12

Jó kép :yeah: igen csakhogy Berci nem így ismerkedik hanem hátulról és ordítva :D ezzel nem békélne meg.A képen gondolom kanca van, két kanca jobban megérti egymást.......de majd kipróbálhatjuk. Szoktál még errefelé járni?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 29. - 6:47

Ez igaz, kicsit más a bemutatkozó stílusuk :gm:Hát, szokni nem szoktam, mert kissé messze van... :) Talán a nyáron, ha ngyon sok idõm lesz, akkor szokok majd (1 alkalom erejéig legalább, nosztalgiából). De erre nem szabad mérget venni sajnos. ;)Múlt héten sárlott a lovam, és nem igazán tudott dûlõre jutni abban a kérdésben, hogy a ménnek, aki itt lakik, kellesse magát inkább, vagy a képen látható szamárhölgynek :dev: Hát, mondom, szépen vagyunk... ;) De aztán inkább maradt a kaptafánál.

#164 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 30. - 14:26

Velem történt olyan, hogy a szamárcsõdör meg akarta szexuálni a kancát, amin épp ültem. A Sebestyén Péterék háza mellett található legelõ mellett mentünk el, mikor a szemem sarkából megláttam, hogy egy nagy barna valami iszonyatos sebességgel közeledik, átugorja a kifeszített villanypásztort és ordítva a lovamra támad. Egy csacsi volt az. Villámgyorsan elhajtottam onnan a lovat, mert féltem, hogy a bolond állatja (mármint a szamár) véletlenül valami kárt talál tenni az út mellett bámészkodó gyerekekben. A szamár persze jött utánunk. A többiek enyhén berezeltek, mert a kanca ideges lett a kéretlen és kissé túl hangos udvarlástól és beugrott vágtába. (Ez a ló volt a leggyorsabb az összes között és nagyon nem szeretett megállni, ha egyszer már elindult. Ha elvitt volna, a büdös életben nem tudtak volna utolérni.) Miután 20-30 méterrel odébb sikerült megfognom a lovat, szembefordítottam a csacsival és addigra odajött valaki, aki elvonszolta onnan az állatot, úgyhogy nem lett belõle öszvércsikó.

Edited by Mézszín Sörény, 2006 november 26. - 20:06.

#165 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 30. - 20:29

Tegnap Zsanett olyan rodeót vágott le, jókedvében, hogy alig bírtunk állni a nevetéstõl :D Feje az égben, kétlábasakat bakkolt, négylábasakat ugrott, és úgy vágtázott, mint egy rosszul megrajzolt rajzfilmszamár - lábsorrend az nem volt felismerhetõ, csoda, hogy orra nem bukott. Keringett körbe-körbe, a békésen legelészõ lovak körül, rájuk bakkolva, addig amíg az egész társaságot nem sikerült felhergelnie, és mindannyian együtt nem kezdtek el rohanni. Nagyon bírom, amikor megpróbál lépést tartani a lovakkal :gm: ilyenkor tényleg - nyakában a lába :D

#166 Andi81

Andi81

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 134 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 31. - 12:25

Mi egy kicsit tovább jutottunk mint Mézszín Sörény :dev: Én ültem a szamárkancán egy kislány meg a csõdörön. Békésen sétáltunk egymás mellett, mikoris a csõdinek, kedve támadt egy kis erre-arra :D az én kancám nagyon odaadó volt, a kiscsaj hátra lecsúszott a csacsiról, én meg a kanca nyakán menekültem :)

#167 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 6. - 13:42

Csitkó is lett belõle? És milyen csõdi volt, szamár vagy lú? :) :D :gm: :dev: :P

#168 Andi81

Andi81

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 134 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 6. - 13:59

Lett ám:)) Na jó azt nem tudom, hogy pont abból az esetbõl vagy másikból, mert egyébként is együtt laktak.A csõdör is szamár, és a csikó is csõdör lett :D

#169 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 7. - 15:08

Közben eszembe jutott, hogy tavaly szeptemberben az OMÉK-on voltak csacsik is. Járt ott valaki rajtam kívül? Az egyik boxban egy kanca lakott a kiscsacsijával. Mindketten hófehérek és kék szemûek voltak. Elolvadtam tõlük. :ang:

#170 Guest_Gyurmanó_*

Guest_Gyurmanó_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 12. - 9:46

Sziasztok!Újra tanácsra szorulok :) Írtátok ezen a fórumon, hogy a szamaraitok mindannyian berohannak az esõ elõl...Az én szamárkámat nem érdekli az esõ (7 hónapos).Mindig attól félek, hogy megfázik, mert amikor zuhog az esõ akkor sem fejezi be a kajálást ... áll az esõn és megállás nélkül füvezik.Egy rossz törölközõvel át szoktam törölni, ha nagyon megázott :ang: , de megfázhat?hagyjam rá vagy zárjam be ilyenkor az istálóba, ha már magától nem megy be...elõre is köszi a segítséget

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 12. - 11:30

Közben eszembe jutott, hogy tavaly szeptemberben az OMÉK-on voltak csacsik is. Járt ott valaki rajtam kívül? Az egyik boxban egy kanca lakott a kiscsacsijával. Mindketten hófehérek és kék szemûek voltak. Elolvadtam tõlük. :ang:

Igen, rajtuk nekem is magakadt a szemem :) Párom lova albínó, ezért mindenre ugrok, ami fehér és kék a szeme :D Nagyon helyesek voltak a csacsik. Illusztráció. (nem túl jó, de kép)

#172 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 12. - 12:20

Mézszín, én ezért kérdeztem h kitõl van az a csikó a Sebestyén-tanyán, mert ugye az öszvér az anyjára hasonlít jobban, és így nem lehet rögtön megállapítani. Jólvan, Rudi az apja, csak már várom h mikor kezd kiszürkülni.Azt meg komolyan mondtad h a szamárcsõdi átugrotta a villanypásztort? :D :D :D Kár h nem voltam ott, jó kis jelenet lehetett.A csikajKataRudiA harcias szamárcsõdi

#173 Andi81

Andi81

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 134 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 12. - 13:30

Sziasztok!Újra tanácsra szorulok :) Írtátok ezen a fórumon, hogy a szamaraitok mindannyian berohannak az esõ elõl...Az én szamárkámat nem érdekli az esõ (7 hónapos).Mindig attól félek, hogy megfázik, mert amikor zuhog az esõ akkor sem fejezi be a kajálást ... áll az esõn és megállás nélkül füvezik.Egy rossz törölközõvel át szoktam törölni, ha nagyon megázott :ang: , de megfázhat?hagyjam rá vagy zárjam be ilyenkor az istálóba, ha már magától nem megy be...elõre is köszi a segítséget

Szia!Az enyémek sem mennek be az esõ, sõt a hó elõl sem. Ha régóta és nagyon zuhog, akkor be szoktuk zárni õket, de ha beletúrsz a szõrébe, akkor érzed hogy, a bõréig soha nem ázik át. Télen ha az esõ vagy a hó erõs, hideg széllel párosul akkor is be szoktuk csukni õket. Szóval egy szimpla zápor szél nélkül meg sem kottyan nekik :)

#174 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 12. - 22:09

A delikát szamár az én Zsanim :D :yeah: Õ bizony már egy csepp esõ esetén beront az istállóba és ki se dugja az orrát. Tavaly télen bent adtam neki külön enni ilyenkor, a futóistálló "mélyén" de most már nem foglalkozom vele. Ha a lovak bírnak az esõben enni akkor Õ is :gm:

#175 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 14. - 12:48

Mézszín, én ezért kérdeztem h kitõl van az a csikó a Sebestyén-tanyán, mert ugye az öszvér az anyjára hasonlít jobban, és így nem lehet rögtön megállapítani. Jólvan, Rudi az apja, csak már várom h mikor kezd kiszürkülni.Azt meg komolyan mondtad h a szamárcsõdi átugrotta a villanypásztort ?:D :D :D Kár h nem voltam ott, jó kis jelenet lehetett.

Ez a sztori nem a Katával esett meg. Mikor ez történt, Kata még csikó volt valahol messze, és valaki más volt a gazdája. Egy másik kancán ültem akkor.

#176 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 14. - 13:13

Mézszín, én ezért kérdeztem h kitõl van az a csikó a Sebestyén-tanyán, mert ugye az öszvér az anyjára hasonlít jobban, és így nem lehet rögtön megállapítani. Jólvan, Rudi az apja, csak már várom h mikor kezd kiszürkülni.Azt meg komolyan mondtad h a szamárcsõdi átugrotta a villanypásztort? :D :D :D Kár h nem voltam ott, jó kis jelenet lehetett.A csikajKataRudiA harcias szamárcsõdi

Kár hogy nem látom a képeket :hupp: ez nem ér......Te ismered Õket (Sebi, lovai, stb.?) Lehet h ismerjük egymást?Berci: " Fújjjjj esõ, ÍHÁÁÁÁÁ, ÍÍÍÍÍÍÁÁÁÁÁÁÁÁ!"

#177 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 21:44

Majd a képeket megpróbálom olyan helyre feltenni, ahonnan meg tudod nézni :)

#178 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 25. - 13:37

myvipen Hegyi Amira név alatt megtaláljátok a Sebestyén tanya képek között

#179 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 5. - 21:39

Zsanett most leginkább valami õsállathoz hasonlít, olyan téli bundát növesztett :) Vastagabb mint egy tisztességes birkáé, és még rasztás is :kir: Nagyon ari vele, majd készítek képeket.

#180 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 5. - 21:41

Igen, a bozontos-loncsos télikabátjukban nagyon arik tudnak lenni.

#181 Guest_Gyöngyi_*

Guest_Gyöngyi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 6. - 19:57

Sziasztok Csacsisgazdik!Kicsit elült a topic. Mókust megfosztottuk a kerti szabadság érzésétõl, becsuktuk a karámba a lóhoz. Egy kissé elszemtelenedett, a kertet meg leamortizálta (igaz nem vészesen). Az volt a baj, hogy kezdte magát kutyának képzelni, és olyan gödröket ásott a fûbe, hogy azt hittem kutat ás. Egyszer meg elszökött, persze ezt vak sötétben agyalta ki, vissza meg nem talált. Autóval, illetve autókkal kergettük az utcában a szomszéddal. Szegény annyira megijedt, hogy percekig úgy zihált, mint egy haldokló asztmarohamos. Ettõl meg én ijedtem meg. Tiszta haloven, ijesztgettük egymást. :D A karámozásnak a ló örül a legjobban, legalább nincs egyedül. 15 éves létére visszasüllyedt csikókorba, olyan viháncolásokat levágnak a Mókival. Ez tényleg hihetetlen, a Filu még egyetlen ló mellett sem volt olyan nyugodt, mint a csacsival. Például még soha nem feküdt le csak úgy, hempergett, aztán már ugrott is fel. Most nem, felveszi a "döglött ló" pozíciót, akár fél órára is. Mókus meg zsarnokoskodik felette, ha a lucernát kapják délben, szószerint elrugdossa a nagy dinka lovat ez a csöpp kis jószág.Jó fej ez a csacsi, akárki jön hozzánk, az biztos meg a karja venni (lehet, hogy csacsitenyésztõnek kellene lennem?), persze Õ nem eladó. Az állatdokinkra egy kicsit megharagudtam, mikor az éves oltásokat megkapták, kérdezi, hogy kertidísz a szamár, vagy levágjuk? :eek: ILYET KÉRDEZNI!? Most még csak kertidísz, de ha megnõ, akkor csacsigolunk :yeah: még kiskordét is fog húzni (remélhetõleg).Na sziasztok, kiszáradt a torkom ennyi beszédtõl.

#182 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 3. - 15:08

Tök jó Bercimet letudom fektetni meg néha hasaltatni meg ültetni is lehet :yeah: über szamár, igazi betyáros... :kir:

#183 Guest_Gyöngyi_*

Guest_Gyöngyi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 január 8. - 19:25

Strucckanca!Képet, képet, képet.Nekem amúgy is favoritom a Te Berci pasid. ;)

#184 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 18. - 11:52

Strucckanca!Képet, képet, képet.Nekem amúgy is favoritom a Te Berci pasid. ;)

Ennek örülök :D oké igyekszem lekapni a jó pillanatokat, csak persze pont akkor nincs nálam gép amikor kéne, tipikus.... :mad:

#185 arikan

arikan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 19. - 14:46

Sziasztok!új szami-s oldal:gportal.hu/csacsiponthu(megihletett ez a paci.hu....)még fejlõdik persze és nincs készen..

#186 Guest_Gyöngyi_*

Guest_Gyöngyi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 február 5. - 10:10

Sziasztok!Pénteken megtörtént Mókus elsõ körmölése. Nem volt problémamentes az akció... az elsõ lábait adta szépen, de a hátsókat az istenért sem akarta. Én fogtam a fejét, a kovács segítõje felvette az egyik hátsó lábát, akkor feltámaszkodott a két elsõre, és rúgott a másik hátsójával. A kis kitanult bestia... :D csak bepróbálkozott. Szerencsére nagyon türelmes a kovácsunk, nyugtatgatta, aztán persze Õ gyõzött. Igazából Móki nem vette zokon a dolgokat, csak jobban esett a lelkének egy kis kötözködés. Egyszóval túl vagyunk rajta! Próbálkozom a vezetõszárhoz szoktatni, minden nap tréningezünk. Ccc elindulás, sss megállás, simogatás. Megy ez, mostmár nem kell vontatni. Persze a sss-t szereti a legjobban, mert utána jön a nyakvakarászás. Csak játék szinten edzzünk, még nem vette észre, hogy ez már munka. :D Most csak a karámban, késõbb majd kinnt terepen is.

#187 elmax

elmax

Új vendég

• Fórumtag
  • 1 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 5. - 21:53

Sziasztok!Tanácsot és segítséget kérek:Öszvért szeretnék vásárolni. (A gyerekek miatt, magam miatt, falusi turizmusban a vedégeknek hátalni-kocsikázni, a trágya miatt a földnek...)Azaz elötte még alaposan átgondolni, hogy valóban tudom-e és akarom-e.:huh: Van-e bárki akinek volt, van vagy lesz öszvére? Vagy a környezeteetekben bárki akivel akár telefonon, e-mailben ill. személyesen tudnék értekezni.Köszönöm. Ádám

#188 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 25. - 13:50

Sajnos nem tudok segíteni :( bár ha jól emlékszem az egyik lovas magazinomban volt egy cikk egy csávorol aki öszvéreket és szamarakat tenyészt (Szamaras László a neve ha jol emlékszem) utánna nézek :)

#189 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 17:20

szia én voltam. Azopk a csacsik egész szépek voltak bár szerintem a sütésük nagyon csúnya volt.A Budakeszi vadasparkban van egy fehér kék szemû csõdör....http://kep.tar.hu/ja...1542/26488539#2 - Õ Lackóhttp://kep.tar.hu/ja...1542/26488537#2 - Õ meg a fia Petya

Edited by Jasmine20, 2007 szeptember 19. - 14:47.

#190 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 18:16

Teszek fel 1-2 képet az általam lovagolt csacsirólhttp://kep.tar.hu/ja...1542/27656681#2 -Lujzivalhttp://kep.tar.hu/ja...1542/27656680#2 - ittállokfel elõször a hátán egy rossz mozdulata nem volthttp://kep.tar.hu/ja...1542/27557496#2 - a család a fekete az anya a fehér a fiahttp://kep.tar.hu/ja...1542/27658971#2 - erdõben Lujzika meg énegyenlõre ennyinem untatlak tovább titeketÕk egy ideig kaptak zabot mert a kondijuk kevesebb a nullánál.... De már javulunkGözerõvel készülünk a Hódmezõvásárhelyi állatkiállításra ugyanis bemutatózunk velük ott....

#191 Zemann

Zemann

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 661 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 26. - 7:40

Sziasztok!Eladó lett 6 db szamárka...akit érdekel hívja a köv. számot 06-30-289-9972.Csacsigolhatóak és hintó is van hozzájuk.

#192 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 7. - 14:26

Egy kicsit felélesztem a topicot.
Túl vagyok Hódmezõvásárhelyi állatkiállításon. Ugyan nem úgy sikerült ahogy elterveztem de lévén h szamarakrol van szó nagyon szuperek voltunk.
Itt van néhány kép:
http://img3.tar.hu/j.../29856733.jpg#3[/img] - Lujzival a felvezetésen
http://img3.tar.hu/j.../29856731.jpg#3 - Lujzival a bemutatón
http://img3.tar.hu/j.../29856730.jpg#3 - Lujzi ugrik azaz hogyan essünk át az akadályon...
http://img3.tar.hu/j.../29856711.jpg#3 - Lackó a bemutatón
Többi képet a kep.tar.hu/jasmine20 oldalon találhatjátok a Hódmezõvásárhely topicban

#193 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 7. - 14:29

Tetszetek! :)

#194 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 10. - 9:56

Tetszetek! :)

Köszi
voltál kint a kiállításon?

#195 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 13. - 21:23

Tudtok valahol mesterséges megtermékenyítésrõl szamárral?

#196 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 14. - 16:16

Tudtok valahol mesterséges megtermékenyítésrõl szamárral?

Én utána kérdeztem a kollégámnál,és azt mondta h nem tud róla de utána néz. nagyon kéne? Mert nekem van egy 4 éves fehér kék szemû csõdör és van az ismerettségi körömbe ugratótechnikusnikus és tudunk tõle venni spermát. Hol van a kanca? mert h mi nem tudjuk lefagyasztani meg tárolni....

#197 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 14. - 20:47

Én utána kérdeztem a kollégámnál,és azt mondta h nem tud róla de utána néz. nagyon kéne? Mert nekem van egy 4 éves fehér kék szemû csõdör és van az ismerettségi körömbe ugratótechnikusnikus és tudunk tõle venni spermát. Hol van a kanca? mert h mi nem tudjuk lefagyasztani meg tárolni....

Most Silveradon, de mobilizálható. Nem tudom, hogy megy ez, szeretném, ha lenne papírja az öszvérnek.

Milyen magas a csõdöröd?

#198 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 15. - 9:45

Jelenleg 124cm magas de még biztos nõni fog egy picit, bár sztem egy "nagy"lóhoz Õ kicsi de egy ponihoz megfelelõ te milyen öszvért akarsz(poni v. ló)?
Ha mobilizálható a ló és fedeztetni akarsz és természetesen megfelel a csõdör (akirõl fentebb láthacc képeket/Lackó a neve/) akkor a kanca panziós tartása megoldható vagy mindenképp mesterségesen akarod megtermékenyíttetni?
A csõdörnek a papírjaia most vannak rendezés alatt. A közeljövõben fogják besütni.... És tervbe van véve h õsszel a kaposvári Pannonnapokon tenyészállatként mutassuk be...

Edited by Jasmine20, 2007 május 15. - 9:48.

#199 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 26. - 9:58

Gyönyörûek, csak egy kicsit nagyobbak is lehetnének.

#200 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 29. - 9:37

Gyönyörûek, csak egy kicsit nagyobbak is lehetnének.

Köszi hát tényleg lehetnének nagyobbak de ez van. Ilyen "picin" is imádni valóak és jó rajtuk lovagolni....