megint egy okos pikírt cikk. nem kell minden lovardában kisiskolásokat lovagoltatni, és senki nem mondta, hogy ebbõl fog halálra gazdagodni a tulaj/hely. ez mánia kérdése szerintem: egy olyan oktatóhelyen, ahol a fõnöknek, és az oktatóknak fontos ez a dolog, szívügyük, és lehetõségük van rá (megfelelõ lólétszám, felszereltség), az vinni fogja ezt a programot.
aki ismeri a környéket, az tudni fogja merre menjen, ehhez nem kell térkép? hát nem tudom, és ha ki szeretnék menni a környékrõl, vagy 2 évente új helyre költözöm, és f*ngom sincs merre menjek? szerintem nem egy rossz dolog. támpontot adhat ismeretlen helyeken, nem futsz bele hegyekben szakadékokba, jobb esetben látnivalók mellett visz el.
nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én sokszor max annyit tudok leszûrni ezekbõl a megnyilvánulásokból, hogy nem nekem jutott eszembe, tehát sz*r, és csak az lehet.
a kommenteket meg végképp nem értem, senki nem beszélt arról, hogy mindenkinek önállóan kellene lovat tartani. és állandóan ezzel az úszás dologgal jönnek: azt kötelezõvé lehetett tenni anno, a lovaglás miért nem fér bele? nem lett minden iskolának medencéje, mert kötelezõ lett az úszás. emlékszem, nekünk 7-8-9 évesen kellett járni, két évig, bazira a város túlsó felén volt a medence, délután mentünk, és baromira letojta mindenki, hogy hogyan juttatod el oda a gyereked. oldd meg!

és túléltük. és nem lettem európa bajnok mellúszó, de szívesen lemegyek a vízpartra fürdeni, vagy uszodába úszni...
és jut eszembe: a cselgáncsosok hasonló dolgokat terveznek: bevezetni a judot mint oktatott sportágat az iskolákban. egy judogi sem olcsó mulatság. azt sem az iskola fogja finanszírozni. és azt sem lehet mondani, hogy a judo nem "magyaros" dolog, hiszen nézzük meg hány bajnokot termelt ki csak az elmúlt 20 év...
az iskolák étkeztetési, felszereltségi és fûtési problémáihoz ezeknek a programoknak pedig semmi köze. tök más forrás, más alapok. nem kellene összekutyulni a dolgokat.
szerintem.