Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Új nemzeti lovasprogram

• Please log in to reply
365 válasz a témához

#161 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 26. - 13:04

Lenne egy sokkal egyszerûbb dolog. ....Akkor a lovassportot miért nem tették oda hatodiknak a kiemelt látványsportok közé. Igy lehetne támogatni a lovaglást, lovasoktatást, lovaskultúra tanítást. Nem arról beszélgetnénk most, hogy honnan lesz pénz ha nem arról, hogy mennyit költsünk.....

- Hát ezaz... Nem nagyon van mirõl beszélni.
Illetve beszélni azt lehet.

#162 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 27. - 22:24

- A dolog annyiban idetartozhat,hogy az 'új Nemzeti Lovasprogram' a Nemzeti Vidékstratégia egy szelete:

"Az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt »maffiahálózat« mindent vinni akar a földtõl, az erõforrásoktól a támogatásokon át a piacokig. Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elõl, és magam, munkatársaim valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk" – mint levelében írja: a társadalom többsége által támogatott Nemzeti Vidékstratégiában megfogalmazott programmal szemben "mohó, zsákmányszerzõ gazdasági érdekcsoportok", "maffiacsaládok, spekuláns nagytõkés oligarchák és a volt téeszeket, állami gazdaságokat a többiek elõl elprivatizáló nagybirtokos »zöldbárók« koalíciója jött létre".
http://index.hu/belf...dott_le_angyan/

#163 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 27. - 22:35

http://index.hu/belf...dott_le_angyan/

Nyugi, megvan már a méltó utód: a mi jó öreg cimboránk, a BUDAI GYULA :)

Budai már közéleti pályafutása elõtt is foglakozott a jó MAGYAR földdel, és ügyvédként szerencsétlen vidéki bácsiktól csalt ki földeke cipõs-szekrényért(!) meg étkészletért(!!!) cserébe

#164 melodia91

melodia91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 454 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 28. - 8:38

Nyugi, megvan már a méltó utód: a mi jó öreg cimboránk, a BUDAI GYULA :)

Budai már közéleti pályafutása elõtt is foglakozott a jó MAGYAR földdel, és ügyvédként szerencsétlen vidéki bácsiktól csalt ki földeke cipõs-szekrényért(!) meg étkészletért(!!!) cserébe

Igazán bizalomgerjesztõ ember.... :gm:

#165 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 29. - 20:34

"A kormány határozott arról is, hogy felmérik a Szilvásváradi Lovasközpont, a Nemzeti Lovarda, a Ludovika Lovarda, a Lovasberényi Lovasközpont, a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok, a Mezõhegyesi Állami Ménes és a Kincsem Park fejlesztésére rendelkezésre álló források körét és igénybevételük lehetõségét."
Mezõhegyesi Állami Ménes létezik még?
http://index.hu/belf...ovas_programot/

#166 trenck

trenck

Új vendég

• Fórumtag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 29. - 20:42

Az állami ménes létezik. Az állami gazdaságot privatizálták. Ugyanúgy ahogyan Bábolnán is.

#167 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 29. - 21:40

Szégyen ide vagy oda,de most olvastam el a Nemzeti Lovasprogram tervezetet. Könnyesre röhögtem magam...aztán kínomban folytattam a röhögést....majd már csak nevetni tudok a dühömön.

#168 vucsi

vucsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 1. - 13:07

Szégyen ide vagy oda,de most olvastam el a Nemzeti Lovasprogram tervezetet. Könnyesre röhögtem magam...aztán kínomban folytattam a röhögést....majd már csak nevetni tudok a dühömön.

Valahogy én is igy voltam vele, és képzeljétek ehhez komoly emberek adták a nevüket.
Ez olyan mint a klasszikus magyar pályázati rendszer. Csak egy bizonyos rétegnek szól, nem az átlag embernek ill. átlagl ovardának.

#169 Alatriste commandante

Alatriste commandante

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.123 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 1. - 14:02

Mért? Az átlag hallatja szavát? Az átlag fölmutat valamit? Az átlag benyújtja ígényeit? Neeeem? ITT AZ IDEJE :yeah: (lehetne ilyen célú-értelmû megmozdulás, szervezkedés is...)

#170 mateo911

mateo911

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 1. - 14:51

Hagyományõrzõként örömmel olvastam a programot. Végre hivatalosan is foglalkozni kezdtek a lovas katonai hagyományõrzéssel a honfoglalás korától egészen a második világháborúig. Legyen szó bármely kor képviselõirõl a lovas hagyományõrzés nagyban hozzájárul a nemzeti öntudat kialakításához. Hatalmas országimázs és marketing lehetõségek rejlenek benne, és a gazdaságot élénkítõ hatása is nagyobb, hiszen a hagyományos magyar lovas felszereléseket és ruházatot hazai termelõk állítják elõ. Ne értsetek félre, nem azt akarom mondani hogy a modern lovassport vagy a lóversenyzés nem fontos, de nem értek hozzá így aztán nem tudom ezen a téren milyen a program :) Egy szó mint száz a program lovas katonai hagyományõrzõkre vonatkozó része kifejezetten szimpatikus.

#171 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 1. - 20:33

Hagyományõrzõként örömmel olvastam a programot.

Végre hivatalosan is foglalkozni kezdtek a lovas katonai hagyományõrzéssel a honfoglalás korától egészen a második világháborúig. Legyen szó bármely kor képviselõirõl a lovas hagyományõrzés nagyban hozzájárul a nemzeti öntudat kialakításához. Hatalmas országimázs és marketing lehetõségek rejlenek benne, és a gazdaságot élénkítõ hatása is nagyobb, hiszen a hagyományos magyar lovas felszereléseket és ruházatot hazai termelõk állítják elõ.

Ne értsetek félre, nem azt akarom mondani hogy a modern lovassport vagy a lóversenyzés nem fontos, de nem értek hozzá így aztán nem tudom ezen a téren milyen a program :)

Egy szó mint száz a program lovas katonai hagyományõrzõkre vonatkozó része kifejezetten szimpatikus.

Ahhoz a részhez nem értek. Ami viszont tisztán látszik,hogy kinek és kiknek a zsebébe készül a pénz. És ez szánalmas... a mutyi is hungarikum. :)

#172 Timsili

Timsili

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.326 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 4. - 11:16

Elfogadták a programot

Edited by Timsili, 2012 március 4. - 11:21.

#173 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 4. - 12:12

ebbõl a lufifrázisokkal teli programból lesz valami konkrétum is? pályázatok, pl. Mert azt hogy egy ilyen "izét" elfogadtak, attól még semmi nem változik.

#174 veronika96

veronika96

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 149 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 4. - 14:20

ez mind szép és jó, de látni is fogunk belõle valamit?

#175 Timsili

Timsili

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.326 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 4. - 14:22

:D ennek csak a jövõ a megmondhatója. bár, ha a fentebbieket vesszük alapul, akkora úgyis majd csak a "valakiknek" a zsebébe fog vándorolni minden pénz ebbõl. a kormányprogramok meg már csak ilyenek: jönnek-mennek. :D fõleg a vidékfejlesztési meg a lovas programok. :D lehet, hogy nektek lesz igazatok, és car az egész úgy, ahogy van, meg fölösleges, meg pénzkidobás, és "mi" kicsik úgysem látunk majd belõle semmit, de én most nem nektek szurkolok. :ang:

#176 veronika96

veronika96

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 149 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 4. - 14:24

na igen, :D már csak a lótartást illetõen kéne változtatni a szabályokon, hogy ne legyen annyi csont sovány ló..na persze tisztelet a kivételnek ( a rendes, felelõs lótartóknak) :)

#177 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 10. - 8:18

http://www.delmagyar...rogram/2268797/

Azért én egy kissé eltúlzottnak látom a derûlátást. A holland példára: ahhoz ugyanolyan következetesnek kell lenni a lótenyésztést illetõen, mint amilyenek a hollandok. Zugfedeztetés drákói módszerekkel kiirtva, apaállatoknak egy bizonyos korig sportteljesítményükkel kell igazolni folyamatosan a kiválóságukat, máskülönben visszaminõsítik õket, stb...

Edited by furioso, 2012 március 10. - 8:24.

#178 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 10. - 8:26

Elolvastam. Nemzetiszínû pántlikával bekötött szánalom...

#179 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 10. - 11:45

a vége igen frappáns az alapszintû lovaglás,-és nyelvtudás mint a jövõ záloga. Mehet a magyar ifjonc nyugatra, sz.pucolónak,lós.ggpolírozónak,versenyre csizmaleporolónak? Na,köszönöm... S megint egy relatíve jóléti-benelux-állammal példálóznak,ahol országon belül éppolyan hétköznapi a KWPN,mint itthon a nóniusz vagy a furioso-csak ott a sport mint felvevöpiac évtizedekkel elõbb elkanyaríthatta a szelekciót a 'nagy gángó' irányába :-) tán ezt a pár évtizedet szeretnék most ledolgozni idehaza egyes hazai fajtákban? Van-e szükség erre egyáltalán,kicsit olyan ez,mint az autógyártás,hiába rukkolnának elõ egy remek magyar középkategóriás autóval,a megszokás,a ragaszkodás még mindig a tradicionális nyugatí márkákra tetetné a voksot.

#180 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 15. - 6:54

http://www.origo.hu/...-a-kormany.html

#181 Timsili

Timsili

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.326 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 15. - 9:16

megint egy okos pikírt cikk. nem kell minden lovardában kisiskolásokat lovagoltatni, és senki nem mondta, hogy ebbõl fog halálra gazdagodni a tulaj/hely. ez mánia kérdése szerintem: egy olyan oktatóhelyen, ahol a fõnöknek, és az oktatóknak fontos ez a dolog, szívügyük, és lehetõségük van rá (megfelelõ lólétszám, felszereltség), az vinni fogja ezt a programot. aki ismeri a környéket, az tudni fogja merre menjen, ehhez nem kell térkép? hát nem tudom, és ha ki szeretnék menni a környékrõl, vagy 2 évente új helyre költözöm, és f*ngom sincs merre menjek? szerintem nem egy rossz dolog. támpontot adhat ismeretlen helyeken, nem futsz bele hegyekben szakadékokba, jobb esetben látnivalók mellett visz el. nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én sokszor max annyit tudok leszûrni ezekbõl a megnyilvánulásokból, hogy nem nekem jutott eszembe, tehát sz*r, és csak az lehet. a kommenteket meg végképp nem értem, senki nem beszélt arról, hogy mindenkinek önállóan kellene lovat tartani. és állandóan ezzel az úszás dologgal jönnek: azt kötelezõvé lehetett tenni anno, a lovaglás miért nem fér bele? nem lett minden iskolának medencéje, mert kötelezõ lett az úszás. emlékszem, nekünk 7-8-9 évesen kellett járni, két évig, bazira a város túlsó felén volt a medence, délután mentünk, és baromira letojta mindenki, hogy hogyan juttatod el oda a gyereked. oldd meg! :D és túléltük. és nem lettem európa bajnok mellúszó, de szívesen lemegyek a vízpartra fürdeni, vagy uszodába úszni... és jut eszembe: a cselgáncsosok hasonló dolgokat terveznek: bevezetni a judot mint oktatott sportágat az iskolákban. egy judogi sem olcsó mulatság. azt sem az iskola fogja finanszírozni. és azt sem lehet mondani, hogy a judo nem "magyaros" dolog, hiszen nézzük meg hány bajnokot termelt ki csak az elmúlt 20 év... az iskolák étkeztetési, felszereltségi és fûtési problémáihoz ezeknek a programoknak pedig semmi köze. tök más forrás, más alapok. nem kellene összekutyulni a dolgokat. szerintem.

#182 Alatriste commandante

Alatriste commandante

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.123 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 15. - 10:09

Mausz Gothard a Pegazus Tours fõnöke, ezt dolgot már igen régen zengeni kezdte. (Nincs új a Nap alatt ;) ) Párhuzamot vont Ausztria iskolai kötelezõ síszünet/síoktatás programja és ennek gazdasági húzóereje, fejlesztõ hatása közt. És ennek mintájára (mivel az osztrákok is természeti adottságaikból indultak ki) nálunk a lovaglást, a szabad természetben egyedülálló módon mûvelhetõ túralovaglást vélte a legalkalmasabbnak. Nagy ötlet, kíváló idea! :yeah:

#183 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 15. - 12:22

ez mind szép és jó, de látni is fogunk belõle valamit?

A szilvásváradi lovasközpont építése elkezdõdött. Tudomásom szerint cserélik az egész alapot a fedelesben, meg a környéket is uniósszabványossá teszik. Magyarul a bejutás bárkinek elérhetõ lesz, meg szebbé is teszik a környezetet. Hallomásból tudom, ott lakóktól, nem vállalom a felelõsséget a tartalmáért. ;)
A programot én is olvastam, azért lesz látszata no. Én meg külön örülök a túraútvonalaknak, az egyik mellettünk megy el. :rolleyes:

#184 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 15. - 15:00

megint egy okos pikírt cikk.*
...a kommenteket meg végképp nem értem,**

- *Valóban néhol van egy kis felhangja szerintem is, pl. hogy Csónaki József esetleg milliókat kaszál az ingyen elkészített program elemzéséért :eek: .
Csónaki sokat tett a magyar lovakért és tenyésztésükért, a jól vagy rosszul mûködõ tenyésztõegyesületekért.
( Azt a kezdeti lendületet, amit az õ vezetésével produkált a 'Furioso - North Star egyesület',azóta sem sikerült újra elérnünk.. :( )
Az egy más kérdés, hogy a szerintem nem kérdõjelezhetõ szakmai tudása és tisztessége mekkora mozgásteret kap.

-** a kommentek meg...., inkább a tapasztalatok alapján a kicsit hitetlenkedés: Tényleg fog történni valami?
A Kapitány által fölhozott Mausz-féle Pegazus program.
Vagy a "Legyen a LÓ a falu tornaterme!"- még lovat is helyeztek ki...

Aztán valahogy meg mégsem futott messzire a szekér.

A 'Programban' leírtak szép és jó dolgok, - azonban én nem hiszem,hogy az állam erre most komoly áldozatokat hoz. Nem nagyon van rá kerete, meg nem ez az elsõ...

Azért persze reménykedni lehet és kell! :ang:
(De szerintem a lovas dolgokért a lovasok tehetnek legtöbbet.)

#185 SNAKE

SNAKE

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 206 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 15. - 15:06

"Legyen a LÓ a falu tornaterme!" Az a szlogen mikor is érlelõdött? akkor is OV és csapata volt a fürer, vagy más? Nem emlékszem már, de vártuk, mint a messiást, hogy történni fog valami. Most is várjuk. Hiszünk a feltámadásban is . :gm:

#186 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 21. - 22:00

" A Nemzeti Lovas Programról tart konferenciát a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Sajtó Fõosztálya tisztelettel meghívja a sajtó képviselõit a következõ sajtóeseményre. Horváth László miniszterelnöki megbízott lesz a vendége a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre „A Nemzeti Lovas Programról" címû konferenciájának. A konferencián bevezetõt mond Lezsák Sándor, az Országgyûlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke. Idõpont: 2012. március 21., szerda, 18.00 óra Helyszín: Polgárok Háza (1089 Budapest, Visi Imre utca 6.) A kormány február 29-én elfogadta a Kincsem Nemzeti Lovas Programot, amelyet Horváth László, a Nemzeti Lovas Stratégia elkészítésére és végrehajtásának koordinálására kinevezett miniszterelnöki megbízott készített, több éves, széleskörû szakmai konzultáció alapján. "

#187 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 25. - 7:05

Megy az ötletelés, mint a fõnökénél. Aztán hamvába hal minden pénz, támogatás nélkül...

http://mandiner.hu/c...ltura_oktatasat

#188 Alatriste commandante

Alatriste commandante

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.123 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 25. - 12:32

Elsõként nem szilvásváradi Nemzeti Lovas(verseny/rendezvénycélú!)központot kéne építeni a pályázaton szerzett uniós zsébõl, hanem az iskolában (nem 30ban!) finanszírozni a lovaglás, lovaglásoktatás TÖMEGESÍTÉSÉT.

#189 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 25. - 15:44

Szerintem tévúton vagytok. Ezt a programot nem nekünk, hanem maguknak csinálják. Ezt a programot IS.

#190 Tom Forest

Tom Forest

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 25. - 15:44

:kir: Micsoda ötlet! Kár, hogy eladhatatlan. Ugyan mi haszna lenne belõle a jóváhagyónak? (cav beelõzött :gm: )

Edited by Tom Forest, 2012 április 25. - 15:45.

#191 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 30. - 7:31

http://nol.hu/media/...001442-7452.pdf

#192 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 2. - 6:30

kapcsolódó szösszenet:

http://kuriros.blogb...06/29/lovakrul/

#193 melodia91

melodia91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 454 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 11. - 10:06

Pl ilyen rendezvények országszerte? ;)

Lehetne ez is egy célkitûzés, h legyen kedve az embereknek lovagolni. :)

#194 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 11. - 13:48

Pl ilyen rendezvények országszerte? ;)

Hmm, Galgok! :) :yeah:

Agaram, Whippetem van hozzá, csak itthon tilos élõ vadra ráengedni.. (mondjuk volt, hogy kieresztették magukat és megoldották)
Meg persze ló is van, én benne lennék.. :)

#195 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 11. - 14:44

[quote name='melodia91' date='2013.03.11, 10:06' post='961998'

[/quote]
- Innen már csak egy lépés a "keresztény vs. oroszlán"... :D
A magam részérõl maradok a rókalovasnál. :)

Egyébként hallott valaki valamit mostanában az Új Nemzeti Lovasprogramról?

Edited by N.C., 2013 március 11. - 14:47.

#196 Mogyoró

Mogyoró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 66 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 12. - 14:16

Engem is érdekelne mik a hírek a lovasprogrammal? Az iskolai oktatásról hallottam még decemberben, hogy már köttettek szerzõdések iskolák és lovardák között, a pályázatokat is beadták az illetékes minisztériumokhoz, jelenleg mindenki várja, hogy tényleg kapnak-e pénzt. Tud valaki konkrétabbat?

#197 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 12. - 16:01

Nekem meg van a a Nemzeti Lovaskultúra tanterve. Én is most készülök 2013-2014-es tanévre szerzõdni iskolával.

#198 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 13. - 15:39

Nekem meg van a a Nemzeti Lovaskultúra tanterve.
Én is most készülök 2013-2014-es tanévre szerzõdni iskolával.

Hát tudtam, hogy ügyes vagy!!! :yeah:
Kerestem, de nem találtam sehol a neten a tantervet ( pedig sok helyen hivatkoznak rá), nagyon megköszönném ha segítenél.
Megkeresett egy iskola bennünket is, valami utánpótlás sport oldalon találtam lovas oktatás tantervet, de a Nemzeti Lovaskultúra Tanterv -gondolom- helyénvalóbb lenne.

#199 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 14. - 8:34

Hát tudtam, hogy ügyes vagy!!! :yeah:
Kerestem, de nem találtam sehol a neten a tantervet ( pedig sok helyen hivatkoznak rá), nagyon megköszönném ha segítenél.
Megkeresett egy iskola bennünket is, valami utánpótlás sport oldalon találtam lovas oktatás tantervet, de a Nemzeti Lovaskultúra Tanterv -gondolom- helyénvalóbb lenne.

mail cím és átküldöm :ang:

#200 melodia91

melodia91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 454 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 21. - 21:11

https://www.facebook...rogram/50986438