Tükör által homályosan
Közzétéve 2009 szeptember 5. - 20:05

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 20:24
Anno, én 3 órán belül futottam a marthont....A nagyok(komolyak) 2:20:00 alatt....persze, ÉN is szerettem volna Rono, Keino, Gebrselassie, u.sw. lenni...Nem szeretném magam Sheriff-hez hasonlítani,nem vagyunk egy kaliberûek sajnálom ha áthallása volt a hozzászólásomnak.Igen, elégedetlen vagyok önmagammal de hát ezen nem tudok változtatni.Mivel csak terepen lovagolok nincs problémám A-tól B-ig eljutni,sõt.Viszont kint voltam a sógoréknál és volt szerencsém látni Dennis-t , Varn-t lovagolni melegítõpályán,hát nem is tudom számomra valahol ott van a mérce.Tudom,hogy soha nem fogom elérni azt a szintet,de náluk mintha fejben is másként zajlanának a dolgok.Lehet,hogy abszurd az én tudásomat az övékéhez mérni de hát ki ne szeretne úgy lovagolni westernben mit õk.Mindenesetre köszönöm a kedves szavakat.

...neked öcsibá'-ban kell kalibrálni :yeah:

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 20:52

Közzétéve 2009 szeptember 6. - 10:19
Vern és nem Varn! ;)Nem szeretném magam Sheriff-hez hasonlítani,nem vagyunk egy kaliberûek sajnálom ha áthallása volt a hozzászólásomnak.Igen, elégedetlen vagyok önmagammal de hát ezen nem tudok változtatni.Mivel csak terepen lovagolok nincs problémám A-tól B-ig eljutni,sõt.Viszont kint voltam a sógoréknál és volt szerencsém látni Dennis-t , Varn-t lovagolni melegítõpályán,hát nem is tudom számomra valahol ott van a mérce.Tudom,hogy soha nem fogom elérni azt a szintet,de náluk mintha fejben is másként zajlanának a dolgok.Lehet,hogy abszurd az én tudásomat az övékéhez mérni de hát ki ne szeretne úgy lovagolni westernben mit õk.Mindenesetre köszönöm a kedves szavakat.
A legjobb úton haladsz! Kellene neked is egy Tóth Lajos! :kocc: Az én fejemben nagyon nagy rendet tett.
Sajnos elégedett én sem leszek soha, hiszen az emlegetett nagyokhoz soha nem leszek mérhetõ. De ott egye meg a fene! Néha már több körön keresztül is az enyém a lovam. Sõt, mostanában már egész edzésen át is az. Meghökkentõ érzés!

Közzétéve 2009 szeptember 6. - 12:25
1. Ahogy évente néztem az 1986-ban nemzetközi díjlovas versenyként indult, aztán Nashua, majd Volvo kupává emelkedett kaposvári augusztusi eseményt, volt egy év, amikor úgy ítéltem meg, hogy namostbizony Dallos Gyula akár meg is nyerheti a versenyt. Szerintem nem csak én gondoltam így, mert az eredmény bemondásáig a feszültség tényleg tapintható volt. Nem nyert akkor, de azért az, a magyar lehetõségekkel, bizony már egy nagy fegyvertény volt.
(Ahogy elnézem, ez nem késõbb, hanem 1987-ben már volt, a képen a bal oldali német fiatalember vitte el az elvinnivalókat.)
2. A 90-esekben sûrûbben néztem Eurosporton lovasversenyeket. Volt egy kommentár, azt hiszem Campbell volt a neve, akinek tetszett a humora (asszem több kommentár váltotta egymást, szóval nem mindig õ volt). Elkötelezettsége az ugrósporthoz volt, azért az látszott - máig emlékszem, nagyokat lelkesedett, mikor Hugo Simon egy fényeset nyert, kivételesen érzelemõl kissé átszínezett hanggal megemlegette, mint "veteran Austrian dinamo"-t. Egyszer egy díjlovas világkupa döntõt (?) kapott a sorstól. Unott hangon ilyeneket mondott: X. világnagyság lép a pályára... Y. világnagyságot láttuk... Z. világnagyság adja elõ a kûrt... Aztán jött Gyula bácsi, és utána Campbell úr:
WELL DONE GJÜLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szóval azért...

Edited by Ernest, 2009 szeptember 6. - 12:42.
Közzétéve 2009 szeptember 6. - 12:39
Edited by Peter13, 2009 szeptember 6. - 12:42.
Közzétéve 2009 szeptember 7. - 12:56
Ez egy Zen tanítás, nemde?“- Lehetek a tanítványod?
- Csak azért vagy tanítvány, mert szemed zárva van. Mihelyt megnyitod, már nem lesz mit tanulnod tõlem, vagy bárki mástól.
- Mi szükség van akkor Mesterre?
- Hogy megláttassa veled, mennyire haszontalan dolog Mesterre hagyatkozni.”

Közzétéve 2009 szeptember 7. - 13:19
Kicsit magas a léc. Világklasszisoktól lehet és kell is tanulni, de a mércét oda kell rakni, ahol a saját lehetõségeid szerint értelmes. Sedon B. pedig nem adja olyan könnyen azt a "Tied volt a ló" minõsítést. Ez eredmény. :kocc: A reininglovak irányítása komoly kihívás egy átlag hobby/túralovas számára. (Fõleg, ha cserélgetik alatta!) Ez nem a Te alacsony tudásodat, hanem a ló magas szintû képzését jelenti. ;)Nem szeretném magam Sheriff-hez hasonlítani,nem vagyunk egy kaliberûek sajnálom ha áthallása volt a hozzászólásomnak.Igen, elégedetlen vagyok önmagammal de hát ezen nem tudok változtatni.Mivel csak terepen lovagolok nincs problémám A-tól B-ig eljutni,sõt.Viszont kint voltam a sógoréknál és volt szerencsém látni Dennis-t , Varn-t lovagolni melegítõpályán,hát nem is tudom számomra valahol ott van a mérce.Tudom,hogy soha nem fogom elérni azt a szintet,de náluk mintha fejben is másként zajlanának a dolgok.Lehet,hogy abszurd az én tudásomat az övékéhez mérni de hát ki ne szeretne úgy lovagolni westernben mit õk.Mindenesetre köszönöm a kedves szavakat.
Mellesleg Sedon B. is Tóth Lajos tanítvány. Szóval nem elhibázott lépés, ha nála tanulsz. Ne add fel! :yeah:
Közzétéve 2009 szeptember 7. - 13:31
Egy kerdes: lehet szavakon is reininget lovagolni?Ez egy Zen tanítás, nemde?
Közzétéve 2009 szeptember 7. - 13:34
Közzétéve 2009 szeptember 7. - 13:41
Közzétéve 2009 szeptember 7. - 13:53
Közzétéve 2009 szeptember 7. - 14:05
Meg lehet tudni kirõl lenne szó.
Nem könnyü kitalalni.. talan Sheriff lanya lehet az.. Virag...Virág lányom..
Nem jarsz rosszul öcsiba (bocs, nincs nagy ö a gepemen) vele.. versenykuszasban nem a leggyorsabb (2005-ös CART), de jo lovas, okos, korahoz kepest erett fiatal nö.. higgadt, megfontolt es jo dönteseket hoz.. amennyire en megismerhettem.
Western palyalovaglast jol tanit azon a szinten, ami neked meg sokaig elegendö.. szerintem beszelj vele, ha tenyleg ezen a teren akarsz haladni.
Közzétéve 2009 szeptember 7. - 14:28
Közzétéve 2009 szeptember 7. - 15:17
Akkor lehet, hogy párszor elviharzottam a házatok elõtt egy piros Golffal - vagy 1.5 éven keresztül.Mindazonáltal verem a fejem a falba,ugyanis Lajos két utcányira dolgozott a házamtól vagy 2 évig.

Nem, de mi köze van ennek a tanuláshoz? Szerintem az idézet ettõl függetlenül megállja a helyét.Egy kerdes: lehet szavakon is reininget lovagolni?
Közzétéve 2009 szeptember 8. - 19:51
Közzétéve 2009 szeptember 9. - 14:43

Közzétéve 2009 szeptember 9. - 15:52

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 8:14

Edited by Nádor, 2009 szeptember 10. - 8:15.
Közzétéve 2009 szeptember 10. - 10:22
- Tudod, csak az nem szereti a pályamunkát, aki nem tud lovagolni!
Nádor te télleg buta vagy?
Közzétéve 2009 szeptember 10. - 11:23

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 11:41

Edited by PozitívFeri, 2009 szeptember 10. - 11:39.
Közzétéve 2009 szeptember 10. - 12:21
Szerintem aki ilyen butasagot mond, az nem tud lovagolni....az nem szereti a pályamunkát, aki nem tud lovagolni!
Edited by Peter13, 2009 szeptember 10. - 12:22.
Közzétéve 2009 szeptember 10. - 14:19

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 14:32
De a masok nagykepü leszolasa ugyanazt jelenti: butasagot...kibeszéltük, mindenkinek mást jelent a " lovas tudás", mint olyan!
A buta nem mindig nagykepü.. a nagykepü mindig buta.
A buta "edzö" buta ember.. a buta ember buta lovas.. buta lovas pedig nem lehet jo lovas.
A rossz lovas nem biztos, hogy buta lovas.. a buta lovas biztos, hogy rossz lovas.
Tudod követni?
Közzétéve 2009 szeptember 10. - 14:41

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 15:20
Közzétéve 2009 szeptember 10. - 15:24
Közzétéve 2009 szeptember 10. - 15:26
Közzétéve 2009 szeptember 10. - 15:33
Közzétéve 2009 szeptember 10. - 19:13

s aki nem tejjel issza, az nem tudja mi a jo kv.. aki nem tudja mi a jo kv, az nem tud jo kv-t fozni, hat attol en nem is kerek kv-t

/csak vicc .. mielott valaki venne repjegyet es letepne a fejem

No szoval itt egy biztato , csalogato video Sheriff

http://www.youtube.c...feature=related
No ezt meg nem probaltam

Azert ha jottok, egy ilyenre belehetne nevezni.. /zaszlo nelkul haha

Azert ezeknek a lovasoknak tobbsege, eleteben alig latott palyamunkat.. igy nottek fel, cowboykent.. es igen csak tunnak lovagolnyi .. DE EZZEL NEM AZT MONDOM, nem jo a palyamunka... De nem am

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 19:42
Igen, ez az egyetlen kifogyhatatlan eröforras.. az emberi butasag.. az emberi hülyeseg.. az emberi nyomor.És ha ügyesen melegen tartja a "tudatlanságot", jól meg is él belõle. ;) :kocc:
Aki ebböl akar penzt es sikert csinalni: jo uton jar.
ödon von horvath szerint semmi sem hasonlithato az oceanhoz, csak az emberi butasag.. mindkettö hatartalan.
Az ilyen szerencsetlenek futnak hamis profetak utan.. fedeznek fel minden pojacaban istent, meg szentet.. hagyjak magukat barmire ravenni.. kizsebelni.. bemeselni, hogy a betük lerajzolasanak tökelyeben rejlik az irodalmi mü.. hogy az erett ferfi visszaül az iskolai padba betüirast gyakorolni, mert csodalja azokat, akik egy oldal ertelmes szöveget nem kepesek megfogalmazni, de az "o"betüjük csodalatosan kerek..
Komolyan: a sajnalattol sirok..
Közzétéve 2009 szeptember 20. - 20:20

Közzétéve 2009 szeptember 21. - 4:37
Közzétéve 2009 szeptember 22. - 20:18

Közzétéve 2009 szeptember 22. - 20:35
Közzétéve 2009 szeptember 23. - 6:40
Saulusból- Paulus... ezt ismerjük valahonnét
:yeah: :kocc:
Most jöttem haza Silveradoból, s kb. úgy érzem magam, mint a calabriai maffia fõnöke egy jól sikerült bandák közötti leszámolás végeztével. Q...ra jól érzem magam, az élet nekem van most kitalálva. Mindkét lovammal olyan edzést csináltam, amilyentõl Tóth Lajos is sírva fakadna örömében.
Most meg szívfájdalom nélkül hazajöttem edzeni, amikor éreztem, hogy a ló kiszellõztette magát.

Közzétéve 2009 szeptember 23. - 10:52
Neked fiatal a lovad, de én két 6 éves lóval versenyeztem és nincs az a versenyszám, amiben csikózablával mehetnék velük. Muszáj feszítõvel menniük és szenvedek is emiatt, mert nem nagyon találok nekik olyan zablát, ami ne lenne túl sok a két kancának. Mindegyik túl gyors, vagy túl erõs. Állandóan Kata 400 Euós Tom Baldingját nyúlom le, mert azzal még úgy ahogy mûködnek, de Mausznál már ezt is egyre kevésbé szeretem, mert már akkor is látom, hogy utálja, ha hozzá se érek a szárakhoz. Egy év eleji Chuck kurzuson volt a szájában egy jó kis zabla, nem drága, de azóta sem tudtam még beszerezni. Remélem nemsokára megkapom és talán az majd beválik.A KEK-en nézegettem Piaffe, Fáy Kata és a többiek zabláit, s elgondolkodtam azon, hogy kell-e nekem is olyan korrekciós zabla, amit mind használnak.
Közzétéve 2009 szeptember 23. - 11:55
Ennek mindnyajan nagyon-nagyon örülünk!!!Ihaj, csuhaj, de jó kedvem van!
Megöregedtel Sheriff.. megvaltozott izleseddel ne akard elvenni a fiatal(os)abbaktol a turazas örömet....totojázok velük.. több örömet találok ebben az idomító munkában, mint a túrázásban..
Kellemes tovabbi totojazast!!!
Edited by Peter13, 2009 szeptember 23. - 11:56.
Közzétéve 2009 szeptember 25. - 5:55
Ha rendelsz olyan csodazablát, akkor rendelj mindjárt nekem is egyet. Sose lehet tudni, mire lesz jó. Ha azt mondod, hogy az a tuti, akkor elhiszem neked. Meglehet nekem is szükségem lehet rá.Neked fiatal a lovad, de én két 6 éves lóval versenyeztem és nincs az a versenyszám, amiben csikózablával mehetnék velük. Muszáj feszítõvel menniük és szenvedek is emiatt, mert nem nagyon találok nekik olyan zablát, ami ne lenne túl sok a két kancának. Mindegyik túl gyors, vagy túl erõs. Állandóan Kata 400 Euós Tom Baldingját nyúlom le, mert azzal még úgy ahogy mûködnek, de Mausznál már ezt is egyre kevésbé szeretem, mert már akkor is látom, hogy utálja, ha hozzá se érek a szárakhoz. Egy év eleji Chuck kurzuson volt a szájában egy jó kis zabla, nem drága, de azóta sem tudtam még beszerezni. Remélem nemsokára megkapom és talán az majd beválik.
Mellesleg nem pusztán a feszítõzablátokra csodálkoztam rá, hiszen tudom, hogy a ti lovaitok már nem mehetnek csikózablával. Én egyszerû tört zablát használok feszítõként, s azon lamentáltam csak el, hogy mire is kellhetne nekem az a fajta, amelyiknek a vasán egy U alakú emeltyû van. Majd egyszer elmagyarázzátok, hogy az mire jó. Így outsiderként arra gondolok, hogy már a szár enyhe meghúzására is nyomást gyakorol a szájpadlásra a vas, s így sokkal kisebb erejû jelekkel is nagy hatás váltható ki. Edzésen indokoltnak is tartanám hébe-hóba, de versenyre tuti, hogy egy humánusabb zablát használnék. De elismerem nem értek ehhez a dologhoz, így tényleg csak találgatok.