Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Tükör által homályosan

• Please log in to reply
3214 válasz a témához

#1921 Haflingerudvar

Haflingerudvar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 242 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 20:05

Ej Öcsém! Ezt azért mondhatom így, mert bácsibb vagyok nálad. Ne légy már kishitû. Mindent meg tudsz csinálni amit nagyon (mondhatnám, nagyon-nagyon) akarsz. Nálamnál okosabb emberek is megmondták, gyakorolni, csak gyakorolni. :D Üdv.

#1922 troglodyta

troglodyta

Új vendég

• Kizárt tag
  • 19 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 20:24

Nem szeretném magam Sheriff-hez hasonlítani,nem vagyunk egy kaliberûek sajnálom ha áthallása volt a hozzászólásomnak.Igen, elégedetlen vagyok önmagammal de hát ezen nem tudok változtatni.Mivel csak terepen lovagolok nincs problémám A-tól B-ig eljutni,sõt.Viszont kint voltam a sógoréknál és volt szerencsém látni Dennis-t , Varn-t lovagolni melegítõpályán,hát nem is tudom számomra valahol ott van a mérce.Tudom,hogy soha nem fogom elérni azt a szintet,de náluk mintha fejben is másként zajlanának a dolgok.Lehet,hogy abszurd az én tudásomat az övékéhez mérni de hát ki ne szeretne úgy lovagolni westernben mit õk.Mindenesetre köszönöm a kedves szavakat.

Anno, én 3 órán belül futottam a marthont....A nagyok(komolyak) 2:20:00 alatt....persze, ÉN is szerettem volna Rono, Keino, Gebrselassie, u.sw. lenni... :D nemá a zsenikhez, a :kir: okhoz mérd magad :ang:

...neked öcsibá'-ban kell kalibrálni :yeah: :D

#1923 troglodyta

troglodyta

Új vendég

• Kizárt tag
  • 19 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 20:52

"Gallus in suo sterquilinio plurimum potest" peter13! könnyekig meghatsz! :yeah: Töredelmesen megvallom, én ezt Seneca-tól nem ismertem :hupp: OFF!!!! Szabad egy kérdést? ha nem tapintatlan merényletként éled meg intimszférád elleniben: ezeket az idézeteket te egytõl-egyig mind betéve tudod? :eek: :kir: ság! :yeah:

#1924 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 6. - 10:19

Nem szeretném magam Sheriff-hez hasonlítani,nem vagyunk egy kaliberûek sajnálom ha áthallása volt a hozzászólásomnak.Igen, elégedetlen vagyok önmagammal de hát ezen nem tudok változtatni.Mivel csak terepen lovagolok nincs problémám A-tól B-ig eljutni,sõt.Viszont kint voltam a sógoréknál és volt szerencsém látni Dennis-t , Varn-t lovagolni melegítõpályán,hát nem is tudom számomra valahol ott van a mérce.Tudom,hogy soha nem fogom elérni azt a szintet,de náluk mintha fejben is másként zajlanának a dolgok.Lehet,hogy abszurd az én tudásomat az övékéhez mérni de hát ki ne szeretne úgy lovagolni westernben mit õk.Mindenesetre köszönöm a kedves szavakat.

Vern és nem Varn! ;)

A legjobb úton haladsz! Kellene neked is egy Tóth Lajos! :kocc: Az én fejemben nagyon nagy rendet tett.
Sajnos elégedett én sem leszek soha, hiszen az emlegetett nagyokhoz soha nem leszek mérhetõ. De ott egye meg a fene! Néha már több körön keresztül is az enyém a lovam. Sõt, mostanában már egész edzésen át is az. Meghökkentõ érzés! :)

#1925 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 6. - 12:25

Valamit akartam válaszolni arra hozzászólásra, amely, már nem tudom, hogy kitõl eredvén, valami olyasmit fogalmazott meg, hogy Dallos Gyula sem egy isten. De jó, hogy nem írtam meg, mert a fele csak most jutott eszembe.
1. Ahogy évente néztem az 1986-ban nemzetközi díjlovas versenyként indult, aztán Nashua, majd Volvo kupává emelkedett kaposvári augusztusi eseményt, volt egy év, amikor úgy ítéltem meg, hogy namostbizony Dallos Gyula akár meg is nyerheti a versenyt. Szerintem nem csak én gondoltam így, mert az eredmény bemondásáig a feszültség tényleg tapintható volt. Nem nyert akkor, de azért az, a magyar lehetõségekkel, bizony már egy nagy fegyvertény volt.
(Ahogy elnézem, ez nem késõbb, hanem 1987-ben már volt, a képen a bal oldali német fiatalember vitte el az elvinnivalókat.)
2. A 90-esekben sûrûbben néztem Eurosporton lovasversenyeket. Volt egy kommentár, azt hiszem Campbell volt a neve, akinek tetszett a humora (asszem több kommentár váltotta egymást, szóval nem mindig õ volt). Elkötelezettsége az ugrósporthoz volt, azért az látszott - máig emlékszem, nagyokat lelkesedett, mikor Hugo Simon egy fényeset nyert, kivételesen érzelemõl kissé átszínezett hanggal megemlegette, mint "veteran Austrian dinamo"-t. Egyszer egy díjlovas világkupa döntõt (?) kapott a sorstól. Unott hangon ilyeneket mondott: X. világnagyság lép a pályára... Y. világnagyságot láttuk... Z. világnagyság adja elõ a kûrt... Aztán jött Gyula bácsi, és utána Campbell úr:
WELL DONE GJÜLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szóval azért... :)

Edited by Ernest, 2009 szeptember 6. - 12:42.

#1926 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 6. - 12:39

Akkor megis isten?.. illetve szent?.. vagy mi? (jav. oka: nem vagyok teologus, bar tanultam.. keverem öket.. bocs.)

Edited by Peter13, 2009 szeptember 6. - 12:42.

#1927 Tom Forest

Tom Forest

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 7. - 12:56

“- Lehetek a tanítványod?
- Csak azért vagy tanítvány, mert szemed zárva van. Mihelyt megnyitod, már nem lesz mit tanulnod tõlem, vagy bárki mástól.
- Mi szükség van akkor Mesterre?
- Hogy megláttassa veled, mennyire haszontalan dolog Mesterre hagyatkozni.”

Ez egy Zen tanítás, nemde? :gm: (Mellesleg nagyon igaz, csak kár, hogy nem olyan egyszerû kinyitni valakinek a szemét. :eek: )

#1928 Tom Forest

Tom Forest

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 7. - 13:19

Kicsit magas a léc. Világklasszisoktól lehet és kell is tanulni, de a mércét oda kell rakni, ahol a saját lehetõségeid szerint értelmes. Sedon B. pedig nem adja olyan könnyen azt a "Tied volt a ló" minõsítést. Ez eredmény. :kocc: A reininglovak irányítása komoly kihívás egy átlag hobby/túralovas számára. (Fõleg, ha cserélgetik alatta!) Ez nem a Te alacsony tudásodat, hanem a ló magas szintû képzését jelenti. ;)
Mellesleg Sedon B. is Tóth Lajos tanítvány. Szóval nem elhibázott lépés, ha nála tanulsz. Ne add fel! :yeah:

#1929 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 7. - 13:31

Ez egy Zen tanítás, nemde?

Egy kerdes: lehet szavakon is reininget lovagolni?

#1930 Öcsi bá

Öcsi bá

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 7. - 13:34

Sajnos már nála sem,ugyanis elköltöztek messze-messze. Mindazonáltal verem a fejem a falba,ugyanis Lajos két utcányira dolgozott a házamtól vagy 2 évig.

#1931 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 7. - 13:41

Lehet, hogy Virág lányom hamarosan felviszi a lovát Csömör környékére bértartásba, mivel egyetemista lett, s ott talán többet tud majd lovagolni, mint idehaza. Ő ugyan nem egy Tóth Lajos, de szívesen tanítana pár lovast némi zsebpénz fejében arra, amit tud vagy tudni vél. Nem érdekel?

#1932 Öcsi bá

Öcsi bá

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 7. - 13:53

Meg lehet tudni kirõl lenne szó.

#1933 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 7. - 14:05

Meg lehet tudni kirõl lenne szó.

..Virág lányom..

Nem könnyü kitalalni.. talan Sheriff lanya lehet az.. Virag.

Nem jarsz rosszul öcsiba (bocs, nincs nagy ö a gepemen) vele.. versenykuszasban nem a leggyorsabb (2005-ös CART), de jo lovas, okos, korahoz kepest erett fiatal nö.. higgadt, megfontolt es jo dönteseket hoz.. amennyire en megismerhettem.

Western palyalovaglast jol tanit azon a szinten, ami neked meg sokaig elegendö.. szerintem beszelj vele, ha tenyleg ezen a teren akarsz haladni.

#1934 Öcsi bá

Öcsi bá

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 7. - 14:28

Gyorsan olvastam vagy lehet ,hogy nem is tudok.Miért is ne érdekelne.

#1935 Tom Forest

Tom Forest

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 7. - 15:17

Mindazonáltal verem a fejem a falba,ugyanis Lajos két utcányira dolgozott a házamtól vagy 2 évig.

Akkor lehet, hogy párszor elviharzottam a házatok elõtt egy piros Golffal - vagy 1.5 éven keresztül. :dev: Milyen a véletlen. :kv:

Egy kerdes: lehet szavakon is reininget lovagolni?

Nem, de mi köze van ennek a tanuláshoz? Szerintem az idézet ettõl függetlenül megállja a helyét.

#1936 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 8. - 19:51

Tegnap is, ma is cutting edzést tartottunk Rangerrel. Kicsit mérges vagyok magamra, mert a KEK-en reiningben neveztem, s nem cuttingban, úgyhogy semmi nem indokolja, hogy ne arra edzzek. De meg is bocsátottam rögtön, hiszen nem árt egy kis kikapcsolódás a lónak. Ráadásul nagyon haladunk a cuttinggal. Eddig egyszer ültem igazi, fullra kiképzett cutting lovon, s akkor megéreztem ennek a dolognak az igazi ízét. Most is éreztem pár pillanatra. Joshua úgy mozog már idõnként, hogy már nem tudok neki segíteni két kezes szárhasználattal, mert kapaszkodnom kell az egyik kezemmel. Régen azt hittem, hogy a cutting lovasok csak nagyzolnak azzal, hogy kapaszkodnak a nyeregszarvban. Mi az, hogy ne tudná kiülni egy jó lovas a ló mozgását cuttingnál? Hát nem tudja! Ha a ló jó, akkor nem tudja. Már tegnap is, de fõleg ma éreztem azt, hogy lassabb vagyok a lónál. Eddig én reagáltam hamarabb a marhára, s én irányítottam. De olyan jól haladunk, hogy már nemhogy nincs rám szüksége a lónak, de egyenesen gátolnám õt, ha én akarnék irányítani. Tudatosan teszem le a szárat tartó kezem a nyakához, s a másikkal meg kapaszkodom a nyeregszarvban. S éreztem vagy 2-3-szor, hogy a ló gyorsabban reagált, s megelõzte a marha mozgását. Ha nem kapaszkodom, akkor nem biztos, hogy kiülöm a dupla 180 fokos fordulatokat. Jihháááááá! :yeah:

#1937 Tom Forest

Tom Forest

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 9. - 14:43

Amikor még belovaglás alatt volt, nem véletlenül válaszoltam a "Milyen volt Joshua?" kérdésedre nemes egyszerűséggel úgy, hogy "Mennyibe kerül?" :dev: A legjobb (reményű) lónak tartottam Silverado-n. Őszintén szólva örülök, hogy bejött a megérzésem. :yeah: Egyébként Working Cow Horse-ban még lehet néki perspektívája a cutting és reining képzéssel nem? Ki kell írni egy ilyen versenyszámot is. Egy nevező már biztos van. :D

#1938 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 9. - 15:52

Az én lovam a juhot, meg a kutyát tereli magától, hihetetlen érzéke van hozzá, meg élvezi is nagyon :D , lehet kipróbálom egyszer majd tehénnel is :kir: . De ha lesz birka v kutya terelõ verseny is, akkor arra tutira nevezünk. :D

#1939 Nádor

Nádor

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 8:14

Párbeszéd, mely a "pályán " hangzott el.: (nagyobbacska tanítvány, hamarabb érkezett és egyedül kezdett el edzeni, edzõ késõbb jön és kérdezi) - Na hogy megy ma? - Szuper! Remekül vesz minden segítséget, a szár kis emelésére is leteszi a fejét, szinte szárhasználat nélkül meg tudom állítani. - Ugye mondtam, hogy élvezni fogod a 'lovardázást' ! Pláne ha még megtanulsz korrektül lovagolni is, egyenesen felemelõ érzés lesz!!! - Hmmm ....... :confused: :rolleyes: - Tudod, csak az nem szereti a pályamunkát, aki nem tud lovagolni!

Edited by Nádor, 2009 szeptember 10. - 8:15.

#1940 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 10:22

- Tudod, csak az nem szereti a pályamunkát, aki nem tud lovagolni!

Nádor te télleg buta vagy?

#1941 Nádor

Nádor

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 11:23

Péter! Vártam Öntõl valami frappáns tökös választ, saját kútfõbõl! Valami homoktengerben vágtatós, balkanyarból kitörõs, ló magától tudja a dolgát féle okosságot. Erre idézel.... biztos az indiaiak miatt van. Fárasztó egy banda. :D

#1942 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 11:41

ne orrolj p13-ra, szeret klasszikusokat idézgetni :D viszont én sok pályamunkást láttam aki egyáltalán nem tud lovagolni. sőtt utálja a pályamunkát és a krampácsság az álma. most látom ez a mondat igazolta Nádor kollégát :D de!.... sok pályamunkást láttam aki örömmel pályamunkás és nem tud lovagolni. tehát mégdem igaz az állitás. mozdony vezetõ mégsem lehet mindenki, de vasutas az igen :)

Edited by PozitívFeri, 2009 szeptember 10. - 11:39.

#1943 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 12:21

..az nem szereti a pályamunkát, aki nem tud lovagolni!

Szerintem aki ilyen butasagot mond, az nem tud lovagolni..

Edited by Peter13, 2009 szeptember 10. - 12:22.

#1944 Nádor

Nádor

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 14:19

Ne zsörtölõdj Péter ! Nem mentegetõzni akarok - mert minek is - de én sem értettem egyet vele teljesen. Bár abban azért van valami, hogy igényel némi klasszikus lovastudást a pályán való korrekt lovaglás. És ahogy már ezerszer kibeszéltük, mindenkinek mást jelent a " lovas tudás", mint olyan! Amúgy meg kell vagy nem, korrektség ide vagy oda, akárki akármit mond, nekem tetszik. Örömet szerez, akárcsak egy jó lovastúra ! :)

#1945 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 14:32

..kibeszéltük, mindenkinek mást jelent a " lovas tudás", mint olyan!

De a masok nagykepü leszolasa ugyanazt jelenti: butasagot.

A buta nem mindig nagykepü.. a nagykepü mindig buta.

A buta "edzö" buta ember.. a buta ember buta lovas.. buta lovas pedig nem lehet jo lovas.

A rossz lovas nem biztos, hogy buta lovas.. a buta lovas biztos, hogy rossz lovas.

Tudod követni?

#1946 Nádor

Nádor

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 14:41

Ej ha! Úgy látom kipihented magad. Ennek szívbõl örülök. :D (sajnálom, hogy ennyire találva éreztd magadat a fenti kis párbeszéd kapcsán.nem akartalak megbántani vele. és az a buta edzõ sem. :ang: amúgy nem is olyan buta..... ja! és lovagolni is tud...tudogat.) :kv:

#1947 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 15:20

És ha ügyesen melegen tartja a "tudatlanságot", jól meg is él belőle. ;) :kocc:

#1948 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 15:24

HOMOK A homokozo negyszögeben ülnek a gyerekek.. rajzolgatnak szep betüket.. gondosan, igyekezettel.. vigyazva a hurokra, figyelve az ekezetre.. Regi szenvedelyük a szepiras.. az egyenes sorok.. a tökeletesen iskolas betük. Beszelgetnek Fikazzak a regenyirot.. nevetnek a költön.. gunyuk targya a csillagasz. "Lattad hogy karmolta a nagy-A-t Ady?".. nevetnek.. ".. az a balfasz." "Az se semmi, a Gardonyi.. az se tudott irni.. most neztem az Y-jat.. kutyapöcse!!!".. kuncognak elegedetten.. "Lattam Luther keziratot a TV-ben.." -meseli Pistike- "..gyerekek.. tök olvashatatlan szar.. az ugy irt, mint egy elsös" Nevetnek, bologatnak.. elegedettek magukkal. Tudnak irni.. ök tudnak irni.

#1949 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 15:26

Aztán jön valaki aki meg jól belepisil a homokozóba?

#1950 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 15:33

"Ubi solitudinem faciunt, pacem appellant" (ert.ford by P13: tedd pusztasagga, aztan nevezd el paradicsomnak.. es elegedettek lesznek vele)

#1951 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 19:13

En a kv-t tej nelkul szeretem... :kv: :D
s aki nem tejjel issza, az nem tudja mi a jo kv.. aki nem tudja mi a jo kv, az nem tud jo kv-t fozni, hat attol en nem is kerek kv-t :dev: :gm:
/csak vicc .. mielott valaki venne repjegyet es letepne a fejem :gm: :D /

No szoval itt egy biztato , csalogato video Sheriff :kir:

http://www.youtube.c...feature=related

No ezt meg nem probaltam :ang: , kiveve a bolenyvadaszatot az indianokkal.. de ez azert nagyobb volumenu dolog .. s hat ami kesik, az nem jon idoben ugyebar :D
Azert ha jottok, egy ilyenre belehetne nevezni.. /zaszlo nelkul haha :gm: /

Azert ezeknek a lovasoknak tobbsege, eleteben alig latott palyamunkat.. igy nottek fel, cowboykent.. es igen csak tunnak lovagolnyi .. DE EZZEL NEM AZT MONDOM, nem jo a palyamunka... De nem am :D /

#1952 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 10. - 19:42

És ha ügyesen melegen tartja a "tudatlanságot", jól meg is él belõle. ;) :kocc:

Igen, ez az egyetlen kifogyhatatlan eröforras.. az emberi butasag.. az emberi hülyeseg.. az emberi nyomor.

Aki ebböl akar penzt es sikert csinalni: jo uton jar.

ödon von horvath szerint semmi sem hasonlithato az oceanhoz, csak az emberi butasag.. mindkettö hatartalan.

Az ilyen szerencsetlenek futnak hamis profetak utan.. fedeznek fel minden pojacaban istent, meg szentet.. hagyjak magukat barmire ravenni.. kizsebelni.. bemeselni, hogy a betük lerajzolasanak tökelyeben rejlik az irodalmi mü.. hogy az erett ferfi visszaül az iskolai padba betüirast gyakorolni, mert csodalja azokat, akik egy oldal ertelmes szöveget nem kepesek megfogalmazni, de az "o"betüjük csodalatosan kerek..

Komolyan: a sajnalattol sirok..

#1953 Sedon Béla

Sedon Béla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 20. - 20:20

öcsibá! asszem csömörre költözünk :D

#1954 Öcsi bá

Öcsi bá

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 21. - 4:37

Béla az nagyon jó lenne! Megvallom õszintén rámférne a segítség.

#1955 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 22. - 20:18

:cool: :yeah: :kocc: :) Most jöttem haza Silveradoból, s kb. úgy érzem magam, mint a calabriai maffia fõnöke egy jól sikerült bandák közötti leszámolás végeztével. Q...ra jól érzem magam, az élet nekem van most kitalálva. Mindkét lovammal olyan edzést csináltam, amilyentõl Tóth Lajos is sírva fakadna örömében. Joshuában nem tudok hibát felfedezni, illetve amit mégis, az bagatell vagy megvan a gyógyír rá. Edzésrõl edzésre egyre jobbak vagyunk. Õ is, én is. Jelen pillanatban éppen úgy érzem, hogy minden okom megvan az ujjongásra. A KEK-en nézegettem Piaffe, Fáy Kata és a többiek zabláit, s elgondolkodtam azon, hogy kell-e nekem is olyan korrekciós zabla, amit mind használnak. Jobb lesz-etõle a lovam, a lovaglásom? Úgy érzem, hogy nem kell nekünk ilyen, nem lesz jobb tõle semmi. Ehhez a lóhoz nem kell ilyesmi. Vérlázítóan tökéletes a tartása a sima csikózablával is, a tört zablájú feszítõvel is - akármivel! :yeah: Szerintem már ott tartok vele a kiképzésben, hogy nagyon sok lovas ismerõsöm nem is tudna rajta lovagolni. Olyan leheletfinom jelekkel irányítható, annyira átengedõ és készséges, hogy be kell magamat lassan pelenkázni a lovaglásához, mert különben becsinálok a gyönyörtõl. Kezd alakulni a stop is, a spin is. A speed kontroll meg überkirály. Jobbra a rollback hibátlan, balra még csiszolandó. Nagyon jól haladok ezzel a lóval. Kicsit tartottam tõle, hogy Lajos felügyelõ tekintete, tanácsai nélkül majd rontok a lovon. De nem így van. Biztosan tudom, hogy javítottam rajta, s nem is keveset. Erre kifejezetten büszke vagyok. Bobby lovammal is nagyon jó munkát végeztem ma. Pár napja (talán 1-2 hete is megvan) szépen elindultam vele a Lajostól megismert kiképzési skálán, s kifejezetten élvezem a vele való együttlétet. Ha minden jól megy, belõle is atomkirály lovat sikerül faragni. Tegnap bementem vele pár percre a marhák közé, hogy lássam mit tartogat ezen a téren. Jó lesz. Van egy olyan érzésem, hogy jobb lesz, mint Joshua. Sokkal több tûz van benne, s kifejezetten érdeklik a marhák. Még nagyon képzetlen ahhoz, hogy játszhasson velük, de egy hónap múlva remélem, hogy eljutunk arra a szintre, ahol már érdemi marházásra is sor kerülhet. A KEK-en hírét vettem, hogy egy szlovák lovas qh lovat keres, s felajánlottam neki Bobbyt eladásra. Alig gyõzöm idõvel a két lovat, s nem tudom, hogy tartani tudem-e ezt a tempót egyáltalán. Nagyon megterhelõ a nem kevés munka mellett heti 6 napon, napi minimum 2-3 órát lovagolni. El is jöttek, meg is nézték. Elég jól megkértem az árát a lónak, még nem tudom, hogy kell-e nekik. Remélem nem kell! Sajnálnám azért ezt a remek állatot más kezére játszani. A szívem mást mond, mint az eszem. Ihaj, csuhaj, de jó kedvem van! Nagyon örülök az elõrehaladásunknak. Azt hinné az ember, hogy a sok izzadságszagú edzésmunka hosszú távon elveszi a kedvet a lovaglástól, az öröm háttérbe szorítódik a kényszerûség mögött. De egyáltalán nem így van. Egyrészt nem érzem szemernyit sem izzadságszagúnak, kéynszerûnek azt, hogy mostanában napi szinten edzem a két lovat, totojázok velük az alapfeladatoktól egyre feljebb-feljebb jutva az edzõpályán, másrészt Isten bizony több örömet találok ebben az idomító munkában, mint a túrázásban korábban. Tegnap ennek ellenére Bobbyval kilovagoltam terepre, de nem magam miatt, hanem a ló miatt akartam lazítani a természetben egy kicsit. Nem nagyon emlékszem rá, hogy voltam vele korábban az edzõpályán kívül is. De ha voltam is, nem történhetett meg sokszor, maximum kétszer az életben. A tanyától egy hajításnyira szembetalálkoztam Csapossal és Repülõvel, akik egy hosszabbacska tereprõl baktattak haza. Szó nélkül hazajöttem velük, s még egy kicsit a pályán lovagoltam Bobbyt. Ez pár éve biztosan nem történik meg. Elõször is csak terepen lovagoltam, pályán senki nem látott lóháton. A lovaspálya számomra pont olyan ismerõs volt, mint a Hold túlsó oldala. Másodszor meg ha elindultam terepre régebben, akkor onnan 3 óránál hamarabb nem tértem vissza. Ezek voltak a fikarcnyi, sietõs tereplovaglások, hiszen a normális olyan 4-5 óránál kezdõdött, a rendes, magunk fajta meg 8-10 órás volt. 500 méterrõl visszajönni? Ha ezt régen Sancho észrevette volna, azonnal mentõt hív. Hiszen bordatörésen vagy agylágyuláson kívül egyéb vissza nem fordít megkezdett túráról. Mondjuk arra is volt példa, hogy ezek sem. :D Most meg szívfájdalom nélkül hazajöttem edzeni, amikor éreztem, hogy a ló kiszellõztette magát.

#1956 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 22. - 20:35

Lovak képzését nézni, tanulni, csinálni, megkapni a bizalmukat, valami Isteni ajándék.....

#1957 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 23. - 6:40

:cool: :yeah: :kocc: :) Most jöttem haza Silveradoból, s kb. úgy érzem magam, mint a calabriai maffia fõnöke egy jól sikerült bandák közötti leszámolás végeztével. Q...ra jól érzem magam, az élet nekem van most kitalálva. Mindkét lovammal olyan edzést csináltam, amilyentõl Tóth Lajos is sírva fakadna örömében.

:D Most meg szívfájdalom nélkül hazajöttem edzeni, amikor éreztem, hogy a ló kiszellõztette magát.

Saulusból- Paulus... ezt ismerjük valahonnét :D

#1958 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 23. - 10:52

A KEK-en nézegettem Piaffe, Fáy Kata és a többiek zabláit, s elgondolkodtam azon, hogy kell-e nekem is olyan korrekciós zabla, amit mind használnak.

Neked fiatal a lovad, de én két 6 éves lóval versenyeztem és nincs az a versenyszám, amiben csikózablával mehetnék velük. Muszáj feszítõvel menniük és szenvedek is emiatt, mert nem nagyon találok nekik olyan zablát, ami ne lenne túl sok a két kancának. Mindegyik túl gyors, vagy túl erõs. Állandóan Kata 400 Euós Tom Baldingját nyúlom le, mert azzal még úgy ahogy mûködnek, de Mausznál már ezt is egyre kevésbé szeretem, mert már akkor is látom, hogy utálja, ha hozzá se érek a szárakhoz. Egy év eleji Chuck kurzuson volt a szájában egy jó kis zabla, nem drága, de azóta sem tudtam még beszerezni. Remélem nemsokára megkapom és talán az majd beválik.

#1959 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 23. - 11:55

Ihaj, csuhaj, de jó kedvem van!

Ennek mindnyajan nagyon-nagyon örülünk!!!

..totojázok velük.. több örömet találok ebben az idomító munkában, mint a túrázásban..

Megöregedtel Sheriff.. megvaltozott izleseddel ne akard elvenni a fiatal(os)abbaktol a turazas örömet..

Kellemes tovabbi totojazast!!!

Edited by Peter13, 2009 szeptember 23. - 11:56.

#1960 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 25. - 5:55

Neked fiatal a lovad, de én két 6 éves lóval versenyeztem és nincs az a versenyszám, amiben csikózablával mehetnék velük. Muszáj feszítõvel menniük és szenvedek is emiatt, mert nem nagyon találok nekik olyan zablát, ami ne lenne túl sok a két kancának. Mindegyik túl gyors, vagy túl erõs. Állandóan Kata 400 Euós Tom Baldingját nyúlom le, mert azzal még úgy ahogy mûködnek, de Mausznál már ezt is egyre kevésbé szeretem, mert már akkor is látom, hogy utálja, ha hozzá se érek a szárakhoz. Egy év eleji Chuck kurzuson volt a szájában egy jó kis zabla, nem drága, de azóta sem tudtam még beszerezni. Remélem nemsokára megkapom és talán az majd beválik.

Ha rendelsz olyan csodazablát, akkor rendelj mindjárt nekem is egyet. Sose lehet tudni, mire lesz jó. Ha azt mondod, hogy az a tuti, akkor elhiszem neked. Meglehet nekem is szükségem lehet rá.

Mellesleg nem pusztán a feszítõzablátokra csodálkoztam rá, hiszen tudom, hogy a ti lovaitok már nem mehetnek csikózablával. Én egyszerû tört zablát használok feszítõként, s azon lamentáltam csak el, hogy mire is kellhetne nekem az a fajta, amelyiknek a vasán egy U alakú emeltyû van. Majd egyszer elmagyarázzátok, hogy az mire jó. Így outsiderként arra gondolok, hogy már a szár enyhe meghúzására is nyomást gyakorol a szájpadlásra a vas, s így sokkal kisebb erejû jelekkel is nagy hatás váltható ki. Edzésen indokoltnak is tartanám hébe-hóba, de versenyre tuti, hogy egy humánusabb zablát használnék. De elismerem nem értek ehhez a dologhoz, így tényleg csak találgatok. :)