Zalaiak
Közzétéve 2013 április 3. - 8:54
Közzétéve 2013 április 3. - 19:37
Közzétéve 2013 április 4. - 14:43

Edited by Stuszi, 2013 április 4. - 14:44.
Közzétéve 2013 április 4. - 19:27
Közzétéve 2013 április 4. - 21:24
Stuszi! A ZH-ban pont ma olvastam, Lentiben eladó fedett helyen tárolt széna-szalma (széna 10.000 Ft/db, szalma 4000 Ft/db), körbálás. Nem is olyan vészes a mai 12-18 ezrek mellett, mondjuk ki tudja, milyen minõségû.
Köszi az info-t. Lenti nem itt van, de max megint futóval megyek gyárlátogatni...
Szénából most van annyim, hogy belefulladnak a lovak... Lenti mellett vettem legutóbb egy nagy futóra való tetõ alatt tárolt vegyes lucernás kisbálát tûrhetõ áron. (500/db) Lovak úgy falják mint a cukrot.

Közzétéve 2013 április 8. - 18:25

E ööm e bódottág

Jámbinak is nagyon jó kedve van, kezd felszabadulni, annyit bakolászik, hogy követni is alig bírjuk

Edited by mi.kinga, 2013 április 8. - 18:26.
Közzétéve 2013 április 8. - 18:52

Közzétéve 2013 április 11. - 8:51

Közzétéve 2013 április 12. - 6:51

Közzétéve 2013 április 12. - 8:22

Közzétéve 2013 április 12. - 15:33
Hétfőn estefelé elmentünk terepezni egyet a jó idő örömére. Sziszkát is megváltoztatta a jó idő. Bár az elején az első emelkedő után fújtatott mint egy gőzmozdony, 2 km csendes ügetős bóklászás, meg negyed óra legelészés után a gőzmozdonyból TGV lett.
Ficánkolt, "megbeszéltük" hogy ezt azért nem kéne, miután lehiggadt gondoltam vágtázzunk egy rövidet, pár 100 m után úgyis feladja. Ahha, ahogy én azt hittem. Volt egy egy km hosszú, frissen lesimítózott út előttünk az erdőn át. Meg se eresztettem, ki se mertem könnyíteni, és így is patakokban ömlött a könnyem, a fülemben éreztem ahogy gyűlik össze. Az 1 km végén jött a lejtő, kb. 50 m-rel előtte sikerült megállítanom de éreztem, hogy ha nem állítom meg és nem esünk bazi nagyot, akkor hazáig megyünk ugyanebben a tempóban.

De tegnap lovagoltunk, talán tavaly ősz óta nem lovagoltam "rendesen", Neno pedig jó régen nem volt hajtva, hoztam is a fényképezőt, hogy na, itt biztosan lesz rodeó. Hát, nem volt.

Aztán Jámbin nem volt nyakszíj, (Szandi 3/4 1-kor ment el, én 2-kor értem haza), gondolom egész délelőtt, viszont amikor mentem hátra, széna nem volt előttük, Jámbi az istálló előtt pihent. Egyetlen nyálfolt sem volt az istállón, ami nagyon-nagyon jó jel.

Itt viszont kezd helyreállni a lelki békéje, egész nap kinn a friss levegőn, van egy szuper pajtija, naponta sokszor kimegyünk, simizni, ápolgatni, legeltetni, almát adni, vagy csak kiülni hozzájuk. Kezd rájönni, hogy az emberek jelenléte nem jelent egyet a monoton munkával.
Edited by mi.kinga, 2013 április 12. - 15:35.
Közzétéve 2013 április 12. - 21:17

Közzétéve 2013 április 14. - 7:26

- Almamag kedvelte
Közzétéve 2013 április 14. - 20:29

Közzétéve 2013 április 15. - 9:49

Közzétéve 2013 április 18. - 22:00
Kinga! Sokat változott Jámbor, az biztos. Télre már lehet, hogy el is felejti, hogy valaha karórágó volt. A videót elnézve már látszik, hogy szedett is magára.
Tegnap lovagoltam egy rövidkét. Aidával mentem. Több, mint egy éve nem volt komolyabban elõvéve. Elõször csak annyit terveztem, hogy körkarámozunk, nem ülök fel. Pucolás közben megszállt az ihlet, mégis ki kellene menni.Ciza erre kb 6x f.sta össze magát bent a karámban. Gondolatolvasó, na. Kis foglalkozás után látszott, hogy rendben van a ló. Aztán elindultunk, és hazaértünk. Röviden ennyi.Ahogy lenni szokott ilyen idõben, mindenki kint dolgozott a faluban. Azon kívül, hogy szedte a lábát semmi probléma nem volt. Igazán az sem róható fel neki. Az erdõben kb 10m-re mögöttünk az útra dõlt ki egy fa. Jól idõzített. Láttunk szarvasokat. Ezen kívül teljesen eseménytelen utunk volt.
Imádom! Komolyan!Tudom, hogy utál dolgozni, de tudomásul veszi, egy rossz mozdulata nincsen, együttmûködõ, nem kell vele veszekedni. Persze vannak beidegzõdései, amit már régen meg lehetett volna oldani, ha több idõm lenne. Valószínû már a munkaundort is ki lehetett volna belõle varázsolni, mert szeret kint lenni, szívesen megtesz mindent. A probléma akkor jön elõ, amikor a nyereg kerül ki elõbb a kikötõhöz, és nem a ló.

Már akinek van ideje.Na végre itt a tavasz, a sok undormány sártaposásos morgolódás után mindenki lóra pattan, és fülig ér a szája.
:yeah:

Az lesz, csak elõször össze kell szokniuk alaposan Szandiéknak, azért a kemény nenogolások után még nekem is nagy kihívás Jámbor mozgását felvenni úgy, hogy lehetõleg ne pattogjam szét a hátát és ne rántsak bele a szájába, pedig én kismillió nagylovon ültem/tanultam, Szandi pedig szinte csak Nenon.Kinga, tudom, hogy Szandi azt mondta, szeretne sokat foglalkozni Jámborral karámban, de sztem ha már ilyen jó hatással van rá a monoton munkából való kivétel, próbáljatok jó sok terepet is menni, amikor kicsit "szabadjára" van engedve, nehogy rájöjjön, hogy a nyereg itt is a négyszögben való unalmas keringést jelenti. Ha élvezi a ló-létet nálatok, még a végén tényleg elhagyja teljesen a karózást.
Ugye.Mindig meglepõdöm a videókon, hogy az a "húsgombóc" milyen lazán és kedvvel ugrik.
(Meg ne sértõdj, nem lekövéreztem, csak le-husiztam!
)

Itt a tavasz, bár szerintem inkább nyár. Nagyon nem jól kezdõdik ez az év, a hosszúra nyúlt tél után alig volt rendes tavaszi nap, egybõl jött ez a lassan kánikulai kora nyári meleg, hozzászokni sem volt idõm, de még a lovaknak sem, Nenonak és Jámbinak is még bõven van téli bundája. Hiába szedjük naponta, így is csak a puszta állástól izzadnak szerencsétlenek.

Közzétéve 2013 április 21. - 22:14

Tegnap nagy munkálatok voltak nálunk. A maradék kerítéslábak lettek markolóval kiszedve! :yeah: Végre, hurrááá :yeah:
Ilyen lett a kilátás:
Reggel percekig gyönyörködtem a szépséges tájban, nem zavarta semmi a szemem, a vaslábak, és rajtuk szalag. Volt olyan oszlop, amelyiknek méteres "betontuskó" volt öntve a földben. :eek:
Stuszi! Nem szoktam Cizán lovagolni. Lényegében egyiken sem.

Közzétéve 2013 április 22. - 21:08
Hozok én is beszámolót, képeket.
Szombaton bekerítettünk egy részt az új legelõjükbõl, ahol térdig ér a dús fû, árnyékos fák vannak és szuper. Persze én, mint szerencsecsomag, a karók leütögetése közben sikerült szétzúznom a mutatóujjam a kalapáccsal (hálisten csak a nyelével, akkorát ütöttem utolsónak, hogyha a vas részével találom el, akkor nem lenne ujjam.) Úgyhogy van egy szép vérhólyagom, meg írni nehezen írok, így a próbavizsgák idején.

De megérte, mert olyan fantasztikusan jó érzés látni, ahogy tömik magukat.

Valamelyik nap kimentünk egy rövid terepre, mivel késõn sikerült elindulnunk. Neno nagyon nem volt magánál, az erdõbe vezetõ útnál (ahol mindig elmegyünk), szívrohamot kapott egy lóevõ fatörzstõl és csinált egy négypatás-odébbdobbantásos jelenetet. Ezt még eljátszotta az erdõben párszor, a lefektetett fatörzsek láttán. Az úton a földek mögött pedig észrevette az ezer éve ott lévõ ganajkupacot, aztán egy fehér követ a fûben. Röfögött, toporzékolt, hátrált, meresztgette a szemeit... Fene se érti õket.

Ja, Jámbira azóta sem került nyakszíj, se éjjel-se nappal. Ennyit arról, hogy karós lovat lehetetlen leszoktatni (nem mondom, hogy soha többet nem fog elõjönni tutirabiztosan)

Hozok akkor pár képet, jó-rosszabb minõségût: (amúgy ez a legelõ nem üzemel jelenleg, pihenõn van, de olyan szép sárga volt a gyermekláncfûtõl, hogy muszáj volt kihasználni.

S.ggek

Legelõn: (egy idõs, egyedül élõ, kicsit már "bolond" bácsi területén van és az udvarát is lenyírták a fiúk nagyon szívesen. Jó volt nézni, ahogy kijött, elnézegette, simogatta õket, vigyázott rájuk. legalább egy kicsit érezte, hogy õ is fontos még)

Legelõn
Edited by mi.kinga, 2013 április 22. - 21:11.
Közzétéve 2013 április 23. - 7:52

Közzétéve 2013 április 23. - 9:52

Közzétéve 2013 április 24. - 21:39
Amit villannyal bekerítve látsz, az hozzánk tartozik, és mindig kaszáló volt. Szemben a felszántott domboldal pedig ezer éve dzsungel, õsszel szántotta fel az új tulaj, most pucolják a szélét, aztán kukorica lesz benne. Aranyvesszõvel, szederrel, és akáccal volt tele. Most már tényleg szép kilátásunk van.Mackó a füves rész helyén eddig mi volt? Eddig is a tiétek volt?
Kinga! Nekem úgy tûnik legalább 10-20ha-on legeltettek.

A körkarámunk ilyen gyerekláncfüves. A lovaknak egy napi elfoglaltság volt, hogy letarolják.

Stuszi! Hát, nem irigyellek, de legalább rendben lesz. Az tuti, ha ilyen szemetes területre engeded az állataidat, biztos éri õket valami. Vagy csak mi vagyunk ilyen pechesek?

Amikor kiszedte a markoló a lábakat, nem engedtük betemetni a gödröket, még szerencse, mert másnap lazán egy talicska törmeléket összeszedtem betemetéskor. Itt ugyanis az volt a szokás, hogy a paraszt ne járjon sárban, ezért belehordta az udvarba a létezõ összes bontási törmeléket.
Szerintem már írtam korábban, hogy egy alkalommal felvettem a karámban egy kilógó tégladarabot, aztán csak szedtem, és szedtem. 2x2m-rõl tele lett a talicska törmelékkel, és lett egy nagy kráter.

Közzétéve 2013 április 25. - 10:45
Közzétéve 2013 április 27. - 12:47
Köszönjük!Sziasztok! Néha bekukkantok ide, de ezek a tavaszi képek nem hagyják, hogy ne jegyezzem meg: olyan a táj, mintha egymás szomszédságában laknátok. Gyönyörû helyen vagytok!
Mackó a füves rész helyén eddig mi volt? Eddig is a tiétek volt?

Hát, kitartást a legelõtisztításhoz! Na igen, biztosan letarolják a gazt, csak addig fennakadnak minden sz.ron. Mint ahogy a mondás is tartja, ha elhagysz egy hektáron egy szeget, az tuti, hogy napokon belül a lóban lesz megtalálható.Csak irigykedek a képek láttán. Enyémek még csak a kaszált zöldet kapják, most tartunk napi 2 talicskánál. Hirtelen nem merek nekik többet adni.
A legelõbõl egy 40*50-es területet tudtam eddig rendbe rakni, ami ott van, az katasztrófa. Sokan mondták, engedjem rá a lovakat, majd letarolják a dzsindzsát, de nem lehet, mert az elmúlt sok évben jópáran szemétlerakónak nézték a területet. :mad: Errõl a kis területrõl is összegyûlt egy utánfutónyi szemét. Van itt minden, a kerítésfonattól kezdve a gumicsizmán át a komplett ágyig... 7végén ezt a 2e m2-t körbe tudom keríteni, talán kitart addig, amíg az újabb ugyanekkora területtel nem végzek.
Sziszka lassan végez a vedléssel, de érdekes módon nyárra is elég vastag kabátot vett fel. Hogy minek, azt csak õ tudja... Öcsirõl meg annyi szõr jön folyamatosan, hogy az rettenet. Ahol meghempereg, ott fehérlik a karám. Pedig a gyerek minden másnap levakarja róla a felesleget. Lassan kezdem azt hinni, hogy az a ló 90% szõr, és 10% ló.A csikó nekiállt vedleni a csikószõrt, de lassan halad, most idétlenül borzas. Brúnó meg vedlik is meg nem is.

Neno is már lassan végez, gyönyörû fényes aranyszõre van (nem kell ide lenmag...

Hát, olyan fû van a mostani legelõjükön, hogy szabályosan térdig ér és dús. Imádják.Amit villannyal bekerítve látsz, az hozzánk tartozik, és mindig kaszáló volt. Szemben a felszántott domboldal pedig ezer éve dzsungel, õsszel szántotta fel az új tulaj, most pucolják a szélét, aztán kukorica lesz benne. Aranyvesszõvel, szederrel, és akáccal volt tele. Most már tényleg szép kilátásunk van.
Kinga! Nekem úgy tûnik legalább 10-20ha-on legeltettek.Nagyon jól néz ki a fû.
A körkarámunk ilyen gyerekláncfüves. A lovaknak egy napi elfoglaltság volt, hogy letarolják.![]()
Stuszi! Hát, nem irigyellek, de legalább rendben lesz. Az tuti, ha ilyen szemetes területre engeded az állataidat, biztos éri õket valami. Vagy csak mi vagyunk ilyen pechesek?![]()
Amikor kiszedte a markoló a lábakat, nem engedtük betemetni a gödröket, még szerencse, mert másnap lazán egy talicska törmeléket összeszedtem betemetéskor. Itt ugyanis az volt a szokás, hogy a paraszt ne járjon sárban, ezért belehordta az udvarba a létezõ összes bontási törmeléket.
Szerintem már írtam korábban, hogy egy alkalommal felvettem a karámban egy kilógó tégladarabot, aztán csak szedtem, és szedtem. 2x2m-rõl tele lett a talicska törmelékkel, és lett egy nagy kráter.

Ja, kipróbáltam Jámbit terepen, egy barátnõm jött hozzám lovagolni. Láttunk szarvasrudlit (

Aztán, az esõs idõszaknak köszönhetõen (amibõl pl. semmi nem látszik már), rengeteg, brutális mennyiségû szúnyog van, jelenleg 43 szúnyogcsípésem van a 2 órás kiruccanásból, persze mindegyiket szétvakartam és most is lekaparnám magamról a bõrt legszívesebben.

Közzétéve 2013 április 29. - 19:55

Nos, akkor jövök kicsit dicsekedni.
Így kikerekedett már a kicsi Jámbink és hol van még a nyár vége! (gyúrunk az elõtte-utána képsorozaton, addig is egy kicsit sokkolóbb kép még februárból: Jámbi és még egy)

Ilyen legelõn nem is csoda, hogy kerekedik.

Közzétéve 2013 május 1. - 21:52
Nálunk pedig készül a kecskék karámja. A napszámosok:
- Almamag kedvelte
Közzétéve 2013 május 1. - 23:20

Közzétéve 2013 május 2. - 18:32
Tényleg?Betti, azt ugye tudod, hogy az alsó deszka alá is kell majd egy villanypásztorzsinór, a két deszkasor közé meg legalább kettõ.
![]()

Közzétéve 2013 május 2. - 20:17
Köszönjük, igen és a nyaka is kezd visszatérni, imádom a formáját.Kinga! Már nagyon jól néz ki. Inkább sportos kinézete van, mint "beteg".
Nálunk pedig készül a kecskék karámja. A napszámosok:

Munkaellenõrök

Akartam én is mondani, de Hitetlen megelõzött, hogy az kevés lesz a kecskéknek.Tényleg?
Még felülre is megy egy sor villany. Kezdek megbarátkozni vele, sûrûbbre semmiképpen nem akarok deszkát. Így azért pont belátható a helyük. A villanypásztor már aktuális lenne, mert megeszik a lovak. Van rágás elleni kencém, ami tuti, de nem ennyi fára! :eek:

Képzeljétek, súlyos zabproblémáink voltak, ugyanis persze, hogy az utolsó pillanatban futkozok zabért, amikor is Zegen, a szokásos helyen közölték, hogy elfogyott (kedden) és nem is biztos, hogy lesz a héten.

Apu pedig ma hozott 2 nagy zsák zabot 4000 Ft-ért, holott eddig a szokásos helyen 6000 Ft-ért hoztunk 1-et. :yeah: (hát igen, a rég nem látott méhész ismerõs, akinek sok felesleges zabja van.

Közzétéve 2013 május 3. - 8:51
Közzétéve 2013 május 6. - 22:33
Azért remélem valahogy meg tudod oldani, mondjuk úgyis hamarosan jön a nyári szünet, fiad esetleg õrizhetné õket, vagy stb.
Nekem meg nem elég, hogy a vizsgákra készülök és ki sem látszok a tételekbõl, még Bogi picik is születtek 2-án. Ami alapból nem gáz, mert Bogi szépen eteti õket, tisztogatja, jó anyuka. De van egy kis tökmag, aki valamiért nem tud szopni (nincs nyílt szájpadlása, ez az elsõ, amit mindig megnézünk). Van egy kis vákuum az elején, aztán csak cuppog. Feleakkora, mint a többiek, de annyira élni akar, enni, szopizni, hogy küzdünk érte. Óránként/kétóránként kecsketejjel, pipettával cseppenként etetjük (õ lett a kiskedvencem, így tanulás közbeni pihenésként legtöbbször én etetem). Már születéskor is kinéztem magamnak, fekete kisfiú (egyébként 5 fekete kiskutya lett... Holott Bogi fekete, de az apa bézs. Általában ilyenkor, vagy ha mindkét szülõ fekete, még így is több a bézs, mint a fekete. Úgy látszik Bogi jól örökíti a színét.), olyan tündéri nyakkendõvel, hogy tiszta úriember.

Ja, hozok egy videót is, Jámbit próbálgattuk kicsit. Van ám rugója! :yeah: Eddig kicsit stagnált a vedlése, de most megint beindult és a régi, fakó téli bunda alatt, ami már csak foltokban van, ott a gyönyörû, fényes nyári szõre.

Közzétéve 2013 május 10. - 11:02
Szombaton 2 órás terep, Sziszkát nem tudták otthagyni a megegvérûek, olyan tempót diktált, és közben még bakolászni is volt energiája. Sajnos. Merthogy sok húgyagyú barom állat leönti a sittet az útra. Nesze neked, itt az eredménye annak, hogy kormányunk az újrahasznosítás ösztönzésére hivatkozva bevezetett egy igen komoly hulladék-adót. :mad: Minden tele van sittel, és még el se teregetik.
Lényeg, hogy egy korábban jó minõségû úton belerongyoltunk egy sittkupacba. Késõn vettem észre, megállni elõtte már nem tudtunk. Eredmény: jobb elsõ pata felrepedt kb. a feléig.
De ez még semmi. Vasárnap jön a kovács helyretenni, szedi, szedi, hogy nehogy tovább repedjen, hát nem belevágott a patába? :mad: Nem vészesen, kicsit vérzett, lefertõtlenítettük, nyomókötést tettünk rá, gondoltam pár nap és rendbejön. Hát nem. Hiába volt tavaly októberben oltva tetanuszra, másnap reggelre bevérzett a pata, lázas volt, és enni se nagyon akart.
Doki, 2 féle tetanusz, brutál adag antibiotikum, napi 4-szeri sebkezelés. Ma reggel már átugrotta a farakást az udvarban. Merthogy éjjel kiszöktek Brúnóval, és bejárták az udvart. Reggel alig esett le, hogy a garázs elõtt tényleg lósz.rt látok...
Legelõre nem mennek, nem tudom mi történt, de annyian jönnek, hogy levágták a füvet nem vinném-e el, hogy nem gyõzik enni. (Persze van olyan is, aki azt szeretné, hogy én vágjam le, de azt a rossz tapasztalatok miatt már csak úgy vállalom, ha én szabom a feltételeket.)
Ja, hozok egy videót is, Jámbit próbálgattuk kicsit. Van ám rugója! .../quote]
No, még a végén igazi ló lesz belõle!

Kiskuttynak meg kitartást!
Közzétéve 2013 május 10. - 20:49

Közzétéve 2013 május 10. - 23:12
Hú Stuszi, jobbulást Sziszkának!Eseménydús hetem volt... :(
Szombaton 2 órás terep, Sziszkát nem tudták otthagyni a megegvérûek, olyan tempót diktált, és közben még bakolászni is volt energiája. Sajnos. Merthogy sok húgyagyú barom állat leönti a sittet az útra. Nesze neked, itt az eredménye annak, hogy kormányunk az újrahasznosítás ösztönzésére hivatkozva bevezetett egy igen komoly hulladék-adót. :mad: Minden tele van sittel, és még el se teregetik.
Lényeg, hogy egy korábban jó minõségû úton belerongyoltunk egy sittkupacba. Késõn vettem észre, megállni elõtte már nem tudtunk. Eredmény: jobb elsõ pata felrepedt kb. a feléig.
De ez még semmi. Vasárnap jön a kovács helyretenni, szedi, szedi, hogy nehogy tovább repedjen, hát nem belevágott a patába? :mad: Nem vészesen, kicsit vérzett, lefertõtlenítettük, nyomókötést tettünk rá, gondoltam pár nap és rendbejön. Hát nem. Hiába volt tavaly októberben oltva tetanuszra, másnap reggelre bevérzett a pata, lázas volt, és enni se nagyon akart.
Doki, 2 féle tetanusz, brutál adag antibiotikum, napi 4-szeri sebkezelés. Ma reggel már átugrotta a farakást az udvarban. Merthogy éjjel kiszöktek Brúnóval, és bejárták az udvart. Reggel alig esett le, hogy a garázs elõtt tényleg lósz.rt látok...
Legelõre nem mennek, nem tudom mi történt, de annyian jönnek, hogy levágták a füvet nem vinném-e el, hogy nem gyõzik enni. (Persze van olyan is, aki azt szeretné, hogy én vágjam le, de azt a rossz tapasztalatok miatt már csak úgy vállalom, ha én szabom a feltételeket.)
Ja, hozok egy videót is, Jámbit próbálgattuk kicsit. Van ám rugója! .../quote]
No, még a végén igazi ló lesz belõle!Lassanként olyan videót kérünk, amin együtt ugrotok!
![]()
Kiskuttynak meg kitartást!
Ez a szemetelés nekem is az agyamra megy, amikor akárhol megyünk, csak úgy bukkannak elõ a földbõl a törött, éles szélû köcsögök (akárcsak az ex-gazdáik), sörösüvegdarabok és végeérhetetlen a sor, egészen a nejlonzacskókig, zsákokig. Az egyik kedvenc kerülõutunk járatát is sittel tömték be, szegény Szandi ott esett át Nicoval. Azóta az átjáró eltûnt, de mi megoldottuk az átjárást a patak átugrásával. Az erdõben kidobott mosógépen már meg sem lepõdök!
Jámbival már én is szeretnék ugrani, de elõször a szimpla mozgását szeretném megszokni!

Kiskutyus nagyon jól van, köszönjükEjha Stuszi! Nem semmi! :( Mielõbbi jobbulást a leányzónak.
Ezen a sittes kipakoláson én is ki vagyok akadva. Valamelyik éven az egyik utcabeli rakta tele az utat törmelékkel. Amikor ezt megemlítettem az egyik lovasnak, csak annyit reagált rá, hogy legalább nem kell sárba járni.Na igen, mondom, de esetleg egy darab szög, vagy egy kanna törött csempe baromira jó helyen van ott. Meg úgy egyébként is, ezt nem is értem, hogy hogyan gondolják az emberek. :confused: Fogom a szemetemet, és csak úgy zutty bele az útba, vagy az erdõbe?
![]()
Kinga! Mi újság a kiskutyával? Jámbor meg! :yeah:

Ja, jövõ hétvégi programajánló:
Szandival mi mindenképpen ott leszünk, úgyhogy gyertek-gyertek! :yeah:

Közzétéve 2013 május 18. - 20:53
Közzétéve 2013 május 21. - 13:51
Közzétéve 2013 május 21. - 21:56

Közzétéve 2013 május 22. - 8:42

Közzétéve 2013 június 2. - 23:35
Huhh, jó régen voltam erre... Stuszi, azóta remélem már rendbe jöttél, meg Sziszka is!Ha azt mondom, hogy sz@r másfél héten vagyok túl, akkor finoman fogalmaztam.
Sziszka még sántít, egy fokig gyorsan javult, azóta stagnál. Mivel sánta, így mozgáshiányos, ezért tiszta zizi. Ma reggel úgy robbant ki a boxból, hogy vitte a félig kinyitott ajtót is. A hülyéje.
A hétvégén a szájsebész "szétverte" az alsó meg a felsõ állkapcsomat is, így a szénám ott ég szét a renden, lóra pedig még minimum egy hétig nem ülhetek, de még vezetgetnem se igen szabad õket, nehogy meghúzzanak, és szétnyíljanak a sebeim. Mindemellett egy hete szétfõzött kajákon élek...
Mackó, képek készültek a versenyen, nagyon jó volt, egy teljes nap tanulásmentesen.

Jól kihaltunk, na... Akkor jövök kicsit éleszteni a topikot. Szóval, levizsgáztam. Nem túl sikeresen, magamhoz képest pocsék lett, az egyik gyakorlati vizsgáról sírva jöttem ki, de szóbelin szerencsém volt és azt az egy tételt húztam ki, amit a legjobban tudtam, így megmentettem magam. A másik vizsgán pedig bekövetkezett az, amitõl legjobban féltem: leblokkolt az agyam. Hiába azt a tételsort tanultam meg a legjobban, amikor leültem kidolgozni a húzott tételt, egyszerûen semmi nem jutott eszembe. Küszködtem rendesen a könnyeimmel, a vizsgabiztos nézegetett is, de végülis a gyúlékony, folyékony anyagok helyett nagyon jól elbeszélgettünk a méhészkedésrõl

Most pedig nyakig méhészszezonban vagyunk, pörgetünk állandóan, méhek-méhek hátán, mindenhol ragadok állandóan és már herótom van a méztõl (fedelezés közben szoktam a friss mézet nyalogatni)!

Kiskutyák nõnek, mint a gomba, már 4 hetesek... Játszanak, szöknek, futkorásznak, kis kancsal szemeiket meresztve mindenre és mindenkire. A picikével nem tudjuk, hogy mi lesz, nagyon nem akar rendbe jönni, jelenleg is úgy néz ki, mint egy kb. 1 hetes kiskutya, hiába eszik sokat, valahogy csak átmegy rajta. Többször csinál olyanokat, hogy megmerevedik, elborul, nem vesz levegõt, majd nagy nehezen talpra kecmereg és merev végtagokkal próbál menni. Megszakad érte a szívem, annyira élni akar és annyira nem megy neki.

Na, kicsit vidámabb, hozok pár képet, amikor az idõjárás az idei tavaszban még tavaszként viselkedett (érdekes, ebben a március-április-májusban minden évszak volt. Tél-tavasz-nyár, jelenleg pedig õsz...)
Neno kacérkodik

Jámbor, aki hízott:

És Neno, aki sajnos még többet hízott...

- Almamag kedvelte
Közzétéve 2013 június 3. - 9:04
Lesz megint tájékozódási verseny nálunk, július 27-én!!! Gyertek el bátran, kezdõ pályát is csinálunk!

Részletek itt!
Utána következõ héten pedig lovastúra indul, terv szerint hétfõtõl (július 29) péntekig vagy szombatig. Nem lesz nagyon húzós, két nap alatt Gyékényesre (ott van egy gyönyörû bányató, már nézzük a helyet, ahol lovat is lehet úsztatni