Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Zalaiak

• Please log in to reply
2209 válasz a témához

#1921 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 3. - 8:54

Minket az iszap önt el lassan... Ma reggel kb annyit káromkodtam, mint máskor egy év alatt összesen. Vettem 24 kisbála szénát, természetesen a legnagyobb havasesõben kellett hazahoznom. Sõt, ahogy elnézem, még vennem kell, mert én már nem hiszek benne, hogy egy hónapon belül annyit tudnának legelni a gebék hogy az szénakiegészítés nélkül elég lenne... Kinga, irigyellek, mieink kb varacskos disznóhoz hasonlítanak leginkább :(

#1922 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 3. - 19:37

Már annyira elegem van ebbõl az idõbõl, hogy utálok kimenni. Aida detto. Bent van napok óta a beállóban. Komolyan 3-4 napja ki sem dugta az orrát. Le nem lépne a betonról, inkább manõverezik a talicska elõl. Eligazítom a helyét, és teljes elégedettséggel beáll a szalmára, hogy köszöni, õ marad.

#1923 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 4. - 14:43

Nálunk Öcsike meg Brúnó akik köszönik, de inkább a helyükön maradnának. Bezzeg a 2 hidegvérû! Na azok élvezik, hogy varacskosdisznót játszhatnak. Tegnap olyan s.ggtekerõs bakolászást csaptak, hogy 4-5 m-re fröcsögött a sár. Ha nem látom, el se hiszem, hogy Sziszka fel tud rúgni vagy 2 m magasra is. :rolleyes: A seggreülõs fékezést is tökélyre fejlesztették. Hiába no, erõs az a villanypásztor. :dev: Tegnap tûnt fel, hogy az anno szépséges kecses fejû csikómnak kezd erõsen kosfeje lenni. Most már végképp nem tudom elképzelni hogy fog kinézni 1-2 év múlva... Szerk: ha valaki tud eladó szalmát, megköszönöm ha szól. Ebben a takonyban gyorsabban fogyott a készlet. :(

Edited by Stuszi, 2013 április 4. - 14:44.

#1924 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 4. - 19:27

Stuszi! A ZH-ban pont ma olvastam, Lentiben eladó fedett helyen tárolt széna-szalma (széna 10.000 Ft/db, szalma 4000 Ft/db), körbálás. Nem is olyan vészes a mai 12-18 ezrek mellett, mondjuk ki tudja, milyen minõségû.

#1925 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 4. - 21:24

Stuszi! A ZH-ban pont ma olvastam, Lentiben eladó fedett helyen tárolt széna-szalma (széna 10.000 Ft/db, szalma 4000 Ft/db), körbálás. Nem is olyan vészes a mai 12-18 ezrek mellett, mondjuk ki tudja, milyen minõségû.

Köszi az info-t. Lenti nem itt van, de max megint futóval megyek gyárlátogatni...
Szénából most van annyim, hogy belefulladnak a lovak... Lenti mellett vettem legutóbb egy nagy futóra való tetõ alatt tárolt vegyes lucernás kisbálát tûrhetõ áron. (500/db) Lovak úgy falják mint a cukrot. :D

#1926 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 8. - 18:25

Nos, hozok egy kis kedvcsináló videót. Tavasz van most már tényleg, hó legalábbis már nem fog esni (reméljük :D ) és már attól feltöltődtem, hogy süt a naaap! Hát még a lovak, akik már 2. napja falják a finom füvet napi 2-3 órában.

E ööm e bódottág :ang:

Jámbinak is nagyon jó kedve van, kezd felszabadulni, annyit bakolászik, hogy követni is alig bírjuk :kir: Valamelyik nap mielőtt a legelőre futott volna, csinált egy helyben pörgőrúgást-megfordulást. :kir: Imádnivaló. Kezd felszabadulni és bár rajta van a nyakszíj, azelőtt mindig találtunk nyálas foltokat, ahol próbálkozott akasztgatni a fogát, már elég sok ideje nem is nagyon próbálkozott. :ang: Hízni is hízik, lassan, de szerintem most, hogy itt a jó idő, pikk pakk összeszedi magát.

Edited by mi.kinga, 2013 április 8. - 18:26.

#1927 szandi054

szandi054

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 63 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 8. - 18:52

Jámbival kapcsolatban : lehet a karózása az új hely, környezet, emberek... miatt van. Vagy a gazdi váltás hozta ki belõle jobban. Most hogy látjuk, kezd beleszokni az itteni életben, sokkal kevesebbet csinálja. Amikor idekerült , és mentem meglesni az emeletrõl mindig az volt bennem hogy most ha kinézek tuti azt látom már megint karózik, vagy amikor mentem hátra hozzá ... ugyan ezt gondoltam. Mostanában, úgy 1 hónapja akár hányszor meglesem ,vagy megyek hátra csak áll és bambul. Abrak után szokta még csinálni, de most már az után sem, egybõl elkezdi enni a szénáját. Mindegy is, én ennek is már nagyon örülök, lehet nem fogja teljesen elhagyni és rá kell raknom a nyakára az övet... de ez legyen a legkevesebb. Ezek a bakolások..... mint egy bakkecske... imádom :D :D

#1928 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 11. - 8:51

Tényleg jókedvûek a fiúk. :) Kérem, akinek ilyen jó dolga van, hogy már legelhet... :) Jámbort most még "megtolnátok" egy kicsit több zabbal, és máris ott tartanátok, hogy vissza kell fogni akkora menõkedve lenne. :) A jó idõ nálunk a gyerek kedvét hozta meg a lovazáshoz de annyira, hogy meglepõdtem. Mindenféle unszolás nélkül minden áldott nap elõveszi a lovát, megpucolja a patától a feje búbjáig felül rá szõrén kötõfékkel, és kihozza legelni hol a gyümölcsfák közé, hol az árokpartra. Csak tudnám minek vettünk új fûnyírót... :rolleyes: :D Hétfõn estefelé elmentünk terepezni egyet a jó idõ örömére. Sziszkát is megváltoztatta a jó idõ. Bár az elején az elsõ emelkedõ után fújtatott mint egy gõzmozdony, 2 km csendes ügetõs bóklászás, meg negyed óra legelészés után a gõzmozdonyból TGV lett. :D Ficánkolt, "megbeszéltük" hogy ezt azért nem kéne, miután lehiggadt gondoltam vágtázzunk egy rövidet, pár 100 m után úgyis feladja. Ahha, ahogy én azt hittem. Volt egy egy km hosszú, frissen lesimítózott út elõttünk az erdõn át. Meg se eresztettem, ki se mertem könnyíteni, és így is patakokban ömlött a könnyem, a fülemben éreztem ahogy gyûlik össze. Az 1 km végén jött a lejtõ, kb. 50 m-rel elõtte sikerült megállítanom de éreztem, hogy ha nem állítom meg és nem esünk bazi nagyot, akkor hazáig megyünk ugyanebben a tempóban.

#1929 Panka21

Panka21

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 206 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 12. - 6:51

Most már tényleg itt a tavasz :) A hétvégén is jó idõnk volt, bár szombaton kicsit fáztunk délután. A Thúry-portya remekül sikerült, jó társaság jött össze, mi 11 lóval mentünk, a gyalogosok vagy 50-en tették meg a 30 km-es távot. :) Csepin Péter azt mondta, hogy bánja, hogy nem hozott lovat. :D Szép volt a megemlékezés is. Vasárnap gyönyörû idõben lovagoltunk haza, semmi baleset, esés, egyéb zavaró momentum nem volt. Stüszi, remélem legközelebb el tudtok jönni. :)

#1930 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 12. - 8:22

Sajnálom, hogy nem tudtunk menni. :( Remélem jövõre sikerül! Viszont arról, hogy még az idén átlovagolunk egyszer hozzátok, arról nem tettem le! :D

#1931 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 12. - 15:33

Hétfőn estefelé elmentünk terepezni egyet a jó idő örömére. Sziszkát is megváltoztatta a jó idő. Bár az elején az első emelkedő után fújtatott mint egy gőzmozdony, 2 km csendes ügetős bóklászás, meg negyed óra legelészés után a gőzmozdonyból TGV lett. :D
Ficánkolt, "megbeszéltük" hogy ezt azért nem kéne, miután lehiggadt gondoltam vágtázzunk egy rövidet, pár 100 m után úgyis feladja. Ahha, ahogy én azt hittem. Volt egy egy km hosszú, frissen lesimítózott út előttünk az erdőn át. Meg se eresztettem, ki se mertem könnyíteni, és így is patakokban ömlött a könnyem, a fülemben éreztem ahogy gyűlik össze. Az 1 km végén jött a lejtő, kb. 50 m-rel előtte sikerült megállítanom de éreztem, hogy ha nem állítom meg és nem esünk bazi nagyot, akkor hazáig megyünk ugyanebben a tempóban.

:kir: Nekem szerdán lett volna kedvem kimenni, Szandinak nem, merthogy mindjárt esik az eső, gyülekeztek a felhők (na az ilyen tavaszi zápor engem nem tud eltántorítani lovaglástól), aztán végül itthon maradtunk, ugyanis kaja közben olyan hihetetlen viharos szél-szakadó eső-dörgés-villámlás szakadt le ránk, hogy na. :D

De tegnap lovagoltunk, talán tavaly ősz óta nem lovagoltam "rendesen", Neno pedig jó régen nem volt hajtva, hoztam is a fényképezőt, hogy na, itt biztosan lesz rodeó. Hát, nem volt. :ang: Javul a pockos és ahogy visszanézegetem a videókat, nem is kövér. :yeah: Pocakja van, de mivel szálastakarmányon él, nem lehet elkerülni.

Aztán Jámbin nem volt nyakszíj, (Szandi 3/4 1-kor ment el, én 2-kor értem haza), gondolom egész délelőtt, viszont amikor mentem hátra, széna nem volt előttük, Jámbi az istálló előtt pihent. Egyetlen nyálfolt sem volt az istállón, ami nagyon-nagyon jó jel. :ang: Szandi beszélt a Jámbit lovagoló lánnyal, aki mondta, hogy ott Alsópáhokon folyamatosan karózott. Hozzátette, hogy meg is érti, nem volt szeretgetve, akkor ment ki hozzá a lány, ha jöttek lovagolni és rótta a köröket. (Ja és szerintem az sem véletlen, hogy fél a vasvillától.)
Itt viszont kezd helyreállni a lelki békéje, egész nap kinn a friss levegőn, van egy szuper pajtija, naponta sokszor kimegyünk, simizni, ápolgatni, legeltetni, almát adni, vagy csak kiülni hozzájuk. Kezd rájönni, hogy az emberek jelenléte nem jelent egyet a monoton munkával.

Edited by mi.kinga, 2013 április 12. - 15:35.

#1932 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 12. - 21:17

Biztos sokat számít azért Jámbornál, hogy nincs folyamatos stresszben. Ha meglát titeket, tudja, hogy nem csak munka van. A fényképezõnk végleg megnyekkent. :rolleyes: Van egy kölcsöngépünk a hétvégére, talán a lovak is sorra kerülnek a virágaim után. :D

#1933 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 14. - 7:26

Nos, azt hiszem nem is kell ennél szebb reggel. :ang: Esti etetésnél eldöntöttem, hogy nem teszem rá Jámborra a nyakszíjat éjszakára sem, próba-cseresznye (Szandi hétvégén most nincs itthon, nem is tud róla). 8-kor adtam nekik egy nagy adag szénát, éjfélkor már nem volt belõle, mindketten lenn álltak az utolsó fánál, láblógatva, pihengetve. Nyálfolt sehol, Jámbi annyira ment be az istállóba, hogy pisiljen, majd jött ki höhögve, amikor az újabb adag szénát tettem eléjük. Nem raktam sokat (lemerült a zseblámpán, nem is láttam, hogy mennyit rakok. :kir: ), ami simán elfogyott az éjszaka. Most 8-kor kimentem, Jámbi az istálló elõtt pihizett. Nyálfolt, újabb rágásnyom sehol, egész éjjel. :ang: (Ugyanis ha egyszer rákapott, akkor azt kis szünetekkel, de egész éjjel csinálta, akkor is, amikor mentünk ki hozzá és ott voltunk a közelében). Annyira boldog vagyok. :yeah: Ahhoz képest, hogy annál a nemmondokcsúnyákatnál éjjel-nappal, télen-nyáron csinálta, ez hatalmas elõrelépés. Úgyhogy nekem az a gondolat futott át az agyamon, hogy lehet, hogy nálunk a stressz, a környezetváltozás hozta elõ nagyon durván, plusz lehet, hogy télen újra fogja ezt, mivel nem tartozik a kedvenc évszakjai közé. Minden, annyi baj legyen.
  • Almamag kedvelte

#1934 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 14. - 20:29

Kinga! Sokat változott Jámbor, az biztos. Télre már lehet, hogy el is felejti, hogy valaha karórágó volt. :) A videót elnézve már látszik, hogy szedett is magára. Tegnap lovagoltam egy rövidkét. Aidával mentem. Több, mint egy éve nem volt komolyabban elõvéve. Elõször csak annyit terveztem, hogy körkarámozunk, nem ülök fel. Pucolás közben megszállt az ihlet, mégis ki kellene menni. :D Ciza erre kb 6x f.sta össze magát bent a karámban. Gondolatolvasó, na. :gm: Kis foglalkozás után látszott, hogy rendben van a ló. Aztán elindultunk, és hazaértünk. Röviden ennyi. :D Ahogy lenni szokott ilyen idõben, mindenki kint dolgozott a faluban. Azon kívül, hogy szedte a lábát semmi probléma nem volt. Igazán az sem róható fel neki. Az erdõben kb 10m-re mögöttünk az útra dõlt ki egy fa. Jól idõzített. Láttunk szarvasokat. Ezen kívül teljesen eseménytelen utunk volt. Imádom! Komolyan! :ang: Tudom, hogy utál dolgozni, de tudomásul veszi, egy rossz mozdulata nincsen, együttmûködõ, nem kell vele veszekedni. Persze vannak beidegzõdései, amit már régen meg lehetett volna oldani, ha több idõm lenne. Valószínû már a munkaundort is ki lehetett volna belõle varázsolni, mert szeret kint lenni, szívesen megtesz mindent. A probléma akkor jön elõ, amikor a nyereg kerül ki elõbb a kikötõhöz, és nem a ló. :gm:

#1935 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 15. - 9:49

Na végre itt a tavasz, a sok undormány sártaposásos morgolódás után mindenki lóra pattan, és fülig ér a szája. :D :yeah: Kinga, tudom, hogy Szandi azt mondta, szeretne sokat foglalkozni Jámborral karámban, de sztem ha már ilyen jó hatással van rá a monoton munkából való kivétel, próbáljatok jó sok terepet is menni, amikor kicsit "szabadjára" van engedve, nehogy rájöjjön, hogy a nyereg itt is a négyszögben való unalmas keringést jelenti. Ha élvezi a ló-létet nálatok, még a végén tényleg elhagyja teljesen a karózást. Mindig meglepõdöm a videókon, hogy az a "húsgombóc" milyen lazán és kedvvel ugrik. :D (Meg ne sértõdj, nem lekövéreztem, csak le-husiztam! :D ) Mackó, tök unalmas lehet az élet ilyen lovakkal. :gm: Bár elõnye, hogy a lovaglásról szóló élménybeszámolót el lehet intézni 2-3 mondatban. :dev: Amúgy sztem Aida is jövõbelátó, azért szedte a lábait, nehogy pont rátok dõljön az a fa. :D Azért szoktál néha Cizán is lovaglni? Vasárnap mi is kimentünk a gyerekkel kettesben. Volt némi veszekedés Sziszkával, mert õt inkább a zöld vonzotta mint a rohangálás a hátán velem, de végül beadta a derekát. Rájött, hogy ha nem vágtázik eszetlen tempóban, akkor tovább bírja. Kb. 8 km-t mehettünk, annak a 2/3-át vágtában tettük meg. Pedig nem hajtottam, csak idõnként engedtem, hogy ha akar, menjen, fussa ki magát. Kifutotta. Ma reggel rossz volt ránézni, olyan izomláza volt. :dev: Nem is baj, így talán nem teszi tönkre az istállót. Péntek reggel a kertben találtam, éjjel nemes egyszerûséggel átsétált a zárt ajtón... Lassan páncélszekrény-ajtót kell felszerelnem neki.

#1936 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 18. - 22:00

Kinga! Sokat változott Jámbor, az biztos. Télre már lehet, hogy el is felejti, hogy valaha karórágó volt. A videót elnézve már látszik, hogy szedett is magára.

Tegnap lovagoltam egy rövidkét. Aidával mentem. Több, mint egy éve nem volt komolyabban elõvéve. Elõször csak annyit terveztem, hogy körkarámozunk, nem ülök fel. Pucolás közben megszállt az ihlet, mégis ki kellene menni. :D Ciza erre kb 6x f.sta össze magát bent a karámban. Gondolatolvasó, na. Kis foglalkozás után látszott, hogy rendben van a ló. Aztán elindultunk, és hazaértünk. Röviden ennyi.Ahogy lenni szokott ilyen idõben, mindenki kint dolgozott a faluban. Azon kívül, hogy szedte a lábát semmi probléma nem volt. Igazán az sem róható fel neki. Az erdõben kb 10m-re mögöttünk az útra dõlt ki egy fa. Jól idõzített. Láttunk szarvasokat. Ezen kívül teljesen eseménytelen utunk volt.
Imádom! Komolyan! :ang: Tudom, hogy utál dolgozni, de tudomásul veszi, egy rossz mozdulata nincsen, együttmûködõ, nem kell vele veszekedni. Persze vannak beidegzõdései, amit már régen meg lehetett volna oldani, ha több idõm lenne. Valószínû már a munkaundort is ki lehetett volna belõle varázsolni, mert szeret kint lenni, szívesen megtesz mindent. A probléma akkor jön elõ, amikor a nyereg kerül ki elõbb a kikötõhöz, és nem a ló.

:ang: Igen, látszik, hogy ment rá, igaz lassan, de biztosan.

Na végre itt a tavasz, a sok undormány sártaposásos morgolódás után mindenki lóra pattan, és fülig ér a szája. :D :yeah:

Már akinek van ideje. :gm: Utálom magam, hogy amíg rossz idõ volt, állandóan mondtam magamnak, hogy tanulni kellene, hogy ne jó idõben kelljen. Hát most tessék, possadhatok a szobában a tételeket bújva. :rolleyes: (még mielõtt valaki mondaná, hogy menjek ki a szabadba... Ez sosem sikerült. :D Vagy a kutyáknál, vagy a lovaknál ültem le, de persze õk mindig érdekesebbek voltak, a kutyák ahogy játszottak, a lovak ahogy bambultak/legeltek, ha meg semleges helyet kerestem, egy szót nem tanultam, de kifigyeltem a hangyákat részletesen. Egy hermetikusan lezárt, üres szobában kellene lennem tanuláskor, de így is el-el kalandozok állandóan. )

Kinga, tudom, hogy Szandi azt mondta, szeretne sokat foglalkozni Jámborral karámban, de sztem ha már ilyen jó hatással van rá a monoton munkából való kivétel, próbáljatok jó sok terepet is menni, amikor kicsit "szabadjára" van engedve, nehogy rájöjjön, hogy a nyereg itt is a négyszögben való unalmas keringést jelenti. Ha élvezi a ló-létet nálatok, még a végén tényleg elhagyja teljesen a karózást.

Az lesz, csak elõször össze kell szokniuk alaposan Szandiéknak, azért a kemény nenogolások után még nekem is nagy kihívás Jámbor mozgását felvenni úgy, hogy lehetõleg ne pattogjam szét a hátát és ne rántsak bele a szájába, pedig én kismillió nagylovon ültem/tanultam, Szandi pedig szinte csak Nenon.

Mindig meglepõdöm a videókon, hogy az a "húsgombóc" milyen lazán és kedvvel ugrik. :D (Meg ne sértõdj, nem lekövéreztem, csak le-husiztam! :D )

Ugye. :kir: Van rugója rendesen és olyan kényelmes, legszívesebben egész nap csak ugratnék :D Pedig emlékszem, az elején (sõt, még Rádiházán is) vagy kikerülte az akadályt, vagy nyögvenyelõsen átküzdötte magát rajt.

Itt a tavasz, bár szerintem inkább nyár. Nagyon nem jól kezdõdik ez az év, a hosszúra nyúlt tél után alig volt rendes tavaszi nap, egybõl jött ez a lassan kánikulai kora nyári meleg, hozzászokni sem volt idõm, de még a lovaknak sem, Nenonak és Jámbinak is még bõven van téli bundája. Hiába szedjük naponta, így is csak a puszta állástól izzadnak szerencsétlenek. :rolleyes:

#1937 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 21. - 22:14

Azt én is észrevettem, hogy hiába ez a nagy meleg, mintha nem akarnának tovább vedleni. Valami van, de nem az igazi! :D

Tegnap nagy munkálatok voltak nálunk. A maradék kerítéslábak lettek markolóval kiszedve! :yeah: Végre, hurrááá :yeah:
Ilyen lett a kilátás:
Posted Image

Reggel percekig gyönyörködtem a szépséges tájban, nem zavarta semmi a szemem, a vaslábak, és rajtuk szalag. Volt olyan oszlop, amelyiknek méteres "betontuskó" volt öntve a földben. :eek:

Stuszi! Nem szoktam Cizán lovagolni. Lényegében egyiken sem. :gm:

#1938 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 22. - 21:08

Húúú Mackó, micsoda jó helyük van! :eek:
Hozok én is beszámolót, képeket.
Szombaton bekerítettünk egy részt az új legelõjükbõl, ahol térdig ér a dús fû, árnyékos fák vannak és szuper. Persze én, mint szerencsecsomag, a karók leütögetése közben sikerült szétzúznom a mutatóujjam a kalapáccsal (hálisten csak a nyelével, akkorát ütöttem utolsónak, hogyha a vas részével találom el, akkor nem lenne ujjam.) Úgyhogy van egy szép vérhólyagom, meg írni nehezen írok, így a próbavizsgák idején. :kir: )
De megérte, mert olyan fantasztikusan jó érzés látni, ahogy tömik magukat. :ang:

Valamelyik nap kimentünk egy rövid terepre, mivel késõn sikerült elindulnunk. Neno nagyon nem volt magánál, az erdõbe vezetõ útnál (ahol mindig elmegyünk), szívrohamot kapott egy lóevõ fatörzstõl és csinált egy négypatás-odébbdobbantásos jelenetet. Ezt még eljátszotta az erdõben párszor, a lefektetett fatörzsek láttán. Az úton a földek mögött pedig észrevette az ezer éve ott lévõ ganajkupacot, aztán egy fehér követ a fûben. Röfögött, toporzékolt, hátrált, meresztgette a szemeit... Fene se érti õket. :rolleyes:

Ja, Jámbira azóta sem került nyakszíj, se éjjel-se nappal. Ennyit arról, hogy karós lovat lehetetlen leszoktatni (nem mondom, hogy soha többet nem fog elõjönni tutirabiztosan) :) Az istállóba ha nem muszáj, nem mennek, kinn álldogálnak éjjel is.

Hozok akkor pár képet, jó-rosszabb minõségût: (amúgy ez a legelõ nem üzemel jelenleg, pihenõn van, de olyan szép sárga volt a gyermekláncfûtõl, hogy muszáj volt kihasználni. :ang: )
Posted Image
Posted Image
Posted Image

S.ggek
Posted Image
Posted Image

Legelõn: (egy idõs, egyedül élõ, kicsit már "bolond" bácsi területén van és az udvarát is lenyírták a fiúk nagyon szívesen. Jó volt nézni, ahogy kijött, elnézegette, simogatta õket, vigyázott rájuk. legalább egy kicsit érezte, hogy õ is fontos még)
Posted Image
Legelõn

Edited by mi.kinga, 2013 április 22. - 21:11.

#1939 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 23. - 7:52

Sziasztok! Néha bekukkantok ide, de ezek a tavaszi képek nem hagyják, hogy ne jegyezzem meg: olyan a táj, mintha egymás szomszédságában laknátok. Gyönyörû helyen vagytok! :) Mackó a füves rész helyén eddig mi volt? Eddig is a tiétek volt?

#1940 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 23. - 9:52

Csak irigykedek a képek láttán. Enyémek még csak a kaszált zöldet kapják, most tartunk napi 2 talicskánál. Hirtelen nem merek nekik többet adni. A legelõbõl egy 40*50-es területet tudtam eddig rendbe rakni, ami ott van, az katasztrófa. Sokan mondták, engedjem rá a lovakat, majd letarolják a dzsindzsát, de nem lehet, mert az elmúlt sok évben jópáran szemétlerakónak nézték a területet. :mad: Errõl a kis területrõl is összegyûlt egy utánfutónyi szemét. Van itt minden, a kerítésfonattól kezdve a gumicsizmán át a komplett ágyig... 7végén ezt a 2e m2-t körbe tudom keríteni, talán kitart addig, amíg az újabb ugyanekkora területtel nem végzek. Sziszka lassan végez a vedléssel, de érdekes módon nyárra is elég vastag kabátot vett fel. Hogy minek, azt csak õ tudja... Öcsirõl meg annyi szõr jön folyamatosan, hogy az rettenet. Ahol meghempereg, ott fehérlik a karám. Pedig a gyerek minden másnap levakarja róla a felesleget. Lassan kezdem azt hinni, hogy az a ló 90% szõr, és 10% ló. :gm: A csikó nekiállt vedleni a csikószõrt, de lassan halad, most idétlenül borzas. Brúnó meg vedlik is meg nem is.

#1941 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 24. - 21:39

Mackó a füves rész helyén eddig mi volt? Eddig is a tiétek volt?

Amit villannyal bekerítve látsz, az hozzánk tartozik, és mindig kaszáló volt. Szemben a felszántott domboldal pedig ezer éve dzsungel, õsszel szántotta fel az új tulaj, most pucolják a szélét, aztán kukorica lesz benne. Aranyvesszõvel, szederrel, és akáccal volt tele. Most már tényleg szép kilátásunk van.

Kinga! Nekem úgy tûnik legalább 10-20ha-on legeltettek. :) Nagyon jól néz ki a fû.
A körkarámunk ilyen gyerekláncfüves. A lovaknak egy napi elfoglaltság volt, hogy letarolják. :D

Stuszi! Hát, nem irigyellek, de legalább rendben lesz. Az tuti, ha ilyen szemetes területre engeded az állataidat, biztos éri õket valami. Vagy csak mi vagyunk ilyen pechesek? :kv:
Amikor kiszedte a markoló a lábakat, nem engedtük betemetni a gödröket, még szerencse, mert másnap lazán egy talicska törmeléket összeszedtem betemetéskor. Itt ugyanis az volt a szokás, hogy a paraszt ne járjon sárban, ezért belehordta az udvarba a létezõ összes bontási törmeléket.
Szerintem már írtam korábban, hogy egy alkalommal felvettem a karámban egy kilógó tégladarabot, aztán csak szedtem, és szedtem. 2x2m-rõl tele lett a talicska törmelékkel, és lett egy nagy kráter. :rolleyes:

#1942 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 25. - 10:45

Mackó, nem véletlenül szedtem a szemetet, m2-rõl m2-re átvizsgálva a területet. Nem szeretnék arra kimenni, hogy valamelyikbõl egy rugó áll ki. 1,3 ha az egész, de örülök, ha idén 2*2000 m2-t meg tudok pucolni nekik. Szerencsére az emberek nem csak köcsög bunkók, hanem lusták is, így a belsõbb területekre nem sokat hordtak, a többsége szemetet a külsõ részekre borították le. De emiatt jó, ha a végén 1 ha-t tudok használni belõle. Merthogy a szélérõl a több ifányi, vadszederrel benõtt szemetet nem fogom elhordani, az is biztos. Belül csak a volt szénaszárító betonmaradványaival nem tudok mit csinálni, de azt max körbekerítem és kész.

#1943 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 27. - 12:47

Sziasztok! Néha bekukkantok ide, de ezek a tavaszi képek nem hagyják, hogy ne jegyezzem meg: olyan a táj, mintha egymás szomszédságában laknátok. Gyönyörû helyen vagytok! :)
Mackó a füves rész helyén eddig mi volt? Eddig is a tiétek volt?

Köszönjük! :ang: Hát, igen, a gyönyörûséges zalai dombság.

Csak irigykedek a képek láttán. Enyémek még csak a kaszált zöldet kapják, most tartunk napi 2 talicskánál. Hirtelen nem merek nekik többet adni.

A legelõbõl egy 40*50-es területet tudtam eddig rendbe rakni, ami ott van, az katasztrófa. Sokan mondták, engedjem rá a lovakat, majd letarolják a dzsindzsát, de nem lehet, mert az elmúlt sok évben jópáran szemétlerakónak nézték a területet. :mad: Errõl a kis területrõl is összegyûlt egy utánfutónyi szemét. Van itt minden, a kerítésfonattól kezdve a gumicsizmán át a komplett ágyig... 7végén ezt a 2e m2-t körbe tudom keríteni, talán kitart addig, amíg az újabb ugyanekkora területtel nem végzek.

Sziszka lassan végez a vedléssel, de érdekes módon nyárra is elég vastag kabátot vett fel. Hogy minek, azt csak õ tudja... Öcsirõl meg annyi szõr jön folyamatosan, hogy az rettenet. Ahol meghempereg, ott fehérlik a karám. Pedig a gyerek minden másnap levakarja róla a felesleget. Lassan kezdem azt hinni, hogy az a ló 90% szõr, és 10% ló. :gm: A csikó nekiállt vedleni a csikószõrt, de lassan halad, most idétlenül borzas. Brúnó meg vedlik is meg nem is.

Hát, kitartást a legelõtisztításhoz! Na igen, biztosan letarolják a gazt, csak addig fennakadnak minden sz.ron. Mint ahogy a mondás is tartja, ha elhagysz egy hektáron egy szeget, az tuti, hogy napokon belül a lóban lesz megtalálható. :rolleyes:

Neno is már lassan végez, gyönyörû fényes aranyszõre van (nem kell ide lenmag... :) ), de a hasa alja még bundás. Jámbi pedig összevissza vedlik, annyi szõre volt szerencsétlennek, hogy foltokban is jön le, meg ez a hirtelen nyár sem tett jót neki, pár napja lovaglás elõtt rendesen csöpögött róla az izzadság. :rolleyes:

Amit villannyal bekerítve látsz, az hozzánk tartozik, és mindig kaszáló volt. Szemben a felszántott domboldal pedig ezer éve dzsungel, õsszel szántotta fel az új tulaj, most pucolják a szélét, aztán kukorica lesz benne. Aranyvesszõvel, szederrel, és akáccal volt tele. Most már tényleg szép kilátásunk van.

Kinga! Nekem úgy tûnik legalább 10-20ha-on legeltettek. :) Nagyon jól néz ki a fû.
A körkarámunk ilyen gyerekláncfüves. A lovaknak egy napi elfoglaltság volt, hogy letarolják. :D

Stuszi! Hát, nem irigyellek, de legalább rendben lesz. Az tuti, ha ilyen szemetes területre engeded az állataidat, biztos éri õket valami. Vagy csak mi vagyunk ilyen pechesek? :kv:
Amikor kiszedte a markoló a lábakat, nem engedtük betemetni a gödröket, még szerencse, mert másnap lazán egy talicska törmeléket összeszedtem betemetéskor. Itt ugyanis az volt a szokás, hogy a paraszt ne járjon sárban, ezért belehordta az udvarba a létezõ összes bontási törmeléket.
Szerintem már írtam korábban, hogy egy alkalommal felvettem a karámban egy kilógó tégladarabot, aztán csak szedtem, és szedtem. 2x2m-rõl tele lett a talicska törmelékkel, és lett egy nagy kráter. :rolleyes:

Hát, olyan fû van a mostani legelõjükön, hogy szabályosan térdig ér és dús. Imádják. :ang: Jámbi pedig szerintem a napfénytõl és a fûtõl hízik, mert hiába az étolajos-kukoricás-zabos-lenmagos-Immunovetes-sokszénás étrend, most az alig egy hónapja elkezdõdött legelõszezonban majdnem kétszer annyit szedett magára, mint összesen, amióta a fenti menüt kapja. :rolleyes: A bordái már egyáltalán nem látszanak ki, a feneke is kitelt, a háta még problémás, de szépen lassan az is rendbe jön.

Ja, kipróbáltam Jámbit terepen, egy barátnõm jött hozzám lovagolni. Láttunk szarvasrudlit ( :gm: ), egy mellettünk robogott el, csak úgy törtek, reccsentek az ágak, meg dübörgött a patáik alatt a talaj, rendesen éreztük is. A lovak meg csak lefagyva bambulták õket. Vágtában is kipróbáltuk és érdekes, hogy a kis vérpónim bnõm alatt egyáltalán nem csinált semmit vágtában, míg Jámbi alattam olyan bakolásokat levágott, hogy csak pislogattam. Mondjuk eléggé teli van a feneke.

Aztán, az esõs idõszaknak köszönhetõen (amibõl pl. semmi nem látszik már), rengeteg, brutális mennyiségû szúnyog van, jelenleg 43 szúnyogcsípésem van a 2 órás kiruccanásból, persze mindegyiket szétvakartam és most is lekaparnám magamról a bõrt legszívesebben. :rolleyes: Utálom, hogy engem ennyire szeretnek...

#1944 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 28. - 19:36

Posted Image

Ne aggódj, a szupertápjaid egy része nálunk megtette a magáét :dev:
... merhogy Ramszesz is megette belőlük a magáét...

Edited by börni, 2013 április 28. - 19:38.

#1945 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 április 29. - 19:55

Börni, :kir: Látom nagyon ízlik neki, egészségükre! :ang: :D

Nos, akkor jövök kicsit dicsekedni.
Így kikerekedett már a kicsi Jámbink és hol van még a nyár vége! (gyúrunk az elõtte-utána képsorozaton, addig is egy kicsit sokkolóbb kép még februárból: Jámbi és még egy)
Posted Image

Ilyen legelõn nem is csoda, hogy kerekedik. :) (az elõttük lévõ is az övüké lesz, csak ott széna lesz, aztán az öregszéna mennyiségétõl és a fûtõl függ, hogy lesz-e sarjúszéna)
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#1946 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 1. - 21:52

Kinga! Már nagyon jól néz ki. Inkább sportos kinézete van, mint "beteg".

Nálunk pedig készül a kecskék karámja. A napszámosok:

Posted Image

Posted Image
  • Almamag kedvelte

#1947 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 1. - 23:20

Betti, azt ugye tudod, hogy az alsó deszka alá is kell majd egy villanypásztorzsinór, a két deszkasor közé meg legalább kettõ. :gm: Nálunk is bedurvult a fûhelyzet, a lovaknak eddig szakaszoltam, hogy hatékonyabban legeljenek, de most lassan átbillen a növényzet abba a stádiumba, hogy nem fogják gyõzni enni. (Aztán egy hónap múlva meg kiég minden...) Napi két talicskát kaszálok a kérõdzõknek meg a nyulaknak, utóbbiaknál észrevehetõen csökkent az abrak-, víz-, és szénafogyasztás, nagyon ki vannak éhezve a zöldre. A birkák (és kecskék :dev: ) meg olyan dögszemetek, hogy amióta rájöttek, hogy a kaszált fûért nem kell gürcölni, állandóan éhen akarnak halni. Ha csak meghallanak, vagy meglátnak, már dobhártyaszaggató, kínkeserves bégetésben törnek ki.

#1948 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 2. - 18:32

Betti, azt ugye tudod, hogy az alsó deszka alá is kell majd egy villanypásztorzsinór, a két deszkasor közé meg legalább kettõ. :gm:

Tényleg? :gm: Még felülre is megy egy sor villany. Kezdek megbarátkozni vele, sûrûbbre semmiképpen nem akarok deszkát. Így azért pont belátható a helyük. A villanypásztor már aktuális lenne, mert megeszik a lovak. Van rágás elleni kencém, ami tuti, de nem ennyi fára! :eek:

#1949 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 2. - 20:17

Kinga! Már nagyon jól néz ki. Inkább sportos kinézete van, mint "beteg".

Nálunk pedig készül a kecskék karámja. A napszámosok:

Posted Image

Posted Image

Köszönjük, igen és a nyaka is kezd visszatérni, imádom a formáját. :ang:
Munkaellenõrök :D

Tényleg? :gm: Még felülre is megy egy sor villany. Kezdek megbarátkozni vele, sûrûbbre semmiképpen nem akarok deszkát. Így azért pont belátható a helyük. A villanypásztor már aktuális lenne, mert megeszik a lovak. Van rágás elleni kencém, ami tuti, de nem ennyi fára! :eek:

Akartam én is mondani, de Hitetlen megelõzött, hogy az kevés lesz a kecskéknek. :kir: Szerintem nincs olyan bombabiztos kerítés, ami egy kecskét megállítana, mindenhol talál rajt helyet, ha másra nem, valamijét beakasztani...

Képzeljétek, súlyos zabproblémáink voltak, ugyanis persze, hogy az utolsó pillanatban futkozok zabért, amikor is Zegen, a szokásos helyen közölték, hogy elfogyott (kedden) és nem is biztos, hogy lesz a héten. :rolleyes: (itt úgy voltunk, hogy max. csütörtökig tart ki, ha elfelezzük az adagot)
Apu pedig ma hozott 2 nagy zsák zabot 4000 Ft-ért, holott eddig a szokásos helyen 6000 Ft-ért hoztunk 1-et. :yeah: (hát igen, a rég nem látott méhész ismerõs, akinek sok felesleges zabja van. :kir: )

#1950 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 3. - 8:51

Irigykedek a képek láttán. Bezzeg én minden nap legalább egy órát töltök azzal, hogy kaszálom a zöldséget a gebéknek... Könnyen lehet, hogy idén nem fognak legelõre menni. Nem merem kirakni õket sima villanypásztorral elkerített területre, másfajta kerítésre meg nincs cash. :( Történt ugyanis a héten, hogy valami idióta vadbarom kiengedte az ismerõs hét lovát egy nem lakott ház udvaráról. (Németeké a ház, õk mondták neki, hogy vigye oda a lovakat, lelegelni a füvet) 7 ló rohangászott a 76-os úton, csoda hogy nem lett baleset. Bejárták a falut, a tehéntelepre tudtuk beszorítani õket, ott rájuk csuktuk a kaput, és összefogdoztuk a bandát.

#1951 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 6. - 22:33

Sajnálom Stuszi! :( Az ilyen emberekre meg mondani nem lehet semmit, kár, hogy a lovak szabadulás közben nem billentették kicsit halántékon... Bár akkor gondolom már egyik ló sem élne, mert "meggyilkolta az embert!".
Azért remélem valahogy meg tudod oldani, mondjuk úgyis hamarosan jön a nyári szünet, fiad esetleg õrizhetné õket, vagy stb.

Nekem meg nem elég, hogy a vizsgákra készülök és ki sem látszok a tételekbõl, még Bogi picik is születtek 2-án. Ami alapból nem gáz, mert Bogi szépen eteti õket, tisztogatja, jó anyuka. De van egy kis tökmag, aki valamiért nem tud szopni (nincs nyílt szájpadlása, ez az elsõ, amit mindig megnézünk). Van egy kis vákuum az elején, aztán csak cuppog. Feleakkora, mint a többiek, de annyira élni akar, enni, szopizni, hogy küzdünk érte. Óránként/kétóránként kecsketejjel, pipettával cseppenként etetjük (õ lett a kiskedvencem, így tanulás közbeni pihenésként legtöbbször én etetem). Már születéskor is kinéztem magamnak, fekete kisfiú (egyébként 5 fekete kiskutya lett... Holott Bogi fekete, de az apa bézs. Általában ilyenkor, vagy ha mindkét szülõ fekete, még így is több a bézs, mint a fekete. Úgy látszik Bogi jól örökíti a színét.), olyan tündéri nyakkendõvel, hogy tiszta úriember. :ang: Teszek is egy képet. Remélem, hogy megmarad, nagyon a szívemhez nõtt ez a kis picúr, már több ilyen kis "selejt" kiskutyát felneveltünk, természetes szelekció ide-vagy oda. Mind egészséges felnõttek lettek. Akkor neki miért ne sikerülne? :ang:

Ja, hozok egy videót is, Jámbit próbálgattuk kicsit. Van ám rugója! :yeah: Eddig kicsit stagnált a vedlése, de most megint beindult és a régi, fakó téli bunda alatt, ami már csak foltokban van, ott a gyönyörû, fényes nyári szõre. :ang: Ma kicsit megvakargattam, annyira élvezte, hogy közben Neno sörényélét is vakarászta, Neno pedig erre tevepofavágásokkal mozgatta fel-le a fejét, hogy ooooottt iiigen méég. :kv:

#1952 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 10. - 11:02

Eseménydús hetem volt... :(

Szombaton 2 órás terep, Sziszkát nem tudták otthagyni a megegvérûek, olyan tempót diktált, és közben még bakolászni is volt energiája. Sajnos. Merthogy sok húgyagyú barom állat leönti a sittet az útra. Nesze neked, itt az eredménye annak, hogy kormányunk az újrahasznosítás ösztönzésére hivatkozva bevezetett egy igen komoly hulladék-adót. :mad: Minden tele van sittel, és még el se teregetik.
Lényeg, hogy egy korábban jó minõségû úton belerongyoltunk egy sittkupacba. Késõn vettem észre, megállni elõtte már nem tudtunk. Eredmény: jobb elsõ pata felrepedt kb. a feléig.
De ez még semmi. Vasárnap jön a kovács helyretenni, szedi, szedi, hogy nehogy tovább repedjen, hát nem belevágott a patába? :mad: Nem vészesen, kicsit vérzett, lefertõtlenítettük, nyomókötést tettünk rá, gondoltam pár nap és rendbejön. Hát nem. Hiába volt tavaly októberben oltva tetanuszra, másnap reggelre bevérzett a pata, lázas volt, és enni se nagyon akart.
Doki, 2 féle tetanusz, brutál adag antibiotikum, napi 4-szeri sebkezelés. Ma reggel már átugrotta a farakást az udvarban. Merthogy éjjel kiszöktek Brúnóval, és bejárták az udvart. Reggel alig esett le, hogy a garázs elõtt tényleg lósz.rt látok...

Legelõre nem mennek, nem tudom mi történt, de annyian jönnek, hogy levágták a füvet nem vinném-e el, hogy nem gyõzik enni. (Persze van olyan is, aki azt szeretné, hogy én vágjam le, de azt a rossz tapasztalatok miatt már csak úgy vállalom, ha én szabom a feltételeket.)

Ja, hozok egy videót is, Jámbit próbálgattuk kicsit. Van ám rugója! .../quote]

No, még a végén igazi ló lesz belõle! :D Lassanként olyan videót kérünk, amin együtt ugrotok! :kir:

Kiskuttynak meg kitartást!

#1953 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 10. - 20:49

Ejha Stuszi! Nem semmi! :( Mielõbbi jobbulást a leányzónak. Ezen a sittes kipakoláson én is ki vagyok akadva. Valamelyik éven az egyik utcabeli rakta tele az utat törmelékkel. Amikor ezt megemlítettem az egyik lovasnak, csak annyit reagált rá, hogy legalább nem kell sárba járni. :rolleyes: Na igen, mondom, de esetleg egy darab szög, vagy egy kanna törött csempe baromira jó helyen van ott. Meg úgy egyébként is, ezt nem is értem, hogy hogyan gondolják az emberek. :confused: Fogom a szemetemet, és csak úgy zutty bele az útba, vagy az erdõbe? :rolleyes: Kinga! Mi újság a kiskutyával? Jámbor meg! :yeah:

#1954 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 10. - 23:12

Eseménydús hetem volt... :(

Szombaton 2 órás terep, Sziszkát nem tudták otthagyni a megegvérûek, olyan tempót diktált, és közben még bakolászni is volt energiája. Sajnos. Merthogy sok húgyagyú barom állat leönti a sittet az útra. Nesze neked, itt az eredménye annak, hogy kormányunk az újrahasznosítás ösztönzésére hivatkozva bevezetett egy igen komoly hulladék-adót. :mad: Minden tele van sittel, és még el se teregetik.
Lényeg, hogy egy korábban jó minõségû úton belerongyoltunk egy sittkupacba. Késõn vettem észre, megállni elõtte már nem tudtunk. Eredmény: jobb elsõ pata felrepedt kb. a feléig.
De ez még semmi. Vasárnap jön a kovács helyretenni, szedi, szedi, hogy nehogy tovább repedjen, hát nem belevágott a patába? :mad: Nem vészesen, kicsit vérzett, lefertõtlenítettük, nyomókötést tettünk rá, gondoltam pár nap és rendbejön. Hát nem. Hiába volt tavaly októberben oltva tetanuszra, másnap reggelre bevérzett a pata, lázas volt, és enni se nagyon akart.
Doki, 2 féle tetanusz, brutál adag antibiotikum, napi 4-szeri sebkezelés. Ma reggel már átugrotta a farakást az udvarban. Merthogy éjjel kiszöktek Brúnóval, és bejárták az udvart. Reggel alig esett le, hogy a garázs elõtt tényleg lósz.rt látok...

Legelõre nem mennek, nem tudom mi történt, de annyian jönnek, hogy levágták a füvet nem vinném-e el, hogy nem gyõzik enni. (Persze van olyan is, aki azt szeretné, hogy én vágjam le, de azt a rossz tapasztalatok miatt már csak úgy vállalom, ha én szabom a feltételeket.)

Ja, hozok egy videót is, Jámbit próbálgattuk kicsit. Van ám rugója! .../quote]

No, még a végén igazi ló lesz belõle! :D Lassanként olyan videót kérünk, amin együtt ugrotok! :kir:

Kiskuttynak meg kitartást!

Hú Stuszi, jobbulást Sziszkának!
Ez a szemetelés nekem is az agyamra megy, amikor akárhol megyünk, csak úgy bukkannak elõ a földbõl a törött, éles szélû köcsögök (akárcsak az ex-gazdáik), sörösüvegdarabok és végeérhetetlen a sor, egészen a nejlonzacskókig, zsákokig. Az egyik kedvenc kerülõutunk járatát is sittel tömték be, szegény Szandi ott esett át Nicoval. Azóta az átjáró eltûnt, de mi megoldottuk az átjárást a patak átugrásával. Az erdõben kidobott mosógépen már meg sem lepõdök!
Jámbival már én is szeretnék ugrani, de elõször a szimpla mozgását szeretném megszokni! :D No meg ugye Szandié, úgyhogy majd remélem hamarosan õ hozza az együtt ugrós videót!

Ejha Stuszi! Nem semmi! :( Mielõbbi jobbulást a leányzónak.

Ezen a sittes kipakoláson én is ki vagyok akadva. Valamelyik éven az egyik utcabeli rakta tele az utat törmelékkel. Amikor ezt megemlítettem az egyik lovasnak, csak annyit reagált rá, hogy legalább nem kell sárba járni. :rolleyes: Na igen, mondom, de esetleg egy darab szög, vagy egy kanna törött csempe baromira jó helyen van ott. Meg úgy egyébként is, ezt nem is értem, hogy hogyan gondolják az emberek. :confused: Fogom a szemetemet, és csak úgy zutty bele az útba, vagy az erdõbe? :rolleyes:

Kinga! Mi újság a kiskutyával? Jámbor meg! :yeah:

Kiskutyus nagyon jól van, köszönjük :ang: Az elsõ hét volt a kritikus, de még így sem biztos semmi, a lényeg, hogy élni akar és egyre erõsebb. 110-en pár grammal született, de mivel nem tudott megfelelõ mennyiségû tejhez jutni, másnap már csak 96 gramm volt, amikor elkezdtük etetni kecsketejjel. Most már elmúlt egy hetes és 128 gramm! :ang: (csak úgy megjegyzem, hogy a legnagyobb kiskuty 300 g...). Már rutinszerûen 2-3 óránként felkelek a tanulásból, tejet melegítek, bele az autókás cumisüvegbe és nyomás etetni. :D Egy kis videót is hozok. Megjegyzem: nem a cumisüveg nagy! :kir:

Ja, jövõ hétvégi programajánló:
Szandival mi mindenképpen ott leszünk, úgyhogy gyertek-gyertek! :yeah:
Posted Image

#1955 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 18. - 20:53

Stuszi! Mi a helyzet Sziszkával? Kinga! Jó fesztiválozást holnapra. Képeket hozni! :o

#1956 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 21. - 13:51

Ha azt mondom, hogy sz@r másfél héten vagyok túl, akkor finoman fogalmaztam. Sziszka még sántít, egy fokig gyorsan javult, azóta stagnál. Mivel sánta, így mozgáshiányos, ezért tiszta zizi. Ma reggel úgy robbant ki a boxból, hogy vitte a félig kinyitott ajtót is. A hülyéje. A hétvégén a szájsebész "szétverte" az alsó meg a felsõ állkapcsomat is, így a szénám ott ég szét a renden, lóra pedig még minimum egy hétig nem ülhetek, de még vezetgetnem se igen szabad õket, nehogy meghúzzanak, és szétnyíljanak a sebeim. Mindemellett egy hete szétfõzött kajákon élek...

#1957 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 21. - 21:56

Ejha Stuszi! :eek: Ezzel a menettel akkor 10 évre letudod a bajokat. Jobbulást Nektek! Akár karantén is lehetne nálatok: száj és körömfájás. :gm: Bocs, azért nem tudtam kihagyni. :dev:

#1958 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 22. - 8:42

:P Remélem a következõ 10 évben nem lesz ilyen idõszak, mert már nagyon unom...

#1959 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 2. - 23:35

Ha azt mondom, hogy sz@r másfél héten vagyok túl, akkor finoman fogalmaztam.

Sziszka még sántít, egy fokig gyorsan javult, azóta stagnál. Mivel sánta, így mozgáshiányos, ezért tiszta zizi. Ma reggel úgy robbant ki a boxból, hogy vitte a félig kinyitott ajtót is. A hülyéje.

A hétvégén a szájsebész "szétverte" az alsó meg a felsõ állkapcsomat is, így a szénám ott ég szét a renden, lóra pedig még minimum egy hétig nem ülhetek, de még vezetgetnem se igen szabad õket, nehogy meghúzzanak, és szétnyíljanak a sebeim. Mindemellett egy hete szétfõzött kajákon élek...

Huhh, jó régen voltam erre... Stuszi, azóta remélem már rendbe jöttél, meg Sziszka is!

Mackó, képek készültek a versenyen, nagyon jó volt, egy teljes nap tanulásmentesen. :D Jó idõ is volt, a vihar is elkerült minket, igaz, hogy eléggé leégett a hátam és a vállam, hiába voltam barna :rolleyes:

Jól kihaltunk, na... Akkor jövök kicsit éleszteni a topikot. Szóval, levizsgáztam. Nem túl sikeresen, magamhoz képest pocsék lett, az egyik gyakorlati vizsgáról sírva jöttem ki, de szóbelin szerencsém volt és azt az egy tételt húztam ki, amit a legjobban tudtam, így megmentettem magam. A másik vizsgán pedig bekövetkezett az, amitõl legjobban féltem: leblokkolt az agyam. Hiába azt a tételsort tanultam meg a legjobban, amikor leültem kidolgozni a húzott tételt, egyszerûen semmi nem jutott eszembe. Küszködtem rendesen a könnyeimmel, a vizsgabiztos nézegetett is, de végülis a gyúlékony, folyékony anyagok helyett nagyon jól elbeszélgettünk a méhészkedésrõl :gm: (mik ki nem derülnek vizsgán, hogy a vizsgabiztos is mozog méhész-körökben...). Szerencsém, hogy az elõtte lévõ napokban a szóbeliim nagy része 100 %-osra sikeredett, így a vizsgabiztos is úgy állt hozzám, hogy nem lusta dög vagyok tanulni, mint az ott lévõ vizsgázók 60 %-a... Tehát 3 dicsérettel (én kaptam a legtöbbet, most dicsekedek! :P ) logisztikai ügyintézõ lettem. Nemzetközi szállítmányozó pedig októberben. Addig pedig közép-, majd felsõfokú angolt szeretnék mindenképpen, amint lesz idõm nekiállni...

Most pedig nyakig méhészszezonban vagyunk, pörgetünk állandóan, méhek-méhek hátán, mindenhol ragadok állandóan és már herótom van a méztõl (fedelezés közben szoktam a friss mézet nyalogatni)! :D Már lassan végéhez érünk az akácpörgetésnek, úgyhogy napraforgóig lesz még egy kis idõ, úgyhogy utána egybõl állunk neki az istállónak, most már biztos... Tervek is vannak, tehát már csak idõ kell. A lovakat kizártuk az istállóból, had szokják az istálló-nélküliséget. Úgyhogy eddig sem volt sok szabadidõm, most aztán végképp nem lesz, de nem bánom.

Kiskutyák nõnek, mint a gomba, már 4 hetesek... Játszanak, szöknek, futkorásznak, kis kancsal szemeiket meresztve mindenre és mindenkire. A picikével nem tudjuk, hogy mi lesz, nagyon nem akar rendbe jönni, jelenleg is úgy néz ki, mint egy kb. 1 hetes kiskutya, hiába eszik sokat, valahogy csak átmegy rajta. Többször csinál olyanokat, hogy megmerevedik, elborul, nem vesz levegõt, majd nagy nehezen talpra kecmereg és merev végtagokkal próbál menni. Megszakad érte a szívem, annyira élni akar és annyira nem megy neki. :hupp: :( Úgyhogy talán az lenne neki is a legjobb, ha nem erõltetnénk. Kegyetlen a természet és olyanok szívják meg, akik meg sem érdemlik :(

Na, kicsit vidámabb, hozok pár képet, amikor az idõjárás az idei tavaszban még tavaszként viselkedett (érdekes, ebben a március-április-májusban minden évszak volt. Tél-tavasz-nyár, jelenleg pedig õsz...)

Neno kacérkodik
Posted Image

Jámbor, aki hízott:
Posted Image

És Neno, aki sajnos még többet hízott...
Posted Image

Posted Image
Posted Image
  • Almamag kedvelte

#1960 Panka21

Panka21

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 206 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 3. - 9:04

Sziasztok!

Lesz megint tájékozódási verseny nálunk, július 27-én!!! Gyertek el bátran, kezdõ pályát is csinálunk! :)
Részletek itt!

Utána következõ héten pedig lovastúra indul, terv szerint hétfõtõl (július 29) péntekig vagy szombatig. Nem lesz nagyon húzós, két nap alatt Gyékényesre (ott van egy gyönyörû bányató, már nézzük a helyet, ahol lovat is lehet úsztatni :) ), ott eltöltünk egy vagy két napot és utána két nap alatt haza, másik útvonalon. Lovat már nem tudok biztosítani, de saját lóval lehet csatlakozni!