Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Tükör által homályosan

• Please log in to reply
3214 válasz a témához

#1881 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 2. - 21:20

Néha alpári vagy. Mondták már?

Igy szeretjük öt.. az ö koraban a valtozas mar halal.

Hianyozna.

#1882 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 2. - 22:41

ohhhh.. :gm:
hat ha kupleraj.. meg alpari.. meg saloon..
akkor errol kell beszeljetek :gm: :kir:
Az aranylaz korabol, egy valos varos kezdetet mutatja be valos szemelyeket jelenitve ..
sok lovas jelenettel es szerkoval tarkitva, valamint annak kornak megfeleloen hasznalt "igen kedves megszolitasok", parbeszedek :gm: :kir: + sex :gm: http://www.youtube.c...0...PL&index=45

Amugy naggyon YO!!!!

/elnezest.. :dev: :gm:

#1883 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 6:11

Ufo kérésére (akit elért a nemezis, kiszmet, fátum, végzet, sors és mod.ok akarata :D )

A tesztalanyok "szûzek" voltak, soha elõzõleg önállóan nem vágtáztak, csak vezetõ után....

És most már a társaság férfi tagja sem szûz? :huh: hát ennyit nem ér az egész!!! :D

#1884 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 14:11

On:Palyamunka: Tegnap delutan , az arenaban osszeszedtuk a rudakat, amiket cavaletti munkahoz hasznalunk nemelyik lonal, egyvonalba helyeztuk, s ugy gyakoroltuk a labvaltast 2 loval.
Jon a kerdes: oszt akko mi van :D Csak leirtam , ha man neha feljon.. De ilyenkor erdekes erezni ahogyan a lovak rajonnek, es ahogyan mi erezzuk a kulonbseget..

Off : Megtalaltam.. :D
Bocsanat az offert :gm: de hat ez elit kupleraJ ;) /csak viccelek/
Tegnap este mar nem volt energiam rakeresni , de szoval erdemes a nyitot megnezni.. Muveszi..
tomoren mutatja mirol is szol.. es a lo megjeleitese nagyon begyere :ang:

off vege :D

#1885 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 16:15

Afffrancba! :rolleyes:
Már megint rajtam maradt a rózsaszínû szemüveg! :cool:
Észre sem vettem, hogy ez itt kupi, azt hittem tisztes urinõként valami jóféle Saloonba járok. :o
Pedig, ha jobban szétnézek, tényleg: a falon óriási tükör, benne Sheriffet figyeljük mindannyian, esetleg egymást. Nem, saját magunkat nem nézzük, minek? Mindenki tudja magáról, hogy tökéletes. ;)
Hát igen, a tükör homályosodik, páran jól megköpködték, viszont remek a hangulat! Sheriff élvezi, hogy végre van itt élet, mások azt, hogy b@...gathatják, mi többiek pedig, néha kicsit álszenten azt, hogy az élvezkedések szemtanúi lehetünk. :P
(Én igazán béke-párti vagyok, de bevallom jobban tetszik így a fórum, hogy zajlik az élet, még ha néha kötözködõs is. És úgy találom, érdemes átgondolni a dolgokat a kritikus szemmel bírálgatók szempontjai alapján is. Pl. Sheriff írásait néha kétszer is elolvasom. Egyszer, csak úgy, mert az következik. Másodszor pedig azután, hogy páran jól belekötöttek, mert elsõre nem igazán tudom beleérezni sem a nagyképûséget, sem az álszerénységet, nekem úgy tûnik, a lovaglással kapcsolatos érzéseirõl, kételyeirõl, tapasztalatairól ír. Hah! Férfi létére nem átall érzésekrõl írni! :eek: )
Más téma. Nekem szívügyem:
Szeretném megkérdezni, van-e közöttetek olyan, a western sportot kedvelõ ember, aki hajlandó meglátni az igyekezetet is, nem csak a hibákat, aki tudna azért szorítani a MEC-en induló maroknyi magyar csapatnak, hogy a versenyzõk tudásuk legjavát tudják kihozni magukból?
Ha igen, gyertek el és támogassuk, buzdítsuk õket. :yeah:

Programfüzet

#1886 Öcsi bá

Öcsi bá

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 18:04

Sziasztok. Olvasgatom ezt a topikot napról napra és azon tûnõdtem,hogy vajon miért.Sheriff aki indította idõnként elõjön egy témával,egy érzéssel s mintha rajtzászló hullana alá indul a csapat.Érkeznek a szokásos befutók az ûberokosak, dilettánsok, irígykedõk,nyalakodók vegyesen.Általában szokásos labdamenetek vannak szarrá off-va,ha jön egy magas labda már kevésbé megy a játék. Nem igazán értem az egészet,viszont a lényegen nem változtat.Soha a büdös életbe nem leszek jó lovas.Valahol gondolom ez is ide tartozik.Egyszerûen nincs hol nincs kitõl.Vegyünk egy alap helyzetet,2 éve ülök a saját lovamon bár elötte is volt jó néhány év lovas múlt, lényegtelen.Azt gondoltam ha veszek egy Conti-nyerget stb-stb bizony bitang nagy western lovas lessz belõlem.Nagy büdös túrót,hiába ülök szinte minden nap lovon sehova nem jutok csak egy helyben toporgok.Kihez forduljak hova menjek? Ott tartok ahonann indultam.Sehol. Elkeserítõ!

#1887 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 19:31

Sziasztok. Olvasgatom ezt a topikot napról napra és azon tûnõdtem,hogy vajon miért.Sheriff aki indította idõnként elõjön egy témával,egy érzéssel s mintha rajtzászló hullana alá indul a csapat.Érkeznek a szokásos befutók az ûberokosak, dilettánsok, irígykedõk,nyalakodók vegyesen.Általában szokásos labdamenetek vannak szarrá off-va,ha jön egy magas labda már kevésbé megy a játék. Nem igazán értem az egészet,viszont a lényegen nem változtat.Soha a büdös életbe nem leszek jó lovas.Valahol gondolom ez is ide tartozik.Egyszerûen nincs hol nincs kitõl.Vegyünk egy alap helyzetet,2 éve ülök a saját lovamon bár elötte is volt jó néhány év lovas múlt, lényegtelen.Azt gondoltam ha veszek egy Conti-nyerget stb-stb bizony bitang nagy western lovas lessz belõlem.Nagy büdös túrót,hiába ülök szinte minden nap lovon sehova nem jutok csak egy helyben toporgok.Kihez forduljak hova menjek? Ott tartok ahonann indultam.Sehol. Elkeserítõ!

Te ne légy elkeseredve és ne add fel, fõleg addig míg örömöd leled benne.
Én is nagyon szerettem az autódidakta döcögést, míg 120kg nem lettem. Innentõl baromi nagyokat lehet potyogni. :)

#1888 ÖregSam

ÖregSam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 20:06

Öcsi bá! Csak így tovább, Sheriff szerinti elsõ lépcsõ fokot már megtetted. Szerintem ez a legfontosabb. A fórumot olvasva szerintem találsz megfelelõ lovas oktatót, aki tud segíteni a tovább lépcsõzésedhez. Csak elõre, csak elõre!

#1889 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 21:09

Sziasztok. Olvasgatom ezt a topikot napról napra és azon tűnődtem,hogy vajon miért.Sheriff aki indította időnként előjön egy témával,egy érzéssel s mintha rajtzászló hullana alá indul a csapat.Érkeznek a szokásos befutók az űberokosak, dilettánsok, irígykedők,nyalakodók vegyesen.Általában szokásos labdamenetek vannak szarrá off-va,ha jön egy magas labda már kevésbé megy a játék. Nem igazán értem az egészet,viszont a lényegen nem változtat.Soha a büdös életbe nem leszek jó lovas.Valahol gondolom ez is ide tartozik.Egyszerűen nincs hol nincs kitől.Vegyünk egy alap helyzetet,2 éve ülök a saját lovamon bár elötte is volt jó néhány év lovas múlt, lényegtelen.Azt gondoltam ha veszek egy Conti-nyerget stb-stb bizony bitang nagy western lovas lessz belőlem.Nagy büdös túrót,hiába ülök szinte minden nap lovon sehova nem jutok csak egy helyben toporgok.Kihez forduljak hova menjek? Ott tartok ahonann indultam.Sehol. Elkeserítő!

Biztosan vannak olyan helyek ahol még korrektül oktatnak, :D de ha a Continental Equiflexben ülsz azért flex, hogy elmozdulhasson ;) Merre e szép hazában vagy "legyökerezve" ? :)

Afffrancba! :rolleyes:
Már megint rajtam maradt a rózsaszínû szemüveg! :cool:

Szeretném megkérdezni, van-e közöttetek olyan, a western sportot kedvelõ ember, aki hajlandó meglátni az igyekezetet is, nem csak a hibákat, aki tudna azért szorítani a MEC-en induló maroknyi magyar csapatnak, hogy a versenyzõk tudásuk legjavát tudják kihozni magukból?
Ha igen, gyertek el és támogassuk, buzdítsuk õket. :yeah:

Hajrá Marcsi ;) Mi megyünk és drukkolunk (azaz hogy Eszter ne labancozhasson) szurkolunk :D mindenkinek

Edited by Burzsujok, 2009 szeptember 3. - 21:05.

#1890 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 23:53

Persze. :)
Ez a felvetés topicfüggetlen. :)

#1891 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 10:16

Gondolatok Paulo Coelho A fény harcosának kézikönyve címû mûvébõl: „Ha elég erõs vagy, ne szégyelld gyengének mutatni magad…” „A harcos nem csak a saját erejére támaszkodik: ellenfele energiáját is felhasználja.” „Annyi emberrel találkoztam, aki minduntalan a legrosszabb oldalát igyekszik megmutatni. … Valójában nincs önbizalma, mégis fennhangon hirdeti erényeit.” A harcos „…kihasználja a lehetõséget hibáinak kijavítására, hiszen a többi ember a legjobb tükör.” „A fény harcosa minden alkalmat megragad arra, hogy fejlessze önmagát.” Ezek szerint Coelho olvassa ezt a topicot? :D :D :D

#1892 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 10:38

Jók ezek az idézetek. Remélem, át is gondoltad õket. :D

#1893 Nádor

Nádor

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 10:57

"Amikor a világ békére lel, az igaz harcos örökre elrejti kardját az oldalán.” (Bushido) Avagy : "Bizzál istenben, és mindíg tartsd szárazon a puskaport" (hogy jön ez a lovagláshoz?!?!) :rolleyes:

#1894 troglodyta

troglodyta

Új vendég

• Kizárt tag
  • 19 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 11:42

Sehogyse :D Maximum a minden-mindennel-összefügg elvén :yeah: Viszont marha jól hangzó, tagadhatalanul hasznos és értékes tanácsok :D

#1895 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 11:48

... és még, ha már offolunk: :D "A fény harcosa tudja, hogy vannak hibái. De azt is tudja, hogy egyedül nem tud fejlõdni." A fény harcosa a szeretet harcosa. A szeretet önzetlen A szeretet nem túloz A szeretet bölcs A szeretet csendes Lehet gyakorolni a lovakon, ha esetleg ember-ember között még nem elég jól megy ... :)

Edited by Varázsló, 2009 szeptember 4. - 12:02.

#1896 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 12:02

szegény lovak :D

#1897 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 12:07

Úgy gondoltam, a lovakat legkönnyebb szeretni. :) Önzetlenül, túlzások nélkül, bölcsen, csendesen.

#1898 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 12:31

... és még, ha már offolunk: :D

"A fény harcosa tudja, hogy vannak hibái. De azt is tudja, hogy egyedül nem tud fejlõdni."

A fény harcosa a szeretet harcosa.
A szeretet önzetlen
A szeretet nem túloz
A szeretet bölcs
A szeretet csendes

Lehet gyakorolni a lovakon, ha esetleg ember-ember között még nem elég jól megy ...
:)

Szintén zenész? :)

Mostanában Paulo Coelho és Vámos Miklós könyveit olvastam élvezettel. Jó érzéssel tettem le minden írásukat. Azzal a jó érzéssel, hogy érdemes volt õket elolvasni. Ritka az ilyen. (Keveset olvasok szépirodalmat? :D )

Mostmár biztosan tudom, hogy én is a fény harcosa vagyok. Megtaláltam az elveszettnek hitt, nagy fényerejû zseblámpámat, s ügyesen be tudok vele világítani az ágy alá vagy a szekrény mögé.
Vagy ez még kevés hozzá? :kir: :dev:

#1899 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 12:38

Csak nehogy rákapj a fényevésre is, mert az bizonyítottan árt az egészségnek. :D

#1900 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 12:52

Mostmár biztosan tudom, hogy én is a fény harcosa vagyok.

Minden fényharcos félt valamikor, hogy beszálljon a harcba.

Minden fényharcos volt áruló, és mondott hazugságot valamikor a múltban.

Minden fényharcos elvesztette valamikor egyszer a hitét.

Minden fényharcos követett valamikor egy utat, ami nem volt az övé.

Minden fényharcos szenvedett valamikor lényegtelen dolgok miatt.

Minden fényharcos hitte azt valamikor, hogy õ nem fényharcos.

Minden fényharcos elhanyagolta valamikor a lelki kötelességeit.

Minden fényharcos mondott "igen"-t, noha "nem"-et akart mondani.

Minden fényharcos megsebzett valamikor valakit, akit szeretett.

Végtére is ezért a fény harcosa: keresztülment mindezeken, és mégsem veszítette el a reményt, hogy jobb legyen annál, ami volt.

(Sajna, nem mondhatom, hogy ezek saját kútfõbõl származnak, nem emlékszem, hol bukkantam rájuk, de tetszenek... :) )

(Ui: pláne, hogy off! :P )

#1901 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 13:02

Már hogyan lenne OFF? A lovasok mind fényharcosok! Egytõl egyig azok. Vagy nem azok, de akkor nem is igazi lovasok. :ang:

#1902 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 13:07

A lovasok mind fényharcosok!

A lovasrendõrök meg kékfényharcosok. :cool:

#1903 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 13:23

És az önfényharcosok?

#1904 Tom Forest

Tom Forest

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 14:15

És az önfényharcosok?

:yeah:
Minden fényharcos elõször önfényharcos, aki "csillog, villog, mint a bordélykilincs". Csak késõbb szelídül fényharcossá, Esetleg sörényfényharcossá. :gm:

#1905 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 15:23

Kikérem magamnak! Én PACIfista vagyok! :yeah:

Azt olvastam, sörfényharcos.

Edited by Kistáltos, 2009 szeptember 4. - 15:24.

#1906 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 15:35

A lovasrendõrök meg kékfényharcosok. :cool:

:kir: :kir:

#1907 Öcsi bá

Öcsi bá

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 17:51

FÉL KÖR. Nyáron egy ismerõsöm által lekeveredtem Nagykátára Sedon Béla-hoz,s ha már ott voltam megkérdeztem lejárhatnék e heti egy egy alkalommal tanulgatni.A válasz pozitív volt így be is jelentkeztem.Ami várt az kedvesség megértés + egy appaloosa fed.mén. Az elsõ alkalom katasztrófális volt nem éreztem a lovat,ment alattam jobra balra.Szilvi a tulaj Bélával közösen bíztatott ne csüggedjek csak járjak rendszeresen jön az majd magától,gyakorolni kell mint az õrûlt.Na itt volt az elsõ bökkenõ,Csömör-Nagykáta 130-km oda vissza.Nem akarom bõ lére engedni,lejártam amikor csak tudtam.Hihetelen jó érzés volt,szinte minden alklommal más-más lovat kaptam eltérõ karaktert különbözõ stílust.Nem tudom hányadik alkalommal megjött a várt érzés,vágtában körön dogoztam és Béla két instrukció között odaszólt.TIÉD VOLT A LÓ EGY FÉL KÖRÖN ÁT! Azóta is ha kimegyek lovagolni azt az érzést azt a fél kört keresem,de nem találom.Sajnos most még messzeb költöznek a ranch-al,így már ez a lehezõségem is elszállt.Na ennyi köszönöm,hogy itt lehettem.

#1908 Nádor

Nádor

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 19:52

Hmmm.. Öcsi bá! De egy cipõben járunk! Csak ne szorítana ennyire. Az a bizonyos félkör..... de jó érzés is. A másik feléért odaadnék vagy két gyönyörû bükki túrát! :ang: Persze tudom, hogy ez nem üzleti kérdés. ;) Csak ne lenne olyan messze az a homokos nagypálya.... :(

#1909 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 20:38

“- Lehetek a tanítványod? - Csak azért vagy tanítvány, mert szemed zárva van. Mihelyt megnyitod, már nem lesz mit tanulnod tõlem, vagy bárki mástól. - Mi szükség van akkor Mesterre? - Hogy megláttassa veled, mennyire haszontalan dolog Mesterre hagyatkozni.”

#1910 troglodyta

troglodyta

Új vendég

• Kizárt tag
  • 19 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 21:17

“- Lehetek a tanítványod?
- Csak azért vagy tanítvány, mert szemed zárva van. Mihelyt megnyitod, már nem lesz mit tanulnod tõlem, vagy bárki mástól.
- Mi szükség van akkor Mesterre?
- Hogy megláttassa veled, mennyire haszontalan dolog Mesterre hagyatkozni.”

Szorosan értelmezve: ha alszom (csukott szemmel!) tanítvány vagyok! Ha fölébredek (szemnyitás!) megvilágosodom, a tanulás okafogyott, szükségtelen, értelmetlen, meddõ idõpazarlássá válik. :D

Mesterre meg tényleg nincs szükség, mer ugyis mindenki mindig, mindent jobban tud, mint a "mester" :D

#1911 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 21:22

Ügyes kis félremagyarázat.

#1912 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 4. - 21:45

2 éve ülök a saját lovamon bár elötte is volt jó néhány év lovas múlt
hiába ülök szinte minden nap lovon sehova nem jutok csak egy helyben toporgok.

Ha ez tenyleg igaz, akkor sajnos lasd be, igazad van:

Soha a büdös életbe nem leszek jó lovas.

Igy van.
Szokd meg a gondolatot: egyszerüen nem neked valo.. nincs hozza tehetseged.. ne eröltesd.
Ha valaki sok eve lovagol.. evei vannak, hogy legalabb egy lovon, a sajatjan kialakuljon benne a lovas erzes, a lovas erzek.. es ez nem törtenik meg.. akkor inkabb keressen mas elfoglaltsagot.. mert valamilyen okbol alkalmatlan a lovaglasra.. nem erdemes szepitgetni.. jo, hogy Te magad is belatod.

Gondolom, nem alszerenysegröl van szo.. tenyleg igy gondolod, ahogy irod.

Ott tartok ahonann indultam.Sehol. Elkeserítõ!

Ne keseredj el.. ne görcsölj ra erre az egy dologra.. van az eletben mas is, ami szep.

Azóta is ha kimegyek lovagolni azt az érzést azt a fél kört keresem,de nem találom.

Ha evek ota naponta lovagolsz, ahogy irod, es ilyen szanalmas az eredmeny.. akkor csak magadat teszed tönkre ezzel az eröfeszitessel.. inkabb autozz.. vagy valami.. pl. nök..peca..

#1913 Öcsi bá

Öcsi bá

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 5:58

Szia Peter13. Igazad van lehet,hogy tényleg nincs tehetségem a lovagláshoz. De: szeretem a lovaimat,szeretem nézni a nappalim ablakából ahogyan játszanak,szeretem gondozni õket,imádok lovagolni! Nem tartom magam álszerénynek csak elkeserít,hogy nincs lehetõségem igazán megtanulnom lovagolni. Azt gondolom két tényezõ kell ahoz,hogy valaki igazán profi lovas legyen.Az elsõ,hogy legyen benne valami plussz ami kiemeli az átlagból.A második rengeteg pénz külsõ vagy önerõböl,ha gondolod kifejthetem bõvebben is. Én sajnos nem rendlkezem egyikkel sem. A pecát unalmasnak tartom,a vadászatot gyûlölöm,az autó csak eszköz,és nõs vagyok! Lásd be nincs mit tennem,lovagolok.

#1914 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 6:05

Szia Peter13.
Igazad van lehet,hogy tényleg nincs tehetségem a lovagláshoz. De: szeretem a lovaimat,szeretem nézni a nappalim ablakából ahogyan játszanak,szeretem gondozni õket,imádok lovagolni!
Nem tartom magam álszerénynek csak elkeserít,hogy nincs lehetõségem igazán megtanulnom lovagolni.
Azt gondolom két tényezõ kell ahoz,hogy valaki igazán profi lovas legyen.Az elsõ,hogy legyen benne valami plussz ami kiemeli az átlagból.A második rengeteg pénz külsõ vagy önerõböl,ha gondolod kifejthetem bõvebben is. Én sajnos nem rendlkezem egyikkel sem.
A pecát unalmasnak tartom,a vadászatot gyûlölöm,az autó csak eszköz,és nõs vagyok! Lásd be nincs mit tennem,lovagolok.

Ha így van, akkor csak élvezd a lóval való együttlétet, tedd azt ami örömet okoz!

#1915 troglodyta

troglodyta

Új vendég

• Kizárt tag
  • 19 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 7:48

Öcsi bá! Ismertem egy "lovast", aki hihetetlen luxusban tartotta (KÕKEMÉNYEN KÉNYEZTETTE!!! :D ) a lovait. "Cserébe"egyetlenegy dolgot kapott, az arab lovai szemlélésének gyönyörét (esztétikai élmény) :ang: És ennyivel tökéletesen ki volt elégítve! Szerintem ez nem kevés, nem is sok, bõven elég! :yeah: A másik témához! Ismered a mondást! a zseni 99 % veríték, 1 % tehetség ;) Nagyon jó lovas lehetsz a 99% segítségével, ha zseni nem is! DE! minek zseninek lenni???? Nincs belõlük elég? :D Ha mindig ugyanazt, ugyanúgy ismételgeted lovaglás örvén, nem várhatsz fejlõdést. Ha a rosszat-rosszabbra cseréled, romlást tapasztalsz, ha jobbra, javulást. Ennyi a "titok". Próbálkozz, a módszerek, variációk gazdagok, életed végéig elélsz belõlük! :D

Edited by troglodyta, 2009 szeptember 5. - 7:49.

#1916 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 9:04

..szeretem a lovaimat,szeretem nézni a nappalim ablakából ahogyan játszanak,szeretem gondozni õket,imádok lovagolni!

Ha jol latom, nincs is mas problemad, mint sajat rögeszmed, hogy
1) "jo lovas" szeretnel lenni es
2) azt hiszed, nem vagy jo lovas
es ezert szenvedsz.

Szabaditsd fel magad ettöl az atoktol.. a problema a buksidban letezik, nem a valosagban.
Mi az hogy jo lovas?
Ki a jo lovas?

Elvezd a lovaglast, probalj sokat terepezni, figyelj a lovad erzeseire.. es dicserd meg magadat, ha valami sikerült.

Ha nem akarsz nagy versenyzö lenni es a lovaglasbol elni, akkor eleg, ha A-bol B-be eljutsz a lovaddal ugy, hogy Te is es a lovad is elvezitek.
Szoktasd magatokat valtozo körülmenyekhez.. szel, vihar, szürkület, sötet, ho.. es egyre magabiztosabbak lesztek tarsaddal, a lovaddal.
Ha ez megy.. akkor nezz nyugodtan a tükörbe es mondd: jo lovas vagyok.

Ha van kedved palyan a lo trükkös, finom iranyitgatasaval tökölni.. minel több funkciot atvenni töle es egyre nagyobb hanyadot kezivezerlessel iranyitani: tedd.
De ne keseredj el, ha nem megy jol.. gyakorold tovabb, vagy hagyd abba.. attol meg lehetsz jo lovas..
Ha szereted a lovadat, ö is jol erzi magat veled es tudtok együtt maszkalni terepen.. akkor jo lovas vagy..elvezd az eletet.

Nem tartom magam álszerénynek csak elkeserít,hogy nincs lehetõségem igazán megtanulnom lovagolni.

A lovaglas sokretü.. tanuld azt, amihez könnyen hozzafersz, ne azt, amihez nem.

Nem a palyan köröznitudas a legfontosabb ismerve a jo lovasnak.. csak egy lehetöseg.

Te legyel masban jo lovas.. ne masok mondjak meg neked, jol elsz-e.. ök csak a lovagolt köreidröl nyilatkozzanak.

Te legy szabad es boldog.. szerencses vagy, hogy lovagolhatsz es lovakkal elhetsz.. örülj neki.

#1917 troglodyta

troglodyta

Új vendég

• Kizárt tag
  • 19 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 10:08

...másképpen szólva: Nem a ruhat eszi az embert! :D nem kötelezõ sheriff-i mélységekbe szállva dolgozni a lóval mindenki fejlõdhet a saját keretei közt :yeah:

#1918 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 10:46

...másképpen szólva:

"Gallus in suo sterquilinio plurimum potest"

#1919 Öcsi bá

Öcsi bá

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 13:54

Nem szeretném magam Sheriff-hez hasonlítani,nem vagyunk egy kaliberûek sajnálom ha áthallása volt a hozzászólásomnak.Igen, elégedetlen vagyok önmagammal de hát ezen nem tudok változtatni.Mivel csak terepen lovagolok nincs problémám A-tól B-ig eljutni,sõt.Viszont kint voltam a sógoréknál és volt szerencsém látni Dennis-t , Varn-t lovagolni melegítõpályán,hát nem is tudom számomra valahol ott van a mérce.Tudom,hogy soha nem fogom elérni azt a szintet,de náluk mintha fejben is másként zajlanának a dolgok.Lehet,hogy abszurd az én tudásomat az övékéhez mérni de hát ki ne szeretne úgy lovagolni westernben mit õk.Mindenesetre köszönöm a kedves szavakat.

#1920 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 5. - 16:03

1) "jo lovas" szeretnel lenni es
2) azt hiszed, nem vagy jo lovas
es ezert szenvedsz.

Tipikus "fertõzési" tünet. Én is ismerek fertõzötteket, sokszor csak pislogok...