Fényképezõk
Közzétéve 2012 június 6. - 9:39

Közzétéve 2012 június 8. - 15:35
Közzétéve 2012 június 8. - 15:48
Közzétéve 2012 június 17. - 21:11
Edited by Lótuszvirág, 2012 június 17. - 21:19.
Közzétéve 2012 június 23. - 15:57
Közzétéve 2012 június 23. - 19:49
Közzétéve 2012 szeptember 6. - 9:36
Gépvásárlás elõtt vagyok, érdeklõdöm milyen gépet ajánlanátok.
Elvárásom:
-Mivel nem vagyok profi, nem ruháznék be egy komplett szettre, amit egy külön retikülben kell majd cipelnem.
-Nem ragaszkodom a tükörreflexesekhez.
-Viszonylag komplex gép kéne, ne keljen külön objektívekkel szórakoznom.
-Az átlagos kompaktnál már nagyobbak az igényeim.
-Nagyon lényeges a zoom, tehát 20x fölötti kéne.
-Árban 80-120HUF között gondolkodom.
Leginkább gyártókról érdekelnének vélemények.
Köszönöm elõre is.
Kategóriában valami ilyenben gondolkodom.
Edited by shepherd, 2012 szeptember 6. - 9:41.
Közzétéve 2012 szeptember 6. - 9:53
Közzétéve 2012 szeptember 6. - 10:03
Nézegettem Sony-t, Olympus-t is, de nekem igazából ez tetszik.ez jó is lesz.
Örülök hogy így látod te is.
Közzétéve 2012 szeptember 7. - 13:37
Canon, Nikon, Fuji körben érdemes gondolkodni, de a Sony talán belefér. A Panasonic (Lumix) nagykompakt és bridge gépek szerintem kerülendõk, elég gyatra a képük a konkurenciához képest. Amit linkeltél akár jó is lehet, de érdemes utánanézni képeknek, mert ekkora zoom átfogásnál már lehetnek minõségbeli veszteségek.Szakemberek!
Gépvásárlás elõtt vagyok, érdeklõdöm milyen gépet ajánlanátok.
Elvárásom:
-Mivel nem vagyok profi, nem ruháznék be egy komplett szettre, amit egy külön retikülben kell majd cipelnem.
-Nem ragaszkodom a tükörreflexesekhez.
-Viszonylag komplex gép kéne, ne keljen külön objektívekkel szórakoznom.
-Az átlagos kompaktnál már nagyobbak az igényeim.
-Nagyon lényeges a zoom, tehát 20x fölötti kéne.
-Árban 80-120HUF között gondolkodom.
Leginkább gyártókról érdekelnének vélemények.
Köszönöm elõre is.
Kategóriában valami ilyenben gondolkodom.
Sajnos ennél a kategóriánál rákfene, hogy növelik a zoomot és a megapixeleket csak hogy egymásra ígérjenek, de minden ilyen beavatkozás a minõség rovására megy. A felsorolt igényekhez viszont egy ilyen jobb kompakt/bridge gép ideális.
Közzétéve 2012 szeptember 7. - 14:08
http://www.dpreview....on-coolpix-p510
http://www.steves-di...lusion-187.html
http://www.ephotozin...ra-review-18761
http://www.photograp...ix_p510_review/
http://www.digitalca...mera-Review.htm
http://www.neocamera...kon/p510/review
Közzétéve 2012 szeptember 7. - 16:40
Edited by shepherd, 2012 szeptember 7. - 17:04.
Közzétéve 2012 szeptember 9. - 9:18
Közzétéve 2012 szeptember 9. - 14:50
...és tartozékaik...
Minimális mértékben mekkszíftam SDHC kártya vételt. Ez a hülye Sandisk össze-vissza keveri a sebességeket. Például az Extreme alfajból a 4 és 8 G méretû lassúbb (30 Mb/s), mint a nagyobbak (45 Mb/s). Ugyanez megvan az Ultra alfajból is /14 - 20 - 30 Mb/s), de ott ráadásul a nagyobb méretû kártyák meg mind kétféle sebességvariációval (20 és 30) léteznek. Tehát az Ultrából a gyorsabb pont olyan gyors, mint az Extreme-bõl a lassúbb - de olcsóbb. Az Extreme Pro az, aminek minden mérete egyformán igen gyors (95 Mb/s).
Ja igen. A tartozékok. Errõl megfeledkeztem. Nézegettem az állványt is, erre a 42x zoomnál már szükségem lesz. Mindig kamerás voltam a vállon cipelõs VHS-tõl kezdve. A legutóbbi cumóm egy Pana NV-GS27 volt, itt is kellett a 30x zoomnál, de géppel együtt eladtam. Ebbõl nem akarok profit, az alapfunkciókat tudja.
(Szerintem)
Közzétéve 2012 szeptember 9. - 19:58
Közzétéve 2013 január 21. - 10:32
Közzétéve 2013 április 13. - 7:55
Egy kis szakértés kellene!
Nikon Coolpix P510
Meghalt az elõzõ gépünk (objektív motorja), ami egy Panasonic DMC-LZ6 volt. Helyette keresünk gépet. 97%-ban virágokat fényképezek, aztán családi képeket, madarakat, lovakat... Szóval jó lenne, ha szuperül makrózna.
Most bátyám gépével próbálkozom, ami egy Canon PowerShot SX130 IS, de nem érzem olyan tutinak a kisebb részletekben, és sokat kell vele bíbelõdni. Na jó, akkora rutinom nincs vele, mert tegnap kaptam.
Közzétéve 2013 július 9. - 13:11

Közzétéve 2013 július 9. - 13:32
- Kéretik nem lebutázni a tájékozatlanságom miatt, az utolsó gép amit tényleg jól tudtam használni, egy Zenit Helios volt.
![]()
A környezetemben fényképezőgép-vásárláson gondolkodnak.
100-150 ezer Ft körüli összeg jöhet szóba, több nemigen.
Amire kéne: elsősorban persze LÓ, szóval nem műtermi fölvételek, hanem kinti, zömmel mozgó célpont.
Lehessen pillanatot megfogni ( tükörreflexes?), józan határok közt használható objektív, a mai elvárásoknak megfelelő képminőség.
Azt már csak én gondolom, hogy az is jó lenne, ha nem lenne böhöm nagy-nehéz és bírná a gyűrődést.
Szóval segítséget, tanácsot kérek!
Kicsit részletezni kéne, mennyire lehet nehéz, meg nagy, mennyire kell gyűrődésállónak lenni. Inkább valami újabb bridge kamerát kéne nézni, de nagyon nem ismerem őket..
De tükörreflexesben egy normális gépváz használtan olyan 100k, és a mozgó célpont igen sok kérdést felvet, kell hozzá nagy fényerejű objektív, ráadásul tele, ami megint drága. Az se árt, ha gyorsan fókuszál(*), és jó a gép autofókusza. Vagyis tükörreflexesnél nem lehet megúszni ennyiből.
Persze ha ügyes az ember keze akkor vehet egy használt régebbi vázat egy kitobival, szép napsütésben lehet vele vágtázó lovakat fotózni, kicsit nagyobb lesz a hibaarány mint egy félmillás felszereléssel, de ha hobbiból kell akkor jó. (csak azért idegesítő, ha félremegy a fókusz egy amúgy tökjó beállításnál)
*: az objektív fókuszmotor sebessége és pontossága.
Közzétéve 2013 július 9. - 13:48
Edited by Ernest, 2013 július 9. - 13:48.
Közzétéve 2013 július 9. - 13:57

Közzétéve 2013 július 9. - 14:09
-Próbálok pontosabb kondíciókat!Kicsit részletezni kéne,
(csak azért idegesítõ, ha félremegy a fókusz egy amúgy tökjó beállításnál)
(Az az igazság, a leírtaknak én a kisebb részét értem.)
Na még akkor üti meg az embert a guta, ha fél napot várt, csúszott a hasán, ették a szúnyogok, minden megvolt - csak épp a kép nem sikerült...

Közzétéve 2013 július 9. - 16:10
Edited by Ernest, 2013 július 9. - 16:37.
Közzétéve 2013 július 10. - 11:07
Közzétéve 2013 július 22. - 18:52
Azóta itt várok, hogy ha megaszondod, mit kéne megvilágítani, megpróbálnám...Na jó, de mégis, mit kéne részletezni ezekbõl?
Közzétéve 2013 augusztus 9. - 7:20
Közzétéve 2013 augusztus 23. - 20:11

"Qei me amat, amat et canem meum."
Közzétéve 2013 augusztus 24. - 4:40
Közzétéve 2013 augusztus 24. - 8:47

Közzétéve 2013 augusztus 24. - 8:50
és nem akarnak megállni, ezért mindig elmosódnak.

Elalvás elõtt a birkaszámolással vagyok igy, mindig arrébb mennek ezért újra kell kezdeni és reggelre sem végzek.
Közzétéve 2013 augusztus 24. - 8:57
Próbálj meg sportfotózásra alakalmas funkciót keresni rajta. Rövidebb záridõvel már nem biztos, hogy lesz idejük az állatoknak egy elmosódásnyit elmozdulni.A fõ bajom az, hogy állatokat akarok fényképezni, és nem akarnak megállni, ezért mindig elmosódnak.
Közzétéve 2013 augusztus 24. - 9:19
Közzétéve 2013 augusztus 24. - 10:38
Elalvás elõtt a birkaszámolással vagyok igy, mindig arrébb mennek ezért újra kell kezdeni és reggelre sem végzek.

Robi, majd megpróbálom. Meg van egy olyan emberke is, aki két oldalról hullámzik.

Ernest: 1, foggalmam sincs
2, A módot megleltem, majd próbálkozok.
Köszi mindnenkinek.

Közzétéve 2013 augusztus 24. - 10:49

Közzétéve 2013 augusztus 24. - 13:58
Izé... Mirõl? A folymatosra állítás tényérõl, vagy hogy a géped elég jó-e mozgó témákra?Ernest: 1, foggalmam sincs
A két oldalról hullámos pasi az az ideges fotóst jelenti. Ilyenkor a gép alfa ritmusban bocsát ki gyenge mágneses teret a fotós agya felé irányozva.
(igen, az van bemozdulás ellen)
Közzétéve 2013 augusztus 24. - 14:15

Közzétéve 2013 október 8. - 14:19
Sziasztok! Van nekem egy Finepix S5600 fényképezõm. Nem valami nagy szám, de még ezt se tudom rendesen kezelni. Tud valaki valami jó ötletet mondani, hogyan tanulhatnám meg? Van pár könyvem is, de nekem nagyon száraz, egyszerûen így nem megy bele a fejembe az információ, vagy pedig nagyon gyorsan távozik is.
Egy hasonló gépezet (s5800) volt az előző szerkentyűm, gondoltam, majd jól megtanulok rajta állítgatni, mint a jó öreg smena-n. Na a frászt, ezt felejtsd el. SP1 és SP2 módban találod a "hülyebarát" funkciókat, ezeket elbabrálhatod, viszonylag használhatóak is. Ha te lelkesen manuálisan állítgatsz, a világ legrosszabb képeit fogod produkálni. Sajnos nekem legalábbis nem jött be. A mai napig, ha előveszem, csak a sportfunkcióval fotózok - ez lett a lóhátról-túrafotózós gépem Kizárólag napsütésben csinál szép képeket, borús időben inkább művészképek sikerülnek (mire gondolhatott a költő?
).
Napos:
Borúsabb:
Van ennél borúsabb is, csak azt még nem töltöttem fel
Lóháton kívül egy Canon500D-vel próbálkozom, a 18-55-ös obi kevésnek bizonyult. Sok vacillálás után egy 70-300 Tamron-ra esett a választás. Fotóztam vele patkányt, és nekem úgy tűnik, nem rá fókuszált, hanem a gazokra körülötte. Pedig a fókuszpontot a fejére "tettem".
Ma állvánnyal fotóztam kezemben a távkioldóval, és fókuszálás közben vagy egy centit elvándorolt a fókuszpontom. Párom mondta, kapcsoljam ki a képstabilizátort - és tádám, a fókuszpont helyben maradt. De kérdem én, akkor minek van ez a funkció a gépen? (nem vagyok nagy zseni, csak amatőr hobbifotós). A patkány esetében is használt volna, ha kikapcsolom? (Azt kézből fotóztam amúgy).
Közzétéve 2013 október 8. - 17:11
Nem úgy tűnik, hogy NC vagy Zuzu érdeklődne afelől, ami felől pont ő érdeklődött... Legalábbis NC-nek július elején, Zuzunak augusztus végén tettem fel kérdést... Igaz, mindketten bizonyos október 8-án voltak bent utoljára. Tavaly, vagy jövőre?
Skatya, az autófókusz bármikor hajlandó egy kontrasztosabb részre átugrani. Esetünkben patkány helyett fű (az autófókusz pontja nem is végtelen pici kiterjedésű, úgyhogy teljesen érthető). A képstabilizátorost egyszerűen nem értem. Fókuszálás közben elvándorol? Honnan látod? Egy centit, de mekkora távolságon? Tán egy bogár fényképezéséről beszélünk? Állványra tett gépen tényleg nem kell stabilizátor. De van, amelyik nem is bírja (Canonnál a stabilizátor nem a gépen van, hanem az objektíven, csak a pontosság kedvéért) - lásd objektív használati utasítása, mit ír erről.
Közzétéve 2013 október 8. - 22:05
- Elnézést kérek, megpróbálom kicsit mentegetni magam:
Mint mondtam, egy ismerősömnek próbáltam volna segíteni, - aztán közben ő meg egy ismerősének az anyagi kondíciókba még belepaszírozható gépét megnézegette (ugye mégis empirikus adatgyűjtés, nna...), és valószínűleg az lesz a választás.
Namost én már kétszer rákérdeztem a választott modellre, kaptam is márkát-típust-számot, csak mire megírtam volna, már nem tudtam pontosan.
Holnap megkérdezem, fölírom és megírom.
Közzétéve 2013 október 9. - 9:17
Ó, sebaj, csak felcsillant a szemem, hogy ilyen gépem volt, és ha nem is neki, de a későbbi olvasóknak leírtam a tapasztalataimat ;)
Hát a centi az csak a gépben volt centi, mert volt az élőben fél méter is. Konkrétan van előttünk kb 100 méterre egy piszok magas (50 méter minimum) daru. Ennek a kabinjába lestem ki a darukezelő mukit Szóval fókuszáltattam max zoom-on a fehér bódéra, és behúzta a fókuszpontot a bódé sötét ablakára (félig nyomott gomb esete, bocsánat, ha szakmaiatlan vagyok ;) ). Csak szárnypróbálgatás, semmi komoly, de ilyen jelenséggel azelőtt nem találkoztam.