1. 3 soros villanypásztor jó megoldás lehet, és a középsõ legyen vastagabb drót.
Az nyúlik, nem tudja úgy elszakítani- õzeknél szokták használni- közben meg jól megcsipkedi. A távolságot pedig meg tudod úgy csinálni, hogy át tudj bújni közötte.
2. nézzétek meg, jól van-e földelve a villany, mert lehet, hogy túl gyenge.
3. ha minden rendben, be kéne ruházni egy erõsebbe. :( Vagy vadkerítés.
Köszönöm a tanácsokat, azóta rendesen tart tõle. Jámbor karózása miatt az istálló ablakaihoz kihúztunk egy szalagot, de nem volt áram alatt. Jámbor és Neno is hamar rájött, hogy ettõl nem kell félni, bátran nyúltak arra, nyomták le. Rákötöttük a mûködõ pásztorra, otthagytuk õket. Mire visszamentünk, mind a két tökkelütött messzirõl merte csak nézegetni a szalagot. Duplán kaptak szerintem a találkozásnál, mert ha hirtelen elvették a fejüket, nagy valószínûséggel vagy felül, vagy valahol az istálló adta a második pofont.
Nem tudom ki hogy van, minket eléggé megviselt ez a márciusi tél.
Lovakon 2 napig jégcsapok lógtak, boxok tetejét megbontotta a szél, halom cserép összetörve, szerencsétlenek 10 cm hóban ácsorogtak. Nekem sikerült jól megfáznom miközben próbáltam elviselhetõ körülményeket teremteni nekik. Vasárnap jó kis lovaglós idõ volt, de én épp csak annyira tudtam vonszolni magam, hogy ellássam õket. :mad: Nem tudom, hogy fogunk így felkészülni a nagy túrára.
Nem csak titeket. Remélem most már tényleg vége, meg az esõfelhõk is elhúzhatnának a ....ba.
Jobbulást! Én is féltem, hogy a manduláim újra belobbannak ettõl a legelõs incidenstõl, de megúsztam.
Engem Brúnó húzott fel megint, vasárnap elõször kirúgta a box hátulját, utána megint letépte az etetõtálja fülét. Mérgemben hozzávágtam a fánglit, természetesen erre besértõdött, és jól szétszórta az abrakját a boxban. Így folytatja, még a végén kolbász lesz belõle. A 3 másik lóval nincs annyi gond, mint vele egyedül. Elsõ lovam ide, elsõ lovam oda, néha sírni tudnék ha ránézek.
Ohh, akkor én inkább meg sem szólalok Neno miatt. Rosszabb mint egy kisgyerek, de õt legalább meg lehet ütni.
Olyan bunkó, makacs, k.csög kis r.hadék, hogy egyszer utálom, aztán amikor jön néézdmilyencukivagyok nézéssel és billegeti az aprócska füleit... Nem lehet rá haragudni.
Ha kolbászt akarsz belõle, kicsit késõbb töltsd be, legyen több a húsa.
Viszont most ebben a hülye idõben ismét rengeteg szénát elpazaroltak, beletapostak a sárba és nem tudom mi lesz, mert 3 és fél bálának kellene kitartania még a következõ szezonig (mondjuk orbitálisan hatalmas bálák, a teherautóban, amiben eddig hozni szoktuk, két bála alig fért el, az egyik bõven kilógott, míg ezelõtt 3 simán elfért). Ahogy kiszámoltunk, május-június között fog elfogyni, de hiába lesz addigra új széna, ha az még legalább 1-2 hónapig nem etethetõ. Jámbi hizlalása rohamosan megcsappantotta a mennyiséget.

Új helyrõl meg nem szívesen hozatok, fõleg nem valami ismeretlentõl, mert olyan rémtörténeteket hallani... (mérgezõ növény a szénában, a belseje rohad, kritikán aluli minõség, etc.) Nincs valakinek pár felesleges bálája nem túl horror áron?
Nos igen, Szandi leírta már, de egyébként én sem találkoztam még soha ilyen jófej lóval, mint Jámbi. Stuszi, írtad valamikor, hogy próbáljuk ki, hogy sok abrakkal - nem megerõltetõ mozgással marad-e "jámbor". Jelentem, marad.

Persze ha úgy van, rá is rá tör a vad musztáng életérzés, de amúgy szupernyugodt.
Ja, Nenonak elkezdtem adni egy marék zabot, meg lenmagot, hogy szép fényes legyen a szõre, meg könnyebben dobja le a kabátját (már most iszonyatosan dobja). Aha, ahogy én elképzeltem.

Kb. egy hétig kapta, már a 4.-5. napon nem lehetett vele bírni, annyira bökte a nagy hátsóját a zab. Hihetetlenül bunkó lett, még bunkóbb, mint amúgy, pedig azt nehéz überelni. Úgyhogy mondtam, hogy inkább legyen kevésbé fényes szõre, de én egy szem zabot nem adok neki

Eddig is megoldotta a vedlést, nyáron meg tavasszal szikrázó arany szõre volt.