Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Atv

• Please log in to reply
2238 válasz a témához

#1881 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 1. - 19:21

Szerintem 20 éves telivérben ez jó kondi.

Dudit mikor elhoztam, azt hittem, halni készül.
1 év volt mire felhízlaltam, már dokit hívtam, és kértem, vegyen tõle vért, de megnyugtatott, hogy ez telivér, más dimenzió.

Most sem kövér, de a bordái nem látszanak. És 2 féle tápot+ vitamint kap a legelõ és a zab mellé.

Árpadara+korpa langyosan! Próbáld ki,nekünk nagyon bejött,pedig próbálkoztam én is többféle táppal,nekem is azt mondta állatorvos,hogy ne várjam,hogy gurulni fog,hát ahoz képest most tavasszal fogyókúrára fogtam,ez komoly,most már abrakor sem kap csak füvet,és jól néz ki.
Nem szeretnék róla képet betenni,hogy milyen volt mikor elhoztuk szegénykét Alagról.

#1882 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 3. - 11:24

gondolom telivér és telivér között is van különbség. Nekem 20 évesként az a mén nem tûnik borzasztónak. Bár lehet, hogy csak megszokta a szemem Dudinál.

#1883 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 3. - 12:41

Borzasztónak én sem mondanám 20-éves létére.
Az biztos,hogy van különbség,a másik telivérünk/herélt/ fele annyi kajától sodricsikónak néz ki. :kir:
De azt is észrevettem,hogy nem olyan gyors az anyagcseréje,mint a kiskancának.Lényegesen kevesebbet sz@rik.Télen,mikor éjjelre boxban vannak,az õ helyével szinte pillanatok alatt végzek,már tudom csukott szemmel is,hogy hol kell kiszedni alóla azt a nem egész féltalicskányi cuccot,míg a másiknál szinte az egészet majdnem,vagy másfél talicska trágyát ki kell szedni.
Biztos,hogy ezzel is összefügg a takarmányhasznosítás.

#1884 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 3. - 13:24

Én nem egész három éve láttam a mént, ahhoz hasonlítottam jelen kondiját. Akkor jobban hasonlított egy quarterra.

#1885 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 4. - 6:20

Az idõ vasfoga is lehet ludas...

#1886 Chronos

Chronos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 20. - 9:43

Korábban szó volt Misirõl, aki egy pár évig itt élt Szegeden. Tegnap rábukkantam a lovasok.hun. Szubjektív vélemény, de nekem kicsit kárcsúnak tûnik. Mikor én utoljára láttam nem egészen három éve, akkor kisdisznó volt. Kerekedett mindenfelé.
http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=

Megtaláltam Misit (nem volt nehéz), engedélyezett fedmén magyar sportlóban. Gyorsan be is fedeztettem vele a kancámat. Azonnal fogott. Misi tényleg sovány egy kicsit, de jó úton halad, hogy visszaszerezze a kondiját. Garancia erre, hogy a gazdi összes lova dagadt, alig férnek ki az ajtón. Misi egy igazi úr, tudja a dolgát, kedves, gyöngéd és fegyelmezett. Na és persze jól termékenyít! Gyönyörû a feje, értelmes a tekintete, csillog a szõre... mi kell még?

#1887 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 6. - 8:31

Megtaláltam a könyveim között "Az angol telivér Magyarországon"-t. Dr. Fehér Dezsõ 1990 Mezõgazdasági Kiadó Nem egy gyakori darab, úgyhogy, ha valakinek a szíve csücske, de eddig nem találta, szívesen eladom. Kifogástalan állapotban van.

#1888 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 6. - 10:59

Megtaláltam a könyveim között "Az angol telivér Magyarországon"-t.
Dr. Fehér Dezsõ 1990 Mezõgazdasági Kiadó
Nem egy gyakori darab, úgyhogy, ha valakinek a szíve csücske, de eddig nem találta, szívesen eladom.
Kifogástalan állapotban van.

Hali Nevzorov! Én a gyümölcsfáim között találtam meg "Az angol telivért Magyarországon". :kir:
Nekem szívem csücske,és nem adom el :ang:

#1889 Bettie

Bettie

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 183 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 8. - 19:23

Sziasztok! Lovacskám mellé társat keresek, - még mindig - minden megoldás érdekel. :) Bértartást is szívesen vállalok (kis istálló 2 boksszal + fél hektár terület), vagy esetleg még egy pacit vennék, - akár exversenyló is lehet, a kis drágám is az - , az a lényeg, hogy egészséges legyen. Veszprém megye, Tapolca mellett Elérhetõségek: 06/70-534-5324 , lovasbetty@freemail.hu vagy magánban. :)

#1890 sármi

sármi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 567 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 16. - 20:49

Bettie Deficit nem hozzád került ?

#1891 essandro

essandro

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 19. - 14:35

Sziasztok! Tervem a következõ, szeretnék vásárolni egy két atv kancacsikót sportló tenyésztésre elsõsorban ugrólovakat tenyészteni belõlük és az érdekelne engem, hogy ismerte e olyan vonalakat amik gáton esetleg militaryban jól mennek és örökítik is az ugróképességüket. Persze fontos a mentalitásuk is de azon jó párosítással lehet finomítani! Horatio Luro-ról tudom, hogy jól ugranak a csikói de amiket én ismertem azok elõbb ugrották meg a kitörõt, minthogy rendesen az ugrás közepére mentek volna! Elõre is köszönöm! :)

#1892 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 19. - 17:08

First Mission csikói jól ugranak tudtommal,sportlóban is van engedélye az öregnek.
Ja,õ a fentebb említett Misike :kir:

Edited by Széphajnal, 2010 június 19. - 17:19.

#1893 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 20. - 20:49

Bizony, jól is ugranak, és nagyon kiegyensúlyozottak a Misi -gyerekek. Keresnék még én is, nem nagyot, kancát. Tudtok segíteni? Galoppról is jó, nem kell feltétlenül átlovagolt.

#1894 Chronos

Chronos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 21. - 7:15

Misi csikója már április óta növekszik a msl kancámban, Misi atv lányában pedig 1 hónapos Príma vehem. Jövõre meglátjuk...

#1895 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 7:20

Sziasztok! Pár tárgyilagos kérdésem lenne. Van-e valakinek egy képe Melisseusról? (És ha igen, megosztaná-e velem?) Van-e Dollárpapának fedmén utódja? Megtudja e nekem mondani valaki First Mission méreteit? Elsõsorban a bottalmért magasság, és az övméret érdekelne. Elõre is köszönöm!

Edited by kedves, 2010 június 23. - 7:20.

#1896 Gabi91

Gabi91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 55 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 9:14

Tessék-tessék lehet válogatni :D eladó telivérek
nekem õ nagyon begyere:Honlapom

többiek?

#1897 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 9:46

többiek?

Az öreg kancának (Danubius) érdekes származása van.

#1898 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 10:40

Nekem Májmoha tetszik :)
Mondjuk láttam többször futni,és a jártatóban is,de Cégér valóban jól néz ki,múlthéten futott asszem Vargával lett 3.

Edited by Széphajnal, 2010 június 23. - 10:44.

#1899 essandro

essandro

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 10:53

többiek?

Cégér jól néz ki kár, hogy az apja pszihopata bár ez nagyrészt kezelés kérdése lehet!

#1900 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 11:08

Az öreg kancának (Danubius) érdekes származása van.

A hírdetésben hiányos, de a galopp adatbázis szerint tényleg az, mert az apja Bûvölõ, az anyja pedig Dalárda Imperiál után :hu:

Sõt, a 15 éves két hátsó kesely meg Glenstal X Masetta.

#1901 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 11:10

Dalárda az enyémben is van....

#1902 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 11:24

Nekem õ is szimpatikus lenne, ha sportlovat akarnék tenyészteni.
Úgy hallottam Horatio Lurok tudnak ugrani, és mintha Gilmoret is hallottam volna ugró lovak származásában. Talán kisbériben is elfogadott volt.

Edited by furiosojr., 2010 június 23. - 11:25.

#1903 essandro

essandro

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 11:29

Úgy hallottam Horatio Lurok tudnak ugrani, és mintha Gilmoret is hallottam volna ugró lovak származásában. Talán kisbériben is elfogadott volt.

jól néz ki

#1904 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Nekem inkább az a fura, hogy furiosojr. és kedves által kiemelt kancák miért ilyen olcsók, ha ilyen jó a pedigréjük. Ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy már nem fognak, mert ugye erre tartották õket.

#1905 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Néztem én is,ha tenyésztenék,ezt a kancát nem hagynám ki,utódai is jók,csodálkozom,hogy eladják,nem tudom,hogy mi lehet az oka.

#1906 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 12:37

Néztem én is,ha tenyésztenék,ezt a kancát nem hagynám ki,utódai is jók,csodálkozom,hogy eladják,nem tudom,hogy mi lehet az oka.

Egy hete 8-éves lánya kicsit megszivatta az ifjuságot :kir: video:
http://www.abrakmest...=...=2010&f=107

#1907 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 12:48

:D

Egy hete 8-éves lánya kicsit megszivatta az ifjuságot :kir: video:
http://www.abrakmest...=...=2010&f=107

Galoppidegen laikusoknak esetleg valami magyarázat....? :D
Mert én nem látok semmit.

#1908 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 12:52

Nyert vagy 4-hosszal fiatal lovak ellen,de a közvetítésbõl kiderül,Nikita a ló Simon nevû zsokéval.

#1909 Gabi91

Gabi91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 55 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 14:49

My Colt kisbériben is fedez, nem panaszkodnak a csikók kezelhetetlenségérõl. Ültem egy telivér, meg egy kisbéri lányán is, mindkettõ nyugodt volt, kislányok lovagolták. És az anyai oldalról vmi? Még Bojtorján és Classic Joe is gyere be :D

#1910 essandro

essandro

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 16:48

My Colt kisbériben is fedez, nem panaszkodnak a csikók kezelhetetlenségérõl. Ültem egy telivér, meg egy kisbéri lányán is, mindkettõ nyugodt volt, kislányok lovagolták. És az anyai oldalról vmi?
Még Bojtorján és Classic Joe is gyere be :D

2009-ben a szomszéd faluban volt felállítva (egy kisbéri tenyészetben), nah mondom elmegyek megnézni a csõdört hátha õ lesz a kiválasztott. Mennék a box felé erre az egyik ápoló odaszól hogy csak óvatosan, mire visszanéztem a lóra már csattant is az álkapocs, szerencsére volt közöttünk vasrács. :dev:

jah.... idén is voltam megnézni mi a helyzet és jelenleg ott van a fia is az pedig egy végtelenül kedves bújós kis csõdör volt!

#1911 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 17:10

Én is ismerek egy asszem sportlóra sütött herélt fiát,futóra vezettem fel mellé a lovamat,hát qva gyorsan leugrottam onnan,pedig ki volt kötve teljesen rövidre :kir:
Azt mondták,hogy azért ilyen,mert telivér az apja,gondoltam magamban,hát az enyémnek még az anyja is,de inkább nem szóltam semmit,mert nem akartam vitát generálni az idegbeteg,emberevõ,kezelhetetlen ésatöbbi jelzõjû angol telivér fajtával kapcsolatban. :kir:

#1912 Bettie

Bettie

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 183 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 18:30

Jaaj, Monte Cristo mennyire kis csinos. Kezelhetõ a lábproblémája?

#1913 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 20:04

http://www.lovasok.h...dex.php?i=32117

#1914 essandro

essandro

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 20:17

"szóltam semmit,mert nem akartam vitát generálni az idegbeteg,emberevõ,kezelhetetlen ésatöbbi jelzõjû angol telivér fajtával kapcsolatban." Én azért ennyire nem vagyok elõítéletes velük szemben, kicsit feljebb írtam is, hogy ez csak a kezelés hibája (hiány) lehet nála! :kv:

#1915 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 20:30

"szóltam semmit,mert nem akartam vitát generálni az idegbeteg,emberevõ,kezelhetetlen ésatöbbi jelzõjû angol telivér fajtával kapcsolatban."

Én azért ennyire nem vagyok elõítéletes velük szemben, kicsit feljebb írtam is, hogy ez csak a kezelés hibája (hiány) lehet nála! :kv:

Ja,csak mivel volt ez a megjegyzésük azzal a lóval kapcsolatban,má'nem akartam mondani,hogy az a baj,hogy a zannya nem az vóót :kir:

#1916 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 23. - 22:36

Galoppidegen laikusoknak esetleg valami magyarázat....? :D
Mert én nem látok semmit.

Mert az a link csak regelve enged be a videókhoz.

Itt van az említett. (vasárnapi videók, 10. futam) Nikita V/b-nél azért valamivel jobb ló, csak rásumákoltak vele egy versenyre, és most elsütötték... Lovi :D
Egyébként jó ló.

essandro pedig elég nagy badarságot terjeszt, de lelke rajta.

Edited by Fec, 2010 június 23. - 22:39.

#1917 essandro

essandro

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 24. - 14:20

Mert az a link csak regelve enged be a videókhoz.

Itt van az említett. (vasárnapi videók, 10. futam) Nikita V/b-nél azért valamivel jobb ló, csak rásumákoltak vele egy versenyre, és most elsütötték... Lovi :D
Egyébként jó ló.

essandro pedig elég nagy badarságot terjeszt, de lelke rajta.

Terjeszti a fene, egyszerûen csak szóbajött a májkolt és elmondtam a vele kapcsolatos tapasztalatomat, dehát te biztosan ott voltál úgyhogy tudhatod!!

#1918 pupák

pupák

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 235 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 27. - 18:04

Sziasztok Kis segítséget szeretnék kérni :) Érdeklõdnék 3733 Gálos xx ménrõl, esetleg ha valakinek lenne képe róla örülnék neki. Természete,sport eredményei érdekelnének :)

#1919 Bettie

Bettie

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 183 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 2. - 11:53

Sziasztok! Ismerõsömnek keresek egy szép kis telivért, nem tudtok valakit tanácsolni? Tulajdonképpen mindenkire átragadt a telivér-mániám :) A legfontosabb, hogy teljesen egészséges legyen, neme mindegy, de leginkább kanca, és 160 feletti magassággal rendelkezzen. Nagyon dilis lehetõleg ne legyen. Ár: érték alapján :) Érdeklõdnék az Aymara nevû 2003-as kancáról. Valaki esetleg tud róla valamit?

#1920 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 2. - 12:24

nekem van egy eladó. nézz be az eladó lovak topikba.