Ugrás a tartalmakhoz

fjord lovak

• Please log in to reply
2805 válasz a témához

#1841 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 21. - 11:13

A kis emberkék még rajzolják.

#1842 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 21. - 14:41

Robi, kösz a beszámolót, jó gyorsan fejlõdik a kicsike. Érdeklõdõ, tanulékony, okos lesz biztosan! :ang:
Anyut nem ismerem, de apu rendkívül intelligens kiscsikó volt! ;) Ha mindkét oldalról a legjavát kapta - és miért is ne? -, egy kis zsenit ismerhetünk itt meg Benne. Kíváncsian várom a folytatást -lehetõleg képekkel! :rolleyes:

Ha már egyszer belevágtál, úgyis nyaggatni fog érte mindenki!! :dev: :P

Csikasz, szépek a csikóid, sok sikert az eladáshoz! :)

#1843 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 21. - 15:15

Robi, Csermelynek igaza van. Várjuk a további képes beszámolókat!

#1844 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 21. - 20:04

Robinak és Cskasznak van édes fjord csikója, nekem meg van olyan fjordom, aki szobatiszta, és bilibe tud kakálni :D (épp a trágyát szedtem a legelõrõl, Viking mögött, vödörbe, a többit meg képzeljétek hozzá :gm: :D )

#1845 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 21. - 20:37

.....
(épp a trágyát szedtem a legelõrõl, Viking mögött, vödörbe, a többit meg képzeljétek hozzá :gm: :D )

Hát ez óriási! :D

Az a bajom, hogy roppant vizuális vagyok ... :kv:

Elképzeltem, hogy elképedtél azon a képtelen ötleten, hogy akár képen is kakkanthatott volna, ha nem lenne még képes bilibe kakálni! :gm: :dev:

#1846 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 21. - 20:47

Á, én a lovak kakálási szokásain már nem lepõdök meg azután, hogy Lidérc belekakált Osh cimborám ölébe :D Egyébként résen voltam, figyeltem, meg különben is, megbízom benne, hogy Õõõ nem tojik a fejemre, arra ott vannak a gyerekeim :D :D

#1847 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 22. - 7:46

Posted Image

Posted Image

Egy szál széna, egy korty tej
Posted Image

Úgy jól laktam, hogy ketté áll a fülem és lóg a belem
Posted Image

Posted Image

#1848 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 22. - 8:15

Ezekkel a képekkel nem lehet betelni! Tündéri ez a csikó. :)

#1849 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 22. - 8:56

Robi, nagyon klasszak a fotók. Az ellés közben készült sorozat tankönyvbe illõ. :) Nagyon aranyos, dögönyöznivaló a kiscsikó. :ang:

#1850 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 23. - 23:46

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

[/img]

Posted Image

#1851 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 24. - 6:02

Na ki az úr a háznál?! Tündéri!

#1852 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 24. - 14:03

Nagyon vagány csikó! :yeah:

Edited by Kaiser, 2012 május 24. - 14:04.

#1853 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 24. - 14:18

Na ki az úr a háznál?! Tündéri!

:yeah:

Bizony vékony a jég... :gm: , de majd jól nyomon követjük! :kv:

Robi, nevet találtatok már? Ha már show, legyen interaktív! :dev:

#1854 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 25. - 21:54

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#1855 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 26. - 15:32

Na ne etess, Robi! Ha azt mondod, hogy már olvasni is megtanult, lehidalok! :kir: Ja, hogy csak a nevét...? ;) -..hát, az tényleg nem olyan nagy kunszt! :dev:

#1856 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 26. - 22:22

Ágybaebéd
Posted Image

Posted Image

Ez kidõlt!
Posted Image

Ha a fülemen jön ki, akkor is megszem.
Posted Image

#1857 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 27. - 17:50

Sziasztok!
Noémi leányom a legutóbbi versenyen készült képekbõl alkotott egy videót. Remélem sikerül idebiggyesztenem. http://www.youtube.c...eature=youtu.be

Edited by Kisgalamb, 2012 május 27. - 17:53.

#1858 canossa

canossa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 130 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 27. - 20:41

Sziasztok!
Noémi leányom a legutóbbi versenyen készült képekbõl alkotott egy videót. Remélem sikerül idebiggyesztenem. http://www.youtube.c...eature=youtu.be

Nagyon szépek vagytok. Fagyöngy is üdvözli a mamáját. :) Egyszer szeretnék egy versenyt megnézni. Mikor lesz a következõ Budapest közelében ?

#1859 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 28. - 5:01

Nagyon szépek vagytok. Fagyöngy is üdvözli a mamáját. :) Egyszer szeretnék egy versenyt megnézni. Mikor lesz a következõ Budapest közelében ?

Köszi. Azt hiszem legközelebb Szentendrére megyünk június 9-én.

#1860 sly

sly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 195 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 29. - 13:03

Sziasztok! Barka 2 hét múlva új helyre kerül. Végre sikerült egy nagyon szuper helyet találni neki egy nagyon jó új gazdával... :) Hétfön voltam levizitelni :). Egy velem kb egyidõs lányhoz kerül hobbylónak. Füreden egy szép és csendes völgyben, kb fél hektáros terület lesz az új otthona egy 8 éves kanca mellett. A jövendõbeli gazdi nagyon imádni fogja. Õ is az erõszakmentes kiképzés híve. És ami nagyon szimpatikus volt benne, ahogy gondolkodik a lovakról... õ nem egy tárgyat akar, és nem csak egy lovat akire felül és uccu neki, hanem egy barátot... Szóval most nagyon boldog vagyok. És egyben nagyon szomorú is...Nem hiába utasítottam vissza annyi embert, így az én lelkem is megnyugszik. Sly

#1861 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 29. - 14:33

Örülök neki, hogy így gondolkozol, remélem jó helye lesz! Majd meglátogatod, biztos megengedik!

#1862 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 30. - 10:33

Örülök, hogy jó gazdát találtál neki. Én is így tettem volna! :)

#1863 shampo

shampo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 2. - 19:54

Kisgalamb nagyon jó videót tettél fel :ang: öröm nézni, már megtettem egy párszor :) szépek a gyerekek a lovak és nagyon jók a képek ! gratulálok Nektek ! a Matyira nincsenek jelzõk ! édes :kir:

#1864 sly

sly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 195 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 4. - 12:56

Sziasztok!

Barka szerencsésen megérkezett az új helyére. Most még kell pár nap míg összeszokik az új pacival és kialakul a rangsor. Majd néha azért meglátogatom.

Ha valakit érdekelne, eladó Barka (volt) nyerge:

Eladó:
- alacsony kápás angol nyereg. Kis lovakra (hafi, fjord, hucul) ideális. 25 ezer Ft

http://www.lovasok.h...t...ge=1&ipp=25

Szép napot!

Sly

Edited by sly, 2012 június 4. - 13:00.

#1865 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 10. - 14:09

Anyuci sárlásával Matyié is megjött. A hasmenés. Csütörtökön sikerült átfordulnia a hátán, amit sokat ismételgetett. Ha ott voltam, meg is állt középen egy kis hasvakarászásra (lehet, ez a kutya hatása?). Péntek reggel a karámkerítésbe begubancolta alkatrészeit, fejét elsõ lábait, kettõkor még az anyja mellet aludt. Kiszedem, feláll, de a hátulja bizonytalan. Szopni sem szopott, mikor akart, már majdnem bekapta a csöcsöt, a hátulsó lábai meginogtak, inkább lefeküdt. Három hét és három nap után rámhozta a(z elsõ) szívbajt. Gondoltam, annyit vergõdött, hogy fáj a hátulja. Reggel ötkor kit is lehet ébreszteni? Picit várok, addig is egyen. Bögre a fejéshez, cumi (amit a nõk elrendetraktak) helyett egy tõgyinfúzió fecsije. Fejés sima, a betöltés már némi ügyességet kívánt. Félóránként negyed óra pótszoptatás (kezdtem aggódó anyának érezni magam, részben megértettem Szamit). Közben kezdett gyanus lenni a dolog, ez nem sérülés és fáradság, lehet kólika is. Bélhang van, tán sûrûbb is mint megszokott, viszont olyan hangú, mint mikor nagy üregben csordogál és kutyorog valami lé. Konzultáció a távgyógyító dokival, próbál azonnal küldeni valakit. Egy kör futás a többi jószághoz, öt perc múlva vissza. Matyi sétál normál lépésekkel, lába nem rogyadozik, farka beáztatva. A vulkán szerûen kitörõ bélszél magával ragadott némi sûrûbb halmaállapotú anyagokat is, amik a plüssfaroknál kiszûrõdtek. Tehát a nagy izgalom oka, hogy Matyiban keresztbe állt a fing. Doki megérkezik, a gyerök érdeklõdõ. Vizsgálat, majd gyógyszerezés. Egy intravénás és egy seggbebökõs injekció. Pulzus (enyém) emelkedik, hiszen egy mozgékony csikónál ez nem is lehet olyan egyszerû. Matyit bevezetjük a beállóba (meglepi, simán jön). Megbeszéltük, hogy elsõre a intravénás legyen, próbáljuk meg simán, ha nem, akkor csúnyabácsik leszünk. Megsímogatom, szóvaltartom, már bennt is a tû, vissza vér, bent az anyag. A állam leesett. Egyszerûbb volt, mint bármelyiknél. No de a seggbebökés! Majd akkor kapaszkodhatunk. A állam még nem ért vissza a elõzõ helyzetébõl, mikor bebök, kényelmesen átmegy a antibiotikum. És mozdulatlanul állok a csikóval együtt. A rajtam eddig lógó ing ott a nyakrész alatt kezdett szûkké válni. Kapott még bélflóra javító pasztát, amit szeret. Szombaton megesett a elsõ körömpucolás. Olyan kényelmesen. Fekve. Ma már a két elsõ lábát 20, a hátsókat 10 másodpercig tartottam. A hátsókkal volt eddig nehezebb. Igazi plüss, szeret a ölembe feküdni és imádja a dögönyözést. Azt viszont nem nagyon érti, miért fogom meg a orrát, ha barátságból csipked. Remélem, emberül is kezd megtanulni.

#1866 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 10. - 16:47

Hú, Robi (homlokáterősentörölgető szmájli)! Most megcsillantottad drámaírói képességeidet is... - persze minden jó, ha a vége jó!! ;) Szegény kicsi manó Matyi szerencsére jól jött ki a bajból és milyen hősiesen viselkedett! :hu: Remélhetőleg, ezzel egy életre letudta a kellemetlen emberi beavatkozások sorát! :o Élj sokáig egészségben kicsi fiú! :kocc:

Edited by Csermely, 2012 június 10. - 16:59.

#1867 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 11. - 9:47

Csermely, azért, mert nem vagy rutinos krimi olvasó ;) Én a végét olvastam el elõször :pirul: Nekem meg (még nem kiabálom el, de: ) van egy (egyelõre) titkom :)

#1868 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 11. - 12:20

Csak nem lesz lovadnak meredtsörényû, fakó, négylábú társa? Csak úgy titokban.

Edited by Robi, 2012 június 11. - 12:20.

#1869 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 11. - 12:41

Kislány?

#1870 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 11. - 13:11

Nem tudom mirõl beszéltek :D (a sörénye egy kicsit kókad, és engem kerülnek a lányok :) )

#1871 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 11. - 13:40

BoKa, mesélj!:)

Robi, jó hogy nem lett gond a kiscsikóval...jó egészséget Neki!

Kicsit írok Nomádról is. Vegason van, Nikol lovagolja, hogy okosodjon a jószág, szépen haladnak, amatõr szemmel már nagyon tuti kis ló:D. Gyerekek is felülnek rá, edzõi felügyelettel, és jól mûxik, nomeg az enyémek is ülnek rajta, persze õk még csak vezetve. Nemsokára majd futószáron.
Akik ültek rajta, csupa jót meséltek, remélem igazuk van:D. Legközelebb én is tesztelem mááááár...
Nem jutunk ki gyakran hozzá, de szerintem jól elvan, fõleg Éváék két hidegvérûje között szokott bujkálni. Néha alig férek oda, ,hogy kihozzam:D.
Egy kép: Posted Image

Jövõre be kellene fedeztetni, végülis lassan felnõ......nem akar valaki fjord kiscsikót?:)

#1872 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 11. - 13:50

Óafenébe... :D Dehogynem. :D

#1873 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 11. - 14:01

Én is örülnék neki :rolleyes: , de egyelõre nem valószínû, hogy két lovat tartanánk, szóval ha valaki ténylegkomolyan akar, akkor szóljon/írjon, és megbeszéljük. Már 5éves Nomád, sztem jövõ tavasszal ideális lenne...

#1874 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 13. - 16:45

Csermely, azért, mert nem vagy rutinos krimi olvasó ;) Én a végét olvastam el elõször :pirul:

Igaz, ami igaz, manapság ritkán nyúlok krimihez (nyújt az élet elég izgalmat.. :D )

Nekem meg (még nem kiabálom el, de: ) van egy (egyelõre) titkom :)

El- ne, de ki-kiabálhatnád, amint csak lehet... - hadd örüljünk Veled!! :cool:

Hajnal, használjátok egészséggel Õnagyságát (és -ki a lehetõségeket: a verebek új csõdörröl csiripelnek... - még nem tudom lesz-e belõle valami..? - nem nálunk!)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 13. - 16:58

Robi, jó, hogy happy end a sztori vége! :)

BoKa, infózzál. :cool:

Hajnal, nagyon szépen megy Nomád Nikollal! :) Ez a ló, és a lovas érdemeit egyaránt öregbíti. :kocc:

Csermely meg nem csodálom, hogy friss sorai között nem nyáladzik éppen fjord kiscsikók után. :dev: Vannak olyan dolgok az életben, amik megadatnak... ;)

Posted Image

(katt!)

#1876 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 13. - 17:10

Tegnap volt kovács, anya körmölését végig asszisztálta. Kitartóan csesztette a kovácsot. Neki is kellett igazítani a hátsó futómûveken. Mind a két oldalon egy-egy felvételbõl egyszeri kis lábrántással végig állta a "körmölést". Ezután még mind a négy felvéve és a patácskák "megkalapálva". Még a kopogtatás sem hozta ki a sodrából. Ennyire nyugodt, emberben bízó csikóval még nem volt dolgom. Az elõzõ kettõ ménesbõl jött, olyan igazi vadócok voltak.

#1877 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 13. - 17:54

Én is örülök, hogy a kiscsikó rendbejött! :) BoKa meglepije engem is izgat. Nomád, meg egyre szebb és ügyesebb! :)

#1878 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 13. - 21:12

Én is örülnék neki :rolleyes: , de egyelõre nem valószínû, hogy két lovat tartanánk, szóval ha valaki ténylegkomolyan akar, akkor szóljon/írjon, és megbeszéljük. Már 5éves Nomád, sztem jövõ tavasszal ideális lenne...

Gyere át egy kicsit csikózgatni, oszt nem lesz ez kérdés.

#1879 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 14. - 8:01

(katt!)

Cukii! :ang:

#1880 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 14. - 15:28

Tessék, ITT a titkom, nagyon egyszerû.... :D :yeah:
(friss képeket majd holnap, vagy éjjel :) )
Neve hivatalosan lóútlevél szerint Törpe, eddig Arany néven imerhettétek (http://hosszuhomlok....as/havas_41.htm) ebbõl eredõen neve ma épp Törpe Arany Erik :D :D

Két lovam van, Erik és a Viking :D (csak hülyéskedek a nevekkel :D )

(Tegnap érkezett a családunkba, Szikra pedig tegnap ment el)