Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

LOVAK rajzolása

• Please log in to reply
1903 válasz a témához

#1801 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 6. - 13:15

Off: Gisari, véletlen nem hallottál (láttad tv-ben) arról a csizmáról, amit az oroszok csinálnak egybegyúrt nemezbõl? Pár napja volt, sajnos nem emlékszem, hogy hívták a cuccot, így rákeresni/megmutatni sem tudom. De nagyon jól nézett ki és biztos szuper meleg is. Ráállhatnál a gyártásra :D Hogy ne legyen off: Ezek a rajzok egyre jobbak, meg a naptár ötlet... Nem szeretnétek jövõre falinaptárt a jobb rajzokból?

#1802 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 6. - 14:15

Halina csizma?

#1803 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 6. - 15:11

Gisari, most néztem meg a honlapodat, és hát leesett az állam. :) Elképesztõ szép dolgokat készítesz, biztos vagyok benne, hogy meg foglak keresni falikép, meg ez-az amaz ügyében. Bámulatos, komolyan. :ang:

#1804 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 6. - 16:40

Köszönöm szépen! Fifikusznak is. :ang: A halina az posztó, vagyis nem nemez, de nagyon hasonló anyag. Erdélyben készítettek/készítenek belõle csizmát is, de azt varrják, és az alsó része ált. bõrbõl van, ha jól tudom. Az orosz nemezcsizma egybe készül, csak rá van varrva a talpára a bõr, nagynéném jó régen mikor kint tanult Leningrádban, sok ilyet látott. Magyaroknál hasonló a botosnak nevezett nagy, nehéz csizma, de azt meg nem hordták, hanem csak felrakták a lovaskocsira, és abba dugták a lábukat. Amúgy nemezcsizma, -zokni elég elterjedt dolog volt, Észak-Európában is használtak hasonló cuccokat. Az a gond vele, hogy csak nagy mínuszokban alkalmas, mert különben beázik. Na meg lehet, hogy nagyon negatív leszek, de egy ilyen több napos munka, nem nagyon éri meg csinálni, legfeljebb nagyüzemben. De ez minden ilyesmire vonatkozik sajnos. A falfestésre visszatérve: megvan, hogy mit kellene, hová, mekkora méretben, ilyesmi? :)

Edited by Gisari, 2013 február 6. - 16:44.

#1805 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 6. - 18:43

Szoktam csinálni évente családnak karácsonyi ajándéknak naptárat, sajna tavaly meg idén kimaradt, de jövõre meglesz az új adag - úgy számoltam, már 9 rajz van, szóval még 3 kell, hogy kitegyen egy évet :) Sári, az hagyján, hogy jó lett az Édes, de mikor megláttam, határozottan felismertem ;) :D Pazar lett, várom a színeset :) Márc 6-án megyünk Hon-ba, 9-10 Sümeg, tájékozódási verseny, utána még másfél héten belül leszünk tanyán (is), majd még pontosítok addig.

#1806 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 6. - 20:57

A falfestésre visszatérve: megvan, hogy mit kellene, hová, mekkora méretben, ilyesmi? :)

Azt találtam ki, hogy egy régimódi állásos istállóban álló, és hátranézõ ló kéne a falra, életnagyságban. :D Ha valaki jön az udvaron, úgy nézzen ki, mintha ott állna bent. De lehetne egy ablakot is festeni a falra, amin kinéz a ló.. Mondjuk tetszik az is amit az elõbb beraktál, színesben olyat is el tudnék képzelni.. :)

Meg van egy kép, ami nagyon tetszik, de azt inkább a hátamra szeretném.. :D

#1807 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 6. - 21:26

Hát ez nem egyszerû. :D Az istállósnál úgy gondoltad, hogy egy ajtó, amin belát az ember az "istállóba"? Ha nagyon mély teret akarsz érzékeltetni, azzal az a gond, hogy csak egy irányból nézve mutat jól, mert ha egy igazi istálló lenne, akkor ha nem szembe állsz az ajtóval, hanem egy kicsit oldalt, már alig látsz be. Szóval a legtöbb szögbõl egy ilyen falfestmény nehezen értelmezhetõ. Akkor lehet jó, ha mondjuk egy folyosó végére fested vagy hasonló térbe, ahol többnyire egy irányból látják csak. Az ablakon kinézõs ló sokkal egyszerûbb. Vagy még azt tudnám elképzelni, bár ehhez látni kéne a helyszínt, hogy valahogy oldalt állítani a lovat, mintha egy nyitott állásban lenne... Na most ezzel fogok álmodni, variációk falilóra... :D Skatya, március második felére talán még össze is tudom kapni a lovakat. :) Ha jó idõ lesz.

#1808 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 6. - 23:01

Majd Nap-táncot járok :D Na a fali festményre kíváncsiság gyötör, remélem, mihamarabb összejön. ;)

#1809 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 7. - 11:48

Hát ez nem egyszerû. :D Az istállósnál úgy gondoltad, hogy egy ajtó, amin belát az ember az "istállóba"?

Ha nagyon mély teret akarsz érzékeltetni, azzal az a gond, hogy csak egy irányból nézve mutat jól, mert ha egy igazi istálló lenne, akkor ha nem szembe állsz az ajtóval, hanem egy kicsit oldalt, már alig látsz be. Szóval a legtöbb szögbõl egy ilyen falfestmény nehezen értelmezhetõ. Akkor lehet jó, ha mondjuk egy folyosó végére fested vagy hasonló térbe, ahol többnyire egy irányból látják csak.

Az ablakon kinézõs ló sokkal egyszerûbb.

Vagy még azt tudnám elképzelni, bár ehhez látni kéne a helyszínt, hogy valahogy oldalt állítani a lovat, mintha egy nyitott állásban lenne...

Na most ezzel fogok álmodni, variációk falilóra... :D

Na, álmodtál valamit? :D Majd lefotografálom a falat, és megmutatom, hogy kb. hova szeretném. A perspektíván én is gondolkodtam, azért jutottam el az ablakon kinézõsig, de tavaszig még van idõ eldönteni. :) Fõleg, hogy egyelõre még nekem kell fehérre festeni az egészet, õsszel csak a glettelésig jutottam el.

#1810 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 7. - 16:10

Hát, azt álmodtam, hogy ha illúziókeltés a fõ cél, akkor az ablakos megoldás a nyerõ, ha az nem olyan fontos, akkor más is szóba jöhet.

Hoztam egy Cselét, porpasztell, régen nagyon szerettem. Az a baj vele, hogy a lakk (többedik fújásra) nagyon besötétíti. A vaku ugyan kihozta a részleteket, de kevesebb fényben sajnos nem egészen ilyen.

Posted Image

#1811 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 7. - 16:33

De jó, ez fotó alapján készült? Hol dugtad vízbe? :)

#1812 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 7. - 16:38

Ezeket a mostaniakat fotóról készítettem. A MOGY-on úsztunk a csatornában. :)

#1813 ASE

ASE

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 52 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 7. - 18:26

Gisari nagyon jók a rajzaid! Majd rakok fel én is egy rajzot, csak legyen kedvem be fejezni.

#1814 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 7. - 19:52

Először látott vizet? Hogy viszonyult hozzá?

Hogy ne legyen off, hoztam én is egy hucult, bár fotózott, azt meg valahogy nem tudok jól ezzel a géppel, de talán valami visszajön belőle :)

Posted Image

A Cselénél van rá külön fixáló lakkod?

Edited by skatya, 2013 február 7. - 19:50.

#1815 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 7. - 20:03

Végre, már kezdtem rosszul érezni magam, hogy elárasztom a topikot. :D Hát ez egy erõsen téli hucul, ahogy látom. :) Én is tervezek egy ilyen szõrmókos képet, majd azon kipróbálom, hogy sikerül-e visszafognom magam a lakkozással. Közönséges, jó erõs hajlakkot használok, ami egyébként nagyon jól fixálja a dolgot, csak nem szabad 2-3-nál többször befújni, tudom, de mindig beleesem ebbe a hibába. Szóval nem a lakkal van a baj. (A grafitot is le szoktam lakkozni, hogy ne maszatolódjon.) Csele és a víz: hát nem tudom, hogy elõtte látott-e ilyen nagy vizet, jó eséllyel nem. De a rá jellemzõ módon viselkedett: miután meggyõztem, hogy tényleg muszáj belemenni, nagy magabiztossággal belegázolt, aztán meg kifejezetten élvezte: ivott, bugyborékolt, csapkodta a patájával, kihalászott egy nádtorzsát és azzal csapkodott, mászkáltunk fel-alá. :D

Edited by Gisari, 2013 február 7. - 20:06.

#1816 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 7. - 20:09

Igen, téli bundás gödöllõi hucul :) Ahám, na akkor nálam ezért nincs gond, én csak 1x szoktam fújni. Egy kedves ismerõs ajánlotta anno nekem is a hajlakkot, szóval mindig van itthon (bár hozzáteszem, én csak ceruzával firkányolok, azt talán nem kell olyan erõsen felfixálni, vagy nem tudom, mert sose tanultam). Sokszor kaptam rokonoktól ilyen "nem tudtam-mit vegyek neked karácsonyra" csomagot, és ha volt benne hajlakk, annak örültem legjobban :D

#1817 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 7. - 20:16

A porpasztellt menet közben is szoktam/szokás fixálni, mert egy idõ után már leporlik a festék a felületrõl, magyarul nem fog. Belakkozom, utána lehet megint festeni, javítani, kontrasztosítani, részletezni. Ezt kétszer-háromszor meg lehet csinálni. Nem tudom, hogy a hivatalos mûvészlakk is besötétítené-e, de elvileg nem is kéne agyonlakkozni, szóval jó ez, ha nem lakkozom túl.

#1818 Mézesmálna

Mézesmálna

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 7. - 20:41

Sziasztok! A porpasztelhez van külön fixatív amivel érdemes menet közben is egy-két vèkony rèteget felvinni,így sokkal erõsebb, élénkebb színeket lehet elérni!:)Sokan használnak hajlakkot fixálásra,csak az azért nem ajánlatos mert egy hét alatt elpárolog és utána el mosódhat a kész munka! :)

#1819 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 7. - 21:49

Hát ez egy jó kérdés, kéne valaki, aki ért ezeknek az összetételében szereplõ dolgokhoz, mert én nem értek. Mi mindet mindig hajlakkal fixáltuk fõsulin is. Egyszer volt valamikor akril lakkom, de azt meg nem tudom, mire használtam. :D Most elõtúrtam 15 év termését, van ami eléggé fog, van ami kevésbé. A szakkörösöket már nem tudom, mivel fújtuk le, de az biztos, hogy nem nagyon erõltettük meg magunkat. Egyszer, max kétszer lefújtuk és kész. Persze ezek mindig fognak, csak nem tudom, hogy eredetileg is ennyire fogtak-e. Elmosódni nem mosódtak, de nem is töröltem velük port, szóval jól el voltak rakva. Lényeg, hogy nem szignifikáns az eredmény. :D Ami biztos, hogy a három hónapos, jó alaposan lelakkozott képem (azt is túllakkoztam csöppet :P ) az eléggé tartja magát, most haláltmegvetõ bátorsággal megpiszkáltam, és érezni a felületén a lakkot, alig fog. Majd egy fél év múlva újra megnézem. :kv: Van esetleg, aki vágja ezeket a fixáló anyagokat? (octylacrylamide és társai)

#1820 Mézesmálna

Mézesmálna

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 8. - 21:16

Képzõmûvészetibe járok,de ezekhez komolyabban nem értek! :kir: Na majd utána nézek... :D

#1821 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 10. - 12:25

Hol vannak már a régi szép idõk, mikor a mûvészpalánták a temperától a lakkig mindent maguk kotyvasztottak, mi? :kir: Na én is beszerzek valami hivatásos lakkot, aztán kísérletezek velük, mert most már kíváncsi vagyok.

#1822 ASE

ASE

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 52 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 10. - 20:12

Befejeztem a rajzot:
Posted Image

#1823 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 10. - 20:47

Nagyon szép lett! Én most kicsit lefulladtam, de ígérem, folytatom a sorozatot :)

#1824 darabont

darabont

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 10. - 21:05

Sziasztok! Festékboltban vegyetek mezei denaturált szeszt, egy literbe 10 deka sellakot /ugyanott kapható indiai tetûváladék:-)/ oldjátok fel, és kész a fixatív úgy 2000 forintból. Így kb. harmadába kerül a mûvészellátós azonos összetételû lének. Nekem bejött....

#1825 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 10. - 21:26

És mivel viszed fel? valami pumpálós-fújós flakonnal? Nem lesz egyenetlen?

#1826 darabont

darabont

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 10. - 21:48

És mivel viszed fel? valami pumpálós-fújós flakonnal? Nem lesz egyenetlen?

Az eszköz két csövescke 90 fokban rögzítve, aztán fújni ! Barkácsolni is lehet, de dekorboltokban, kézmúvesboltokban kapható készen. Biztosan van már erre valami masina is, de öreg kutya nehezen tanul új trükköt. Egy kis gyakorlatot igényel, de hamar bele lehet jönni. Azért mielõtt a képnek nekiesik az ember, érdemes kipróbálni azonos papíron, anyagon.

#1827 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 11. - 10:55

ASE ez nagyon szép lett. Az elõzõ lófej is nagyon tetszett.

#1828 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 11. - 13:53

Mai friss fotózva, még javítok rajta biztos :)
Posted Image

#1829 ASE

ASE

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 52 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 11. - 19:42

Köszi hogy jónak látjátok a rajzom. Skatya látom nem sokáig tartott visszatérni. :)

#1830 Mézesmálna

Mézesmálna

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 11. - 20:31

Hol vannak már a régi szép idõk, mikor a mûvészpalánták a temperától a lakkig mindent maguk kotyvasztottak, mi? :kir:
Na én is beszerzek valami hivatásos lakkot, aztán kísérletezek velük, mert most már kíváncsi vagyok.

Utána néztem, a legtöbb fixatív 80%-ban bálna ürüléket tartalmaz. :eek: Ezzel meg is kaptuk a választ,hogy a mai mûvészpalánták miért nem önmaguknak készítik a fixáló löttyöt! :D :D

Az eszköz két csövescke 90 fokban rögzítve, aztán fújni ! Barkácsolni is lehet, de dekorboltokban, kézmúvesboltokban kapható készen. Biztosan van már erre valami masina is, de öreg kutya nehezen tanul új trükköt. Egy kis gyakorlatot igényel, de hamar bele lehet jönni. Azért mielõtt a képnek nekiesik az ember, érdemes kipróbálni azonos papíron, anyagon.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Ez lenne az! :kir: Azért ettõl 2 kép lefújása után rendesen be lehet szédülni! :D

Edited by Mézesmálna, 2013 február 11. - 20:35.

#1831 darabont

darabont

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 11. - 21:08

Utána néztem, a legtöbb fixatív 80%-ban bálna ürüléket tartalmaz. :eek: Ezzel meg is kaptuk a választ,hogy a mai mûvészpalánták miért nem önmaguknak készítik a fixáló löttyöt! :D :D
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Ez lenne az! :kir: Azért ettõl 2 kép lefújása után rendesen be lehet szédülni! :D

Nem szívni, fújni :)

#1832 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 11. - 23:41

Nagyanyáitok ilyennel fújták egymásra a hajlakkot. Tehát fodrászkellékesnél jó eséllyel, de Cav is forraszt kiürült golyósironból.

#1833 Mézesmálna

Mézesmálna

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 12. - 7:16

Én inkább maradok a boltban kapható faxitív spray-nél! :D

#1834 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 12. - 12:17

Nem értek hozzá, de... nem fixatív? :D Skatya rajza is nagyon jó, de olyan jó lenne látni az egyik szemét. :)

#1835 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 12. - 12:55

Engem pont ez fogott meg, olyan titokzatos... vagy nem is tudom :) A fixatív olyan cucc, amivel ha lefújod a rajzot vagy mûvet, nem kenõdik el. Biztos tapasztaltad rajzoláskor/íráskor, hogy a kezeddel elmaszatolod, ami már a papíron van... vagy ha egy kész rajzot, festményt akármit beteszel keretbe, és "maszatolós", az üvegre átmegy a finom por, aztán micsoda méreg, ha egy millimétert igazítanál, mert nem középre került, és ezzel haza is vágtad. De szállításkor is szét lehet mázolni. Ennek megakadályozására lett kitalálva a fixáló. No én csak egy laikus vagyok, de hajlakkot használok a firkálmányaimhoz. Általában 2-3 nap elteltével, mert addig még megtalálok pár hibát :D Ha már lefújtam, a radír se szedi le.

#1836 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 12. - 14:08

Ha nekem, magyarázod, tudom. :) Csak Mézesmálna mellényúlt. Azért írtam. :D

#1837 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 12. - 14:36

Egy kedves barátnõm (aki egyébként Sufni lovamat is lovagolja) kiállítása nyílik csütörtökön este hétkor a Fõvárosi Mûvelõdési Házban. Szeretettel vár minden érdeklõdõt. Érdemes megnézni szerintem, (aztán esetleg elgondolkodni egy tematikus kiállítás lehetõségén, amin a ti rajzaitok is szerepelhetnének. Amit itt eddig mutogattatok, szerintem megérne egy kis munkát, hogy mások is láthassák. ).

Posted Image

#1838 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 12. - 15:24

Gratula hozzá, én csak márciusban leszek otthunn, úgyhogy nem tudok részt venni. Kistáltos: Jé, látod fel se tûnt, hogy felcserélõdtek a betûk. Na ennyit a precíz olvasás-értésemrõl. Nyelvtanból egyes leülhetek :D

#1839 Mézesmálna

Mézesmálna

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 12. - 19:12

Ja,én is percekig gondolkodtam azon,hogy mièrt nyúltam mellé? :eek: De most már látom,hogy fixitív van fixatív helyett! :D Elnézést kérek! :kir: Fifikusz: Meddig lesz a kiállítás?Szívesen elmennék megnézni! :)

#1840 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 12. - 19:27

Szia, úgy tudom két hétig, tehát február 28-ig. (ha még fixitív lenne, de faxitív :dev: )

Edited by Fifikusz, 2013 február 12. - 19:28.