Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Fényképezõk

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
1936 válasz a témához

#1801 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 1. - 20:43

Nikon D80-hoz kellene nekem külsõ vaku.SB-600-ra nincs pénzem,mik a lehetõségek?Mindegy milyen,csak villanjon és állítható legyen a szöge.Csak van a régebbi Nikonokra (filmesekre) is külsõ vaku,az is mûködik azzal,nem?

#1802 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 2. - 9:05

Nikonnál érdemes egy rendes rendszervakura összeszedni a lóvét, mert nagyon ügyes a vakurendszere. Gyûjtögess SB-600-asra, tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.

#1803 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 2. - 9:24

Na, mi lett?????????

Juj, kicsit eltûntem, bocsi. Gyakorlok bõszen :) . Mindnet megpróbáltam átállítani oda ahová írtátok. De azért nyugtassatok meg, hogy ti is bénáztatok az elején. Mindig azt hittem, hogy az ember csak felemeli a gépet, aztán hipp-hopp szuper képeket csinál- de NEM :gm: .
Hétvégére hétágra napsütõs lófényképezõs jóidõt mondanak. Majd elbüszkélkedek a csodaképeimmel

#1804 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 2. - 13:33

Mindig azt hittem, hogy az ember csak felemeli a gépet, aztán hipp-hopp szuper képeket csinál- de NEM :gm: .

Ez pontosan így van... :kv:

#1805 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 24. - 17:49

Sziasztok!

Tapasztalat, velemeny, esetleg tanacs ezzel a masinaval kapcsolatban, valaki? :)

#1806 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 24. - 18:00

Olcsó belépõszintû kompakt ultrazoom annak minden velejárójával.

#1807 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 24. - 18:01

Velejarok? :)

#1808 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 24. - 18:34

Pixinfó pl tesztelte. Rövid google keresés kidob egy csomó leírást.

Kicsit mûanyagos építés, szûk dinamikatartomány, zajoska képek (ezek mind jellemzõk olcsó kompaktokra) jellemzik. Cserébe aránylag kicsi, IS-es, zsebre vágható méret.

#1809 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 24. - 19:04

Ahha, köszönöm, erteni velem a leirtakat.

#1810 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 24. - 21:14

Én errõl kérnék véleményt

Fuji FinePix S5800

Most vettem, tesztelgetem (már amennyire amatõr mivoltomban tudok ilyet :) ), és eddig egész tetszetõs.

Ilyen képeket csináltam vele az elmúlt napokban:

Gödöllõ-Árpád vére

Pécsely, Klára-puszta

Jeli arborétum

#1811 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 24. - 21:25

Nekem anno s5500-am volt,nagyon strapa,kreatív kis gép, de az mér rég nem ugyanaz a kategória, az s5700-tól kezdve már más irányvonalat követtek... végülis családi és eseményfotózásra teljesen jó, ár/érték arányban is rendben van, és ha netán jobban belemerülsz majd a fotózásba akkor az alapvetõ dolgokat ki tudod rajta próbálni, mert nem csak automata mód van benne :)

#1812 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 24. - 21:41

a fotó-topicba linkeltem ezt-azt konkrétabban ;) Hát igyekszem... és próbálom minnél kevesebbet az automata módot használni, de azt hiszem, jól bele kell bújjak a dolgokba, mert nem minden egyértelmû :) Pl ezek a záridõk...

#1813 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 9. - 12:50

Sziasztok! Nikon D80, tisztítás utáni rendellenes zármûködés...nincs hosszú záridõ, vagyis bármire állítom,ugyanannyi a záridõ. Bedöglesztettem a zárszerkezetet? Hova küldjem,hogy megnézzék és ne kerüljön már a megnézés tízezrekbe? köszi a segítséget.

#1814 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 9. - 13:30

Szia Zebu! Amennyiben garanciális megpróbálnám azt érvényesítteni. Ha nem ,még mindig fordulhatsz a szakszervízhez vagy más szerelõhöz: Kalocsay Károly :30 948 20 54 Csurgó László :20 981 65 39 A fent említett szerelõk a fõvárosban találhatók. De ,hogy a megnézés mennyibe kerül?-Azt nem tudom. Sok sikert!

#1815 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 9. - 19:06

Szia Zebu!
Amennyiben garanciális megpróbálnám azt érvényesítteni. Ha nem ,még mindig fordulhatsz a szakszervízhez vagy más szerelõhöz:
Kalocsay Károly :30 948 20 54
Csurgó László :20 981 65 39
A fent említett szerelõk a fõvárosban találhatók. De ,hogy a megnézés mennyibe kerül?-Azt nem tudom.
Sok sikert!

Köszönöm,felkeresem õket,amennyiben nem találok közelebb.

#1816 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 1. - 13:12

Így kezdõdött :) :

Hahó Szakemberek!
Karácsonyi fényképezõgép ötletetek nem lenne 30-40.000 ft értékben? Vagy ebben a kategóriában kb mind ugyanazt tudja?
Úgy nagyjából abszolút nem értek hozzá, szóval bármilyen tanács jól jönne.

Most pedig megint tanácsot szeretnék kérni. Elhatároztam, hogy veszek egy új gépet magamnak, olyat ami már okosabb és többet tud. Még mindig csak lovakat és madarakat szeretnék fotózni, ehhez szeretnék valami megfelelõt választani. Akikkel legutóbb beszéltem, a Canon 450 D-t javasolták, meg majd hozzá telét. Akkor kicsit elnapoltam a választást, de most megint aktuális lett. Ha valakinek van ötlete, tippje, tanácsa, azt megköszönném.

#1817 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 1. - 13:27

EOS 500D vagy 550D IS kit (18-55 IS) + 55-250 IS nagyon jól használható kombó.

#1818 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 5. - 11:54

Köszönöm Leo! Egyelõre akit megkérdeztem eddig mindenki ugyanezt a kettõt ajánlotta :D . Igyekszem módot találni rá, hogy ,,megismerkedjek" ezekkel a gépekkel, még mielõtt döntök. Egy kérdésem lenne még, hogy ilyen fényképezõt hol lehet/érdemes venni? Gondolom ez már nem az a kategória, hogy bemegy az ember a Mediamarktba és leveszi a polcról, vagy... ? Eddig az edigital oldalon nézegettem, ott az van, hogy legközelebb Debrecenben van.

#1819 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 5. - 15:38

Az edigitallal vigyázz, mert õk nem Mo-n szerzik be a gépeket, így a garanciális javítás macerás. A Media Marktban nyugodtan megveheted, az aktuális kínálat és az árak is kb. mindenütt ugyanazok. Én most egy Nikon D5000-t vettem két VR obival, ez ugyanannyi volt mindkét helyen.

#1820 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 5. - 17:33

Ugyanaz a termék

http://www.mediamark...rs_1039475.html
http://www.edigital....val-p44446.html

#1821 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 5. - 17:39

Van még pár bolt, van, ahol kifejezetten fényképezõgéppel foglalkoznak. Érdemes körülnézni, mielõtt bevágtatsz egy nagyáruházba.

#1822 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 5. - 17:57

Zsuzska köszi, pont ma hívták fel erre a garanciás javítás dologra a figyelmemet. Akkor edigital kilõve. A ,,nagyáruházakon" kívül mi jöhet még szóba Nyíregyházán? Igazából lehet van felénk is sok lehetõség, de mivel nem nagyon vagyok otthon ilyen témában, nem is jut más eszembe. Köszönöm a linkeket Froclee! Igazából talán a pár ezer forintnyi különbséget elkocsikázza az ember, mire az olcsóbb géphez hozzájut

#1823 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 5. - 18:17

Rákerestem:
http://www.cylex-tud...yh...91gép.html
azt mondja, nincs találat

Itt kereshetsz közeli boltot, jó böngészést
http://www.argep.hu/...ct_1202724.html

Edited by froclee, 2011 február 5. - 18:24.

#1824 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 5. - 22:21

Wow, köszönöm Froclee, mire átbogarászom biztos megtalálom a tutit :)

#1825 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 8. - 20:01

Akinek ilyesmire fáj a foga,egy kedvezõ ajánlat:
http://viewitem.eim....0273378777/item

#1826 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 8. - 20:33

:eek: Huhh, árban elbûvölt (meg lassan Froclee is :) , hogy miket nem talál a neten). De ilyen ebay-es dolgokban nem vagyok otthon, ilyet ki vehet és hogyan lehet/kell kifizetni és hol veszi át az ember, vagy hogy mûködik ez? Gondolom ilyenkor a garancia ugrik, vagy a Canon az Canon szervízes mindig, bárhol veszi is az ember?
nahát

#1827 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 8. - 23:35

Végiggondoltam, ha garanciás javítás már akkor is történhet külföldön, ha itthon veszem, akkor ilyen vásárlásnál még annyival bonyolultabb, hogy ki kell postázni vajon oda, ahol vettem? A valóságban amúgy mit jelentenek ezek a garancia dolgok, sûrûn hibásodnak meg ezek a kütyük? (bocsi, hogy sokat kérdezek...)

#1828 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 9. - 10:28

Az edigitallal vigyázz, mert õk nem Mo-n szerzik be a gépeket, így a garanciális javítás macerás. A Media Marktban nyugodtan megveheted, az aktuális kínálat és az árak is kb. mindenütt ugyanazok. Én most egy Nikon D5000-t vettem két VR obival, ez ugyanannyi volt mindkét helyen.

Nem macerás, csak hosszas. De egy klasszissal egyszerûbb, mint az ebayrõl jó áron rendelt gépek javíttatása.

A Kiss a belépõ szintû japán piacra szánt canonok márkaneve, így tuti hogy japán piacra szánt gépet árul a jóember.

A különféle piacokra szánt gépeket máshogy árazza be a canon és, hogy az ebbõl természetszerûen következõ szürke importot megakadályozza, az eladási piactól eltérõ helyeken a garanciális szervizelés általában nem zökkenõmentes.

A fotózás alapvetõen NEM egy olcsó hobby, a gép maga pedig egy hatványozottan nem egyszerû elektromechanikus szerkezet, objektívek szintén, a belépõ kitet érdemes volna úgy megválasztani hogy esetleges problémája esetén amennyire csak lehetséges egyszerû és zökkenõmentes legyen a garanciális szerviz ügyintézés, még ha ez esetben 20-40k-val többe is kerül a készlet (50k LAZÁN elrepül egy szervizre, és akkor még nem vettük számításba az utazgatást leadni, felvenni a gépet (2x tehát) kiss gépeknél kivadászgatni hogy lehetne õket mégiscsak gariba leadni, stb...)

Amit megfontolnák hogy 18-55 IS kit itthon, akár edigitalból, a telét meg az egyesült királyságból...

#1829 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 9. - 21:07

Köszönöm Leo! Ez hasznos vélemény volt. Amúgy most jöttem haza a Mediamarktból :) , most van egy olyan akció, hogy Nikon D5000 18-55 és 55-200 objektívvel 169.900 Ft. Ehhez képest a Canon 550d + a 18-55 objektív 199.900 Ft. Kérdezgettem szegény eladósrácot amíg csak bírta szusszal, de igazából azon túl, hogy a Nikon menüje angol nyelvû, nem tudott a két gép között jelentõs különbséget tenni, max a videós dolgokban volt okosabb a Canon. Szerintetek? Nem vagyok elfogult semelyik márka felé, de talán ha a Nikont választja az ember, akkor már csak anyagilag is jobb, mert a megspórolt összegbõl, még bõven lehet bõvíteni. (a srác valamilyen vakut ajánlott volna még hozzá nagyon, de tényleg csak kint szeretnék fényképezni, szóval ez annyira nem fogott meg) Hétfõig tart az akció, addig van idõ eldönteni Zsuzska te akkor ilyet vettél? Jó, szereted?

#1830 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 11. - 10:42

Ha a telét adják hozzá ennyiért akkor hozd el azt. Én ismerem személyesen amúgy az 55-250 IS-t, nem adnám alább, persze kérdés kinek mit ér meg a hobbija, mániája.

#1831 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 11. - 11:35

Így voltak együtt és nem tudtam tovább várni, tegnap összekötöttük az életünket :) . (azért edigatalról linkeltem, mert a Mediamarkt honlapja nekem sosem jön be)
Mindenesetre akkora táskát választottam, hogy simán belefér még a régi gép és a tízórai és az uzsonna is, szóval megadtam a lehetõségét az új kütyük vásárlásának, helyük lesz.
Már ki is próbáltam, szerelem lett elsõ gombnyomásra. De még hónapokig tart szerintem mire teljesen kiismerem, megszokom

Edited by Lótuszvirág, 2011 február 11. - 11:35.

#1832 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 26. - 14:22

Sziasztok!
Jól le van ülve ez a topik :)
Szóval február óta ismerkedek az elõzõ hsz-ben linkelt géppel és egyelõre pusztán elméleti síkon, de csikolja a fantáziámat egy nagyobb objektív. Nézegettem az edigital oldalán, de nem látom a különbséget (nem értek hozzá...). Szerintetek mi lenne egy ésszerû következõ lépés? Még mindig csak lovakat fényképeznék vele, de a mostani felállásban sajnos gyakran nem tudok elég közel menni hozzájuk. Szóval a lovakat kell valahogy közelebb hoznom :D
Õket nézegettem:
1
2
3
4
5
6
Sajnos nem értek hozzá, elvesztem a rövidítésekben, sõt még csak azt sem tudom, hogy a gépemhez mindegyik passzol e. Így az ár érték arányt végképp nem tudom megítélni
Szóval, ha van idõtök mindenféle észrevételt, ötletet, véleményt szívesen veszek, hogy azért hogyan tervezzem a jövõt :)
Meg még úgy költõi kérdésként idebiggyesztem a végére, hogy hogy a csudába lehet az összes pacihus hobbi- és nem hobbifotós a Duna túloldalán :confused:

#1833 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 26. - 14:26

a 2 és 6 ami szerintem versenyképes, de mi a halálnak neked akkora obi? inkább egy 2.8as 70-200. a 4-5.6os obik nagy részének nem szép a képe. az bõven elég kell legyen egy hobbyfotósnak, ezeknek az obiknak, amiket belinkeltél, vagy fos a képe, vagy iszonyat nagyok neked. szívem szerint azt mondanám, hogy egyiket se. ja és a dunának a paszentos oldalán vagyok, de akkor is marha messze vagy tõlem :D

#1834 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 26. - 14:34

Nagyobbat azért szeretnék, mert mikor le tudok kucorodni valahova fényképezgetni, akkor nagyon távol vannak a hátik. Olyan rosszul esõs, hogy a nagy mezõ közepén egy kicsi ló van csak a képen. Meg úgy általában úgy érzem, hogy ezzel nem tudok elég közel menni, hogy úgy sikerüljön, ahogy szeretném Na, de látod ez az, van aki ránéz és már mondja, hogy melyik miért nem jó Tényleg te ideát vagy, mégis hiába, te szoktál a legmesszebb fényképezni tõlem... Pedig szívesen töltenék el idõt egy hozzáértõ mellet, hátha ragadna rám valami

#1835 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 26. - 16:21

Én ugyan Canonos vagyok, de szeretném, ha eltöltenél velem idõt... :)
A rövidítéseket én sem tudom Sigmánál, Tamronnál, Nikonnál, de vannak boltok, ahol ezt összeszedték:
http://www.digifenyk...-nikon-bajonett
Amit Unicorn mond, a kettõ nagy, azoknál a következõ baj van:
1. Elég nagy (azért nagy és nehéz objektívet elég hamar meg lehet unni, cipelni, célratartani stabilan - a 2. linken szereplõ az két kilogramm!)
2. Elég kicsi a kezdõ fényerõ (azért ez stratégiaváltás ám, mert mondjuk egyet rekeszelsz a képminõség kedvéért, beállítod az idõt igen rövidre, nehgy elrázzad, s tadamm, sosem lesz már alap érzékenységen a gép, és azért csak ott a legszebb a kép)
3. Sokan mondják, hogy a Sigma sárgás színû képeket ad
4. Még többen mondják, hogy a Sigma hajlamos a szalagkábel törésre.

Ami engem illet, én azt hiszem, van egy szakadék 200 mm gyújtótávolság körül. Fölötte már nagy elhivatottság kell. :)

Edited by Ernest, 2011 szeptember 26. - 16:23.

#1836 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 26. - 16:35

én meg azt mondom, h a sigmát is szeretem, majd ha olcsóbb lesz a nemsigma, akkor veszek azt, mert valóban annak szebb a képe, de nem annyival, hogy a duplájába kerüljön :) tudom, én vagyok a hülye a sonyval. azért egy 100-400at nem dobnék vissza, ha eltalálna vele valaki, kipróbáltam, nagyon szép volt a képe. és valóban igaz, amiket írsz, h nehezek meg minden, de a többi obi meg nem kérdés, hogy nagyon szar, ergo nem vetetném vele meg egyiket se. mondtam, szerintem 70-200 2.8 és az nagyon sokáig tök elég. a 10-20as b.zi nagy nekem se kéne. egyszerûen nem tudnám kihasználni.

#1837 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 27. - 14:12

Köszönöm, hogy írtok. Minden infó jól jön :) Azért annyira nem sos, nem tervezem holnap megvenni a kiválasztottat. Ezen a súly dolgon még pl nem is gondolkodtam, hogy vajon mekkora lehet az amivel még kényelmesen elácsorgok akár 1-2 órát is Örni, vigyázz mert szavadon foglak, bármikor mehetünk fotósat játszani, de bárkivel szívesen megyek :) Ha van idõtök/kedvetek egy okító jellegû félnapra beneveznék Akkor lehet az a legjobb, ha keresek egy Nikonost aki meg tudja mutatni, hogy melyik milyen? A fórumon van ilyen?

#1838 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 27. - 15:19

andika nikonos talán meg hihi is. gál ildim tudna mutatni neked, de õ pesten is van meg ugye babázik is. ha eljössz pestig, tõlem mehetünk, úgyis jönnek a szép õszi fák meg minden, csak találunk témát :) én azt mondom, h már a 70-200 is nehéz eleinte annak, aki nem szokta a szántást, de én se szívesen tennék fel nagyobbat turistaútra :D

#1839 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 27. - 15:35

Nikon
http://viewitem.eim....0571372328/item
http://viewitem.eim....0571372328/item
http://search.eim.eb... ...;elc=3&ep=1
Canon, bõvebb választék
http://viewitem.eim....0747089968/item
http://viewitem.eim....0667424831/item
idehaza is kb. ennyi
http://viewitem.eim....0667424831/item

#1840 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 27. - 15:48

Találjunk ki idõt és helyet és mehetünk. Froclee csak nem te is hobbista fotós vagy? (ismét köszönöm a linkeket!)