Ugrás a tartalmakhoz

fjord lovak

• Please log in to reply
2805 válasz a témához

#1801 shampo

shampo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 20. - 8:10

.... hát Döme, nagyon tetszetõs paci :ang: Õ inkább menõs vagy hajtós ?

#1802 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 20. - 8:52

Hát, ha éppen nincs semmi lóevõ elõttünk, akkor menõs, szekérben meg pláne. Hajtani akkor kell, ha éppen bekattan neki, hogy õ inkább a kancához menne vissza. A hidegvérûs bambula nyugott lóság viszont nagyon hiányzik belõle, és kimondottan hisztis a gyerek, de ez úgy néz ki, hogy x ideig megy normálisan, aztán néha elgurul a gyógyszere.Akkor kell vele egy kicsit vitatkozni, aztán megint x ideig normális. Mondjuk szörnyen el volt kapatva és elõzõ gazdinál mindent elért a hisztijével. Lassan úgy néz ki leadja a dolgot. Elõzõ helyén úgy fogták be, hogy egy fél bogja lucernát tettek elé, mert különben nem volt képes normálisan álni. Nálunk már simán a legelõn megfogás nélkul rá lehet tenni a hámot, meg már tud egyhelyben álni, úgyhogy fejlõdõképes.

#1803 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 20. - 9:39

Kaiser! Gratulálok! :)) Tipara! Hát igen, egy elrontott lovat nehezebb korrigálni, mint egy csikóval kezdeni..de jó lesz idõvel!

#1804 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 20. - 11:00

Ilusta! Köszönöm a gratulációt. Már másik topiba írtam, hogy Kaiserem egyemberes ló volt. Lányomat sem fogadta el. 19 év együtt töltött idõ után ment el. Mivel vele csak én tudtam foglalkozni, olyan lovat kerestem ami a lányomba megszerzi a bizalmat. Nagyon szereti a pacikat, de félt tõlük. Ami nem csoda, hisz lovam párszor elég durván megharapta. Csermelyék jó nevelésének köszönhetõen Monda nevû kis lovunk kiegyensúlyozott, barátságos. Tudom ez fajta jelleg, de el is lehet rontani.

#1805 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 9. - 9:53

Régi, belovaglós képet nem találtam meg :(
Ellenben frissek:

Gyere be koma
Na gyere, gyere

Bátor egy dögice ez, mindig rájövök :D

Még vacsoravendég is mer lenni :D

És szép a feje:
http://home-and-gard...042518557SrwHsI

Megnézte felébredt-e már bent a gyerek :D

Egyébként nem kötõfékben, és nem a kertben szokott lenni ;)

#1806 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 9. - 10:39

Édes pofa. Nagyon jók a képek, tényleg hasonlítanak külsõre a Dömével egymásra.

#1807 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 9. - 13:12

Csak Dömének szebb a sörénye :) A minap töltöttük be a 7 évet, hogy Vikinggel együtt vagyunk. (nem tudom, ki kié: én az övé, vagy õ az enyém? :D ) Lassan (vérrokonaimat leszámítva) õ lesz életem leghosszabb kapcsolata.

#1808 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 11. - 11:17

Jó képek BoKa! Jó neked, hogy háznál tarthatod! :ang:

#1809 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 11. - 11:58

Boka, aranyos képek! Olyan jó, hogy a miénk is otthon van. Õ is állandóan kíváncsi, mi mit csinálunk. Elõzõ lovunké volt az udvar, de most már Monda csak a karámba lehet a medence végett. Onnan is lát minket és nyerít nekünk, persze nem tudunk neki ellen állni. Bármit csinálunk, abba kell hagynunk és oda kell menni hozzá. :)

#1810 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 11. - 13:02

Tényleg jó, hogy itt van, nap mint nap látom, szeretgetem, és szagolgathatom (imádom az illatát). Igazából nem teljesen háznál van. A házunk elõtt van egy (nem forgalmas) beton út, utána még egy sor ház, de szerencsére a mi házunkkal szemben egy foghíjas telek van, aminek az aljában fut egy patak, és a patak túloldalán vannak mezõgadasági kertek. A házunkkal szemben lévõ foghíjas parcellát vettük meg, hogy át tudjunk járni a patak túloldalára, és ott van kb. 4000nm, ahol vannak ketten, egy kis póni kancával együtt (lerajzolni könnyebb lett volna :) ). Meg megkaptunk legeltetésre több kertet, ott alakítotttunk ki mobil karámokat, friss füvet legelgetni oda visszük át õket minden nap. A mi kertünkben is így voltak, gyakorlatilag "vendégségben". Viking mondjuk nem így gondolta,hanem teljesen otthon érezte magát, és úgy is viselkedett, ahogy a képeken látszik :D

#1811 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 12. - 9:32

Régi, belovaglós képet nem találtam meg :(
Ellenben frissek:

Gyere be koma
Na gyere, gyere

Bátor egy dögice ez, mindig rájövök :D

Még vacsoravendég is mer lenni :D

És szép a feje:
http://home-and-gard...042518557SrwHsI

Megnézte felébredt-e már bent a gyerek :D
Hú megöl az irigység!
nagyon szép!
Egyébként nem kötõfékben, és nem a kertben szokott lenni ;)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 12. - 13:35

Nagyon édes Viking, ahogy ott foglalatoskodik a kertben veletek. :D Igazi "házi kedvenc"... :ang: Én csak az öreglányomat merem így kiengedni bóklászni, õ kulturáltan tartja karban a kertet :D a csikóm mindent átrendez. :gm:

#1813 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 14. - 12:41

Nem tudjátok, Sly eladta már Barkát?

#1814 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 14. - 15:24

Barkát még hirdetik a lovasok.hu-n.

#1815 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 15. - 9:44

De jó látni Vikinget! :) Nagyon vagány, ahogy felfedez.

#1816 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 15. - 23:06

7:25
Posted Image
7:30
Posted Image
7:35
Posted Image
7:40
Posted Image
Beköszön a szomszéd
Posted Image
Posted Image

7:45
Posted Image
Posted Image
Posted Image
10 óra
Posted Image
https://lh3.googleus...91/IMG_4746.JPG

#1817 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 16. - 5:03

Gyönyörûszép!

#1818 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 16. - 6:14

Ez elképesztõen jó fotósorozat! Köszönjük Robi! Nagyon szép csikó és a mamája is! :yeah:

#1819 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 16. - 7:15

Mennyire jó képek:). Olyan természetes rajta minden. Szépek nagyon, gratula!! A kisbocis különösen tetszik:). Vikinget is jó látni, és kapott vacsorát a vendég?:D Nomád is jól, majd írok kicsit bõvebben, képpel:).

#1820 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 16. - 7:26

Gratulálok a bájos csikó születéséhez! :ang: Anyukája is nagyon szép!

#1821 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 16. - 7:29

Dé, Zap, Hajnal köszi :) Nem kapott vacsorát, de nem is ettük meg :D Robi, fantasztikus képek! Baromi jó lehet egy saját csikó születésénél jelen lenni, és végigizgulni az egészet.

#1822 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 16. - 9:55

Gratula a csikóhoz. A csikó, + bocó kép nagyon jó.

#1823 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 16. - 20:07

Gratulálok a szépséges csikóhoz! Látom az erdel is érdeklõdik :D Milyen nemû a csikó?

#1824 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 16. - 20:40

Mén.

#1825 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 17. - 9:51

Nekem is ilyen lesz a séróm.
Posted Image

Posted Image

Kanca szagot érzek!
Posted Image

Azt mondta: Várj még egy kicsit Kicsim!
Posted Image

#1826 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 17. - 10:01

Na, hála az égnek, plüssös már, nem olyan vizes mint kedden volt :-)

#1827 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 17. - 10:48

Monda kis csikó koráról csak pár képem van. :( A kis mén nagyon édes! Tudod már a nevét?

Edited by Kaiser, 2012 május 17. - 10:58.

#1828 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 17. - 13:45

Még szerkesztés alatt van.

#1829 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 17. - 14:42

Gratula a plüss csikóhoz! Igazi kis hosszúlábú..kapott egy kis imprinting kúrát a borjúkból, marhákból és a kutyából. :D :ang:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 17. - 18:39

Jajjj, de kis husiparány. :) Gratulálok, Robi, jó egészséget a mamának és a babának is! :ang:

#1831 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 17. - 21:05

Jaj, Robi, ez gyönyörû - és számomra megunhatatlan! :ang: Ha teheted, tedd közzé a kicsike fejlõdését, hadd kövessük nyomon az eseményeket. VV Tanya - mégis csak ez az igazi. :yeah: Szívbõl gratulálok, jó egészséget minden lábas jószágnak - na és a gazdiknak is természetesen! ;)

#1832 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 17. - 21:10

egyszerûen bájos és édes és zabálnivaló...

Edited by réka_d, 2012 május 17. - 21:11.

#1833 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 17. - 21:22

látod,alig született meg,s máris milyen menõ a srác.míg el nem nevezed,Menõcsávónak fogom hívni :-) Átok telefon,nem nyílik ki a privátüzenös fakk...

#1834 sly

sly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 195 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 18. - 9:56

Sziasztok! Gyors benéztem egy kicsit... Barka még megvan. Nagyon nehéz megtalálni a megfelelõ "jó/legjobb gazdát" neki. Túl nagyok az elvárásaim... Lett volna egy kedves család Kapásvárról, de õk az utolsó pillanatban visszamondták, mert közbejött nekik egy nagyobb anyagi probléma. Pedig ott jó helye lett volna. Most van egy másik család, ott a 12 éves lánynak szeretnék... hát nem tudom... holnap megyek megnézni a helyet hova szeretnék vinni. Mert mindenkinek kikötöttem, csak ugy adom el, ha elötte elmegyek megnézni hova kerül... Vasárnap jön még egy érdeklõdõ. Nagyon nehéz... fõleg ez az egész.. eléggé megvisel... :( Ti nem tudtok véletlenül egy álomgazdit?

#1835 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 18. - 10:21

Kedves Sly! Én személy szerint nem tudok gazda jelöltet. Szerintem az álomgazdi szeresse a lovat és legyen felelõsség érzete. A szeretettel van a gazdi a ló iránt, minden be a ló érdekét nézi. Ha felelõsség tudata van, tud mérlegelni mit tud neki megadni. Én egyedül nevelem a lányomat. Egyenlõre én is az alap dolgokat teremtettem meg Monda számára. De azon vagyunk, hogy minél hamarabb mindene meglegyen.Pld. a villanypásztor felszerelés. Addig minden nap kaszálva van neki friss fû. Van nagy karámja és boxa. Nem mester csinálta, hanem édesapám. És mindet nagy szeretettel. Lányom elõtt, aki 15 éves le a kalappal. Minden reggel 6 órakor az istállóba van, hogy ellássa és kivigye a karámba. Mindent õ csinál vele. Azért is mertem neki megvenni, mert tudtam nem csak egy hóbort a lovak iránti rajongása. Én ezt most jó szándékkal írtam le, hogy nem feltétlenül csak az a jó gazdi, aki egybõl megteremti a lótartáshoz szükséges dolgokat. Megértem az aggodalmadat. Egyszer nekem is majd nem döntenem kellett a lovam eladásáról. Nagyon nehéz. Talán, hátha könnyítettem a gazdi kiválasztásába. Tiszta szívbõl kívánom, hogy megtaláld Barkának a lehetõ legjobb gazdit!

Edited by Kaiser, 2012 május 18. - 10:50.

#1836 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 18. - 11:26

Sly! Magán ment! :)

#1837 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 20. - 20:46

Mindkét félvér fjord csikóm eladó lett! Az áruk igen baráti. Jó fejûek, aranyosak, vezethetõ, körmölhetõ kis csibészek! Természetesen útlevél van. Posted Image

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 20. - 22:53

sly, elhiszem, hogy ez nehéz... :( De elõbb-utóbb megleled neki a felelõsségteljes és jó gazdát! :ang: (Én is vinném szívesen... Emberem Szattán múltkorjában rendesen belezúgott a fajtába. :kv: De most nincs rá keret.) Csikasz, mit jelent a baráti ár?.. (Az elõbbi zárójeles megjegyzés okán inkább csak kíváncsiskodom, mint komolyan érdeklõdöm.) A huculos lovacskád is gyönyörû, amit hétvégére nyergeltél, és ezek is nagyon szépek. :)

#1839 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 21. - 8:27

3 naposan jött a foga, szénát csipegetett. 4 naposan rendesen emelgette a fenekét. 5 naposan megkostólta az abrakot, 6 naposan megevett egy maréknyit. 7 naposan már van, mikor tartja a nyakát vakarászásra. Vakaráskor "visszavakar". Ma adta az elsõ két lábát. A hátsókkal még várok. Játékkészítõknek tökéletes minta plüsslovacskához. A sörénye már emelkedik.

#1840 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 21. - 9:22

Csikasz, még mindig nagyon tetszenek a kópéid :) Robi, a plüsslovacskáról mindig nagyon szívesen vesszük a szívfájdító képeket ;)