Itt a pusztában van hely szerencsére.nem errõl volt szó a fentiekben.
én pl soha nem vettem még körre a lovat, ha esetleg régebben kicsit megiramodott a kelleténél jobban. nem tartom célszerûnek. nincs mindig sima nagy réta fejbehuzással full vágtában, vagy amikor visz a ló azt se csináltam és eléggé veszélyesnek tartom. inkább rángasd meg a fejit rendesen, hogy kizökkenjen a tutulásból
de a legeslegjobb, ha nem jutsz el addig, hogy elvigyen. ez a tuti móccer elvitel esetére
sokféle "elragadás" van. van amikor a körre vétel is életveszély. és stb.

Nadeakkor: ha nem állítom meg/fordítom vissza, akkor hazavisz, keresztül a falun. Az meg ciki.

Tudom, hogy veszélyes a körre vétel, de néha tényleg szembejön az út, meg a csatorna, meg ilyenek.
Megelõzés: néha szokott sikerülni.

Fejrángatás: ez komoly? Nem inkább csak jobban bepipul tõle? Tényleg nem egy vadállat, de a betonfejû jelzõ illik rá. Én eddig ilyen helyzetben egyenesben még nem tudtam rendezni, csak ha úgyis arra ment, amerre én akartam, és volt ideje, helye kifutni magát.
Ui: pl olyan helyzetet kell elképzelni, hogy elindulunk a falu szélén a mezõn vágtában, és õ egy laza oldalraugrás-bakolás kombinációval elfordul, és rohanna hazafelé. Ezt meg azért mégse hagyhatom.
A teljes képhez hozzátartozik, hogy eleinte ezt lépésbõl adta elõ, késõbb csak ügetésbõl, most már csak vágtából, és azt se sûrûn.
Csak, ha már felmerült a dolog...
Edited by Gisari, 2010 január 25. - 12:32.