Ugrás a tartalmakhoz

fjord lovak

• Please log in to reply
2805 válasz a témához

#1761 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 2. - 17:54

HAgyd, hogy kedvencé váljon :) Vikingben az a többek között legcsodálatosabb, hogy sose él vissza semmivel, pedig én is elkényeztettem õt. Mert mertem :ang: Igás és hátas nem lehet egyszerre? Amúgy meg hülyén fog kinézni a szekérben :D

#1762 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 2. - 18:50

Igás és hátas nem lehet egyszerre?

De, de ha elviszik pár kilóméterrel odébb, a gyerekeknek akkor nehéz lesz itthon "hirtelen" befogni.

#1763 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 2. - 21:45

Hát tipara, nagyon helyes kis jószágot sikerült kihalásznod, szívbõl gratulálok! :yeah:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 3. - 7:57

Dé, boldog névnapot - bár kicsit elszaladt az idõ már. :kv: (Hogy áll a Csoda-Csöde projekt?)

Ilusta! Nagyon boldog 12. :dev: (?) szülinapot. Hogy lehet így idõzíteni? :yeah:

Nagyon szépen köszönöm, kicsit megkésve én is, de szívbõl!.. :ang: (Sehogy. De hozzátok mindenképp megyek, ha meghozza a gólya a kiscsikókat, mert dögönyözni akarok!!! :))

Ilus! Neked is, én is, itt is! :kocc:

Kicsit pufók :
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Aztacudarmindenségit!!!!! :huh: :yeah:

#1765 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 3. - 19:55

Nagyon édes a pufók, sok szép napot vele!

#1766 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 3. - 20:53

Napozó Kismama.
Nagyfejû
Kényelem

#1767 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 5. - 13:23

Aranyosan heverészik! Ők is tudják, hogy kell a D-vitamin! :ang: Más kérdés tőletek: Használ valamelyikőtök vásárolt (kész) fülvédőt a fjordjára? Csak azért kérdem, mert kíváncsi lennék, hogy milyen márka-típus stb. jó ezekre az okos fejekre, mert Haramiára akármilyen - a lehető - legszélesebbet vettem, sosem volt jó rá. Mindegyik szűk (mind a homlokán, mind a fülén -itt a tövénél szűk, hosszúnak meg hosszú :)) , egy fél pillanat alatt lerázódott a fejéről, pedig a kantár alá raktam, betépőzáraztam stb. Minden tavasszal rázza a fejét a megjelenő rovaroktól, míg meg nem szokja, de ideje lenne megkímélnem a lovat is, meg magamat is "ezektől a megrázkódtatásoktól". :dev: :D Abban is benne lennék, ha valaki tudna horgolni-kötni-varrni ilyen széles-okos homlokra, megvenném-legalább 2 db-ot, hogy legyen.. ;)

#1768 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 6. - 8:32

Szia Ilusta! Én próbálkoztam a fülvédõvel, mert egyes versenyhelyszíneken sok volt a bogár, és nem éppen szerencsés, ha a ló a dijlovass program kellõs közepén elkezdi rázni a kis buksiját. Nekem az üstöke zavart be, mert amiatt valami extra idiotán állt neki. Az üstökét meg persze le nem vágom ilyen miatt, ezért a bnömet megkértem, h ausztriából hozzon nekem ilyen bogárriasztos krémet. Itthon én csak sprayset láttam, azzal macerásabb a fejét, de nekem a krém bejött. Ebbe csak az a probléma, h nem túl olcso megoldás, nekem azért jó, mert csak versenyekre kell. De amúgy majd megkérdezem nálunk a lovardába egy lányt, akinek a lovának hatalmas feje van, hogy neki honnan van fülvédõje... üdv: kisa

#1769 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 6. - 13:30

Köszi. Rovarriasztót én is használok...spray-t õ nem fél, de azzal csak az a baj, hogy ideig-óráig hat. A többi is. Ha netán elvagyok tavasszal egy egész napot, az kevés. :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 7. - 6:04

Kemirke, Pátyra jöttök majd március végén versenyre? (Nem néztem a kiírást, van-e egyáltalán valami potenciális versenyszám nektek, inkább kérdezek. :cool:)

#1771 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 10. - 22:05

Szia Dé! Mindenféleképpen megyünk dijlovas középbe. A haladót nem merem bevállalni, mert most az érettségi miatt nem járok ki annyit, és sajna eléggé levan meredve a ló. De viszek valószínû egy bottal mérve 180 cm magas kis lovacskát is. Majd kiderül, hogy sikerül, megpróbálok addig kicsit többet járni a lóhoz. Te is kintleszel? :-)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 11. - 13:55

Nem láttalak a startlistákon, épp most néztem (lehet, h csak vaksi vagyok!). Úgyhogy akkor regélj nekem, melyik napokon melyik versenyszámban (és ha tudod, ez órára kb. mit jelent, m ez az infó nem adatott még meg nekem) indultok!.. Tervezek kinézni vmelyik nap, de még nem tudom, mikor (szombat délelõttig dolgozom, így aztán az egy csonka nap, ezért lehet, h inkább vasárnap, de még nem dõlt el semmi)... :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 11. - 14:24

(Helyesbítek, a kb. idõbeosztást megtaláltam, de versenyszámot írj pontosat, a tuti, és a magamfajták kedvéért! ;))

#1774 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 11. - 19:48

Sztem Dé mi különbözõ versenyekrõl beszélünk :) Mert lesz egy márc 24-25 díjlovas Pátyon, de a lovasszövetségi. Mi márc. 31-én utazunk Pátyra a GYEPOSZ fedeles döntõre. Idén úgy döntöttem maradok még a gyeposznál, mert sokkal olcsóbb és színvonalba megfelelõ. A lovasszövetségi versenyek árai már az egekbe szöktek, de már a lovasszövetségi licenszbõl el tudok menni kb 3 GYEPOSZos versenyre.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 11. - 21:02

Akkor igen, m én a 24-25-rõl beszélek. :) A következõ hétvégén sajna dolgozom (ezen csak egy kicsit)... Akkor "csak" a drukkolás marad! ;)

#1776 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 12. - 11:41

Jóhír! ma beszéltem a Gyeposz szövetség titkárnõjével az ausztriai úttal kapcsolatban, és kiderült, hogy októberben utazunk ki, és még ki is fizetik nekünk. Szóval eddzünk ezerrel, hogy jó legyen a külföldi bemutatkozás. :-)

#1777 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 24. - 21:36

Ébredés
Hódoló fiucskák
Késik a reggeli

#1778 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 28. - 7:15

Szombaton megy a Fieszta versenyre :-) mindenki drukkoljon, délelõtt fogunk menni 2x is. Majd belinkelek róla videót.

#1779 shampo

shampo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 28. - 16:42

szia Tipara !

ne haragudj, csak most látom, hogy kérdeztél a Szilajról .

Õ is Ópusztaszerrõl származik, egy no name kancától és az apja egy fjord.
csak a gazda szavára hagyatkozhatom, mert a csikókönyvében nincs semmi a származásáról.

végül is fjordra csak a külsejében hasonlít a természete :dev: hát inkább egy mérgezett egérére hajaz.

iszonyatos menõkedve van, egy kicsit (?) gonosz a nagylovakkal, szóval szeret keménykedni és bizony igen rebbenékeny.

gyereklónak választottam, de végül az én fitneslovammá vált. :D
ma is a kb. 10 km-es ügetõ-vágtázó szakasz után sem igen akart engedni a lendületbõl.
sok mínusz kg-ot köszönhetek neki, de nem bánom.

valahol azt olvastam - a tenyésztõk bizonyára majd jobban tudják - , hogy a ford a színét dominánsan örökíti. így talán a másik szülõ akár hucul is lehet.

a vágtapályánk mostanában :

Posted Image

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 30. - 16:06

Robi, jó képek! :) Anikó, hajrá holnapra, nagy szekérrel nektek! :kocc: shampo - hát igen, anélkül, hogy ez Szilajra bármiféle negatív elõjellel vonatkozna, mert _nem_ :ang: de ebbõl látszik, amirõl már sokszor szó volt a fjord fajta kapcsán, hogy a külsõ jegyek jó örökítése nem feltétlenül jár együtt a belsõkével... :) De még egyszer írom, ez nem negatívum, hiszen te így szereted Szilajt, és egy pörgõsebb ló is éppen úgy jó a megfelelõ embernek, mint az álmatag! :kocc:

#1781 shampo

shampo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 30. - 19:30

szia DÉ! teljesen igazad van , értem amit írsz. :) bár én azt a negatív elõjelet azért csak odabiggyesztettem a kora tavasszal , amikor Szilajnak sikerült lefejeltetnie velem 1 vakonddúrást :hupp: bizony akkor irigykedve gondoltam a fórumon olvasott halál nyugodt "igazi" fjordokra, akik nem kapnak frászt egy vérszomjas nyúltól :D de azért igaz ami igaz, valóban így szeretjük. ahogy sors megadta -- kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk! :ang:

#1782 sly

sly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 195 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 31. - 16:57

Sziasztok!

Legnagyobb bánatomra de elérkezett ez a nap...

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=

Kérlek benneteket, ha tudtok olyat, aki imádná és jól tartaná akkor ajáljátok neki Barkát.

Köszönöm!

Sly

#1783 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 31. - 19:06

Sajnálom, hogy el kell adnod, nincs más megoldás, felestartás?

#1784 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 31. - 21:31

Sziasztok! Fieszta ma valami elképesztõen jót teljesített. A minõsítõben 63,88 %-kal lettünk 3. A döntõben 65%kal a 4. lett, de századokkal csúsztunk le. A bíró el volt tõle ájulva, és a tavaly ótai fejlõdésétõl :-) a videót majd belinkelem. Megjegyezném a sporttlovam a minõsítõbe ugyanannyit ment, a döntõbe 2. lett 67%kal. Haladunk :-)

#1785 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 31. - 21:36

Posted Image

#1786 sly

sly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 195 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 31. - 22:06

Szia Csikasz! Próbáltam a feles tartást... 1 évig senki sem jeletkezett. Aztán a tanyán ahol tartom Barkát egy másik bértartó szólt, hogy õt érdekelné a feles tartás. 2 hét után visszaadtam a pénzt és lemondtam. Hogy mért? Mert miután lovagoltak rajta izzadtan berakták a boxba és mivel az istálló ajtót nem csukták be megfázott. 2 hét volt a kezelés, mire teljesen meggyógyult. Gondolhatod! Tiszta ideg voltam. Igazából nem haragszom rájuk, tudom, hogy imádják a lovakat, de nem értenek hozzá... Nem éri meg hogy rámenjen az egészsége... hogy merjek ezután bárkivel közösködni????

#1787 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 1. - 18:42

Sajnálom Sly! :rolleyes: :( Körülnézek az ismerõseim között.

#1788 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 1. - 20:58

Értem és megértem! Sajnálom! Remélem talizol neki jó gazdit!

#1789 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 2. - 21:22

Íme a hétvégi program :
Szerintetek látszik rajta valamiféle fejlõdés, vagy csak én magyarázom be, hogy kell lennie? :)

#1790 shampo

shampo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 3. - 18:08

nagyon ügyesek vagytok !!! :yeah: gratulálok !

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 3. - 21:01

sly, láttam én is a hirdetést, de nem tudtam, merjek-e kérdezni... Aztán közben írtál magad. Sajnálom, kívánom, hogy találj egy nagyon jó gazdát neki, aki megérdemli, és megbecsüli!.. :ang: Kisa, nagyon klassz, ügyesek vagytok Fiesztával! :kocc: Amennyire emlékszem tavalyra, úgy igen, naná, hogy van fejlõdés (bár már akkor is jó volt :)), nekem stabilabbnak tûnik a ló, a támaszkodás, meg az összkép úgy cakli-pakli. :) Hajtani még mindig kell, azt látom. :D De nem baj, ez legyen a legnagyobb "baja". :) Szépen mentetek, gratula! :)

#1792 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 4. - 14:09

Andi, szívbõl gratulálok a kiváló eredményekhez! :kocc: Nekem a lovaglás "szabadidõ sport", ezért szakmai véleményt nem merek megkockáztatni. Így "kibicként": kellemes összképet alkottok, bár annyit én is látok, hogy a nógatás szükséges itt-ott..., (de hát mentségére szóljon, hogy én ismerem az anyját, a vérét nem tagadhatja meg... :guny: ), bár ez egy kis plusz munka, de hála Neked, a végeredmény nagyon pozitív! :kir: Csak így tovább!! ;)

#1793 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 4. - 15:13

Andi, szívbõl gratulálok a kiváló eredményekhez! :kocc:

Nekem a lovaglás "szabadidõ sport", ezért szakmai véleményt nem merek megkockáztatni. Így "kibicként": kellemes összképet alkottok, bár annyit én is látok, hogy a nógatás szükséges itt-ott..., (de hát mentségére szóljon, hogy én ismerem az anyját, a vérét nem tagadhatja meg... :guny: ), bár ez egy kis plusz munka, de hála Neked, a végeredmény nagyon pozitív! :kir:

Csak így tovább!! ;)

Anikó, bocs, hogy véletlenül átkereszteltelek!! - Mea culpa! :kv:

#1794 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 4. - 16:37

Köszi a pozitív véleményeket! Megnyugodtam, hogy nem vagyok nagyon elfogult a drága paci felé :) Mondjuk ezen a videón teljes fejlõdés nem látszik, mert nagyon jól begyakoroltuk az oldalazást, meg az egyszerû ugrásváltást, ellenvágtát meg pár ilyen feladatot, de ezek nincsenek a programba, terveink szerint, ha lesz idén is fjord-show ott kívánjuk bemutatni megint egy zenés kûr keretébe. Ha nem lesz, akkor meg ott mutatjuk, ahol lehetõségünk lesz :) :)

#1795 sly

sly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 195 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 4. - 18:32

Hát mindenképp csak jó helyre fogom adni, hisz nagyon sokat jelet nekem. Annyi mindenen mentünk már keresztül.... Direkt egy magas áron tettem fel (vagy mégsem elég magason??????) , hogy hátha nem jelentkezik rá senki, de legnagyobb meglepetésemre már egy csomóan hívtak. Eddig még senkinél nem éreztem azt, hogy igen, neki szívesen odaadnám. Nem írom le ki lenne szerintem az ideális, mert hátha olvassa ezt más is, de szerintem ti sejtitek milyen embert keresek... Nagyon nehéz...

#1796 shampo

shampo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 7. - 7:28

állítólag csíkoshoz nem megy a csíkos :nem:

szerintem pedig IGEN :D

Posted Image

#1797 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 16. - 12:05

Sziasztok! Csermelyéknek köszönhetõen lányom egy imádni való fjord lovacska boldog tulajdonosa lett. Tudom, hogy a tenyésztési szakértelmüknek nagy szerepe volt Monda jó tulajdonságainak kialakulásában. Aki igazi fjord lovat szeretne, õket tudom ajánlani.

#1798 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 16. - 12:37

Okosodunk Dömivel.
Mondjuk megint belejött a hiszti, a program álltalam tervezett végére így a kezdeti összhang után lett egy kis összeveszés, meg rányújtottunk a munkára.( párom hordta be a zsákokat, õ meg azt hitte a többiek enni kapnak, õ meg így lemarad, már egyre kevesebbszer jön elõ a kaját most de röktön agybaja, de azért még néha elõferdül, mondjuk nem is csoda évekig bevállt a módszere, ha duzzogva is, de lassan rájön, hogy nálunk ezzel nem ér semmit, egyébként viszont egy édes mackó packó. A vele való lovaglás nagy hátránya, hogy utána még este felültem az egyik filigránabb arab félvérünkre és baromi nehezen találtam meg az egyensújom, olyan volt, mintha nem is lenne alattam ló. :)

Shampo: hát a Dömében is harcol egymással a halál nyugodt fjord, meg a kis idegbajos mókus. :)
aztán mikor melyik énje gyõz. :D

Edited by tipara, 2012 április 16. - 12:42.

#1799 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 18. - 13:06

Tipara, épp a minap akartam kérdezni, lett-e belõle munkaló. Örömmel (bocsánat, bevallom :gm: ) látom, hogy nem :yeah: Szõrén zabla nélkül kötõfékkel belovagolni mást is mernél? (vagy õ be van már lovagolva?) Annyira hasonlítanak a képek arra, mikor Vikinggel még ismeretségünk hajnalán Gödöllõn pályáztunk. Majd keresek képet, valahol biztos van fent.

#1800 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 18. - 14:36

Döme nem volt elõtte lovagolva, futószárazva sem, ezt meglepõdve halottam nemrég a gazdájától, mert elsõre gyönyörûen ment mindkét kézre.Annyira kényelmes szõrén, hogy nincs kedvem felnyergelni. A 3 éves nyers kazah-arab félvérrel is így foglalkozom. A nyereg nélkül inkább ritkább nálam, de zablát már évek óta nem használok, pláne "nyers" lovakon nem. Viszont tény ami tény egyik lovunknak sincs ilyen hihetetlen kényelmes háta. pont ezért volt vicces a váltás a két ló között fél órán belül. Szegény kis arabról kishíján le akartam borulni. :D De-de lesz a Dömébõl munkaló is, csak lassan készül a szekere, így kénytelen vagyok kicsit emígyen dolgoztatni, mert unatkozik ám a lelkem, és a teheneket, kecskéket, kutyákat hajkurássza, meg úgy álltalában rendetlenkedik feszt. :D A másik oka, hogy fél a busztól, és ezt nyereg alatt akarom inkább kivenni belõle, mert szekérrel nem szívesen rizikóznék, de ahhoz meg nem árt megszoktatni a lovas alatti munkához. Elég jól veszi az akadályt, talán 4 vagy 5.- alkalommal ültem rajta. De most szünetelünk, mert tényleg nem tudok utána rendesen a kis filigrán arabbal foglalkozni, és mivel nemsokára viszik el, muszáj vagyok az alapokat beletenni. Várom a képeket rólatok.

Edited by tipara, 2012 április 18. - 14:38.