Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Versek

• Please log in to reply
2021 válasz a témához

#1721 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 30. - 11:15

Ha Te mondod...

#1722 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 január 30. - 11:17

Ha Te mondod...

Mondom-mondom...DE! kérdezem: VAN-É TÜRELMETEK.....ELGONDOLKOZNI :rolleyes:

#1723 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 30. - 11:19

Van. Elgondolkodni van.

#1724 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 január 30. - 11:22

Van. Elgondolkodni van.

Az mán döfi!!! elsõbben jön az elgondolkodás, azután (esetleg-netántán! ;) ) a MEGVILÁGOSODÁS!.... (szolidbb-póriasabb megközelítésben: belátás, fölismerés, megértés, elfogadás sötöbö)

#1725 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 30. - 12:16

Ja, és mindig akad valaki, aki megmondja a frankót.

#1726 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 január 30. - 12:39

Ja, és mindig akad valaki, aki megmondja a frankót.

Ja! Aki tuggya, annak ez a dolga! Fárasztó, és nagyon macerás, szinte (l)ehetetlen, MINDENRE önállóan rájönni :rolleyes: Az IS használható, a mi nem sjaát, "hozott" anyag... :yeah: Végtére is! EZÉRT olvasunk, tanulunk etc. :ang:

#1727 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 1. - 10:23

Hé, emberek! Manapság senki nem ír verset? Mindenki meghalt? Kár. De mindegy. A világnak egy költõ is elég.Vállalom. :DAz eddigieimhez képest egy hosszabb verssel leptem meg magam, magam.ÉltetõÉltet õ.Nos? :D

#1728 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 1. - 10:40

PorfelhõPorfelh õ!Nos?:D

#1729 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 1. - 15:37

Ezt ma olvastam: :)"Költészetnek azt nevezzük, ami nem ér ki a lap széléig a könyvben." :yeah: :kir:

#1730 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 február 1. - 21:20

lak ÓDAlom, lakÓDALAM lakÓDAlám, lám, a láma, lak. Ó! daAZ IGAZI FORMABONTÓKNAK poros NYOMÁBA SE JÖVÖK...SMOFT! :yeah: :yeah: :yeah: SZARVA közt a tõgyit... :D

Edited by feribácsi, 2007 február 1. - 21:24.

#1731 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 2. - 8:44

Ezt ma olvastam: :)"Költészetnek azt nevezzük, ami nem ér ki a lap széléig a könyvben." :yeah: :kir:

smoft: :yeah: :D :D :D :yeah:

#1732 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 február 2. - 13:53

Akkor Juhász Ferenc NEM költõ :rolleyes: és amit csinál az nem költészet :yeah:

#1733 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 2. - 16:19

Te meg vagyol a világ gyémánttengelye, minden titkok tudója, az út, az igazság és az élet, igaz?Elnézést, de kososan nincs türelmem. :(

#1734 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 22. - 20:32

Nem vers, csak egy gondolat. Egy török srác válasza az interneten közzétett (egyébként gyönyörû) gitárjátékához érkezett hozzászólásra:It's not the Capricho Arabe that you feel. It is the Capricho Arabe that I feel. People naturally sense different things from an artistic masterpiece. Otherwise art would be no different than engineering.Ez is valami, amin gondolkodni lehet. :)

#1735 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 22. - 22:04

Ez sem vers..ugyebár :D De azért megosztanám veletek, mert nincs kivel..Csak nyelsz egyet, Tovább mész,Már kitomboltadNincs már mit vesztenedMagad vagyHiába nézel szétAz õrület kergetElvész, elveszett az észNyelsz, mert kellMert ha engedszMegtörsz, puhány!Silány vagyElveszel, Ha nem teszedNem lehetÖrökre, MegtörveLeélni az életet.Ezért tovább mész,Nem nézel hátra,Elfeledni nem lehetDe megtehetedHogy más leszelVigyázol jobbanNem bízol fûben,FábanNaivságod, HalálodDe miért lennél Keményebb, éberebbAz sem életGyanakvónEltévedszMi lesz hát,Az emberek Nem változnakTe sem teszedNem bünteted ÖnmagadÖrökre csalódni Mint Ádám A kor szentSzépségébenÖrökre hinniA békében,Szerelemben.A világbanCsak örökViszály van.

#1736 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 február 22. - 22:16

Te meg vagyol a világ gyémánttengelye, minden titkok tudója, az út, az igazság és az élet, igaz?Elnézést, de kososan nincs türelmem. :(

Már megint! :yeah: :yeah: :yeah: :D***************** ******************* ***********************..amirõl meg a török srác ír, azt vki (költõ!) így fogalmazta meg: csak én bírok versemnek hõse lenni...vak dióként dióba zárva... :D :yeah: :kocc:

Edited by feribácsi, 2007 február 22. - 22:18.

#1737 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 23. - 15:50

Inkább nem is válaszolok. (No lám, mégis válaszoltam... :gm:)

#1738 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 február 23. - 17:12

vÁLASZOLJ CSAK! mINDÍG ROPPANT TANULSÁGOS, ÉRDEKES ÉS IZGALMAS...SZINTE MINDÍG VITÁRA IS INGEREL, DE SEBAJ! sÕT!aZÉRT AZ ÚT, AZ IGAZSÁG ÉS AZ ÉLETTE-TEL kissé elvetetted a sulykot...mert azt Jézus mondta, az õ szavait profánul venni, meg istenkáromlás... :rolleyes: (Én, ilyenre,SOSEM vetemednék... :ang: )

#1739 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 23. - 19:56

Kölcsönösen vitára ingereljük egymást, ez már rég nyilvánvaló, éppen ezért nem kívánok újabb szócséplésbe bocsátkozni. Engedelmeddel...

#1740 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 február 23. - 23:44

Köszönettel veszem! Elfogadom!UFF! 1 OFF! Vak a sükethez: már táncolnak?!Süket a vakhoz: mér?! már játszunk? :D :ang:

#1741 Guest_Tut_*

Guest_Tut_*
  • Guests

Közzétéve 2007 március 15. - 14:13

Petõfi Sándor :MAGYAR VAGYOKMagyar vagyok. Legszebb ország hazámAz öt világrész nagy terûletén.Egy kis világ maga. Nincs annyi szám,Ahány a szépség gazdag kebelén.Van rajta bérc, amely tekintetet vétA Kaszpi-tenger habjain is túl,És rónasága, mintha a föld végétKeresné, olyan messze-messze nyúl. Magyar vagyok. Természetem komoly,Mint hegedûink elsõ hangjai;Ajkamra fel-felröppen a mosoly,De nevetésem ritkán hallani.Ha az öröm legjobban festi képem:Magas kedvemben sírva fakadok;De arcom víg a bánat idejében,Mert nem akarom, hogy sajnáljatok. Magyar vagyok. Büszkén tekintek átA multnak tengerén, ahol szememEgekbe nyúló kõsziklákat lát,Nagy tetteidet, bajnok nemzetem.Európa színpadán mi is játszottunk,S mienk nem volt a legkisebb szerep;Ugy rettegé a föld kirántott kardunk,Mint a villámot éjjel a gyerek. Magyar vagyok. Mi mostan a magyar?Holt dicsõség halvány kisértete;Föl-föltünik s lebúvik nagy hamar- Ha vert az óra - odva mélyibe.Hogy hallgatunk! a második szomszédigAlig hogy küldjük életünk neszétS saját testvérink, kik reánk készítikA gyász s gyalázat fekete mezét. Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!Itt minálunk nem is hajnallik még,Holott máshol már a nap úgy ragyog.De semmi kincsért s hírért a világonEl nem hagynám én szülõföldemet,Mert szeretem, hõn szeretem, imádomGyalázatában is nemzetemet! Pest, 1847. február

Edited by Tut, 2007 március 15. - 14:14.

#1742 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 19. - 9:55

Volt egy feltett szándékom.Azóta is ott a polcon. De Petõfi után már nem teszem át ide, mert nem veszi ki jól magát márc. idusán, meg ilyenek. Mindjárt elmagyarázom: a feltett szándékom úgy kezdõdik (valami szeptim-blues ritmusára és dallamára, hogy): Paraszt vagyok. Tanyán lakom.Van egy nõm és egy traktorom... stb., stb.Sajnos nem saját, polifonikus mobilmuzsika, ami innen-onnan letölthetõ. De van benne tehén is, meg rét, meg minden.Csakhogy nem illik Petõfi után :(Ha elmúlik Petõfi, majd fölapplikálom.

#1743 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 23:29

Elmúlt március ídusa. Jöhet az applikáció. :D

#1744 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 4. - 10:10

Olvasgattam Weöres Sándor - Pásztor Béla Holdaskönyvébõl, és "játszásiból" rittyentettem egy kis feleletet "A garabonciások énekeibõl" hangulatára. Nem volt kedvem tovább játszadozni, így csak két versszak lett belõle, íme: Dobom dobban egeknek, Gyíkok futnak, erednek. Holdfény lángot kergetek, Farkasfogak nevetnek. Táltos lovam álmot hoz, Kulcsot bûvöl ajtómhoz. Arany fûszál csiklandoz, Ezüst harmat záporoz. :P

#1745 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 4. - 10:17

Tudsz te... :D ;)

#1746 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 4. - 10:37

Ha nem akarok. :D

#1747 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 7. - 15:04

öhmühm nekem csak ilyenre futja.. :) :rolleyes: Már hiába keresel, messze járok De messzirõl is szívedhez utat vájok. Egyre közelebb furakszom szelíden, Mert ami távol van csak a testem. Emlékeidbe már beköltöztem, Én azt hiszem nem szabadulok Megkeresel, ha haza találok, Hogy szíved vérzõ barlangját Bájos szeretettel gyógyítsák. Írt találjon valaki végre, Erre az édes szenvedésre. Kitöltöm szíved minden zugát, S nem lesz szíved üres már Cseppenként ízlelheted meg Gyógyító folyamát lelkemnek. Örökkön zúgó, morajló árját A szelíden zuhogó szerelemnek.

#1748 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 10. - 15:02

...Ha hiányzom,hát kutass fel Emlékeid hétlakatos szobájában, Ott vagyok én,porszem a sarokba söpörve, Melyre a Nap halvány sugarat hint...

#1749 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 25. - 20:30

Mi lesz a szexszel? lesz-e megnyugvás enyhülõ fátum lesz-e lesz-e ház terasz vörösbor naplemente nagy társaságban békülékeny este szelíden száll-e hangoktól zsongó kertre hol a vénülõ kerti székek hátát reccsentve feszítõ vendégek emlék könnyû füstjét fújják a tinta égre s lesz-e majd csönd ha elszéledtek végre s mi ketten megint magunk maradtunk lesz-e széles mély csönd amint kezedre ráteszem kezem szélesebb mint a víz és mélyebb mint a tágas völgy alattunk mikor testedhez ismét megérkezem lesz-e még ágy mi nem csikorgó tagjainkat gyötri de benne testünk ringása könnyeden lebeg meglesz-e még az íves szép vonal a csípõ fölötti amivel most ajándékozom meg kezed - ha majd végképp öregség kútjába estünk alabástrom elefántcsont vagy sárga márvány lesz testünk mit látunk majd az ágyban izzadtan egymásra lesve vajon miféle anyagból van két szép öreg szerelmes ember teste

#1750 Guest_Walkyria_*

Guest_Walkyria_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 25. - 22:27

Arcod úgy tûnt fel utolsó ágyad fehér puhaságából
Mint piszkos, sárga, megdermedt viasz
Lelked hiába fogta két kézzel, szorongón szívét
Leányod számára nem jelentett vígaszt

Feldarabolt kis családod egy ritmusra zokog
Elrévedõn néztek csak, míg tartott a búcsúbeszéd
Nem láttak semmit, csak emlékedet, de hirtelen
Árnyak jöttek s csikordulva tört meg a szentség

Elindultunk nyomodban, ahol magához ölel a föld
Ki hitte volna, hogy itt is felüti fejét a romlás
Félmeztelen férfiak nagy hévvel gödröt kapartak
Megtört engem is az elfojtott, csendes káromlás

Megálltunk melletted mind, mi még itt vagyunk
Tekintetünket megigézte a mély katlan
Újabb imádságok szóltak, Mi Atyánk, aki a mennyekben...
Kötelek, eltûntél, az ásó is álnokul csattan

Búcsúztunk tõled, megígértem, még találkozunk
Megköszönted, hogy helyetted oszlopa lettem
Istenem, örök Atyám, Szent kezedbe adom lelkem,
Légy jóságos bírám, Engedj haza országodba engem.

2007.06.21.

feribácsi, nagyon megfofott a versed

#1751 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 26. - 8:08

Feribácsi, ez nagyon tetszik. Kár, hogy ilyen címet adtál neki... Walkyria: :ang:

#1752 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 26. - 10:04

SORRY! nem én adtam... :rolleyes: ...viszont: a jó cím fél siker... :yeah: :D :kir: :ang:

Edited by feribácsi, 2007 június 26. - 10:05.

#1753 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 26. - 10:14

Akkor miért nem írtad oda, hogy ki a szerzõ?... :rolleyes:

#1754 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 26. - 13:57

Mert én 1 lusta, hanyag, felelõtlen, léha, inkorrekt és még 10aköbön dehonesztáló jelzõvel illethetõ hitvány cenk vagyok... :D ...rövid(ebben!): amiért mások SE! AKIK NEM saját tollukkal ékeskednek/tek... (((Ismered?!? "Az vesse rá az elsõ követ...))) :gm: (((s mi a teendõ akkor, ha NEM ismerem a szerzõt?!?))) Elárulom a tutit! Abban bíztam, hogy jön Natos, lecsap az anyagra, és közli, kitõl loptam... :D :P :guny:

#1755 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 26. - 17:02

Beírtam az elsõ sort a gugliba (ahogy szoktad volt javaslani), és láss csodát: Falcsik Mária. Ha meg nem tudod? Mondjuk ismeretlen szerzõ, vagy valami. Pont Neked magyaráljam?... :rolleyes:

#1756 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 26. - 21:09

Beírtam az elsõ sort a gugliba (ahogy szoktad volt javaslani), és láss csodát: Falcsik Mária. Ha meg nem tudod? Mondjuk ismeretlen szerzõ, vagy valami. Pont Neked magyaráljam?... :rolleyes:

te, én õszinte leszek hozzád, és bizalmas! engem qrvára NEM érdekel, hogy ki írta.... :yeah:
HA! érdekelt volna, UGYANÚGY, MINT TE én is beír6tam vón' és lõn világosság... :D

Érdektelen! A cím megütötte a szemem a neten egy honlapon (fórumon?) és azt a gyomorszáji találatot éreztem, mikor az ember tükörbe néz és meglátja önön IGAZ VALÓSÁGÁT (nem tükörképét) Ezután el is olvastam, szintén releváns vót, de sokkal szordínósabb, mint a cím...De minden megvan benne, ami én vagyok: a formai korrektség-precizitás ígénye, a nyelvi játék-lelemény-a duplafenekû gondolatiság....

Ki a fenét érdekli, ha lefutotta a maratont, hogy még ki futotta le...és mik a helyezések...

"csak én bírok ver(sem)nek hõse lenni" és "ez mind én voltam(vagyok) egykor" ;)

Isten éltesse Falcsik Mártát :yeah: :D :ang: avagy Máriát...(madár - madár)

Edited by feribácsi, 2007 június 26. - 21:09.

#1757 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 27. - 9:28

Hm. Minden szentnek maga felé hajlik a keze...

#1758 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 27. - 9:31

...hát(nyak!) még a nem szentnek... :rolleyes: :kv:

#1759 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 július 1. - 19:30

"....Kinek kedvéért a halál, öles kondérban fõz babot..."

#1760 forkissima

forkissima