Közzétéve 2010 január 25. - 12:04
Nev! Felétek egy normális lovacska sincs? Vagy te lovagolod le a problémás lovakat?
A zabla áthúzása a ló száján témához:
két lovon ültem eddig életemben, aki hajlamos volt...az egyiknél kicseréltem a zabláját, amivel a tulaj lovagolta, egy csavart zablát, csikóra. na õ egész úton visszaakart fordulni, és legnagyobb döbbenetemre, elsõ ilyen élményem volt, áthúztam a zablát a száján. más kérdés, hogy lehet nem ellenkezõ irányba kellet volna fordítanom, hanem amerre fordulni akar, arra kis körre veszem...de sokszor van olyan is, hogy terepen, a barátaira figyel az ember, beszélget, vagy gyorsan történnek a dolgok, nem reflexszerû a jó válasz....ugyanez a ló a csavart zablájával nem próbálkozott a gazdijánál elindulni, hazafelé, mondjuk én inkább szenvedtem volna vele csikózablával, tanítgatva, mithogy eszközhöz nyúljak...
a másik a hafi kancám, akit úgy vettünk, hogy pálcást használtak hozzá, mert ellenszegült, ha vmi nem tetszett neki. mai napig pálcással lovaglom, mert nem volt még kedvem kipróbálni, mit szól a csikózablához, más kérdés, egyszer sem húztam át a pálcást a száján, mert nem kellett, mert nem kértem tõle olyat még eddig, amit tudtam nem akar majd csinálni.
szóval sztem, egy kis tanítással a pálcás elhagyható, ez is olyan, hogy nem mindig maximalista, az aki hobbi lovas....